A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

moneee,
úgy irigyellek, hogy te már így érzed a babót!!
nekem is elöl van megtapadva a méhlepény, úgyhogy még várnom kell.
De amúgy nekem ez tök logikátlan.... pont úgy gondolnám, hogy akkor érezni és látni jobban, ha elöl van.
Na mind1....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ilyen folyás félém nekem is van egy ideje. Naponta egy-kétszer jön rám, de akkor elég nagy mennyiség. Azt hiszem rendszeresítem én is a tisztasági betétet, ha így megy tovább, mert még a farmerom is át szokott ázni.
De én is azt olvastam, hogy ha szintelen szagtalan, akkor ez a folyás természetes ilyenkor. (meg az orrdugulás, és a nagyobb fokú izzadás is)
Úgyhogy ez miatt egyelőre nem aggódtam.

Honey! Hasonló történt velem tegnap este, csak nekem nagyon bekeményedett a hasam alja az esemény után. Ezért megijedtem, de szerencsére hamar elmúlt.
Ilyenkor nem nagyon tudja az ember, hogy merjen "vadulni" vagy sem.

Monee! Nem lehet, hogy Te idősebb terhes vagy és valamit elszámoltak? Olyan fura, hogy senkinél nem jelentkeztek még ilyen dolgok. Mekkora volt a baba a 12. héten? (ülőmagasság)
Vendég

Én ezt nem értem! Már megint ez a fránya egészségügy. Az hogy lehet, hogy szinte mindenki tudja, hogy hol tapad a lepény, és szinte mindenki hallgatott már szívhangot, csak én nem?
A 12. héten az UH-n nekem csak a 2 értéket nézték, semmi mást. Azóta meg nem volt UH, nektek a méhlepényt hányadik héten nézték?
Vendég

Sziasztok csajok!

Annyit irtok alig gyozom olvasni! :oops:

Nekem nem mondta a doki, hogy elol vagy hatul tapadt e meg. Ti honnan tudjatok? 4D-n mondtak?

Szivhangot sem hallgattam még. Majd legkozelebb megkerdezem a dokit. De lassan mar listat kell irnom a kerdeseimrol, mert eddig nem nagyon kerdeztem semmit, de itt annyi infot irtok, amire en is kivancsi volnek, csak mire a dokihoz erek elfelejtek majd mindent! :lol:

Roni!

Pihenj sokat! Ne porogj nagyon! Es nincs torna sem! :(

Rone!

Koszi az infot. Energiam nekem sincsen tul sok, szerencsere azert rosszullet sem. Az utazas sok energiat ki vesz belolem. A Balatontol jarok be nap, mint nap Fehervarra egyedul autoval. De azert szeretnek majd valamilyen tornat kiprobalni! Meg bar eddig nem nagyon tornaztam, nem szeretnek a terhesseg allatt "eltunyulni", mert felek, hogy nem lesz eleg ero es kitartas a szulesnel. Kaptam egy DVD-t az egyik baratnomntol. Kallai Ildiko DVDje. Lehet majd arra tornazgatok!

Nagyon szepen nonek a pocakok es tok jo, hogy a nevekhez lassan arcot is tudok csatolni. Majd teszek fel en is.

Folyasom nekem is van. De ennyire nem veszes, mint a titetek. Egy tisztasagi betettel elvagyok egesz nap. Bar a terhesseg elott egy sem kellett.

KépKép
druska

Eszike
van aki részletesebb leírást kap a 12.héten és ott leírják a lepény helyzetét is.Remélem a 18-20 hetes uh-on te is részletes leírást kapsz+ha nem csinálnák alapból akkor kérd meg a dokit,hogy hallgassatok egy kis szívhangot!!
Jobban érzed már magad lelkileg?

Roni
tényleg, csak óvatosan!!

Honey
azért megpróbálkozhatsz a patikával hátha tudnak valahol rendelni ilyen betétet. A magzatvíz amúgy "vizeletszerű"...a folyás pedig még ha híg is akkor is olyan kis nyálkás...bocsi...nem tudom máshogy magyarázni.... :D
Egy hete nekem is bővebb a folyás,szinte minden pisilésnél cserélek tisztaságit...

