A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Monácska!
A lehető legjobbat kihozod magadból. A nagyfiú tud segíteni estefelé?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mona!

Tényleg le a kalappal előtted!!!!! :wink: Sztem 10-ből 8 már feladta volna..Fasza csaj vagy!! :wink:

Pumperka!

És mit adott a szájpenészre???A babának?És neked?

Én addig hagyom aludni 2 etetés között amíg fel nem ébred...tul.képp ez az igény szerinti szoptatás,nem?!Vagy feszít nagyon a melled??

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

csak bekukk,
pumperka: én is hagyom aludni, orvos és védőnő azt mondta napközben 4 óránál tovább ne hagyjam, de addig sajna úgysem alszik! Éjjel is 2-3 óránként szopott tegnap. Kezdek szétcsúszni :shock: :roll: Védőnő éjszakára meg azt mondta, akkor addig alszik, ameddig akar, akkor ne keltsük.
Vendég

Köszi lányok!
Nekünk is csak a mai nap ilyen. :wink:

Panny!
Nekem Canesten krém, Zsombornak borax-glicerines oldat.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!
Köszi a választ! Engem az is érdekelne, hogy a mellbimbódon (ban) mit érzel??

Nimi nyelve tiszta fehér, és a szájpadlásán pár apró pontot látok.
Hogy ecseteled? Mivel? Ujjal (gézzel) vagy fültisztítóval?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Jim!
Én este borultam. 7-től fél egyig bömbi, ill cici. Lehet, hogy azt alusszuk most ki ma. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit!
Fültisztítóval, az a lényeg, hogy mindig hátulról előre, hogy ne nyelje, mert a gomba a bélrendszert is megtámadhatja.
Mellbimbó, szúró égő érzés, bár ma jobb, hogy kevesebbszer eszünk...
Tejlerakódás is lehet, de azt könnyű letörölni és egy fél óra múlva lehet, hogy nincs is ott. Ha tartósan uazon a helyen van fehéres lerakódás az a gyanús

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Kösz a választ :wink:

De figyi neked végig szúr,fáj,ég a szoptatás vagy csak az elején az 5-6 szívás??Mert nekem csak az első 5-6 szívás kegyetlen...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Jim!
Éjjel amikor eszik visszaalszik, és 2-3 óra múlva jelez?
Mi vagy nem aqlszunk vissza, ha igen, akkor meg csak 4-6 óra múlva jelentkezik reggel.
Nappal is vagy nyűglödünk, több szopival, vagy 4 óráig semmi.
Szóval baromira nem egyenletes a tejürülésem, de hát nincs a srácnak órája, de még biológiai se nagyon.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ha sürü n szoptatok végig, ha ritkán, mint ma akkor csak az első 5-6 szívás, ill. amikor már kiürült és erősebben szívja, hátha jön még valami. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!
Köszi. Nekem még a szoptatás után is zsibog a mellem.
A szájába meg nem nagyon látok bele, csak ha üvölt, de mindig úgy rohanok akkor, hogy szopizzon. De ma megnézem jobban....
Köszi az infót, eddig akkor rosszul csináltam, gézzel, meg a cumit is bekentem...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Jim!
Tudod kint altatni napközben Martint?
Hátha lenne egy nagyobb alvása, amikor Te is tudsz pihizni.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit!
Este, ha sürün szopizunk, akkor nekem is közte is zsiborog rendesen.
Már megint letelt 4 óra, keltem, bár még az is egy negyedóra amire eszünk, lehet, hogy már keltenem kellett volna. :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Hát nekem sem kell költenem soha Nimit!
Van hogy 2, de inkább 3-3,5 óra múlva jelez az előző etetéshez képest. Éjszaka nagy ritkán 4 óra múlva jelez. Az azt jelenti hogy max 3 órát alszik, mert a szopi, büfi, altatás mizéria min. 1 óra.

Nekem a védőnő azt mondta, hogy az boraxos ecsetelővel kenjem a mellbimbót. Van canesten krémem is, az nem szárítja ki?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Linocs, ez olyan hízelgő :lol: :lol: :lol: , amúgy nagycsaládban nőttem fel, méghozzá jó összetettben (két özvegy szülő egyesített öt gyereket, meg mindent ami ezzel jár), aztán pedagógus végzettség, bölcsész is, így az összes gyerekkel könyvek, és még könyvek, meg millió beszélgetés mindenkivel, aki hasonló cipőben jár. És annyi igaz, hogy ha vmit csinálok, azt szeretném maximumon csinálni. :lol:

Pumperka, gyereket - hacsak vmi nagy gáz nincs, mint sárgaság, korszülöttség, kiszáradás vezsélye, sztem bármikor vétek felébreszteni. (nekem úgy nem is akartak kajálni soha).

