A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Gumimaci. gyors vagy :D mire elküldtem már fel is tettél fotókat! Párod nagyon ügyes! Le a kalappal! Nagyon szép lett minden: amiket varrt meg az összhatás is nagyon kellemes, klassz lesz a babónak :D (nekem amiket férjed varrt jobban tetszenek, mint a boltban/neten kaphatók)

Kép Kép
celesztina

Gumimaci csodaszép ez a babaszoba.

Azt még elfelejtettem, a 36. héten abba kellett hagynom a magnézium szedését és helyette kálcium vit. tablettát kellett szedni.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Gumimaci!
Nagyon szép lett a babaszoba! Minden elismerésem a férjednek (add át neki!) szebben varr, mint egy nő, de komolyan!!!

Lányok!
Én is úgy tudom, hogy a házasságiból 300 napnál nem régebbi kell... de aki behozta ezt a törvényt az megizélheti magát! Nálunk még Barnusnál jó volt az eredeti, ami bőven túlhaladta a 300 napot is!!! És nem kértek újat....
Most remélem, hogy megszületik a 30 nap előtt... :roll: ha valóban nem 300 napos kell.... nemtom...
Vendég

Celesztina: Amikor megtudtam, hogy 30 napnál korábbi kell, egy kicsit kiakadtam. Novemberben volt az esküvőnk és olyan hülyeségnek tartom ezt!!! De ha kell, hát kell!!!! :evil:

Gumimaci: Nekem nagyon tetszik minden! És nagyon kedves a párodtól ez a figyelmesség és törödés. :)

Én még nem tudok felrakni képeket, mert a hétvégén festünk és után rendezkedünk. De ha meglesz minden, akkor megpróbálok felrakni képet.

Edina

Kép
medina83

Én persze még mindig egyben!!!

Voltam nst-n, mutatott kisebb fájásokat, de még mindig semmi, bár ez sem durva, csak nekem megy lassan az idő...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Medina:
Én még tejserkentő teát, törölköző(ezt bizti véletlen hagytad ki, mert ez azért az alap), konyhai puha törlőkendő a gátseb fürdés utáni megtörlésére, nekünk valószínűleg kell bevinni mellszívót, eddig még nem derült ki, mert ápr.1-től új főorvos van a szülészeten és nagy változások vannak. Én még rakok oda egy folyékony szappant is, ha jönnek a látogatók és ha a picit szeretnék megfogdosni, akkor kezet kell mosniuk. Én viszek szőlő cukrot is.

Alvás:
Én most igazán jót aludta, bár még eddig semmi gondom nem volt az éjszakákkal (koppkoppkopp), de most kivételesen CSAK egyszer kellett kimenni pisilni. Viszont elég álmos vagyok még most is, pedig este fél 11-től reggel kilencig aludtam.

Kép
blani28

Köszönöm a dícséreteket! Párom nevében is. :oops:
Még hadd mutassak pár fotót. Ebben a szobában csak a kiságyat vettük, atöbbi bútort mind a férjem csinálta. Olyan büszke vagyok rá! :oops: :D

Kép Kép Kép Kép Kép

És a függönyöket is ő varrta. A sötételő mögött ugyanilyen szívárvány függönnyünk van, mint a baldechin.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

blani28: Előzőleg már irtam, hogy a törcsit kihagytam. (terhes agy kihagy :) )
A tejserkentő valóban jó ötlet, felirtam! Meg a törlőkendőt is.
A tisztálkodási szereket meg nem akartam részletezni, mert mindenkinek más szokása van. (valószinű, hogy én is folyékony szappant rakok be és papirtörlőt.)
Szölőcukor felirva! :)
Köszi a tippeket!

Ja és a picinek viszek popsitörlőt is!!!

Edina

Kép
medina83

Gumimaci:

Tényleg nagyon szép a szoba. És hogy a férjed ezek saját maga csinálta, hát ahhoz hozzá se tudok szólni.... :)

Nem tudom, hogy kórháza válogatja-e, vagy mi, de a vajúdásra, nekünk nem lehet se ásványvizet, se csokit, vagy kaját vinni. ????????

