A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!
Köszi a biztatást. Ma már jobb , szinte egész nap fekszem, tök fáradékony vagyok, viszont a hányingerem csökkent, és tegnap reggel sikerült végre hánynom. Tegnap este vettem be 1 magneb6-ot, de akkor ma is veszek be, hátha ez segített.
Sensi
nagyon aranyos a babád, és már teljesen "kisember" formájú:)

Ruházat
Én 2006-ban SZékesfehérváron (ott élnek a szüleim) vettem egy kismama boltban a ruhákat és jóval olcsóbb volt mint itt Pesten. Ha esetleg jártok nagyobb vidéki városban akkor érdemes ott is megnézni és ott megvenni (most már jön a jó idő kirándulni is lehet menni ilyen helyre egybekötve a bevásárlást).Pesten a Baross utcában van még jó kismama bolt a Klinika oldalán egy könyvesbolt mellett+nagyon udvariasak és segítőkészek.
Tovább iszép napot!
bea
kumpibogar

Sziasztok!

Na megtöröm a jeget...íme a pocakfotóim. A 3. kép nagyon gáz, mintha híznék mint állat. :cry:
A lefejezés nem volt szándékos, de nem tudtam mobillal másképp megoldani. Köv. hozászólásba keresek egyet magamról is, hogy ne legyek fejnélküli. :)
És ezek után tessék tessék bátorodni, rakosgassatok ti is!

Kép 8+0

Kép 9+0

Kép 10+0

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Na és a fejem....az egyiken Aidan-é is, a "próbababámé" (rá vigyázom napi 10 órában)...

Kép

Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensi!
Tök jol látszik a pocid!!
tényleg jo nagy!! szemel láthatoan nött!! :lol:
10 hetesen sztem hatalmas :shock:

Kép
marianna80

Sziasztok!

Sensi, jó bátor vagy! Elsőnek feltetnni pocifotót, nem semmi :lol:
Nagyon szépen látszik! Komolyan, tök látványos a növekedés! :D
Jól látom, hogy rasztás a hajad? :roll: Vagy csak nagyon göndör? Mert nekem tök bejön a raszta haj :)
A babócád is irtó édes, egész baba formája van már :)
Ja, és tényleg párod végül elkísért, vagy még mindíg nem békélt meg a helyzettel? :roll:

Mindjárt hozom a táblát is, csak erre reagállnom kellett :)

KépKép
KépKép
akíra

Kép

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok,

Sensi, nagyon szép a pocakod és így elsőre tényleg nagy is! :D De látom, máshova szerencsére nem hízol. :D

Az első terhességemmel 14 hét környékén kezdett látszani, hát most pedig még nem vagyok 10, de nagyon nagy. :shock:

Krumpibogár, most már én is szedek magne b6-ot, mert szerdán volt minimális vérzésem, ami gyorsan el is múlt, de éreztem húzni a hasamat. És 2x2 "pillanatok alatt" elmulasztotta. :D De rendszeresen szedem.

Grönland, már szerettem volna kérdezni, hogy Te hogyhogy Győrbe jársz gondozásra? Szombathelyet látok a nevednél. :)

Akíra, köszi a táblát, jó nézegetni! :D

KépKép
KépKép
kornéliusz

Kornéliusz, nem emlékszem mekkora a tesó de ha maradt valami felesleg akkor persze, hogy látszik, ha meg nem akkor is azt mondják, hogy a második sokkal hamarabb látszik mert már ki vannak tágulva a szalagok meg minden, szóval gyorsabb a folyamat! Ja, és kérem ahol két lurkó van :lol: ne is csodálkozz! :wink:

Beagle, most nézem, hogy te kimaradtál a táblából! De nem is írtál se pontos időt se semmit, vonalzód sincs! Ugyhogy kérlek még ma írd meg a tábla szerint az adataidat, hogy frissíthessem!

Ha bárki új infóval tud szolgálni akkor szóljon! Ha vannak adatok eset felteszem újra felfrissítve :)

KépKép
KépKép
akíra

akira!
én ma vagyok 9+4!

Kép
marianna80

Sziasztok!

Timi, nagyon sajnálom a történt. Kitartást és ne add fel!!! Azt nem szabad!!!!

Vero, remélem mihamarabb hallunk rólad!!!!

Sensie, nem semmi pocakod van!!! Tök jól látszik!!! És gyönyörű formás a bébid!!!!

