A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Hát mostanában elég sűrűn sikerül a laptető :? Pedig nem volt szándékos...

Már én is gondolkoztam a fodrászon, jó lenne...
Ma voltam vérvételen, olyan furcsa volt vezetni egy hónap után....
Meg olyan szép lett a sok fa, meg a virágok...
Olyan jó hogy a nyárba megyünk nem a télbe... :)

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit, 5.5 kg ruhában! na kíváncsi vagyok a pucér súlyára !!
a kis vasgyúró :)

megnyugtattatok fodrász ügyben - na jó azért bevallom, hogy tegnap már elugrottam a HMbe és vettem magamnak 2 gatyát, mivel úgy érzem ezt a 15 kgocskát nem 2 hét alatt fogom ledolgozni és közben még emberek közé is kell majd mennem amit jó lenne nem a terhesnadrágjaimban vagy tréningben :)

KépKép
judit18

TCIS: Gratulálok a babádhoz, és sok tejcsit kívánok.
Melinda: Te honnan tudod, hogy mikor van elzáródva a tejcsatorna?
Linocs: Nekem ma van nagyon kevés tejem, úgyhogy én is újra iszom a Laktoherbet. Nekem a gyerekorvosom adott beutalót a Budai Egészségközpontba. Időpontot pedig május 7-re kaptunk. Nem értem miért nem adnak mindenkinek.
Juditkecskemét: Marci is eszik egy nap legalább 7x- és elég sokat, lehet, hogy nekem is limitálnom kéne 100-ra? Mondjuk én éjszaka nem mérem, lehet, hogy akkor nem eszik annyit.
MZX: Minden elismerésem a tiéd, rohadt nehéz lehet.
Pati: Jó hogy végre jöttél, motor nélkül döcögnek ám a gépek. Azért én szívesen meghallgattam volna a problémáidat, azért ha olvastál minket, mi is jól kipanaszkodtuk magunkat.
Jim: Tök jó laza vagy, meg mindenki aki magára hagyja a picit rövid időre, de én azt még nem mertem megtenni. Szoptatós anyukák, ezt hogy lehet menedzselni? Etetés után letenni, oké, de mi van ha felébred, vagy ordít, hogy ő még bizony éhes?
Beuska: örülök, hogy minden rendben van veletek.
Niki, Judit, kedden tali, de készüljetek, hogy Marci nagyon sírós mostanában.... :lol: sztem elkapattam, és kicsit úgy érzem, rabszolgája vagyok... De keddig még sok minden történhet.
Ti hogy csináljátok ezeket a rendszereket az életetekbe? Nálunk megint borult nagyjából minden, én csak akkor tudnék sztem, ha ébresztgetném, meg ha nem adnék neki enni, amikor még kér, hanem várnék kb. egy órát.....

Egyébként most ébren van negyed 3 óta, tehát 2 és 3/4 órája, közben kétszer evett összesen 120gramot, tehát tele van, jólakott, büfizett, pelus tiszta, előtte játszottunk is. Most letettem, hogy aludjon, de üvölt. Nem akarom felvenni, de úgy sajnálom szegénykét....pedig tudom, hogy csak két percig vágyna vissza a cicire... Szerintetek mit csináljak?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

SOS! két-többgyerekesek!
Az államkincstárnak melyik nyomtatványokat kell leadni a családi pótlékhoz, anyaságihoz?
Van fenn a honlapon több nyomtatvány, és kiderül a szövegből, hogy mást kell a többedik gyereknél kitölteni, csak az nem hogy melyiket.
Tudtok segíteni?

A mi napunk katasztrófa volt eddig, egész délelőtt és déluán ordított, csak cicin nyugodott el egy kicsit, de a folytonos szopitól még jobban fáj neki a pocija :(
Ja és Gordon is hazajött egy nappal előbb. Nem tudni, miért :shock: :shock: :shock:
Nem dráma, csak sajnálom mindkettőjüket. :? :?

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Panka baba esete a Mecsek teával:
Az Infacol nem sok hatással van fájó pocis kisbabónkra, szóval gondoltam bevetem a Mecsek teát. Tea megfőz, cumisüveg fertőtlenít, kajcsi előtt gondoltam megpróbáljuk. Most üvegezett életében először... Hát tulajdonképpen az egész kijött, hiába trükköztem!! Kb 20 ml-el próbáltuk, amúgy mennyit kell??? Tehát első ruhacsere.
Oké, akkor jöjjön a szopi, olyan mohón evett, hogy tiszta tej lett minden - második ruhacsere.
Böfizés közben 2szer hányta össze magát, pedig direkt nem adtam neki sokat. Harmadik és negyedik ruhacsere.
Amint letettem (nagyra tágult szemekkel, csakazértse alszom fintorokkal) összekakilta magát, háta közepéig - ötödik ruha. Itt elvesztettem a cérnát...
Azóta is nyöszörög, üvölt felváltva - éhes, vagy nem. a sok bukástól már én se tudom...

Szóval a kérdésem: hogy is kell profi módon alkalmazni a Mecsek teát? :)

KépKép
kmanna

Mpatr, kell az igénybejelentő a családtámogatási ellátásokra, a bejelentő a gyermekszám változásban, és az 5. (?) sz. pótlap az anyasági támogatás igényléséhez.

