A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok, két napig nem volt net, illetve alig, úgyhogy még olvasni sem tudtam igazán :evil: :evil: :evil:

Ma próbálok visszaolvasni!
Köszönjük a köszöntéseket és sok boldogságot kívánunk az ikertesóknak, Lizikének és Dorkának! Kép

Meryke, hogy te mennyire aranyos vagy! Köszi szépen!

KépKépKép
bongyi

Gréti cica, boldog héthónaposságot!

Kép

KépKépKép
bongyi

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk: Látom, már mindenki tali lázban ég :) Mi sajnos nem tudunk menni. :( Nincs autónk, bkv-val nem tudok elvergődni az Árpád hídhoz, metróhoz le-onnan fel, nagy monstrum babakocsink van. Pedig nagyon szerettünk volna... :( :( :(
Amúgy jól vagyunk, Geri nagyon aktív, körbemássza a lakást, a hétvégén pedig felült és felállt egyedül. Bár még eléggé inog a lába alatta, de állandóan állni akar. :) Továbbra is egy vigyori törpecirkáló. :)

Minden betegnek jobbulást, hófordulósoknak, szülinapos mamiknak, tesóknak nagy puszi és gratula!

puszi
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Grétikének boldog 7. hónapot!

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Grétacicának boldog hófordulót!

L.Móni! Hogy van a hátad? Nekem éjjel is fent volt egy Flector tapasz, így most már egész jó!!! :D Ja, írtad!!! De jóóóó!!! :D Akkor remélem, tényleg tartós lesz, és a talira is tudtok jönni! Milyen gáz lenne, ha pont a szervező hiányozna… :roll:

Éjjel megint kaszinózás volt. Én nem tudom, hogy most Szeli ebből rendszert fog csinálni, hogy 3-4-ig játszik éjjel??? :roll: Bár nem panaszkodom, mert az óránkénti ébredéshez képest ez semmiség! :)

Kiskolbi! Ha nagyobbak lesznek, majd órákig könyöröghetünk, hogy aludjanak!!! :wink: :lol:

MMóni! Mi az a varázsitató??? :roll:

Kaqk! Gratu a méretekhez! Egyáltalán nincs Emma se lemaradva!!! :D

Dotildi! Sajnos nem, sőőőt, Szeli korábban ébred, mint eddig, így csak rosszabb lett az úszás időpontja… ez van… :cry:
A kölcsönkapott légzésfigyelőnket mi már továbbadtuk az egy hónapos Dóribabának! :D Szóval már nem használjuk egy ideje.
Tegnap volt Dorka hófordulója??? Boldog hófordulót neki!!! :D

Heni! Szuper!!! Reméljük kidugultál véglegesen!
Péterke de édin játszik!!! :lol: :lol:

Fleur! Lilla hogy van? Milyen volt az éjszaka?

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt csajok! Látom van aki már rögtön ébredés után 6kor nekiesik a gépnek :)

Boldog hófordulót Gréta!
Kép

Zsuzsóci
kár, h nem tudtok jönni :( gratula minden új tudományhoz :)

Regi
És még úgysem lesznek hajlandóak. Az öcsémet semmivel nem lehet rávenni, h napközben aludjon. Az oviban sem hajlandó :) persze lefekszik a többiekkel, de nem alszik :)
Édes vagy, h kérdezed. Hát biztos, ami fix apát kiköltöztettem a nappaliba, h tudjon aludni akármi van. Végül párszor nyüszögött, meg forgolódott álmában, de egyszer sem kellett kikelni az ágyból hozzá.
5kor kelt végül és akkor szopizott, szóval jó volt az este :) de azt hozzá teszem, h kapott Chamomillát 2*5-öt lefekvés előtt.
Ezek szerint most megint adnom kell neki. Kicsit szörcsög is, de hát nincs kizárva, h a fog miatt van ez is.
De ezek a nagy sírások szerintem tuti. Tegnap a jóga tanárnéni is azt mondta, h szerinte jobban folyik a nyála, mint pénteken....majd meglátjuk. Én még mindig nem látok fogacskát sehol.

KépKép
KépKép
fleur

Hello Lányok,

Zita, Dorka, Gréti boldog hófordulót Nektek!
Kép

Mi is köszönjünk a köszöntéseket. Lizókám tegnap egy kis angyal volt, így ünnepelt. Tök jól aludt, vigyorogva ébredt (a délutáni ébredések napok óta sírással kezdődnek) majd' 2 órát sétiztünk és rengeteget virgonckodtunk.
És isteni fincsi spenótfőzit csináltam neki. Háát, csak úgy kajálta. :lol:

Dettyk, Heni, ügyik vagytok, h ilyen szépen fogytok!

