A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Ez a húsvéti csibe nagyon vicces!!! :D
Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit! azt szeretem Benned, hogy egy ilyen nehéz nap után felraksz ilyen aranyos képeket a fiaidról :) és mosolyokat raksz mellé :)
amit mondjuk nem csodálok, mert naggyon aranyosak! És Levi milyen huncut... ha nem mondanád, hogy milyen hisztis tud lenni.... nem hinném el róla... mindig csak mosolygós képet kapunk róla :)

na megyek... nálunk semmi különös.

ja igen, sokmindenki eltűnt... de a legszembetűnőbb Pati és Eszterxx.... elhiszem hogy kispasiztok csajok, de akkoris!!!! :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Először is nagyon köszöni Zalán a névnapi üdvözléseket. Nagyon figyelmesek voltatok.
Kölyök hívta fel a figyelmem, hogy szegény nem elég, hogy 02.29-én érkezett de még a névnapját is csak 23 órán keresztül ünnepelhette. Ez a meglátás nagyon tetszett.

Nem tudom, ki hogy van vele de ezek az anyósos sztorik engem megnevettetnek. Szerintem sokszor hívjátok őket magatokhoz, hogy vicces történeteket írhassatok. Elhiszem, hogy ott abban a percben robbantok de a jó poénok érdekében ennyi áldozatot igazán hozhatunk egymásért. Már előre nevettem amikor írta Éva, hogy jön Békéscsabáról a rettegett anyós. (Jön Kacor király, fusson ki merre lát. ) Vagy Linocson és a gyerkőcén ejtett gáncsos kisérlet. Ezek szerintem színesítik a topikot. Esetleg a szüléstörténetek mellett elférnének az anyóstörténetek is. Vagy csak nekem ilyen humoros???

Rima!
Bejött az apás szülés? Őszintén érdekelne.

Linocs!
Zalán most tényleg kevesebbet eszik, ezért fanyalodhatott rám.

Elővettem az októberi Trófea képeket és Kikóval beazonosíttattalak benneteket. Érdekes így utólag csatolni a nevekhez az arcokat.
Arik vagytok Csajok!

Most kikhez fognak jönni anyósok???..... Mire lehet számítani?

Endre

Kép
kikóférjendre

Sziasztok!

Nagyon eltűntem. Egyszerűen még nagyon nem érzem jól magam, nem sikerült még regenerálódnom. :( Nem is jutott időm a visszaolvasásra, de minden új babásnak nagy-nagy gratula! És a 3 finiselőnek drukk!!!!

23-án este 21.37-kor 3150g-mal, 52cm-rel megszületett kislányunk Luca Sára.

Gyönyörű baba, imádjuk, nem győzünk betelni vele, élvezzük minden kis porcikáját, grimaszát, mosolyát, mozdulatát. Meg kell zabálni! Gyönyörű, hosszú, kis ropi ujjacskái vannak, hosszú lábujjai, gyönyörű formás szájacskája, fülei. Szóval olvadozunk. Nagyon erős kis csaj és nagyon nagy szopizó.

Csütörtök este óta itthon vagyunk. Még egy kissé sűrűek a napok. Gondolom, jó ideig azok is maradnak.

2,5 órás gyors szülésem volt, miután Luca baba úgy gondolta, hogy megunta a huzavonát a dokival. Este 7 után még arról beszéltünk a dokival, hogy abbahagyjuk az oxytocin terhelést vagy ne, legyen-e magzatburok repesztés vagy se, mert az oxytocinra csak rendszeres, 2-3 percenkénti keményedéseket éreztem. Na, ekkor megunta Luca, 7.10-kor 2 boxolást éreztem a hasamban, és éreztem, hogy folyik a magzatvíz. Mondtam, hogy eldőlt a dolog, folyik a magzatvizem. :)

Na, ezután aztán éreztem rendes fájásokat. Nagyon keményen. 2,5 óra kínlódás után húsvét vasárnapján meg is érkezett Luca baba. De majd részletesebben a szüléstörténetben.

Minden esetre másnap nagyon szarul voltam segítség nélkül csak este tudtam pár lépést tenni, addig minden elsötétült előttem és ájuldoztam. :( Hajnalban a földről szedtek fel, utána a wc-re is nővérrel mentem kínok kínjával.

Sajna mostanáig nem csak a gátsebem és a csak ma kiszedetett varratok kínoztak, hanem a mellem inekem is iszonyúan kisebesedett a mellbimbó csúcs csupa seb, Luca baba nálunk nem először szó szerint a véremet is szívja. Volt olyan, hogy még a ruhácskája is véres-tejes lett. :( A tej rendesen beindult, szúr, feszít, olyanok a melleim, mint valami szilikonos labdamellek. Többször zokogva küszködtem a melleimmel, a borzalmasan fájó szoptatással. Ha fejni próbáltam, hát rózsaszín tejet fejtem, ha egyáltalán sikerült. :( Na, az még jobban betett.

Nálunk napok óta didzsi, Hawai, napfény... Pontosabban szinte a nap 24 órájában toples lófrálok... :) Nem bírok meg magamon semmi textiliát. :S Édesanyám előtt elképzelhetetlen volt, hogy szoptatni tudok majd, most meg mint a természeti népeknél, duzzadó dudkós mamaduként jövök-megyek előtte. Hát, szükség törvényt/szokást bont...

Akárhány embert, orvost, védőnőt, szoptatási tanácsadót megkérdezek, mást mondanak. A tejcit mindig rajta hagyom a bimbón száradni. Kinyomogatni nem tudok közben, mert az nagyon fáj és a sebek új felszakadozásához vezetne. Elég az minden egyes szoptatáskor. Már millió mellbimbó védő kenőcsöt beszereztem. Nem tudom, hogy melyik is használna.

Már mellbimbó védőt is használok, talán az segít. Sokan attól is óva intenek.

