A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

MUMIN!
Ez a doki hülye!!!Én örültem volna,ha 7 kiló + lett volna rajtam 27 hetesen,2 hete....Nekem most is azt mondta a védőnőm ,hogy ne parázzak,mert nem sok a 10-11 kiló plusz....
Vendég

Jaj para mamit ne ijesztgessétek!!!!!
Ma mértem 14 kilónál járok!!!!!!!!!!!!
Akkor én is ababa életével játszok??????????
Gigi...help!!!!

Mozgás néha néha fájdalmas nekem is...de ritkán...és kereszteben fekszik a baba zigóta kora óta... :lol:
Vendég

Mumin:én azt mondom heti 2 napot almát egyen a dokid anyukája!!!
Vendég

????
BARI!
Ezt nem értem!!! :shock: lehet,hogy túl hülye vagyok?
Vendég

köszi mindenkinek. Nekem is hasonló a véleményem.
de most a 28 hét határán váltsak dokit?????

Egyáltalán ilyenkor van aki még átvenne?
Meg attól is félek, hogy mi van ha kifogok egy még hülyébbet?

Anynira tanácstalan vagyok.
De ha meg arra gondolok, hogy 2 hét múlva vissza kell mennem és addig fogynom kéne picit, akkor meg azért izgulok.
namakarok diétázni és koplalni. Nem hiszem, hoyg most az jót tenne a babának.

Kép
mumin

Csiri ha nekem ezt tanácsolná valaki csak annyit mondanék:anyád!!!
Így érted? :lol: :lol: :lol:

Mumin a fogyástól nem fogja behozni a babád a "lemaradását"
ezt garantálom...sőőőőt..
Vendég

Mumin szerintem simán találsz orvost ilyenkor is!!!
Meg mondanád hány centi és kiló voltál közvetlen a terhesség elött?
Esetleg dobnál egy friss fotót??
Vendég

Bari!
Így már értem!
Mumin!
Dokit bármikor válthatsz...de még mindig jobb most...és annyira tuti lesz szerencséd,hogy nem egy ilyen marhát fogj ki!!!!
Fogyózni???Ezt Te sem gondolod komolyan....

Gyerekek ebben a lakásban is varázsmosogatóm van .
Most mosogattam el és mire újra odanéztem,már megint tele volt... :shock:
Vendég

Mumin:én sem értek egyet a dokival,ez dilis!Nem értem ezeket az orvosokat ilyenkor!!!

Kép
melike

Mindenkinek a volt férje egy fasz????(márakinek van exe...)
Vendég

Mi baj Csiri?

Képzeljétek most írt a barátnőm (akit írtam,hogy ödéma van a magzaton),hogy elvesztették a babát!
Annyira sajnálom,de azt hiszem ennek így kellett lennie... :cry:
Sajnos még többet nem tudtam beszélni vele,majd ha kicsit összeszedi magát,elmondja a részleteket.

Kép
melike

Mumin: Az isten szerelmére hagyd ott ezt a dokit!!!! Én nem indítottam túlsúllyal, de ha 10kg lett volna rajtam, akkor sem lenne joga a dokinak így letámadni. Mint elhangzott tegnap, csak akkor kell aggódni a felszedett kilók miatt, ha azok hirtelen jönnek fel!!!! Az alma-diéta pedig a lehető legrosszabb, amit egy kismamával tehetnek! Egy oldalú táplálkozás heti 2x? Végig gondolta a dokid? Pont most van szüksége a picinek sok-sok kalóriára, hiszen most kezdi felépíteni a zsírpárnáit... Most kell neki a sok fehérje és értékes tápanyag.
Ha doki kell és pesti vagy, akkor nyugodt szívvel tudom ajánlani az én dokimat. Tőle biztosan nem fogsz semmi feleslegesen aggasztót hallani és minden elmagyaráz a legjobb tudása szerint. Csak dobj egy privit, ha érdekel (SOTE II, Üllői út-on dolgozik SZTK rendelőben).

Kép

Kép
bettica

Mumin!

A dokid egy pénzéhes állat!Nem véletlenül hív 2 hetente a magánrendelőjébe...... :evil: :evil: :evil:
A mostani + 7 kg-od NEM IS MINŐSÜL hízásnak.Tényleg csak stresszel,arra pedig semmi szükséged!!!
Én is rábeszélnélek az orvosváltásra,még most talán nem késő!!!!

