A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Kép

Nyári Peti :lol:
Vendég

megpróbáltam fakítani valami publikus pocifotót....ez lett...
Kép
Vendég

Sziasztok!

Gigi: Nagyon kis helyes Petid van! :) Ilyen nagy baba volt, vagy ez egy későbbi kép?

Kád: sajnos mi tavaly leamortizáltuk a járólappal a kiskádunkat, úgy hogy venni kell helyette. Az IKEA-ban lattam valami olcsó cuccot, az alján van csúszásgátló ha jól emlékszem, na ez kerül valami ezer párszáz forintba, úgyhogy én eldöntöttem, hogy azt megveszem. Jó lesz majd ketteskének is ;) Na jó, persze azért megnézem, hogy nehogy olyan legyen amiből kispórolták az anyagot...
Egyik barátnőm ajánlott fel egy pelenkázó-fürdető állványt, dehát sajna nem tudom hova tenni... :roll:

Kép

Kép
bettica

Dana drága!!!
Én is szeretnék olyan combokat mint neked van...mégha lyukas is :lol:
Vendég

Bettica!!!!
A kiskád teljesen frankó!!!Nekem olyan van,most vettük,tényleg párszázas,csúszásgátlós és kék...(nem rózsaszÍn) :lol:
Kép
Kép
Vendég

Csiri
Milyen helyes pocikád van :lol:

Bettica
Itt olyan 6 hetes lehetett Peti...
Vendég

Csiri, olyan kis szolid pocakod van, tuti a combok is rendben vannak. Sajna ebben a beállításban nem láthatjuk a rejtélyes lábközötti fényt...tudod...

Gigi,
nagyon édi Peti.

Kiskád: Mi még régesrég a Brendonban vettük...és kiszolgálja a 4. gyerkőcöt is remélem. :)

Dana

Kép
danaaia

DANA!!!!
Tényleg a rejtélyes fény....csináltam is gyorsan egy képet és meg kell állapítanom,hogy a lábam közt kihunyt a fény...(ha a glóriám ragyogott ott netalán eddig,akkor biztos zárlatot kapott...) :lol:
Kép
Vendég

És még azt is megállapítottam,hogy nemcsakhogy kihunyt a fény,de koszos a tükör is.... :shock: :lol:
ugyhogy megyek a clin-emért és megpróbálom elérni 1 törléssel a csíkmentes ragyogást...(mint a reklámban...)... :roll:
Vendég

Sziasztok!

Kérdés: nekem tegnap és ma reggel is elég erős, menstruációs fájás szerű érzésem volt. Napközben aztán elmúlt, de kicsit idegesít. Nektek szokott ilyen lenni? A méhem növekedése okozza, vagy más?

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Hát tényleg nincs ott...ez jelent valamit...de így szemből az alakod nagyon tuti...alig látszik az a poci...hova dugtad? Combok is okésak.

Kép
danaaia

Kiskád:
Én már korábban tettem fel róla fotót.Én mindenképp a fürdetőállványra szavazok,ill.kiskád állvánnyal variációra.12 éve a lányomat is így fürdettük bent a szobában,a pelenkázó mellett. Egyből át tudtam tenni fürdés után a pelenkázóra,és nem kellett hajlonganom sem feleslegesen. 3 gyerek tapasztalata beszél belőlem..... :wink: :D Mezei,fehér kádja volt,baromi olcsón,és hozzá max.1000 ft-ért lehet állványt kapni.
Akinek csak kádja van,az hová teszi a vízzel teli kádat? A mosógépre? És hol törli szárazra a babát? De komolyan???

Hazahozós cucc:
Nekem 1 tavaszi lányom van,és két őszi fiam.Nyári babás élményem még nincs.De úgy gondolom,hogy május vége-június elején még nem szabad nagyon "levetkőztetni" egy újszülöttet.
Biztosan hosszú újjú bodyt teszek el neki,mondjuk egy vállon patentos rugival,ami vékonyabb pamut.Rá egy vékony kocsikabátot,és az időjárástól függően vagy ráadják vagy nem. Sapi: Vékony pamutsapi.
Szerintem akármilyen meleg van kint,egy újszülöttnek még igenis fontos,hogy legyen valami ruha a karján és a lábain. Később,pár hét múlva már más...

