A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Eszterke és az apukájától kapott spéci cumi: :lol:

Kép

Marci teljes nyugalomban: 8)

Kép

feri (mni)

Niki, Feri, még egyszer köszönjük a szuper vendéglátást! Ez volt eddig a leghosszabb kiruccanásunk Eszterrel, nagyon jól éreztük magunkat.
Most nyomtam még be a kuglófot is, nagyon fincsi volt!
és a fotókat is köszi!!
Feri, ugorj be majd a pelenákáért ahogy megbeszéltük Nikivel - ha lesz időd.

Szilvi, na Marcus hogy áll a délutánnal, nálunk "egyelőre" visszállt a rendszer. 3kor kajesz utána fél4ig ébren és most szundi. remélem így folytatódik

Monácska, miért nem szopizik Nóri?
mi az a Haberman etető??
én egyébként Medela fejőt használok, eletromost béreltem, ez nagyon kényelmes.

Melinda,
nem szűz jegyű vagyok, oroszlán, szóval erre nem foghatom, hogy túl tudományos vagyok :)

egyébként mondd meg, hogy hol kapni ilyen babát, aki ennyit alszik?? :)
Linocs, hozzád is szól a kérdés!!

Eszterxx, hasizmozás császár után 3 héttel!! dilis vagy
lehet, hogy csak irigykedem, hogy megpróbáltad, én még azzal alibizem magam, hogy azért nem tornázom meg fogyózom, nehogy elmenjen a kevéske tejem....
tényleg van amúgy ilyen összefüggés??

Pumperka, én ma vezettem úgy először Eszterrel mellettem. és nem aludt ám be ahogy vártam, úgyhogy néha kellett cumit dugdosni a szájába meg beszélni hozzá, de nem volt vészes, nem mentem gyorsan és mivel régebben is szimultán vezettem és közben telefonáltam, ettem, ittam (elítélendő módon...) ezért megoldható simán...
mondjuk sírni még nem sírt, akkor nem tudom mit csinálnék!!

KépKép
judit18

Lilla már el is kezdte a pasizást:

Kép

:lol:

feri (mni)

Judit18: 3 körül elaludt még a Nikiéknél egy kis evés után, azóta alszik.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Most csak at evés témára reagálok.
Egy nap egyszer azért rámérek a drágámra. Na most délután 3 után 140-et szopiztunk.Ennyit most először. Persze 1 óra múlva cicit követelt. Sírtunk volna 3 órát,mert a védőnő szerint bírnunk kell. Azóta másodszor szopizunk most, és persze kakil ezerrel,de így könnyen kijön.
Judit!
Had egyen Nimi amennyit akar,nem ettől lesz később gond a súlyával. Sőt nem is lesz. :wink:
Monácska!
Minden elismerésem a tiéd. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote]J írta:uditkmét: mi is gyarapodunk szépen, nekem nem volt feltűnő Andris növekedése, de most, hogy igy végiggondolom, 3350-vel jött haza a kórházból és tegnap 4270 volt, úgyhogy egy alatt 1 kilot tuti hizik! Nekem ez nem sok, az anyja lazán túlszárnyalja, de ha úgy nézem, hogy a súlya 1/4-t fel tudja szedni... nyert a fiam
[/quote]

Eszterxx!!!
Nem 4790 grammal született Andris :?: :!: Hogyhogy 3350-nel ment haza?

Pumperka!
Nagyon köszi a tanácsokat, a tejleadó reflexre nem gondoltam eddig. A védőnő is azt mondta hogy túletetés ilyenkor még nincs. Az orvos viszont ki van akadva....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Szilvánusz, Jim, Mzx, Bosek, Potyka!
Nektek is köszönöm a hozzászólást. Azért aggódok többek közt, hogy dagi lesz, hogy hogy bírom el a gerincsérvemmel cipelni a súlyát. Levi is félévesen 10 kg volt...

Linocs!Én még azt sem bírom mondani hogy született!
Kivették!!! :( :( :( :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Császárosoknak megnyugtatásul: amikor a két gyerek megszületett, akkor én sem éreztem azt, hogy itt most én produkáltam valamit. Odatették őket a pocakomra, de nekem is inkább olyan érzés volt, mintha "kaptam" volna egy babát. Szóval ez a természetes szülésnél is előfordul. Kellett jópár nap, mire úgy éreztem, hogy hozzám tartoznak, ők az én pici babáim. :)

Laura is többet eszik 100-nál általában, asszem 2800 grammal hoztam haza, 1 hónap alatt 3750-re hízott, tegnap este 4520-nak mértük, és csak vasárnap lesz 2 hónapos....szóval heti 20 dekát masszívan hozott eddig :). Még nem dagi, csak a feje :wink: .

