A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Sziasztok!

Fotórestaurálás: http://www.photoretus.mlap.hu/
Nézz nálam körül! Ingyenes dolgokat is találsz!
Április végéig 50%-os kedvezmény montázskészítésre!

Kép

Kép
photoretus

Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Halihó!!!!!!!!!!!!!!!

Sehol senki? :roll: Mindenki kiment napozni ma?

Monee, Jevi?

Hogy vagytok????

Erzsó!

Mi újság nálatok?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hali!

Vagyok, vagyogatok, bár nagyon nem pörög itten a fórum most megint. :?

Rólunk összefoglalva:
Azt már írtam hogy érzem a baba mozgását. Most új dolgot fedeztem fel, ha megrúg erősebben akkor a pocimon kívülről is lehet látni hogy kidudorodik. Tök jó! :D És ugye még csak most kezdődik a java... :lol:
Megvan az AFP eredményem. Ha jól értettem a nőcit a telefonban, akkor az AFP: 41,9, a MOM: 1,44. Ez a net szerint és a kolléganőmmel összehasonlítva is jónak tűnik, bár Borsayval nem beszéltem.
Azért egy kis bosszúság itt is jutott, a megyeis kartonozós nőci közölte hogy nekem nem adja oda az eredményt, hanem várjam meg a dokit, majd ő beírja. Ez így még nem rossz, de a 18 hetes UHra most a Klinikára kell menni az eredménnyel együtt, Borsayval meg csak a 20. hét körül találkozok majd. Szóval megint lesz egy kis harc... pláne hogy jogom van az eredményeimet megkapni.
Egy biztos, a megyeis kartonozós nőt egy életre megjegyeztem magamnak. :evil:

Ezen felül egyébként jól vagyok, bár mostanság elkezdett fájogatni a derekam. Tudom, hogy ennek részben a kismamiság az oka, de Titeket is megkérdezlek, hogy nem tudtok valami olyan hát kencét amit biztosan kenhetnek kismamik is?! A Ben Gay nekem előtte szuper volt, de azt egyáltalán nem ajánlják, mert van benne mittomén mi ami felszívódik és nem jó nekünk.

Viki!

Először nem tudtam elképzelni hogy mi az az izé Eszti bukiján, aztán rájöttem hogy a vizsgálathoz való korongok vannak ráragasztva. Komolyan mondom, lövésem nem volt mire jó ez a gyereknek... :lol:
Autocity-is VW... hoppá, jól megy Petinek! :D

Szép napsütéses napot mindenkinek!
Én ma már sajna megint dolgozok. :?
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Vagyogatok én is. Néha beugrok elolvasni hogy mit írtatok, de nem kell magam nagyon erőltetni :lol: .

Nálunk bekövetkezett amitől féltünk.
Szombaton reggel bátyus elment. Péntek délután még bent voltunk nála és tök jó volt. Most már tudjuk ez ennek a jele volt.
Héten temetés stb.....
Ráadásul anyunál csináljuk az udvart. Az elmúlt 2 napban annyit lapátoltam hogy ihajj.

Voltunk fényképésznél, majd dobom a képeket.
Ha lesz időm jövök gyakrabban.
Gyerekek gyönyörűek!
Kismamik vigyázzatok magatokra, gömbölyödjetek :) !

Szép napot mindenkinek!

Erzsó
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
erzsó78

Erzsó!

Gyönyörűek a képek! Végre egy nagy családi fotó! :wink: Szép családotok van! :)

Monee!

Ne aggódj, az AFP az értékek alapján szerintem is tökéletes! :)
Kartonozós nőci :(
Meddig dolgozol még?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki!

Ebben a hónapban. Még 6 hét és a szabikkal együtt pontosan 16 munkanap. Már X-elem visszafelé a naptárt. :D Nagyon szeretnék már otthon lenni, prücskörészni, alkotni és az ilyen szép időben az udvaron ücsörögni.

Erzsó!

:( :( Sajnálom. :(
A lányok és Ti viszont tök jól néztek ki! :D Tetszik ez a háttér. :D

Monee

Monee

monee85

Erzsó!

Ne haragudj, de bunkó vagyok, nem is írtam :oops: Nagyon sajnálom, ami a nagybátyáddal történt, részvétem. :cry:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Itt vagyok én is, most nézem csak, hogy egy hete írtam utoljára! :shock: :oops:

Köszönjük, jól vagyunk, jól leégtem a hétvégén, vasárnap Orfűn voltunk, egy rövidujjas kismama felsőben voltam, és a karom, meg a nyakam égővörös lett. Csak este éreztem, valahogy nem gondoltam, hogy már ekkora ereje van a napnak! :shock:
A vércukor terhelésemnél a cukrom a határ felé közelített, így most lényegesen kevesebb édességet eszem, de legalább nem is hízom annyira! :wink: Meg elkezdtem helyretetetni a fogaimat, így most ez is kicsit "visszavesz" a mértéktelen kajálásból! Így most fogorvoshoz járkálok, ami ilyen nagy pocakkal nem túl kellemes, de nem akarok nyárig várni vele, mert két gyerek mellett erre tutira nem lesz időm!
Ovi még mindig sírós reggelente, nem is tudom elképzelni, hogy ez lehet másként is! :( :?

Erzsó!
Fogadd őszinte részvétem! :(
A képek tényleg nagyon szuperek, én is mindig az Ildikóhoz viszem Violát. Eddig csak őt fotózta, de ha meglesz a pici is, ősszel szeretnék én is ilyen "négyes" képet! :) Azt már nem is mondom, milyen gyönyörűek a lányok, ezt úgyis tudod! :)

Viki!
Nem semmi Peti a versenyautóval?, gondolom, nagyon élvezi! Eszti baba nagyon kis édes!