Popsikrém: én kenek minden alkalommal. Sőt, pár hónapja bepanthen-re kellett váltanunk, mert a sima már nem volt elég. Bár mostanában annyi kaki van, h akkor sem kennék kevesebbszer, ha csak a kaki után kennék :lol: :lol:

Légzésfigyelő: mivel nekünk 2in1 van, ha bekapcsolom a bébiőrt, automatice megy a légzésfigyelő is. Mivel külön szobában alszik Lizi engem megnyugtat. Egyenlőre nem tervezem a mellőzését, és mivel szerencsére eddig csak 1x riasztott szinte teljesen megfeledkezem róla, nem lettem megszállott. Csak az emlékeztet rá, h van, mikor ágyneműcserénél megpillantom a lapokat.

Zsuzsóci, de jó, h jelentkeztél. Milyen ügyes Geri, gratula a felálláshoz! Felrakhatnál képet is, már olyan régen láttunk Titeket!

Regi, egy időben Lizinek is ez volt a szórakozása. Egyszer 3-6-ig ébren volt. :shock: Szeli könnyen visszaalszik v sírdogál?

silka
silka

Csajok, ti kaptatok már Gyedet? ( maximumosok mennyit? ) én szerintem sokat kaptam, azért kérdezem, meg most akkor a Mák küldi a családit?

Heni
KépKép
heni81

Silka! Szeli 1 és negyed órát játszik éjjel (dumál, hintázik, össze-vissza mászkál a kiságyban, forog ide-oda), majd megunja, sír, kéri a cumit, és már alszik is... :roll: Tehát baja nincs, az tuti... :D

Heni! Ez engem is érdekel, mert nekem még néhány nap tgys volt... :roll: de asszem több lesz, mint amire számítottam! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Regi,
akkor ez még a jobbik eset, ha nincs baja és cumkóval visszaszundít. :lol:

Max gyedesként március volt az első teljes hónapom: hétfőn érkzett meg a 81565 focsika. Háát, nagy dőzsölés nem lesz belőle... :twisted: (főleg azért mert itt hever előttem egy rakat rezsi csekk kb 90 e értékben :cry: ) Azért felháborító, h húznak egy fölső határt. Érdekes, járulék fizetésekor sincs fölső határ :?
Ja és 7 hónap után méltóztatott kifizetni a MÁK a CSP-t. Csak gratulálni tudok nekik... :twisted:

silka
silka

Silka! Ja-ja! :D Közben néha be is szoktam aludni, de ma elég hangosan dumált, hiába húztam a takarót a fejemre... :lol:
Hát igen, elég nagy érvágás ez a gyed... így járunk... :cry: Épp mondtam is Anyunak, hogy én tök itthon maradnék még Szelivel 3 éves koráig, de basszus a pénz miatt kénytelen az ember visszamenni... :?

Kép

Kép
regcsiken14

járunk = jártunk

Kép

Kép
regcsiken14

Lányok, nem tudom hogyan fogunk szombaton 10-re odaérni. :oops: Lizi 1 hete megint ráállt a reggeli óriás-szundikra. 10:30 körül szokott ébredni. Most is megy még a szundi, pedig már porszívóztam is... :roll:

Regi, én is 2-2,5 éves koráig terveztem az itthonmaradást, de nem biztos, h menni fog anyagilag... :cry: Viszont a bölcsi ügylet is megoldatlan a környéken. Persze magán van bőven, "anyuka fizessen csak havi 60-70 ezret, ha olyan fontos a karrier" Gyakran viszont nem ezért válik meg idő előtt az ember a babájától... :cry: Na mindegy, én ezen még nem vagyok hajlandó problémázni, ez majd a jövő gondja... :?

silka
silka

Hali,

Köszi a bíztatást ( méretek ) Hát igen Emma a legkisebb! De majd megnő!!!

Légzésfigyelő: Nekünk is 2in1, így mindig be van kapcsolva nappal és éjjel is, meg ha az alsó szinten vagyok akkor viszem a kis angyalkát hogy halljam ha ébredés van, a csipogás ( légzésfigyelés ) meg megnyugtat, tudom hogy mélyen vagy éberesn alszik, Engem nem zavar, sőt, és még nem volt vakriasztás sem ( kopp kopp) úgyhogy marad még aztán később majd csak bébiörként!

Emma éppen a korlátot nyalogatja, megyek....

KépKép
kaqk
Debrecen

Silka! Jesszus! :shock: Nálunk szerintem nincs is magánbölcsi... :roll: (de ez most nem biztos). Ma be is iratkozunk a bölcsibe (szerencsére pont az utcánkban van), hogy jövő szeptemberben beférjünk a létszámba! :shock: :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Hófordulós kishölgyeknek hatalmas puszi!

Kép

Regcsi: csőrös pohár :lol: Gondolom a varázsitató valami fantázianév.

