A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:25-kor.
pironya

Várjatok...nekem most valami nem tiszta....
Mi a különbség a légzésfigyelő és a bébiör között????
Akkor mi mit kapunk?A baba szobájában lesz egy fix valami és van hozzá egy adóvavőszerű vacak,amit a mi hálónkba,konyhába,bárhova vihetek magammal a lakáson belül... :shock: :?:
Vendég

Pironya - láttam 22 ezerért is AngelCaret, bébiőr nélkül, kapni nem kaptok valakitől esetleg? Vagy sokan hirdetik eladásra is.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Csiri - nézed meg ezt az oldalt! [url] http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... zesfigyelo

A bébiőr nélkülihez nincs adóvevő úgy látom, az csak riaszt.[/url]

Manka

Kép

Kép
mankabi

Csiri:az bébiőr szerintem.

Kép
melike

nézed=nézd :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:26-kor.
pironya

Akkor neked bébiőrös van, vagy csak sima bébiőr? Van ilyen lapok hozzá neked amit a matrac alá raksz?

Manka

Kép

Kép
mankabi

van=vannak :oops: Kezdek visszafejlődni!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szopis melltartó ügyben tudtok jó márkát, helyet? Nem akarok túl drágát.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Akkor nekem még mindig nem tiszta valami....
16 ezerbe kerül és adóvevő szerű....
Sajna No name boltban és helyen néztük Miskolcon és apósék veszik meg,még nem adták ide,tehát nem tudok bővebbet.,..
Vendég

de lehet,hogy ismét szerencsém volt és kifogtam egy nagyon olcsó valamit??? :shock:
Kopp-kopp-kopp
Vendég

Csiri- ha vannak hozzá érzékelő lapok, amiket a belinkelt oldalon is látsz, akkor bébiőrös légzésfigyelő, de ha a linken megnézed a bébiőr menüpontot, ott csak adóvevők vannak érzékelő lap nélkül, ezek csak a gyerek hangját közvetítik (sír, felkelt...ilyesmi), ez csak bébiőr.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Légzésfigyelő=ami riaszt ha nem vesz levegőt!!!
Bébiőr:ami olyan mint egy adó vevő..egy az ágyánál...egy a te ágyadnál(vagy ahol vagy) és hallod ha sír
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.15 23:26-kor.
pironya

uuu pironya, utazás, mámmegin... de irigyellek. 300 km, ugyanmár... menni fog az. ;)

bébiőr és légzésfigyelő: nem lesz. drágállom. bébiőr helyett tanuljon meg úgy üvölteni a gyerek hogy bárhol meghalljam. :D légzésfigyelő: hülyére stresszelném magam. mérleg: úgyszintén, nem az érdekel hogy alkalmanként mennyit eszik... majd a védőnő úgyis megmondja hogy jól hízik-e. bízom benne, hogy hurkagyurka lesz. na nem kövér, csak olyan kis dögönyöznivaló husimusi. :D

mia_snow

ja, szopis melltartó: én nem veszek. nincsenek óriás-melleim, a hagyományos melltartóból is könnyen elővadászom. másrészt meg annyira antiszexi szinte mindegyik, hogy az valami katasztrófa. könyörgöm, attól hogy szoptatni fogok, még NŐ maradok... :roll:
ami meg tetszik (anita márka), 8000 ft-tól indul... annyit nem vagyok hajlandó kiadni érte.

mia_snow

Mérleg, bébiőr, légzésfigyelő, sterilizáló
Ez az én értékrendemben a felesleges kategória...
Vendég

Sziasztok!

buci: Próbáltam az enyémmel összenézni az eredményeidet, de nekem le vannak rövidítve, nem tudok eligazodni rajtuk, talán Gigi tud segíteni. Egyébként nekem mindig is több eltérés volt a véreredményeimen. Egy kicsit azért a terhesség felborította a szervezetünket és eddig nem volt gond, vagyis nem mondta sem a védőnő, sem a doki, hogy gond lenne. :?

pironya: neked is nagyon jó hétvégét és vigyázzatok magatokra!

légzésfigyelő: nekünk nem lesz, kész lennék tőle, az biztos, főleg, hogy kettő kellene :? De szerintem akkor a leghasznosabb, ha véletlenül jelez akkor tudd, hogy mit kell tenni a babával.

csecsemőmérleg: lehet kölcsönözni bababoltokban, védőnőktől és nem is olyan horribilis összegért. Én is csak a kezdeti időkben szeretném használni, ezért kölcsönözni fogunk. Mintha láttam volna bébiőrt is valahol :?

szopismelltartó: kínaiban is lehet venni nagyon jó anyagú melltartót és nem is drága. Nekem sincs nagy cicim :oops: , ezért nem is fogok használni, mert olyan nagyokat láttam eddig :?