Monee!
Hajrá visszaszámlálás! :) Örülök, hogy minden okés volt az AFP-vel, ezek jó értékek!
Kartonozós nőci! :(

Agmano, Tencsi, Netty, Kanga mama merre jártok?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Na lányok, ha már régen jöttem, offolok is egyet rögtön (bocs, akinek nem tetszik, ugorja át, de annyira fel vagyok dobva, hogy mindenkinek dicsekedni akarok :) ).

http://velvet.hu/poronty/2008/04/02/tavmunka/#comments

Az első szöveglink benne az én blogom :D
Egy másik a honlap, amire tartalmat szerkesztgetek :D

És nem, nem fizettem le a porontyosokat :P

Akinek még van energiája, kellemes olvasgatást!

Jó éjt

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Nekem mázlim volt, végig távmunkáztam, amíg itthon voltam a fiúkkal 9 hós koruktól, de most váltani szerettem volna, mert nem valami családbatrát helyen dolgoztam. Fél évig keresgéltem, és semmi. Végül megoldódott, de vállalkozóként, ami ugye nem egy életbiztosítás. És a vállalkozói rugalmassághoz esetenként a 8 órán túli munkaidő is hozzátartozik, amúgy nem panaszkodom, mert ha kell előbb eljövök majd, és 2 ovis mellett ez aranyat ér.
Erzsó, nagyon szomorú....
Évi, kifakultál már?
Monee hozok a topicba egy 15 hetes kismamit, aki Móni, lesz mit megbeszélnetek, csak még eddig nem talált ide.
Na most megyek tanulni, mert holnap vizsgázom, és hétfőtől meló, koránkelés stb...

Éva

KépKépKép
agmano

Rólunk:
Eszti mostanában kidől a játszószőnyegen ,bár rájöttem, hogy ilyenkor még elalvás előtt át lehet csempészni az ágyikójába :wink: Petivel meg együtt szoktunk kávézni, persze bukósisak nélkül (ez csak egyedi eset volt, de nem hagyhattam ki) és kipróbálta a járókát is, ha már mikor neki kellet volna, képtelen volt benne maradni, most tetszett neki :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hello csajok!

Kérdésem van:
Járt közületek valaki csecsemő/kisgyerek elsősegély nyújtási tanfolyásra? Vagy hallottatok már róla hogy van-e ilyen itt a környéken?

Az előbb hívtam a Vöröskeresztet és sajna csak általános elsősegély nyújtási oktatásaik vannak, amibe esetleg bele lehet vonni külön érdeklődésre a csecsemős dolgokat. Ez mondjuk nekem így annyira nem tetszik, mert engem csak a kisbabás rész érdekel és nem fizetnék ki 6000 Ft/fő tanfolyam díjat, amikor ezt az egészet már megcsináltam akkor (a Vöröskeresztnél) amikor a jogsimat kaptam.

Kriszi!

Ha lesz egy szusszanásnyi időm, meg fogom nézni ezt a távmunka dolgot. Érdekesnek hangzik. :)

Viki!

A bukósisakos képen elmeditáltam... :D Minek is a konyhába bukó?! :lol: :lol:
Fú, milyen kis pofis már Eszti! :D

Jevi!

Nekem is odakozmált az orrom a virág ületetésbe. :lol:
Cukker: Vigyázz magatokra. :D A csoki meg monnyon le. A fene vinné hogy ilyen finom! :D

Mondd már meg nekem légyszi, az AFP + az egyéb vér eredményeket Neked is csak beírta a doki a kiskönyvbe? Nem kaptál róla valami papírt, leletet?
Azért kérdem, mert a kolléganőm (Klinikára jár) egy egészen nagy slájfnit kapott, amin nem csak az értékek voltak rajta, hanem egyfajta elemzés is. Részletezve volt szövegesen, hogy a mittomén milyen betegségnek milyen értékei lettek és hány százalékos az esély rá. Csak hogy ne keressem Borsayn ezt a papírt, ha ilyen a Megyeiben nincs is. :lol:

Tegnap voltam kismama masszázson és állati jó volt! :lol: Arany keze van a csajnak, egy csomó fájást kimasszolt a hátamból. Fogok rendszeresen járni, mert nagyon jól esett. Ajánlom mindenkinek! :D
Ma meg kozmetikushoz megyek és kis kényeztető arcmasszázsra. :lol: Az anyukámnak májusban lesz az esküvője, uh. most elmegyünk kollektíven szépülni egyet. :D Kellett volna kinyomkodásra is mennem, de most nem bírnám elviselni a böködést. A kismamát ne kínozzák, csak kényeztessék, ez az elvem. :lol:
Jah, és járunk szülésfelkészítőre a Megyeibe. Szét röhögtük magunkat már mindjárt az első alkalommal. :lol: Az már csak később esett le, hogy valójában az az igazi vicces dolog, hogy vannak lányok akik a 32-33. héten kezdtek bele egy olyan tanfolyásba, ami 8 héten át tart. :lol:

Szép napot!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Ma egész nap mentünk :oops: (persze Lacival együtt) Reggel OTP-be, aláírni a visszaigazolt szocpolos papírokat, csak röpke 1 órácskát vártunk, az amúgy már állítólag előkészített papírokra :evil: persze Eszti ennek a felét végigordította, majd elfáradt és bealudt. :) Ezután bevásárlás, majd haza. Kaja, alvás (mert Peti ma is aludt ám :wink: ) Ébredés után kimentünk a nagyszüleimhez (ekem még szerencsére mind a 4 él :D ) és megmutattuk Esztit, mert ők még nem látták.Nagy nagy boldogság volt, mindenki örült és egy kicsit legalább elfelejtették a bajaikat, pedig az egyik papám épp gyomortükrözésről jött haza :(
Hazafelé még árkád, Deichmann, hogy vegyünk Petinek elefántos cipőt, hát 26-os egy fél darab sem volt :evil: :cry: a 25-ös nem ment a lábára, a 27-esben meg csónakázott szegény :( Ott térdeltem a gyerek előtt, hogy hogyan erőszakolhatom a lábár a cipöt, amikor megláttam a földön egy NIke-s dobozt, amire az volt írva, hogy 26-os kinyitom, és egy szép fekete-fehér 26-os kosárcipő, ami csak 6990 ft volt, és tök jól is áll Petinek és kényelmes is, meg neki is tetszik, szóval ez lett Elefanten helyett :) :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

MOnee!