Ancsi: a csőrös rész másik oldalán van egy kis lyuk. Nektek nem csöpög onnan ivás közben a folyadék? Olyan mérges vagyok, akárhogy rakom rá akkor is csöpög. Pedig olyan szépen iszik belőle. Más is mondta már, hogy neki is ilyen. Esetleg te tudod a megoldást? :roll:

Megyek mert Zéti unatkozik úgy látom. :)

Irináékról hír?

Heni: majdnem elfelejtettem....Én úgy szoptatok fekve, hogy mindig a felül lévő mellemből eszik manó. Szóval nem abból amelyik logikus lenne. :lol: Azóta nem volt a mellem begyulladva. Azt mondta erre a nődokim, hogy olyan mintha hónaljtartásban szoptatnék, csak ez más póz. De ugyanonnan szívja ki a tejcsit.
(Remélem érthető volt valamennyire. :oops: )
Egyszerűbben: ha jobb oldalamon fekszek, akkor a bal mellemből szopizik. :wink: Kicsit odahajolok és kész.

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Dorka, Lizi, Zita, Gréti boldog hónapfordulót!

Kép

Köszönjük Máté szemecskéjére a gyógypuszikat, hatottak. :D Remélem most már nem jön vissza, majd figyelem. :roll:

Bongyi: Igazán nincs mit! :D

Bölcsi témához:

Múlt hét pénteken voltunk Bencus volt bölcsijében, hogy meglátogassuk a barátnőm anyukáját,, aki Bencus gondozó nénije volt. El kezdtünk beszélgetni, hogy mikor is megy nyugdíjba, mert csak akkor hoznám Mátét hozzá, ha végig is tudja vinni. Kiderült, hogy pont akkor megy nyugdíjba, amikor Máté oviba, úgyhogy mondtam neki, hogy akkor szeretnénk ha jövő szeptembertől hozzá járhatna. Átmentünk gyorsan a vezetőnőhöz és előjegyzésbe vett minket, úgy, hogy már csak az ismeretség miatt, különben be van telve a létszám már most. :shock:
Úgyhogy aki bölcsin gondolkodik, annak már most kell intézkednie, hogy legyen helye a babónak. Amúgy tök furi volt, hogy vittem bemutatni a hat hónapos fiamat, hogy szeretném ha két évesen bölcsibe mehetne. Nemsokára meg már ott tartunk, hogy pocakba megyünk beíratni? :shock: :roll:

Megyek, mert Máté garázdálkodik a függöny körül :lol:, majd később próbálok még jönni ....

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok!

Gréta cicának Boldog hófordulót!
Kép

Heni!
Jó nagy munkába kezdtek a fiúk nálatok,
aranyos Petike :D

Dotildi!
Köszi.
Neked meg az avatarod nagyon jó. :D

Én ha nagyon akarnék dolgozni akkor se tudnék mivel
fél bölcsi sincsen nálunk.

Detti!Timi26!
Merre vagytok?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Bölcsi: Mi is beiratkoztunk jövő szeptembertől. Eléggé tele volt már a füzet, mondták is! Szerintem jó, hogy már most mentünk elintézni. :D Olyan jó érzés volt diktálni az adatait az ÉN KICSI LÁNYOMNAK!!! (büszke) :D

Kép

Kép
regcsiken14

Bölcsi - hát itt az nincs, de nem is terveztem bölcsibe vinni, majd csak oviba.
Gyed: elméletileg nekem is ez már teljes hó volt, ezért nem is értem miért kaptam 105 ezret meg a Mák is utalt 12200, jó ez igy :roll: biztos lesz majd rá magyarázat, ha megjön a fizupapir :!:

Anyukák akik tápszert adtok a babának, mennyi 1 adag? Én elkezdtem adni a Mildibé Szép álmokat tápszert este, csak azon nincs feltüntetve, hogy mennyi egy adag :?
Felfújhatja a hasiját szerintetek? mert tegnap este annyit rotyogott :shock: hogy csak lestem.

Heni
KépKép
heni81

lmóni! Hirtelen - az új vonalzód láttán - levert a víz (jó ételemben), mert azt hittem, úton a kistesó! :shock:

Csak tudósítani jöttem:

Irina:

[quote]S írta:zió, köszi, még itt sajnos. Sokkal nem lettünk okosabbak, hipotézis van csak (bakteriális fertőzés), meg esetleg összeszedtük itt a rotát, de ez még nem tuti. Talán holnap hazamehetünk, ha Ádi hője nem lesz magas és iszik eleget. Pusszantás, és nagyon köszi a ránkgondolást.

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Ha még nem kapott tápszert, lehet, hogy felfújja egy picit, de majd megszokja a gyomra! Nálunk az egy adag most 150 ml vízzel készül. Elvileg amennyit kér!