Judit, egyébként én sem adnék neki kevesebbet, a vizet csak azért írtam, ha mindenképpen a kevesebben gondolkodsz, akkor legalább nem érezné a mennyiséget kevésnek.

Egyébként nem egyformán tápláló a teje az anyukáknak. A barátnőm babája végig kevesebbet evett, mint Erik, és 3 hónap alatt nagyon durván Michelin baba kinézete lett. Ugyanez van a második gyereknél most. 30 dekákat hízik hetente, ha jól emlékszem, 10 perc alatt benyomja a kb. 100 g tejcsit.

Kép

Kép
mzx

Mzx!
Csaj az a baj, hogy Nimi is és Levi is 30-50 dkg-ot hízik(ott) hetente....
Lehet hogy az én pajzsmirigy gyógyszeremnek is köze van ehhez?!
És így utólag nézve a képeket pár hónaposan Levi csúnya kövér volt. Akkor gyönyörűnek láttuk de így utólag. Hál Istennek már nem kövér, csinos kisfiú. (nem is sovány, az átlagnál erősebb).

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Itt egy teljes táblázat a babák érkezése szerint. :)
25 fiú és 32 lány született, 17 császár és 39 sima szülés volt.
Akinél esetleg valamit elírtam, szóljon! :wink:

KépKép KépKép

KépKép
KépKép
mni

Mzx: Gordonnal tejleadó voltam 3 hónapig és 6 hets korától visszaállt a ciklusom... :? :?

Feri: nagggggyon szuperek a képek! ÍRjatok még a minitaliról!!!

Eszterxx és Kvaszéva: csütörtök okés, reményeim szerint sikerül Gordont apuhoz lepasszolni. Mivel 3-ig érek rá, mert sajna a mai fogorvolás ugrott és akkor kell menjek, és előtte Apa alszik, Érdre nem tudtok kijönni. Évi, mehetünk hozzátok? Jó idő esetén séta.
Jó így?

TYŰ, csajok, a mai nap után megtanultam pici dolgoknak örülni: pl hogy este 7 óta CSEND van... 11-től 6-ig non stop (!) ordítás volt, max. 5-10 perces szünetekkel... Szegénykémnek gőzöm sincs mi baja volt, lehet, a frontok... Brutál volt!!!! A védőnő azt mondta, hogy vigyem dokihoz, a doki, hogy reggelig várjunk. Aztán kivittem a levegőre, ott kiütötte magát, azóta csend van..

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Van jó hír is: tegnap az 56-os ruhákat lecseréltük a 62-es ruhatárra!!! És passzentosan jók a cuccok :shock: :shock:
Hurkagyurka :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Kölyök mikor tér haza Maszattal??? :?:
Már úgy várom!!!!

Ha igaz az elméletetek visszafelé is, akkor a mai katasztrofális nap után nyugis éjszakánk jön! :roll:
Ránkfér, különösen erre a kismanóra, annyi sokat szenvedett ma!!! :(
Mondjuk mi is, azért 7 órán keresztül a bömbit hallgatni, hááát nem egy fáklyásmenet volt... :? Gordonra nagyon büszke vagyok, sokat segített ma, cserébe helyette rendet raktam a cuccai között, aminek meg ő örült. Színtiszta szimbiózis :lol: :lol:
Egyelőre 9 óta alszik(!), sőt, meg is tudtam azóta fürdeni, Hawaii :!: :D :D
Megyek is, odabújok a kis babaszagú bestiához! :D :D :D :D

Kép
Kép

mpatr

exmagzatom

Nagyon sajnáltalak bömbike :lol: :lol: :lol: koncertje miatt....a levegő....hidd el..mindig jót tesz....akkor elpilled...és nem lesz anyadidkó martalék :lol: :lol: :lol:
Holnap indulok Bajára.....de pénteken....remélem, hogy Barbit vinni tudom...meglátjuk...ha nem..akkor szombaton...nanó-boldogítalak :lol: :lol: :lol: :lol:

Rátok is Lányzóim...és csendes csemetéitekre :lol: :lol: :lol: szeretettel gondolok!

nanó :wink: :wink: :wink:

Kép
nanó:))

Linocs: (286 oldra válasz) 1. fanyar humor? :shock: - lebuktam! írás előtt somot eszem! :lol:
2. Nimi lélegzete néha felgyorsul -6-10 lélegzetvétel rendkívűl gyors (mint amikor megijed valamitől), majd lelassul magától. Ez annak a háttérinfonak ismererében aggaszt, hogy voltak adaptációs problémák a születése után, ami szapora lélegtezvételben is megnyilvánult - szerintem e nélkül nem problémáznék rajta.
3. szopizás után hosszú játék a kölökkel -ének, simi, orrdorgölőzés, furulya és egyéb hangszerek -és csak akkor hagyod aludni, amikor már úgy látod, hogy akkorákat ásít, hogy majd kiesik a száján. Ezt minden szopizás után eljátszani egy pár nap -utána tutira nem lesz vele gond éjszaka. Nem kell végletekben gondolkodni - tűvel szurkálni azért kell!!! :lol: :lol: :lol:
MIKO LESZ A TALI???? MI UGRÁSRA KÉSZEN VÁRJUK!!!

kiszazsu: mindenkinél más a helyzet. Én pl. mindefélét eszek-tejterméket is beleértve, és nincs semmi gondunk. Tejecskét naponta kb. 1 litert iszok -vagy többet. Ezt szerintem a legjobb ha kitapasztalja az ember(nek leánya).

szilvánusz: Góbéland fővárosából származom, amit egyesek (tévesen!) a kincses városnak tudnak (Kolozsvár), de valójában Székelyudvarhely az.

feri: tömitek a kölköt mi??? Szóval mégis csak hízik az ebadta!!!
Szipi-szupik a képok!!! Profi fotós, profi modellek!!! Így könnyű!!!

pénz: nem adtam sem a gyerekdokinak sem a védőnőnek -csak egy - egy kis marcipánt az első alkalommal. Csak egyszer jöttek ki - második héttől már mi mentünk, két sarokkal odébb van a rendelés + ott szoktuk a súlyunkat is mérni (UTÁLOK PÉNZT ADNI !!!)

Juditkecskemét: az én Nimim is 50 körül hízik hetene!!! Szépen dagad is a drágám!!! Valószínüleg én adnék neki kajcsit amennyit kér!!! Párszor megpróbálnám elmagyarázni a dokinak, hogy miért nem megy az amit ő akar, utána meg azt mondanám amit hallani akar - én meg azt csinálnám, amit én akarok!!!
(pl. bébiőrt ajánlott a doki - már vagy 3x is elmondta - de egyrészt én nem tartom fontosnak, másrészt meg nem mellékelte hozzá a csekket - szóval ha negyedszer is rákérdez, akko má úgy fogom rázni a fejem, mint Bólógató János, és elmondom neki, hogy nemcsak hogy vettem, de má ettem is olyant!!! )

biribon: bárhogy döntesz, az a legjobb döntés az aktuális helyzetben, időben!!!!!

judit18: én is kb. 2 hetes kora óta fürdöm. Vagy lehet, hogy még hamarabb???
A hányós sztori az addigi rendszerünk fiam általi seggberúgásának ékes példája - szó nem volt lazaságról induláskor. 3 utcányira sétáltunk (10 perc!!!!) csupán, ahol a férjem nagylánya valami humanitárius mozgalomban segített használt ruhák eladásánál. Nimród indulás előtt evett -de rá egy órára majdnem felfalta a férjem exét - és hát nem hagyott nekem sok választást!!! :lol: :lol: :lol:

kedves Pati: ha valamit megemlítesz (tök mindegy, hogy van-e előtte tagadószó, vagy sem) az rögzül az agyban (a tagadószóval vagy nélküle) !!!! Szóval: ha azt mondod, hogy Liberot szeretnél ( a bármit csak Pamperst ne helyett), akko az mászik be az emberek agyába!!! Vigyázat: kölköknél különösen működik ez!!!

nanó: azt hogy mosolyog a gyerek, még csak elhiszem, na de hogy már olvasni is tud naaaaaa!!!!!!!! :D :lol: :D :lol:

eszterxx: úgy látom, a hasadon kívül az agyad is zsibbad (nem is) néha!!! különben hogy tudna egy ember ennyi hülyeséget összehordani??? :lol: :lol: :lol: Mindig jókedvre derülök, téged olvasva!!

mzx: Fanninál, a 6 hetes kontrollnál a doki feltette a szokásos kérdeés: hogyan kívánnak védekezni? A párom rezzenéstelen arccal mondta neki: ésszel. :lol: :lol: :lol: . Kifele jövet, modtam neki, hogy nagy égés lesz, ha pár hét múlva felkeressük, hogy útban van a tesó. Egy évig védett a szoptatás. Oszt az eszünk, má' csak 3 hónapig élt! :lol: :lol: :lol:
Asszem most megkérdem a dokit az alternatívákról - bár még egy tesót mindenképpen szeretnénk.

