A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Veronak!

Hát nem tom, én a fiammal szinte élő halott voltam. Aztán volt egy 8 hetes vetélésem, azt ugye nem tom mi lett volna! Van egy 18 és egy 19 hetes angyalkám. A 18 hetes kisfiú volt, vele sokat szenvedtem, a 19 hetes baba kislány, szinte semmi tünetem sem volt! Majd cáfolj meg! :wink: Bár azaz érzésem, hogy ha kislány lesz, akkor is nagyon boldogok lesztek! :wink:

Én nem tom az 5 hetes baba méreteit csak azt, hogy a petezsák 10x10-es volt és csak szikhólyagot láttak! Szerintem idősebb a babád! :roll:

Akíra!

Nagyon édes nyuszitok van! :wink:
Vendég

Kép

KépKép
KépKép
akíra

Akíra! :lol:

Köszi, hogy megelőlegezted, de remélem csak egyke a szentem! :lol:

Írom az adatokat! Gondolom nem baj, hogy nem privibe! :roll:

November 28

Balázs, Dóra

Van egy fiam

Vizsgálatot még nem tom

Petz Győr
Vendég

Szia Akira!

Én elvileg most ma vagyok az 5+6. napon, és a következő vizsgálat időpontja: április 2.

Meddig tart ez az állandó álmosság?????
Alig bírok bármit is csinálni. Mindig azt nézem mikor csukhatnám be pár percre a szememet.

Remélem Mindenki jól van!

További jó húsvétolást!

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Sziasztok,

Nagyon köszönöm az eddigi segítséget!

Vannak még vállalkozókedvű, első babát váró (és első terhes) várandósok, akik segítenének a szakdolgozatomban egy anonim kérdőív kitöltésével? Minden kitöltött kérdőív nagyon sokat számít!

Aki tud és akar segíteni, van kb. fél órája erre, légyszi írjon a fruzsina.agardi@gmail.com címre, és elküldöm neki a kérdőívet.

Nagyon köszönöm!

Üdv.: Agárdi Fruzsina :)
Vendég

Akíra!

Nekem ma reggelre megjött, kérlek törölj a táblából. :cry:

Kép
Kép
sosi

Jó reggelt!

Nos én tényleg elkpatam unokaöcsitől ezt a jó kis vírust. megy a hasam és végre valahára egy éjszakás kínlódás után kis rásegítéssel, de kiadtam a vacsim. Bocsika! Máris jobban vagyok. De nem tudom milyen lázcsillapítót vehetek be, ha hőemelkedésem lesz. Csak rubophen van itthon.
Ma diéta lesz és próbálok sok-sok folyadékot inni, nehogy a babának baja essen.
Ugye ha nincs lázam akkor ez a vírus nem fog bajt okozni a piciben?

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Csak bekukkantottam hozzátok nosztalgiázni egy picit, remélem nem haragszotok! :wink: Gratulálok mindenkinek a babócájához és kitartást kívánok azoknak, akiknek mégsem sikerült! :)

Nati - a Rubophen nem ajánlatos terhesség alatt, inkább Algophirin, és ha lehet féllel kezdd és ha nem lesz jobb, akkor mehet a másik fele. Ugyanez a lehetőség van fejfájásra is.
Elvileg nem lehet baja a babádnak egy kis vírustól, de azért vigyázz magadra és próbáld meg mielőbb kiheverni! Tipp: főtt sós krumpli sima teával, ami lehetőleg gyümölcsös és nem fekete. Jobbulást kívánok!
Vendég

Sziasztok!

Szívből gratulálok minden újonnan érkezőnek, és akikkel már eddig is izgultunk és mindent rendben találtak náluk!
Sosi, sajnálom a csalódásod, kitartást kívánok Nektek!

A hétvégén jelentettük be Édesanyám 50. születésnapján, hogy babát várunk. Elképesztő nagy meglepetést sikerült szereznünk. Remélem, hogy minden rendben is lesz és nem hamarkodtuk el a dolgot.

Nekem a csíkocskákra Vichy-terméket ajánlottak. Igen drága, de azt mondják, hogy messzemenőkig a legjobb. Még nem "mertem" megvenni, de azt hiszem emellett fogok dönteni.

Valamikor talán már írtam, nekem nagyon jól bevált hányinger ellen a savanyú cukorka (Orbit-féle).

Továbbra is minden jót mindenkinek, és gyönyörűséges UH-kat, még boldogságosabb szívhangocskákkal!!!

Uzsoki-s tapasztalatok esetleg valakinek???

Zsé - Anita
zsemlyécske

Nem figyeltem meg, hogy vajon változik a vonalzómon a szám???
Tudtok még további ötleteket adni vonalzó-oldalakra?