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Gremese: Irináéknak továbbra is ++++++++++++++++, hogy minél előbb hazamehessenek és semmi komolyabb gond ne legyen velük! (Azért az nem semmi, hogy bemész a kórházba, hogy meggyógyulj, erre hazamész egy újabb vírussal!!! :shock: )

Grétinek BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Fleur, Dmaggie: köszönöm a priviket! Azon leszek! :D

Nektarin, Fleur: nagyon édesek a bébik!!! :D Az a meggyes muffin meg...

Regi: úgy néz ki Szeli beelőzött minket súlyban! :D Bár mi csak a hónap végén megyünk mázsálásra.
VikDan is kaszinózik majd minden éjszaka... :shock:

Kaqk: szép az a súly!!! :D Az egyik itteni barátnőm kislánya 3 héttel fiatalabb VikDannál, ő sincs 7 kiló se, de olyan duci, combos kislányt még nem láttam!!! 60 pár centi lehet... :shock:

L.Móni: remélem azóta már jobban van a hátad! ++++++++
Nagyon jó az új vonalzód!!! :D
Az én derekam is fájdogál. Főleg a bal felemen. Ott szoktam VikDan cipelni...

Heni: de édes a habtapi alatt!!! :D
Én is vettem Mildibé éjszakai tápszert, de VikDan nagyon keveset eszik belőle! Visszatértünk este a simára!
Egy adag: 30 ml vízbe 1 csapott adagolókanál tápi kell. Ha pl: 150 ml vízbe akarod, akkor 5 kanál kell bele.
De a miénkre rá van írva...
Az én GYEDEM kemény 57000 Ft. Szerintem az enyém itt a legkevesebb....hát ez a vidék átka! :evil:

Fleur: Lilla kertész lesz!!!! :lol: :lol: :lol:

Zsuzsóci: jó, hogy benéztél! Új képek??? Kár hogy nem tudtok jönni!!! :(

Tegnap benéztünk anyuékhoz! Meggyes pitét sütött. Leültem az asztalhoz, ölemben VikDan, a süti az asztalon. Nem figyeltem mit csinál, egyszer csak anya kiált, hogy VikDan tömi befelé a sütit! :shock:
Gyorsan kivettem a kezéből. Az még nem is lett volna baj, hogy megkóstolja, de még nem evett darabos kaját. Simán megfulladhatott volna tőle. Persze még ő hisztizett, hogy most miért nem ehet belőle. Utána is próbálkozott még venni, de elhúztam a tálat. Erre újabb ordítás!!! :shock:
Na és mivel nem volt nálam se tea, se semmilyen folyadék, adtam neki a Rebekának szánt Danoninoból, hogy leöblítsük a sütidarabokat. Benyalt egy kis pohárral, remélem nem lesz semmi baja tőle... :oops: :roll:

Kép
Kép
timi26

Ha veszek Szelinek fagyasztott meggyet, akkor felengedés után át kell passzírozni, ugye? Sima fém szűrőn szoktátok??? :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Timi26! Hát majd nézd meg Szelit, milyen combos! :wink: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: úgy a legegyszerűbb, ha felengedés után botmixerrel összeturmixolod és azután szűröd le. Én fém szűrőn szoktam.

Kép
Kép
timi26

M.móni!!

Tudom miről beszélsz!! :wink:
Meli is abból issza reggel,meg este még a tejcsit és azt vettem észre,ha nagyon tele van öntve,akkor folyik ott ki a lötty!! :evil:

Lányok!!

Valaki szánjon már meg egy spenótos recepttel!!
Fogalmam sincs hogy kell késziteni! :oops: :oops:

Irináéknak megy továbbra is a ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!

Bár a mi bajunk eltörpül az Irináék mellett,de ha lehet ide is küldjetek már egy kis energit!!!!
A 3.szörnyű éjszakán vagyunk túl...gyanitom a foga miatt,de az istennek se akar kibújni!! :(
Szóval szoritsatok,hogy mihamarabb kibújon,mert most a zombiknál is zombikabb vagyok!!! :? :?

Pihi.... :)

ancsi26

Hello Lányok,

megjöttünk a babajógáról :lol: Kismókus nagyon élvezte, csak a vége belelógott az alvásidőbe, úgyhogy most félálomban nyöszizik a kiságyában.

Lmóni, már én is azt hittem, mint Gremese, h lehet örülni. :lol: Félreolvastam a vonalzódat. Bár azért gondolom megosztod majd velünk a jó hírt és nem csak sutyiban dobsz egy vonalzót :lol: :lol:

Heni, ha elszámolták örülj neki!!! Aztán lehet, h volt még benne gyás, nem?