Elsősegélytanfolyamról nem tudok :(
Én a klinikán minden leletet a kezembe kaptam, igaz a dokimon keresztül, de a mai napig megvan az összes vérvételi, cukros, ultrahang stb leletem, többek között az általad említett AFP+ dawn- kór szűrő vizsgálat kiértékelő szöveggel együtt! Nem értem miért nem kapjátok ezeket meg! És ha mégsem ott szülsz majd, vagy máshogy alakul és éppen Pesten vagy, amikor beindul a szülés, akkor mi lesz nálad? Nekem még Petinél külön mondták is, hogy ha megyek szülni, vigyem az összes leletemet, ami a terhesgondozás során keletkezett.(most meg gondoltam, hogy vinni kell megint)

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Monee!
Hát ilyen kiértékelős papírt itt én sem kaptam, anno igen a Klinikán, már össze sem hasonlítom a két intézményt, mert ott sokkal precízebben ment minden! Nekem még az ellenanyag eredményemért is el kellett mennem a véradóba egy másolatért, mert szerintük elküldték, de a dokim nem kapta meg, és már majdnem aktuális volt a következő vérvétel, de még az előző eredményemet se tudtuk. Tudod, én Rh - vagyok, és ezért kell ez a vizsgálat! De a véreredményemről megkaptam a papírt, nem csak beírta a doki! Mindent odaad elvileg, azokat nekünk kell gyűjtögetni.

Viki!
Képek továbbra is tuti jók, tényleg milyen kis pofis Eszti baba! Örülök a cipőnek, én most már szandálban gondolkozom, csak lenne már jó idő! Enyém lánykámnak még csak 24-es a lába, mi ilyen picúrok vagyunk! :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

lemaradt: elsősegély tanfolyamról én se tudok, de Baba-mama klub keretén belül egyszer volt róla előadás, az én védőnőm férje tartotta, aki mellesleg a mentősök vezetője itt Pécsen, tehát igencsak képben van ezen a téren, majd megkérdezem a védőnőmet, terveznek-e még ilyet, vagy mégis létezik-e ilyen tanfolyam!

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok, ez az elsősegély dolog engem is érdekelne, mert már a jogsis eü tanfolyam elég rég volt.
Volt valaki légvárazni a sportcsarnokban? Igaz inkább 4 éves kor felett ajánlatos, de bátor 2 évesekkel is meg lehet próbálni. Szuper volt! A fiúk végig okosan együttmaradtak és elértük a célt, nagyon elfáradtak :lol: Martin mindig felsegítette Norbit a magas csúszdák tetjén, mert ő még kicsit lasabban mászott. Tök édik voltak!
Szintén nagyobbaknak: a Média Marktban magyar mese DVD-k kaphatók papírtasakban 299 Ft-ért: Dr. Bubó, Pom-pom, Mézga család, Maja a méhecske.

Üdv!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Jó régen jelentkeztem, de azért olvasgattam, csak energiám nem volt este későn írni. Most "sajnos" gép előtt ülök, mert a Máté beteg és nagyon korán elaludt. Megnyertünk valami hányós-hasmenős vírust a bölcsiből, és csütörtök éjjel óta szenvedünk. Két éjszakát végighányt a Máté, voltunk hétvégén az ügyeleten is, de nem nagyon tudtak tenni vele semmit, itassam, diétázzunk, nem mintha bármit is enni szeretne.... Azt mondták volt most egy rota vírus időszak, de mi már voltunk rotások, hát nem tudom, a tünetek kísértetiesen hasonlóak voltak most is, de most legalább nem tart már a folyamatos hasmenés-hányás 2 hete. Ma már egyáltalán nem hányt, nem ment a hasa sem, sőt a kedélyállapota is igen bíztató volt, de még nagyon hamar elfárad. Nem tudom lehet -e rotát többször elkapni. Mindez nem volt elég nekünk ez a gyerkőc minket is sikeresen megfertőzött. Én már egész jól vagyok, nekem kb. 2 napig tartott a nagyon-nagyon rossz időszak, ma már csak nem voltam éhes, de szegény férjem ma reggel ébredt úgy, hogy hányás-hasmenés egyszerre. Ma nem is alszik itthon, nehogy visszafertőzzön minket, anyukájánál talán jobban tud wc-re járni éjjel, nem kell félni attól, hogy felébreszt minket. Én is remélem, hogy a Mátéval sem lesz gond éjjel, mert egyedül nem szeretnék vele megint az ügyeleten kikötni.

Jók a képek minden gyerkőcről!

Monee!

Elsősegély tanfolyamról én sem tudok, de amikor én voltam terhes volt az eü-i főiskolán egy szülésfelkészítő tanfolyam, ott volt sokmindenről szó, többek között ilyesmiről is. Érdemes lehet érdeklődni a védőnődnél, vagy megnézni a zsebi füzetben, mert az a "tanfolyam" is nagyon jó volt. Volt sok gyakorlati dolog is fürdettünk babát (persze műbabát, de amivel a főiskolások gyakoronak, majdhogy élethű volt :) ) A megyeiben mi is jártunk a férjemmel a szülésfelkészítő tanfolyamra, ott igazából a szülőszoba látogatás volt, ami igazán meghatározó volt számomra, hogy megismerhettem mindent és nem egy idegen helyre mentem szülni és a férjem is eligazodott teljesen, mit hol talál.