A mellszívóval próbáltam egy kicsit szopi előtt megindítani a tejet és az elején folyó vért felfogni. Hát, most már az sem megy, annyira varros a mellem és annyira fáj. Inkább a baba indítja meg, igaz, az első pillanatok elég fájdalmasak. De utána már szerencsés esetben kevésbé nem és jó fél órákat is szopizunk, a gyerek meg egy mellből egyszerre 60-70-80g-okat szopott ki tegnapra és ha utána még repetázik, akkor összesen már 100-ra is felmentünk. :) Szóval úgy tűnik, tej van és a baba is ügyesen szopik. Sajna ma már annyira vastagon varros a cicibimbó, hogy szerintem azért ma már nhezebben szopik a kicsi. Az első napon szúrhattam el a kórházban. Akkor még nem volt tej és végig csócsálta a mellem a kicsi. Majd hazafelé jövet meg túl sokat volt lefedve és feltépődött az egész. Szóval már egy rémálom a szoptatás. Előre félek, ha eljön az ideje. :((( Pedig szegénykém annyira imád szopizni. Már születés után rögtön iszonyú erősen, hangosan cuppogott és szívta az öklét, ujját. Kint voltak a folyóson Apával és én még a szülőszobán is jól hallottam. (Kissé orálisan fixált a gyerek... :)) Nem tudom, mikor leszünk ezen túl. De nagyon jó lenne már, mert nagyon megvisel a dolog. Ha bárki közeledik felém már hárítok, magam elé rakom a kezem, nehogy hozzámérjen valami. Eleve ha nem ér hozzá semmi akkor is éget, nyillal, feszít. :(

Ne haragudjatok, de most nem olvasnék vissza. Egész nap alig tudok pihenni, elég fáradt vagyok. Nincs olyan perc, hogy ne fájna valamim, abba is nagyon belefáradtam és tűrőképességem határain túl vagyok. Túl akarok már lenni ezen!

Egyedül ez a csodálatos kis csöppség ad ezek elviseléséhez erőt.

Teszek fel nektek képet. :)

Na, már kezdtem megijedni, hogy a vastag varrasodás miatt egyre nehezebben tud szopizni Luca, de most vacsira megevett 80g-ot, majd fürdés és utána evett még 50g-ot. Hát ezzel már kidőlt éjszakára. :) Megyek én is pihenni egyet. :) De előbb képeket töltök fel.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2008.07.25 23:35-kor.

biribon

Csatlakozom Kölyökhöz:
Ennyire nem lehet eltűnni senkinek sem. Ez a Melinda80 által útjára indított topik nagyon összejött és attól ilyen jó, hogy mindenki hozzá rak valamit. Maradjatok együtt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
,,Babanet élethossziglan"

Endre

Kép
kikóférjendre

Tényleg de bunkó vagyok.
Biribon, Beuska (bocsánat de most én sem olvasok már vissza) és a többieknek hatalmas GRATULA!!!!
Biribon! Nagyon jók a képek!

Endre

Kép
kikóférjendre

Ja, és Kölyök, Tcis (van még vki?)!
Szemmel tartunk. Hajrá!!!

Endre

Kép
kikóférjendre

Jó reggelt!

Norco, Enikő, Biribonj Gratulálok!

Judit!
Én is csodálom Kölyökhöz hasonlóan a gyermekeid iránti szeretetedet, és hogy milyen hamar feledsz minden nehézséget. :wink:

Biribon!
Kitartás. Én is próbálok nagyon odafigyelni, hogy rakom mellre a babát, és bízom benne, hogy hamarosan gyógyulgatunk. Nálam a vérzés már tegnap egyáltalán nem volt, csak fájt a szopi, meg hát a varrok..... :(

Mzx!
Amikor azt írod, hogy akár óra múlva is szoptattál, az az elejéhez képest, mert az akkor a végéhez képest csak negyed óra 20 perc.

Időben korlátozzátok mennyit legyen a baba cicin. Mondjuk 20-20 perc. :?:

A jól alvás csak két napig tartott nálunk is. :wink: Most csak 1+ 3,5 sikerült aludnom... :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

NORCO, BIRIBON SOK-SOK BOLDOGSÁGOT A BÉBIHET ÉS SOK-SOK FÁJDALOMMENTES SZOPIT KÍVÁNOK!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :D :D :D

Judit, édesek a gyerkőceid, Levinek milyen jó dúc haja van, tiszta cuki.

pumperka, remélem rendeződik a szopi, szerintem éjjel ha nincs is szíved felébreszteni, próbálj fejni és akkor több tejcsi lesz. Én is itt ülök csőre töltve, mert 6-kor kiszívta a jobbot, a balból nem kért, az meg úgy be van durranva, hogy lassan lefejem, mert úgy érzem fel fog robbanni :shock: :shock: :shock:
Nálunk így néz ki kb az etetés:
1:00
4:00
6:00
8:30
12:00
14:00
17:00
19:00

van, hogy az utolsó szopi 2x van, mert fürdés előtt is adok neki, utána is. Általában 70-80-90 a szopi, de van hogy 100-110-120, amikor a balból eszik. Tegnap este leléptem a férjemmel a Corába, mikor elaludt. Jó volt kicsit mászkálni, de jól elfáradtam, aztán fájt a sebem is, így 23 óra körül aludtam el. Jó volt 1-kor felkelni cicire tenni, majdnem elaludtam közben. Nekem csak szopipárnával megy, fekve ritkán jön össze.

Mellbimbó: állítólag nem jók a bimbóvédő krémek, illetve a bimbóvédő (az a szilikonos) használata sem ajánlott, mert mire begyógyul a cici, kezdődik az egész előről....én Milánnál használtam őket, és való igaz, sokkal később jött helyre a sebesedés, mint most. Most már nem fáj a szopi, sokat szellőztettem meg egy csepp anyatejet kentem rá és hagytam rászáradni. Pár napig szedtem rá a homeós golyót, maradt egy csomó, ha kell vkinek, szívesen elpostázom egy borítékban!

Anyósom vasárnapig marad, mert berágott a dékánra, és hétfőn beszélni akar vele :P Amúgy semmi gond nincs vele, tényleg sokat segít és hasonló elveken van gyereknevelésben, szóval ilyen probléma sincs vele. Csak már sok belőle, nem lenne rá szükség, de ezt a pár napot kibírom.

(engem a köcsög ex jobban stresszel, éppen a béna nevelőapámat zaklatja, hogy ad neki pénzt, csak tanuskodjon ellenem, hogy rossz anya vagyok. Mivel rokkant 8 éve, van kb 40 ezer nyugdíja és azt hiszi ha ad neki pénzt, akkor......rohadt szemét! :evil: )
Vendég

BÉBIHEZ...

pumperka, én max 20 percig hagyom rajta. amelyikben kevesebb van, ott van probléma. A bal mellemen nem kell korlátozni, mert 10-15 perc alatt leszopizza az adagot.
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek gratulálkok aki már velem együtt babázik! Akik még nem, azoknak meg kitartást!