Ancsi, babának való spenótra gondolsz, ugye? Mert azt nem kell cifrázni. (én a simát nagyon szoktam :wink: ) Simán beleborítottam a felengedett spenótot az edénybe és rotyogtatom pár percig. Már lehet olajat belerakni, de én a husit pirítom olajon, ezért ebbe nem raktam. Ja és beleszórtam minimális tengeri sót és - a többieken felbuzdulva - fokhagymát is reszeltem. Halál fini lett (bár a tejfölös, lisztes, zsemlés, fűszeres verziót jobban szeretem) Kb 1/3 adag spenótot kevertem 2/3 adag krumplihoz. + a husi.
Most pl:
70 gr spenót,
140 gr krumpli,
20 gr husi.
Imádta a kiscsaj. Ja, és az első adag egy része szinte alig emésztve jött ki 4-5 óra múlva :lol: :lol: :lol:

silka
silka

Silka!!

Köszi!!
Igen,Mollinak gondoltam!! :wink:
Akkor fagyasztottat vegyek?? :roll: :roll:

ancsi26

Igen, azt nem írtam, ez fagyasztott volt, de lehet frisset is adni. :lol: Azt kis vízben kell főzni aztán turmixolni.

silka
silka

Ancsi: megy a ++++++++++++++++++++++ energia! Kitartás!

Nekünk mostanában egész jónapjaink vannak! ( kopp kopp)
6-7 körül reggeli utánna már csak köztünk alszik el, de ott azonnal, :-) kb 9-ig. :-).
utánna 11-ig játék
11-kor tízórai , utánna alvás 1-1,5 óra
séta
14:30-ebéd, 15:30-16:00 -tól alvás 1,5-2 óra
18 kor uzsi játék fürcisig ( 20:30)

Szóval kétszer alszik egy nagyot mostanában, és most ( kopp kopp) nincs nyűgi altatáskor.

Állandó a vigyorgás, mióta felállt! Amikor csak teheti kapaszkodik fel és olyan boldog!!!!4 Olyan jó látni!!!! :oops: :oops: :oops: :D :D :D :D

KépKép
kaqk
Debrecen

Csajok! Vadvirág levele a Spam-ba ment, áttettem a Beérkező levelekhez!

Kép

Kép
regcsiken14

Ancsi! ++++++++++++++ (olyan nincs, hogy eltörpül vagy nem törpül, mindenkinek járnak a gyógyenergiák)!!! :D De ezek most fogkibújó energiák lesznek, jó? :wink: :lol:

K.Timi videóját én se tudom lejátszani (kb. ugyanazt írja ki, hogy Mesinél a Zsófi kacag címűt...). :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Mesi, Silka :lol: :lol: :lol: Azért van két vonalzó mert nem tudok választani, gondoltam ha látom akkor könnyebben eldöntöm. Ha lesz babó tuti hamar meg fogjátok tudni :wink: :lol: :lol: :lol:

Köszöni szépen Cica a köszöntéseket :lol:

Ancsi megy az energia annak a fogacskának, hogy bújjon ki végre+++++++++++++++++

Irina tudom, hogy nem olvasod de nektek is++++++++++++++remélem hamar kijöttök a kórházból!!!

Most csak ennyire emlékszem :oops: :oops: majd visszaolvasok és reagálok :roll: Már ha lesz időm, ugyanis az esti rutint egyedül csinálom végig. Apa sörözik a haverokkal.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Heni
Én pont ma kaptam meg a cégem utalta és én sztem kevesebbet kaptam mint kellene nem tudom miért.

Csajok én 60 e Ft kaptam Gyed-ként. Ez azért is fura, mert a maxot kellene kapnom a fizum alapján :( hát ezek szerint hívhatom a munkaügyet. Úgy érzem az a +20e is számítana...

Silka
Ha később jöttök az sem baj, csak gyertek. Vagy, ha kocsival jöttök Lizi nem alszik a kocsiban?

Kaqk
Hát Lilla sem sokkal nagyobb ő 6850 gramm :) szóval ne aggódj ezen :)

Én is hallottam ezt a bölcsi mizériát...:( én azt sem tudom nálunk hol van Miklóson az a bölcsi ahová mi tartozunk....

Irinia
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Timi
Nem semmi VikDani már sütizik :) elhiszem, h megilyedtél én is megijedtem volna. Szerencse, h nem lett baja.

Meggy: én a közeli boltokban sehol nem kaptam még fagyasztott meggyet. Ti hogyan botmixereztek pl almát??? Nekem eléggé felmelegedett mire egy almát lepürésítettem.

Ancsi
Megy a fogtündér
Kép[/url]

Felállás:
Ja Lilla is ezt csinálja kapaszkodik és feláll és aztán meg ott vigyorog, h mennyi mindent lát és különben is sikerült.

KépKép
KépKép
fleur

Timi az nekem is rajta van, csak az nincsen, hogy egy majdnem 7 hós baba mennyit eszik meg, lehet más tápszeren sincs, nagyon nem vagyok jártas e téren, eddig csak ciciztünk. Csak már unom a hajnali szopikat :oops: ezért gondoltam még kiegészitésre.