Zsé - Anita
zsemlyécske

Sziasztok,

Nati, sajnálom ezt a vírust, nagyon nem hiányzik ez most. Sajnos a Rubophenre nem tudok mit mondani, de a babanet rendelőjében sok ilyen kérdést/választ találsz.

Akíra, nálam szülés várható időpontja nov. 6., köv. vizsg. márc 31. Köszi, ha beírod.
kornéliusz

Sziasztok!

Bocsi ,hogy nem jelentkeztem de nem volt net :evil:

Csütörtökön megyek dokihoz biztos megint lesz uh, és akkor megint mond vmit.
Azért idegesiteni fog ,hogy minden alkalommal más és más kornak fog megfelelni a baba. :?

Kérdés ,hogy ilyenkor az AFP-t hogy veszik le??Azt tudom ,hogy a 16-ik héten, de ha nekem minden vizsgálatnál ugrálni fog a hetem akkor hogy lesz ez??Ilyen dolgokon gondolkodom napok óta.A másik mikor kitöltik a kiskönyvet akkor nekem elég Hü...........n fog kinézni ha a Decemberi utolsó mesimet írják be és ehez képest vagyok most cca 8 hetes.Nem???? De csütörtökön ilyen dolgokat megfogok kérdezni a Dokitól.

Persze ,hogy nem lesz gond ha lány lesz .De reménykedünk nagyon.

Ma nagyon fáj a fejem
:cry: :cry: :cry: :cry:
Bevenni nem merek semmit!, csak attól félek nehogy átcsapjon migrénbe.
Találni kéne vmi homeopátiás bogyót, ugy tudom az nem árt a babának.

Kép
veronak

Az algopirinre az van ráírva, hogy kismamik az első 3 hónapban nem szedhetik. A dokim első lépésnek a rubophent ajánlotta és csak utána az algot.
Megyek pihenek. Óvom a babám.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok,

Köszönöm az eddigi segítséget! :) :) :)

Vannak még vállalkozókedvű, első babát váró (és első terhes) várandósok, akik segítenének a szakdolgozatomban egy anonim kérdőív kitöltésével? Minden kitöltött kérdőív nagyon sokat számít!

Aki tud és akar segíteni, van kb. fél órája erre, légyszi írjon a fruzsina.agardi@gmail.com címre, és elküldöm neki a kérdőívet.

Nagyon köszönöm!

Üdv.: Agárdi Fruzsina
Vendég

(((((Sosi)))) nagyon sajnálom.

Veronak
a 7+5 ahol mi is tartunk, a febr.14.-ei fogantatás.Esetleg nem tudsz visszamlékezni mikor voltatok együtt a pároddal?Ez pont Valentin-nap, nos lehet hogy ez nem jelent semmit nektek (eddig nekünk sem) de hátha segít a visszaemlékezésben?! :wink:
Mi péteken megyünk uh.-ra 8.1. remélem minden ok. lesz!

Nati !
jobbulást Nektek!

Kép
katica_75

Közben eszembejutott pár dolog amiről nem sok fogalmam van.Léégysziii segítsetek: 1. mikor kell védőnőhöz menni először?-és ki küld oda?-fogalmam sincs hol van nálunk...kiskönyvet is ekkor állítja ő ki?
2. Az uh.-kon kívül még semmilyen vizsgálatot nem végeztek nálam.Mikor aktuális az első vér és vizeletvizsgálat?-mert gondolom ezzel kezdik, nem?
köszi ha valaki felhomályosít :oops: :lol:

Kép
katica_75

Sziasztok!
Jó régen voltam! nem nagyon tudtam mindent végigolvasni, de láttamm, sok új kismami van. Bár én is friss kismami vagyok... :)
Akira,
Kyrának nagyon boldog elő szülinapot kívánok!
Sensie,
Ne aggódj, ha a párod nem örült a hírnek, van ideje hozzászokni a gondolathoz, majd ő is megszereti. A tüneteid azonosak teljesen az enyémmel, kivétel a barna. Kornélnál pont ilyen volt, de sztem ezek a jeelek nem utalnak a nemre.
Nekem a hasam alakjából mindenki lányt mondott, meg hogy hánytam a 18. hétig, ez is lányra utal, pedig igazi kis kukis lett. (most tanulta ezt mondani, és megfogja, és kiabálja, hogy KUKIII! ) :) :oops:
Szóval, azt is mondják, hogy ha pattanásos lesz az anyuka, akkor lány, mert a kislány elszívja a szépséget a mamitól. Na, ez lehet, mert semmi baja nem volt a bőrömnek, (de akkor miért lett ilyen szép a gyerek? :) )
Csíkok: sztem genetika csupán. Én magamra kentem több tubus drága kencét, mégis zebra lettem. Még a combomon is... :?
Holnap jön a mama bébiszitternek, lehet elmegyek a kórházba UH-ra, majd kamuzok valamit, hogy megvizsgáljanak. :oops:
puszi
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Katica,
Ha van bármilyen papírod a terhességről, mehetsz a védőnőhöz, kérdezd meg a központi védőnői hivatalban, vagy terhesgondozóban, hogy hová tartozol lakcímed szerint. Ő ad kiskönyvet, és beutal vérvétele, amit a 12. hétig kell megejtened.

