A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

zsu: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

pepike:+++++++++ ( :cry: )

én ma zombi vagyok, majd jövök, ha feléledtem. 8)
Vendég

Szorítsatok, a férjem most viszi Milánt az ügyeletre! Amivel fertőtlenítjük a kiskádat, azzal a fertőtlenítő szivaccsal találkozott a szeme. A nagyokos beledörzsölte a szemébe!!!!!!! már egy órája üvöltött, hiába mostuk ki a szemét.
Az én tejem is megcsappant mára, 2 mellből 70-et, 90-et szoptatok egész nap. Tegnap a dupláját....A hülye fájdalom miatt stresszelek, de amúgy már sokkal jobb, mint tegnap este és mégis ennyit számít a stressz. :evil: :x
megyek fejni :roll:
Vendég

ez az Uri Geller a hülye kanalaival.....

még jó, hogy ez a Lui nem ide jön, szép látvány lennék most
Vendég

Sziasztok!
Kölyök?? Nem ma jött (ment) haza?

Jim!
Nekem tegnap már csak egy ciciből 30 jött. Aztán megnyugtatott Pati és ma meg már 80 is. Bár ma megint kétségbe estem mert egy másik topicon (kecskeméti babavárók), ott meg azt írta valaki, hogy a kényelmesebb megoldást választja az aki tápszerrel pótol....Ez szarul esik, és szerintem nem is igaz. Nem nőtt a tejmennyiség a gyakori mellretételtől és az üvöltő gyereket meg nem nézhetem, nem hagyhatom hogy éhezzen...
Aki tápszerrel kénytelen etetni a babáját általában nem önszántából teszi, hanem rá van kényszerülve. Itt is többen igencsak megszenvedtek mielőtt ezt a megoldást kellett választani. És minden benne van szinte a tápszerben. (Mégsem feles, meg háromnegyedes tehéntej).
Nem is olvasgatok ezután más topicot. :evil:
Milánnak remélem nem esett baja.....++++++++++

Nimród pár napja elromlott.. :) :(
Minden este 3-4-5 órát sír. Nem fáj a hasa, nem éhes (bár az lehet, mert megfigyeltem ha fenn van csak a kaja érdekli), csak úgy sír...Miért? Mikor fogja már érdekelni más is mint a hasa?? Hiába énekelek, lógatok a szeme elé érdekes tárgyakat, beszélgetek hozzá, pár percig érdekli csak. :cry:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

judit: ne is olvasgass, én ettől a szájpenész mizériától lettem tök ideg. Pedig valószínű csak rosszul raktam mellre......
a tápszer miatt meg ne aggódj, a te kis Nimid nagyétkű, kinek lenne annyi tejcije. Egy kisebb étkű babát simán pótlás nélkül tudnál szoptatni. Néha a kényelmesebb megoldás az biztos, én is úgy voltam vele 4 hónap után Milánnál. Elegem volt, hogy szoptatok, fertőtlenítek, vizet forralok, lehűtöm, pótlok, fejek.....nyakamon 2 egyetemmel, most már bánom hogy a hülye iskola miatt a végére tápszeres lett Milán, de nem megy minden egyszerre. Emaitt is én szeptemberig tuti nem megyek suliba, akkor sem tervezem a bejárást....(pepike, gondolok itt rád is: az sem tragédia, ha nem végzel most, gondolom 2 évig úgyis otthon maradsz, az államvizsgát lehet halasztani 7 évig.)

és judit, Martin is hasonló eset, szeret csak úgy bömbizni
:roll:
Vendég

nem merem felhívni a férjem, annyira aggódom a kis gyagyásom miatt, folyamatosan ilyen öngyilkos merényletei vannak :cry: (ráadásul tök durva ipari fertőtlenítő, a kútról hozzuk ami a fastfoodba lenne :evil: )
na megyek, mert sír a kicsike
Vendég

Ma lyányka a 10 perc cici 10 perc alvás műsort adta elő, úgyhogy most csak egy kép, és holnap reagálok...
Kép
linocs

édes a kis Fruzsika :wink:

itthon vannak, szerencsére semmi baja!

Jóéjt mindenkinek, megyek én is.
Vendég

jim: hálistennek, hogy semmi gond
linocs

Kép

Csenge lányom kissé szomorkásan, mert "csak" bronzéremre futotta...

