Új privát üzeneted érkezett!

Szia Alma!
Én is Pécsre járok, na persze csak vizsgázni, ebben az évben még konzultációkra sem jutottam el (levelezőként tanulok). Mennyi van még? Hááát, ki tudja. Most, hogy bevezették a bolognai rendszert..... Még 4 vizsgám van a Bsc képzésben, aztán várom, hogy induljon a mesterképzés, és jelentkezhessek. Matematikát tanulok. (Már van diplomám, fizikus és fiz. tanár vagyok.)
Segítségem mostanában nem nagyon van. Sajnos. Vizsgaidőszakban kénytelen leszek fizetős segítséget igénybevenni, na, meg éjjel tanulni. :(

Nyáriorgona!
Örülök, hogy minden OK.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Sziasztok!

Épp most teljesen ki vagyok bukva ettől a hülye tanulástól! :x Én is "csak" levelezőre járok, szombaton vagyok oda egész nap, délutánra már mindenem fáj és alig bírok koncentrálni. Este meg hazavezetni... :? Hát segítségem az annyi, hogy a párom szombaton vigyáz a gyerekekre, másképp nem menne a dolog. Én sajna éjszaka nem tudok tanulni (még egyetem alatt ment, asszem öregszem), muszáj napközben megoldanom a tanulást, és mindennap! mert rengeteget kell tanulni. Szerintem felér egy nappali tagozattal! :?

Egyébként minden rendben, csak az általános terhességi tünetek vannak (hányinger egész nap, szédülés, fáradság és hasonlók)

Alma,
az nem lehetett semmi, hogy vitted magaddal a babát vizsgázni! :D Én most legutóbb úgy oldottam meg a terhesgondozást, hogy egy közeli játszóházba beadtam a gyerekeket. Szerencsére nem volt semmi gond, hiszen ők már "nagyok", bár egyik sem maradt volna el, ha nincs ott a testvére.

Üdv, Nyáriorgona

Nagyfiam 6 éves
Nagylányom 3 és fél éves
És a legkisebb is megszületett!


Szia Nyáriorgona!

Mit tanulsz szombatonként?

Nem semmi, hogy Boeske-vel egyetemben az egyetem után még van energiátok belefogni újabb tanulásba! :shock:
Méghozzá Nagycsaládosan!
Nekem már a diplomamunkázás meg vizsgázás is épp elég sok volt, pedig akkor még "csak" a két Jány volt idekint :)

Persze lehet, hogy majd egyszer nekem is újra bele kell vetnem magam a felsőokt. útvesztőjébe, de remélem, hogy amit majd "gyerekek után" szeretnék, ahhoz már nem lesz alapvető feltétel az újabb és újabb diploma. Hanem "elég lesz" a lelkesedés, tettvágy és a megbízhatóság. Na jó, tudom, álmodik a nyomor :D ...

Mi vidékiek vagyunk, így itt nincs mód a játszóházazásra.

Persze egy szavam sem lehet, mert anyósék meg a család többi tagja is max. 15 km-re vannak, így ha valami kell, összeszervezzük és segítenek.
No meg, a Nagylány már oviban van délután 5-ig, a Kisebb meg ősszel megy majd utána.
Itt nálunk osztatlan csoportok vannak és meg kell mondjam, nekünk nagyon bejött! :D
A 3 és 6 évesek együtt nagyon jól kiegészítik egymást: a kicsiket húzzák felfele a nagyok, ők meg nagyon szívesen segítenek a kicsiknek.
A foglalkozásokat is remekül meg tudják szervezni az óvonők, akik közül mi sztem a leges-legjobbakat kaptuk ki :D Abszolút értik a gyerkeket és figyelnek a személyiségükre. Nem méricskélik össze őket egymással, hanem pontosan tudják, hogy ki milyen "érkező" állapotban volt, és hogy mennyit és miben fejlődött. És ezt hangsúlyozzák ki, nem pedig a hiányokat.
Mielőtt felmerülne a gyanu, nem, nem reform pedagógia követő az ovi :) , hanem csak egy "sima, mezei". :D
(Csak azért említettem ezt meg, mert a legtöbben az osztatlan csoportnál máris valami "másfajta" óvodára gondolnak.)

