A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 januárban szülünk

Konkri,
Nagyon jó képek, főleg az utolsó :D meg kell zabálni :wink:
Vendég

a zsiráf tutti!!!!!!!!!!!!Szép Marcus, kis helyes, meg olyan huncut!látom, kap elég kaját, kis pufók, mint Hunor, ő sem éhezik.... :lol:
Vendég

Norma, ezek a tünetek pöccre.huh akkor semmi baja.
:roll:

a hízása nem érdekel. egy napon született Zsomboroddal és 6 kg.
Ma mérték.
ja éjjjel ,meg ha kiveszem a babakocsiból akkor eszik. (apja eteti egyszer éjjel,akkor bőg) :D adtam pár jótanácsot neki,hogy tudjak aludni,hogy ne ébressze fel így ok volt a tegnap este.
(pl,hogy mikor melegíti a tápot ne vonszolja ki a konyhába, ha nyűgös ne nézze meg,hogy bevécézett.-e mert tuti nem és ne tornáztassa mert nem fáj a hasa. :lol: így ok volt.

most már azt csinálom ,hogy eszik és üvölt este. berakom hajcsizni aztán 2 óra múlva 11 felé kiveszem és álmában megetetem maj visszateszem.

Én is újramelegítem a tápot 2-szer simán.

Van olyan doki aki étvágyjavítót ír?

Ma az oltáson megkérdeztem a dokit,a Coliról. Azt mondta igen Coli,de nem olyan sok ha nincsenek tünetek nem kell vele foglalkozni. (gondolom akkor kerül be a húgyutakba mikor nyakig összeszarja a pelót.)

Kép
ndombi

Kép Kép Kép Kép

Kép
ndombi

ja,most láttam,hogy az uccsó oldalt nem láttam Konkri menő a manó!

Ja,Dorka külön KÉRTE, hogy adjak rá napszendzsót a gizdaság miatt, nem én vagyok szívtelen görény, hogy a kép kedvéért hülyét csinálok belőle... :wink:

Kép
ndombi

Ndombi, haláli kicccsaj!
Vendég

hááát nem tom, hogy a kép mit ad visza, de én úgy látom h tokás, de innkább kis kemény husú. nincs nagy pocija.
már több mint 3 kilót hízott és még nincs 3 hónap... de én még is úgy látom, h tudna még enni... Hát Lafi, jó hogy jó húsban van ha napi 7-9szer kajál... :( aki ébren van gyakrabban éhezik... :)

Egyébként mikor kézben van és kukkol akkor látszik h van nyaka is, mint egy kis teknős :)
Ma olyan jó volt azt a fél óra sírást leszámítva, hogy az csoda, de holnap tuti nem így lesz, fogi bele :)

A nap rémsége: ma kint voltunk, én kertészkedtem. bejöttünk és éreztem a macsaka pisi szagot... aztán az uram is... már a gyereket gyanusítottam, és már szét szagoltam mindent... most este derült ki, h a térdgatyóm szára büdi... de mitől... egyszerűen nem értem hogy. még macsek se volt a közelbe, de azt se tudom h mihez ért hozzá a gatyóm... nem is ültem le... nagyon büdi volt :( és a szag meg jött velem :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Ndombi, hááát igen, a hinta... nagyon csinicsajszi!

Köszi Lafi: a zsiráf a kedvenc állatom... de nem én veszem neki a zsiráfos cuccokat... sőt én már semmi zsiráfot nem veszek... az emberiség már tudja ezt. :)

Kép
Kép
Kép
konkri

ja és az a több mint 3 kiló hízás azt jelenti hogy több mint 6,5 kiló. Ne nőj ilyen gyorsan kisfiam :( hova tűnik az én kisbabám :(

Kép
Kép
Kép
konkri

konkri köszi a köszöntést
lafead milyen az az úszáselőkészítő?
néha úgy érzem már betegesen próbálom a leánykát tornáztatni, mert ez ahogy leteszem úgy marad nem mozog/"mászik" el úgy ahogy többen is írjátok,, próbálom tornáztatni ezért érdekelne milyen az úszáselők.