Kép
orsitigris

Csiri: Mi történt?

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Rég voltam, próbálok mindenre reagálni. Először is nagyon aranyos pocakfotókat és babaszobákat raktatok fel!!!!!

Babakozmetikum - én mindenből gyógyszertárit (recepteset) fogok használni, az én bőröm is elég érzékeny, remélem a babáé nem lesz az!

Toxaemia -most nekem is gyakran kell vérnyomit mérnem és figyelik a vizeletem (nézi a védőnő is és voltam laborban is), mert a múltkor magas vérnyomást és 1+-es fehérjét láttak a vizeletben. De azóta ez nem ismétlődött meg szerencsére.

Kiló - én most tartok +9kg-nál, Mumin, szerintem érdemes lenne a doki váltáson elgondolkodnod! Hogy mondhat ilyet egy doki? Diétázni?????? Nem gondolnám, hogy szükséged lenne rá! Nyugodj meg és próbáljátok eldönteni mi szól a doki mellett és ellene, még nincs késő váltani, ha úgy döntesz, a lényeg, hogy tudj bízni benne!!!!

Beremegés - nekem is van, már én is kezdtem parázni, hogy baja van a gyereknek, de azért majd megkérdezem a dokit.

Mellszívó - én Avent Isis-t rendeltem VIA dobozokkal, a jövő héten itt is lesz, azért ezt választottam mert rendeltem mikrós sterilizálót is és ahhoz van alapból 2 db cumisüveg.

Név - mi is a tradíciót követjük, apa, nagyapa és dédi után, a második fiam valszeg a másik nagypapi nevét kapja majd. Lehet lesz második név is, de még nem eldöntött.

Apró lüktetés - nekem is van, úgy gondolom csuklik. De szegényke ilyen gyakran?????

Kád - mi hagyományos, alap kádat veszünk, nem túl picit és nem lesz benne biztonsági rész sem. A fürdőszobában fogjuk fürdetni, később pedig a nagy kádban. Onnan egy lépés a szobája és a pelenkázó, de a mosógépen is elláthatom. Vizet nem cipelek a szobába (és féltem a parkettát is, úgyis szeretnek pancsolni a Drágák).

Babafekvés - nálunk már jó ideje befordult, az igazi gond viszont, hogy akadályozza a méhlepény elhelyezkedése, ha nem változik császár lesz sajna.

Hazahozás - nem lakunk messze a kórháztól (20 perc séta) csak forgalmas út, így autóval hozzuk hordozóban, szerintem hosszú body, vállpántos rugi és kissapi lesz rajta, kocsikabát esetleg ha rossz idő lesz.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

buci79!
Nem túlzás júniusban a kókuszpólya??????,
Szerintem nem kellene nyáron ennyire becsomagolni a babát!
Én is keményfalú mózesben hozom haza,beszíjazva,mert engedi a KRESZ,és így kényelmesebb a babának vízszintben.(hátsó ülésen velem együtt)
A mozgások a baba nagyobb méretei miatt,ill. a kötőszövetek gyengesége miatt lehet néha fájdalmas.Nekem is az volt nemegyszer.Később pedig TÉNYLEG csökken a magzatvíz mennyisége,közeledve a szüléshez,erről én is olvastam.

Eyi!
Szerintem akár a fejeden is állhatsz,ha az a baba nem akar megfordulni,akkor nem is fog.Tény: Ilyenkor már kisebb a helye,és egyre kevesebb az esélye arra ,hogy megfordul.Ne kínozd magad!
Az én fiam a 28.héten beállt popóval lefelé,és így maradt a szülésig.
Most a babóm a 29.héten még fejvégű volt,azt mondta a dokim,hogy még kb.1-2 hétig foroghat,aztán beáll.

Kép
orsitigris

én 175 cm magas vagyok és 80 kg-ról indultam. Most töltöttem a 87 kg-t. Elég gáz, hogy ilyen nehéz vagyok. De ez van. Ezért igyekszem nagyon vigyázni.
Az utóbbi 5 héten híztam 4 kg-t, de ez tényleg a húsvéti vendégjárásnak köszönhető. Hiszen karácsonykor is ugyanez volt. És ez szépen visszaállt. Most is ez lesz.