Nanó:szöget vertél a fejembe!!! Nyoma sincs testvérféltékenységnek, "szeretjük picibabát" annyira sokszor elhangzik Fannitól, hogy tudatosan ellensúlyozom a "Fannit is szeretjük"-el. Szükségét érzem!!!
DE AKKOR: mi volt ma a "pisilni kell " 5x megismétlése sétálni indulás után rögtön, miközben Nimródot a boltosnéninél hagyjuk, pisi persze nincs :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: És ma a folyamatos "hátani kell" (hányni kell), miközben szó nincs róla???? miért érzem úgy, hogy provokál a kiscsaj, és azt akarja elérni, hogy megszidjam???
Tojást vettünk, egyet a kezében hozott haza, ami pont a hűtő előtt "kicsúszott" a kezéből. TUDTAM VÉGIG, HOGY ÍGY LESZ!!!
De kiszúrtam vele!!!!!!! Azt mondtam, hogy semmi baj!!!-hihi. Szóval nem sikerült ma összebalhéznunk. De nem hiszitek el, folyamatosan érzem, hogy provokál, feszíti a húrt!!!
Csaknem????? De hogy tudja kiadni magából egy 2 éves a testvérféltékenységnek nevezett érzéseket???? Rajz, beszéd, szerepjáték még nem megy. Mi más maradt????????????

Azé vagyok ilyen hosszú, mert rövidebb nem tudtam lenni. :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

És nagyon hiányzik hogy reggeli Fanni szeretgetések, ölelgetések, de valahogyan mindig akkor szopizik a gróf úr, amikor Fanni megjelenik a szobánkban, maga után vonszolva a takatóját, párnáját, és egyéb hóbelebáncát. Lehet, hogy neki is hiányzik???

Na megyek, megtömök egy kölköt, mert már teljesen átáztam.

Kép Kép Kép
fanetta

Látom, az éjjeli baglyok mind átmentek alvóba. Örül mindenki, hogy aludhat, mint majom a farkának -ugyi????? :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

Csak a pénz kérdésre akarok gyors reagálni!
Nehogy adjatok már! A védőnőnek kutya kötelessége kijárni! A dokinak meg egyszer (mikor hazajössz a kórházból) kötelező jönnie, ha utána is jön, az alku kérdése.
Vendég

Fanetta: aha, som... - mindent értek ;)
habár még egyet nem: adaptációs probléma: ez mit takar? merthogy Fruzska is olyasmit produkál, mint amit te leírtál... (aztán ígérem, leszakadok a témáról)
linocs

Sziasztok!

Monácska: A szopizáshoz próbálkoztatok szilikonos mellbimbóra helyezhető segitővel ? (Nem tudom a szakszerű nevét). Nálunk is problémás volt a szopi a kezdetektől mert a baba nem jó technikát alkalmaz, nekem meg túl kicsi a mellbimbóm. Mi ezt a kórházban kaptuk és azóta rendesen szopizunk. Van olyan változata aminek a felső része levágott, a szilikon csak a bimbóudvar alsó részére tapad, igy a kicsi érzi a bőrömet is, nem olyan mű a dolog.

Hol vettétek azt a sárga fürdető szivacsot ami a képen van? Nagyon tuti :)