Bazerka!
Részvétem a nagyapád miatt! Simi nagyon kis okos fiú....nagyon nehéz lehet egy ilyen beszélgetés...

Mocorgás terén nekem is csak olyan érzésem van mintha ez a baba volna...de nem az a határozott érzés...szóval még nem igazán hiszem el biztosan,hogy ő az...

Mi kihasználjuk a csodás időt Henikémmel (meg persze azt,hogy már nem kell feküdjek :D ) és folyton a szabadban vagyunk!!! :D :D .
Nagyon várom a 2 hét múlvai genetikai uh-ot...úgy érzem ha ott is azt hallom,hogy a picikémmel minden rendben...akkor már megnyugszom...
holka

A pocakképek pedig nagyon csinik!! :D
holka

Holka!
Igen, most éppen kiegyensúlyozott vagyok, de a napokban elég ingadozó. Ahogy Te is, én is nagyon várom már az UH-t, számolom már a napokat (hétfő). És akkor talán megnyugszom.
Amúgy engem elég könnyű felhúzni, mert mindent a szívemre veszek. :(
Vendég

Sziasztok!

Honey!

Ha nagyon érdekel a dolog, van egy csajszi akit meg tudok kérdezni. Nem rég szült és a szülés előtt ő kutatta ezt a betétet.

Eszike!

Tuti nem, napra pontosan tudom mikor készült a baba. Hőmérőztem, azért vagyunk ennyire pontosak. Pár nap eltérés van csak a fejmérete és a naptári napok között, de az annyira nem lényeges, hogy ez miatt bármi okunk is lenne feltételezni hogy nem annyi idős amennyi.
12 hetes méreteink. CRL: 63 mm, BPD: 21 mm.

Nekem sem mondták eddig hol van a lepény, csak amikor múlt héten voltam a dokinál és UH-zott is, akkor megkérdeztem. Illetve, nem is, a 12 hetesen megkérdeztem hová tapadt, de csak annyit tudott mondani az orvos, hogy nem tudja még megmondani, mert ilyenkor még akkora a lepény hogy szinte a méh egészét eltakarja. Szóval legközelebb tessenek kérdezni. :D

Szívhangot még én sem hallottam. :( A pluzálást a 8. héttől látják, de a hangját még nem mutatták sosem. A 18 hetesen majd megkérem a dokit hogy had halgassunk bele.

A privát véleményem hogy ez a csomó terheses könyv, rengeteg kétséget ültet el a kismamákban. A 14. héten amikor elkezdtem érezni, hogy mintha ez ő lenne, tökre le voltam lombozva, mert mindenhol azt írták hogy ilyenkor még nem érezhetem. Szóval én is eltöltöttem egy kis időt ebben a bizonytalanságban, hogy most emésztek vagy a babus kopogtat. Aztán úgy döntöttem hogy ez ő, utána való nap meg egyértelműen megrugdosott, hogy még véletlenül se legyen kétségem. :D A terheses naplóm is írkájla nekem hogy a 18-20. hét körül már talán érezhetem... aham... túrót! Mindenki akkor érzi amikor eljön az ideje.

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Honey!
Azért később érzi, akinek elől tapad a méhlepény, mert így tulajdonképpen dupla a fal (hasfal, méhlepény és még ami közötte van, nálam pl. háj :? ) Tehát nagyobb a "szigetelés", a baba ereje pedig még nem olyan nagy és mozgástere is elég nagy van egyelőre.
A sex-ről annyit, hogy mi sem szoktunk finomkodni, de ha nem fáj, sőt jó, akkor - továbbra is azt mondom - nem lehet baj belőle.

Eszike, Druska!
Nekem a 12. heti UH leleten volt, hogy hol tapad a méhlepény, a szívhangot pedig - lásd korábban - nekem a védőnéni hallgatja minden alkalommal, a dokinál még én sem hallottam csak legelső alkalommal nagyon halványan.