Mi szerencsére jól vagyunk Grétivel. Nagyon jó kislány, csak eszik, meg alszik! 3-3,5-4 óránként eszik. Szerencsére van rengeteg tejem (sőt talán egy kicsit sok is, mivel minden szopi után fejnem kell, hogy be ne gyulladjon a mellem). Gréti 10 perc alatt leszopizza a 100 g-t.

Rakok pár képet róla!

Kép

Kép

Kép
tand

Köszi Jim!

Nálunk mindig kell mind a kettő. Nem bánom, mert több inger éri. Csak így 40 perc is lehet egy etetés, ha lassú a drága, de mintha egy kicsit élénkebb lenne a drága. Fejéssel max 10 ml tudok kicsikarni, de időnként megpróbálom....
Nálunk ma eddig ez ment:
0.15
1:45
3:00
7:00
8:30
Szerintem ez elég mellretétel.

Utolsó kettőt mértem: 100 és 40 gramm. de hát csak másfél óra telt el közte.

Rengeteget nem gyarapodtunk mi még, de a heti 20 dkg-mal elégedett vagyok. A gyerekorvos min 12-15- ről beszélt. Most nagyon optimista vagyoki, hogy még nőni fog a mennyiség. Nekem miért lesz délutánra sokkal kevesebb???

Nem semmi az exed. Ehhez tényleg kell a leszarom tabletta, hogy ne menjen el a tejed.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jó reggelt!

Tegnap lusta voltam írni, most meg jó sok lemaradásom van...

Engem most legjobban a TAJ kártya foglalkoztat. Még mindig nem kaptuk meg, felhívtuk az OEP-et, telefonon nem mondanak semmit. A honlapon azt írják, ha a kórházban igénylik ne menjenek be érte, mert postázzák. :( Holnap viszont megyünk csípőszűrésre és már kellene a Lilla TAJ száma, mivel már elmúlt egy hónapos. Remélem nem mondják azt, hogy nem csinálják meg, mert 4 hetes előjegyzés van. :(

Na most visszaolvasok. :)

KépKép
KépKép
mni

Tand!

Jó, hogy jelentkeztél, szép nagyon Gréti! Milyen sűrű haja van.
Örülök, hogy a szopitok rendben. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Most csak egy gyors bejelentkezés, hogy nem kezdtünk el szülni az éjjel. Sőt Maszat soha nem látott magasságokban aludt.... mindig arra ébredtem, hogy nyomja a bordám, reggel szabályosan fájt... :roll:

Biribon! dejó,hogy itt vagy! Mégegyszer gratulálunk!!! Gyönyörűek a képek! nagyon sajnálom,mhogy ilyen nehezen megy a szoptatás, remélem minél hamarabb begyógyul és minden rendben lesz!

Kikóférje, köszi. :) még nem nehéz szemmeltartani, mint látható vagyok :roll: :lol: :lol:

Jim, ez az ex.... :evil: :evil: ez hihetetlen.... ugye a nevelőapád nem hagyja magát?

Tand! annyira aranyos Gréti!!! köszönjük a képeket! örülök, hogy ilyen kis tündéred van! :) és hogy minden okés :)

Mni! ez télleg furi, hogy nincs még TBkártyája... :roll: remélem minden rendben lesz a csipőszűrésen....

most csak röviden voltam,megyek reggelit csinálni. vidám napot...

Kép

Kép
kolyok28

Kiszazsu, nagyon jók a képek, szépek vagytok így együtt. :)
Bosek, örülök, hogy sikerült motorozni menni! :) És persze, hogy rájöttetek, hogy a másik tápszer jobb és nyugodtabb tőle Blanka. :)
Mzx, ezzel nem vagy egyedül. Én is folyton péksütit ennék, minden reggel kakaóscsigával indítok. :)
Kölyök, nagyon jó a pocakfotó, szép a háttér is! (remélem ez már az utolsó és pl. ma már babafotót láthatunk Tőletek) :lol:
Juditkecskemét, kitartást a két törpéhez, remélem hamarosan megszokja Levente a kistesót. :)
Pété, hogy vagy, hogy bírod?
Ódry, örülök, hogy jelentkeztél, gratulálok Réka babához! :)
Fnora, ez komoly, hogy már így forgolódik Erik?
Enikő és Norco gratulálok a babákhoz, sok boldogságot és rengeteg örömet!
Szilvánusz, nagyon helyes Marci! Micsoda haja van! :) Már várom, hogy találkozzunk!

Most felébredt Lilla, megyünk enni, utána jövök. :)

KépKép
KépKép
mni

Az ifjú anyukáknak ezennel GRAZULÁLOK!!!! SOk tejet, pihenést és boldogságot....

Hát én anyós történetet nem nagyon tudok, mert nekem csúcs az anyósom. Szinte együtt lakunk, de ez soha nem volt gond köztünk (külön bejáratú lakások, egy telek)... hál istennek a nagy kivételek közé tartozom.

Lányok, az egyik mellemből jön 30 a másikból 10, hogy lehet a 10.est 30-ra tuningoni??? (nincs szopás, csak fejés, mert tápos drágaságom lusta rá)

Estére nekem is mindig kevesebb a tejem.
fnora82

Pumperka, az elején még nem szopizott sokáig, így kb. fél óra telt el az etetés vége és a másik eleje között. Teljesen jó, ahogy csinálod, ez a gyarapodás pedig szuper, úgyhogy nincs itt mennyiségi gond sem, nyugi! Nálam is kevesebb van délután, kivéve, ha egyben alszik közben egy jó hosszút (tegnap 4,5 órát aludt déltől egyben :) ). Nálam az segít napközben a mennyiségen, ha tudok aludni egy órát.

Biribon, nagyon szép, már most nagyon kislányos a pofija! :)

Tand, de gyönyörű, és mekkora haja van!

Norco, gratulálok! Sikerült pont kicsúszi márciusból :).

Panny, Chicco betét, kb. olyan árban van, mint az Avent betét, talán valamivel olcsóbb. Most pont nem kaptam, ezért Aventet vettem, hááát, sokkal jobb a Chicco, vékonyabb is, és nem csúszkál el annyira (nem szeretem leragasztani), no meg nem ragad rád a felső réteg. A 60 db-os dobozt érdemes venni belőle, az olyan 2500Ft. Megnézem még majd a Medela betétet, mert arról is azt olvastam, hogy zselé lesz benne a tejből, hátha az olcsóbb.