Ti mennyire vagytok megelégedve az ovikkal, ahova a Nagyok járnak?
Vendég
 

 
 

Szia Alma!

Barna is vegyes csoportba jár, és nekünk is szerencsénk van az óvónénikkel.
Ő csak délelőtt jár, ebéd után elhozom, de örülök, hogy egyáltalán felvették Itt nálunk nagyon sok gyerek van, de kevés óvoda. Így is 30-an vannak egy csoportban.

Sajnos megint beteg a 2 nagyobbik. Főleg Márk. Egy hónapja nem tudunk kilábalni belőle. :(

Nyáriorgona!
Remélem hamarosan múlik a hányinger, és akkor talán a suli is jobban megy majd.
Ősztől akkor halasztasz?

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Jányok!

Mit tudtok arról, hogy hogyan van pontosan meghatározva az óvodai ott tartózkodás feltétele?
Arra gondolok itt, hogy azzal riogattak, hogy ha 3 gyerkőc után a harmadik 3 éves korától elmennék főállású anyának, akkor minden délben haza kell hoznom őket, mert nem maradhatnak bent délutánig? :shock:
No, nem mintha az a 21 ezer forint világ pénze volna, amit nem szabad kihagyni, de hát, az is pénz (majdnem fél csalládi pótlék...).
De így amit nyernék a réven, elvesztem a vámon...
Meg hát a gyerkek is örülnek, ha ott lehetnek.
Arról meg nem is beszélve, hogy így is folyton kb fél 10-re érünk be, pedig 7kor kelünk... Akkor alig lennének bent 2-3 órát :shock:
Hát az núdli, akkor meg már indulhatok is vissza, amint haza értem... :evil:
Vendég
 


Boeske!

Itt is ue. a helyzet, 1-2 hét szárazon, aztán megint jön a szörcsögés, de láz az nincs. Ellenben Domónak ilyenkor tele a nózija, így orrporszizunk serényen. :? Eddig még megúsztuk az antibiót, de nem tudom mikorra múlik majd el. Nyilván valami baci lehet azért a ludas, mert tényleg elég sűrűn visszajön...de amíg nincs láz meg rosszabb állapot, addig szerencsére a gyerekdokink sem erőlteti. Aszondja, fiúból van, erősödjön csak :D

Jobbuljatok! Talán majd a napfény és a meleg meghozza a gyógyulást...én is ebben bízok :P
Jóéjt!
Vendég
 


Alma!

Valóban van ilyen törvény, hogy TGYÁS, GYED, stb. mellett csak 4 órát maradhat oviban, bölcsiben a gyerkőc.
Dorka ezek szerint du. is bennmarad?
Nálunk egyébként szigorúbbak az oviban. Fél kilenc után bezárják a kapukat, és nem engedik be a későket, max. a foglalkozások után. De nem bánom, hogy rend van. Szerencsére még sose késtünk. :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Szia Boeske!

Igen Dorka bent van kb. fél ötig is. Igazából már a kezdetek kezdetétől ott maradt, pedig tudták az óvodában, hogy otthon vagyok az akkor 1 éves Hugival...
Persze gondolom ennek az "engedménynek" az az oka, hogy nincs túlzsúfoltság, vagyis nincsen senki várólistán, mindig felvesznek mindenkit. (Pedig 10-15 gyerek minden csoportban van -5 csopi van-. Összesen 112 gyerek van most az oviban.)

Meg talán az is mellettünk szól a reggeli-délelőtti beérkezés kapcsán, hogy az óvónénieink is 2 ill. 3 gyerekesek és jól tudják, milyen "vegza" beérni a három kicsivel... :D

Igazából én sem örülök neki, hogy ennyire elnyúlik a délelőtt, és az elején bosszankodtam is miatta, folyton sürgettem a csajokat-pedig nem húzzák az időt általában :) , - aztán FérjUram is rámszólt, meg én is meguntam.
Így vettem egy nagy levegőt és aszontam:hja... :) Ez van, kapálózhatok is akár de attól nem lesz jobb semmi... Majd ősszel, mikor már mindkettő ovis lesz, meg Öcsit sem kell szopiztatni reggel, akkor talán előbb érünk. Vagy egy fél órával :D :D :D
Vendég
 


Hali!