Andi

KépKép
andee73

linocs: nehezen alkalmazkodott a külvilághoz, bár 9/10 apgarral pottyant ki.
Konkrétan: születése után 2-óra inkubátor, aztán megkaptam. Egy idő utá arra lettem figyelmes, hogy negyon hideg és LILA a keze, míg máshol szépen kirózsaszínesedett (hiába na, tudta, hogy a rózsaszín a tesója kedvence). Előszőr lerázott a csecsemőn, mondván, hogy az én kezem túl meleg :!: , aztán másodszor -gondolom, hogy védje magát, ha netán mágis zűr lenne- inkubátorba dugta, majd hívta a gyerekdokit. (mintha ezt már írtam vóna...) Oxigént kapott azonnal - és hát hitványnak azé volt lila meg (szerintem nemnormálisan) hideg a keze meg a lába, mert a vér oxigénszintje nem volt megfelelő, és ez előszőr a perifériás területeken (kéz, láb) kezd látszogatni. Nem tudta Nimikém a levegő nemtiszta oxigénjét feldolgozni megfelelően -hiába hívták még Lacikának is! -, innen a szapora lélegzetvétel (nem halmozni akart a beste)!, ami akko nem tűnt fel. Ilyenkor az a veszélyesebb, hogy az agy sem jut a neki kellő oxigénhez, és a köbgyökön többet gondolkodik majd a kölyök, mint amennyi konvencionálisan megengedett - és akko meg má azt a csúnya szót mondják rá, hogy retardált. Szóval azután óránként szúrták (ellenőrizték) a kölköt - lehet, hogy nem említettem nekik, hogy a sündisznóval való rokonságot csak Darwin szépapánk tartja. :lol:
Aznap má csak este kaptam meg egy kis időre szopira.

Kép Kép Kép
fanetta

Fanetta: Köszi! Akkor lehet, hogy Fruzska csak épp rosszat álmodik (nincs tej a ciciben, vagy eltűnt az összes cici a világból, vagy a legrosszabb: anya eltűnt... ;) ), azért veszi gyorsabban a levegől - ugyanis ő mindig csak ha alszik, akkor csinálja - mindenesetre megkérdem a dokit jövő héten...
Úgy látszik, elég felületesen olvastam annak idején, mikor ezeket leírtad, mert nem emlékeztem rá :oops:
Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz az orvosi vizsgálat eredménye.

Találkozó: én bármikor kész vagyok találkozni - csak az úrnőmön és parancsolómon múlik, mikor és hová tudunk menni - szóval...
linocs

A Kedves nyaggat, hogy rakjam fel ezeket a képeket :)
Kép

Kép
linocs

Linocs, Fruzsi egy tündér!!!!!!!!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek: köszi :)
linocs

Tud valaki valamit Kölyökről????????????????????????
linocs

Böbi

Kép

Kép
bosek

Helló csajok!

Linocs: Tündéri ez a Fruzsi. Mondott neked valamit a védőnő a piros kiütésre?
Fanetta, Linocs, Mni, Judit: találkozhatunk jövő hét után, legyen április 22. kedd mondjuk nálunk és innen lemegyünk a Rómaira egyet sétálni meg hekkezni. Azért akkor mert utána mi elmegyünk szülőkhöz vidékre majd 2 hétre.
De a meghívás mindenkinek szól ám, aki tud és van kedve jöjjön a kis poronyttal :lol: De komolyan, gyertek minél többen. Van egy kis játszótér is itt az udvarban meg lehet piknikelni, szal hozhattok tesókat is.
eszterxx: ez a 35xxx grammos hazajövetel engem is érdekel ám nagyon. Ennyit fogyott a kórházban?
pati: ilyenkor mi lehet a baja egy ilyen picinek, amikor ennyit sír?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

jó ötlet a római, én benne vagyok! aznap lesz Eszter pont 6hetes!
és akedd mint tudjátok nekem mindig remek.

a hekkrőlne is beszéljünk...isteni ötlet

akkor végre előben is megtekinthetjük Fruzsit ésNimit is! és gondolom Fanni is jönne!

Attila tegnap vett egy robogót, így ha aznap nem kell vidékre mennie, ahova ugye nem tud robogóval, akkor biztos tudok menni...hanem akkor majd legfeljebb megkérem kedves solymári szomszédaimat, hogy vigyenek el

szerintetek mennyi ideig nem gáz az autós hordozóban tartani a babát? most gondoltam elugrom vele a Brendonba de azt kb 1,5 óra alatt járom meg.
az sok már a gerincének?

KépKép
judit18

Most jöttünk a doktortól. Jó volt a megérzésem. Van enyhe szájpenészünk, kezelni kell Zsombit, ésa az én mellemet, talán akkor a szúró fájdalom is szűnik nekem. Őt állítólag nem zavarja semmi.

:evil: :( :evil:

Édes Fruzsi, és milyen nagylány már... :wink:

Tényleg Kölyöknek hány napot kell bennmaradnia, ha minden rendben?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit18!
Telejesen rendben van a másfél óra hordozóban. Milyen merész vagy!
A tegnapi kiruccanás után kedvet kaptál a csavargáshoz?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!
Te nem akarsz jönni? Ti merre laktok?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok!