Gombatelepknek jobbulást, utálatos lehet így szoptatni, hogy fáj.

Monácska, hős vagy. Aventnek is van gépi, de nem tudom mennyi, és létezik-e már használtan. És remélem ahogy nő Nóri, összecsiszolódtak anatómialaig is.

potyka

Pumperka: én válaszoltam.... szóval nap közben 2-3, inkább 3 óránként eszik. Délelőtt végig alszik az evések között, délután éberebb, ha sétálunk, akkor is alszik

Mona: aventből olyan elektromos van, amelyik kézi is, 35 körül van
linocs

Igen Linocs tényleg válaszoltál! :oops: :oops: :oops:

Potyka!
Ez is igaz, nekem is olyankor olyan komótosan áll neki. :?

Judit!
A Canesten még nem tudom mit csinál...

Megkezdődött az esti bömbi fél 8-kor. Újra szopi......

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Böbi

Kép

Kép
bosek

Monácska, én nagyon átérzem a helyzeted, mert én sem tudok szoptatni. tudom milyen idegesítő amikor kérdezgetik és magyarázgat az ember. én próbálom kerülni a témát.
biztos mindent megtettél, én is ezzel nyugtatom magam, de így alakult. az első két hétben én is iszonyúan ki voltam borulva, aztán elfogadtam a helyzetet és most már viszonylag nyugodt vagyok. csak a kérdezgetők idegesítenek fel....

Pumperka, én néha ébresztem, pl. még éjfél előtt, hogy egyen egyet, hátha úgy többet alszik de ez ritkán jön be mert nem nagyon akar tök álmosan enni.... így meg sok értelme nincs.
éjjel tök jó, ha ilyen sokat alszik nálatok, akkor világért se ébreszd.
nappal nálunk megy a 3 órás rendszer, az elején ehhez egyrészt néha ébresztettem másrészt pedig kibekkeltem, hogy kiteljen a 3 óra ha hamarabb ébredt és nem sírt csak nyűgölődött, akkor nyugtatgattam meg szórakoztattam, hogy kihúzza a következő etetésig. ha már sírt akkor persze etettem.
de így egy idő után nappal beállt a 3 óra....

KépKép
judit18

bekukk.
Monácska, tartom, egye kutya a krumplit, fasza mami vagy és kész :wink:
Ma aludt, evett és ezt váltogatta a dedem. Lehet, hogy az este beadott homeopátiás szer ennyire bejött? Bárha!!!
A levegő ma is nagyon bevált, 5-kor kitoltam a kertbe, most ébredt, negyed 10 után :D :D
Hihetetlen fííííling, kitakarítottam, megfőztem, sütit sütöttem, kimostam, kiteregettem, virágot locsoltam, sziklakertet gazoltam és holnapra bekészítettem az elmenős cuccokat is. Mindennel kész vagyok. Na ilyen sem volt mostanában!!! :D :lol:
Pumperka, én passzolok ébresztgetés ügyben. :? Ja még annyit, hogy Norton is szájpenésszel jött haza a körházból, de boraxra nagyon gyorsan elmúlt, szóval kitartás!!!

MOSTMÁNTÉLLEGHOLVAN KÖLYÖK??????????

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

körházból :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

pumperka:eddig max. 5 órát hagytam aludni 2 etetés között, egészen önző okoból: úgy éreztem szétszakad a mellem annyira feszített már - muszáj volt benyomnom neki, különben végem lett volna, az százas!!!

monácska: én odasütöttem a vizet ( :!: :!: :!: ) - és nekem még kifogásom sincs :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol:
És csatlakozom az előttem szólókhoz: sok erő lehet benned, az tuti!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Lányok! Továbbra is köszi kedves szavaitokat! Jól esnek!

Monácska!
Tényleg nagyon nagy dolog amit csinálsz! napi 6-8X fejni éjjel nappal! :o És ennyire ügyesen feltornászni a mennyiséget! Az nagyon nagy dolog! Sokkal nagyobb, mint simán szoptatni. Az annyira egyszerű lenne. Persze tök jó lenne. Én nagyon kínlódom a fejéssel. Nagyon lassan megy. Sokszor 1/2 órát, órát kínlódom, hogy meginduljon. :( Egy-egy fejést 2 óra alatt nem úszok meg. Nagyon nincs rá energiám. Illetve, ha azt csinálom másra semmi idő. Így is gyakran se enni, se inni, se zuhanyozni nem jutok el.
Egyszerűen éjjel már nincs erőm fejni. A múltkor 1-kor, etetés után kezdtem, 3-kor feküdtem le. :( Reggel a babát etettem, majd sírt, nem tudtam otthagyni, a mellemről lemosni a krémet, nem tudtam fejni, majd jött a védőnő, stb. Végül déli 1 körül jutottam odáig, hogy le tudtam ülni fejni. (Kb. 3-ig) 12 óra maradt ki. :o :( :?
Így meg nem lehet a tejet fenntartani. Majd 6-kor akartam újra fejni, de nrm sikerült csak 8-kor leülni. Több, mint 9-ig fejtem és épphogy 70 milit tudtam összeszedni úgy, hogy közben tejgyűjtő kagylót (Avent) is használok. És a másik mellem is jelentősen hozzájárult a mennyiséghez. Hát, szóval 2-3 óránként kellene fejni, max 4. Nekem meg minimum 2 óra a fejés. Nem megy. :( Annyira jó lenne, ha én 40 perc alatt tudnék végezni.