Ma megyek a védőnénihez!! Már alig várom, hogy túl legyek rajta. És legyen kiskönyvem.:)

Eldöntöttem, hogy megcsináltatom az istenhegyin a kombinált vagy az integrált tesztet. Biztos, ami biztos.

Kép
Kép
gabi82

Mariann, javítottam, de akkor hogyhogy neked is november 10 meg nekem is? :shock:
Vagy akkor az se jó?
:roll:

KépKép
KépKép
akíra

Akira!
uh gép szerint nov 6.

Kép
marianna80

Sziasztok,

az uh-s papirom szerint nov 5-re vagyok kiírva.
Az utolsó mensim jan.30.-án volt. Ezek szerint 9+6 vagyok ma, mint Dreika és Dalma. Az uh nálunk a kórházban csak az utolsó mensit nézi, nem a ciklus hosszát.Nem lehet, hogy hozzátok képest elszámolta a gép, mert nincs belekalkulálva a szökőnap? Szerintetek, ha jan 30 az utolsó mensi(szerda), és azt kell első napnak venni, akkor uyge holnap leszek 10 kereken?És szerdától 10+1...Ezen gondolkodtam. :?

KépKép
KépKép
kornéliusz

Kornéliusz én már feladtam a számolgatást! Hisz ha az utolsó menzi szerint nézzük akkor én egy idős terhes vagyok Sensivel :lol:
Az doki szerint meg ennyi amennyi a vonalzómon van, de az uh szerint meg pár nappal idősebb terhes :lol:
Szóval én már feladtam a számolgatást! Legyen ez, ugyse e szerint fogok szülni :lol:

Harivera én pont ugyanígy vagyok mint te, a hájamat még nem raknám fel :lol: Majd ha már szép feszes lesz a pocó akkor jöhet a kép :lol: Addig csak nézem a már most feszes pocit! :lol:

És legfeljebb teszek fel az első terhességemről képeket, hogy lássátok mekkora volt Kyrával, azt szívesen, mert ott még vékony voltam :lol: :lol: :lol:

Marianna akkor átírom a szülés időpontját is! :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Sensi
szép poci :lol: látványosat nött tényleg 2 hét alatt :P

Kornéliusz
nekem jan31 volt az utolsó piri és nov.6 a szülés. De én 9+4en állok nem 9+5-ön ahogy a tied fajta vonalzó jelezné. :wink: Szerintem sem azon az 1-2-3 napon múlik, asszem én is feladom mert nem értem. 8)

Akíra
beírnád hogy nekem is a 12.héten lesz a köv vizsgálat.
Várjuk a Kyrás pocifotódat akkor! :)
Ja és meglett a vér,labor és terheléses cukor eredményem minden negatív!! :lol:

Gabi hajrá kiskönyv!! Mesélj mi volt, én csütörtökön megyek.

Kép
katica_75

Megvan a kiskönyvem, és a táblát is frissítettem :)

Katica, örülök, hogy jók lettek a leletek :)

KépKép
KépKép
akíra

Én is úgy vagyok, mint Vera és Akíra, majd ha nemcsak a hájam látszik akkor teszek fel pocakképet! :oops: 8) Most egyelőre csak az látszik, hogy a hájam szépen nyomodik kifele! :lol:

Sensi!

Szép látványosan nő pocak! :wink: Lehet, hogy híztál, de még mindig gebe vagy! :lol:

Kornéliusz!

A vetéléseknél még Győrben laktam, akkor ismertem meg a mostani dokimat, így hozzájárok, mert nála jobban nem ismer senki kívül belül! :oops: Itt született a fiam is, itt vesztettem el a babákat, idejártam uhura mindig, itt ismerek már szinte mindenkit, nem szeretnék váltani és asszem ennél a kórháznál nem nagyon van jobb! És még az is lehet, hogy mire szülök, itt fogunk megint élni! Bár nem mondom kicsit költséges, de nekem ennél sokkat többet ér ez a baba, minthogy az anyagiakon rágodjak!
Vendég

Sziasztok!
Csatlakoznék ha nem bánjátok... Már egy jó ideje olvasgatlak Titeket, de az első pár hetet nagyon aggodva töltöttem, így jobbnak láttam megvárni egy + orvosi megerősítést :)

Úgy látom, majd mindenki joval előrébb jár, mint én... Kissé irigyellek is titeket!:) Én ma vagyok 7+4, bár a múlt heti vizsgálaton 2-3nappal kisebbnek látták a mensihez képest történő számításhoz képest. Végülis jelentősége nincs nagy... Elméletben nov.23 várható a szülés időpontja, remélhetőleg majd meglátjuk!