Bettica! Köszönöm, msot még nyomozok, hogy van-e a valaki ismerős.

pórbálok egy 2 héttel korábbi képet feltölteni. Azóta annyira nem sokat nőtt a pocak.
Kép

Kép
mumin

Mumin
Akkor én már "megöltem" Tomit... olyan +16-nál tartok... :wink:

Fürdetés
Fürdőben... Petinél a kádra tett deszkalapra tettük a kiskádat... azóta fürdő át lett alakítva... most majd a zuhanyzós kádra tesszük a kiskádat... törölközés, öltöztetés meg a szobában... 4 lépés távolság...
Nekem a fürdőszobámba beférne ilyen flancos fürdetőszekrény, de egy féléves használathoz én feleslegesnek tartom...

Öltöztetés
Sose szoktam túlöltöztetni a gyereket...
Hétvégén, ugye abban a jó időben játszóztunk... szinte minden gyereken kabát, sapka volt... Peti hosszú ujjú body, farmer naci, melegítő felső...

Hazamenetel
Mi kb. 5 percre lakunk a klinikától... (a Nyelvi intézet szomszédságában...)
Ha kocsival jövünk, akkor hordozóban...
(mózes... az a jó, amit nem csak, hogy rögzíteni lehet az üléshez, hanem amiben a babát is lehet rögzíteni...)
Vendég

Sziasztok!
Mumin: nagyon jól nézel ki és a dokid elmehet a pi...ba! :twisted:
Ez nem normális! de szerintem a többiek is ezt írják! Meg ne próbálj diétázni!
Én 60 kg-ról indultam és ma reggel átléptem a bűvös 70 kg-ot: 70,1 voltam! :lol: Apa 75 kg, jó lenne az ő súlya alatt maradni, de nem tudom, sikerül-e.

Hazahozatal: hosszú ujjú body, ujjatlan rugdalózó, kis sapi. Valószínűleg mózesben (babakocsiéban). Nekünk 5 perc kocsival.

almaani
Kép
almaani

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1207232313.5609.jpg[/img]

Sziasztok

Ez vagyok én.
27. hetet töltöttem.
170 cm magas vagyok 85 kg nál tartok. 16 kilót szedtem fel.
A dokim jófej, még egyszer sem csesztetett.
A védőnő szokta mondani, hogy azért vigyázzak kicsit a nassival.[/img]
schopin

Gigi ezen jót röhögtem!!! :D :D :D
"megöltem Tomit"

Öltöztetés...én eleinte nagyon "parás" voltam mindíg túlöltöztettem őket,de mivel az oviban szarnak rájuk akár mesztelen is mehettek az udvarra...a suliban úgyszint..így rájöttem,hogy az a kis idő amíg itthon vannak nem oszt nem szoroz...
Vendég

Mumin:
Egyetértek itt mindenkivel: Nem kell fogyóznod! Az evéssel óvatosan, de egyébként meg nagy ívben tojhatsz a dokidra ;) Azt hiszem, mostantól kb heti 200-250gr hízás megengedett... Én most hol is tartok? Asszem +10kg-nál. De nem érdekel, mert szakaszosan jött fel rám, majd szopi alatt/után leadom, addig meg úgy is kell a többlet, nem?

Én nem tudom, hogy miben fogom hazahozni a picuromat... Hordozó az biztos, ruhája meg egy hosszú ujjú rugi, sapi + takaró, május végén, június elején nem hiszem, hogy a kocsiban különösebben megfázhatna... Az út haza kb. 30-40 perc lesz kocsival... De jó is már ilyesmiről csevegni. Úúúúgy szeretnék már 8 héttel idősebb lenni ;)

Kép

Kép
bettica

Kép

Gigi-pocak :roll:
Vendég

Mumin elég pici a hasad...nem az a dokid baja inkább??
Vendég

Gigi irigylésre méltóan vékony :twisted: :twisted: :twisted:
Én ehez képest egy zsíros disznó vagyok
Vendég

És rádmegy egy rendes farmer :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Na megyek is ezt nézni sem birom
Vendég

Szióka!

Mumin, tök jól nézel ki, arányos vagy és a 175 centidhez nem olyan sok a kiló szerintem.
Válts dkit. Nekem a 29. héten sikerült találnom új dokit. Utána kell járni az biztos. De ne kívánj magadnak egy ilyet mert majd a szülés közben ki tudja mibe fog éppen belekötni (pl ne sóhajtozz, meg miért nem végeztél már a szüléssel? Vagy túl hangos az anyuka...meg ilyenek???)