Ma 350milit fejtem még csak le. (Igaz, csak du. 1-kor kezdtem.)Mondjuk most tervezek még egyszer megpróbálkozni vele. Majd éjjel 1 körül, de addigra hulla leszek. Főleg éjjel és kora reggel nem tudok. Te hogy bírod? Milyen időbeosztásban fejsz?
Én a gépi fejőtől félek, hogy fájna. Azt hogy lehet szabályozni? Mert kézzel úgy nyomom, hogy már hatékony, de még nem fáj. Főleg ilyen sebes mellel nehezen lehet boldogulni. Sokszor félek, hogy szélmalom harcot vívok és alul maradok...

Ma a gyerekdokit is kihívtam, mert evések után sokszor nagyon keservesen sír Luca (és nem lehet éhes), olyan igazi kínlódó hasfájósan. :( Kicsit feszes a pocija. Felírt valami Pepti-Junior nevű tápot. Étel allergiában és intoleranciában szenvedő csecsemőknek való. És adott beutalót hasi ultrahangra is. Egyelőre azt nem tudom, hogy ilyen fejések mellett, ráadásul, hogy nem tudok magamra semmit sem felvenni. A tejgyűjtő kagylók azért hamar megtelnek annyira, vagy elmozdulnak hogy iszonyúan follyanak. A melltartó betéthez a sebek hozzáragadnak, újra feltépődnének. Egyszerűen ki sem tudok mozdulni és szinte emberekkel sem tudok így találkozni. Jó, édesanyám előtt már megszoktam a toplesezést. (pedig soha nem "mutogattam" a kebleimet, ha mellette átöltöztem, akkor is elfordultam)
Szóval eléggé kivagyok. :(

A császárosoknak üzenem, hogy ne törődjenek, hogy máshol jött ki a baba. Attól még ugyanúgy végig éltétek a terhességet, ugyanúgy vártátok a babát, ugyanúgy megvolt a szülés, ha császáros is. Miért kellene mindenképp iszonyú fájások közt a hüvelyen végig passzírozni a babát, ahhoz hogy "rendes" szülés legyen? Különben is a császár sem egyszerű dolog, utólag nehezebben gyógyul, örökre megmarad a helye. Ti máshogy szenvedtetek meg a baba megszülésével. Az is szülés, csak más. De semmivel nem kevesebb!

Nálunk egyébként, ha nincs hasfájós tekergőzés, akkor nagyon mély és hosszas alvások vannak. Általában 2-4 órásak. Éjszaka akár 3-5. Én nem nagyon keltegetem. Bár, 4 órán túl már igen.

Na, megyek gyorsan megpróbálkozni a fejéssel. Babácska is lassan ébred és követeli a következő adagját. Még 2 evésre való van, de ha nem sikerül fejnem, akkor kénytelen leszek hajnalban és reggel tápot adni. :( Eddig azért napi 1-2 tápnál vagyunk és kb. 6-7 adag anyatejnél. Nem szeretném,hogy ennél rosszabb legyen az arány.
Ja, tegnap is nehezen ment a fejés. Hát, rátettem a kis piócát a mellemre, hogy akkor legalább ő ürítsen, mert éreztem, hogy bőven van mit, hát, pillanaok alatt vörös, nyúzott lett a cicim újra. :( A védőnő szerint hihetetlen erővel, türelmetlenül, mohón szív a kicsi. Lehet, azért ment tönkre a mellem. :(

Ma a védőnő hozott Haberman kanalas etetőt, hát, még nem sok sikerrel használtuk. Elég furcsa. Monácska te írtad, hogy olyat használtok és bejött?

Na, jó éjt!

biribon

Sziasztok!

Nem tudom, ma mi volt velem, de olyan álomkóros voltam, hogy minden időt kihasználtam a pihenésre, amikor Dóri aludt. Pedig már neki kéne állnom valamikor a portörlésnek. Ezen kívül mindenféle házimunkát csinálok, de ez most nem akar menni. Pedig szülés előtt ezt a melót szerettem a legjobban. Na, majd talán holnap.