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Kép
Kép

És amit nagyon szeret csinálni :lol: :
Kép
Kép

Dombi,
Nagyon tüneményes Dorka :D Látom nálatok is az esőerdős a menő :wink:

Konkri,
Egyszer én is így jártam, mondom valami nagyon büdös. Kerestem szagot, és a gatyám volt azt, de csak este jöttem rá. Szerintem Marci pont jó húsban van, egyáltalán nem mondanám rá, hogy dagi vagy valami. Jó a formája :wink: Mi is eszünk 8-9 alkalommal.

Zsuzsa,
Hogy bírja Zsuzsi a kengyelt? Meddig kell hordania?
Vendég

sziasztok,

szavaztok Hunorra?Előtte regisztrálni kell...

http://www.baon.hu/index.php?apps=verseny&verseny_id=37

3.oldalon van....T-L Hunor.

Köszi
Vendég

Sziasztok!
Haláliak a babucik. A jövő héten veszek én is új telefont, mert erre keresztet vethetek. Akkor majd csinálok képet, és teszek fel.
Tegnap voltunk oltáson, egy kicsit sírdogáltunk, de csak olyan csajosan, nem volt nagy bőgés. A kisasszony 5640 g.
Én nem oltatom be csak 1 éves kora után a kullancs okozta agyhártya, és agyvelő gyulladás ellen. A fiúk is be vannak oltva, nyáron sokat járunk a telekre, és ott előfordul kullancs.

Kép
Kép
Kép
csibe76

panda! dorka kora a vonalzódon nem rosszul van jelölve?
amúgy tényleg szépek a babáitok, mostmár lassan én is megpróbálok valami képeket feltenni
a kengyelt elméletileg min 3 hónapig kell hordanunk, amúgy elbizonytalanodtam , mert tegnap a dokibácsi/ ali korát tekintve az öcsém lehetne/ azt mondta- miután meg nézte a zsuzsi csípőjét- hogy ez nem csípőficam és , hogy itt gödöllőn előszerettel írják fel a babáknak, akkor is ha nem olyan "gáz" a csípője , de jól bírja a kengyelt ezért is nem ugrálok másik ortopédushoz

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Szépek a babók mindenkinek :lol: :lol: :lol:

No, ma eljutottam végre kondizni, mama 40ml-t tudott megetetni cumisüvegből Barnival :( Pedig vettem S lyukú és M lyukú NUK cumisüveget :? Úgy vagyok vele, heti 1x csak nem hal éhen abban a 3 órában, amíg távol vagyok. Szerintem holnapra olyan izomlázam lesz, hogy fel sem fogok tudni kelni :roll:

Ma én is érdeklődni fogok babauszival kapcsolatban.

Lafi, nektek mennyi az uszi?

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

panda! Bocs!!!!! én láttam rosszul

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Zsuzsa,
Tényleg rossz volt, de javítottam :wink: Mikor kell mennetek megint az orthopédiára? Mi 21-én megyünk, és megnézik újra a csípőjét.
Vendég

nekünk hetente kell járni kontrollra, ilyenkor mindig állít a szíjakon

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

babaúszi 9000ft / 4 alkalom pólusban van
Vendég

Hello!

Még élek, járógipzsem van, könnyített, jobban fáj benne a lábam, mint fekvőben. No mind1.

Nagyon édesek a babák!!!

Pandi, a szopizós képek, mintha csak Bendét látnám... :D Átszellemültek... :)

Ha kapok új photoshopot, én is dobok majd fel képet, vagy egy csomó új.

Bende ma megpróbálkozott a mászással. Felébredt a játszószőnyegen (hason), majd meg akart volna fordulni, de az nem sikerült, hanem felhúzta a lábait, majd ahogy kinyújtotta, észrevette, hogy közelebb kerül a képemhez... :D Na persze ez nem volt nagy mászás inkább kúszás vagy miféle... :) A fogás és játékcsapkodás megy ezerrel. :) A pelust vagy a takarót rendszerint a fejérehúzza, mindent markolászna maga körül. :) És minden délután olyan jót alszunk hason a babakocsiban. Aztán 6-tól fürcsiig semmit, a végén van is üvöltés, mert már fáradt.