Kép
blani28

Celesztina, Anya, Pumpóka, Medina! Mégegyszer köszi. :wink: :oops: :D

Ha még nem vagyok sok, akkor azt is megmutatom, amit én készítettem a babának. Bár ez messze nem olyan nagy dolog.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Klarka: vártam, hogy jelentkezz! Mert már csak ketten vagyunk itthon az 5fős áprilisi Szent Imrés csapatból... :roll: :D

Én továbbra is pocsékul vagyok ma... Úgy érzem a fekvéstől egyre rosszabbul, úgyhogy kicsit fel is kelek mindjárt!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Gumimaci: csodaszép lett a szoba, a férjed előtt le a kalappal!

Kép

Kép

zorroné

Gumimaci: Tök ügyi a párod! Ez is már nagy segitség, ha nem kell megvenni és nem mellékes, hogy bizonyára örömét is leli benne.
Arany élete lesz ennek a gyerkőcnek!!!

Várjuk a te művedet!

Edina

Kép
medina83

Medina:
Igen, mire megírtam a hozzászólást, addigra láttam, hogy írtad, az kimaradt.

Kép
blani28

Gumimac:
Dehogy sok, szeretjük a képeket.

Kép
blani28

KépEz az együttes leghamarabb ősszel, télen lesz rá jó. Kicsit nagyobbra sikerült. :D

KépAzért itt is besegített a párom. A felső két kerek sapit ő kötötte. :D

Kép Ez a szett kisebb, ezért ebben fogjuk hazahozni a kórházból. :D

Kép Ez nem kötött. Nem is én készítettem. Ezt a leendő keresztszülők vették neki a keresztelőre. Aranyos a kis lovaglósapkás, csokornyakkendős szett. :D

Na most már tényleg befejezem. :oops:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nagyon szép szoba gumimaci!

Hűű....ha valakit meg akartok nagyon büntetni akkor egy 2,5 évessel küldjétek el bevásárolni aki épp meg van zakkanva a hidegfront miatt......... :?

Komolyan mondom azt hittem világgá szaladok, amit ma lerendezett....áááááá...nem semmi.

jellemzően a fél lista lemaradt mert mire megtaláltam volna mi hol van Szo már el is szelelt. Röhej v nem de venni fogok egy nyamvadt kengurut és egy mini babakocsit-olyan tesco gagyit h a két kezem szabad legyen és belekötözöm a lányom, a kissebbiket meg a hasamra.....

Már nevetségesnek találtam h egy majd 3 évest babakocsiba rakjak de inkább kiröhögtetetm magam mint h a végén ölni legyen kedvem.

Kiscicáról semmi hír látom! Azért remélem nem szenved túl sokat!
Vendég

Blani, Zorroné, Nono! Nektek is köszi. :oops: :wink:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci:

Aranyosak a rucik. Nekem a második képen lévő tetszik a legjobban.

Kép
blani28

Medina! Tőled is várjuk majd a képeket!:)
A listához: szerintem azért lett ilyen rövid, amit írtál, mert nem részletezted pl. a tisztálkodási szereket, vagy az evőeszközöket nem soroltad fel. Így 5-6 sor helyett ez csak 1 sor lett.

Az én kórházi listám 2 oldal lett (és a babakelengye is2 oldal, amit összeírtam):

kismamának

utazótáska
1 nagy a kórtermi holmiknak
2 kisebb a szülőszobára és a babaholmiknak

hálóing (elöl gombos vagy szoptatós)
1 db nagy méretű a szülőszobára
5 db a kórterembe - kb akkora, mint ami jó volt 6 hónapos terhesen
bugyi (nagy méretű) 10 db
egészségügyi betét
1 cs Tena Extra
1 cs Always éjszakai
hasleszorító bugyi szülés után
szoptatós melltartó 3 db
melltartóbetét
bimbóvédő krém (Babylove – Dm)
zokni 5 db
papucs 1 db járkálni és 1 db zuhanyozni
köntös 1 db
törölköző
1 db nagy fürdéshez
2 db közepes (piros vagy sötét)
1 db kisebb kéztörlő
tetra pelenka 3 db (szüléskor is jó törölgetni az izzadságot, a babát megtörölgetni mosdatás után)