Monee!
Teljesen egyetértek veled! Aki érzi a baba mozgását, az érzi és kész! Aki pedig nem érzi - mint pl. én - az akkor sem fogja még érezni, ha a könyvek azt írják, hogy már érezni kéne. Ugye nekem mint második terhesség a szakirodalom szerint előbb kéne érezni. Valamelyik nap dörömböltem is a hasamon, hogy tessék már érezhetően mozogni, mert azt mondják, hogy már érezni kellene :mrgreen: !

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Köszönöm szépen csajok a kedves óvaintő szavakat! Aranyosak vagytok, én rettentően jól esik! (Holka, Petra, Honeymoon, druska, szeder, bagzerka, kistiggrincs,)

Ma már sokkal jobban vagyok. Nem görcsölök. Feszülést érzek még, de az elviselhető. Egyébként a dokinál is próbáltam a jó oldalát nézni, hogy biztosan semmi baj nincs.

Honey! Nagyon jó pocakfotó! Tényleg szemérmetlenül vékony vagy! :D Irigyellek. A fehér folyásról csak annyit, hogy nekem is van. Szinte színtelen és szagtalan. Sokszor zavar is, ezért tisztasági betétet használok. Az együttlét pedig simán eredményezhet hasonlókat.

Druska! Nem lesz torna, az tuti. Majd az orvossal megkonzultálom.

Bagzerka! Totál igazad van! Én tegnap tűnödtem azon, hogy biztosan a szervezetem jelez, hogy most akkor állj. Az érdekes, hogy nem is melóhelyem okozza a stresszt, hanem az itthoni dolgok. Simivel kapcsolatban egyrészt sajnálom, hogy ilyen fiatalon kellett megtapasztalnia ezt a szörnyű érzést kisded lelkével. Abban is igazad lehet, hogy az a "lila köd" egy kicsit leszállt. Sajnálom, nem lehetett neked sem könnyű.

Szeder! No fürdőzés. Csak zuhi. Erre is most odafigyelek. Megy a drukk holnapra!Kiváncsi vagyok az eredményekre!

Eszike!Jó apocakfotó.
Na megyek egy kicsit pihenek.

Alíz

KépKép
roni0422

konan, én azt olvastam valahol, hogy ez a második vagy sokadik terhességre is csak akkor igaz (már hogy korábban érzed), ha nem vagy annyira messze az előzőtől

nekem ugye van cca 5 év különbség, és határozottan én sem érzem még. néha mintha, de hát nagyon ritkán és nagyon haloványan

Kép
Kép
csibe21

Jaj, tényleg a szekszelés kimaradt. :D
Szóval izé... mi sem tartozunk a "szolidan messziről szeretjük egymást" típushoz, de nekem sem okozott még ez gondot. Utána néha kicsit érzem a hasam, de elmúlik hamar. Néha bekapkodok egy-egy magnéziumot utána.
Tudjátok, a babának az csak jó ha anya szereti apát, hiszen ő is azért van, mert szeretik egymást. A felszabaduló boldogság hormonokból neki is jut, ráadásul az orgazmus összehúzódásai ingyen ringatózással szolgálnak. Tök bulis hely lehet ott bent. Én úgy szoktam elképzelni hogy egy ilyen jó kis szeretés után a baba velem együtt örül és mosolyog bent az ősökön. :D

Ami furcsa nálunk és tökre kell röhögnöm rajta, hogyhát, hogy is mondjam, lifeg az alhasam a ritmus közben. Hátulról térdelve kifejezetten nevetséges ahogy fel le lifeg a cucc babástól mindenestől. Tök hülye érzés. :lol: :lol: Uh. most nincs is hátulról, mert annyira kell röhögnöm, hogy kész kudarc az egész. Remélem az később majd, amikor már nem lesz annyi hely, elmúlik. :lol:

Monee

Monee

monee85

Honey!

Nagyon aranyos a pocid. És milyen jó alakod van :D

Eszike! Véger téged is láthatunk képen. Aranyos a te pocid is. Köszi.