Kép
orsitigris

Orsi!
Én terveim szerint a komód tetejére rakom a kiskádat,ott fürdetek,mellette van a pelenkázó....de anno a lányokat ugy fürdettem,hogy a konyhából bevittem egy széket,arra a kiskád és a mi ágyunk volt a pelenkázó....szükség nagy úr....akkor semmink nem volt,csak egy kiságyunk...
A hazajövős cuccban egyetértek veled!
Vendég

Hahó lányok!

Senki nem válaszol Nekem? :cry:

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Hát Bogcsa.

Nem tudom...nekem néha a hascsikarás (bcs mindenkitől) okoz olyan méhkeményedést, ami együtt a hascsikarással elég ijesztően tud fájni..pláne hogy az emésztőrendszerem elég lehetetlen helyeken van már, sokszor nem is tudom eldönteni éppen mi is fáj...hogy akkor az most a bélrendszerem vagy valami más...
Ilyesmi nem lehetett? Hogy áll az emésztésed?
Gondolom ha mégis méhtevékenységről lenne szó, 1-2 ilyen fájdalom még nem ok az aggodalomra. Gond akkor van, ha rendszeressé válik a dolog, és semmitől nem múlik el.

Jaj takarítanom kell...annyira nincs kedvem hozzá...meg semmihez se...aludni szeretnéééék....ki tudja milyen front van ma?

Hajrá Csiri...de nem ér ilyen kevés kosszal indítani...a reklámban minimum zsíros rúzsflt van rajta meg minden...

Dana

Kép
danaaia

Bogi!
Én nem tudok neked válaszolni ebben a témában,mert lekopogom,nekem soha nem voltak,csak nagyon enyhe menstruációs görcseim...most is van olyan néha,de azt a keményedésnek tudom be vagy esetleg a megeröltetésnek és alig érezhető...
Vendég

Dana!
Azért annyira nem bízom a clin-ben,hogy jó zsíros vörös rúzzsal kiruzsozzam a szám,összecsókolgassam a tükröt,hogy legyen mit letörölni.... :lol:
Én az elöbb lefeküdtem pihenni,aludni,csak forgolódtam és szenvedtem,ugyhogy inkább feladtam....
kérdés...Ti fűtötök még???
Ma van az első nap,hogy nem pakolok,nincs nálunk átjáróház és naon fázok!!!!eddig azt hittem már nem kell bekapcsolnom a gázt,de rájöttem,hogy lehet....olyan festékszag volt,hogy egész nap nyitva volt az ablak,ugye mozogtam is,nem éreztem....ráadásul parketta van...Most meg még a mellbimbeszem is lefagyott.....ugy merevedik :lol:
Vendég

Bogi: Én passzolok. Miért nem hívod fel a dokid? Pont az iilyen esetekre szokták megadni a mobilszámukat, nem? Ne aggódj egyébként, szerintem nincs semmi baj. Nekem szokott időnként szúrni egy-egy helyen, persze beparázok én is, hogy úr istem ez most mi, aztán rájövök, hogy a kis csibész nyújtózott egyett ;)

Orsitigris: Mi panelban lakunk és nagyon pici a gyekőc szobája. Egyszerűen tényleg nem fér el benne még egy állványos kád is. Én a fürdőben a kádra helyezett kiskádban fogom fürdetni a picit és a nagy kád mellett lévő mosógép tetejére fogok tenni egy pelenkázót, ott megtörölgetem, majd jól átlépek a szobába, ami a fürdővel szemben van (kb. 1 méter széles folyosó választja el őket) és a másik pelenkázón fogom felöltöztetni. Inkább, mint hogy a párom cipelje a kádat vízzel. Mi van, ha valamiért nem tud otthon lenni a fürdtésnél? Én nem akarok káddal szlalomozni a szobából a fürdőbe. ;) Egy nagyobb lakásban biztosan jobban megoldható az állványos módszer ;)