Jim!
Örülök, hogy minden rendben.
Pepike!
++++++++
Linocs!
Egy ilyen nap és egy ilyen kép! Tündéri....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Egy kicsit offtopic, de ha már szóba került ez a kókler Uri Geller, akkor itt az egyik múltkori trükk, 1490 euróért bárki által megvásárolható készüléke. Tudjátok, amikor a "mentalista" háttal állva kitalálta, hogy mit rajzolt a papírra a Karsai Zita:

http://www.fabricedelaure.com/en/clipboard.php

Az a baj, hogy mindig felhúzom magam ezen a műsoron, melyben az zavar csupán, hogy egyszerű bűvésztrükköket állítanak be természetfeletti jelenségeknek. Ha bűvészshow lenne a címe, semmi bajom nem lenne, na de így! És én a hülye fejemmel még növelem is eggyel a TV2 nézettségét... :evil: :lol: Amúgy csütörtökön indul ugyanez a show, ugyanezzel a trükkökkel Törökországban (csak más betanított emberkékkel), szóval szegény Uri barátunk ingázhat majd ezerrel. Izraelben és a németeknél már lement egyszer a műsor.

Lilla amúgy most épp szopizik itt a hátam mögött :)

feri (mni)

Nanó! Írásaid alapján azért olyan rosszra nem számíthatunk a kos-skorpió párosítással... :lol: Kicsit talán túlpörgős lesz. :D :wink:

Pepike! A stressz, idegeskedés csökkenni fog és máris újra lesz tej. Csak továbbra is igyál sokat! Pihenjél! Meglátod, helyre zökken a a kereslet-kínálat!

Jim, jó, hogy nem lett semmi baja Milánnak!

Linocs! Aranyos a kis beájult Fruzsi! :D

Pumperka! Gratula kislányodnak a dobogós helyezethez!

Úgy látom, minél többet írok, annál kevesebb reakciót kapok... :roll: :wink: Jobban járok, ha kevesebbet írok. :P

Na jó éjt! Luca bealudt apja mellkasán. Jó lenn lefeküdni és végre aludni.

biribon

biribon: mit mondjak, nem irigyellek egy ilyen éjszak után!! Honnan származol, melyik városból? Te kérdezted a tejkagylót? Szerintem csöpög vagy kisajtolod - az mind tej!! Értékes ANYATEJECSKE, amit nem hogy nem kell, de egyenesen vétek elönteni, csak azért mert csepeg. Persze más a kérdés, ha az ember mazohista, és úgy érzi, ha nem szenvedett meg valamiért akko az nem is érték!!! :lol:
Én sem láttam még ilyen tejgyűjtőkagylót! Tök jó ötlet, akárkinek is pattant ki a fejéből!

szomorú pepike:nem tom hol laktok, de ha van valami, amiben segíteni tudok, akkor szívesen, csak szólj! Fanni 4-ig bölcsiben van, de addig meg Nimródal nagyon mobilisek vagyunk, szinte bármit el tudunk intézni. Mi a VII kerben lakunk.
És még valami: van egy kedves kedvenc könyvem, "Az élet játéka a cime", talán emlékszel egyszer idézem is abból egy részletet itt a topikban. Ha már úgy is feküdnöd kell, nagyon szívesen kölcsön(viszem)adom - hátha felvidít és ha a bokád nem is gyógyul meg tőle egy nap alatt, de a kedved és talán a tejcsid is megjön tőle!

kiszazsu: :lol: :lol: :lol: :lol: Meg fogom mutatni a férjemnek is!!!!!!!!!!

juditkecskemét: igazuk van a másik topikban! miért nem növesztettél még 2 mellet!!! akkor most lenne elég tejcsi!!!! :lol: :lol: :lol:

Húú Jim: ismét jól teljesített a kölök védőangyala!! Jó, hogy van nekik!!!

linocs: elromlott bödös kölke? vagy lehet, hogy csak az elem kezd lemerülni?

pumperka: annyira szép és karakteres a nagyok arca!! és hihetetlen módon látlak téged bennük!!!

Kép Kép Kép
fanetta

nagyobb tesósok: tudjátok,hogy a Millenárisban szombatonként milyen szupi programok vannak? gyerekkoncertek, bábelőadások, kézműves mütyürkészők, stb???
Ma reggel összecsomagoltam a kép pulyát, becsaptam őket az autóba és elindultunk. A Petőfi hídnál vettem észre, hogy vagy a hidak cseréltek helyet az éjszaka, vagy én indultam el rossz irányba a Keletitől!!! Szerintetek melyik volt??? Aztán belőttem a Margit hidat -és uramfia láss csodát!!! A helyén volt az!!! 6-ra értünk haza, tök szupi volt!!!
Meg a Művészetek Palotájában is jó programok vannak szombatonként.

Kép Kép Kép
fanetta

FANETTA!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!