Silka hát febr. 28 ig volt a Tgyás, remélem nem számolták el és mindig ennyi lesz 8) ( külföldieknek hátha többet adnak) 8) hahahaha

Heni
KépKép
heni81

sziasztok,

olvasok, csak írni sem erőm/sem kedvem nem volt. :(

irina: drukkkkk....

gyed: én még nem kaptam, de elvileg max lesz.

ma voltam sebészeten. hát, az a rohadt nagy helyzet, h elszakad a szalag. a dokik összedugták a fejüket.. egyik műtétet javasol, másik szerint felesleges,mert ennek már annyi. elkezdett összeforrni, csak épp rosszul...a többi szalag gyógyulgat.
vissza akarták rakni a gipszet, de végülis fém merevítő lett. most 2 hétig nagyonkell vigyázni, se emelés, se semmi... a merevítő meg 4 hétig lesz fent.
elegem van,asszem bőgök.... :evil: :evil:

marci extra hiszti, náthás kicsit...
holnap lesz az ovibeiratás, elsem hiszem, h ovis lesz. :oops:

lilla fél évesen 7800 g és 70 cm volt, 1 fog. most 2 fog és 8 kg.
(marci 1 évesen volt 70 cm :lol: :oops: :roll: )

ma megvolt az első barackkóstolás. ez ízlett neki, vagy csak éhes volt. :wink: kapott 1 kiskanállal. az alma az nem jött be neki. mert mi még csak itt tartunk :oops: :wink:

hétvégén szaporodtunk egy családtaggal. marci kapott egy cicát. ismerkedünk. fura nekem az állat a lakásban. :roll:
van valakinek állat a lakásban??

no megyek és sajnálom magam egy sort... :oops:

Kép
Kép
h@jni

elszakad= elszakadt

Kép
Kép
h@jni

Heni: keverj be egy 150 millis adagot, aztán majd meglátod, hogy megeszi-e mindet. Ha igen csinálj még egy kicsit, ha nem akkor legközelebb kevesebbet adj.

Hajni: sajnálom és KITARTÁS! És tényleg pihentesd!!!

Kép
Kép
timi26

Szép estét :)

Hófordulósoknak boldogságosat, a képek egytől-egyig csudajók :)
Hajni!
++++++++++++ most már csak helyre jön a kezed :) ajánlanék Neked dokit Sportkórházas,de gőzöm sincs műtenek-e még és ott dolgozik-e a doki :oops: tesóm boka-térd,apa térdét is Ő hozta
Lilla is jó nagy baba :) mi is még az elején tartunk a kóstolgatásnak :)
helyre :) milyen mascka?

Kaqk!
nagyon tetszik a vízalatti kép :9 tuti h. van tokja a géphez :) s milyen ügyi Emma is h. felállt :)

Irináéknak továbbra is +++++++++++++++++++++++++

Gyedet én még nem kaptam elméletileg 10-éig kellene utalniuk,de szerintem ebben a hónapban én nem kapok :( a könyvelő 21-én vitte be a papírjaimat a Mák-hoz :(

Bölcsi:
na ettől tudok a falnak menni :evil: építettek eme remek helyen,melyen gyermekeimmel és kedvessemmel élünk egy vadiúj csilli-villi bölcsödét a pusztán(na jó az új ltp mellé ami mindenkitől-mindentől távol,(az áramfejlesztő szomszédságában) csak azoktól nem akik ott laknak) kemény 60 gyereket tudnak felvenni.A régit(ami a vasutállomáshoz közel) meg bezárják mert nem tudják fenntartani(azaz dolgozókat kifizetni).A jelentkezők létszáma a duplája a 60-nak,megkérdik(ismerősöm mesélte)h. tudod-e vállalni h. mindennap kiviszed a gyereket(burkolt célzás ha nem akkor nem veszik fel). S elméletileg már 20 hónapos kortól fel kellene veni a gyereket ha jelentkezel,de mivel bazi sokan várakoznak,ha majd csak pelust kell cserélni akkor járathatom a gyereket :evil: Míránál uez volt és csak aug.20-a után derült ki h. ki az akit felvettek,ki t nem :( A mh-em folyamatosan kérdezték mikor mondok már biztosat :( S már szerintem most be kellene íratnom/jelentkeznünk kellene h. 2009 szept-től kicsi pasim járhasson :( S ehhez hozzátartozik h. MO-n a legnagyobb óvi az ahova Míra jár.400 :shock: gyereket járatnak(ehhez képest van a 60 férőhelyes bazi szép bazi nagy 60 fős bölcsi) oda és nekünk szerencsénk van,mert kicsi a csoportszoba és csak 16-an vannak :) a többi csoportban 25-30 gyerek "őrjíti" meg az óvónőket :( játszóterük???????? alig van min játszaniuk még egy hintájuk sincs :evil: elkeserítő:( ez mind a 21.században :(