Kép
Kép
dalminha

Ikres anycik!
Gratulálok nektek! :)
Miért akartok/akartatok ikreket? Én is ezzel a gondolattal kelek-fekszek, de én borzasztóan félek, mi lesz, ha kiderül, hogy ikreket várok. pedig van a családban, így van esélyem is rá. Lehet ezért is parázok az UH-tól.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

katica_75:
Azon gondolkodtam,hogy az első látogatás a dokinál febr 07. volt az a vérzés hiány miatt ami 56 napja ált fent és 1 negativ teszt mellett.De 25-én a tesztem már pozitiv lett.
feb.28án a doki 4-5 hetesnek tippelt , de rá 2 hétre tuti 5 hetesnek.Szerintem a ha jól utánna nézek akkor 8-ka vagy 12.-e lehetett .De nem tenném le a nagy esküt.Nem írogatom mikor volt szex.Lehet hogy kellett volna :oops: :oops:
De amire én emlékszem és azt számolom ki akkor mondhatjuk jól számolt ki a dokim.Úgye??
Na hagyom inkább mert bele hü.......k.

Kép
veronak

Sziasztok!

katica_75:
Azon gondolkodtam,hogy az első látogatás a dokinál febr 07. volt az a vérzés hiány miatt ami 56 napja ált fent és 1 negativ teszt mellett.De 25-én a tesztem már pozitiv lett.
feb.28án a doki 4-5 hetesnek tippelt , de rá 2 hétre tuti 5 hetesnek.Szerintem a ha jól utánna nézek akkor 8-ka vagy 12.-e lehetett .De nem tenném le a nagy esküt.Nem írogatom mikor volt szex.Lehet hogy kellett volna :oops: :oops:
De amire én emlékszem és azt számolom ki akkor mondhatjuk jól számolt ki a dokim.Úgye??
Na hagyom inkább mert bele hü.......k.

Kép
veronak

Vero!

A 12 hetes uh-on kifog derülni, nyugi! :wink:

Katica!

Uh-os papírral mehetsz, de van doki aki ad igazolást, hogy babás vagy! Én a 10. hét környékén megyek csak, de csak azért, hogy ne könyv nélkül menjek a 12 hetes uh-ra! Ennyi terhességgel a hátam mögött már nem sietek el semmit! :roll:

Nati!

Szinte az összes gyógyszeren rajt van! Amit Wera írt azt mondta nekem is a doki! A panadolt kifejezetten megtiltotta! Más pedig azt javasolja! Ahány ház anyni szokás! :roll:
Vendég

Katica!
Engem a dokim már akkor elküldött vérvételre és ekg-ra, amikor még csak a petezsákot látta. Azért, hogy ne kelljen ezért külön visszamennem.
Miután meghallottuk az uh-n a szívhangot, írt egy papírt a védőnőnek, hogy csináljon kiskönyvet.
Én jövő hétfőn mek a védőnőhöz, mert barátosném akkor megy és én egyedül nem merek elmenni.
Annyit mondott, hogy az első alkalommal felveszi az adatokat, beír valami nagykönyvbe és elmonja amit el kell mondania.
Én azért izgulok.

Viszont örülök, mert fogytam 2kg-ot. :) Már csak 104 :oops: vagyok.

Szatmáriné Kati!
Te szeded még a meforalt? Én nem mertem abbahagyni és csak 08-ra kaptam az endó dokimhoz időpontot. Viszont én nem vagyok PCO-s. Csak túlsúlyos és cukorbetegségre hajlamos.

Gyógyszerekben nem vagyok otthon. Ha beteg leszek azzonnal háziorvos. Majd ő tudja mit szedhetek be.(Talán...Remélem...)

Kép
Kép
gabi82

Veronak, nekem is ugrál a hét, de azt mondta a doki, hogy 4hét múlva a méretéből pontosan tudni fogja, hogy mennyi idős!!!!