Csiri: Köszi. Jó hogy láthatom belülröl is, mert az IKEA honlapján csak oldalról van fent kép.... Strapabírónak tűnik (mintha elég vékonyka lenne a fala)? Mármint ha tele van vízzel, akkor nem nyeklik-botlik? Nem tudom párod nézte-e már, nekem pl az is számít, hogy ha esetleg meg kell emelni, akkor mennyire tudja az ember stabilan fogni Merthogy leeresztője nincs, és valahogy ugye ki kell önteni belőle azt a kevéske vizet, amivel nem árt ha nem áztatod el a fürdőt :)
A pocakod is csini, itt mindenkinek csini pocakja van. Nekem kezd kerek formát felvenni (apa meg is jegyezte tegnap ;) ), szóval nem csúcsos szerintem, mint ahogy az emberek gondolnák :roll:

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Azért akárki akármit mond,mióta csiri visszatért teljesen más a hangulat!

Kép
melike

Csiri:nincs is olyan nagy pocakod.

Kád témában egyetértek.Semmi flanc.Nekem valószínűleg állványos lesz és a szobában fürdetek.

A hazahozós cuccot még meg kell vennem.Valami szépet szeretnék,amit persze később is rá tudok adni.

Kép
melike

sziasztok!

tegnap írtam, hogy faros a babám, nektek hogy fekszik?én úgy parázok, hogy nem fordul meg,tegnap egész duán felpolcolt medencével feküdtem, állítólag így lóg a feje, s arra készteti, hogy átforduljon. De rá sem hederített, csak nekem fáj a hátam, meg a rekeszizmom alatt valami, ahogy nyomta.

szép pocik, és szobák!

Kép
Kép
eyi

Sziasztok,
elnézést kérek, egy picit zavarnálak benneteket. Van egy eladó prémaxx hordozóm, egy kötős kengurum és egy hordozókendőm.
Itt olvashatók a részletek.

Kati
katicabogár

sziasztok!

még egy kérdés a hazajövetellel. Akinek hosszabb utat kell megtenni a kórház és lakás között azok a kocsiban mibe teszik a babát? A gyermekülésben bekötve? Viszont úgy akkor nem tudom beletenni a kis kókuszpólyájába... és én azt direkt arra vettem, olyan kis szép, meg meleg.

Lomtalanítás: nálunk is a "rómaiak" uralkodnak olyankor a kupacon, elég gáz. Egyedül meg sem merem közelíteni olyankor a kukát.

Bogi: nekem is szokott néha görcsizni a hasam, de szerencsére hamar elmúlik. Olyankor én bekapok egy szem Magne b6-ot, hogy ellazuljon.

Múltkor én megkérdeztem a dokitól, hogy mik azok a jelek amik arra utalnak, hogy azonnal hívjam és menjek. Elmondta: hirtelen felugrik nagyon magasra a vérnyomás, elkezd a vesém görcsölni, egy hét alatt hízok 5 kg-t. Ha az ember pedig nagyon vérezni kezd az a legrosszabb, akkor nem szabad mérlegelni, rögtön kórház a legközelebbi. Szóval amíg ez egyik sem áll fenn szerintem ne aggódj. Biztosan azért fáj a hasad, mert nő a babuci, vele együtt a méh.

Kiskád: nekünk is a hagyományos fehér kád lesz állvánnyal.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Eyi: nekem már befordult (hála istennek), és már a feje is a szülőcsatorna felé van. Én úgy tudom, hogy a 34. hétig kell befordulniuk.

Bogi: nekem nem szokott ilyen görcsöm lenni, max. a beleim szoktak nekem is görcsölni.