Csiri, mi van az ilyen-olyan .... exeddel? Mit csinált?

Melike, sajnálom a barátnődet, de még így a jobb tényleg, ha magától elment a baba...mert az sokkal rosszabb lett volna, ha neki kell ezt a döntést meghozni...reméljük hamar fel tudja dolgozni és aztán máris lesz ez egészséges kisbabája....persze ezt mondani könnyű, az da vezető utat végig kell járniuk. Kitartást és erőt nekik.

Orsi,
szerintem nem túlzás a pólya (csak nem kell alá túlöltöztetni...persze nekem csak hagyományos pólyám van, nem tudom a kókuszos mennyivel melegebb) egyrészt ki tudja milyen idő lesz, másrészt egy újszülött még nem képes olyan jól szabályozni a testhőmérsékletét mint egy felnőtt. Meg aztán a biztonságérzetét is növeli a pólya amiben stabilnak érzi magát, mint a pocakban. Ott is végig 37 fokon van...míg nekünk idekint a 28 fok is sok tud lenni...ebbe most gndoltam csak jobban bele...szegény mennyire fázhat hirtelen mikor kibújik a 37 fokból a kb 25 fokba...de rossz lehet. És akkor még legtöbbször oda se adják, hogy a testmeleget érezhesse tovább, hanem fürdetik, macerálják. Nem könnyű ez a világrajövetel nekik, az tuti.

Dana

Kép
danaaia

B.sszus Gigi, Te hova híztál? :twisted: Nagyon kis csini vagy! Háj sehol, csak egy szép pocak ;) Irigykedem most ;)

Schopin: 16kg +? Teljesen elmegy, ha nem hirtelen szedted fel... :) Naná, hogy nem szólt miatta a doki :)

Bari: Irigykedsz Te is, mi? :D Most én is sárgulok rendesen :lol:

Kép

Kép
bettica

Bárány
Csak ez nem a megszokott méret :lol: :wink:
Vendég

Kép Kép

Tehén Helén :lol:
Vendég

Schpin, nagyn szép kismami vagy. Gigi, szép fiús pocak.

Bari, szerintem addig te is fel tudsz húzni egy farmert, ameddig Gigi.. Nem?

Csak lecsúszik onnan..vagy Gigi neked ott megakad és kész? Ez engem érdekel...

Dana

Kép
danaaia

Köszönöm a tanácsokat. én most már egyre inkább dokicsere felé hajlok. Csak remélem megtalálom az "igazit". a tegnap produkciója a dokimnak nagyon elgondolkodtató számomra.
Mi lesz, ha esetleg a szülésnél "behisztizek"? Rám szól, hogy maradjak csendben????
na nem is boszantom magam fel megint,mert az tényleg nagyon árt a babának. Szerintem.

Viszont a János Kórházból esetleg tudtok valaki jó dokit?

hazahozatalnál melyik a jobb? Mózes vagy hordozó? A hordozóról azt mondták, hogy azért nem annyira jó, mert görbén van a gerince a babának. Ez igaz lehet?

Kép
mumin

Bari, naggyon tuti pocakod van, nem vagy dagi, tehén meg pláne na ne mááá'...

Szerintem a Te pocakod tök hasonlít az enyémre.

Kép
danaaia

Köszönöm a tanácsokat. én most már egyre inkább dokicsere felé hajlok. Csak remélem megtalálom az "igazit". a tegnap produkciója a dokimnak nagyon elgondolkodtató számomra.
Mi lesz, ha esetleg a szülésnél "behisztizek"? Rám szól, hogy maradjak csendben????
na nem is boszantom magam fel megint,mert az tényleg nagyon árt a babának. Szerintem.

Viszont a János Kórházból esetleg tudtok valaki jó dokit?

hazahozatalnál melyik a jobb? Mózes vagy hordozó? A hordozóról azt mondták, hogy azért nem annyira jó, mert görbén van a gerince a babának. Ez igaz lehet?

Kép
mumin

Na jó, ha már ennyien ilyen bátrak voltatok ;)

Kép Az én Bence lakom... :)

Kép

Kép
bettica

Dana
Ez olyan kismama csípőnaci...