Kölyök, ne sírj, ne izgulj, hamarosan te is ideát leszel! Sima, könnyű szülésed lesz, semmi császár, gyönyörű babó, öröm, boldogság!
(Csak azt nem értem én sem, miért este indítanak :shock: :shock: :shock: )

Szopi: én még egyszer sem mértem meg (nincs is mérlegünk), és így tök nyugodt vagyok. Ha éhes, úgyis szól. :lol: Majd 15-én lesz mérlegelés a rendelőben.

A hasfájósoknak ajánlom az alábbi terméket (gyermekorvos ajánlotta):
http://www.bioszallito.hu/Aloe-activato ... ermek-1357
Simaizom összehúzó hatású, Alexa is kapta, Vikó is kapja, szopi előtt kis tejbe 3-5 csepp. Semmi problémánk nincs a pocival. :lol:
Vendég

Na benyomtam a cumit a szájába, szerencsére elfogadta és el is aludt, 4 óra fentlét után.
Kölyök: elfeljtettem előbb, hogy nagyon drukkolok neked!!!
Zsu: köszi a képet, így teljes az album :wink:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok!

Régen voltam, de olvasgatlak azért Titeket. Olyan sz@r napom volt tegnap, hogy azt elmondani nem tudom. Illetve mégis , megpróbálom. Az a rohadt mérleg, legszívesebben kivágnám, de hát kölcsönöztük, így csak elrakom. Szóval, úgy éreztem pár napja, hogy nagyon kevés a tejem. Mondtam Endrének, gyorsan szerezzünk be egy mérleget (én marha). Mértem a szopizásokat, és hát 50-60-70 grammokat evett a gyermekem két ciciből. Állandóan bealszik, van amikor a 20. korty után. Számoltam egyszer :oops: . Hát biztos kevés a tejem, gondoltam, meg még lusta is enni Zalánom. Fölhívtam a dokit, mondjon valami okosat. Nem sikerült neki, mert olyan sírós napom kerekedett az ötlete miatt, hogy jobb lett volna nem hívni. Mondta, szigorúan minden etetést írjak, óra perc, mennyiség. Beleőrültem...
Kismanócskám, volt, hogy 30-at "gyűrt" be, aztán szunya, és nem tudtam sehogyan sem magához téríteni. A nap végén már nem érdekelt, a tejem is a stressz hatására igencsak megcsappant. Este, először, kapott tápot, igaz csak keveset. Megfogadtam, hogy mától más világ lesz. Betartottam!!!
Reggel ébredt 6-kor, szopi. Úsztunk a tejben. Nem mértem!!!!
10-kor szopi, egész jól evett, nem mértem!!!
1-kor szopi, bealudt, keltegettem, evett még egy kicsit, nem mértem.
4-kor szopi, mint az előző.
És most fog mindjárt papizni, mert már a cicim is rákészült, csöpög a tejem. Ja, egyébként minden kaja előtt megindult a tejcsöpögés. És szigorúan, minden kaja után fejek, úgyhogy ha megint lusta lesz este, megkapja a lefejt tejet és megint szuper jól fogunk aludni!!!!! Most végre nyugodt vagyok! Egyébként pedig növekszik a súlya, kakil-pisil rendesen. Azt mondják az okosok, hogy biztos nagyon erős a tejem, és Zalán tudja, hogy Neki mennyi elég. Na megyek, mert ébredezik a csöppöm.

Puszi mindenkinek, majd még jövök, van mit írnom!!!

Kép
kikó70

Sziasztok!
mindenkinek köszi a drukkokat, bő félóra múlva indulunk.
Asszem azért este indítanak, hogy amíg hat az indítás, ami nem a leggyorsabb, addig tudjak pihenni, aludni.
Na majd meglátjuk.
Majd küldök smst, :)
én bizakodom még a természetes szülésben :)

vidám estét :)

Kép

Kép
kolyok28

najó, búcsúzásul:
Kép Kép

Átlag gyermekünk 3486.37g, 53.63cm, 39+3napra született.
Átlag lánykánk 3430.54g, 52.85cm, 39+3nnapra született és
átlag fiúnk 3567.64g, 54.67cm, 39+3napra született.
Asszem minden adaton javítani fogok :)

vidám estét :)

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök, tudom, hogy már nem látod, de sokat gondolok rád, nagyon drukkolok, hogy gyors és könnyű szülésed legyen, és hogy napfelkeltét már a gyönyörű pici babáddal a karodban nézhesd! :)

Anyós szívott, Laura végigüvöltötte Erik lefektetését délután, úgyhogy rohangált a két gyerek között :). Az építkezést csak félig sikerült lerendezni, az apukám váratlanul beállított, majd rögtön sikerült is jól megsértődnie, mert nem engedtem, hogy elvigye magával hétvégére Eriket, délután végig ütvefúróval nyomultak, miközben félájultan próbáltam aludni egy órácskát, de egyébként minden tökéletes :)!

Kép

Kép
mzx

Szilvánusz,
onnan tudom, hogy el van záródva az egyik tejjáratom, hogy egy kis csomó keletkezik a mellemen. Olyankor langyos zuhany alatt masszírozom, meg úgy szoptatok, ahogy az előzőekben már leírtam. A legjobban Dóri szokott segíteni rajtam, neki sikerül megszüntetni a csomót pár szopás után. Igazából nem értem, hogy hogyan keletkezik ez a csomó, mert szopizás után kifejem a maradék tejet. Mert azt olvastam, hogy attól alakulhat ki, hogy nincs megfelelően kiürítve a mell...