Na megyek mert 6kor kellene ennie de még nem ébredt a kocsiban. Mellesleg ma reggel óta kb. 2 órát aludt 20 perces leosztásokban. :?

Amint tudok, jövök! Legkésőbb hétvégén! :)

Kép
Kép
sleepin

Úgy látom csajok, hogy az alvás mennyiséget leosztották a babáinkra és ők beosztják, most Bende alussza a Marcus 20 percét... :)

Lafi, persze! Hajrá!

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok
Edik a babucik,hogy nonek.
Sajna mar apszolut nem szopizik.A dudi nem segit,bombol tovabb alig birom neha kihuzni vele az 1,5orat. Kép Kép igy tudom lepisilni a torcsimet,mikozben anya fenykepez Kép Csalad Kép Repulooook Kép Kép pancsizok

Kép

Kép
marcsitita

Kép Hasonlitanak?keresztlanyom kicsinek es Adam most

Kép

Kép
marcsitita

Marcsi, sztem nem hasonlítanak annyira max a pufi arc, de a fiad tiszta te!!!
Vendég

Sokan mondjak.Mikor megszuletett tiszta apja volt,de most mar tiszta anja :lol:

Kép

Kép
marcsitita

Jó reggelt :)

Lafi,
az tök jó ár a babausziért, nekünk 13.800 egy hónap. Sajna a pólus tőlünk messze van nagyon. De: mi holnap már megyünk :D Kíváncsi leszek mi lesz, mert nem tudunk nagykádban gyakorolni, sajna itt az albérletben nincs fűtés a fürdőben, - csak a konyhában, amiből a fürdő nyílik,- így nem mertem kivinni a nagykádba :( A kiskádat 33-34 fokig már lehűtöttük.

Pandi,
Te szeded a homeos bogyit még szopira? Ér valamit? Én szedem a more milket, de csak kettőt naponta, mert k.rva drága. Viszont tegnap is majd 3 litert ittam, ami tőlem marha sok, mégsincs húde sok tejem, éppen elég Barninak. Gondoltam kipróbálom a homeost, hátha olcsóbb is :)

Esetleg Laktoherbes tapasztalat? Mi van abban? Barátném azt ivott, neki bejött.

Kép
marina74

Marina,
Én már nem szedek semmit, mert mindig elfelejtem. Ritkán bedobok pár homeost, ha éppen arra járok :D Van itthon More Milk is, de azt vészhelyzetre tartogatom. Laktoherb is van, de attól hasfájós lehet a baba, így inkább nem iszom.
Vendég

És ki honnan vette a babauszit?

Én is nézegetem, de nem tudok dönteni.

www.babauszas.hu és .com

a kalovits-os nekem picit szigorúnak és drágának tűnik (3 600/alkalom) a másik 1500 és szimpi a csaj de még van más 1000 db.

a kalovits-ban meg max 28-30 fok a víz amiben én is megfagyok.

ok,hogy abban nem szaporodnak a bacik,de nem fázik meg?

Mi alapján döntöttetek? Helyszín?

Kép
ndombi

Ndomi, mindenhol 30 fok max hogy ne szaporodjanak a bacik, de olyan párás a levegő, hogy ha te ott fázol ,megeszem a kalapom...én izzadtam...