Kép

Kép
mzx

Enikő, Norco!
Gratulálok sok tejcsit és jó egészséget a baáotoknak!

Beuska!

Hatalmas gratula, a kislányodhoz!!
Örülök hogy minden rendben volt!
És a fiad is javul! Ez szuper!!!!!

Judit!(kmét)

Ezek a gondok nálunk is fennállnak csak nem ennyire durván.
Megértem őket mert nehéz lehet anyát aki eddig csak az övé volt megosztani! Ha belegondolunk mi hogy viselkednénk ha meg kellene osztanunk a férjünket valaki mással?? :shock:
Nálunk ugyan már érettebb ezért ilyen kirohanások nincsenek de sokat szomorkodik és azt mondta tegnap hogy őt már nem is szeretjük. Megszakadt a szivem.

Pumperka!

Szerintem mindent jól csinálsz bizz magadban a gyakori szoptatással minden rendben lesz, van ott tejcsi! És ha tud 100-at szopizni akkor van ott tej! Tudom hogy nem könnyű így de nekem is bevállt hogy akkor szoptatok amikor csak kéri! :lol:

Szerintem amig szopizik hagyd a melleden mert ügye a tej állaga változik és a végén szívja ki a zsíros és laktató részét!!
Én csak akkor veszem ki a szájából hamár végképp alszik és ha simizem se kezd szopizásba!
Ja , és délutánra nekem is kevesebb a tejem, amikor már fáradok...Én akkor szedek több tejserkentőt és így nagyjából jó.

Tand!
Nagyon szép a kislányod, látszik a kis arcán a nyugodtság!
Örülj a tejcsinek nagy kincs!!! :wink: :lol:

Fnora!
Tápszer előtt rakd mindig mellre, hagy szívja amíg éhes jobban ingerli a melled, és mindig rakd mind kettőre amig ilyen kevés a tej, nekem is beindult kitartás!!!!

Jimm!

Vedd be a leszarom tabit és gondol a gyönyörű fiaidra, ne arra a nem normális majomra! Jó anya vagy esélye sincs!

pussz Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Köszönöm Lányok!!!!

teljesen elérzékenyültem, hogy ennyire törődtök velem. Nem csak a hormoningadozásom miatt. :D

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pipike:
Köszi a tanácsot, az a baj, hogy a cumisüveg átka van rajtunk, nem hajlandó szopni, mert megszokta, hogy nem kell érte melóznia. Ha 10 percig próbálom, 10 percig ordít...
fnora82

Haló Mamik!

Csak egy gyors bekukk, mert Pankalini mindjárt ébred.. Tegnap űber-nyűgös napunk volt, lehet, hogy már megint front???nemtom, de szinte egész nap fent volt a Kismanó, még a levegőn se nagyon aludt el...

Ma reggel voltunk tanácsadáson, lemérték a kis dagit: 4600gramm (két hete 4100 volt), szóval mondta a doktornő, ne csodálkozzunk, ha sokat bukik, nyilván rengeteget kajol és azért van. Amúgy az adagja 100-150gr között van, napi 6szor.

Ami jobban bánt: elküldtek minket fejlődésneurológiai vizsgálatra, mert állítólag nem emeli rendesen a fejét. De közben meg itthon annyira tartja, forgatja, hogy hihetetlen! Nem értem! Volt már vkinek ilyen?

KépKép
kmanna

Kmanna, tegnap tuti front volt, 3-an szültek nálunk :) Azért nem aludt a kicsi sem biztos :)

Ha otthon tartja, forgatja, akkor nem hiszem hogy bármi gond is van, kézben tartva pedig asszem 6 hetes korig kell megtanulniuk tartani a fejüket. Szóval sztem tuti ne mvagytok elmaradva, ne idegeskedj. Hason szokott feküdni? HA nem, sokat tedd hasra, akkor muszáj neki emelgetni ha akar valamit :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Biribon!

Szeretnék neked segíteni mert teljes mértékben át tudom érezni a gondod...az első fiammal ugyanezeket éltem át a szoptatások alkalmával mint te...ugyanezeket érzetme és ugyanígy szenvedtem...(sebes volt,vérzett,varras volt,iszonyatosan fájt)
Ha megengeded leírom hogy nekem mi segített...Előszöris az összes létező bimbóvédő krémet kipróbáltam és az Avent nyugtató krém vált be,de nagyon.Nem kell lemosni szopi előtt,szal praktikus.
És akárki akármit mond,nekem az Avent bimbóvédő is nagyon sokat segített.Mostis csakis ezzel tudok szoptatni....
A nagyfiamnál mindenki mondta hogy hagyjam rajta a tejet,szellőztetés...stb...és begyógyul és nem fog iszonyatosan fájni,szúrni a szoptatás és nem fog vérezni...Hát nekem még az 5.(!)hónapban is fájt és szúrt és sebes volt és vérzett.......és emiatt bementek a bacik a seben és kaptam egy "fincsi"mellgyulladást is :( ...ekkor találtam rá az Aventes krémre és akkor szántam rá magam a bimbóvédőre.De abból is csak az Avent jött be ,a többi nem.Nem olyan drága,2db 2000ft,a krém meg 2500-3000ft körül van.
A második fiammal már ezekkel indítottam és nem is volt semmi gond,és ahogy írtam most is.Egy hétig egy kicsit most is fájt és elkezdett varrasodni ,de mára megszűnt a seb is,a fájdalom is.
És hiába mondják hogy a bimbóvédő mű meg ilyeneke...ha egyszer csak ezzel megy akkor ez van.Az én fiaim egyből alkalmazkodtak és nem hiszem hogy ebből káruk származott....viszont ha nem használnám tiszta ideg lennék és félnék minden egyes szopitól(ahogy te is írtad)és az nem hinném hogy jó a babának...sőt!!
Egyszerűen vannak ilyen tipusú emberkék mint én is ,hogy ennyire érzékeny a melle...

Mni!

Mi is megigényeltük még a kórházban a TAJ kártyát ,mégis most hétfőn bement a férjem a Teve utcába az OEP-hez és simán megkapta a kicsi TAJ kártyáját.Sztem menjetek el érte ti is,tutira megkapjátok!!

Mzx!

Köszi az infót,utánanézek én is hogy melyik még a zselés.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Norco!