Arról ti mit tudtok, hogy meddig kell kötelezően jelentkezni kiskönyvvel védőnőnél először? Ugyanis, bár múlt héten már volt szívhangunk, a doki azt mondta, hogy 1 hónap múlva kontroll és majd utána érdemes a vérvétel, kiskönyv stb... Jól tudom, h a 12. hétig kell, hogy kapj utan minden juttatást majdan???

Üdv:
Pipal
pipal

Sziasztok!
Üdv Pipal! :P
Én is úgy tudom hogy a 12. hétig kell jelenkezni. Nekem azt mondta a nyanya (nem volt túl szimpi a telefonban :oops: ) hogy tb kártyát vigyek és minden papírt a dokitól. Szóval sztem akár magadtól is felkeresheted már előbb.
Akíra, köszi :P

Kép
katica_75

Sziasztok!

Megvolt az első vizsgálat és uh is :D .
8+1 hetes vagyok. Volt szívhang is, és 14 mm nagyok vagyunk.
Következő vizsgálat ápr. 28-án lesz.

Megkaptam én is a papírkámat, úgyhogy mehetek védőnénihez.
De az csak jövő hét lesz, mert költözködöm, és az új helyre kell már mennem.

Uh-s fotó sajna nincs, mert betörtek a dokihoz és elvitték a géphez tartozó nyomtatót:(

De majd a 12. hetesen kérek. (azt nem ő csinálja)

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

SZiasztok

Lehet, hogy változott a helyzet, de 2006-ban még nem volt kötelező 12. hétig védőnőhöz menni.
Én pl. 14 hetesen mentem és semmi gond nem volt.
Akkor és- én úgy tudom- most is nincs szükség hivatalosan semilyen igényléshez a kiskönyvre, mivel a gondozást végző orvos állít ki igazolást és avval lehet, thgy, anyaságit igényelni, persze lehet, hogy mostantól új szabályok vannak.
A kiskönyv akkor számít ha vki nek nagyon elszámolják a szülés várható idejét és jóval később szül, de mivel a várható időpont előtt 28 nappal már igénylehető a thgy ezért a kiskönyvben bejegyzett időpont lesz az igénylésnél mérvadó és nem a tényleges szülés. /nem tudom érthető volt e/. Egyébklént nagyon sok kismama beküldi a kiskönyvet és persze az ügyintéző jó végig "csámcsogja" a kényes adatokat (pl. mennyit hízott és egyéb más adatokat...)
Holnap felhívom a védőnőmet (én szerencsés vagyok mert nagyon rendes), hogy van-e vmi változás.

Ma +holnap egyedül kell fürdetnem és fektetnem a Márkot, és befekküdtem mellé hátha jobban elalszik, erre tök lefejelt és még mindig érzem a nyomát:((

SZép estét mindenkinek!
bea
kumpibogar

Hát én ezt találtam! Szinte semmi nem változott 12 év alatt csak az összeg! :roll:

Az anyasági támogatás a családtámogatási ellátások egyik, jövedelemnek nem minősülő formája, amelyet egyszeri összegben folyósítanak, hogy megkönnyítsék a családok gyermekneveléssel járó, anyagi terheit.

Ki jogosult anyasági támogatásra?

Magyar állampolgárokon kívül anyasági támogatást igényelhetnek Magyarországon a bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező, továbbá a magyar hatóság által menekültként elismert személyek; illetve az Európai Unió területén élő magyar állampolgárok. Anyasági támogatást legkésőbb a szülést követő 180. napig lehet igényelni. Érdemes mielőbb benyújtani az igénylést, mert a határidő elmulasztása jogvesztő érvényű, így visszamenőleg nem igényelhető.

Anyasági támogatásra -a fenti feltételek mellett - az az anya jogosult, aki terhessége alatt minimum négy (koraszülés esetén legalább egy) alkalommal megjelent terhesgondozáson, és ezt igazolni tudja (nem "kiskönyvvel", hanem a terhesgondozást végző orvos igazolásával).