Ma már kb. 4-szer birizgált "Bébibogyó",úgyhogy egyre biztosabb vagyok benne, hogy ő mocorog.
Nem bírtam ki és vettem a Te..oban neki 2 body-t (akciósan 550 Ft/2 db). Nagyon kis aranyos,de hamár jelentekett, hogy a pocakomban van akkor megérdemli igazán. :oops: Ez az első dolog amit vettem Neki! :)

Én sem tudom, hogy hol tapadt meg a lepény,de gondolom jövőhéten fény derül erre is. :)

Folyás nekem is van de ált. 1 tisztasági elég 1 napra. (ma abból is vettem 3 obozzal ott ahol a body-kat,mert csak 1000 Ft volt a három)

Aranyosak a szexelős finom megfogalmazások!
:oops: :oops: :lol:

Kép
Kép
a.m.

Roni!
Az idegeskedéssel nagyon kell vigyázni. Te is tudom, én is tudom. Mondhatnám, hogy ne idegeskedj, de ez nem irányítható. Otthoni dolgok??? Onnan nem mehet táppénzre az ember lánya :lol: . Azt gondoltam már minden rendben van!? Én úgy szoktam, hogy ha nagyon ideges vagyok, akkor megpróbálom megbeszélni magammal, hogy nem ér annyit az egész, hogy a babának rossz legyen attól, hogy én idegeskedem. Lehet, hogy nagyon hülyén hangzik, de nekem így könnyebb megnyugodni. Esetleg egy kis félrevonulás, zene nagyon jót tud tenni, de az nem mindig kivitelezhető. De ha már görcsölsz is az idegeskedéstől az biztos, hogy nagyon nem jó! :cry: Szóval tényleg vigyázz magatokra! :wink:

Kép
Kép
konan

Monee! Megkérdezhetem mikor fogant a Te babusod?
Én is tudom pontosan, nekünk dec.8-án. Kíváncsi vagyok Neked mikor, csak összehasonlításképpen.
Vendég

Csibe!
Köszi! Valószínűleg így van. Akkor mit is várhatok én 13 év után??? :roll:

Kép
Kép
konan

Monee!

Most könnyesre nevettem magam! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Aranyos a fogalmazásod!

Kép
Kép
a.m.

Monee!
Csatlakozom A.m-hez! Visítottam a röhögéstől! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
konan

A.m! Örülök, hogy örülsz a képnek. Gondoltam az arcomat is válallom, nem csak a pocimat mutogatom.
Vendég

Ja! És közben persze mintha magunkat látnám! :D

Kép
Kép
konan

Szerencsére annyira elfoglalt vagyok egyelőre, hogy nem volt időm vásárolgatni a babámnak. De ha egyszer rájön... :shock:

Nekem is tetszett Monnee fogalmazása, én biztos nem mertem volna ilyet leírni amilyen szégyellős vagyok.
Vendég

eszike,

nekem a méhlepényt a saját dokim mondta meg az egyik vizsgálaton. ( mert mindig megnézi uh.-val a babót a vizsgálatoknál ) de amúgy a 12. heti nagy uh leletemben is benne van.

monee,
bocsi, de folyik a könnyem a röhögéstől... naaaagyon vizuális tipus vagyok! :D :oops: :D
Ami a betét dolgot illeti, ha nem nagy utánna járás és megkérdezed az ismerősödet, hogy hol tudok ilyet szerezni, akkor azt nagyon megköszönném.
Most egy kicsit megnyugodtam, mert beszéltem a szomszéd nénivel, aki főnővér volt a szülészeten és azt mondta, hogy még a magzatvíz szivárgás is olyan, mintha dutván bepisilnék. Tehát nem lehet összetéveszteni némi szintelen folyással.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

roni,
mit mondott a doki meddig kell feküdnöd?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Eszike!

Az utolsó mensi kezdete: dec. 1., a baba pedig a hőmérő szerint dec. 16-án fogant.

Jaj, bocs a fogalmazás miatt, remélem nem pirítottam el senkinek az arcát. Aszittem hogy ez is olyan általános-féle terhülteknél. :oops: :lol:

Konan!

Tény, hogy az én fejem is ilyen :shock: volt amikor először éreztem a lifegést. :lol:

A.m.!