Viki!

Mi mindig nike, adidas cipőket veszünk a Máténak, mert elég jó kiképzésűek, és hihetetlen de nagyon jó áron ki lehet fogni őket. A Plazaban a sportboltokban is gyakran lehet 6-7 ezer ft-ért venni. Nálunk már 27-es cipő kell, nem tudom mekkora lesz ez a gyerek :lol:

Megyek én is lefekszem, mert ez a sok éjszakázás engem is nagyon levett a lábamról.

Netty

Kép
netty11

Sziasztok!

Netty!
Sajnálom, hogy megint betegek vagytok, remélem hamar kilábaltok belőle!

Monee!
Ez a szülésfelkészítő mikor van a Megyeiben? A szülőszoba-látogatás engem is érdekelne...

Éva!
Mi nem mentünk el a Sportcsarnokba, mert Violka elég félős még a légvárban, csak akkor mer bemenni, ha csak picik vannak bent! Biztos nagyon jó móka volt!

Mi vasárnap Komlón voltunk, volt ott a Sportcsarnokban egy Apák Napja elnevezesű rendezvény, akadályverseny volt, férjem is szerepelt az egyik csapatban, jó kis móka volt, aztán anyuáknál voltunk, majd Sikondára mentünk fürödni (én csak a medence mellett voltam), Violka nagyon élvezte! Aztán ki is dőlt hazafele az autóban, reggelig aludt! :shock:

Én olyan nehezen viselem ezeket a frontokat mostanában, szinte menni alíg bírok! Jó lenne, ha már tartósan jó idő lenne!

Vasárnap börze lesz a Vásárcsarnokban, utána csak júniusban lesz! Kimegyek, mert kéne valami használt babakocsi a picinek!

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Szép napot Lányok!

Bocsánat, hogy eddig nem jelentkeztem, de hadilábon állok az idővel..... :cry:

Csak egy gyors bejelentkezésre futja most is. Holnap igyekszem jönni bővebben is és akkor mesélek, mert van esemény nálunk is bőven.

Mindenki gyönyörű, csak ámulok a sok csodaszép képen!

Lányok, ha érdekel vkit vagy ha esetleg ismertek olyasvalakit akit érdekel, van két eladó kiságyunk (természetesen külön-külön is :D ). Brendon Dublin "márkájú" 60x120-as, matraccal és baldachintartó vassal. Szívesen küldök képet és az árról is beszélünk!

További szép napot Nektek! Holnap jövök!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Voltunk reggel Uh-n, íme az eredmény: :D

BPD - két halánték közti távolság: 4,3 cm
HC - fejkörfogat: 16,5 cm
AC - haskörfogat: 13,8 cm
FL - combcsont hossza: 3,1 cm
OFD - homlok és tarkó közti távolság: 6,0 cm

Ez a fránya Pocok baba annyira, de annyira elbújt az UH elől, hogy én ilyet még nem láttam! :shock: Szó szerint hassal ráfeküdt a bal csípő csontomra, uh. a doki már-már az oldalamon kotorászott az UH fejjel, hogy lásson is belőle valamit. :lol: A teste, feje, gerince kiválóan látható volt, de pl. a kezét-lábát csak hosszas matatás után tudta elővarázsolni a doki. A neme persze nem látszott, és én ezért annyira elverem ezt a gyereket ha megszületik, hogy ihaj! :lol: Előre és utólagosan is elverem mindenért! :lol:
Pedig ettem is előtte, mert a kajától általában fel szokott ébredni, de ma nagyon kis lusta, egy-két rúgást éreztem eddig még. Na mindegy, imádom!

4 hét múlva kb. elmegyünk egy 4D-re, nagyon szeretném tudni mit rejteget a lába között. :lol:

Emellett az AFP (ezt már írtam) és a Klinikán csinált kombinált teszt első eredménye is nagyon jó lett, uh. valószínű egészséges a babócánk.

Jevi!

Minden kedden van 6 órától a terhespatológia melletti könyvtárszobában. Eddig a terhesgondozásról volt szó és tegnap szültünk. :lol: Jövő alkalommal a szülés alatti fájdalomcsillapítás lesz a téma, és a szülőszoba látogatás is hamarosan aktuális lesz. Szóljak majd külön hogy mikor lesz?

Egyébként meg kell hogy mondjam, hogy bár nagyon kedvelem, de le fogom cserélni Borsay-t, ha a Hartmann Tamás elvállal. Ő tartotta az első két előadást eddig és nagyon jó fejnek tűnik, meg tetszett ahogy a szülésről általában beszélt. Bosszant nagyon Borsay doki feledékenysége... én meg harcolhatok állandóan valamelyik kartonozós nővel (ma is).

Börze utána csak júniusban lesz?! Mi a fene? Ezt nem is tudtam. :(
Akkor mindenképpen kimegyünk, bár tuti hogy ezren lesznek. :?

Netty!

Jobbulást Máténak! Nagyon rossz lehet hogy a kis hapi ilyen gyakran betegszik meg. :(

Tencsi!

Várunk a hírekkel! :D

Köszi a hozzászólásokat az elsősegély dologgal kapcsolatban!
Ebben a hónapban nem, de valszeg a jövő hónapban elmegyek a Netty által ajánlott tanfolyásra is az E.ü. Főiskolára.
Plusz a Születés Hete keretein belül lesz egy nap, amikor az egyik előadás a babaelsősegélyről lesz szó, oda is mindenképp megyek.

Közben kiderült hogy befelé fordulósak a cici bimbóim, uh. a szopi témára is rágyúrhatok ha szoptatni szeretnék... Így nem lesz könnyű dolgunk. :?

Hirtelen ennyi van velünk. :D

Szép napot!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Szerencsére már egészen jól vagyunk, főleg a Máté. Ő már egészen jól tud enni is, mi a férjemmel még nem annyire, igaz a Máté 2 nappal korábban kezdte. Azért ezen a héten nem megyek dolgozni, nehogy megfertőzzek ott is mindenkit és kihalna az egész iroda.