Megilleti a támogatás azt az anyát is, akinek gyermeke halva született, illetve az örökbefogadó szülőt és gyámot is, amennyiben - örökbefogadásnál az örökbefogadást, gyámnál a gyermek születését követő 180 napon belül - a gyermek jogerősen a gondozásukba került.

Hol kell igényelni az anyasági támogatást?

Az anyasági támogatást - a gyes-hez és a családi pótlékhoz hasonlóan - vagy a munkáltató családtámogatási kifizetőhelyén, vagy - ha nincs ilyen - a lakóhely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Területi Igazgatóságánál (továbbiakban: a Kincstár) lehet igényelni.

Hogyan kell igényelni az anyasági támogatást?

Az anyasági támogatást kizárólag írásban lehet igényelni, legkésőbb a gyermek születését követő 180 napon belül, akár személyesen, akár postai úton (ebben az esetben mindenképpen őrizzük meg a feladás napját igazoló tértivevényt).

Mi szükséges az igényléshez?

Az egy példányban kitöltött:

"Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra", és az
"5. számú pótlap" nevű formanyomtatványok mellé csatolni kell:
a terhesgondozást végző orvos igazolását, hogy az anya terhessége alatt legalább négy alkalommal megjelent a terhesgondozáson;
a gyermek születési anyakönyvi kivonatának eredeti példányát és a TAJ-számát;
az igénylő személyi igazolványát, lakcímkártyáját, adóazonosító jelét tartalmazó kártyáját és TAJ-számát;
örökbefogadó szülő vagy gyám esetén a jogerős határozat másolatát.
Összege, folyósítása

Az anyasági támogatás egyszeri juttatás, melynek összege a gyermek születésekor érvényben lévő öregségi nyugdíj minimum összegének 225%-a, ikergyermekek esetében 300%-a. Ez 2007. január 1-től: egy gyermeknél 60.367,- forintot, ikergyermekeknél 80.490,- forintot jelent. A benyújtott igényeket a benyújtás napjától számított 5 munkanapon belül kötelesek elbírálni.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltam UH-on Győrben, minden oké!

Ma betöltöm a 8 hetet, és nekem is 14,5 mm-es volt tegnap, mint Eagleszem-é! És hogy dobog a szíve! Olyan jó volt látni.

A hüvelyi UH-tól lehet az, hogy este ahogy feküdtem kicsit éreztem a keményedést? Nagyon féle, ugyanis az első terhességemben az elejétől keményedett, a felétől pedig fenyegető koraszülés miatt végig feküdtem (és végig keményedtem sajnos, nyílt a méhszáj, aztán gyógyszerrel visszatartották)

Ma veszek Magne B 6-ot, aztán majd beveszem, ha esetleg megint érezném.

Mindenkinek jó pocaknövekedést kívánok!!!
Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Sziasztok!

Megvan a kiskönyvem!!! Voltam a védőnéninél. Aranyos volt. Felírt minden adatot. Megnézte a leleteimet. Beírta a megfelelő helyekre. Elmondta, hogy milyen vizsgálatok lesznek még. Mikorra várható a picur megmozdulása.

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok.

Kicsit eltűntem, de minden rendben van.
Akira, már van vonalzóm :-) de sztem nem jól számol.Mert vasárnap kezdtem a 9. hetet.
Írom az adatokat. 26 éves vagyok. 2008.11.16-ra vagyok kiírva. Lánynév Dóra. Fíúnév: Balázs. Testvér nincs.
Következő vizsgálat: 2008.04.15.
Kórház-Dél-pesti.

Gyorsan végigolvasom a többit is, és ígérem írok.
Vendég

Beagle, beírom az adatokat de akkor már csak jövőhéten leszel benne ha nem baj! A vonalzód jól számol! Hisz a 8 hetet betöltötted, így beléptél a 9. hétbe! Én is a 9.et töltöttem, és most már a 10.hétbe vagyok! Szóval ezek így számolnak!

Gabi, gratula neked is a kiskönyvhöz!