de h. ne csak dühöngjek :)
Bálint vasárnap óta próbálkozik kisebb/nagyobb sikerrel a négykézlábra állással :) hátrafele már szépen tolat :) lassan de biztosan haladunk :) már ettünk almát(zabálja) meggyet enyhén szólva kihányta a hideg rázta tőle,krumpli csak úgy megfőzve,minden nélkül (brrrrrrr) ízlett,ma meg bevágott egy fél körtét :) ezen én is meglepődtem,de szerencsére ez a gyermekem szereti a hasát :)
Fogaink száma még mindig=0 val,de iszonyatosan meg van duzzadva az ínye, a feneke hol piros hol láng vörös :( (nekünk kell a popókrém mert különben már tuti sebes lenne a sejahaja :( )

Tali:
akkor sütök somlóit(kinézem a klóriát belőle,abszolút nem fog hízlalni :wink: :lol: ) de egy kérdés:ha tömegközlekedéssel kell eljütnom a tali helyszínére,melyik buszra szálljak Árpád hídtól? vagy gyalog az nincs olyan messze?mert elméletileg esóm befurikáz minket,de amilyen lüke lehet h. már elfelejtette és programot szervezett magának :roll:

S ugyanúgy hajnalban kelünk,de már 4 helyett inkább 5-1/2 6,már a gépet sem kapcsolom be annyira alhatnékom van :)

nyugodalmas szép éjszakát mindenkinek :)

Vera

KépKép
viranka

én almát vagy reszelek, vagy párolok és akkor nagyon finire lehet botmixerrel pürésíteni,
a meggyet felengedés után paszírozom.

KépKép
kaqk
Debrecen

Mennyi bruttó fizura adnaknax-ot? én 72000 körül kapok, 120e voltam bejelentve.

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó,

Fleur, enyém botmixer is füstöl az almával. De nincs az az Isten, h újra reszelgessek. Mivel mindig vmivel keverem, általában azt teszem felülre (pl banán) és akkor könnyebben megy. De a végére jó forró a cucc. :lol:

Heni, tényleg nehezen kiszámítható, h elsőre mennyit csinálj. Hiába az útmutató (ha lenne a dobozon) mert minden babának más a mértéke. (Lizi reggel 120-nál többet nem eszik pl)

Hajni, jajj Te szegény! ++++++++++ ezerrel. Azért az sem lesz könnyű, h 2 hétig nem emelhetsz gyerkőcöket

Viranka, éreztem a dühöngést a hangodból :lol: :lol: :lol: Tényleg jobb, ha nem stroke-oljuk szét magunkat előre a bölcsi/ovi helyzeten (ami egyenesen katasztrófális) mert akkor nem fogjuk élvezni a babákkal töltött időt. Milyen jó, h minden babának már most más az ízlése. Amit az egyik imád, a másik utál. :wink:

silka
silka

Sziasztok!

Vagyok én is csak tegnap iszonyat sz@r napom volt,egész nap bőgtem,nem volt kedvem semmihez.
A gyedem 52000 forint amitől padlót fogtam!!!!

Irináéknak továbbra is megy a drukk!!!!!!!!!!!
És minden betegeskedő babónak!!!!!!!!!

Hajni!Te jó ég!Neked se lehet most könnyü!

Emese!Megkaptam a számokat,köszi!!!!!!!!!Nos úgy néz ki net az nem lesz mostanába(gyes is közrejátszott),úgyhogy majd néha dobok üzit!

Most megyek mert Bertusom nyügizik!Holnap megyünk vizsgálatra,tiszta ideg vagyok,ha hazaértünk jelentkezek!

Drága kis hófordulósok sok boldogságot!!!!!!!!!!

KépKép
juba

Halihó!

Pürésítés!
Megőrjít! :shock: :shock: :shock:
A botmixer egy sz@r. Sztem semmire nem jó. Az még csak hagyján, h forró lesz, de nem is pürésít. Max. darabol. :evil:
A turmixgép rendben lenne, de kicsi az adag hozzá. Így megáll a turmix aljában, a kés el sem éri. :evil:
Marad az üvegreszelő. Ami jó banánnak, almának. Keményebbnek már nem. Ja! És persze Botond nem eszi meg az almát, ha csak üvegreszelőn van reszelve. Még valamit kell vele csinálni. Többnyire keverek hozzá vmit, és úgy már tudom pürésíteni.

A meggyet én felengedés után turmixolom, utána szűröm.