Most gyorsan csak a gyerek súlyára: természetesen 4350vel jöttünk haza és 5270 volt most.... sok itt az új ember, már be sem vallom, valaha mi volt a foglalkozásom... illetve előre parázok, mi lesz, ha januárban visszamegyek...én és a számok????????? Na, mindegy, fogjuk rá, hogy a különbség nem szignifikáns :lol:

Kölyök, gyere már vissza!!!!!!!!!!!!!!

Szilvánusz, a rómaihoz én is csatlakozom! Jó idő remélem megrendelve 22-re!!!!!!!!!

Na, megyek ebédeltetni...

Kép

KépKép
eszterxx

Sajna én nagyon messze Tőletek! :(
XVII. kerület Rákosliget. Az Örs Vezér tértől még 30-40 perc kifelé. :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szép napot!

Mostanában csak olvasó üzemmódban vagyok, mert valami gond van az internet-kapcsolattal: olyan lassan tölti be az oldalt, hogy mire végigolvasom, tutira kel valamelyik gyerek és nincs már időm írni. :( Nem is tudom, mit akartam. :?

Azt biztos, hogy gyönyörűek a babák! Felsorolás nélkül, most különösen Nóri mosolygós képe tetszett nagyon. :) És a babatalis képek! Arra irigy is vagyok!!!

Mni, köszi a táblázatot! Jó így egészben látni! Már csak Kölyök hazatérésére várunk és teljes a kép! :lol: :lol: :lol:

Jim, a guszta vacsidról jutott eszembe: kedves férjem meglepett, azt mondta, hogy amikor itthon van, mindig megfőz több napra, hogy amikor 24-ezik, legyen itthon kaja, legalább ezzel ne kelljen bajlódnom! Úgy meghatódtam!!! Mindjárt egy hatalmas töltött dagadóval indított! :lol: (Közben meg azon aggódik, hogy mióta nincs a szakmában, elfelejtett főzni. :roll: )

Akiknél 2 év körüli testvér van: hogyan oldjátok meg a sétát? Én egyszerűen nem bírok Alexával. Képtelen szót fogadni, és arra jönni, amerre én mondom, világgá szalad, én meg robogok utána a babakocsival. Ezért azóta csak apás napokon sétálunk :oops: , de talán ma du. újra próbálkozom egyedül.
Szerintetek ez is a féltékenység része lehet? (Más "tünet" nincs.) Egyébként csak velem csinálja, akkor is, ha csak ketten megyünk le, az apjával és a hugicámmal is szépen tudott kézen fogva menni.

Átnéztem a képeket. Akik hiányoznak:
Livcsi - Dani
Haga - Albert István
Livike - Lilien Hanna
Xien - Diána (mert a kapott kép olyan kicsi, hogy nem tudom feltenni)
Zsombi - Luca
Aranykavics - Szilveszter
Pepike - Alíz (csak közös van Pepikével, Apával Anyával meg túl kicsi volt a kép szintén :( )
Rima - Leon
Ódry - Réka
Bnesz.eva - Bianka
Norco - Brúnó
Mézgombi - Johanna
Driakk - Sári
Ajsa - Sarolta
Arizona - Kata
Kölyök - Máté (hazaérkezés után biztosan kapunk tőlük :lol: )
Vendég

Jim,
nagyon-nagyon köszi a párnás képeket! Egyelőre még küzdünk, de nem adom fel - lehet, hogy túl kemény a párnánk, és ki kellene venni belőle egy kis tölteléket..De nagyon köszi!!!!!

Bosek,
nálam detto a helyzet, azaz 5 kg maradt fenn, ami pont annyi, hogy semmilyen ruhámba nem férek bele! Ja, és a motoros bőrszerkóm nekem se hiszem, hogy jó lenne, még meg se mertem próbálni. Pedig lassan menni fogok egy kört itt Kecskemét körül (Tőserdőre mondjuk...), mert kezdek begolyózni és az elvonási tüneteim is durvák..főleg így tavasszal, szép időben.

Judit,
én benne vagyok egy kecskeméti minitaliban, és Aranykavicsot is előbányázhatjuk!!! Mi kertes házban lakunk az Auchannál, szóval lehet nálunk is szép időben, vagy esetleg játszótér valahol - és az Levit is biztos lekötné!