Gyorsan az oviról, mert már hulla vagyok. :(
Nálunk nyolckor bezárják a kapukat, szerintem ez az óvódavezetéstől függ, az óvónők ebbe nem szólhatnak bele - legalábbis nálunk. A 10-15 fős csoportok tök jók!!! Hogy csináljátok? NÁlunk 28-an vannak, pedig 25-nél többet tilos egy csoportba tenni! :shock:

A főállású anyák valóban nem hagyhatják ott délutánra a gyerekeket, de mi aláírtunk egy papírt, hogy nyugodtan ottmaradhatnak, most hol zavar az engem, hogy 22-en vagy 28-an alszanak abban a kis zsúfolt szobában! (egyébként iszonyat!!!) És lehet hogy én is erre a sorsra jutok! :lol: (illetve a gyerekeim)

Pusszka, jóéjt!

Üdv, Nyáriorgona

Nagyfiam 6 éves
Nagylányom 3 és fél éves
És a legkisebb is megszületett!


sziasztok!
Az az otletem tamadt, hogy gyerekekkel Budapesten belul Volanbusszal fogunk utazni BKV helyett. Nem tudjatok, hol lehet talalni olyan terkepet, amelyen a megallok es vonalak fel vannak tuntetve?
kosz, Petine
 
 


sziasztok
új vagyok köztetek. Gyógypedagóusként budafokon az Aprók Háza Alapitványnál, a XXII:kerületi Egyesített Bölcsödében tartok fejlesztő játszóházat. Ha gyermeke lassabban fejlődik,mint kortársai, s szeretne hasonló helyzetben lévő szülőkkel meghitt barátságos környezetben beszélgetni, s gyermekét fejlesztő foglalkoztatásban részesíteni. szeretettel várom Önöket és gyermeküket..ha érdekelné Önöket, kedves szülőket kérdéseikre szivesen válaszolok. Irjanak bátran emailt,vagy hivjanak 70/3974886 .
horváth ildikó


Sziasztok Régiek és Újak! Már hogy nekem újak, mert 1000 éve nem voltam erre, de öröm látni, hogy még létezik a topic!
a nyár gyorsan elszaladt, befőztem 1000rel, nyaraltunk, itthon voltak a nővéremék, kirándultunk, stb, és már vége is volt.
Az enyéim csak nőnek, nőnek. A legnagyobb harmadikos, a második másodikos, és a kicisk is elkezdték az ovit. minden óvintézkedésem ellenére Eszter be is nyalt egy kis bacit a torkára, így most itthon van. Pedig már nagyon büszke voltam magamra, hogy beindítottam a tanévet, mert egy diplomás logisztikusnak is becsületzére vált volna összerakni az összes órarendet, beleértve az enyémet is, a különböző sportfoglalkozásokat, zeneisit, zeneovit, sakkot, meg amit még a drága fiaim kitalálnak.
Én dolgozom, elvileg félállásban, gyakorlatilag 2/3 állásban félpénzért, ez ám a jó buli!
Mindig ígérgetem, de megpróbálok néha tényleg benézni, legalább olvasni titeket.
Addigis mindenkinek szép, napsugaras őszt kívánok, üdv: claire
UI, megpróbálok képet felrakni)
UI 2 nem megy, mindig hibát jelez, miért?
 