tusfürdő
sampon
intim szappan
intim törlőkendő
dezodor
testápoló
arckrém
fogkefe
fogkrém
fésű és hajgumi
hajszárító
körömvágó olló
fültisztító pálcika
papír zsebkendő
szőlőrúzs
WC papír (nagyon puha, többrétegű) 4 tekercs
WC ülőke papírból 30 db
WC törlőkendő 10 db
úszógumi (kis méretű) 1 db

terhes kis könyv és a leletek
iratok (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya)
300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat

tányér
kanál, villa, kés, kiskanál
pohár, bögre
konyharuha 2 db
szalvéta
konyhai papír törlő
ásványvíz
egy kis ennivaló (keksz, szőlőcukor, citrom leve)

mellszívó
cumisüveg és etetőcumi
pelenka (eldobható) néhány db
popsitörlő kendő
popsikrém

telefon és töltő
fényképezőgép
videó
újság, képeslapok, papír, toll

kispapának

apás szett
papucs
karóra
ennivaló
ivó-víz

babának (távozás a kórházból – elég ha az apuka behozza utolsó nap)

1 db hosszú ujjú body
1 db hosszú ujjú rugdalózó
1 db zokni
1 db harisnya
1 db bébicipő
1 db vékony sapka
1 db vastag sapka
1 db kardigán
1 db kis pléd
1 db tetra pelenka
hordozó és autósülés egyben
+ egy kisebb méretű kismamaruha (kb. 6-7 hónapos) a kismamának távozásra

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci: Nagyon ügyi vagy te is! Bárcsak én is tudnék ilyesmiket csinálni neki, de hozzám inkább a festés áll közelebb.
lehet, hogy festek is majd neki egy-két elefántot vagy kutyit a falra, annyira megjött a kedvem most hozzá!!!

Nono: Hát nem lehet egyszerű a dolgod! Kitartás!

Edina

Kép
medina83

Köszi a részletezést! Én még nem másztam belle ennyire, ma meg nincs hozzá kedvem. Holnap összeirogatom én is a ti segitségetekkel együtt és felirom, amit még meg kell venni.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat!

Edina

Kép
medina83

Szössznek is hatalmas gratula Alizhoz, és sok egészséget, tejcit, meg minden jót nekik!

Kiscicának drukk!!!
sirkici

Gumimaci,
Nagyon szép lett a szoba! Nem semmi a férjed, ez még egy nőtől is nagy dolog lenne a mai világban, nemhogy egy férfitól. Szóval minden elismerésem!
De te sem vagy semmi! Szépek a ruhák nagyon!!!!!

Zorróné,
jobbulást Neked! Mit mondott Kata tegnap, várható szülés mostanában?

Klarka,
elhiszem, hogy türelmetlen vagy! Én is, de én csak azért, mert mindenki azt mondta, hogy valószínűleg 1-2 héttel korábban fogok szülni,mivel nagy a baba és biztos elszámoltak vmit. Hát, úgy néz ki hogy nem.

Nono,
ismerős a helyzet! Kitartás! Bár, ha meglesz a pici sem lesz egy darabig egyszerű. De szerintem nagyon jó ez a korkülönbség. AZ enyémek olyan jól elvannak együtt, annak ellenére, hogy fiú, lány. Szóval csak az elején nehéz!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Medina! Nekem nagyon tetszenek azok a díszítések a falon, amit felfestenek. Biztos nagyon szép lesz, majd mutasd meg. Mi ebbe is már nem fogtunk bele, elég nehezen fogta meg a festék a falat, félünk, hogy leperegne a fal. Majd 1-2 matricát lehet, hogy venni fogunk.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Andi! Neked is köszi!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Na... én közben hazajöttem, nem éreztem jól magam, fájdogált a hsam, vagyis nem a hasam, és nem is a méhem, hanem talán a hólyagom, vagy a petefészkem, nem is tudom :roll:
Ahogy hazaértem, éreztem, hogy szaladnom kell a wc-re is, asszem sikerült valamit benyalnom, megy a hasam :(

Telefonált Judit (Téjé), jól vannak, minden rendben velük, épp aludt a kis Nimród, állítólag ma alvós napja van :)
Szombaton mehetnek haza :)
(Viszont azt mondta vákumról nem tud, hogy lett volna, ahogy Kerekes írta, csak hogy a doki nyomta erősen a hasát, hogy segítsen kijönni a babónak!)