Kép
Kép
gabi82

Köszi lányok! :P Akkor a pénteki uh. után beindítom a "védőőfelkutatási expedíciómat".

Hari
látam hogy Te is erzsébeti voltál anno...?

Gabi
majd írd le hogy volt a "nagykönyvvel" ! :wink: Gratula a fogyáshooz, egyenlőre én is szépen tartom a súlyom.Bár a szorosabb nadrágjaimat már nem tudom elviselni magamon...

Vero
ááá értem így tényleg nem 1szerű, de igazuk van a lányoknak majd a 12.héten tuti belövik.

Grönland
Te is hosszú úton vagy túl...De most tuti minden rendben lesz!:P

Dalma
szia! :P Gratula a 8.héthez! :wink: Hogy vagytok?

Kép
katica_75

Sziasztok Lánykák! :)

Huhh, jó sokat termeltetek! :D
Tegnap amikor jöttünk haza Tolnából, meg kellett állnunk egy párszor, olyan sz@rul voltam.
Az ég világon mindentől ételtől undorodom.....jajj, nekem, ha meg nem erőltetek le magamba valamit, úgy ég a gyomrom, mint állat :?
Na, de mit panaszkodom, boldog vagyok :lol:
Vendég

Gabi82!
Én a 12. hétig fogom szedni, bár az endokrinológussal nem beszéltem még. A PCO-s topiban is azt mondják, hogy érdemes eddig szedni, hisz véd a vetéléstől. Tovább nem szedem, mert nekem amúgy se kellett nagy adag, csak 2x500-at szedek.

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ki gondolkodik az integrált teszten? Én 32 vagyok, tudom, hogy nem kötelezőek ezek a vizsgálatok még nekem, ezért nekem kell eldöntenem.

Vélemény????

Kép

Kép
szakmarinekati

Katica,
Köszönöm kérdésed, elég f.s-ul vagyok, egész nap émelygek, reggelente már párszor hánytam.
Lányok, ki mondta, hogy várja a tüneteket? Én átadom szívesen, nem olyan jó. Pár napig- hétig OK, de hónapokig... hát nem leányálom

Kép
Kép
dalminha

Dalma!
nyugi, én is elég fosul vagyok......... :roll: Egész nap tart az émelygés, de szerencsére eddig nem volt róka........

Melus!
gyomorégés nálam is van, szinte mindentől....és csak a sima vizet tudom meginni.

Holnap du. fél 2-re megyek dokihoz, remélem minden oké lesz!!!!!!

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!
Nati
Nekem a dokim az algopyrint és a panadolt ajánlotta még az előző alkalommal és én éltem is vele nem is egyszer, a imgrénem miatt.
Most azt hittem, hogy nem jött össze a baba és bevettem egy cataflamot a fogrovosnál és rá 1 hét múlva 24 órán belül 3 algopyrint mert ismét migrénem és előtte kb 1,5 hétig vírusos betegségem volt, majd megfulladtam a köhögéstől, olyan orrsprayt használtam amit nem szaba terheseknek...de azért remélem minden rendben lesz.)
Márk kibírta a gyógyszereket és nála is volt vírusos betegségem 2 -szer is, egyszer még antibiotikumot is kellett szednem
Veronak
Nálam az orvosom úgy csinálta az AFP vizsgálthoz a megfelelő időpontot, hogy 14+6 naposan elküldött UH-ra, hogy mekkora a baba és ennek megfelelően jelölte ki (ami egyébként pont 16 hetesen volt, és tökéletes eredmény lett).

Nekem is hányingerem van, a nadrág már nem ér be, semmit nem kívánok enni, de ha neki állok akkor egy csomót eszek:( Ma a fogorvosom meg is jegyezte, hogy már lásztik a hasam, pedig mégcsak 6 hetes leszek holnap). Fogínyvérzés már elkezdődött:((((
ÚGy izgulok csütörtökön UH:)
Ikresek ti nagyon bátrak vagytok, főleg Kornéliusz, egy 15 hónapos baba mellett nagyon nehéz lesz. NÁlunk már hiszti korszak van, múltkor leült az utcán a földre mert nem mehetett az úttestre ki a kocsikhoz.....Dalminha, megértelek én is félek, hogy közlik ikrek lesznek: nemcsak azért mert szülés után nagyon nehéz hanem a 9 hónaptól, a komplikácioktól, hogy nem tudom végig hordani őket mert nem bírja el a szervezetem:(

bea
kumpibogar

Szatm.Kati

kifelytenéd mi ez a teszt? Én is 32 vagyok,ez a részletesebb kivizsgálás amit 35 felett csinálnának? Miben különbözik?