 


Ja, és egy kérdés. vett már valamelyikőtök kismama bérletet? Honnan és milyen igazolást vitt?
Láttam, hogy az előző oldalon az autó volt a téma. mi akkor cseréltük le a suzukinkat, amikor megszülettek az ikrek. Vettünk egy használt citroen jumpyt, 4 éves volt akkor. 9 személyes, így a szüleim is beférnek, mivel nekik nincs autójuk, meg időnként a barátok, unokatesók, stb. Lehet, hogy fapadosabb, de megfizethetőbb, mint az un családi limuzinok, a 7 ülésesek.
eleinte aggódtam, hogy hogy fogok ekkora autóval boldogulni, de hamar megszerettem. Jó magasról látom a forgalmat, meg az autók közt is nagyobb a tekintélye. jól beférünk. hibája, hogy középen csak 2 pontos övek vannak, de az újabb évjáratokban már3. A hátsó üléssor mögé még elég sok cucc befér. mondjuk egy nagy nyaraláshoz nem biztos(attól is függ, mit kell vinni), de normál menetben igen.
Üdv: Claire
 
 


Sziasztok!
Claire, én már meg sem találom a legutóbbi írásomat!

Hihetetlen gyorsan rohan az idő!
A legnagyobb most kezdte a gimit, a középső harmadikos, a kicsi is már középsős. Ettől a hónaptól vége a GYET-nek, vissza kellett mennem teljes állásba. Nem tudom, hogyan fog működni a dolog, de remélem túléljük. Rengeteg munkánk lesz, hiszen nyakunkon a Kultúrális Főváros év, így koncert, koncert hátán. Nem is tudom, mi lett volna, ha 1 éve nem szerzem meg a jogsit. Most így könnyebb a gyerkőcöket ide-oda hurcipálni.
Ami a napsugaras őszt illeti, elkezdett szakadni az eső...
Éva
 


Sziasztok!
Éva! biztos nehéz összehozni mindent, de nem biztos, hogy rosszul jársz a teljes állással. Én fél állásban vagyok elvileg, de ez legalább 2/3, és még így is megkapom néha a pofavágást, hogy ekkor sem vagy itt, meg akkor sem, és mindezt fél pénzért. Azzal aztán mehetek a vásárba :lol:
Az autó tényleg nagy segítség, nálunk gyakorlatilag én használom, a férjem csak hétvéhgén, ha együtt megyünk vhová, nagyon ritkán viszi el ő valahová. nekem csomó dolog úgy van belőve, hogy ha nincs autó tulképpen bedöglik a dolog. Tavaly próbáltuk ezt, amikor rossz volt a kocsi, de igen macerás volt. Ráadásul mostmár a kicsik is oviban vannak. megyek: c
 
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Én is új leszek itt, hiszen most fogunk csatlakozni a nagycsaládosokhoz:)

Nyárra várjuk a harmadik gyerkőcöt és bár úgy gondolom, az egy és két gyerek között nagyobb volt a különbség és már nem lesz egyáltalán fura, hogy hárman lesznek, talán a beosztással se, azért kicsit félek.

Én nem megyek vissza sehova dolgozni, mert saját cégem van, amit egy éve a kicsi mellett itthonról igazgatok, ami szintén érdekes lesz három mellett:) De legalább nem kell félnem, hogy mi lesz utána.. ez biztos pont.

Claire!
Én akartam venni pár hónapja kismama bérletet. Kérték tőlem a gyerek születési anyakönyvét meg az Államkincstártól egy Gyeses igazolást.
Mondtam a néninek, hogy én csak a Gyedről tudok hozni, mert nem vagyok még Gyeses. Kiderült (bár Ti lehet, tudtádok, hogy a gyedesek nam kapnak). Iszonyatosan felháborodtam ezen. Szóval az, aki terhesség előtt dolgozott, adót fizetett (ezért kap ugye Gyedet), az nem kap kedvezményes bérletet, de aki nem dolgozott, ezért van gyesen, az megkapja. Vagy csak a gyerekkel töltött utolsó évre kapom ugye. Ezt megint valaki nagyon jól kitalálta.

Amúgy mi is autócserén gondolkozunk és szintén valami nagyobbat, 9 személyes, nem családi autót szeretnénk. Nekem a munkához is kellene, mert elég sok cuccot cipelünk a rendezvényeinkre, meg vidékre, ha megy a fél csapat, egyszerűbb, mint több autóval.