Lányok! Akinek már megvan a kiskönyve, nektek is olyan ocsmány mint az enyém? Tiszta fehér és csak egy törvényrendelet van rajta meg az hogy eü minisztérium adta ki meg hogy tartsd állandóan magadnál! De semmi kép mint az előzőn semmi! Én anniyra útálom! És dühít, hogy ilyen ronda! :evil:

Kati, hát sajnos ha az előző is ilyen volt lehet ez is ilyen lesz!Tudom gyerek mellett nem könnyű pihenni, de azért próbálj minnél többet! Amikor csak teheted ülj le vagy feküdj le! Tudsz vele úgy is játszani! Lényeg, hogy pihenj nagyon sokat! És szedd a magne B6-ot! Ja, és mondtad a dokidnak? Mert lehet ő adna rá valamit! És gratula a szép méretekhez és a szívdobogáshoz! Nagyon megnyugtató látni, hallani! :)

Eagleszem neked is gratula a szívdobogáshoz és a hasonlóan szép méretekhez! Uh fotót akkor majd legközelebb mindenképpen hozzál! És akkor azt is be tudom tenni a táblába!

Pipal üdv köztünk! Mesélj még magatokról! És ha megírod az adatokat amik a táblába kellenek akkor téged is beteszlek jövőhét hétfőre! :)

KépKép
KépKép
akíra

Akíra!
Nekem még a régi kiskönyvem van. Rózsaszín keret, baba mosolyog rajta. Most változott a kiskönyv, de a mi kis falunk még nem kapott csak egy mintát. Ezért a régi fajtát kaptam, ami a kismama magazin bemutató számának a melléklete. Viszont kaptam még 2 könyvet és még egy magazint. :) És a védőnő szerint is inkább 7.-e, mint 15 a szülés dátuma. Örülnék, ha előre fokoznának, előbb lenne vége a hányásnak!!!!:)

A kiskönyvet én nem szoktam magamnál tartani. Kéne?

Kép
Kép
gabi82

Szia Pipal! Üdv közöttünk!!!
Szerintem, ha van már valami leleted, vagy uh képed, akkor bejelentkezhetsz a védőnénihez. Amúgy én is úgy tudtam, hogy a 12. hét előtt kell jelentkezni és csak akkor kapsz támogatást. De passz. Nem találok erről semmit.

Kép
Kép
gabi82

Gabi igen elvileg igen! Mert abba benne van minden! Mert egyenlőre még senki ne tudja hogy babát vársz, és ha történik veled valami (ne történjen) de akkor ott a könyv és a doki rögtön tudja hogy baba lapul odabent és akkor máris minden más! És ez a továbbiakba is így lesz, hogy hiába látszik nem tudnak semmit a könyv nélkül! És a könyvbe meg hamarosan belekerül a vércsoportod meg minden és akkor úgy gyorsabban kapsz jó ellátást mint könyv nélkül! A szüléshez meg ugye egyértelműen kell :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Akira köszi , persze jó lesz ha majd legközelebb beírod. Katica_75 is ugyanakkorra van kiírva mikor én és a Dél-pestibe, nagyon jó :lol:

Voltam tegnap a védőnőnél, szabályosan ki akartak tessékelni, mert nem volt időpontom, de a telefont meg sosem vették fel, hogy adjanak. Vol ott egy hárpia nő, aki el akart küldeni, de aztán mégis kijött hozzám egy nagyon rendes védőnéni, aki adott jöv kedd reggelre időpontot, kiderült hozzá fogok tartozni. Ennek örültem , mert ha a másik lett volna, hát elég foghúzósan jártam volna el. Nektek milyen tapasztalataitok vannak??? velem voltak csak ilyen elutasítóak?
A jöv kedd elég húzos nap lesz, reggel védőnéni, du-án nőgyógyász, de már alig várom...
Vendég

Sziasztok!

Beszéltem a védőnőmmel, tök sokára kaptam időpont, 12. héten megyek, de lehet, hogy a vizsgálatok miatt csak 13. héten nézek be hozzá. Most már biztos gyorsabb lesz mint a Márknál, akkor az első alkalommal kb 1,5 órát voltam nála:(
Totál elrontottam az ebédet és most rendelnem kellett, remélem kibírja a Márk míg meg jön....
más
Amióta tudok hányni, azóta csökkent a hányinger erőssége, és ami kijön belőlem az se egy nagy mennyiség:))
További szép napot
bea
kumpibogar

Na most csak gyorsan Beagle-nek írok!
Szuper!! Te hol laksz? Én Erzsébeten. Ki a dokid?
Többieknek puszi,este jövök.
:P

Kép
katica_75

Katica_75!!!
Én Csepelen lakom. És Erzsébetre járok magánrendelésre idősebb Dr. Fekete Károlyhoz.
Te??? Ismered esetleg őt?
Viszont elnéztem, nem egy napra vagyunk kiírva. Én nov 16-ra, te meg ha jól láttam nov 6-ra.
Vendég