Gratula!Csak kibújt a picikétek!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Linocs, nagyon édes Fruzsi, az a farmer szerkó nagyon csini! :)
Jim, azt a vonalzós képet nem lehetne nagyobban is látni? :wink: Ezt nem hiszem el, hogy az ex mindig kitalál valamit, amivel bosszanthat! :evil:
Pumperka, én azt hallottam, hogy délutánra, estére azért kevesebb a tej, mert nem pihenünk és nem eszünk délután is. Minimum egy fél órát kellene pihenni és uzsonnára is kellene pl. egy zsömlét enni.
Ajsa, gratulálok a babához, sok boldogságot hozzá. Igen, érdekel minket a szüléstörténeted, örülnék, ha leírnád. :)
Biribon, örülök, hogy már otthon vagytok, sok boldogságot a picihez. Nagyon kis helyes, milyen szép szája van! :) Jobbulást a cicidnek! Én úgy vettem észre, hogy a bimbóvédő addig kellett, míg kemény volt a cicim, utána mikor már puhult, üresedett már jobban be tudta kapni Lilla. :) Onnantól kezdve már nem is sebesedett. :)
Kikóférjeendre, tök jó, hogy Te is írsz nekünk. Nagyon humorosak az írásaid, jó olvasni. :D Kikó mit szól hozzá? Feri is sokat írt régebben, de mostanában csak a képeket osztja meg Velünk... tényleg jók az anyós sztorik! :)
Tand, köszönjük a képeket! Nagyon szép kislány Gréta, bár én már megkuksiztam a képeket a Székesfehérvári topikban. :)
Pumperka, nálunk van, hogy egy óra egy etetés... bár ma éjszaka mindkét etetés csak 20 perc volt és utána 2 mp után be is aludt a csaj. Ja, és pontosan 3 óránként ébred. :)
Mzx, hol lehet kapni a Chicco betét, én még sehol sem láttam... :(
Fnora, az elején nálunk is volt cumisüveg-cici probléma, de én csak tömtem bele a cicit és szépen mondogattam, hogy nincs más. kb. 20 percig szenvedtem vele... azóta nincs probléma, ciciből és cumisüvegből is nagyon szépen eszik, ha épp olyankor éhes, mikor pont lefejtem előtte. :)

KépKép
KépKép
mni

Még egy-két kép a szemem fényéről!

Kép

Kép

Kép

Kép
tand

Hali!!!

Mzx: egyetértünk! a zselés betét nem áztatja a mellet: én a Nuk-ot használom (Tesco) -de így is amelyikből épp szopott, onnan kiveszem egy-két órára a betétet, ha tehetem. Ez ha jol emlekszem 1100 ft-nem tom van-e olcsobb ebbol a zseles fajtabol.

ajsa: hat persze hogy érdekel a születéstörid! és az is, hogy miért akarsz női nőgyógyászt a harmadik lurkónak!! (hmm...ez nálam azért nem lenne jó, mert a pasikat jobban szeretem "bálványozni", mint a nőket)

Juditkecskemét: jelentem fejberugás letudva nálunk is - mondjuk egy enyhébb fokozatban.
Amit én csinálok, ha úgy látom, hogy durvábban közeledik Fanni Nimródhoz: nem azt mondom neki, hogy MIT NEM SZABAD, hanem azt, hogy MIT SZABAD, azaz mit csináljon. Ha körbenézel ugyanis, mindenki mindig azt mondja a kicsinek, hogy mint NE csináljon-és ezzel a negatívumokat erősíti benne! Konkrétan: finoman bánunk a pici babával (a ne durváskodj helyett) , finoman simizzük a fejét ( a ne piszkáld a szemét, száját helyett), hazamegyünk, megmossuk a kezünket és akkor tiszta kézzel megsimogatjuk (a ne babráld piszkos kézzel a kicsit helyett), most eszik és utana tarthatod (a most nem adom oda helyett).

biribon: ha úgy érzed jobb, használd csak nyugodtan a bimbóvédőt-és ha már meggyógyult a melled, el is hagyhatod -az elején én is használtam. Az első gyilkos szívások még mindig nálunk is megvannak!!!
NADZSON SZÉP LUCA BABA!!!! Tündéri a kis arca!!! (Nála már csak egyedül Nimi szebb :D :D :D )

Tand: jó, hogy itt vagy!!!
Édi Gréta baba!! Milyen kis hajas!!!

Jim:hogy időzítetted a kis kurkót?? vagy rosszul értelmezem, nem minden nap ezekben az időpontokban kajál?

Beuska: fellélegezttünk mi is veled együtt. Szóval nagytesó rendben (lesz)!!! Szupi!!!

Kép Kép Kép
fanetta

kölyök: hihetetlen!! Most voltunk a "még csak 4"-nél, és a "már csak 4"-nél tartunk. Hiába na, a kölykök mellett gyorsabban telik az idő - és ők maguk számtalanszor rádöbbentenek erre!

Kép Kép Kép
fanetta

kölyök: hihetetlen!! Most voltunk a "még csak 4"-nél, és a "már csak 4"-nél tartunk. Hiába na, a kölykök mellett gyorsabban telik az idő - és ők maguk számtalanszor rádöbbentenek erre!

Kép Kép Kép
fanetta

Csak egy gyors bekukk, hogy még mindig semmi jele a szülésnek. pedig megjártam a boltot, cipekedtem....
vettem ricinusolajat, hogyha holnap olyan kedvem van bábakoktélozom egyet. pálinka van itthon ;) a patikában a csajszi kérdezte, h nekem lesz-e. mondtam, hogy igen. mondta hogy nem ajánlja. mondtam hogy ne aggodjon. mondta hogy beindíthatja a szülést. nem mondtam neki, hogy pont ez a célom, csak annyit, hogy az se lenne baj, már túl vagyok a kiirt időponton :lol:

Kmanna, nem semmi, jól gyarapszik a kis lurkó :D

Tand, köszönjük az újabb képeket. Épp írni akartam, hogy kérünk olyat, amin Te is rajta vagy :) Olyan édes és télleg milyen sötéthajú :)

jaj lányok, ma kicsit türelmetlenebb vagyok. jójó, még nem annyira, de valahogy úgy reménykedtem, hogy ma délelőtt történik valami... és a boltba is, nézegetem mindig akis ruhákat... meg a babáitokat itt.... éniénisénis!!!!
sejtettem, hogy én leszek az utolsó a topikban, najó, még vanesélyem utolsóelőttielőttinek lenni, és tök türelmes is vagyok, de akkoriisssss
amúgy észrevettétek, hogy míg a kiscsajoknak milyen tündibündi kis rucikat lehet kapni addig a kisfiúknak sokkal kisebb a választék. Pedig az elmúlt 10 napban minden babaruhás résznél megállok -annak ellenére, hogy féléves koráig van ruhája dögivel- hogy ha találok egy olyan ruhát, aminek nem tudok ellenállni megveszem. De nincs ilyen.... szval ;)
na megyek, megiszom a mai napi tonikom. utána csinálom a málnalevélteát.