Kiscica még nem üzent, remélem minden rendben van velük, nagyon várom már, hogy jelentkezzen!

Gumimaci, nagyon szépéges a gyerekszoba, és minden amit párod csinált, le a kalappal előtte!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Gumimaci! Nem semmi! Tényleg büszke lehetsz a férjedre, de magadra is. Én is tervezem a falvédőt, de a zsebes tárolóval fogom kezdeni, ha az összejön, akkor veszek még anyagot. Legalább látok jó kis mintákat. Nagyon tetszenek a bútorok is.

KépKép
KépKép
atizka

Nici! Nehogy beteg legyél! Remélem nem lesz semmi, pihizz, ha már úgyis otthon vagy. Köszi az infókat Téjéről.

Már én is nagyon kíváncsi vagyok Kiscicáékra. (Mindig van kiért izgulni, tegnap du. Szöszke, ma Ő, de így a jó. Holnap ki lesz???)

KépKép
KépKép
atizka

Zita, remélem semmi komoly, fekszem is mindjárt le, csak gondoltam még gyorsan írok előtte! Nagyon nem kéne most egy betegség!
Gyorsan le is beszéltem anyósékkal, hogy elmennek ma Szandiért az oviba!

Most nézem, milyen jól néz ki a vonalzóm, 35 hét, és 35 nap van hátra :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Ledőlök egy kicsit, fáradt vagyok!
Még benézek majd ma!

Edina

Kép
medina83

Andi: köszi! Kata még múlt héten szerdán mondta, hogy szerinte 2 héten belül meglesz! Tegnap már nem mert jóslatokba bocsátkozni! :roll:

De én már nagyon türelmetlen vagyok, és nem szeretném ha tovább nőne Beni fejátmérője odabenn!
Kitartás Neked is!

Nici: jobbulást Neked is, jöl tetted, hogy hazamentél!

Tényleg lehet valami ma a levegőben, hogy mindenki szarul van vagy meg van zakkanva! :roll: :D

Kép

Kép

zorroné

Nici, Atizka! Nektek is köszi.

Nici, örülök, hogy hoztál híreket a kis Nimródról és főleg, hogy jól vannak. :D

Atizka! Biztos sikerülni fog. A párom a falvédővel kezdte. És kínlódott is vele sokat, mert most csinált először ilyet. Arra kell vigyázni, hogy pamut anyagból legyen, mert különben összehúzza a varrógép. Épp ezzel járta meg, hogy a bélés mellé bevarrt egy darab plüss plédet is és e miatt sokszor összehúzódott az anyag. De végülis jó lett és olyan kis vastag, mint egy téli paplan. Biztos nem lesz hideg a fal mellett. És akkora, hogy majdnem a kiságy aljáig ér, csak itt most nem látszik.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci:
tényleg, a tetrapelus, azt el is felejtettem, még jó hogy írtad

Kép
blani28

[quote="blani28"] írta:blani28

Nem tudom, hogy kórháza válogatja-e, vagy mi, de a vajúdásra, nekünk nem lehet se ásványvizet, se csokit, vagy kaját vinni. ????????

Erre tudna választ adni valaki?

Kép
blani28

Gumimaci! Köszi a biztatást, de én nem vgyok ám olyan ügyes, mint ti!

KépKép
KépKép
atizka

Blani,

Nekem is azt mondták a szőnyi kórházban, hogy nem szabad még inni sem...de szerrintem ez csak a szülőszobára vonatkozik. Nem hinném, ha valaki 8-10 órát vajúdik, akkor még csak nem is ihat. Hogy nem ehet az egy dolog, gondolom, hogy ne jöjjön ki a kaja...

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi! Szőnyben fogsz szülni? Nővérem másfél éve szült ott, nagyon jó véleménnyel volt a szülészetről, és a dolgozókról. Akkor még úgy volt, hogy azt is bezárják. Ezek szerint akkor mégsem..