én helyszín alapján, pólus közel, meg pénz alapján, kalovits marha drága és a vízminőség alapján...így pólus nyert...
Vendég

lafead! próbáltam szavazni hunorra, de meg mondom őszintén nem tudom, hol kell regisztrálni

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Zsuzsa, jobb felső sarokban pirossl regisztráció,katt, majd új oldalon kitöltöd az adatokat,simán lehet fiktív név is,emailcímre elküldik az adatot, emailben kapsz egy linket,katt,ott be kell írni a feh.nevet és jelszót és ezzel regisztráltál...majd jobb felső sarokban regisztráció mellett egy téglalapba feh.név,alatta téglaap,jelszó és belépekre katt....aztáán bemásolod a linketés szavaz6sz is....
Vendég

Dombi,
mit értesz az alatt, hogy szigorú? Mi a Kalovicsost próbáljuk ki pénteken, azért kérdem :? Sztem is drága, de hozzánk ez van a legközelebb. Illetve a kispesti uszi, de az nem szimpi. Ok. tudom, hogy vasárnap reggel még mielőtt vendégek lennének az usziban, akkor van babaúszás, de oda nem akarok menni.

Kép
marina74

sziasztok!
Marina én szedem a homeos bogyót, nekem úgy látszik bejött.Eddig ittam a laktoherbet is, de Szofi is hasfájós. Inkább minden reggel lenyomok egy pohár szénsavas üdítőt. Nem többet, mert az sem túl jó, de nekem segít.
Nálunk sajna nincs lehetőség babaúszásra.. :(

Kép
Kép
Kép
csibe76

Lafi,
Nem tudod, hogy a gyesből vonnak tb-t? Ha jól emlékszem, akkor te tudod az ilyen dolgokat.
Vendég

Lafi, hajrá Hunor! Lehet tudni, hogy hogy áll??????

Uszi, hát mi nem megyünk, most h apa 'elvileg' munkanélküli...

Marcus újabb szokása a napközbeni félórás hiszti, de izomból üvölt ilyenkor... k nehéz lenyugtatni. tud valaki vmi okosta? Már előre fosok a következőtől :( és érdekes, hogy előtt mindig jól el van és nevetgél. aztán egyszer elszakad a cérna. nem gondolnám h hasfájás, mert mások a mozdulatai... illetve ahhoz hamar el is múlik.

Szoptatós cuccok: én se szedek/iszok már semmit. én már nem is hiszek bennük. a laktoherbről én is hallottam h hasfájást okozhat, + sztem ez csak az elején hat. Sajna én szénsavasat nem ihatok egyátalán, mert attól Marcus hasa fáj. már nem fejek, elég az a pár zacsi, sztem úgy se fogom elhasználni, mert eddig sose itta meg a felolvasztott tejet (nem csodálom, mert a frisshez képest gusztustalan) én úgy érzem, hogy ha hajlandó becsülettel szopni, akkor pont annyi van, hogy elég.

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok,
elnézést kérek, egy picit zavarnálak benneteket. Van egy eladó prémaxx hordozóm, egy kötős kengurum és egy hordozókendőm.
Itt olvashatók a részletek.

Kati
katicabogár

Szedi valaki Cerazetet? Én ma bevettem az elsőt...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Édes, tündéra babák!!!! :mrgreen:

Fejemelgetés. Hát Lili ebben profi. Ha hason van csak akkor teszi le a fejét mikor alszik. Egyébként emelget, forgat, nézelődik. És kúszik!!! De olyan iszonyatosan, hogy 2 mp alatt a kiságy végében van. sztán meg hisztizik hogy nem tud tovább menni. És már édesen tartja a kis manó fejét. :lol:
A múltkor meg letettem a játszószőnyegre és oldalra fordult-. először azt hittem a terpeszpelustól burolt el, de aztán mostanában már ismételgeti meztelenül is. persze még csak a lábával meg a csípőjével fordul a kezét még nem viszi át a másik oldalra de már alakul.
És nyúlkál a tárgyak felé is. Meg még nem fogja magától csak ha a kezébe adjuk és akkor is gyorsan elengedi, de látni hogy már nézegeti és azon gondolkozik mi a fenét kell csinálni azzal a két kalimpáló valamivel. :lol:

Tejem már nekem is alig van. :( Tápot kap! Ami jó benne, hogy van rendszer, kb 3 óránkét kajcsizik, a másik meg hogy nem fáj a pocija.
Tegnap elaludt 9kor és hajnali fél5 kor kelt. Utána meg még durmolt 5-től 8ig. :D

Lafi majd szavazok Hunira.

mi is akarun k menni babuszira. szombathelyen van az uszodában. Azt tudom hogy ott 4 hónapos kortól kezdik. Lili imádja a vizet uh szerintem élvezni fogja.