Kérdés még kaja témában :
Ma először csináltam krumplis répafőzit. A répát és a krumplit megpároltam, turmixban pürésítettem. Két adag lett. A maihoz kevertem kis tápszert, a holnapit betettem egy babakajás üvegben a hűtőbe. Sztetek ez így oké??? Nem lehet semmi baja a hűtőben?

Bölcsi:
Kétségtelenül durva a helyzet ma Mo-on. Én szeretném, ha engem nem érintene, mert én úgy gondoltam, hogyha visszamegyek dolgozni, akkor inkább Anyumra hagynám Botondot. Persze lehet, h jobb a bölcsi (szocializáció szempontjából), úgyhogy majd meglátom. Eléggé határozott vagyok! :oops:

Hajni és Irina!
+++++++++++++++++
Fel a fejjel! Jobbulást!,

Ma szönyűséges napunk volt. Botond egész nap nyafogott. Annyira sokat mozog, hogy alvás után kb másfél órát bírja, utána annyira elfárad, hogy sikít. Teli torokból. :shock: Hát ehhez én nem vagyok hozzászokva. Először alig jöttem rá, hogy mi baja van. De ilyenkor le kell tenni aludni. És akkor következik az altatás-horror. Még jó, hogy legalább jó idő van, így eltologatom a babakocsiban az udvaron.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kakq
[quote]A írta: gyermekgondozási díj a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70 %-a, azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható összege igazodik a mindenkori minimálbérhez, a gyed legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka lehet. Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2008. évi felső határa havi bruttó 96.600 Ft.

Szóval nem sokkal csúsztál le a maxról :(

Csajok köszi a tippet, csak kis üvegbe csináltam, 125ml, nem merek többet adni, mert hát van előtte szopi is, bár már fogalmam sincs mennyi lehet :oops:

Én reszelni szoktam az almát, bár már nagyon régen csináltam, mindig a könnyebb végét fogom meg a dolgoknak, üvegeset eszünk :oops:
Banánt azt szokott kapni, imádja!

Akartam is irni, hogy vettem frutapura-t, nagyon izlik nekünk ( alma-körte)

Heni
KépKép
heni81

Hajni! Szalagoknak teljes gyógyulást!!!!!! +++++++++

Találtam mirelit bio gesztenyét (tartósítószert nem tartalmaz!). Szerintem valamelyik nap megkóstoltatom így natúr, hátha ízlik Szelinek!!! :wink:

Kint voltunk a tescoban bevásárolni. Szeli még belefér a hordozóba, így azzal együtt feltettük a bevásárlókocsira. Egész jól elnézelődött! :D

Ja, igen! Cica: Hajni! Hááát, nekünk volt macskánk lakásban, volt olyan is, hogy 3 (nagymama, anya, lánya). Csak annyit mondok, hogy nem hiszem, hogy lesz többet macskám. Bár az első (a nagymama) nagyon a szívemhez nőtt, szinte együtt nőttünk fel. De az állandó porszívózás, hogy minden ruha tiszta macskaszőr akkor is, ha kimosod. Meg hát azért az a pisiszag bent van a lakásban, hiába mindenféle szagelszívó macskaalom, csak egy idő után a gazdi már nem érzi, mert megszokta...
na, de nem elijeszteni akartalak. :oops:
Én egyébként tényleg imádtam a macskámat, mi együtt is aludtunk, rengeteget játszottunk, simulós, dorombolós volt, de inkább csak velem. Anyu nem is látta, ha nem voltam otthon... :wink: Aztán mellettem volt akkor is, mikor elment... :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Botond is pakol ezerrel.
És ha vmiben meg tud kapaszkodni (pl kinyújtott láb) akkor feláll!!! :shock: :shock: És élvezi!
Az első kép tegnapi, a két utolsó mai. (Újraindíotta a gépem. :lol: )
Kép
Kép
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense! A nagymamákkal az a baj, hogy elkényeztetik. :wink: Persze lehet, hogy én is inkább Anyura bíznám Szelit, ha már nyugdíjas lenne, de még vagy 8 év, mire az lesz... :shock: (vagy nemtom mennyi, de sok).

Ma Szelinek is rossz napja volt. 2x hozott a Posta csomagot. Szerintetek normálisak??? Ugyanarra a címre, ugyanazon a napon két különböző postás teljesen más időpontban... Persze mindkettő felcsöngette Szelit az alvásból... :evil:
Aztán meg én ébresztettem fel, mert Apával dumáltam a konyhaablakból (ő is miért nem hív fel inkább telin...? :roll: ). Na, mindegy, 8-kor kidőlt. Éjjelre meg "várom" a kaszinózást... :? Lehet, hogy vennem kéne egy füldugót... :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sense: én is babakajás üvegben szoktam a 2. adagot tenni. Nem lesz semmi baja. De ha másnap nem eszi meg (pl.nem vagyunk itthon és elfelejtem magammal vinni) akkor kidobom.

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?