Monee!

Hartmann doktort azért meggondolnám a helyedben. Én 1 hétig jártam hozzá, emberileg nem "tökéletes", viszont szakmailag nem volt ellene semmi kifogásom, csak ahogy beszélt és bánt mindenkivel az felháborító volt időnként. Állítólag a szülő nőkkel normális, csak előtte és utána kell elviselni a stílusát és azt, hogy soha nem ér rá és még akkor is várnom kellett, ha megbeszéltük az időpontot. Azért jártam hozzá csak egy hétig, mert szülés előtt a dokim külföldre ment, és neki adott át, hogy ő gondozzon és ha valami történt volna, akkor nála szültem volna. Tényleg normális volt a vizsgálatoknál, főleg mivel a főnöke betege voltam :) , de azért én mindenképpen megfontolnám a dolgot.

Üdv Mindenkinek!

Netty

Kép
netty11

Netty!

Köszi hogy leírtad ezt. :) Úgyis érdeklődtem volna Nálatok. :D

Leírom hogy mi a bajom most Borsayval:
1. hiába járok már X ideje magánrendelésre, max. csak arcról ismer meg, sem a nevem nem tudja (ez még nem lenne baj), sem az hogy mi van velem. Mindig nekem kell elmondani hogy mi a sztori, mi volt eddig, stb. Telefonon ez különösen kellemetlen, és még most jön ugye az esetleges "telefonozós" időszak.
2. a magánrendelése nem a megyeiben van és mégis mindent a megyeiben kell intézni. A kartonozós nőcik azért "ordítoznak" velem mindig, mert Borsay nem írja ki a vizsgálatokat, nem írja be az eredményeket és nagyon nem is segítőkész ez ügyben. Ergo, ha akarok valamit, előbb egy randi a dokival, utána meg küzdés a kórházban, ami úgy sikerül ahogy. A leletek csak akkor vannak nála ha külön rászólsz, ha nem, akkor várhatsz egy hetet még megint lesz rendelés.
3. a fentiek miatt egyáltalán semmi bizodalmam nincs abban hogy bármit is beszélünk meg a szüléssel kapcsolatban, emlékezni is fog rá amikor helyzet van.

Ezzel szemben ha jól tudom Hartmannak van rendes rendelése a kórházban, így legalább a leleteimhez hozzá tudok jutni első kézből és nem kell körbevadászni a fél megyét. Ráadásul meg is tudja mindjárt nézni, nem nekem kell a neten kutakodnom hogy ez most jó-e vagy sem.
És akkor még mindig súlyponti dolog, hogy a szülésnél hogy viselkedik velünk. Nekem nagy csalódás lenne, ha egy a terhesgondozás alatt kedves dokival (mint pl. Borsay) a szülés meg rémálom lenne. Akkor inkább előtte legyen bajom vele, de a szülés úgy menjen le ahogy én szeretném.
Gondolom Hartmann doki a habitusától a tréning alatt sem tudott megszabadulni, de nekem így is szimpatikus volt. Mi is ilyen "cinikus" üzemmódban működünk, uh. a felkészítőn ment az ugratás rendesen.

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Netty, mi is most megyün kifelé egy ilyen hányós-hasmenős izéből, mind a kettőn végigment, a nagylányom szegény négy napig szó szerint vízen élt és hányt, a fiamnak majd'egy hétig ment a hasa. Mi a párommal viszont nem kaptuk el, ebből úgy sejtem, nem rota lehetett. Dokival csak telefonon érintkeztünk, vagyis a nagylányt a harmadik napon csak bevittük az ügyeletre, nincs-e valami a háttérben. Ott is előadta a telehányom a rendelőt vízzel és epével c. műsorszámát szegényke, de legalább pontosan látták, mi baja. Semmi extra, "valami vírus". Szegény ledobott egy teljes kilót a 16-jából, majdnem anorexiásnak néz ki :(
A fiam, noha kisebb és vsz ő hozta haza a dolgot bölcsiből, jobban viselte, nála a megeszi-azonnal-kikakilja-körforgást volt nehéz elviselni, olyan érzés volt, mintha egy tölcsérbe töltögetném a kaját. Viszont végig jó étvágya volt, és hányni is kb. naponta egyszer hányt, összesen két napig. Szóval ő nem is fogyott le.

Kitartást nektek, remélhetőleg hamar lecseng ez a mindig beteg-időszak. Remélhetőleg nálunk is.

Monee,
nagyon édes lehet a babád az UH-n, én ezt úgy szerettem nézni...
A dokikhoz én inkább nem szólnék hozzá, mert mindkettőt csak felületesen, UH-król meg vizitekről ismerem.

Szép napot nektek ebben a klassz napfényben,
üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Igen nagyon rég jártam erre, de Gergő mellett nincs túl sok időm netezni.

7 hetes terhes vagyok a kistesóval, de sajnos az örömünk nem sokáig volt felhőtlen, mert hétfőn bevéreztem és kiderült, h. van egy hematóma a petezsák alatt. :cry:
Azóta fekvés, gyógyszerek.

Pénteken mentünk volna a Cotton Club Singers Hofi estjére anyuékkal, de ez a program sajnos ugrott. :(
Viszont a jegyeket nem váltják vissza. Sajnálnám, ha kárba vesznének!
Szóval, ha valaki esetleg szeretne elmenni, van 3 jegyem (eredetileg 3000 Ft volt darabja, de majd megalkuszunk :wink: ).

Bocs, h. mindig ilyen hülyeségek miatt zavargok itt, de most nem nagyon tudok visszaolvasgatni sem, megyek vissza heverni. :?

rambóka

Sziasztok!