Sziasztok!
Sajnos a laptopom meghalt, ez a gép meg haldoklik, így gyorsan írok csak egy beköszönést, mielőtt leáll a rendszer. Lehet Uri Geller volt? :)
Szal csak nagyvonalakban olvastam vissza!
Sajnálom a babókat, és mamijukat, akik elmentek, nemsokára lesz új egészséges bébi, csak türelem!
Sensie,
A pocid nagyon szép, és fotózgasd is minden héten, jó lezs majd visszanézni, ahogy nőtt. De tényleg látványos a változás.
Az enyém is nől, de a hájbuckáktól nme nagyon különbözik egy hízó hastól, de sztem jó nagy már. Főleg szűk ruhában látszik.
A baba minden nap biztosít róla, hogy jól van, mert bár még nem láttam UH-n, de minden nap hányok, van hogy kétszer. Ez egy tuti jel, csak már kivagyok tőle.
Jövő héten megyek integrál tesztre Pestre, de előtte itt bekukk UH-ra, hogy egy baba van-e?
Megvan a kiskönyvem, tegnap voltam a védőnőnknél, és kértem fogjuk rövidre, mert Kornél unatkozik, és szétszedi a rendelőt. Amíg töltötte a kiskönyvet (a régimből) addig én írtam ki magamnak a vérvételes 4 papírt... :) így gyorsan megvoltunk, és kértem, hogy a többin is ilyen gyorsak legyünk. :) Tudni kell, hogy rengeteget tud dumálni, de nálam még elég friss az emlék a terhességről, így nem nagyon vagyok kiváncsi, hogy hogy étkezzek, mit vegyek fel és hasonló teljesen felesleges dologra.
Gyorsan elküldöm, míg áll a rendszerem.
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Beagel.
Csepelen te hol? Mert én a víztoronynál.

Katica
Erzsébeten te hol? mert én tőzs gyökeres böskefalvi vagyok. 31 évet húztam le. Itt csepelen 2 éve lakunk de nem nagyon szeretem. Még mindig visszajárunk a vonatos játszóra a sétálóba.

Fura hogy ti mennyit szenvedtek a védőnőkkel. Én tegnap bementem és csak a sztrájk miatt nem volt bent senki és mondták hogy csütörtökön van terhes rendelés de adtak tel számot és csak azért egyeztünk meg a pénteki 10 órába mert nekem a védőnővel nem csak a babás dolgok miatt kell menjek hanem a többi fiam miatt is. Hiányzik neki pár adat róluk. De ha csütörtökön mentem volna nem küldött volna el.

harivera
Budapest XXI. kerület

Harivera, én Csillagtelepen a 4 emeletes lakótelepen.... nem messze tőled, 3 megálló asszem...
És oda is kellett mennem védőnőhöz az 59-es busz végállomáshoz, nem tudom tudod-e, hogy hol van.
Vendég

Sziasztok,

megjöttem a melobol... náthás kolleganőm nem értette, miért menekülök előle mint az őrült :)

Köszönöm a válaszokat a kiskönyvvel kapcs!

Megprobálom berakni ezt a vonalzot, bár kétségeim vannak, hogy menni fog-e. Majd meglátjuk, v sem...

Magunkról kicsit többet:
27éves vagyok, első babánkat várom (bár ez sztem már kiderült:))
30 napos ciklussal számolva nov 22-ére dobja ki a dátumot (a mult heti UH meg nov 23)
Múlt hét hétfőn (márc 31 talán?) irta gép 6+1-re, fél centis dobogó szívű babócánkat! Képet is kaptam, de csak az irodában lenne szkenner, de benn még nem tudják uh egyenlőre nem tudom feltenni.

bocsánat hogy ékezet nélkül irok sokat, a sok msn, skype, majd igyexem leszokni rola.

Na most aztán jo sokat irok.
Dokival kapcsolatban én elég érdekes szituban vagyok, ugyanis már egy éve otthagytam a dokimat, mert elégedetlen voltam vele és azóta kerestem egy normálisat. Hát fél budapestet végigjártam, míg végül Vas Zoltánnál kötöttem ki a Dévaiban, mert ugyis minden doki azt mondta h problémám lesz a teherbeeséssel. Na hát elmentem egy vizsgálatra, voltam hormonlaboron, hogy megállapíthassák h akkor mi a helyzet, és hát közben teherbe is estem. Uh a doki jót nevetett... Viszont ezt a dokit sem ismerem, voltam a XVIII kerületben sztk-nal, de fogalmam sincs h hol szeretnék szülni, mert akármit csinálok ismeretlen a doki...