A fürdetés nálunk ugyanúgy lesz megoldva, ahogy Betticáéknál. Éljen a panel nagysága! Ja és persze egyszerű sima kádunk lesz!

Nekem mostanában semmihez nincs kedvem. Főleg takarítani nincs. Pedig már ráférne a lakásra, de nincsen hozzá ihletem.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Bettica!!!
Leteszteltem...engedtem bele egy kis vizet,mert ugye nem fullig vízbe merítve fürdetem a babát...és utána simán kitudtam önteni,nem formálódott és csetlett - botlott...Ráadásul az alján is van egy kis gumirész és ezáltal nem csúszkál a mosógép tetején sem,mert egy kicsit tapad töle...

Erről jut eszembe,hogy nagymamám mindig azt mondta.hogy az esti fürdővízet nem szabad kiönteni a kiskádból csak reggel,mert elviszi a baba álmát....vagy valami hasonlót...

Melike!Köszi a bókot!
A virágot az öltözőmbe kérem 8) :wink:
Vendég

Eyi!
Nekem mind a 2 csajszim faros volt végig...nem is fordultak meg de nekem emlékeim szerint kicsivel többet mondtak minthogy 34.hétig kell megfordulnia...de lehet,hogy most ezzel hülyeséget írtam...
mellékesen megjegyzem,hogy állítólag semmivel nem nehezebb faros babát szülni,csak máskor erősebb a fájdalom,mert ugye a kisváll a legszélesebb és a fejvégűeknél az elöször jön ki,utána már csusszan,míg a farosaknál az a végén jön ki....de ezt csak hallottam,mert ugye nekem a kisasszony nemcsak faros volt,hanem térdelt a keresztcsontomon és azért kellett a császár...másodszor pedig automatice a faros miatt...mostmeg nem kívánságműsor...
Vendég

Ja de sokat írtatok!
Menstruációs görcs keményedés nekem rendszeres és mindennapos....Ez van és mivel kb24.hét óta tart gondolom végig így marad...remélem azért khúzom végig!!!
A dokim felesége is terhes és neki is rendszeresek a méhösszehúzódásai..ez egy pöttyet megnyugtat..
Neke előfördult már 10 percenként is!!
(először berobogtunk a korházba),mostmár kezdem megszokni!!

Danaai:világ életemben sovány voltam 13 évig betegesen...akkor peritolon(étvágygerjesztő) éltem,és nekem bejött...nem bánnám ha újra olyan lennék...(nem leszek) :(
Vendég

Csiri: Ugye nem emelgetsz Te lány! Annyira nem volt fontos az infó ;)

Az én fiam is most éppen medence végű fekvésben van (volt 2 hete). 2 napja érzem a fejecskéjét jobb oldalt a bordáim alatt egy 10cm-el... Valamelyik nam a köldököm felett volt :lol: Remélem elindult lefelé :D Egyébként én is ilyen 35-36. hétről olvastam asszem. De persze utána is megtörténhet bármikor csak hát akkorra már nagyon szűkösen lesz odabent ;)
Egyébként nem csak 1 alkalommal kell ezt a trükköt bevetni sajna, hanem minden nap 1-2 hétig... Én így tudom... Drukkolok, hogy neked beváljon, én még nem aggódom emiatt... ;) Majd 3-4 hét múlva :)

Kép

Kép
bettica

Bettica!
dehogy emelgetek!!!Bár így a költözés után,dagadnak az izmaim...természetesen az elzsírosodás alatt :?
a kádban egy laza csuklómozdulattal az oldalára fordítottam és kiöntöttem,meg ugye kevés vizet engedtem bele...
Vendég

köszi csajok, én is úgy gondoltam betti, hogy rendszeresen csinálom, rem bejön

Kép
Kép
eyi

nekem meg most az a parám, hogy gyakran fájdalommal jár, mikor mozog a baba és valaki írta pár napja hogy az arra utalhat hogy kevés a magzatvíz. Nektek szokott fájni mikor mozog? Jó persze néha belerúg valamibe, de ha forog meg feszíti magát nekem az fáj.