Egyértelműen megérdemli a bébi a rucikat. :D Nagyon ügyesen viselkedett. :lol:

Írjatok! Napokra eltűnök, utána meg velem van csak tele a fórum. :oops:
Monee

Monee

monee85

Ja már értem! Szóval van akinek nem csak a 12 . és 18-20. héten csinálnak UH-t (mint a nagy könyv szerint), hanem közben is. Így már értem.
Vendég

Monee!
Akkor most nem jutottam előrébb. Abban bíztam, hogy a Ti babátok előbb fogant, mint a miénk, azért érezted a mocorgásokat előbb.
Na mindegy nem agyalok ezen tovább, majd megmozdul nekem is előbb-vagy utóbb.
Van ezer más aggódni-valóm.
Vendég

Monee: én is jól szórakoztam. :lol: Nekem még nincs akkora pocim, hogy láthatóan lifegjen, de legalább látom mi vár ránk a következő néhány hétben :D
Egyébként valaki egyszer azt mesélte, hogy állítólag a babának az orgazmus olyan, mint egy jó masszázs :oops:

Mi babánk már rendelkezik egy kazal kisruhával, a 12. hét után még otthon voltam majdnem két hetet és rászabadultam a Vaterára meg a teszveszre :oops: Sőt van neki egy fürdetődézsája is :oops:

Méhlepény: nekem ráírták a 12. hetes UH leletre. Szívhangot is akkor mutattak, mert másik gépen volt, mint az addigiak. Én úgy tudom, nem minden UH gép alkalmas a szívhang kihangosítására.

Jah, és még nem is meséltem, vasárnap felavattam az egyik kismamam ancimat, mert nem volt kedvem bandázsolódni. Nagyon büszkén feszítettem benne :)

Roni: örülök, hogy jobban vagy.

Kép
kistiggrincs

Eszike: nyugi: iszonyatosan nagy szórás van abban, hogy ki mikor érzi a babát!

Van aki már a 15. héten van aki csak a 20.-on.

Kép
kistiggrincs

Nekem is mindig csinal a doki ultrahangot akar hanyszor megyek.
Eddig mar 3szor. Mondjuk magandoki.

De no szivhang es nem tudom hol tapadt meg a mehlepeny. Majd legkozelebb sztem 2 het mulva!
Jovo heten megyek AFPre sztem utana meglatogatom a dokit. Aztan meg jon a 18 hetes korhazi ultrahang. Mar alig varom hogy ujra lassam.

Monee!

El nem pirultunk, de legkozelebb hasonlo pozicioban szerintem mindenkinek te fogsz az eszebe jutni, a parunk meg majd csak nez, hogy min rohogunk :lol:

KépKép
druska

A sok vékony kismami mellett nem mertem pocakfotót rakni. De ilyennek is kell lenni... :lol:

Kép dagi

Kép
Kép
konan

konan,
te most viccelsz? Tök csini vagy!! De komolyan.

druska,
isten ments, hogy beleszóljak, de nem túl korai az AFP még neked jövőhéten? csak mert ahogy látom tök egyidősek vagyunk. nekem azt mondta a doki, hogy elég ha ápril 14 - 15 -én megyek. Mert ha túl hamar megy az ember lánya, akkor az estek 80%-ban tévesen túl alacsony értéket kaphat. ( amitől ugyebár szívinfarktust kap, hogy esetleg a downkor jele )

monee,
a pirulásból már kinőttünk!! :D :D csak meg kellett csinálni valahogy azt a gyerkőcöt!! :D :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Konan!
Jó a kép nagyon, és látszik a poci is. Gratula
Vendég

Honeymoon,

szamolgattuk az idopontot, de azt mondta nem lesz gond.

UH alapjan szamolta es ugy van 1-2 nap elteres a kiirt idoponthoz kepest. Nekem a vonalzom a vedono alatal szamolt idopont alapjan megy.

UH alapjan apr 11-en 16 hetes es 3 napos lesz.

KépKép
druska

Miert szed mindenki magneB6-ot?