Voltunk ma a gyerekdokinál. Dóri köldökén kívül mindent rendben talált. Van egy kis köldöksérve a picikémnek, ami valószínűleg magától el fog múlni egy éves koráig. Le kell majd ragasztani a köldökét, mert kicsit kidülled. Egy hét múlva megyek megint, akkor vinnem kell ragtapaszt és megmutatja a doki, hogy hogyan ragasszam le.

Pumperka,
mikor már hazafelé jöttünk a gyerekdokitól, akkor jutott eszembe, hogy a bimbóudvar fájogatását nem mondtam neki. De már annyira nem is vészes. Meg csak az egyik mellemnél érzem, amelyiket fejtem és pár napja szoptatok belőle újra. Szerintem érzékeny még, meg kell edződnie. A fehér folt meg a bimbóudvaron rászáradt tej volt. :oops:
Két etetés között kb. 3,5-4 óra telik el. Általában ennyit alszik Dóri napközben. Én csak akkor ébresztem fel, ha esetleg túllépi a 4 óra alvást. De éjjel hagyom annyit aludni, amennyit akar.

Linocs,
nekem is voltak olyan gondolataim, hogy sajnálom, hogy nem éltem át a természetes szülést. Rossz volt, hogy miután kiemelték belőlem Dórit, nem láthattam, egy paraván volt előttem, hogy ne lássam, a dokik mit csinálnak. Csak a nyöszörgését hallottam és vágytam rá, hogy lássam, de elvitték gyorsan. Még jó, hogy felöltöztetve visszahozták. Nekem is volt olyan, hogy nem tudtam azt mondani, szültem, hanem azt, hogy Dóri megszületett. De ez mostanra megváltozott. Ahogy telik az idő, egyre jobban az erősödik bennem, hogy milyen jó érzés, hogy életet adhattam neki és mindegy, milyen formában. A lényeg, hogy itt van és nagyon szeretjük!

Judit18,
párom is, én is elég nyugodt természetűek vagyunk, szerintem ebből adódik, hogy a bébi is ilyen. Gyerekkoromban én is ilyen nagyokat aludtam, úgy látszik, örökölte. :)

Zsu,
de örülök, hogy ilyen rendes a férjed, hogy majd előre megfőz Nektek! :)

Linocs,
tündéri Fruzsi, szuper a kép! :)

Bosek,
megnéztem Blanka fotóit, nagyon bájos kislány! :)

Pati,
teli vagy energiával, hogy ennyi mindent csináltál ma, nagyon ügyi vagy! :)

Szilvánusz,
tejleadó reflex: amikor elkezdek az egyik cicimből szoptatni, a másikból megindul a tej. Meg amikor a babára gondolok, hirtelen elkezd csöpögni a cicikből a tejci.
Neten ezt találtam róla:

A tejleadó reflex
Amikor a baba elkezd szopni, a legtöbben általában egy percen belül enyhe feszülést, bizsergést érzünk a melleinkben. A változás ilyenkor kívülről is látszik: a mellbimbó kiemelkedik, kemény, feszes lesz, és néhány csepp tej jelenik meg a másik bimbó végén is (van, akinél a tej folyik vagy spriccel). A jelenség oka, hogy a mell ingerlésének hatására oxitocin hormon szabadul fel a szervezetben, ami a mellben lévő simaizmokat összehúzódásra készteti. Így a tej önmagától áramlani kezd a baba szájába. Tejleadó reflex nélkül a csecsemő kevesebb tejhez jut. Sok nő nem érzi a reflexet, csak azt tapasztalja, hogy a babája egyik pillanatról a másikra nagyokat nyel, a szopás lassabb, komótosabb lesz. Amikor a tej folyása „lecsendesül”, a baba újra gyorsabban, egyenletesebben szopik, és nem nyel minden egyes szopómozgásnál. A reflex egy szoptatáson belül többször is újra kiváltódik, de már nem olyan intenzíven, mint a szoptatás elején. A tejleadó reflex működését a lelkiállapot is befolyásolja: feszültség, szorongás esetén a reflex nehezen, vagy egyáltalán nem jelentkezik.

Melinda

Kép
melinda80

Szoptatással kapcsolatban akartam még írni, hogy megpróbálkoztam tegnap egy számomra új módszerrel. A szoptatás nálunk kb. fél óra-negyven percig tart mindkét ciciből. Aztán amikor még cuppog Dóri, akkor kis idő múlva újra szopizik 5-10 percet mindkét mellemből. Ezzel a módszerrel ma délután a hosszabb szoptatás alatt 90 grammot szopott, aztán az azt követő rövid szoptatás után még 50-et. Így teljesen jól lakott Dóri. :)

Melinda

Kép
melinda80

De nem minden szoptatáskor jön ennyi tejci, még a ráadással sem. Ilyenkor a reggeli (ekkor van nálam a legtöbb tejci, ilyenkor van maradék, amit ki tudok fejni) fejésből pótolok.