No most ennyi voltam egyenlőre

Kép
pipal

Sziasztok!

Üdv Pipal!

Én ma hívtam a védőnőm és nagyon kedves volt, kaptam időpontot április 25-re. Nem most van, de örülök neki. Annyi rosszat írtatok már ti is és mások is a védőnőkről, hogy nekem kellemes csalódás volt nagyon.
Nekem a 6+2 napon volt a babám 5,2mm, szóval sztem te is annyi voltál akkor.

Annyira szeretném látni a babócát, hogy azt hiszem jövő héten elmegyek a dokihoz mozizni. Úgyis fel kell iratnom vele az utrot, meg a leleteket is megbeszélem vele.

Akíra
Nagyon sajnálom, hogy hánysz, mert már maga a rosszullét is elég kellemetlen nekem.

Majd máskor visszaolvasok, de most meglehetősen fáradt vagyok.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Nati, én rosszul? :roll: :shock: Hát vagy félre írtam valamit, vagy nem tudom...de Kyránál rosszabbul voltam, most egész türhető, de még Kyrával se hánytam! Most leginkább az a bajom, hogy nem tudom mit egyek! Mert most is fogalmam nincs mitől érezném jól magam! A gyomrom üres, de nem tudom mit kíván! :roll: :lol: De lényeg, hogy én tuti nem hányok! Talán Dalmival keversz össze? :roll:

Pipal, én azt ajánlom neked, hogy válasz kórházat, és utána válassz onnan dokit! Én így csináltam Kyrával is, és miután váltanom kellett dokit, most is így csináltam! Én szívesen ajánlok neked dokit ha gondolod :)
De lényeg, hogy szerintem nézd végig milyen kórházak vannak pesten, és melyik milyen! Mind felszereltségre mind kinézetre, és minden ami fontos neked! Én a Péterfy mellett kötöttem ki, mert gyönyörű, felújjított az egész, és nekem majdnem biztos, hogy császár lesz és nekem fontos, hogy a párom ott lehessen velem, és ez a Péterfybe lehetséges! Szóval én a saját igényeim szerint választottam! Neked is ezt ajánlom! Ne dokit, inkább kórházat válassz! Mert minden kórházba van jó doki! :wink:

Védőnő hát azt hiszem nekem is szerencsém van! Mehetek Kyrával mindíg, ott vannak játékok, jól elvolt most is a gyerek, mindent amit tudott kiírt Kyra kartonjából, tehát én majdnem végig csak ott játszottam a gyerekkel! Nagyon rendes, nem fáraszt hülyeségekkel, és elsőre se fárasztott! Megkérdezte kijöjjön-e házhoz vagy nem kell, én meg mondtam, hogyha neki nem fontos akkor nem kell, mert úgyis volt már nálunk, szóval felesleges! Úgyhogy mindenbe megállapodtunk, és én meg vagyok vele elégedve! :)

KépKép
KépKép
akíra

szép napot!

Eddig néztelek benneteket, de csatlakoznék.
febr.12.-én volt az utolsó mensim, ma kezdtem a 9. hetet.
sajnos barnázgatok és arra lennék kiváncsi nálatok előfordult-e és mit kaptatok rá.Elevitet és MgB6-ot szedem.Voltam már orvosnál és UH-on is, akkor minden rendben volt.
agica1027

Beagle
Jókat hallottam a dokidról de nem ismerem. Ha Te 16.-ára akkor pont elkjerüljük 1mást a mostani kíírás szerint :cry: De Sclara is ott fog szülni. Nekem a dokim Dr.Tarcheh Viktor.
Harivera
Én a korházhoz közeli részen lakom (ha beindul a szülés csak át kell "szaladnom" az erdőn :lol: ) a Mátyás király tér környékén.Ismered? Én is laktam Csepelen,de nem tudtam megszeretni :? .

Szia Dalma! Jó hogy jöttél, már pont hiányolni akartalak.Hát kitartást neked!! Kornéllal is ilyen rosszul voltál? Majd beszámolsz az integráltról?!