Dalma,
hát ja nem olyan vicces így az eleje...nekem is ég, fáj a gyomrom szinte már állandóan...dehát engem az vigasztal hogy nagyon nagyon régóta erre "vágytam" :lol:

Ditta
de jó Neked már holnap láthatod Pöttömöt! Raksz majd képet?

Kép
katica_75

Sziasztok kismamik!

Jó régen voltam,már nyomon se tudom követni mennyien vagyunk,de jó sokan :D
Én 9én megyek legközelebb dokihoz,akkor mondja meg pontosan,hogy hány hetes vagyok.
Védőnőhöz szerintem csak utána megyek el.

Az integrált tesztet én is megcsináltatom,már 32 vagyok én is.
Ha valakit alaposabban érdekel kattintson ide:
www.gendiagnosztika.hu

én itt fogom megcsináltatni.előtte 1, másfél héttel kell bejelentkezni
Na megyek dolgozni,de marhára nincs kedvem

Legyen szép napotok!

Kép
Vendég

Sziasztok,

pedig én nagyon örülök az ikreknek! :) :D :lol: Részben hozzzáállás kérdése is, aki fél tőle, nehezebben is birkózik meg velük. Például sokan riogattak első terhességem idején is, hogy használjam ki , amíg egyedül vagyok, stb, semmi időm nem lesz, hát, elmondhatom, soha ennyi szabadidőm nem volt, mint most. Persze, tudom, hogy nehezebb lesz, de nem félek tőle.
Ezzel kapcsolatban ajánlom a Suttogó sorozatot mindenkinek, nekem, mivel más segítségem nem volt, sokat segített pl a napirend beállításában. Nem szentírás, de sokaknak bevált.

Dalma, megkaptad a privit?

Megcsináltatnám én is az integráltat, de ikrekkel nincs értelme sajnos. Csak uh-ra hagyatkozhatunk. De Sárival itt csináltattam, az istenhegyiben, ahol írtátok.

Lányok, én a szombatot végighánytam :oops: , azóta semmi(majdnem). Sztem lelki okai voltak.
kornéliusz

Kép Manókép
kornéliusz

Fenti manó még engedélyezett egy kis netezést. :D
A pontos címek: A suttogó titkai I., II.(nagyobb babáknak), és A suttogó mindent megold.

Krumplibogár, milyen idős Márk? De őt végig ki tudtad hordani, ugye? Bízom nagyon, hogy nem lesz probléma.

Gabi,Kati! A hugom is szedte ezt a gyógyszert a 8. hétig és állítólag ez megvédte őt attól, hogy terhességi cukros legyen. Most 26 hetes.

Nati, hogy vagy?

Dalma, hogy tudod elintézni az uh-t beutaló nélkül?
kornéliusz

Sziasztok!
Kornéliusz, de szépséges az a kis "Manó"!
Kitartást, és boldog várandósságot az ikrekhez! Osztom a véleményedet a hozzáállás kérdésében, azonban a babavárásnál tovább menve, szerintem az élet minden területén ettől függ elsődlegesen (az egészségi állapoton túl) a sikeresség. Legyen az pár-barát-rokonkapcsolat, munka, iskola stb.

Más...
Többször olvasgattam a kényes témáról, mely eddig engem szerencsére elkerült, azaz a "szivárványszínekben pompázó" folyásról. Nálam is jelentkezett és kérdésemre több helyen megerősítettek, hogy ez természetes velejárója a várandósságnak. Akár barnás szín, akár világos, fehéres.
Nálam ehhez pluszba kellemetlen szárazság is fellépett (némi ambivalencia), melyet sikeresen orvoslunk a Bartoline sikosítóval. De most meg néhány napja enyhe viszketés is párosult hozzá, amire szintén megnyugtattak, hogy igen-igen, ez is rendjén van így, de valahogy azért csak jó volna enyhíteni.
Valakinek volt vagy van hasonló kellemetlen tünete?
Esetleg azok, akik már több babásak, Canesten kenőcsöt/kúpot lehet használni a terhesség alatt probléma nélkül?

Zsé - Anita
zsemlyécske

Kornáliusz!

Nagyon aranyos a kis manód!