Kép

Kép

buci79

Na megyek,csinálok egy sajtos tejfölös tésztát és utána még megpróbálok ledölni egy kicsit....
Ha nem megy akkor visszajövök!!!
Ja,elfelejtettem mondani,hogy apa hazaugrott a furóért és mondta,hogy leszivták a gubisok éjjel a benzint és elvitték a tanksapkát is....tegnap tankoltunk bevásárlás után 5000-ért...
Ugye most az egyszer nem állt a garázsba,mert bent volt a kiságy a festés miatt... :evil: :evil: :evil:
Vendég

BUCI!!!!
MI VAAAAAAAAAAAAAN???????????????
Ha fáj akkor kevés a magzatvíz????Ne idegesíts már!!!!Én nem görcsölök,de kb minden aktívabb mozgásakor 1-2 szer rendesen fájdalommal jár...napont többször is...
Hol olvastad ezt?Ki írta???
Vendég

mindjárt megkeresem ki írta pill. De már akkor megnyugodtam ha Neked is előfordul. Sztem amúgy ez hülyeség, mert még jó hogy féj ha kifeszíti magát. Na mindjárt megkeresem

Kép

Kép

buci79

Buci, nekem is vannak olyan mozdualatai a babának, amik nagyon tudnak fájni...de szerintem ez nem jelenti azt hogy kevesebb a víz...Nekem a többi babával is volt ez, és sose volt kevesebb a magzatvíz.

Hú Csiri hát a piszkos tolvaj mindenüket...én nem vagyok rasszista...de ez kihozza belőlem a szegregáció utáni vágyat :twisted: :twisted: :twisted: és milyen kulturáltan fogalmaztam...

Kép
danaaia

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.24 10:40-kor.
pironya

Hát nem tudom, hogy ez mennyire lehet igaz. Ha már kevéske a hely neki, akkor persze, hogy fájhat amikor mozog... Márpedig most már nincs túl sok neki... Nekem is szokott időnként fájni, de csak amikor pl. szerintem nyújtózik.. Ha pár perc alatt elmúlik, akkor nem hiszem, hogy nagy baj lenne...

Kép

Kép
bettica

buci én nem érzem, hogy fájna, mikor mozog, de én is azt hallottam, hogy akkor kevés a magzatvíz

Kép
Kép
eyi

Csiri: megtaláltam, a 179 oldalon írta jkriszta

Kép

Kép

buci79

Legközelebb a 32 hetes, majd úgyis csak akkor derül ki ha megnézik. Nem mondom hogy mindig fáj, de azért gyakran érzem..

Kép

Kép

buci79

persze az nem úgy fáj, mint nekünk, hogy belerúg és fáj, hanem ú
gy vedd, hogy megmozdítja az ujját és sikítasz.

Kép
Kép
eyi

amúgy buci nincs is 179.oldal, most jön, de megkeressük.. :lol: :lol:

Kép
Kép
eyi

169-et akartam írni bocsika :D :D :D :D

Kép

Kép

buci79

Pironya: üdv megint köreinkben. Örülök, hogy Nektek is bejött a Katalin Hotel és a környék, mi is pont így voltunk vele. Nem féltél a bicajozástól? Az pont az a fajta sport amit terhesen nem annyira ajánlanak. vagy rosszul tudom?

Most tettem be sülni a sütőbe a finom csőben sült karfiolomat, nyam-nyam már csorog a nyálam.

Nem válaszolt senki a hazahozással hapcsolatban, hogy az autóban mibe teszitek a babát? Főleg akiknek hosszú utat kell megtenni. Ugye kézben kókuszpólyában nem lehet?