Olvaslak benneteket, csak idő nincs írni.
Elkezdtem csináltatni a fogaimat, úgyhogy elég gyakran járok a dokibácsihoz.
Tegnap ablak csere volt nálunk, fut az egész lakás. Hétvégén festés, ja és börze :wink: .

Szóval a lényeg:
Én Hartmann doki párti vagyok!!!!!!
Alízzal hozzá jártam terhesgondozásra és nála is szültem. Sokat vacilátam rajta, mert itt elég neg. véleményeket hallottam Róla. Egy cseppet sem bántam meg hogy végül maradtam. Van egy egyéni stilusa, de meg lehet szokni.
Voltam nála magánba is meg a megyeibe is gondozáson. Mindenhol rendes volt. A megyeibe utáltam a sok hülye mogorva asszisztensnőt, ezért ált. magánba mentem.
MINDEN EREDMÉNYT (papíron) KÉZHEZ KAPTAM!!!!!!!
Ja és nekem szülés után baromi nagyot nőtt a szememben, de ezt majd egy tali alkalmával elmesélem :wink: :wink: :wink: !

Viki!
Járóka téma ismerős.
Adél is több időt tölt most bent mint annak idején :D .

Rambóka!
Gratula nektek! Vigyázz nagyon magatokra!

Betegeknek mennek a gyógymanók!

Szép napot!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Monee!
Szülés alatt is baromi rendes volt. Varrás alatt ellőtt 1-2 poént de akkor rám is fért :D :D :D !

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Erzsó!

Írtam privit! :wink:

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Rambóka!

Gratula a kistesóhoz és vigyázz nagyon magatokra! Tutira kiscsaj lesz, azok szeretik idegelni anyucit :wink:

Megjött a Quelletől rendelt öltönye a tesóm esküvőjére:
Kép
így alszunk együtt kb. 10percig, majd Eszti felébred :?
Kép Kép Kép Kép Kép
ésalegújabb, hogy álandóan tartani akarja Esztit, és ha nem adom neki, hisztizik :shock: szóval majd minden este ez van, tegnap az alvó lánykát nyomtam a kezében, mert nem akartam egy újabb hisztit este 9 kor! :? de amúgy édesek együtt, csak félek, hogy leejti, vagy nem úgy fogja, stb...

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Örülök, hogy jelentkeztek az elveszettek!

Viki!
Olvastam a másik topikban, hogy taknyosak voltak a gyerkőcök, remélem már minden oké! Képek gyönyörűek megint, az öltöny is csudajól áll Petinek! :)

Erzsó!
Fogak: sorstársak vagyunk, nekem még 3x kell mennem! :( De akkor legalább minden okés lesz!

Rambóka!
Gratulálok, és drukkolok, hogy minden okés legyen!

Kriszi!
Jobbulást a gyerkőcöknek!

Monee!
Szerintem csináld úgy, ahogy te érzed, még mindig jobb most váltani, mint utólag megbánni!

Tencsi!
Várjuk a híreket! :)

Tegnapi pocakfotó:

Kép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Monee!
Privi ment!

Bocsi lányok nálunk még mindig káosz uralkodik, ha rend lesz jövök!
Börzén figyeljük egymást és ha felismerjük a másikat akkor mutatkozzunk be egymásnak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !
Jó????,

Gyerekek csuda szépek!
Jevi!
Csuda kis gömbölyű poci :D !

Szép hétvégét mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Teljesen új vagyok, az oldalon és az állapotom miatt is. Most vagyok a hatodik héten. Voltam az ötödik héten a Dr Tóth Zsoltnál, megvizsgált és szerinte voltam öt hetes. Csalódtam, mert semmi uh vagy ilyesmi. Aztán voltam védőnőnél, aki a tizedik hétre beírt Dr Vereczkey Gáborhoz terhesgondozásra. Ismeri valaki? Én még semmit nem hallottam róla. Azt sem tudom ő hol van. Kihez érdemes járni? Én nem szeretnék magánrendelésre járni, de szívesen mennék a megyeibe. Ha valakinek van tapasztalata és megosztja velem, megköszönöm.

Pbeba
pbeba

Sziasztok!

Gratulálok a várandósoknak!

Megyeiben én Dr. Bédi Beatrixnál szültem, úgy tudom nem vállal terhesgondozás-szülést, csak olyanokat, akik régóta hozzá járnak, de próba szerencse. Dr Varga Tamás ugyanaz férfiban, nagyon dícsérik, alternatív párti a Ferencesek u-ban van magánrendelése. Hartmann Tamás is jó fej, Borsay már valszeg kicsit öregszik... Másokat nem ismerek.
Üdv!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Erzsó!

Köszi szépen a privit! :wink:
Holnap mi is megyünk ki a börzére, majd köszönök ha megismertelek (persze a többieknek is! :D). Persze jobb lenne ha a lányokat is hoznád magaddal, de azért rajta leszek az ügyön. :D

Jevi!

Úúúúúgy szeretnék ekkora pocakot! :D
Jó-jó, már látszik rajtam, hogy nemcsak a húsvéti sonka volt a sok, de akkor is, olyan kis picurka a babám. :)

Viki!

Pont az ilyen rózsaszín rugikért szeretnék kislány babát. (De ezt csak halkan mondom, mielőtt még a Pocok baba besérül és megint "nem mozdulok" sztrájkkal tiltakozik ellenem. :lol:) Annyira édes Eszti ebben a cicás szerkóban! :D

Pbeba!