Leenát elvileg szeptembertől bölcsibe adnánk, ez volt a terv. Még ha fél napra is. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nagyon nem boldogulok a háztartással. A délelőttöm elmegy az ovival, egy rövid bolti látogatással és ebédfőzéssel. Aztán Leena alvás közben mosogatás, van kb 1 órám, hogy végre dolgozhassak, aztán már ébred és mehetünk zazáért, akit meg viszünk focira, úszni, úgyhogy este érünk haza, vacsi, fürdés, mese, alvás. És totál hulla is vagyok. Most, hogy terhes vagyok, ráadásul ugye a maximáis fáradékonyság is rám tört, így amit korábban éjszaka megcsináltam, vasalás, kis meló, ajánlatok írása, no meg persze egy kis babusgatás apucival, no erre már nincs erőm, bealszok a gyerekekkel. Áruljátok el, Ti hogy csináljátok?? Mert nekem valahogy nem sikerül sohase a végére jutnom semminek.
Igaz, nálunk apuci nem is segít itthon semmit, ő le tudja a magáét azzal, hogy pénzt keres (mintha én nem...). Ráadásul most költöztünk októberben kertes házba, aminek nagyon örülünk, de asszem, tavasztól még a kerti munkák is egyedül rám szakadnak.
Az egyetlen támaszom a fiam, aki azért néha hajlandó segíteni, ha megkérem, illetve Leenával rengeteget foglalkozik, ami nagy előny.

No, kicsit hosszúra sikeredett, bocsi:)

Szép estét mindnekinek!

Ors

Kép

Kép

Kép
orsoly81
Budapest XIV. kerület
 
 


Szia!
Felélesztjük a topicot? Az nem rossz!
ezt a gyedes dolgot nem tudtam, de szemétség. Én végül beszereztem a gyes igazolást, és jártam is a kismamabérlettel. Elvileg most is vehetnék, de nem nagyon megyek el itthonról autó nélkül. ja, mert közben megszületett a következő ikerpárunk, úgyhogy én már duplán nevezhetek a 6 gyerekkel ebbe a topicba :lol: Volt itt annak egy 6 gyerekes, mindig nagyon csodáltam!
Ami a bérletet illeti, azt hiszem olyan igazolás kéne, amin az van, h meddig jár a gyes neked, abból nem derülne ki, h most még nem az van.Ez különben azért jó intézkedés, mert közben 2 év után többen mennek vissza dolgozni, és gyes mellett is csak max fél állást lehet vállalni :( De azt nemtom hallottad-e, h be akarják vezetni, h a 65 év felettieknek és az ovisoknak is kelljen fizetni a bkv-n. Csak egy rövid számítás: a két középsőm jár úszni, heti2x, ez tesókedvezménnyel 11000 ft, ami azt hiszem igazán jutányos. Most, h itt vannak a kicsik, anyám viszi őket, bkv-val. Ha mind3nak bérletet kell venni, az gondolom félárú bérlet lesz (vagy ki tudja), az kb 11-12000 ft havonta, azaz az úszásuk duplájára megy fel!!!!
Olcsóbb kocsival átvinni őket, éljen a környezetvédelem!!!

És a kistesó mi lesz?

bölcsi: enyémek nem jártak, nincs is nagyon a közelben, főként csak délelőttre elvinni meg érte menni több idő, mint ha nem megy.
Meg itthon is volt mindig gyerek a házban, a társaság is megoldott.

háztartás: sosem olyan, mint szeretném. Hétvégén segít a párom, meg próbáljuk a nagyokat is rávenni a takarításra, rendet tartani, rendet rakniuk muszáj. Persze a lakás így sem olyan, mint szeretném, de 6 gyerek mellett ne legyen az ember maximalista :lol

Szóval igyekszem urrá lenni a káoszon. főznöm nem muszáj minden nap most, mert a kicsik még nem esznek, a többi meg bent eszik, de igyekszem főzni, mert szeretik a meleg vacsit, meg próbálom korrigálni a menza hiányosságait.

claire
 
 


Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
Kölöknet Könyvfesztivál és vásár