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Én annyira elvesztettem a jókívánság küldést, hogy ömlesztve minden 14-én és azután szült anyukának és a babáknak szeretnék most gratulálni és minden jót kívánni.
Tényleg bocsi, de most, hogy beleolvastam Pati hozzászólásaiba, úgyérzem, hogy hivatkozhatok én is a három kicsi mellett teljes ájultságra.

Mzx, ezek a hiszti levezetők tényleg jók. Anno én is láttam ezekből, de nem is emlékszem rájuk. Pedig nem hisztiből van hiányunk :?

Kölyök, nagyon drukkolok!+++

Az én lányom még semmit sem hízott, igaz ma kapott először levegőt porszívózás nélkül.
A mellem teljesen begyulladva, ill. a hónajban hatalmas bőrből kidudorodó csomók vannak, amik persze irtóra fájnak.
Nem tudom kimasszírozni, sem kifejni. Homeós bogyót beszereztem, de ez csodát nem hoz. Lehet, hogy még hétvégén elmegyek sebészetre.

Mindenkinek jó babázást (hétvégére már biztos teljes lesz a létszám) és jó hétvégét!
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

hű, mi lehet Kölyökkel, vajon már megindították?? tökre izgulok érte.
olyan érdekes ez, a legelső szülőknél izgultam ennyire, hogy ki, hogy lesz... meg most....

Kikó, tök igazad van, francba mérleggel, attól csak ideges leszel

Szilvánusz, detto nálunk is ez van.
eddig jó kis rendszer volt, egy ideig, evés, kis ébrenlét alvás és így tovább. most 2 napja borulás... evés előtt már egy órával ébred nyűglődik, max fél órát alszik. majd egyszer csak 3 órára bealszik.
majd este most pl. 8-10ig próbáltuk elaltatni és még mindig csak úgy alszik, hogy ha kiesik a cumi akkor ébred- most épp 2 percenként

és fogalmam sincs mi történt, mi változott ...

én tökre kiborultam, hogy milyen türelmetlen vagyok, f10kor már kész voltam, Attila itt nyugtatgatott - mert persze fejnem is kellett volna már (ami este tök frusztráló, mert 15 grot jó ha sikerül ilyenkor) - persze ő bármikor átveszi nyuszikát, de akkor meg úgy érzem, hogy feladom... szóval nehéz ügy. kicsit kész vagyok idegileg.. este és éjjel mindig besokallok valahogy

a szélgörccsel sem tudom mit kezdjünk, az Infacol nálunk sem igazán használ.
a Mecsekteát én sem tudom hogy kell adni, pont ezen gondolkoztam. ha valaki tudja, engem is érdekel
és amit lefőztem azt meddig lehet megtartani? és hűtőben vagy csak úgy?

és csak a panaszlistám végére - szegénykém még jó náthás is napok óta, állandóan porszívózzuk, hát nem valami boldog tőle. és persze amikor éjjel kell porszívózni, mert már nem kap levegőt, akkor nem csoda, hogy nem alszik vissza vagy egy órát a tortúra után

na be is fejeztem, inkább drukkolok nagyon Kölyöknek, remélem minden rendben lesz!

jóccakát mindenkinek, sok átaludt órát kívánok!

KépKép
judit18

kmanna:látom ti is meccseztek!!!! csak nálatok 5:0 az arány!! :D :D :D Ne hagyd magad!!!

Igazad van Endre: olvasni a sztorikat rém muris!!! Jókat lehet rajta röhögni!!! Megélni őket....hmmmm......egy kicsit más szemszög.

szilvánusz: ha engem kérdezel, tedd vissza a kölköt 2 percre cicire -ha erre vágyik!
Rendszer: az a rendszer, hogy nincs rendszer. És éppen ezért nincs stressz sem, ami köztudottam az első számú közellenség. (és ha ne adj Isten, mégis kialakulófélben lenne valamiféle rendszerecske - tudatositd magadban, hogy beste kölke akkor rúgja fel, amikor nem is számítasz rá - és ezért se stresszeld magad)
PL. Tegnap: elindultunk Nimivel elhozni Fannit a bölcsiból. Terv: útközben elalszik a babakocsiban, öltöztetés alatt alszik, hazáig aludva simán kibirja, itthon kaja. Terv első része összejött :lol: . Bölcsibe érve kipattant a kölök szeme - a szájáról nem beszélve :roll: . Terv módosítva: odaadtam a gondozónőnek, öltöztetés alatt, akit majdnem felfalt. :roll: Terv teljes egészében ablakon kidobva: Fannit levetkőztettem, csoportszobába beballagtam, Nimródot megszoptattam :D :D :D . Ennyit a rendszerről.

Juditkecskemét: éljen a TAVASZ!!!!!!!!!!!!!!

Juditkecskemét, Melinda: BINGOOO!! Az első Nimród!!