Először is, üdv. itt!
A megyei kórházban is van Tb által támogatott (nem zsebből fizetős) rendelés és a Dr. Veress Endre úti rendelőben is. Biztos a Klinikán is van, csak én nem járok oda, uh. ez ügyben nem nyilatkoznék.
Felhívod valamelyik helyet és kérsz egy időpontot valamelyik szimpi dokihoz, de hogy kiknek van így rendelése, azt nem nagyon tudom. Érdeklődni kellene mindkét helyen... ha lenne konkrét neved, nekünk is sokkal könnyebb lenne a helyzetünk, hátha hallottunk róla valamit, voltunk nála, stb. :)

Most nem azért mondom, itt senki nem egy kétnaponta UH-ra rohangálós típus, de úgy a 8-9. hét körül nem lenne baj, ha valaki megvizsgálna UH-val is, hogy jó helyre tapadt-e a bébi és hogy ver-e a szívecskéje. UHra viszont csak beutalóval lehet menni, uh. tényleg kéne kerítened valami orvost. Nem mondom hogy a 10. héten a terhesgondozás későn van, csak szerintem Te is nyugodtabb lennél ezeknek az infoknak a birtokában... Ha van UH leleted a bébidről, akkor a kiskönyvet is ki tudja állítani az orvos, vagy a védőnő, onnantól meg már hivatalosan is kismami vagy. :wink: :D

Sok sok minden jót Neked is! :D

Rólunk:

Mi holnap megvesszük a terepjáró - itthoni babakocsinkat. :D Annyira várom már!!!
Használt, de láttuk már, nagyon jó állapotban van. Minden van rajta amit gondoltunk, jó a rugózása, szép a színe és nem utolsó, hogy az ára is nagyon jó. Az eladó kihozza holnap a börzére és onnan fogjuk elhozni. Így már tuti sikeres napunk lesz! :D

Éééés ha minden jól megy, holnap elmegyünk a hordozónkért is. Az előbb ütöttem le a licitet a vaterán. :D Concord Baboo-t vettünk végül és most naggyon de naggyon örülök! :D

A legfuribb ebben az egészben, hogy Norbi kedte el a verklit, hogy akkor nézzük meg, hozzuk el, stb. :shock: :lol: Alig egy hete szögezte le, hogy a 25. hétig nem veszünk semmit.

Második babakocsit lehet hogy egyenlőre nem veszünk télre, ha ez a terepjáró befér a kocsink csomagtartójába. Sajna ahogy látom, a vízszintesre dönhető sportos kocsik is olyan áron vannak, mint ez amit megveszünk és ezt így kicsit soknak tartom. Viszont ha kivárjuk a tavaszt, akkor már lehet 175-150 fokig dönthető kocsit is venni a babának, amik lényegesen olcsóbbak, mint a vízszintesre dönthető babakocsik. Bár van egy Pierre Cardin szintén itt Pécsen ami szinte új és tetszik is...

Az eső mondjon le! :evil:
Monee

Monee

monee85

Köszönöm a gyors válaszokat, a jövő hétre tuti elmegyek uh-ra.
Akikről hallottam: Dr Labossa Gusztáv, Hartmann Tamás, Világi Szabolcs, Baross Péter, Várvizy Zoltán és még Szilágyiról hallottam, neki a keresztnevét nemtudom.
Szóval szeretnék jól választani, ha tudtok róluk vmit szívesen fogadom. :oops:

Pbeba
pbeba

Pbeba,

csak Hartmann Tamást ismerem közülük, ő emberileg szimpi, fiatalos, humoros, de nem tudom mennyire kockáztatós típus, vagy tol a műtőbe, vág vagy alternatív párti. Asszem ő gátmetszés párti, de válall alternatív szülést. Szültem már így is - úgy is, megsúgom szuper, ha nincs gátseb, az ember rohangászik már másnap. És semmi vizelettartási gond. Nekem bejött az alternatív és a kisszéken ülve szülés.

Üdv!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Pbeba!

Én a Klinikán szültem, a Szilágyi András klinikás doki, egyszer csinált nekem uh-t, de nem tudok róla semmit. A Világi Szabolcshoz még nagyon nagyon rég volt szerencsém, mikor még nem pécsett laktam, de nem volt szimpi. A Labossa dr.-t én nem ismerem, de a sógornőm hozzá jár már évek óta és meg van vele elégedve. A többiekről semmit nem tudok.

Lányok, voltam kint a börzén, és nagyon meg vagyok elégedve magammal 8) :lol: :lol: :lol: egy bazi nagy szatyor rucit vettem Petinek (főként farmert ( 3db-ot) meg rövidnacikat ebből meg vagy 8-at)) és egy pár cipőt (vadi újat) meg Esztinek egy kis tavaszi sapit, és midezért csak 6000 forintot hagytam ott :lol:

Erzsó!

Örülök, hogy összefutottunk, és képzeld, Laci nem is sürgetni akart, csak megkért, hogy vegyek salátát, ha már ott vagyok! :wink: És mire hazaértem még az ebéd is kész volt :wink: :D
Remélem sikerült babakocsit venni!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Pbeba,
Labossánál voltam egyszer UH-n (éppen ő rendelt, amikor mennem kellett), és megjegyeztem, mert nagyon jó fej volt - mindent megmutogatott, elmagyarázott, és olyan szeretettel nézte a babát (a vadidegen, aznap kb. huszonötödik darabot).
Világiban nem vagyok biztos, de ha az, akire gondolok, akkor már nem fiatal, de van, aki kedveli (viszont a fiát nagyon elnevelte :))) ). De nem biztos, hogy csak egy Világi van...
Hartmannal is találkoztam szülésfelkészítőn, helyes pörgős stílusa van, nem lett volna bajom vele, azt hiszem.

De én végig Varga Tamással voltam eljegyezve :D Ellenben én is azt hallottam, hogy külön szülést már nem vállal.
kriszi

Ja igen: lányok, ma én is voltam börzén!!! Kuksiztam is rendesen, de nem láttam senki ismerőst innen :(
Viszont úra leszögeztem, hogy erre sokkal több idő kell, mint amennyit én rá tudok szánni. Katinkának kerestem kis nyári ruhákat meg szoknyát, továbbá Kendének gumicsizmát, de ami azt illeti, amiket találtam, nem voltak igazán olcsók...
...pedig annak idején babaváráskor annyi mindent összeszedtem fillérekért én is...