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök!

Nekem mondod,hogy lányka ruhákból sokkal nagyobb a választék... :shock: :x Én már ezen idegeskedem közel 6 éve :wink: de tényleg ez az igazság.Pedig a fiúcskákat is lehet tök szépen,vagyányan öltöztetni nem csak a csajszikat csinosan :wink: De valahogy ez a módi,hogy a csajos cuccokból sokkal nagyobb és szélesebb a választék.

Hajrá Ricinus olaj :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Mni, a Brumimaciban (ez valahol a IX. kerületben van a Mester utcánál), a Baby Planet boltokban és állítólag a Tescoban is kapható a Chicco melltartóbetét. Én anno mindig az Árkádban vettem, de most nem volt. Most néztem, a 60 db-os kb. 3000 Ft, az Aventből 24 db 1800 volt, asszem.

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Most csak nagyon gyorsan, mert itt van anyukam, igy az idot babazassal toltjuk, nagyon sokat setalunk :) !
Igazabol nem volt idom visszaolvasni csak Endre kerdeset lattam es erre szeretnek valaszolni!

Endre! Igen apas szules volt, de meg milyen :) ! nagyon szepen koszonom, h te is azt tanacsoltad, h legyen bent, mert fantasztikus elmeny volt, foleg, h itt nincs doki a szulesnel, csak egy szuleszno, igy a parom volt a szuleszno jobb keze es nagyon elvezte, igaz en eleg agressziv voltam idonkent :oops: igy elkuldtem oket melegebb eghajlatra, de azt hiszem mindketten megbocsajtottak :wink: ! es azota is Mario csak a szulesrol beszel :) !

Tand! Gyonyoru a kislanyod :wink: !

Kép Kép
rima

[quote="kmanna"]
írta:
kmannaAmi jobban bánt: elküldtek minket fejlődésneurológiai vizsgálatra, mert állítólag nem emeli rendesen a fejét. De közben meg itthon annyira tartja, forgatja, hogy hihetetlen! Nem értem! Volt már vkinek ilyen?

kmanna!
Milánnal én is jártam ilyenre!!! No para! Nálunk 2 hónaposan vették észre, és kellett hordanom asszem havonta. Írtak fel tornagyakorlatokat, amit naponta kellett otthon csinálni. Volt mikor csináltam, volt hogy nem :oops: de nem lett semmi gond, csak picit később csinált amúgy mindent, pl később ült, 15 hósan ment (amúgy az normális). Szóval a diagnózis enyhe hypothonia volt, nézz utána a google-ben. Dévény Anna a legjobb szakember, rá is rákereshetsz! (amúgy Martin sem emeli a fejét még, úgy tudod tesztelni, hogy hanyatt fekszik és a kezeit megfogod és húzod fel és ha lóg a feje, nem emeli, az nem túl jó...hát Martin sem emeli még. Fektesd hasra ha nem alszik és akkor erőlködnie kell, emelgeti majd!)

pumperka: nagyon keveset pihiztem éjjel, és ma délutánra nekem is megcsappant a tejem. Kitartást, veled vagyunk, minden OK, és szépen gyarapszik a fiacskád! Most én is 30 percen át szoptattam és a 2 ciciből 40-40 jött össze....

Tand! Gyönyörű Gréti, iwiw-en már meglestem :wink: és annak külön örülök, hogy egy napon születtél a nagyfiammal, Martin meg Grétával született egy napon :wink: :wink: 8) 8)

na majd még jövök és reagálok a többieknek is
Vendég

melltartóbetét: Aventeset használtam, de tegnap vettem egy olcsóbb fajtát, még nem próbáltam. 700 Ft 30 db-os, az Avent meg 2500 Ft, szóval ez tényleg olcsóbb. Mami a neve asszem.
Vendég

Kmanna, Eriket is vittem dévényes gyógytornászhoz, mert mindent későn csinált, és eleinte még a fejét is csak egy irányba szerette tenni, ami nem túl jó. 3-szor voltunk, megvizsgálta, és jól megtornáztatta, de mindig azt mondta, hogy teljesen jó a gyerek izomtónusa, úgyhogy magától mindent fog rendesen csinálni, csak kicsit később, mint az átlag. Így is lett, aztán 11 hónaposan felállt, 15 hónaposan pedig ő is egyedül meg tudott tenni 10-12 lépést.

Egyébként megsúgom, hogy Laura sem tartja a fejét még, állandóan eldől oldalra, úgyhogy tartani kell nekünk, de eszembe sem jutott idegeskedni még emiatt. Sajnos hason folyamatosan ordít, úgíhogy nem szivesen trenírozom így :roll: .

Kép

Kép
mzx

Sziasztok csajok!!!

Sajnos a kiscsaj elkapta tőlünk a takonykórt, mindenki beteg itthon hetek óta, legalább eddig kitartott. De még egyenlőre nem lázas, meg az orra sincs annyira bedugulva, hogy zavarja, csak nyűgös szegény. Kénytelen voltam éjjel mellém dugni a paplan alá és úgy aludtunk, hogy átöleltem, mert sokszor felriad a torkában lévő trutyi miatt, és ha megsimogatom gyorsan visszaalszik. Ja, és 300 grammot hízott múlt hét óta, csak ér valamit a plussz tejecském!!!

Norco, Biribon, gratulálok Nektek!!!!

Ma megint felhúzta az agyamat a volt munkahelyem!!! A tgyást február 15-től igényeltem, hogy folyamatos legyen a biztosításom, mert addig lehettem betegállományban, erre ma kiderült, hogy 25-től adták!!!! Tök király, mert pont a kettő között voltam kórházban és ha ki kell fizetnem a 200 ezres költséget, akkor az nagyon jó lesz...