Judit18: te sem szeretnél a kölök helyében egy slampos anyát!! Inkáb egy csini-binit. Nemde??? Akko' meg szervezd meg, és szánj időt nyugodtan a "világi" dolgokra is!!! ()
Más. Minden kölöknek más a fejlődési ritmusa, a súlygyarapodása. És ahogy valaki írta, a te prikulicsod sem olvasta tutira azt a könyvet, hogy hogyan kell kiszámítsa a napi adagját. Gyakran nem bírják ki a 3 órát. Egy-egy délután (pl. ma is) Nimród óránként szopizik. Bizz magadban, az öszöneidben és a természetben. Mást úgy sem tehetsz - a fogyókúra lehet hogy még kissé korai a kölköknek. :lol:

Húú Kölyök!!! Tudom, hogy nem látod már, de RAJTAD A VILÁG SZEME!!! Szurkolunk egy baravúros szülésért!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Mzx: jó kis nap!!! És még Nimit is elfogadnád???? Jól meggondoltad??? Csak azt nem tudom, melyik fejed kókadna lejjebb??? hihi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja és képzeljétek: kuvasz kölyök ma egész délután ordít (ha nem mozog a feneke), eszik, sétál, eszik...... Rászánom magam, kifagyasztok 50 milit (ne éheztessük szegényt-címen), felmelegítem: ERRE NEM BEALSZIK????? DRÁGA TEJ - CSEPPENKÉT FACSAROM KI A MELLEIMBŐL, ÉS MOST ÖNTSEM EL !!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: Ezért egy hónapig nem lesz majd zsebpénze!!!!!!!!!!!!! Az tuti!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

KÖLYÖK!!!!!!!!!!!!!!! HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fanetta, olyan jó olvasni az irásaidat, még-még-még!!!!

Na, edduig tartott az én kimenőm... és most nagyon irigyellek benneteket, mert itt a hétvége és apukák segitenek ellátni a gyereket... nálunk forditott vilűg van, hétközben is csak 7-re ér haza a munkából, de hét végén megy házat épiteni meg többi gyerekkel lenni, valamikor éjjel látom csak. Pedig végtelenül fáradt vagyok és ezért retttttenetesen sajnálom magam....... nem baj, megfogadtam, ma csak azért sem bőgöm el magam semmin!!!! :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Jó reggelt mindenkinek!!!!

KÖLYÖK MI LEHET VELED???? SOKAT GONDOLOK RÁD!!!!!!

Egy pár friss képecske így reggel!
Kép aparékaanya
Kép a fiam és a lányom

Kép
Kép
tündérmanó27

Kép gombóc
Kép tesók

Kép
Kép
tündérmanó27

Tegnap mértük Rékát 3920 g és 56 cm. Este 130 körül evett a pici így megnyugodtam, mert a rosszabbik mellemből szopizott annyit.
Éjszaka megint jól aludt. Olyan fél10 körül aludt el, fél4kor ébredt, aztán most 6után. Remélem tényleg így marad az éjszakázás, mert eddig teljesen elégedett vagyok vele. Nappal azért mostmár rázni kell a hátsóját, de inkább akkor, mint éjszaka.

Most sajna Ádival van gond az iskolában. Dumál állandóan órán, ami nem rá vall és lusta is lett. De itthon is ilyen, százszor kell egyet elmondani neki! Reggeli készülődés katasztrófa!Tanító néni azt mondta, hogy a babának semmi köze a viselkedéséhez, mert róla órákat tudna beszélni és imádja.
Gyakorló anyukák nálatok nem történtek ilyen változások? Valami ötletetek erre a problémára?

Kép
Kép
tündérmanó27

Szeretettel köszöntelek Benneteket!

Édes Kölyök...annyira izgulok Érted...érted? :lol: :lol: :lol: hamarosan megérkezik a várva-várt babád...talán a Te tiszta lelked tartja benn....mert idekinn...azért nem olyan pihe-puha a világ....

Amióta nem jártam Felétek...betelt a táblázat...Édes, kedves érkezett csillagokkal....és az életet adó mamikkal...Gratulálok Mindőtöknek..és érezzétek azt , hogy valami bámulatos esemény történt az életetekben...a legszebb, a legnagyobb..amit nőként tehetünk...

majd elolvaslak Benneteket..mert gondoltam ám Rátok!...de ez a verseny kész diliházat hozott ide nekünk :lol: :lol: :lol: A diliház bezárt :lol: :lol: :lol: kezdődnek a békés hétköznapok a drága hiperaktív lurkóimmal.... :lol: :lol: :lol:

Patti és Tündérmanó

Tündérmanó:

Üdvözlöm a tanító nénit....(nem bántom, de!!!!!) Ádinak lehetsz Te a legjobb anyukája, építgetheted szeretettel a két testvér összeszokását, ügyelhetsz Te arra, hogy Ádi ne érezze azt, hogy Réka érkezésével most megoszlik a figyelmed...(nem a szereteted!!!!!!..) és ezt nagyon jól sikerült átadnod Ádinak....mert órákat is mesélne Rékáról....
és most a "probléma":

Ádiban feszül a közlés...mert nagy esemény részese....megszületett a kistestvére!.....és ezt a tanító néninek...bizony meg kellett volna hallgatnia...ha kell....órákat szánnia rá, hogy Ádi...mindent elmesélhessen a nagy eseményről...ott van a probléma nevesítése ..."mert róla órákat tudna mesélni"....ha meghallgatnák!!!!!
Nos, innen ered, hogy nincs kedve reggelente a készülődéshez...különben is...mennyire jobb lenne otthon a picurival..akire, Te Tündérmanó, felkészítetted Ádit...Nincs Ádival semmi baj...fogadd el...Természetesen ő is változáson ment át...van egy kistesója....és sajnos...beleszorult az élmény...el akarta mondani....(nem bántom én a tanító nénit...ezer ilyen van...), de!!!!! ő nem jelentheti ki, mert nem így van: hogy nincs köze a babának Ádi viselkedéséhez......sajnálatos, hogy ezt így látja :cry: :cry: :cry: :cry:
Mi a teendő?