Vettem babamasszázs könyvet és most olvasgatom. Fürcsi előtt mindíg maszizom a pocakját. Meg is van az eredménye teli pelusok formájában. :roll:

Én meg nekiállok tornázni, meg salátátzabálni. Szülés után lement minden kilo, aztán szoptatás alatt vissza is jött. 6 kg pluszban vagyok. :? 62 kg.

Kép
móni86

Konkri, mi az a Cerazet? :oops: mert ha fogigátló, akkor nem, nem is fogok...mi maradunk a guminál (hormonzavar nekem így is elég, nem kell fogigátló még bónusz hozzá....)
Nem tudni, hogy áll...majd sztem szerdán kiderül, egy forduló egy hétig tart...

Panda, a gyes már adómentes jövedelem, nem vonnak semmit sem...kb 25.000 ft vagy kicsit több és ennyit is kapsz kézhez, de ha az érdekel, van-e így tb-d fizetve, akkor igen, van, beletartozik a tb alapba!
Vendég

Konkri nekem felírta a dokim a Cerazettet de nem fogom kiváltani. Egy az hogy rendszertelen lehet tőle a vérzés, kettő hogy nincs hormontartalma, tehát nem 100%os, mellette még kell vmi mással is védekezni pl gumival. Tehát ugyanott vagyok mkintha nem is szedném.

Kép
móni86

Lafi: nekem küldtek egy papírt a gyesigénylés után. arra rá volt írva hogy a gyes összege 28 ezer valamennyi, de ebből ha nem vagy magánnyugdíjpénztártag vonnak tb-t. Én így 23at kapok csak.

Kép
móni86

Lafi,
Eddig fizettem a tb-t, de most akkor már nem kell fizetnem? Hol kaphatok erről pontos tájékoztatást?
Vendég

Januárig fizettem ki a tb-t, februártól vagyok gyesen. Valahol szólni kell, vagy ezt ők tudják?
Vendég

Panda az biztos hogy nem kell fizetned tb-t, hacsak nem magánnyugdíjpénztárnál vagy. Az illetékes tb irodánál kell megkérdezned. Ki kell töltened egy tb kijelentő lapot.

Kép
móni86

Nem vagyok magánnyugdíjba. Hú még rohangálhatok ezért is :? Köszi!
Vendég

Interneten is el tudod intézni. Az apeh honlapján tudsz letölteni nyomtatványokat. Csak nem tudom a nyomtatvány számát. De ha telefonálsz a tb-hez ott megmondják neked. De el ne felejtsd letölteni hozzá a kitöltőprogramot. az is fent van a honlapon a letöltéseknél.

Kép
móni86

Panda,tbd lesz,ezért csak 25 körüli a gyes, akkor 23, ahogy Móni írja,én pontosan nem tom az összeget...azt hittem, magánnyugdíjpénztári tag vagy...fontos!!!!!!!!!!!!
Vendég

Helloka!
Skacok a Milán úgy néz ki ,mint a varacskos disznó :lol: :( a 2 szemöldöke között olyan kis hólyagok vannak, úgy néz ki,mint a szunyogcsípés?!
Csalános kiütéses a gyerek? :shock: Most pár napig nem adok neki szilárdat, majd csak kiderül,hogy mi a bibi.
Eddig az almával nem volt gond, lehet,hogy a banánnal még várni kell! :roll:
Vendég

Blo, nekünk is ilyen plusz az állán is...a doki azt mondta, tipikus fogjel.....
Vendég

Lafi, ne őrjíts meg!!! :shock: :D de a homlokán? berosálok,komolyan :roll: Szerintem is fogzik, ma elküldtem a páromat valami enyhítő gélért, mert amíg alszik fel-fel sír, eléggé fájdalmasan.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?