Böbi

Kép

Kép
bosek

Félig-meddig behoztam a lemaradást az újszülött képek feltöltésében. :D A családi fotókra már nem futotta mára. :oops: Ha valaki hiányolja magát vagy a babáját, SZÓLJON!
Az egy hónapos albumban még csak Laura és Joseph van, majd utána nézek, hogy ki mikor volt egy hónapos :? és akkor jött-e kép róla.
A szüléstörténetek is fent vannak, akitől jött.
(Niki, köszönöm a gyűjtögetést!!!)
Megyek is, mert Vikó reklamál, hogy fürdésidő van. (Pedig utál fürdeni. :roll: )
Vendég

Fanetta!
Levi is véletlen rúgta fejbe Nimit! Csak nagyon nagyon bántott engem és minden észérv ellenére kiabáltam vele. Tudom, hogy úgy kellene csinálni ahogy mondod.

Jaj én olyan türelmetlen vagyok :oops: :cry: :oops: :cry: :oops: :cry: Ma is Nimit mérgembe elgurítottam, hogy minek bőg állandóan, minek éhes állandóan. Épphogy evett, jön orrán száján, és akkor tömi az öklét.....
Nem tudom,hogy kellene nyugodtabbnak lenni. :cry: :?:
Már a suli aggaszt! Többiek (akik iskolába jártok) hogy fogjátok megoldani a vizsgákat? (ráadásul más városba kell utaznom, már stresszelek).

Valaki nyugtasson meg!
Látom hogy vannak akik sokkal lazábban veszik a dolgokat mint én, nagyon szeretném utánuk csinálni...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Fürdésidő???Nálunk jó ha 22-23 órakor sor kerül rá!!
:shock: :shock:
Én mindent elrontok! Éjfél előtt nemigen kerül ágyba egyik gyerek sem, meg mi sem, lassan két és fél éve...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

na hahó, próbálok olvasni meg írni is de az írásnál Eszter mindig közbelép :)

Norco, gratulálok, na végre!!! nagyon sok boldogságot kívánok Brúnóhoz!

Kölyök ,most mártényleg nagy hajrá Nektek!!

Fürdésidő
- tényleg, hogy tudjátok mindig ugyanakkor fürdetni a babákat?nálunk az evés ugyan kb. 3 óránként, de az éjszakák miatt ez mindig máshova jön ki, szóval kb. 7 és 9 között kb. hogy lehet mondjuk mindig 7kor fürdetni? ha épp alszik??

Niki, szerintem is menjetek be érte, tuti odaadják. egyébként egy 5 perces procedúra a TAJ kártya - én ma voltam elintézni, mert Attila itthon volt és gondoltam kimozdulok 2 evés között. na megszívtam, mert ugyan 5 perc alatt megvolt a kártya de 1 órát kellett várni - 16an voltak előttem, és 1 ember csinálta :twisted:

Pumperka, nekem azt mondták, amikor anno 1 órákat hagytam mellen Esztert, hogy teljesen felesleges, úgyis az első negyed órában szopja ki ami benne van, pláne ha nem olyan sok. szóval mellenként 15 perc bővel elég egyszerre

Fnora82
- mi lenne ha váltva fejnél? én nem is számolom ugyan, hogy melyikből mennyi jön le, de váltogatva fejek - 7-7 perc, majd 5-5perc majd 3-3 perc váltva mellenként - így közben van ideje pihenni a mellemnek és talán így több jön

Biribon - nekem a fejéstől is eléggé kivan a mellem és a MotherLove mellbimbókrémét használom ami szerintem nagyon jó - nem varrasít mint a Garmastan.
egyébként át tudom érezni a problémát, a kórházban nekem egyszer véres tej jött fel Eszter orrán!! a frász jött rám. nameg véreset bukott...

Tand! nagyon cuki Gréti, micsoda hajasbaba...
Irigyellek, hogy ilyen sok tejed van!!

Kmanna, ne aggódj, nálunk amikor jött a gyerekorvos ,pont be volt állva Eszter csipője és megállapította, hogy kötöttek az izületei, tornáztassam. na legközelebb amikor tornáztattam, kb olyan laza volt mint egy tornásznak. szóval szerintem csak tipikusan a babák nem produkálják magukat az orvos előtt, biztos nem lesz semmi gond.

ja és nekem is mondták, hogy amikor ébren van fektessem mindig hasra, hogy úgy fejlődik a legjobban - emeli a fejét és próbál mászni. mondjuk Eszter csak azért nem csípi ezt a pózt mert ahogy lóbálja a fejét egyik oldalról a másikra, ha közben cumizik azt kiveri a szájából és persze az már nem tetszik neki :)

Szilvánusz, küldtem privit!

KépKép
judit18

Judit,
nyugi, ugyan én sem vagyok az a hiperrelax anyuka, szóval jó, hogy én mondom, meg persze neked nehezebb a gyerekekkel meg az iskolával, de ahogy írsz Nimiről meg Leviről, biztos tök jól csinálod....mindenki felhúzza magát néha...

az olvastam egyébként, hogy az, hogy tömi a kezét a szájába csak szopási reflex amit akkor is csinálnak ha nem éhesek. ilyenkor érdemes cumit adni nekik, mert akkor nem a mellen cumizgatnak.
szokott cumizni?[/b]

KépKép
judit18

sziasztok! :)

lenne két kérdésem:
akkor mi is kell a bábakoktélba milyen arányba?
riconusolaj, pálinka és baracklé?

Azt tervezem, holnap reggel megiszom, ha lenne hatása itthon legyek. De vajon árt, ha reggelizem előtte?

És nem ártok a babának ezzel, ha még nincs beilleszkedve?

buta kérdések.... még nem vagyok biztos magamban...

délután összeraktam egy ikeás bútort :D tök örülök neki, hogy sikerült :) életem első ikeabútorösszerakása :) utána pakoltam és mosogattam. Szval nagyon aktív lettem és vidám. Újra reménykedem ;)

na bocsi, hogy ennyit magamról....
Panni, igaz. igaz, 3 fiú édesanyjaként :lol: már 100szor észrevetted... :lol: ha majd sok időm lesz tervezek csinibini kisfiú babaruhákat :)

Rima! dejó, hogy minden szuper! :) ha van időd jelentkezz :) és kérünk képeket :)
És mit szólt az urad, hogy végül fiú lett? ha jól emlékszem ő kislányt várt? ;)

Jim, télleg kérjük azt a kicsi képet nagyba is!!!!

Bosek :( jobbulást az egész családnak!!!!