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok anyucik!

Olvasom, hogy nagyjából mindenkivel minden rendben. :lol:
Akiknek a szopiztatás nehezen megy kitartást kívánok nekik.Nálunk szerencsére ilyen gond nincs, annyi tejcsi van, hogy majd szét feszül a mellem.
Nálunk inkább az alvással vannak gondok.Napközben még el is van, de legtöbbször hajnali 3-tól csak szenvedünk, alszik egy órát és fenn van.Szerintetek mitől lehet ez :?: :roll:
Ti milyen pozícióban altatjátok vagy fektetitek le a gyerkőcöket?
(oldalt, hason, háton)

Kép

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

monácska! le a kalappal előtted! Nem találok szavakat, büszke vagyok rád!

biribon: minden jót neked is, örülök, hogy írtál.

kölyökkel mi lehet már??????

Meli: ez a tejleadó reflex nagyon durva, nekem 3 óránként magától is beindul, pláne ha éppen alszik és felébred, sír...na akkor spriccelek. Meg amikor tegnap este a férjem el kezdte cirógatni a cicimet, na akkor is cici merevedésem volt, el kezdett csöpögni :D

pumperka: Martin teljesen más, mint Milán volt. Milán általában evett, aludt, ha nem, akkor csendben nézelődött az ágyában. Martin 24 órás anyut igényelne....Tegnap addig aludt, míg Milánnal kimentem motorozni, őt meg toltam babakocsiban. Előtte 90-et szopott, és rá 2 órára pontosan elkezdett sírni, jöhettem be etetni. Milán bezzeg nem akart bejönni, így mind a 2 fiam üvöltött....és az a rossz, hogy mondjuk elalszik este 20-kor, mire én is ágybakerülök lesz 22 óra, éjfélkor meg már kaját követel. Ő utána visszaalszik, de nekem jó, ha 1-kor sikerül. Aztán általában 3-kor újra kaja, de akkor 5-ig vissza se alszik!!!! Én meg kelhetek 6-fél 7-kor elindítani Milánt az oviba, aput a melóba. Szóval én napközben max 1-2 órát tudok aludni, mikor véletlenül kisfiam is álomba szenderül, amúgy meg úgy főzök-mosok-teszek-veszek, hogy ő bömböl. Azt hiszem hamarosan megint 50 kg leszek, ha ez így marad. NEm tudom miért sír, nem hinném, hogy egész nap a hasa fáj, de ha eszik, utána max negyed órát van csendben, aztán rázendít, úgy szívja a cumit, mint aki éhen akar halni..... :roll:

velem senki nem akar minitalizni :cry: :cry: :cry:

extra story: Milán utálta eddig a tejet, soha nem itta meg. Még kakaóként sem. (anyja fia). Most anyatejet követel, a mellemet nem engedem neki, de jófej módra fejtem neki és megitta :shock: Na most folyamatosan ez megy: anya fejjél nekem tejcit....úgyhogy nem megy többé a lefolyóba, ha fejek....de ez nem gáz szerintetek? Robi szerint csapjam be vaníliás cukros tehéntejjel...

amúgy a védőnő azt mondta, ha van elég tej a babónak, eleget szopizik, ne fejjek. Meg akkor fejjek, ha csomó van, meg ha tejleadó akarok lenni.
Vendég

Anita, csodaszép a babád! Én áttértem a hason altatásra, mert úgy hamarabb megnyugszik, nyalogatja a kezét. HAnyatt nem találja az ujjacskákat. De ha véletlenül nem sír, hanyatt is elalszik. Ha nem böfizik, akkor rakom oldalra.
Vendég

most is már egy órája sír :cry: de 6:30-kor evett 100-at, tisztába raktam...kezd az agyam szétloccsanni :?
Vendég

és nem hinném hogy a kaja mennyiséggel lenne gond, mert ha többet, ha kevesebbet eszik, akkor is ez van. No meg 2 hét alatt 600 g-ot hízott, szóval tényleg nem értem. de most elhallgatott :shock:
Vendég

Jimmorison:
Köszi a bókot,ti is szépek vagytok.
Tifani nekem is 24 órás anyukát igényel. Az a baj,hogy nagyon bírom sajnálni ha sír, egyszerűen nem bírom hallgatni,inkább ölbe veszem,azt mondják jó úton haladok az elkapatás felé.
De mondjátok meg mit csináljak :cry: :roll: :?:

Nálunk az esti alvás sem egyszerű. Eszik 30-40 percig és még követeli a cicit, a szeme meg sarkig nyitva.Este is fél 10-kor aludt el.
Segítsetek ,gyakorlott anyukák :!: :!: :oops:

Kép

Anita
gy.anita

Anita, látom akkor neked is hasonló a problémád! Én is fel szoktam venni, magam mellé rakom az ágyba, szerintem ennyi kell is. Vagy nem is tudom. Tegnap úgy kavargattam az ebédet, hogy Martin volt az egyik kezemben, a fakanál a másikban :oops: de amúgy nem mindig jön be, hogy felveszem, van hogy akkor is sír....sőt!
Vendég

megyek porszívózni, ha jól emlékszem, ma jön a védőnő.
Vendég

Jim, sztem semmi baja nem lesz az anyatejtől, az immunrendszerének elvileg használ, aztán meg úgyis megunja, nem? Napközben próbáltad magadra kötni? Én gyerekeimmel csak úgy lehetett házimunkát végezni. Imádtak porszívóra, dagasztóra, mifenére aludni. Csak jó kendő és kötés kell, hogy tényleg szabadon tudd a kezed használni.

Anita, sztem ilyne picit nem tudsz elkapatni. És a 13 éves lányom is fél tíz után alszik el... más kérdés, hogy őt reggel kelteni lehetetlen. :lol:

potyka

Jimmorison:
Ilyen főzés már nálunk is volt. Most lefektettem hasra, ahogy írtad és alszik mint a bunda. Csúcsok ezek a gyerekek.
Védőnő:
hozzád legalább megy, nálunk akkor volt utóljára mikor a kórházból kiengedtek, akkor is rá egy hétre jött.

Kép

Anita
gy.anita

Jim!
Anita!

Nálunk is csak a tegnapi napközbeni alvások sikerültek jól, azért is csodálkoztam, hogy mennyit alszik. Én se vagyok normális, ha jól mennek a dolgok akkor az a furcsa.
Este megint megvolt a keserves sírásunk, fél 7-kor kért kaját, és utána 11-ig hol bömbi, hol cici, de legalább nem éjfélig, mint elötte. Az is igaz, hogy 11-ig még én se nagyon aludnék, tehát inkább akkor legyen nyügi, mint 3 tól szenvedni, regel 6ig 7ig.
Én is mostmár altatom hason, szereti, a kezével a kis pelust simizi, gyürkölészi. A nagyfiam is pelusos volt. Két éves koráig mindenhová vinni kellett, de még utána is sokáig azzal aludt.
:wink:
Jim!
Néha nekem is muszáj csinlni a dolgomat, úgy hogy sír, de az olyan rossz. A következő 4 hétben minden hétvégén van apának valami programja dolga, hát majd meglátjuk. Most éjszaka se kelt fel rá amikor Zsombort átpelenkáztam öltöztettem(összepisilt mindent), etettem, de megnyugtató, hogy a másik szobában alszik.
A minitalinak én is örülnék, csak ne laknál olyan messze, de valamit majd kitalálunk. Az egy egésznapos programnak lenne jó, a távolság miatt. :wink: Msnm-ezhetünk is néha. Az pőrgősebb azért. Mi 44 dkg-ot híztunk a két hét alatt. És én is tapasztalom többször, hogy sok kaja után is van nyafi bőven.

Anita!
Akkor lesz talán jobb az elalvás, ha talál valami vigasztalót a baba cicicn kívül az ágyában, én most a pelusban bízom...
Ill. valaki már írta, Pati jól el is viccelődött rajta, hogy valami mamaszagú dolog is jól jöhet. Persze ez is egy folyamat, valamelyik baba hamar megtalálja az eszközt, valaki mindig is a cicin alszik el. Persze, ha a mamának ez nem a legjobb, aakkor majd egy picit terlegetni kell őket más megoldás felé, de még annyira az elején vagyunk. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!
Hát én nem tudtam, hogy az orvosnak kötelessége kijönni, 5000 Ft-ot adtam neki. És alkalmanként 3000 Ft-ot fogok adni, mert itt így szokás.... :(

Pati!
nem semmi amit véghezvittél én egy nap alatt nem vagyok képes ennyire. Sőt...
Az a homeopátiás szer használt amit én is adok Niminek? Szerintem is tök jó, tegnap nem kapott és meg is lett az eredménye, éjszaka sokat fenn volt. Ma adni fogom neki és ezután mindig...

Lányok, ha én abbahagyom a Laktoherbet, lecsökken a tejem.....
Ha meg iszom akkor tényleg bántja egy kicsit a hasát....
De még mindig jobb ha van tej....Bár minden nap kell egy kis tápszer is egy-két evésnél...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Legalább megnyugtat, hogy nemcsak mi küszködünk az esti elalvással.
Mármost másfél órája alszik. Lehet, hogy a hason alvás jön be neki?

Kép

Anita
gy.anita

Bosek: megnéztem a kisasszony fotóit. Gyönyörű a lányka!!!
linocs

Szerintem Kölyök ma délelőtt mehet haza, mert késő este szült....
Várjuk!!!