Kép
katica_75

Ágica!
Üdv itt! :P
Utrogestant "szoktak" adni tartós barnázgatásra, lehet progeszteron hiány miatt,de ha visszaolvasol sok maminknál volt hasonló az elmúlt hetekben és általában el is múlt magától ha csak egy egy napról volt szó.Ha nem szűnik,vagy hosszabb ideje tart akkor sztem mindenképp kérdezd meg a dokid.

Kép
katica_75

Hali!

Ágica, üdv itt köztünk.

Nektek nem nőtt az étványatok? Én mintha kezdenék többet enni.

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Én is többet eszem,pedig nem kívánok szinte semmit.... Viszont minden reggel nézem a súlyom és nem híztam még semmit... Mondjuk alapból nem vagyok vékony alkat... már előre látom a védőnő arcát mikor ránéz a mérlegre :oops:

Holnap megyek a következő uh-ra. Kedden kellett volna, de előrébbhoztam, mert olyan furcsán érzem magam. Ti éreztek esténként olyat, mintha lázasak lennétek... Mindig estére jön elő ez az érzés, tiszta forró vagyok, takaró alatt fekszem, és próbálok aludni... A fekvés nagyon jólesik. Szóval sztem ez nem normális tünet, úgyhogy megyek holnap.
Vendég

Akíra
Tényleg bocsi összekevertelek Dalmával.

Gabi
Én már a 6. hét óta kétszeres mennyiséget eszek szerintem. Na jó nem annyit, mert egyszerre kevesebbet tudok enni és mivel nem eszek édességet, sütit, így nagyon jól tartom a súlyom. Kb. 2,5-3 óránként korog a gyomrom.
Most éppen a szamócára buktam rá. Naponta veszek pár szemet és befalom!

Ágica
Neked is most lett volna esedékes a következő mensid, lehet csak "emlékezik" a szervezeted, de azért keressed fel a dokidat. Utrogestant adnak, ha kevés a progeszteronod.

Kép
Kép
nati80

haliho!

Ágica
üdv itten, én is elég friss vagyok még :)

Akira köszi jótanácsokat orvos ügyben, bevallom én erre egyáltalán nem gondoltam, hogy ne doki szerint válasszak, hanem kórház szerint.

Nektek, már akinek van hasi tünete, ami nem görcs az mennyire erős? Nekem gyakorlatilag a mellfeszülésen, émelygésen kívűl annyi tünetem van, hogy a hasam feszül, mintha izomlázam lenne, időnként bele-beleszúr, néha tök erősen. És ez minden este így van, ha meg sokáig elvagyok vhol, és későn érek haza, akkor korábban és erősebben jelentkezik. Nem hiszem hogy ez gond, szerintem csak nőddögélnek a dolgok odabenn, csak kiváncsi vagyo k másnak is van-e ilyen tünete.

Jajj és valaki türelmes magyarázza el nekem, hogy hogy kell a vonalzot megjeleníteni? Már visszaolvastam a régebbi hozzászólásokat, és ott azt írtátok, hogy az aláírásba kell beilleszteni a profilban. Én ezt tettem és mégiscsak a link jelenik meg. Mit csinálok rosszul?

Kitartást mindenkinek, akinek rosszullétei vannak!

Tök jó ez a mai nap, már haza is értem munkából, ilyen se sokszor fordul elő... Sajna fogorvoshoz kell mennem, mert kiesett egy tömés a fogamból tegnap. Azt mondják, ha szólok a dokinak, hogy babát várok, akkor kevesebb injekciót ad, vagy másfélét, hogy semmiféleképp ne ártson a babának. Hát ajánlom is!

Kép
pipal

Pipal!
Én türelmes vagyok! :lol: :wink:
Szóval a profilba az aláíráshoz kell bemásolni az egészet amit ad! Ahogy én látom ennek a vonalzónak nincs eleje se (mert [ jellel kell hogy kezdődjön, és vége se, mert url] kell hogy berejeződjön!
Na nem tudom mennyire voltam értelmes, de ha nem szólj és mégjobban megpróbálom elmagyarázni! Ahogy látom babafalva vonalzót akarsz csinálni! Csak hogy segítsek csináltam gyorsan egyet, és ilyen kódot adott ki, szóval csináld meg újra és ha ilyen akkor másod be :lol:

Kép

KépKép
KépKép
akíra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?