KépKép
druska

Én nem szedek magneB6-ot. Asszem a keményedésre írják fel.
Nekem azt mondta a doki, hogy csak Elevitet szedjek, meg 2 hete felírt vas+folsavat, mert sápadt voltam.
És a 20. hét után ír majd fel ha jól tudom kalciumot meg magnéziumot? Valami ilyesmit mondott. Azt mondta addig semmi!
Vendég

En beres gravidat szedek, mert az elevittol rosszul voltam.

KépKép
druska

Sziasztok!

Most hoztuk haza Nóriká a kórházból! A hasmenés az még megvan, de majd szépen lassan elmúlik. Már elég jól érzi magát, eszik is, iszik is. Majd itthon gyógyulgat tovább. Remélem, hogy nem kerülünk vissza. Már szinte ugyanolyan élénk, mint volt.
Ja, és 2 napja már érzem, hogy mocorog a picúr!
Már csak azon kell izgulni, hogy rajtunk ne jöjjön ki. Állítólag átmegy az egész családon. Csütörtökön tudjuk meg, hogy mi volt ez. Valszeg rota.

gwini

Honey!

Azert most eleg rendesen beparaztattal!

A masik ok amiert apr 11 mellett dontottunk a dokival - Fehervaron dolgozom, de a vizsgalatra Veszprembe kell mennem.
Nemcsak kiugrom a munkahelyrol, lecsapolnak, es visszajovok. Igy veszek ki egy nap szabit pentekre. Hetfonkent nem tudok elszabadulni.

KépKép
druska

gwini!

Orulok, hogy mar otthon vagytok. A sogornom kislanya tudogyulladassal volt korhazban 1,5 hetig. A gyerekosztaly tele volt hanyos-hasmenos kisgyerekekkel. A teveben mar azzal nyugtattak mindnekit, hogy vege a jarvanynak, a gyerekosztalyon meg akkor tombolt igazan.

Bent lehetett vele valaki? Gondolom nem te mentel be, mert ratok nezve is veszelyes ilyenkor a fertozo gyerekosztaly!

KépKép
druska

druska,
Isten ments!!! Nem akartalak paráztatni, csak kérdeztem... nyilván az az okés, amit a dokid mond!!

Az AFP-ről csak annyit, hogy amikor én voltam ( különfizetős ) kombinált teszten, és az eredményeim extra jók lettek, akkor a dokinéni duplán felhívta a figyelmemet arra, hogy az AFP majdhogynem csak a kismamák riogatására van, és hihetetlen sokszor ad téves eredményt. ( ha túl korán csinálják, gyakran alacsony az érték, ha meg későn, akkor meg túl magas... - és ugye egyik sem jó )
Ezt csak azért írom, hogy ha esetleg erről nem hallott itt közülünk még valaki, akkor nehogy pánikba essen, ha az eredményei eltérnek a szokásostól!!!

Egyébként én is szedek Elevitet meg magne B6-ot ( ez utóbbit a haskeményedésekre ).

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Örülök Gwini, hogy már otthon vagytok!!!
Hülyén hangzik, de a lehetőségekhez képest picit távol kéne tartanod magadtól Nórit még pár napig.
Legyél pozitív, ha eddig nem kaptad el, akkor most már talán megúszod!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Eszike!
Jól döntöttél ,hgy teljes képet tettél fel. Legutóbb én is ezt tettem,pedig én vagyok a legducibb a csapatban ill. valőszínű csak én vagyok duci...HIHIHI :lol: :D

Monee!
Ne aggódj már én sem vagyok szűz:lol: :lol: :lol:
Nagyon vidám napot szereztél nekem. És köszi a ruhavásárláshoz hozzáfűzötteket!

Konan!
Nagyon vicces volt a képhez a hozzászólásod. Nincs rajtad semmi felesleges pluszz. Jól nézel ki, tök aranyos a poci is :D

Én sem szedem rendszeresen a magne B6-ot csak ha keményedik a hasam. Amit szedek az a Béres Ca 500 mg és az Elevit (2 naponta).

Gwini!
Örülök, hogy otthon vagytok és remélem hamarosan teljesen meggyógyul Nórika és te nem kapod el. :wink:

Kíváncsi vagyok én is az AFP eredményemre,de tudom, hogy eltérő is lehet a normálistól,így próbálok nem annyira parázni ezen.