KépKép
kmanna

Tegnap firtattátok a fogyókúrát. AKi szoptat, cska nagyon ésszel, azaz mondjuk ne egyen fehérlisztet, cukrot, stb. mert a fogyásnál a mérgek kezdenek felszanadulni először, és ebben az esetben átmennek az anyatejbe.

Toránánál sztem minimum a hat hét gát és hasi sebbel is, de még fontosabb, hogy először intimtorna, mert a hasizom gyakorlatok tönkrevághatják a záróizmokat.

Szülés után, gyermekágy alatt normális jelenség az izzadás, részben a felhalmozott vizet választja ki a szervezet,m részben pedig a fokozott hőleadással a babát melegítené, ha közvetlen közelben lenne, pusztán, télben, stb. (volt, hogy kétszer cseréltem hálóinget egy éjszaka).

És még valami, bizonyos mennyiségű zsírtöbblet hormonálisan van, vésztartalék, szoptatás ideje alatt nehezebben megy le. (persze vannak ekvés szerencsések, őket őszintén irigylem, de én pl. még hízásra is kifejezetten hajlok a szopattás alatt, hurrá. :cry: )

A nagyobbik meg azért pisil, hány, tör tojást, hogy ODAFIGYELJ rá. Az is előfordul, hogy kifejezetten bepisil, mert irigyli a tisztábatevést, azt a figyelmet, amit addig csak a babára fordít a mama. Kislánynál érdemes csecsmőbabát adni, hátha van kedve azzal kijátsznai a gondjait (ok, kisfiúnál is, de a rózsaszín babakocsi az utcán gáz...) Nálunk Ketteske Egyeskének egy óriási csecsemőbabát hozott (anyuci mindig ilyenre vágyott). A baba két teljes éven át a földön aludt meztelenül, pedig én tényleg mindig rendbetettem, és felöltöztettem, de anyukája úgy látszik ily módon tiltakozott.

Amúgy többedk gyereknél az a jó, hogy a féltékenység vhogy gyengébb, tény, ált. a nagyobbak önkéntelenül lekötik a balhézóst. Kitartás, sok extra szeretgetés, és bízni az idő gyógyhatásában.

AMúgy én a húszhóssal-újszülöttel tesókocsival sétáltam sokáig. Meg azzal mentem posta, bolt, stb. Aztán szerencsére már az sem kellett .

potyka

Zsu!
Annó a 16 hónapossal nekem is volt ilyen probléma. Igen lehet, hogy ez a féltékenység megnyílvánulása.

Igen lánygyerekeknél tényleg jó figyelni, hogy bánik a a bájával, sokat elárul.
Fokozatosan megszokja Alexa az új helyzetet.

Nappal Ti mennyi időt hagytok ki max 2 etetés között, ha jól alszik a baba?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Melinda!
Nektek mi volt ma az orvosnál?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kmanna!
Ok. majd megbeszéljük, mi is kertes házban lakunk :D

Pumperka!
Én is szájpenszére gyanakodok. Kicsit érzékeny a mellbimbóm, néha mintha égne. A Nimi szájában a fehérségre nem tudom eldönteni hogy mi az, csak a tejtől van, vagy szájpenész??

Leírnád részletesen a tapasztalataidat!? Köszi

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Kmanna!
Pü. ment!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Kvaszéva, Ügynöknő, privi ment.

Kép
Kép

mpatr

Judit!
A kis arcán belül, nem az innyén, van fehér lerakódás, de én most pl nem is láttam annyira enyhe még. Amikor az orvos mutatta láttam. Kicsi foltocska. Halvány fehér.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Csajok (bosek, potyka, jim, eszterxx, szilvanusz, juditkecskemet, mzx - remélem nem felejtettem ki senkit :oops: ) nagyon köszi a császárra vonatkozó véleményeiteket, érzeteket, hogy megosztottátok - csak elmúlik egyszercsak a rossz szájíz...

Mni, szilvanusz, judit18: nagyon szépek a babák és a mamák is, együtt és külön-külön ;) Biztos jó volt!!! Hogy bírták a babák az utazást? Szilvanusz, látom, a kisfiad becsajozott, de még rádnéz, hogy szabad-e :)

pepike: nem semmi, mi minden vár rátok májusban - erős csaj vagy!!!