Kép
marianna80

Kornéliusz!
Megkaptam, köszönöm, válaszoltam is rá, de béna vagyok, lehet nem ment át... :oops:
Nagyon aranyos Sári! :) Az a kis pancsó!
Nme megyek be mégse UH-ra, mert órákat kel várni és nem is bizti, hogy megvizsgálnak. Megvárom a 12 hetest. Ha méhen kívüli, azt úgyis megérzem, és akkor nem nőtt volna a méhem a doki szerint. Addig csak várok... :)
Különben Kornél is nagyon jó gyerek, nagyon jól elvan egyedül játszva, ezért is nme félek már annyira a tesótól kis különbséggel. Nem lesz egyszerű, de okos kisfim biztos megérti a helyzetet előbb utóbb.
Puszi mindenkinek
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

A kiskönyvröl nekem az dereng ,hogy a 12.-ik héten küldött a dokim a védönőhőz.
Két vérvételen akkor már túl voltam .
Sőt elég sürűn jártam vérvételre mert rh- os vagyok és kimutatható volt az ellenanyag.
De hála nem okozott gondott.

kornéliusz:Gyönyörű a Manód,és az a kötött poncsó.........
Az ikrek szerintem is hozzáállás kérdése.
Annó én nagyon szerettem volna ikreket de nem jött össze.
Söt 2 éjszaka azt álmodom ,hogy ikreket szültem és mindkettőt Zolinak akarom hívni.

A rosszullétek akkor jönnek elö ha többet eszem.
Rájöttem mindent inkább 2*re eszek meg mindent.
Söt a teától is émejgek, pedig nagyon szeretem de igy marad a víz.

Katca??Halivera??Akira ?? Görland??
Merre vagytok?????????
Tessék jelentkezni!!!!!!!!

Kép
veronak

Sziasztok
Tegnap óta nagyon rosszul vagyok, elő jött a migrénem délután és még mindig tart, éjjel már felkeltem hányni, de semmi nem jött ki belőlem, mivel előtte este már alig ettem:(((
Kornéliusz
03.18-án volt 1,5 éves Márk. Egyébként szerintem jó gyerek, de nagyon akaratos, ha vmit elveszek tőle v. nem kap meg összedől a világ úgy elkezd sírni:)
MÁrknál végig bírtam 09.21-re voltam kiírva de 18-án császároztak. Július végétől már nagyon fájt a hasam, alig bírtam menni, állandóan meg kellett állni, a császár során kiderült, hogy már csak 2 mm vékony volt a méhem alja, annyira nem bírtam már a nehéz súlyt cipelni, és ha normál úton szülök akkor szétrepedt volna a méhem. Egyébként 49-50 kg kezdtem a terhességet akkor és most is és 56-57 kg fejeztem be 3660 gr-mal született a MÁrk és szülés után másfél héttel miután lement a vizesedés a lábamról 46 kg lettem, folyamarosan fogytam a diétázás miatt, mindent grammozni kellett, napi 3 cukormérés+írni, hogy mit ettem, és hetente diabetológia (ott nagyon rendesek voltak velem, bár szigorúan fogtak:))
Most meg még a varratok is itt vannak....nem lett vmi szép a sebem se:(
Remélem, hogy most is kibírom a 40. hétig:)) Még a cukorbetegséget se bánom, legalább nem hízom meg:)
Nagyon aranyos kislányod van.
Mindenkinek szép napot (hányinger, hányás mentes):)
bea
kumpibogar

Sziasztok!

Mostanság nem igen tudtam jönni mert Kyra extra nyűgös! Nem tudom mi van vele, de aludni nem akar, egyedül ellenni arról szó se lehet! :? Szóval szalad a lakás, és nem haladok sehova nem hogy ide :lol:
De most elvitte anyósom egy kicsit, ugyhogy gyorsan megfőztem, rendet raktam, kitakarítottam és most egy kicsit leültem ide, remélem még nem hozza vissza :oops: :oops: :oops:

Nem igen volt időm visszaolvasni, ugyhogy most csak ami ezen az oldalon van arra próbálok reagállni!

Rosszullét
, hát nekem egész nap van :? Én is vártam, de már annyira nem rajongok érte :lol:

Kiskönyv nekem Kyrával a nőgyógyászom rögtön adott papírt ami a terhességemet igazolja, és avval mentem a védőnőhöz! Ez a 7.hét környékén volt! És adott beutalót vérvételre meg minden félére!
Most megint így van kb. (pedig más a dokim) mert most ugye pénteken megyek dokihoz akkor leszek 7+5 és mondta, hogy ha van szívhang és minden ok, akkor leveszi a vért ott helybe a rendelőjébe, és megírjuk a papírokat! És a védőnőhöz is elküld! Legalábbis ezt mondta két hete! Szóval nálam így alakult :)