Ültesd le Ádit magad mellé...és dicsérd meg....hogy nem is gondoltad volna, hogy ilyen komolyan fogadja a tesóját...mondd el, hogy a világ legboldogabb anyuja vagy ezért....és ezzel segített a legtöbbet...Beszéltesd arról....hogy neki mit jelentett az, hogy megszületett Réka....(ez lehet, hogy elsőre nem igazán megy....akkor újra...de ez az idő a kettőtöké legyen...
Ádiban benneszorult az élmény....a szenzációját, hogy kistestvére született...nem kellő odafigyeléssel fogadták az iskolai közösségében....
Tündérmanó: nem kell Ádi figyelmét felhívnod erre....kérheted, hogy most azzal segít Neked a legtöbbet, ha a tanulása jól megy...
Ilyen mélypontok teljesen természetesek az kisiskolásoknál....túl lesztek rajta...csak a tanító néni ezt elősegíthette volna...sajnos...mi tanár-emberek nem vagyunk elég figyelmesek....
nanó....

Kép
nanó:))

DRÁGA KÖLYÖK!!!! SOK-SOK ERŐT KÍVÁNOK MASZAT ÉRKEZÉSÉHEZ!!!!!!! MINDENKI VELED VAN!

egy picit háttérbe vonulok, míg meg nem nyugszom. Majdnem nekimentem tegnap a volt férjemnek, egy hazug szemét állat. Nem értem, hogy lehet egy ember ennyire aljas és velejéig gonosz. Egész éjjel nem aludtam, csak sírtam. Próbálok nem gondolni semmi rosszra, pozitív hozzáállás, de nehezen megy. Nem akarom rontani a hangulatot a topikon, ha erőre kapok, jelentkezem :wink:
Vendég

Kölyök, sokat gondolok Rád! Talán már a karodban is van a kis Maszat! :lol: Várjuk a híreket!

Linocs, voltam tegnap az önkormányzatnál, és adnak a babának 20 ezer forintot (egy éves koráig lehet igényelni), de nem a szülőknek adják, hanem a Start számlára utalják majd, az állami támogatás mellé, amit szintén csak 18 éves kora után kap meg a gyerkőc. Szóval adnak is meg nem is! :roll:

Kikó, Alexa nem tudja kimondani Vikó nevét, és azt mondja neki: "Kikó" :lol: :lol: :lol:

Tündérmanó, nagyon édesek vagytok!!!
Vendég

Patti:

Láttam rajtad tegnap, hogy elszontyolodtál.....hogy Gorka durcisan érkezett haza...Amikor elhoztam....akkor azt mondtad: a mozgásigényét elégítsd ki :lol: :lol: :lol: Ezt a "parancsot" :lol: :lol: :lol: :lol: végrehajtottuk.....talán nagyobb mértékben, mint, ahogy kellett volna...beájult a kocsiban..már Mártonban :lol: :lol:

Gorka is jól veszi a Norti jelenlétét...jó testvér...de...!!!!!!...ugyanaz a jelenség, mint Ádinál...bár, Te szerencsésebb vagy...mert nem volt tanító néni...Édes Tyúkanyóm :lol: :lol: :lol: Te a hormonális érzékenységed magadon észlelted....érzékenyebb voltál...gondolod? hogy egy 5 éves emberkének egy szirénázó kistesó nem okoz naponta szeretet-háttérzajt? :lol: :lol: :lol: csak az ő fogalom-tárában még..ráadásul kialakulatlan: a szociális érzelmi változás.... :lol: :lol: :lol: emlékszel? interdentális-acceleráció :lol: :lol: :lol: (a beszédhangok felgyorsulása a fogak közötti ejtésben :lol: :lol: )......Gorka sem tudatosan reagálja le a változást...hanem ez törvényszerű reakció.....a megjelenési formája az minden esetben más...az egyénre(Gorkára, Ádira) jellemző....Megítélésem szerint...ezután már a : mese nincs!! ez a kisemberke, tényleg itt van, hozzánk tartozik!!!" rádöbbenés, megvilágosodás fázisa következik...A kistesó beintegrálódik :lol: :lol: :lol: valósan a tudatába....Ugyanazt tudom javasolni Neked Patti: üljetek le...és beszélgessetek...rajzoltasd le Gorkával...milyen most a Ti családotok...vagy...Norti és Gorka testvérek...vagy: melyik a legkedvesebb pillanata a tesójával...a variáció rengeteg...fontos...hogy kimondhassák, mit éreznek...rajzban...szóban....mozgásban.....(amikor jöttünk Érdről...akkor Gorka énekelt...olyan halandzsa éneket...és arra lettem figyelmes: beleszőtte, nekem bizony van ám kistestvérem, aki sokat sír, amikor fáj a pocija...tündéri volt....de nem reagáltam rá....hagytam...hogy kimondja(kiénekelje) magából amit érez...
Nem olyan egyszerű ám azt feldolgozni, ...hogy megoszlik a figyelem....Nos ezért vettem tegnap komolyan, hogy haza szeretne menni....mert a mélyen...Gorkában is dolgozott valami...Most..a türelem...igazán megértést terem... :lol: :lol: :lol: Szeretlek Benneteket :wink: :wink: :wink: olyan jó azt tapasztalnom, hogy nagyon jó anya vagy
Azért.....azt a gulyás-levest pótolom :lol: :lol: :lol: magasabb terítési formában..ez mélyre sikerült :lol: :lol: :lol:

Kép

Vikó-manó
Kép

Bömbike Maminál
Kép

Szopi után beájulva :lol:
Kép
Vendég

Nagymamival
Puszika :D
Kép
Vendég

Zsu!