Bosek: szuper, hogy már csak cici kell!!! A fogyókúráról azt olvastam, hallottam, hogy szoptatás közben inkább ne, mert a méreganyagok a tejben kötnek ki :shock:

pumperka: ez engem is izgat, hogyan fogom jövő héten megoldani, hogy időre kell mennünk dokihoz - hogy fogom a gyermeket időre etetni, tisztába rakni és felöltöztetni, közben én zuhanyozni, öltözködni :shock: :shock: :shock: Nappal kb. 2-3 óránként eszik Fruzsi, inkább 3
A szájpenészes tapasztalataid engem is érdekelnének: ma reggel nagyon fura volt a jobb cicim...

mona: nekem avent mellszívóm van - nem nagyon használom, de amikor használtam, nagyon meg voltam elégedve vele

mzx, eszterxx: lehet, hogy én is csatlakozni fogok a korán menstruálók csapatához - két napja úgy fájdogál a hasam, mint korábban menzesz előtt - ne máááááááá

judit18: a Kedvessel megbeszéltük, hogy azért ilyen jó alvó/evő a kisasszony, mert jók voltunk a múlt évben, és ezt hozta a Jézuska/nyuszi/Mikulás ;)

Mni: jó nézni az immáron betöltött táblázatot, köszi, hogy vezeted!!!

Zsu: neked meg ezer köszönet a képek, és a születéstörténetek gondozásáért!!!

szilvánusz: jó a a 22., annyi megkötéssel, hogy Fruzsinak az védőnős, orvosos nap, habár akkor már 7 hetes lesz, nem tudom, hogy akkor is menni kell-e - szóval valszeg, déltől már jó
A kiütésre azt mondta a védőnő, hogy a tejtől van, és nem kell vele csinálni semmit, elmúlik magától

potyka: neked szakmád is kötődik a gyerekekhez, orvosláshoz, vagy csak a tapasztalat beszél belőled? Nagyon okosakat írsz!
linocs

Sziasztok!

Andee! A szivacsot a tescóban vették anyósomék! És valóban nagyon kénylemes rajta fürdetni, nem csak Nóri imádja, én is! Bimbóvédőre gondolsz szerintem, próbáltuk, de Nóri kiköpdösi........
Várok még vagy két hetet, míg újra rápróbálunk, emrt mostanában őrületig sírtuk magunkat a ciczés miatt.............

Linocs!
Avent kéz vagy elektromos? Mert kézim van nekem is, de a kezem már nem bírja...... Szerintem Medelát veszk, nézek valahol amjd használtan. Újonan elég drága! :(

Potky!
Jó hogy írtad az izzadást, mert megőrültem attól, hogy állandóan büdösnek érzem magam, akármit is csinálok........ Szabályosan szégyelltem a dolgot, de akkor ez normális! hálistennek!

Ma sétálni voltunk!!!!! Először, mióta megszületett Nóri! Csodás volt kimozdulni végre!
Gyerekek, hogy mennyire nem veszik sehol figyelembe a babakocsikat..................... :evil: :evil: :evil: Lépcső lépcső hátán, még a gyógyszertárban is!
Vendég

Tele van hibával.....................

Bocsánat!
Vendég

Monácska, nagyon büszke lehetsz magadra!!!! :!:
Nem mindenki csinálná így... :roll:

Kép
Kép

mpatr

Snki nem válaszol arra, hogy két etetés között mennyit hagytok max, ha a baba tök jól alszik. Összevagyok zavarodva. Mindenki mást mond: Védőnő, orvos stb....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Monácska!
A legjobb napot választottátok sétára, gyönyörű idő van...

Nekem ma hihetetlenül jól bírja a kajaszüneteket, de ez olyan furcsa. Tegnap volt 9 szopink. Ma eddig négy, az egyik csak elég mini...

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote="mpatr"]M írta:mpatronácska, nagyon büszke lehetsz magadra!!!! :!:
Nem mindenki csinálná így... :roll:

Hát, tudod..... Éppen ma megint elmerültem a letargiába. Iszonyatosan nehezen dolgozom fel, hogy nem megy, ellenére annak, hogy a fél karom odaadnám, ha sikerülne! Leégettem a krumplit, mert etettem és utána fejtem, elfelejtettem, hogy odatettem főni, elfőtte a vizet............. Dobhatom ki az edényt is. És mindenkinek az első kérdése, hogy szoptatsz???? Igen, van tejem............
Basszakutya na......
Ez van, ebből kell a lehető legtöbbet kihozni.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?