Ikrek
...hát szerintem is hozzáállás kérdése! De! Én elsőre nagyon szerettem volna, de most azt hiszem depressziós lennék ha kiderülne ketten vannak :shock: Így is elég nehéz lesz szerintem mert ugye Kyra még csak 19 hónapos lesz, szóval még kicsi lesz amikor Fanni megszületik, hát még ha ketten lennének! Azt hiszem egy kicsivel és két picivel nem bírnék! Néha már Kyra is sokk! Kiveszi minden energiámat! Hátmég hárman :shock: Na nem! :lol:

Kornéliusz, nagyon drága kismanód van :)

Ditta mi újság a dokinál? Ha hazaértél rögtön gyere, mesélj, és ha van kép kérjük azt is :D Főleg mert én meg pénteken megyek és pont ennyi idős leszek én is mint te! Kiváncsi vagyok mit fogok látni :P

Dalmi, köszi a köszöntést Kyra nevébe :)

KépKép
KépKép
akíra

Lányok
Ti a rosszullét alatt mit értetek? Mit éreztek?
Nem tudom már nálam is ez van, vagy csak a vírus szórakozik még mindig.

Kép
Kép
nati80

Katica!

A 35 év felettieknek kötelező a down-kor szűrés, ha jól tudom (cáfoljátok meg ha nem így van) őtőlük mindenképpen vesznek magzatvizet. És ebből elég sok genetikai problémára fény derülhet (és nem utolsósorban a neme is 100%-ra megállapítható.)
Sajnos ez a vizsgálat - kb.1% eséllyel - vetéléssel végződhet.

Most már van olyan lehetőség, hogy vérvétellel, uh-gal megpróbálják meghatározni annak a százalékát, van-e esély Down-kórra. Sajnos ez nem 100%-os, ezért csak annak ajánlják ezt a vizsgálatot (integrált teszt) aki - ha kell - vállalja a magzatvízvételt is rossz eredmény esetén. Viszont sokkal jobb, mint az AFP vizsgálat, mert az állítólag nem sokat ér.

Genetikai szűréseket itt végeznek:
http://www.downszures.hu/
http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagnosztika/
http://www.kismamaszures.hu/index.php?o ... view&id=26 (itt Pesti és vidéki helyek is szerepelnek!)
http://www.petz.gyor.hu/osztalyok/down/index.htm (ez Győri)
http://www.ddgroup.hu/html/meddoseg.html (Székesfehérvár)
http://downszures.extra.hu/ (Gyula)
És érdemes érdeklődni a nagyobb vidéki Klinikákon is!!!!!

ÉN még nem döntöttem el, mit csináljak. Egyenlőre gondolkodom, érdemes-e megcsinálni. Nem a pénz miatt, hanem azért, hogy ha "rossz" lesz az eredmény, megcsináltatnám e a magzatvízvételt. TEhát bevállaljam-e az 1% vetélést. Nem könnyű.
De sajnos azt mondják, hogy manapság a 35 év alattiak szülik a Down kóros babákat, mert őket nem szűrik annyira, mint a 35 év felettieket.

Megnéztem egy Down-kóros baba blogját, Szirka a neve. Nagyon aranyos kisbaba.

Ha van valakinek tapasztalata integrált tesz ügyében, kérem írja meg!!!

Illetve írjátok meg miért csináltatjátok/ill. nem csináltatjátok meg. Hátha segítetek dönteni.

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

kati: bocsika csak én már túl estem egy ilyen genetikai szűrésen a koromnál fogva:) nem kötelezően veszik az amniót csak felajánlják és neked kell döntened hogy akarod e vagy sem :)A szűrés egy szóbeli elbeszélgetés meg egy nagyon alapos uh vizsgálat és ezek kiértékelése után teszik fel a kérdést hogy megcsináltatod e vagy sem én nem tettem mert nagyon tökéletes volt az uh és a dokinő sem nagyon ajánlgatta de hivatalból fel kel tenniük a kérdést.

nika70
Salgótarján

Nati,
Ez a rosszullét nem összehasonlítható bármilyen más betegséggel, de lényeg, hogy nagyon le tudja venni az ember lányát a lábáról.
A gyomrod a torkodban van folyamatosan, néha gombócszerű, ami ki akar ugrani, mert valami tolja felfelé a gyomrodból. :? Ha valami "szagot" kapsz, még rosszabb, ill ha üres a gyomrod, akkor csavargatja, fojtogatja valami, de úgy érzed, ha eszel, még rosszabb lesz, de nem... :) javul tőle.
Érdekes, húsvétkor szinte semmi bajom nem volt, mert non stop ettem, de hát nem csinálhatom ezt hónapokig, mert a végén 100 kg-mal megyek szülni.
Ha 6 hetes vagy, akkor valszeg ez az lesz, de majd megtudod!!! te is szegény..
Akira,
Ne tudom mi van a levegőben, de Kornélba is belebújt a kisördög. Földön fekve hisztizett, én meg csak álltam felette tátott szájjal, mert ilyen még nem volt. Anyu azt mondta, kezdjek el játszani valamivel, ne is nézzek rá, majd odajön meglesni. Így is történt... :)
Bea,
Ne semmi, amit szenvedhettél a terhesség alatt. Én láttam a Brendonban hastartót, ikres ill nagypocakú mamiknak ajánlják, mert jól tartja alulról. Sztem időben szerezz be, mert mg gyekőcöt is cipelni nehéz lesz
Na megyek aludni, mert így előzöm meg, hogy hányjak este.
pussz
D