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Tegnap sikeres napunk volt, hazakerült a babakocsi és a hordozó is. :D

A babakocsi Toma márkájú, terepjáró, nem bolygós kerekű, átfordítható tolókaros járgány. Van hozzá puhafalú mózes, téli lábzsák, vékony lábzsák, esővédő, nyári karfa, pelus táska. A kupola egy része lecipzárazható, háló van alatta, így jobb időben onnan is tud szellőzni a kocsi. Pont ilyet akartam. :D A huzata is nagyon szép, a váz sincs összecseszve, látszik hogy vigyáztak rá.

Itt van róla kép téli felszerelésben: :wink:
Kép

A hordozó pedig Concord Baboo márkájú, 2 évet használt cucc. Kicsit kopott az újszülött szűkítő alatti rész, de gondolom az újaknál is ilyen lesz 1 évnyi használat után. Ez annyira nem extra, de nekem fontos volt, hogy a törés teszteken ez a hordozó nagyon jó eredményeket kapott korábban.

Kép

Kriszi!

Mi is kint voltunk, de nem mentünk be. A babakocsit oda hozták ki nekünk, tulajdonképpen csak ezért mentünk. Szívem szerint elbóklásztam volna bent, de már akkor kint is millióan voltak uh. letettem teljesen róla. Ráadásul most, ha jól láttam nyári-tavaszi cuccok voltak, nekünk meg majd az őszi-téli kell. Remélem augusztus környékén is lesz börze ahol még a hiányzó cuccokat be lehet szerezni. :D
Igazad van asszem, sok sok türelem kell hozzá. Engem az is zavar hogy ennyire sok a cucc, sok az ember, nem látom át hogy hol-mi van. Furcsa, pedig a turikat imádom! :D

Erzsó!

Szintén babakocsi ügyben utaztatok? :D
Milyet akartatok venni?

Szép napot!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Pbeba!
Üdv itt a csapatban!
Labossáról és Varga Tamásról én is csak jókat hallotta.
Egyszer voltam a Vargánál de nem vállalt el (de annyira nekem nem volt szimpi)és ő is a Labossát meg a Hartmannt ajánlotta.
Hartmann nagyon a természetes szülés híve. Nekem pl. nem csinált volna gátmetszést mivel ment volna anélkül is a dolog,csak a baba nyakán volt 2× a zsinór.

Viki!
Laci-> férjek gyöngye :D :D :D :D !

Monee!
Szép kocsit vettetek!

Mi is vettünk egy Pierre Cardin sport kocsit sötétszürke és piros színbe. Igaz újonnan mert a használtak csak 2-3 ezerrel voltak olcsóbbak, és akkor már inkább az új!

Kicsit lepihenek, most jöttem a fogorvostól meg a tecnikustól. Megy el az érzéstelenítő hatása és kezd fájni az ínyem :evil: :evil: :evil: !

Szép napot nektek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Köszönöm a válaszokat! Ma már próbáltam bejelentkezni, de ez nem egy egyszerű dolog, senki nem vette fel a telefont. Remélem jól választok majd orvost.
Jó olvasgatni benneteket!
Szép napot! :)

Pbeba
pbeba

Pbeba!

Ha a megyeibe akarsz telefonálni, ahhoz sok nyugalomra és türelemre és persze sok időre van szükség. Nagyon ritka, hogy azonnal felveszik a telefont. :evil: Ha éppen ügyet intéz valakivel a kartonozós nőci, akkor nem vesznek fel telefont.
Kitartást! :wink:

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Benyaltunk valami hülye vírust Violával, szerencsére ő már jól van, 3 napig volt lázas. Én még nagyon oda vagyok, iszonyú náthás lettem, és köhögök, de egyelőre nem szakad fel, de már nagyon fáj a torkom és a mellkasom! :(

Sajnos a börzére sem tudtam kimenni, pedig én is szerettem volna babakocsi ügyben körülnézni.
Monee!
Meg lehet kérdezni, mennyibe került a babakocsi? Én is hasonlóra gondoltam...Legközelebb júniusban lesz börze, aztán pedig csak szeptemberben, de akkor kettő is lesz!

Pbeba!

Üdv itt, mesélj kicsit magatokról, kit választottál végül? Én nem nagyon ismerem a dokikat a Megyeiben, csak az enyémet (Borsay), de őneki asszem csak magánja van.

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Jevi!

Írtam privit!

Üdv mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Erzsó!
Én is írtam privit, remélem megkaptad!

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Jevi!

Nem jött semmi :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( !

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Jevi!

Peti is benyalt valamit.:( Tegnap este hányt egy nagyot, és tök lázas azóta! :cry: Jobbulást Nektek!

Ez a 3 nap lázas izé hogy zajlott nálatok? Csak láz volt és más semmi? Peti sem mondja hogy bármi fájna neki, csak azt hogy fázik, de az meg a láz miatt van! Én is még mindig küzdök a torokfájással, hol jobban, hol kevésbé, Eszti taknyos (még mindig) Nem tudom mi a fene jöhet még ! Úgyhogy megvan a délelőtti programunk:Doktornéni :? :(

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Erzsó!
Megpróbálom még egyszer! De ha nem sikerül, ide is leírom, hogy érdekel a babakocsi, fénykép jöhet róla, meg ár is! :)

Viki!
Nálunk csak láz volt, kicsit Viola is köhög, meg néha folyik az orra, de nem vészes, ez előtte is volt. Dr.néni még kicsit nagyobb nyirokcsomókat állapított meg. Most már kedd óta láztalan, csüt.-től oviba is megy már.
Nekem is szűnik a náthám meg a köhögésem, talán végre meggyógyulok!
Jobbulást Nektek!

Mennem kell, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?