Zsu, köszönjük, hogy két gyerkőc mellett még arra is van időd, hogy képeket tölts fel!! :)

na megyek, kikeresem melyik JamesBond legyen ma este :)

Arizona igérte, hogyha megszülnek, ír privit. Szval ő még nem, vagy épp igen... ;)
Tcis?? Te hogy vagy??

Kép

Kép
kolyok28

Juditkecskemét: szerencsére ezek a kölkök jól meg vannak szerkesztve, és sokmindent kibírnak!! Egyébként ha dupla példányban lennél sem tudnál mindent megelőzni! És lehet, hogy nem is kell!!!
Szerintem jól csinálod, amit csinálsz!! Nem legyenek kételyeid efelől!!! Nyugodtan elhiheted magadról, hogy tök jó anya vagy!!! A két kölöknél tutira te vagy a befutó!!! Ha nem hiszed, kérdezd csak meg tőlük!!!
Fürdés: elmondom neked (remélem azért nem leszek kitagadva a topikból!), hogy nálunk a most éppen a fürdés szerdára esett. Ha épp nyakig kakis Nimi, vagy úgy ítélem meg, hogy mostmár jópár napja nem fürdött, akkor megfürdetem. Ez néha délelőttre esik, néha délutánra, máskor meg késő estére, amikor már alszik Fanni. Így szokja meg, és ez lesz a természetes, mint ahogy bármi mást is megszokna.

Kép Kép Kép
fanetta

Csajok,

köszi a megnyugatató szavakat..próbálom majd hasra tenni Pankalinit, de eddig úgy tűnt, nem igazán jön be neki, se kézben, se ágyon..na kipróbálom megint. Ja, időközben felhívtam a gyerekambulanciát, ahol neurológiai vizsgálatra május 7re adtak időpontot!!! Addig még egy hónap!!! Szóval nem idegeskedem, relax, stb..nincs a bébibabónak semmi baja......

Mni,
bár mi vidéken intéztük, de itt is jobb, ha személyesen mész be a taj kártyáért. a kórház még heteket ül rajta, és nélküle nem tudsz semmit intézni - 22csapdája

Biribon,
az Aventes bimbóvédőt én is nagyon ajánlom, nekünk is nagyon bevált!! Egy próbát megér!

A fürdésidő nálunk is mindig változik, az esti szopi előtt van, de ez lehet fél6kor és 9kor is. Én nem erőltetem a pontos időzítést, az a lényeg, hogy vacsi előtt legyen, legalábbis én próbálom erre szoktatni a kiscsajt.

Judit,
szerintem szuper anyuka vagy, próbálj meg ne idegeskedni!!! Minden család életének megvan a saját ritmusa, az hogy a tiétek eltér a nagy átlagtól (később zárjátok a napot) az égvilágon nem jelent semmit! Nektek ez így jön ki és kész! Ne viszonyíts másokhoz! Biztos rettentő fárasztó a két picivel, és tényleg elismerésem, főleg, hogy még a sulit is csinálod mellette.. Próbálj meg egy kicsit lazítani, tudom, könnyű mondani, de hidd el, nagy-nagy szükséged van rá! És szánj minden nap egy pici időt csak saját magadra - forró fürdő, Nők lapja, "jutalomfali"(még ha ez csak 5-10 perc is), mert így talán fel tudsz picit töltődni!!

Kölyök,
a bábakoktélt én nem ismerem, de szerintem a babó tudja, mikor akar kijönni, nem biztos, hogy jó "beleavatkozni". Tudom, tudom, a végén már majd megőrül az ember egy jó kis szülésért, de kitartás!!!!és nagy-nagy türelem!!

KépKép
kmanna

Ja, és még valami Juditkecskemét: ha nektek jó, hogy éjfél körül kerültök ágyba, akkor ez így jó, és kész. Miért kéne hamarabb ágybakerülni? - csak azért mert más nem így szokta :wink: ? Sokkal jobb az éjféli lefekvés a 10 órai fekvésnél ha az egy idegbeteg anyával is társul!
Ha majd jön az ovi, suli, úgy is változtatni fog mindez a család ritmusán - és akkor meg az lesz a jó, ahogyan ezt megoldjátok. És a 2 lurkó kiegyensúlyozottsága igazolja, hogy jól müködsz a családban.

Kép Kép Kép
fanetta

Kölyök: fél barackpálnika, nekünk itthon 0,3-as kiszerelésben adták a ricinust, szóval 0,3 ricinus, plusz legalább 3 deci őszilé, hogy meg bírd inni. Nem gáz ha eszel előtte, legalább lesz ami kijöjjön utána:) De arra készülj fel, hogy hasmenésileg nagyon kemény, én legalább 6szor mentem tőle néhány óra alatt.(viszont cserébe a császár előtt nem kaptam beöntést:))

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Juditkecskemét!

Az én fiam is éjfél körül került ágyba annak idején, és bezony sokszor volt hogy délben keltünk. Jó volt így :) Neki is, mert néha láthatta az apját, nekem is, mert mindig is későn fekvő-későn kelő voltam, szóval mindenkinek. Aztán megszületett a huga, és már két hetesen beállt arra hogy későn feküdt, reggel 9-kor szopizott, majd aludt délig. És ugyanígy egyi khétről a másikra alkalmazkodtak, amikor elkezdődött az ovi-bölcsi, és 7-kor kell kelni. Szó nélkül mennek aludni 8-kor. És nem hittem volna hogy megszokom a koránykelést :) Nem mondom hogy nem vagyok álmos, de ha nem kell felkelni akkor se bírok 7-nél tovább aludni már :) Mondjuk a kölkek se hagynak :)

Szóval tényleg ne legyen lelkiismeretfurdalásod :) Szeresd a gyerekeidet, ennél többet nem adhatsz nekik :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Judit!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, nálunk is elég fejetlenség van cfürdés alvás terén, sajnos a nagyoknak ez most nem tesz jót, mert fél 7-kor kelnek, és látom rajtuk, hogy fáradtak, de már próbáljuk őket hamarabb fektetni. Az első hetek erről szólnak, hogy próbálunk alkalmazkodni mindannyian az új helyzethez...

Fárasztó nagyon, főleg, ha sírósabb a baba, természetes, hogy időnként kiborul valamelyikönk, de jó, hogy van ez a fórum, mert itt mindenki hasonló cipőben jár.

Kölyök!
Mizújs?????

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?