Szép estét!

Kép
Kép
a.m.

Olvasgattam egy kicsit az AFP-rol.

Ugy latom szinte teljesen mindegy jo e az eredmeny vagy sem egyikben sem lehet bizni.

Volt akinek rossz lett es semmi baja nem lett a babanak. Makk egeszsegesen szuletett! Volt akinek meg jo lett es megis Down szindromaval szuletett.

Nem tudom miben lehetne bizni ha az orvosokban nem lehet? Es en is azt olvastam, hogy kulfoldon mar nem is csinaljak ezt a tesztet, mert csak a kismamakat idegesitik vele.
Pedig en bizni akartam az eredmenyben, mert nem voltam kulon vizsgalaton es nem is terveztem, hogy megyek.
Csak 4Ds ultrahangra szeretnek menni, de majd csak a 25. het utan.

Egyebkent nekem a 12 hetes ultrahangon szinte az ossze csontjat megmerte a doki: a koponyajat hosszaban es keresztben, a felkar csontjat, a combcsontjat a nyaki redot 2szer is, az orrat v allkpacsat nem tudom pontosan, de vegigmericskelt mindent.

KépKép
druska

édesek vagytok hogy így együttéreztek!!!!! köszii

a.m.
tök jó hoyg érzed!!! :) jóó, mii??

honey!
ez már tényleg dudorodik szépen!!! :)
és a szivárgás parára eszembejutott hogy mintha lenne valami betét, ami más színnel jelez, ha magzatvíz kerül rá!! nem tudom, én nem vettem soha, de talán patikában tudnak róla!!! hmm? és ilyenkor nem vizsgál meg más????
na most értem a végére a mondanivalódnak, akkor nem lehet hoyg más volt az a bizonyos???? :D

monee :D:D először nem értettem milyen ritmus....:)

konan!!!
tökjóól nézel ki!!! ne viccelj!

gwini!!!
örülök hogy jobban van a pici!! és ha lehet, te ne kapd már el.... jó tanács, mii??:)

na jó, indulok simiért, nem olvasom végig, majd este!!!!

csók!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Konan!Nagyon csinos vagy!Jó a fotó nagyon!!!Hát te sem nézel ki annyinak, mint amennyi valójában! Fiatalos anyuka vagy! Nem a párommal vannak gondok. Vagy legalábbis nem olyan szintű, mint amit meséltem. Végülis, isten igazából nincs különösen semmi. Csak mostanság nagyon hamar kiborul nálam a bili. Elég érzékeny vagyok, hülyeségeken felidegesedek. Elhatároztam, hogy no ideg, no para! :D

Honey!2-3 napot mondott. Azt is ajánlotta, hogy menjek táppénzre. De nem akarok, mert nem a munkám okozza a srteszt. Totál jól érzem magam benn, abszolút nem megerőltető amit csinálok.

Gwini!De jó hogy kinn vagytok!Szegény pici lányka, nagyon megszenvedhette ezt a betegséget. Jobbulást!

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok:)

Gwini: Gyógyulgassatok, remlélem a család többi tagját meg fogja kímélni.

Konan: Te tök csini vagy, ne beszélj butaságokat :)

Mi pedig tegnap megkukkoltuk a Rizsit :) Mindene megvan raktári leltár szerint, és szopoizta az ujját. :) Párom is bent volt, a doki mindent megmutogatott neki a monitoron nagyon rendi volt.

De most nem tudok kiigazodni rajta. Mondtam 2.-ára írtak AFP-re, aszongya az még korai menjek jövőhéten. Erre mit ír a vizsgálati lapomra?! AFP Márc 29 - ápr 05. Most akkor melyiknek higgyek?

Kép

Kép
starlark

Jó estét!
Megjöttem a genetikai ultrahangról :) Minden rendben a lánykával. Jó alaposan megnézték.
Van a puncikájáról is fotónk :) no és a talpacskáiról hát meglepődtem, mert már a talpa 3 cm :)
Zárt méhszáj, átlagos magzatvíz.
BPD : 4,2 cm
HC-haskörfogat: 14,8 cm
FL-combcsont: 2,75 cm
és még sok mindent mértek, de nem akarlak untatni benneteket :shock:

Pénteken megyek még a magzatdiagnosztikai központba is a dr. Timmermannhoz - ő genetikus , több szem többet lát elven.