Kép

Kép

buci79

hát mi kb 20 percre lakunk és kocsiülést fogunk vinni, igaz nincs kókuszpólya, csak rugiban hozom haza, de erősen kétlem, hogy az ülésben nézegetem hazáig, biztos a kezembe fogom tartani, meg simogatni, meg ölelgetni, biztos el is küld magában melegebb éghajlatra, de sajnálom..9 hónapig vártam rá.. naná, hogy cirógatom :lol:

Kép
Kép
eyi

Hahó!

Beszéltem a dokival. Azt mondja, nem jó, ha sokat fájdogál a hasam. Egyelőre növeljem a magnéziumot, aztán, ha nem javul, megnéz.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Buci, bocsiii.

Mi 1 órát fogunk elméletileg autózni. Mózeskosárban hozzuk haza, az lesz a hátsó ülésen, én meg mellette (éppen be fogok férni mellé :D)

Elméletileg a KRESZ szerint is szabálys így, a mózeskosarat be lehet szíjazni a biztonsági övvel. Ja persze nem textil mózes, hanem babakocsi merev falú mózese lesz ez.

Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!

tanácsotokat szeretném kérni. tudom ritkán írok nektek, de most nagy szükségem lenne a véleményetekre.
Tegnap voltam dokinál vizsgálaton és baromi bunkó volt a doki. 7 kg-t híztam összesen, de közölte, hogy ilyen nagymértékű hízással a babám életét veszélyeztetem. Igaz a 7 kg-ból 4-et az utóbbi 5 hétben szedtem fel. Köszönhetően részben a húsvétnak.
Azt mondta a doki, hogy nem lehetek ilyen felelőtlen, és amikor eszek össze-vissza, akkor ne csak magamra gondoljak, hanem a babámra is.
Most ezért 2 hetente kell járnom hozzá (magánrendelőbe), mondván kontrollálni szeretné a súlyomat.

Tegnap egész délután bőgtem. Júliban volt egy vetélésem így eddig azon rettegtem, hogy minden rendben legyen. Most már kezdtem megnyugodni. Most közli a doki, hogy ha így folytatom elhalhat a magzat.

És azt is mondta, hogy diétázzak és kb heti 2 napot csak almát egyek.

Elismerem nem 50 kg-ról indultam. Kb 10 kg súlyfelesleggel. De akkor is 7 kg hízás nem a világ vége.
Különben a babával állítólag minden rendben. Kicsit kisebb a súlya, mint lenni kéne (1000 gr). Azt mondta a doki, hogy ez is a hízásnak köszönhető.

De most már afelől is bizonytalan vagyok, hogy tényleg minden rendben van-e babával, mert akkor miért ijeszteget ilyenekkel?

Most minden ismerős azt mondja, hogy keressek minél előbb másik dokit, mert a stressz, amit a doki ezzel okoz, többet árt a babának, mint a hízás.

Teljesen tanácstalan vagyok.

Kép
mumin

Mi is kb 1 órát fogunk utazni. Nekem nincs mózes, de akkor lehet szerzek egyet, nem akartam venni, hogy csak azon az egy napon használjuk. A babakocsi mellé meg nem volt amit vettünk. A hordozó is jó szerintetek?

Bogi: jól tetted, hogy beszéltél a dokival akkor szedjed a sok magnéziumot. Reméljük nem lesz semmi baj.

felhívtam a szülésznőt, alig várom, hogy találkozzak vele, kedves volt a hangja. Ha legközelebb megyek a dokihoz remélem össze tudunk hozni egy találkát. Körbe is vezet a szülőszobán. Kíváncsi vagyok....

Kép

Kép

buci79

Mumin: teljesen igaza van az ismerőseidnek. Ez nem normális ez a doki. Én is híztam 11 kg-t, de az természetes ilyenkor. Itt is a fórumon mindenki hízogat de az nem baj!! Ez a stresszelés sokkal gézosabb.. Még nem késő új dokit keresned. Én is ezt javasolom. Jól fel is húztam ezen most magam még én is nemhogy Te.. Nyugodj meg, nincs ott semmi baj, csak hülye a doki...

Kép

Kép

buci79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?