Kép
Kép
dalminha

Dalma
micsoda taktika! :P

Szkati
köszi az infókat.Kicsit már nézelődtem az istenhegyi klinika honlapján.Egyenlőre én is arra jutottam ha bármely eredmény indokolná a részletesebb kivizsgálást akkor csináltatnám meg csak. De igazából még nem ástam bele magam a témába.

Kiskönyv témában látom ahány ház annyi szokás :roll: , megvárom a pénteki uh.-t a klinikán aztán ha minden ok. jövőhéten felkerekedek.

Ditta
várunk nagyon! :D

Kép
katica_75

Dalmi, hát nálunk is pont ugyan ez van! Komolyan! Néha csak úgy tök ok nélkül is földhöz vágja magát, és hatalmas könnyekkel szívszorító sírásba kezd! :shock:
Nálunk a legnagyobb gond az emelgetés! A kis bestia ha tehetné állandóan kézbe lenne! És sajnos most anyósom itthon van két hétig, ami nagyon jó, mert sokszor elviszi Kyrát, így tudok kicsit pihizni, meg pakolni, takarítani, de ő mindíg felveszi! Rengeteget van kézbe! És most Kyra ugyanezt várja tőlem is! Pedig hát én nem igen szoktam emelgetni csak ha ki-be teszem a babakocsiba, vagy az etetőszékébe, vagy pelenkázóra, vagy ilyesmi! Meg persze ha elesik vagy fáj valamije! De csak úgy, nem szoktam kézbe cipelgetni! És nem a kistesó miatt, hanem mert 10 kiló az mégiscsak 10 kiló :roll:
Húh, kicsit hosszú lettem! Bocsi :oops:

Nekem van hastartóm, de őszintén? Én utálom! Nem is használtam sokat! Nem tudom miért, de nekem nem jött be! :roll: A szülés utáni hasleszorító viszont annál inkább! Azt imádtam :lol:

Kivizsgálásokat én nem fogok pluszba csinálni! Szerintem ha van valami akkor azt kimutatja az uh gép vagy az afp! Ha bármi kicsi probléma is lenne akkor mindenféleképpen elmennék, de anélkül....nem hiszem! Kyrával se voltam! Ha a 18.heti genetikain megnézik és minden ok, meg pluszba mi ugyis elmegyünk 4d-re, szóval ha ott minden ok és a leletek is mindíg jók akkor nagyon valószínűtlen, hogy beteg legyen a gyerek! Legalábbis szerintem! Mondjuk ha 35 körül lennék akkor lehet megcsináltatnám, de így nem hiszem!

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok Lányok! :)

Egy kérdédem lenne:
Pár napja húz a bal oldalam.Olyan furán, mintha levegő lenne odaszorulva.....mondjuk azt hiszem, azon a felén van megtapadva a baba.
De a többi "terhestünetem" is megvan.
Mi a fene lehet ez??? :?
Vendég

Sziasztok!

ÉN amióta megtudtam nem cipelem a Márkot, ő több mint 12 kg:)
A lépcsőn /2 emelet/csúszkálunk lefelé, felfelé meg megvárom, hogy befejezze a hisztit és utána a saját lábán jön fel, a pelusozás már lassan 8 hónapja a földön történik, miután egy szer lezuhant a ruháját kaptam el így megúszta az esést. AZ etetőszék alacsonyra van állítva és egy kis sámli segítségével mászik be ill. ki./itt is történt januárban egy zuhanás, még jó, hogy előtte letettem alcsony szintre, állandóan felállt benne)
De a hiszti..............az nagyon nehéz, tegnap megrúgta kétszer is a hasam:( nem tudom mit csináljak, pedig nem lett elkényeztetve, de annyira akaratos....és szerintem féltékenység is lesz majd (játékaira is féltékeny h amegsimogatom)
Még jó, hogy jön a jó idő, így nem gond ha az utcán a földre fekszik, nem fázik fel :))))
Mindenkinek szép napot!
bea
kumpibogar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?