Megkérdeztem a doktornőmet a következőkről, hátha érdekel valakit:
- napoztatás a pocival kapcsolatban: - nem lehet gond, nem melegszik fel a magzatvíz, mert a testhőszabályozása nagyon jó.
-azért inkább kihagyom, tuti, ami tuti

- szolárium: lehet, heti 5-6 percet állószoláriumban javasolt, már aki szeretne menni, a pigmentfoltok kijöhetnek, mert egyébként is hajlamosak a kismamák rá.

Gwini!!!
Örülök, hogy már otthon vagytok! Remélem mielőbb elmúlik az a fránya hasmenés is.
Szegény picike! Nem pirosodott ki a kis feneke?
Ma a Bencém is egész nap a wc-re járt és ment a hasa, úgyhogy nálunk is beköszöntött.. :twisted:

Jó éjt nektek!

szeder74

Gwini, örülök, hogy már otthon vagytok és Nóri jobban van! Azért még óvatosan a mozgással neki, pihizzen sokat, már ha ilyent egy ilyen pici gyereknek mondani lehet!
Vigyázzatok magatokra és további gyógyulgatást!

Roni, sajnálom, hogy téged is utolért valami nyavalya. Örülök, hogy már jobban vagy, de lehet, hogy nem ártana tényleg néhány nap kikapcsolódás.. Esetleg egy hétvégi utazás? Messze a gondoktól??
Gondolj csak magadra és a babádra! Nektek most fő a nyugalom. Tudom, könnyű mondani, nekünk is most épp gondok vannak itthon, de igyekszem nem felhúzni magam. Valahogy mintha nyugodtabb lennék ilyen helyzetekben, mint egyébként...

Én még nem érzem a Borsikámat :( Pedig már úgy szeretném..

Ma megyek először dolgozni. Nem vagyok még 100%-an jól, de megpróbálom. Már abban sem vagyok biztos, hogy május végéig ki bírom húzni.. Olyan gyenge lettem az utóbbi két héttől, mint a libaf.s..
Meglátjuk.

Jövő hét pénteken megyek AFP-re, utána meg köv. héten a védőnő néz vércukrot...

Roni, azért előbb-utóbb majd csak eljutunk arra a fránya tornára :wink: , de te most azért pihengess, vigyázz magadra!

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

Bepróbálkoztam ma az AFP eredményemért.... megvan! Rohantam dolgozni, hogy megnézhessem a normálértékeket, mert persze csak kinyújtották az ajtón anyuka pedig hadd parázzon még egy kicsit. :?
AFP: 51,4 ng/ml
wAFP: 53,7 ng/ml
MOM 1,5
Ahogy néztem, ezek tök normál értékek (remélem!). De mindjárt felhívom a dokibácsimat és rákérdezek. Úgyis kell hozzá időpontot kérnem. Így mehetek hozzá még a héten és nem kell egy hetet várnom az UH-ra. :D

Jaj! Lányok!
Olyan aranyosak vagytok!!! Nagyon jól estek a hozzászólások a képhez! :oops: Köszönöm!!!

A.m.!
Te még nem kérdeztél rá az AFP-re? Lehet, hogy érdemes lenne.

Gwini!
Nagyon örülök, hogy Nórika jobban van. Jó nagy volt az ijedtség?! Most már minden rendben lesz, remélhetőleg Ti nem kaptátok el!

Kép
Kép
konan

Jó reggelt!

De jó, hogy rákérdeztél és meg is van az eredmény! És jók is az értékek. Gratulálok! :D
Nálunk tuti nincs még meg,mert Vásárhely nem kiemelt korház és rohadt lassan mennek a dolgok. 1 hét múlva kérdezek rá ha addig nem hív a védőnő,mert megigérte ah kész lesz szól. :)

Kép
Kép
a.m.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?