Gyönyörű Vikó.manó :lol: :lol: :lol: Hadd kívánjak Nektek nagyon-nagyon sok örömet, boldog felhőtlen együttléteket :lol: :lol: :lol:
Gratulálok

nanó

Kép

Tcis: Gratulálok a Babóhoz.

Beuska: Neked is, Gréta nagyon édi :)

Pumperka: Az én parám is az, hogy elindulok vele dokihoz, és sír amíg haza nem érek vele. Most kedden majd az egy hónapos vizsgálaton tesztelem a dolgot :?

Andi: Nem tudom milyen szituban remeg neki,a fiam amikor nagyon kajás, és már nagyon pipás, hogy nincs kész akkor csinálja :lol:

Judit: Szerintem mehetsz nyugodtan fodrászhoz, (én is voltam), a 6 hét szerintem hülyeség... Talán dédanyáink idejében, amikor az anya 6 hétig szigorúan feküdt (gyerekágy), és a szomszédok hozták a kaját :)
Erik napi 6-7-szer eszik, olyan 120-130-at

Kmanna: profi vagy nem, én minden kaja elött adok neki olyan 20 körülit, jókat pukizik tőle, mióta issza kevesebbszer sír fel álmában (nem mondom hog soha
Na majd folytatom a visszaolvasást, de őkelme felkelt, és adj uram de rögtön enni kér
fnora82

Kölyök!
Sokat gondolok rád, talán már kezedben is van Maszat.... Várjuk nagyon a híreket...

Tündérmanó!
Nálunk is már elég nagyok a nagyok, de ők se vették zökkenőmentesen a tesó érkezését... A fiamat szemmel láthatóan az zavarja, ha szoptatok, a lányomat ha sír. Nem adnak ennek hangot, és nagyon kedvesen beszélnek Zsomborról bárkinek. Ahogy Nanó is írja ez csak a felszín. Ők már vannak olyan nagyok, hogy tudják nem illik rosszat mondani a tesóról. Nagyszerepe van ilyenkor az egyéb családtagoknak. Apa nálunk sokat foglalkozik a nagyokkal amikor csak tud. Sajnos persze rám már kevesebb idő jut, pedig az én lelkemnek is kellene ő. De elfogadom, hogy a gyerekek a fontosabbak. Pénteken megengedtem, hogy a lányom itthon maradjon, csak ő. Fájt a feje reggel, de ez még önmagában még nem feltétlenül lett volna ok rá. Tudja, hogy mi csak 3 napot igazolhatunk, tehát a lehetőség nem végtelen.... Egyébként alig volt idén beteg, tehát mi az a 3 nap egy egész tanévhez képest,és ez csak egy volt.
Szóval ne haragudjunk a nagyokra amikért most olyanok amilyenek, végülis én se vagyok a régi...

:wink:

Fenatta!
Valahogy így próbálok hozzáálni én is a dolgokhoz, most is 5 perc cicizés segítségével aludt el... Itthon laza vagyok, még a házon kívüli dolgok átértékelésén kell dolgozni. Azért lehet, hogy menne az is, hogy a Tescoban egy próbafülkében megszoptassam.... :wink: Ahol nagyon szem elött vagyok ott nem menne. :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jim!

Ved be a leszarom tabit!
Nagyon dúrva az ex. Te még sokkal erősebb vagy sokunknál, hogy ezt eddig is ilyen jól végigcsináltad.
Ha visszavonulni van kedved azt is megértjük, de bármikor szívesen olvasunk akármilyen kedvedben vagy. :wink: :wink: :wink:

Zsu!
Tündéri mindegyik kép! Édes lehet Alexa, hogy Kikónak hívja a tesót.
Nálunk Öcsizik. :shock: Én nem akarom, hogy ráragadjon, hogy így szólitsák. :evil:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

KÖLYÖK????????????????????????????????????,

Kép
Kép

mpatr

pumperka

Nagyon jól tetted, hogy otthon maradt Veletek Csenge....ezek azok a családi kötőanyagok, amelyek a szeretettel alakítják az összetartozást....
Imádom a Pétert (Ő a VEJEM)..... :wink: :lol: :wink: ....Gorka most nagyon közel került hozzá....és ezt tettekkel, a fáradtsága ellenére..foglalkozással megoldja, megerősíti az 5 éves gondolkodásban, hogy ő is nagyon fontos....játszik vele.

Nálatok is jó a módszer :lol: :lol: :lol: ..Pumperka: de lopjatok Magatoknak is időt....Ne feledd! Mind az öten fontosak vagytok...egymásnak! :lol: :lol: :lol:

Kép

Tényleg Kölyök, mi van már????Híreket akarunk, mert nagyon izgulunk érted!!!
Fanetta: köszi, te mindig megnyugtatsz a lazaságoddal. Általában visszateszem cicire, de tegnap úgy fájtak a bimbóim, hogy nem volt erőm.
Közben rájöttem, hogy sztem azért volt olyan nyűgös tegnap, mert nem volt elég tejem, ma már megint olyan, mint szokott, elég nyugodt szerencsére és este 10-től 3-ig, aludt, és utána is fél nyolcig. Nagyon kedves volt tőle. És ma is eddig vagy cumival, vagy ringatással is el tudtam altatni, kicsit kímélődik a cickóm legalább.
Judit18: Délelőtt mi is elugrottunk a Terranovába és vettem magamnak gatyát, meg szoptatós felsőket.
Zsu: mindig elfelejtettem írni, hogy milyen szép vagy a képeken. Tündérmanó: Te is nagyon szép vagy és cuki a gyerkőcöd is.
Eszterxx: szegény, k...szar lehet neked. nem akarom méginkább lehúzni a kedved, de azért egyedül csinálni nem semmi. Te szegényke, gyere gyakran ide, és akkor nem érzed majd magad olyan egyedül. Jim: neked sem könnyű, de legalább te már tapasztaltabb vagy.