Tegnap voltam Levit oviba íratni, tudtam hogy esélytelen (mivel decemberben lesz 3 éves) de jó túllenni egy elutasításon.
Ebbe az oviba 60-an jelentkeznek és 12-t vesznek fel :shock: :(
Ma bölcsibe megyünk próbálkozni...
Ja és Kecskeméten jelenleg 1100 gyerek jelentkezett oviba és 800 férőhely van. Persze ált. az ember gyerekét a lehető legtávolabbi oviba (vagy még oda sem) veszik fel... :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

gy.anita, pumperka, jim: én az elejétől kezdve hason altattam a lánykát. Úgy vettem észre (Fruzska hasfájós, mert hihetetlenül mohón eszik sok levegővel), hogy úgy akár a hasgörcseit is könnyebben kitekergőzi, illetve jut egy kis nyomás a gyomrára/hasára, ami talán még jót is tesz neki. Próbáljátok meg esetleg. Illetve, ha nap közben, ha már aludt és evett és még mindig nyűgös, akkor általunk csak párduc-tartásnak nevezett tartásba teszem: a bal alkaromon végigfektetem hason - mindig megnyugszik így, erősen átöleli az alkarom, és valószínűleg szintén jut egy kis nyomás a gyomrára/hasára, ami segít neki a görcsök ellen. Ja, ugye lehetne a cumi is a megoldás, de én, amennyire lehet, elkerülöm - idáig kb. háromszor kapott cumit (fürdetés végén, mikor vizes, és még nincs letörölgetve azt nagyon utálja).
A párducról egy kép:
Kép
linocs

Ja, még három tipp: ha nagyon nyüglődik a pocakjával, akkor még tornáztatni szoktam. Hátára fektetem, megfogom a lábát a bokájánál, és a lábát felnyomom a hasáig úgy, hogy a térde hozzáérjen,
vagy a hátára fektetem, és az óramutató járásával megegyezően simogatom körbe a pociját
vagy a hátára fektetem, és a két kezemmel szívalakban simogatom a pociját belül kezdve.
linocs

Ti hogy altatjátok őket?

Kép

Anita
gy.anita

gy.anita: szégyen, nem szégyen, de Fruzsi a cicimen alszik el. Eddig párszor volt, hogy anélkül aludt el, és abból egyszer, hogy nem volt kézben.
Majd még valahogy kitalálom, hogy lehet evés nélkül elaltatni.
Ja, még a séta altatja el, az kivétel nélkül :)
És voltak a vicces altatók: porszívó, cenrifuga, friss levegő az erkélyen :)
linocs

Anita: Nálunk is a hason alvás jött be. Oldalt ne altassam, azt mondta a gyerekdokim, merthogy nem tesz jót a gerincének, háton ritkán, főként csak a babakocsiban, mert akkor sztem nem érzi magát biztonságban, és ahogy Pumpi is írta, nem tudja gyömöszölni a kezét meg a pelust sem. Sőt azt is észrevettem, hogy összerezzen gyakran attól, ahogy ejti le oldalra mondjuk a kezét, meglepődik, hogy nincs fal (anyaméh) és ettől mindig felriadt. A friss levegőn az más, ott általában úgy bealszik, hogy bomba se robbantja ki.
Pati: Tegnap én is kitetettem az erkélyre aludni (4 órát), olyan jól aludt, hogy aztán 4 órát ébren volt, de az húzós volt. Máskor egy órát elvan egyedül, másik 1-et szórakoztatom, vagy cipelem, aztán meg egy kis séta, cici, és alszik, de tegnap semmit nem volt jó neki. Mi ez a homepata cucc? És ettől alszik? Zsákszámra veszek akkor belőle!!!!!!
Jim, Pumperka: elkapapatásról annyit, hogy én határozottan érzem, hogy ez a cicin bealvás nála már be van rögzülve, amiről csak kínkeservesen fogom tudni leszokatni, és vessetek meg, de én már elkezdtem a leszokatást. Főként azért, mert ahogy többeteknek, nekem is fáj a cickóm, sokszor még két szoptatás között is. Ő sem éhes, 110-130gr-okat eszik általában 3 óránként és amikor engedek a kísértésnek és visszateszem, akkor azt általában kibukja vagy kihányja, szal nem éhes, csak a komfort. Úgyhogy B tervnek kipróbálok minden szart: kenguru, ének, ringatás, babakocsi, kocsi, cumi, néha bejön valamelyik, néha egyik se. :cry:
Linocs: Nálunk szerencsére nincs hasfájás, se szélgörcs, de a ringatásnál nálunk is ez a póz jön be annyi eltéréssel, hogy azt szereti, ha jobban csüng a feje.
Biribon, Monácska, Judit: le a kalappal előttetek, hogy őszinte legyek és most megint vessetek meg, én néha egy röpke percre szoktam azt kívánni, hogy bárcsak ne tudnék szoptatni, aztán persze ha így lenne, akkor meg biztos én is lelkibetegje lennék.
Melinda: köszi te drága a tejleadót, már épp akartam panaszkodni, hogy senki nem válaszolt a kérdésemre..
Pumperka, Jim és minden Bp.-i vagy környéki: Szerintem nyugodtan rászánhatjátok azt a napot a talira és akkor jókat nevetünk egymás nyomorán. Hi,hih,hi-... : :lol:

Na tegnap fürödtünk egy nagyot az urammal és kipróbáltuk hogy milyen lenne a cicisimi, hát csajok, a szemem majdnem csillagokat szórt. Ez olyan szomorú, mert alapból nekem elég érzékeny pontom a mellem. :wink: Ezekután márcsak melltartóban lehet, anyukák hogy van ez, de komolyan? Ez végig ilyen fájós lesz? Vagy megedződik, vagy csak nekem nem bírja még az érintést sem?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Na, úgy láccik egyedül maradtam... :cry: Akkoly megyek én is... :cry:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Linocs!
Nálunk is vagy a cicin elalvás a jellemző, bár már az is egyre nehezebben, vagy a kocsi. Cumink nekünk sincs. :wink: Bár már párszor megfordult a fejemben. :oops: Ha cicin alszik el, olyankor eszik is Fruzsi, vagy csak cumizik inkább?

Judit(kmét)!
Az óvodahelyzet mindenhol elég rossz, legalábbis sok helyen, azért drukkolok, hogy valamit találjatok Levinek!
Ha érett már a gyerektársaságra, akkor kell, úgy fejlődik. :wink: :wink:
Na e3ddig nézelődött, nyafi van. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Biribon, épp fejésben vagyok én is, csak letettem egy percre :)
szóval szerintem ne stresszelj, én kihagytam az éjjeli fejést, és reggel ugyanannyi jött le mintha éjjel is fejtem volna, szóval nekem egyáltalán nem apadt el mert kihagytam 1-2 fejést.

mivel fejsz,hogy fél óra mire beindul? nagyon fura, hogy ha amúgy sok tejed van ilyen nehezen indul be. nekem az a 20 gr lejön 20-30 perc alatt

ja és vicces, de mintha több tejem lenne mióta abbahagytam a MoreMilkPlus-t. már hetente 1 üveg elfogyott per 6000ft, szóval nem bánom....

Anita, mi is hason altatjuk, mert a hasfájásra az sokkal jobb, plusz így nem esik ki olyan könnyen a cumija ha azzal alszik el :)
a gyerekorvos nálunk pont az oldaltfekvést ajánlotta, mondván, háton ne, mert ha bukik visszanyelni, és hason se, mert a bölcsőhalál szempontjából az veszélyesebb. hát engem meg inkább az érdekel, hogy jól aludjon és ne kínlódjon a hasfájástól. különben is van légzésfigyelőnk....

amúgy nálunk az altatás a következő - napközben a kanapén szinte magától elalszik, ha nem akkor sajna én is kicsit a karomba veszem és ha befordítom a fejét felém és nem lát ki akkor ott megnyugszik. este is így csinálom. a kezemben szinte mindig elaszik, tudom, hogy nem jó rászoktatni, de mit csináljak, ha berakom a kiságyba csak úgy nem alszik el, vagy lehet, hogy ki kellene várnom, állni mellette simizni a hátát és pakolgatni vissza a cumit a szájába. csak ehhez lusta vagyok, sokkal jobban élvezem, ahogy alszik a kezemben. ez persze önző dolog, lehet, hogy magam szívatom vele hosszútávon.

szerintem ez olyan mint az, hogy az ágyunkban alszik reggel.
tulajdonképp ez nekünk jó, mert egyrészt kényelmes, hogy ha nyűgölödik akkor meg tudom nyugtatni félálomban, másrészt annyira édes ott velünk. csak persze hosszútávon .....

ja és a hasfájosoknak - nekünk az Espumisan és az Infacol után a Mecsektea jött be, jó nagyokat pukizik és sokkal nyugodtabb.
az egyetlen hátulütője, hogy evés előtt kap belőle kb 20 grmot és így kevesebbet eszik mert eltölti. viszont lehet, hogy éjjel ezért nem alszik tovább mint 3 óra, mert a kaja nem tart ki (ki tudja persze...)

KépKép
judit18

Pumperka:
ha nálunk cicin elalvás van, akkor még néha álmában eszik belőle szerintem akarata ellenére is.Többnyire cumizik rajta.
Nálatok hogy van?

Kép

Anita
gy.anita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?