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

sziasztok!

bevásárló körúton voltam. megvettem a kiságyba a kókuszmatracot, ágyneműgarnitúrát.
vettem mellszívót, medela márkájút,rem jó lesz, 6000 körül volt, meg törlőkendőket(sparban akciós 4 csomag 1600 körül, johnsons)babaolaj, pelus(dmes,mert azt mondtátok, jó..)meg még egy csomó dolgot, kb 50 e. volt együtt.aztán most már jó lenne befejezni..pedig még van egypár dolog..

képzeljétek megtaláltam anyukám párszáz éves ruciját..
hogy tetszik?? :lol: :lol:
Kép

Kép
Kép
eyi

gigi: :D :D :D :D

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

eyi: nagyon csinos vagy :lol: :wink:

Szilvi

szilvaqueen

Eyi:tök jó a ruha...olyan igazi ómódi... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
azért utcára ne menj benne
Vendég

köszi csajok, asszem utolsó munkanapomon ebben megyek dolgozni... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
eyi

Eyi: édes vagy ezen a képen!

Én osztom a véleményem Gigivel, Szilvivel, és Miával!!!!

Én sem veszek ilyen dolgokat! (ha meg nagyon stresszelek, akkor
bérelni fogok légzésfigyelőt, és mérleget)
havi 1500-2000.- ft/db...
bszilvi25

[quote="buci79"]
írta:
buci79
Ma voltam vérvételen, van is 6 db * a labor eredményemen.
Gigi! ezek mennyire rosszak?
Vizelet:
Leukocyta ++
Fehérvérsejt: 27/látótér (6 a megengedett)

Vér:
Fehérvérsejtszám: 11,24
Vörösvértest: 3,67
Haemoglobin: 3,67
Haematocrit: 111

Absz. neutrophil: 7,29

Legjobban a vizeletben található fehérvérsejt idegesít.. Szerinted?

Vizelet... lehet, hogy hüvelyváladék keveredett hozzá, a gátról szennyeződött mintaadás közben... nem kell vele foglalkozni...

Vérkép meg jó... a normálértékek nem kismamikra vannak meghatározva...
Vendég

[quote="bszilvi25"]E írta:bszilvi25yi: édes vagy ezen a képen!

Én osztom a véleményem Gigivel, Szilvivel, és Miával!!!!

Én sem veszek ilyen dolgokat! (ha meg nagyon stresszelek, akkor
bérelni fogok légzésfigyelőt, és mérleget)
havi 1500-2000.- ft/db...

És attól, hogy lehet stresszelni, ha éppen 20-30 grammal kevesebbet evett fránya kölyke... vagy fél órás szopi után a hiper-szuper digitális mérleg kevesebbet mutat, mint előtte... :wink:
Vendég

Ok Gigi igazad van, de nekem sokan ajánlják ezt a két dolgot, csak
megmondom őszintén, én nem adok ki ezekért 30.000.- ft-ot!!!!!!

(más bérelni 2-3 hónapra töredéke árért)
bszilvi25

gigi: Engem idegesít, hogy a normálértékek miért nem kismamikra vannak szabva. Vagy azt nem is igazán lehet meghatározni? Mindenki más?

Szilvi

szilvaqueen

Mikor legutóbb volt a védőnő nálunk, mesélte, hogy az előbb volt egy kismamánál és lehidalt teljesen. Az anyuka minden etetésnél az etetés idejét, mennyiségét, a gyerek súlyát feljegyzi egy hatalmas nagy táblázatba, ami a szekrényre van kifüggesztve. Mondta, hogy na ilyet nem igazán szeretne nálam látni. Szerinte ez már nem normális dolog. :lol:

Szilvi

szilvaqueen

Szerintem maradhatunk annyiban,hogy mi anyák amíg élünk stresszelünk... :wink:
Vendég

pár kérdés:a szülési szabadságból 4 hetet a szülés várható időpontja előtt kell kivenni,ha jól tudom.jól tudom? ezt a munkahelyen kell intézni, vagy hol?
aztán ha megszültem kell bemenni a területi államháztartási hivatalhoz, vagy az államkincstárhoz(?) a gyerek születési anyakönyvi kivonatával?
és ott intéződik a gyed? ehhez kellenek a nyomtatványok, amit az előbb írtatok?

további gyerekeknél (:lol: ) a gyed szempontjából figyelembe veszik az első gyerek előtt ledolgozott időt, v. újra le kell dolgozni azt a 180 napot, ami a gyedhez szükséges?eddig azt hallottam, hogy a többi gyerek után is megkapom ugyanúgy mint az első után, de nem tudom, hivatalos berkekben még nem kérdeztem utána.

Kép
Kép
eyi

A lányommal nekem is volt füzetem :oops:
A kaki mennyisége állaga,kaja,pia,sírt vagy nem ,aludt vagy nem,stb stb 1 éves koráig vezettem :oops: :oops: :oops:
Most meg halálra röhögtem magam rajta... :lol:
Vendég

eyi: passz! Én nem nagyon jártam utána ezeknek a dolgoknak mert a munkahelyem mindent intéz és szól a kolleganőm ha csinálnom kell valamit. Mindig majd időben jelentkezik.
Annyit tudok, hogy a szülési szabadságot nem kötelező kivenni a szülés várható időpontja előtt, kiveheted utána is. Vagyis nálam így lesz majd.