Egy legfrissebb kép rólunk:
Kép

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Kölyökről nincs híretek??????? nagy..nagy drukk...Kölyök .....

Szilvánusz:

Tündéri a fototok :lol: :lol: :lol: Kire ütött ez a gyerek? :lol: :lol: Annyira édesen hasonlítatok egymásra... :lol: :lol:

Kép

Nanó: Tényleg hasonlítunk?Én semmi közös vonást nem látok magunkban, de az igaz, hogy általában az anyukámhoz szokták hasonlítani.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

fanetta:

Félelmetesen jó fej vagy :lol: :lol: :lol: Különösen a rendszer-elméleted tetszik... :lol: :lol: :lol: és a hozzáállásod... :lol: :lol:

Belegondoltatok, hogy picinyeitek...9 hónapig csüngött a köldökzsinórral Rajtatok....megszületnek...és mi nyavalyás okostojások (a szakemberekre értettem)...azonnal belekényszerítenénk egy mamapocin kívüli világ rendjébe...
A rendszereket emberek alkotják..ettől ilyen abnormális mind...

Annak a picinyke szervezetnek...hozzá kell szokni a külvilághoz...és ez (is) egyedi alkalmazkodó-képességet jelent....ha ez az időre-szoptató-modell működne..akkor lehetne tudományos, ha mindenkinek a cicijéből 100 gr tejci jönne..egy-egy szoptatáskor...ugyanolyan összetételben.....na ez azért nem így működik.... :lol: :lol:

Figyeljetek az ösztöneitekre...(bocs..az okításért..)...és fanetta-nak igaza van...ne stresszeljetek...mert az két embernek (maminak és a babának), és a környezetének..ártalmas... :wink: :wink:

Kép

Sziasztok!

Nanó, Pumperka!

Nagyon köszönöm a véleményeteket, biztató szavaitokat, nagyon jólesett.
Nanó én is ugyanerre gondoltam, hogy nem beszéli ki magából a dolgokat, élményeket, mert van, hogy hirtelen kiad mindent és én csak hallgatom és sorra oldjuk meg hirtelen a dolgokat. Nagy a kötelék köztünk, amióta új család vagyunk, mert ő az első házasságomból van, eddig sikerült odafigyelnem rá mindenben, remélem ezen a nehézségen is túlleszünk. Szerencsére a férjem is imádja és aggódik érte mindenben, DE mégsem a vérszerinti gyereke és még erre is figyelnem kell, ha akaratlanul is olyan helyzet alakul ki köztük, akkor azt meg kell beszélni a párommal.
Az is rossz Ádámnak, hogy be van zárva a 4 fal közé és nincs itt hasonló korú társ neki. Remélem, ha már ki tudunk menni a nyáron együtt sétálni, akkor ismerkedik itt gyerekekkel.
Nagyon igaz a mondás kisgyerek kis gond nagy gyerek nagy gond.

Kép
Kép
tündérmanó27

Zsu!
Vikó nagyon aranyos! Ugyanilyen pofákat vág az én lányom is! :)

Szilvánusz
A ti képetek is nagyon aranyos!!!

Tcis
Gratulálok nektek!!!!!!

Jim
Hihetetlen, hogy bírod ezt a sokmindent!!! Az exed tényleg egy sz@r ember (bocs). A jó dolgokból és a fiaidból meríthetsz erőt, hogy még a véges erőkön túl is legyen plusz. Minden elismerésem, hogy így viseled! De ha ki akarod adni ami benned van, nyugodtan...

KÖLYÖK!!!!!!!!!
Már biztosan babázik és minket el is felejtett! De ha ez így van, akkor meg is bocsátható!!!

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!

Brüsszelből szeretnék csatlakozni a topic-hoz. Dominik babánk március 17-én született, áprilisra vártuk eredetileg de a baba fekvése és nagysága miatt császár vált szükségessé.

Első babánk, igy még sok mindent kell tanulnunk..Elsősorban azt, hogy hogy is lehetne a babánál megforditani a napszakokat, mivel ő is aktiv éjszakai életet él, nappal pedig jókat alszik :)

Andi

KépKép
andee73

Szia Andi :lol: :lol:

Szerintem nincs akadálya, hogy csatlakozz, bár én nagyanyó minőségben vagyok itt..mpatr..édesanyja vagyok....
Aki a születésed körülményeit... :lol: :lol: :lol: éppen most szül...vagy már kölyök túl vagy rajta?????? Most Érte izgulunk....Kölyök Zürich-ből van....

nappalok és éjszakák... :lol: :lol: :lol:

Túl lesztek rajta....ahogy Dominik felfedezi a világot...úgy alussza majd át az éjszakákat....Most egy kis türelemet kér....3 hónapos korában van már rá esélyetek :lol: :lol: :lol: nagyon biztatóak a szavaim..de ez így gyakori....a kivételek erősítik a szabályt.... :wink: :wink: :wink:

Kép

hűűűű elnézésed kérem...