Mumin
Én hordozóra szavazok...
Vendég

Csajok!Milyen szép nagy pocik!
Igaz más a Gigié és más a Barié,de nem olyan kicsi egyik sem.
Az enyém inkább olyan,mint a Barié. :lol:
Mumin:nem nagy!!!

Kép
melike

Valaki tud segíteni?
Nézelődtem a vaterán és láttam pár jó dolgot.
Mennyi a postaköltség egy könnyű csomagnál?Vagy mindegy a súlya egy határon belül?
Láttam 3db aranyos napozót 700ft.ért.Megéri elküldetni?

Kép
melike

Mindenkinek nagyon szép a pocakja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gigi, jah értem, kis csalás akkor. Bari ez nem RENDES farmer, hanem spéci kismama csipőnaci...akár neked is lehetne...

Igen, szerintem is MINDENKINEK szép pocakja van. :)

Meli, kérdezd meg az eladót, hogyan postáz, ha ajánlott levélként tudja feladni, akkor nem olyan vészes a postaköltség, talán 200 ft körül lehet 3 ilyen kis ruha. Elméletileg az eladó tudhatja mennyi, mert ez súly után megy. Csomagként biztos drágább.

Kép
danaaia

Én nem tudok fölhúzni egy farmeromat sem :oops: :(
Nekem azért a combom és a fenekem is nőőőő... :twisted:
Mindenki azt mondja,hogy csak a hasamra híztam...de sajnos nem így van :(
Aki csak a hasára hízott az Gigi... :P
De mit számít,hogy nézünk ki, a baba nézzen ki jól :lol:
Vendég

Amúgy Melike Pironya nagyon rég raktatok képet!!!
És a többiek is...
Vendég

Danaaia,úgy emlékeztem te ma raktál képet de akár,hogy lapozgattam nem találtam :(
Vendég

na vagyok!!!
lehiggadtam!!!
Fúúúú nagyon szép nagy és feszes pocik...Én az enyémet ezekhez képest kicsinek és lógósnak látom....apa le is durrogott....(itt eszik mögöttem)
Az exem egy hülye....egyszer normális,megbeszéljük a dolgokat a lányokkal kapcs,1 hétre rá,teljesen leüvölti a fejem és totál mástmond....és állítja,hogy Ö olyat nem igért,nem mondott...
Már tudom mikor van öszeveszve a csajával és mikor nincs....(vagyis a feleségével...)
Egyszer már majdcsak nagyok lesznek a lányok és nem kell tartanom az apjukkal a kapcsolatot....
Vendég

BARI!

Te jó ég! Mekkora pocak! Ezzel akár szülhetni is mehetnél! :D :D :D :D :D
Majd én is teszek nemsoká képet!

Kép
orsitigris

Kép Tessék.Tegnapi

Kép
melike

Bari!! A 177. oldalon van...hát pörgünk ezerrel, csak úgy repülnek az oldalak :D

Csiri, nem lógós, nem kicsi 8) az kiscsajos pocak, nem? Hát ezért olyan szép kerek, és nem hegyes.

Te Orsi, ne hergeld itt Barit, hogy már szülni mehetne, menne ő már, de közben meg az idejét is ki szeretné tölteni azért... :wink:

Csiri exed miatt részvétem, hát ne idegeld fel rajta magad (halkan jegyzem meg, időnként az én férjem is képes dolgok mellett kardoskodni, hogy ő ezt vagy azt mondta/nem mondta...pedig totál nincs igaza, de nem szoktam vele ezen hosszan veszekedni....hát legyen neki igaza...annyira mindegy)

Jaj a kisebbik lányom leordította a nagyobbat olyan szinten hogy a nagy bömböl mint egy bölcsis :shock: Juli néha olyan mint egy őrmester...durva. Óvatsan bekukkantok mi lehet a bibi náluk.

Dana

Kép
danaaia

Tehát az én pocim:

Kép

Kép

Kép
orsitigris

Annyira jól néz ki mindenki... :D :D
Itt csak tökéletes kismamák vannak :P
Vendég

Hú Orsi, nagyon szép pocak, és hogy feszül már ez a fölső :D
Elég fiús poci, na de ebből is látszik hogy a népi babonák se jönnek be mindenkinél :D

Na lányok kibékültek. Összevesztrek pár műanyag kütyün...eszméletlenek.

Fiam meg agymosáson van anyósomnál a férjemmel...vajon milyen állapotban kapom vissza őket :roll:

Kép
danaaia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?