KépKép
KépKép
atizka

Blani: szerintem azt viszel be a szülőszobára, amit szeretnél! Nem hiszem hogy bárki megtiltaná, hogy igyál vagy egyél! Nekem a szülésznőm a szénsavmentes ásványvizet, a szőlőcukrot és a sima csokit ajánlotta! De mondta, hogy volt már aki pizzát rendelt vajúdásra! :D

Kép

Kép

zorroné

Kisfruzsi:
Köszi a választ. Nekem azt mondták azért nem lehet enni, inni,és a vajúdás alatt sem, mert ha műtéttel fejeződik be a szülés, az nem jó, mert intubálhatják, vagy mi. De azt nem értem, hogy nem mindenütt van ez igy?

Kép
blani28

Zooróné:
hát ez a pizzia jó :lol:
Mondjuk az tényleg furcsa lenne, ha ott vajúdnék 8-10 órát(remélem nem többet, vagy még ennyit sem-én kis optimista :lol: ) és nem lehetne még inni se.

Kép
blani28

Szia Nici!
Beszéltem azóta én is Judittal. (Téged hívott, mert én nem tudtam pont vele beszélni, mikor keresett, és friss hírekre vágyott nagyon.) Nekem említett tegnap vákumot, azért írtam, de úgyis le fogja írni nekünk részletesen a szülési történetet.. Este megy be hozzá a szülésznője megnézni, hogy miért érzi magát kicsit rosszabbul, mint tegnap.

Most megint egyhe fájásaim vannak, úgyhogy pihizek egy picit.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Gumimaci: Szép a gyerekszoba, ügyes a párod, tényleg ritka egy ilyen férfi, aki így tud varrni! :)

Én most mosok, ezek még a mi ruháink, de utána már a babarucik jönnek! És utána pár napig vasalás, ahogy írta Gabo is. :)

Celesztina: Jó a kórházi listád, az enyém is hasonló (vagyis szinte ugyanaz), már majdnem meg is van minden, csak még nincs összecuccolva. Pár hete írtad, hogy csinálsz babanaplót, elküldenéd, hogy milyen értékeket írsz bele, vagy egy mintát, mert én is készítenék egyet. Köszike. :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Atizka,

igen ott fogok szülni. Most a hétvégén adják át a felújított szülészetet és a műtőt. Nagyszabású felújítás volt, úgyhogy tuti megmarad a kórház! Én is jó véleményeket hallottam a kóürházró. Nem tudod kinél szűlt a nővéred?? Ja és hogy fogadott doki volt-e vagy ügyeletes?

KépKép
kisfruzsi

Atizka! Dehogynem. Amit te készítesz, a te babádnak az lesz a legszebb. :D Mi sem tanultuk ezeket, teljesen amatőrök vagyunk, de ha valamiben tudunk segíteni, akkor csak szólj.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kisrfuzsi! Az orvosa Ördög dr, (remélem jól emlékszem), fogadott, de részleteket nem tudok. Konkrétan rá akartam most kérdezni, de ki van kapcsolva a telefonja. Azt tudom még, hogy a szülésznő az ügyeletes volt, szülés közben lett volna műszakváltás, de megkérték, hogy maradjon, amíg megszületik a baba. Nagyon rendes volt, maradt, és amikor pénzt akartak neki adni, majdnem hogy megbántódott.

KépKép
KépKép
atizka

Bolygó! Köszi.

Most megyek. Később még benézek, remélem addig lesz hír Kisscicáról.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci! Köszi, aranyos vagy!

KépKép
KépKép
atizka

Köszi Atizka az infót

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok,

Kiscicáról még semmi hír ??? :( :( Lehet, hogy épp a 2 órás pihenőt tölti már a kicsivel :) :)

Gumimaci, csatlakozom a többiekhez.. nagyon szép a szoba és a férjedet kölcsönadhatnád néhányunknak, megtetszett a baldachin :) :) vicceltem

tök ijesztőek ezek a gyerekkilakoltatási technikák..... én inkább csendben várok és nyöszörgök, hogy itt fáj- ott fáj, minthogy kiugrasszam szegénykét.. pedig már jobb lenne, ha kinn lenne..

Kép
Kép
mango.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?