Tiszta szívből gratulálunk első babátok érkezéséhez...legyen sok-sok közös örömötök...és boldog együttlétetek

nanó

Kép

gratuláció: Tündérmanó nagy fiának...

Ádámnak! :lol: :lol: :lol:

Nagyon boldog születésnapot kívánunk Neked sok-sok szeretettel.. :lol: :lol: :lol:

Mindenki nevében:
nanó

Kép

Fanetta, megint feldobtál, pedig most nagyon mérges vagyok, mert az aljzatbetonozás óta ma először lehetett felmenni a lakásba, és erre kiderült, hogy a burkolatváltások egy részénél pont fordítva csinálták meg a betont :roll: :x (ahol fél centivel vékonyabbat kellett volna a parketta miatt, ott fél centivel magasabbat csináltak), és gőzöm sincs, hogy hogy fogják kijavítani.

Jim, elég ebből! Nevet, címet kérünk, és mondd meg az exnek, hogy ne lepődjön meg, ha holnap 40 expocakos megy hozzá látogatóba fúrkósbotokkal! :x

Kép

Kép
mzx

Tündérmanó!

küldtem Neked privit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Sziasztok!

Jó volt olvasni a nagy tesók kezelését az új helyzetben. Ha majd nálunk is jön a kistesó, jól jönnek ezek a tapasztalatok! :)

Zsu, Szilvánusz,
éééédesek a babák! :)

Jim,
az remélem valamennyire megnyugtat, hogy mi (szerintem a topik összes tagja nevében mondhatom) kollektíven utáljuk az exedet, amiért ilyen mocskosan bánik Veled!!! :twisted: Gyere csak szívet kiönteni!

Kölyökre már én is nagyon kiváncsi vagyok!!!!!

Itt szemezek az ablaknál az idővel, hogy kimenjük-e sétálni, mert elég borús az idő. Szerintem megyünk, esővédő van nálam. :)

Melinda

Kép
melinda80

Irtam Kölyöknek sms-t, de még nem válaszolt! Én úgy izgulok ezért a kiscsajért!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Még mindig nincs hír róla? :(

Kép

Kép
mzx

Na, jött válasz, csak én voltam türelmetlen... a 3. tabletta végre beinditotta a fájásokat, 2 óta vajúdik, talán még ma...

Jajjjj, nagyon várom már a túlparton!!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Nanó, asszem ma többször elhagytam a hozzászólásaidon a fonalat :shock: :shock: :oops: nyem baj, beírjuk a gulyásleveshez :wink: :lol: :lol: :lol:
:oops: :oops:

Az enyém csöpp ma erszénylakó lett, kenguruban töltötte a délelőtt egy részét, csak így lehetett összehangolni a tennivalókat a bömbikével. Az egyetlen gondd, hogy marha nehéz asztali dolgokat csinálni (ilyen pórságok, mint hagymaszeletelés :roll: :roll: ), mert nem láttam a gyermektől :roll: sebaj, vakrepülős volt, így izgalmasabb... no stressz, mint mondottátok :lol: :lol: :lol: :lol:

A nagyobb pedig önszántából kiment a kertbe :shock: :shock: :shock: , úgy látszik, hasznos volt a nanóéknál az iskolalátogatás, valószínűleg szoftvert cseréltek a fiamban :lol: és végre tudtam ma vele játszani egy kicsit :D :D :D

Ja és sziklakertet is gazoltam az esőig, eközben pedig:
FRISSLEVEGŐ vs. SzIPOLYKA 1:0 a második menetben K.O-val!!

Jimm, drága, a köcsög exedről ez jut eszembe: Ne feledd: ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofánánvágd.
Ideje lenne...
Viszont Te csak nyugodtan gyere panaszkodni!!!!!!!!
És mzx-hez csatlakozván mennek az expocakosok hozzá, ha nem áll le!!!!!!

Szilvánusz, nagyon édesek vagytok a képen!

Zsu, a Ti nagyanyótok is simán lehetne a kölökök anyukája :shock: :shock:

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS:

Valaki tudjon mán meg valamit a KÖLYÖKRŐL, hogy beMaszatosodott-e mán, vagy sem, mert mint többször kifejtettem már, rosszul bííííííííííírom az effajta izgalmakat. 8)

Tündérmanó, szerintem a tantónénitek nem egy hozzáértő darab :roll: mi a fészkesért esne akkor ennyire egybe időben Ádám viselkedése, és Réka születése???? Én nem hiszek ekkora véletlenekben!!! Gordon is imádja az öccsét, képes mindent eldobva berongyolni hozzá, ha sír és órákig játszana vele, de ugyanakkor fura lett, amióta a kicsi megvan. Tuti, hogy valahol ki kell jönnie a gyerekből. Még akkor is, ha nincsen a klasszikus testvér-féltékenység. Szóval teljesen egyetértek Nanóval. Persze, így könnyű, ha MÁSnak kell okoskodni....bezzeg a saját házunk táján......... :oops: :oops: :roll: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Kölyök irta valamikor (többször is...), hogy vallásos, úgyhogy mindenki, akinek hite engedi, imádkozzunk értük, hogy most már hamar, épségben átérjenek a túlpartra!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?