Szilvi

szilvaqueen

Eyi! Ez engem is nagyon foglalkoztat, én úgy voltam vele, hogy ezekről én is faggatózom itt nálatok a hétvégén.

Ha a gyás-t 4 héttel szülés elött elkezded, mint ahogy én is fogom...
akkor onnan az már legalább automatikusan megy, nem?????
Vagy csak én gondolom ezt??????
SZERINTEM NEM A MUNKAHELYEN, de ki tudja manapság......
bszilvi25

[quote="szilvaqueen"]g írta:szilvaqueenigi: Engem idegesít, hogy a normálértékek miért nem kismamikra vannak szabva. Vagy azt nem is igazán lehet meghatározni? Mindenki más?

Akkor minden vizsgálati mintánál, minden kérőlapnál rá kellene írni, hogy kismama az illető... az automatákat, amikkel a vizsgálatokat végzik át kellene naponta többször állítani...
Az orvosod meg személyre szabottan tudja, hogy nálad mit kell kórosnak venni és mit nem...
Vendég

Eyi,Szilvi!!!
Google kereső,ott Magyar Államkincstár és ott minden levan írva....
Vendég

Vendég

Eyi!
Istenes a cuccod!!! :lol:
Amikor Magdi anyus a BK-ból,még Vilibáról csak álmodozott,akkor hordott ilyet a dédmamája... :lol: :wink:
Vendég

Eyi
Szülés várható időpontja előtt 4 héttel elmehetsz TGYÁS-ra... ehhez a doki ad egy igazolást, hogy mikorra várható a bébi...
Összesen 168 napig kapod a TGYÁS-t, ami az átlagkereset 70%-a (nincs maximálva)... ebből SZJA-előleget vonnak...

A TGYÁS letelte után lehet igényelni a GYED-et... ez az átlagkereset 70%-a, de max. ..... ebből vonnak nyugdíjjárulékot és adóelőleget...

TGYÁS, GYED is biztosítási időnek számít :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Munkahelyen (ha tb-kifizetőhely) lehet ezeket intézni, vagy OEP, vagy MÁK...
Vendég

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... am20060213

Még a szükséges nyomtatványokat is le lehet tölteni....

Én a mindenféle ketyere helyett inkább a nem kötelező védőoltásokat veszem meg...
Vendég

további gyerekeknél ( ) a gyed szempontjából figyelembe veszik az első gyerek előtt ledolgozott időt, v. újra le kell dolgozni azt a 180 napot, ami a gyedhez szükséges?eddig azt hallottam, hogy a többi gyerek után is megkapom ugyanúgy mint az első után, de nem tudom, hivatalos berkekben még nem kérdeztem utána.

erre sem tudják a választ akiknek több gyereke van és előtte dolgoztak?

Kép
Kép
eyi

Szilva
Te is olyan jó munkahelyen dolgozol akkor, mint mi... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Nekem is mindig a bérügyes lányok intéztek mindent... már tudják azt is, hogy apa intéz mindent... :lol: :wink:
Vendég

[quote="eyi"]t írta:eyiovábbi gyerekeknél ( ) a gyed szempontjából figyelembe veszik az első gyerek előtt ledolgozott időt, v. újra le kell dolgozni azt a 180 napot, ami a gyedhez szükséges?eddig azt hallottam, hogy a többi gyerek után is megkapom ugyanúgy mint az első után, de nem tudom, hivatalos berkekben még nem kérdeztem utána.

erre sem tudják a választ akiknek több gyereke van és előtte dolgoztak?

Eyi
Az is biztosítási időnek számít, ha TGYÁS-on, GYED-en, GYES-en vagy...

Én most GYED-en vagyok Petivel... megszületik Tomi kapom a besorolási bérem alapján a TGYÁS-t, majd a GYED-et...
Vendég

kösz gigi

Kép

Kép
Kép
eyi

ez az én lasztim amin tornászom :lol: miközben nektek írogatok

Kép
Kép
eyi

amúgy most már kezdenek felelevenedni a joganyagok, ahogy gigi előhozod a dolgokat. Pedig ezeket nemrég tanultam...
tényleg biztosítási időnek számít.oké nagyot könnyebbültem..

Kép
Kép
eyi

[quote="eyi"]a írta:eyimúgy most már kezdenek felelevenedni a joganyagok, ahogy gigi előhozod a dolgokat. Pedig ezeket nemrég tanultam...
tényleg biztosítási időnek számít.oké nagyot könnyebbültem..

Mit tanulsz?
Vendég

mindenki széfet néz?

ti visztek a kórházba vajúdáshoz, ilyen hideg-meleg borogatást(ezt írja a könyv, bár nem tudom hogy lehet a meleg borogatást elvinni, mert a hideget még megértem, de a meleg?! :shock: )
vagy valamilyen olajokat?nem is tudom milyeneket ajánlanak..

Kép
Kép
eyi

Sziasztok!

Kép

Voltam ma uh-n és habár nem kértem, kezembe nyomtak egy 3d képet...mobilommal lefényképeztem.

Na, a súlyát 2004 g-nak becsülik. :D

Puszi

Dana

Kép
danaaia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?