Úgy olvasom mindenkinél zajlik az élet!
A mi poronytyunkra semmi kifogás nem lehet, tegnap tündér volt. Aludt, beszélgetett, evett és nagyon keveset sírdogált. Este mértük 4240g volt kereken 4 hetesen, így 10g "híjján" 1 kg-t hízott.
Ma megyünk mamához látogatóba, ez lesz az első hosszabb utunk.
Nekem a fejemet kellene lecserélni, mert most az kapott huzatot és ez egyre rosszabb!!! Jobb oldalon a fogsorom elmondhatatlanul fáj és mellé a fülem is. Tegnap már mindent kipróbáltam, de nem javul.

Pepike
Nagyon sajnálom, ami történt veled. Mindig akkor történik valami, amikor nagyon nem kellene! Szívesen mennék én is segíteni neked, csak az a baj, hogy naggyon messze vagyok tőled!

Jim
Örülök, hogy Milánnak nem lett semmi baja!!!!!!
Hát igen, érdekes lett volna ha bjelentkezik a Tv2 tőletek!! :)

Pumperka
Milyen szépek a gyerkőceid! Miért keseredett el a lányod annyira, hogy csak bronzérmes lett?

Megyek is, mert éhes a picilány!

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
tündérmanó27

Fanetta!

[color=red]Nagyon nagy szeretettel köszöntelek születésnapodon[/color]nanó :lol:

szj: aha..értem már..Te is Kos :lol: :lol:

Kép
nanó:))

fanetta:

Hatalmas tűzpiros betűkkel akartam írni :lol: :lol: :lol: ezernyi vörös tulipánnal díszíteni a mai oldalakat Neked

Kép

Fanetta!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Kép

Ha ez megoldható lenne, :shock: :shock: nem lenne gondom a tejmennyiséggel. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Fanetta, boldog szülinapot!!!

Juditkmét, szerintem az a kényelmesebb megoldás, ha szoptat az ember,legalábbis nálam biztosan, hisz nem fejek. Ott van mindig "kéznél" a kajcsi, bárhol elő lehet kapni, melegíteni sem kell, semmit nem kell magaddal hordozni, stb..

Mindenki fej rajtam kívül??? Nekem teljesen jól beáll a tejmennyiség, egyszer-egyszer kell csak két mellből etetni, és azután álatlában többet is alszik, ezért vissza is áll a mennyiség, szóval így nagyon kényelmes :).

Jim, ajajj, szegény Milán! Ezt azért ne kössétek az ex orrára... :?

Kép

Kép
mzx

Mzx!
Én sem fejek, mert nincs mit.
Jó neked, hogy a szoptatás így működik. Nekem mindig mind a kettőt az utolsó cseppig kiszívja. Olyan jó lenne egyszer az egyikből egyszer a másikból szoptatni, Levivel működött. Most a max. 80-90 egy ciciből (de ez már a legjobb eredmény) ennél általában kevesebb van. Van hogy 30 gramm, az meg kinek elég???
Ja és Nimródot nem befolyásolja hogy mennyit aludjon a megevett tejci. Mikor jól bezabál, (pl. ma éjszaka) gondoltam alszik vagy 4 órát. Erre 2 óra múlva követelte a tejcit.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Na el sem hiszem, utolértem magam

Judit (kecs): aki ezt mondja az még nem tápozott. Nekem nem is zsopik, így éjjel melegíteni a fejt tejet + a tápot, utána fejni és elmosogatni, igen ez biztos egyszerübb :o
Na mindegy, ne vedd magadra mások ilyen hülye okoskodását...

Gyerekek, ma a fiam csak rajtam hajlandó ellenni, most letettem, persze rögtön felébredt. Én ezt nem birom, ki se tudok teregetni. Megy neki a zenélő hátha, de persze elkezdett csuklani meg bukni ááááá

Tegnap voltunk a camponába meg a nagyinál, nagyon élveztem, szerintem neki is tetszett, csak nagyon elfáradtunk estére és kicsit nyűgösek voltunk.
Ez még most is a tegnapi kihatása???
fnora82

Fnora!
Nekem még mindig Fanetta véleménye tetszik a legjobban. Akkor ott, abban a pillanatban az volt a jó megoldás. Punktum.
Nem kell bánkódni, hogy nem tudtam szoptatni, (eleget vagy egyáltalán), nyilván a legjobbat akarjuk a babánknak...... :)

Mit főzzek??????????????????
Valami gyorsat, egyszerűt!! De mit? :?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Paradicsomleves, sajtos-tejfölös tészta? :wink:

Kép

Kép
mzx

Mzx!
Sajnos nincs itthon sajt!
Paradicsomleves meg most volt, azért köszi.

Lehet hogy palacsinta lesz? Bár az nem túl gyors.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

FANETTA! ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG SZÜLETÉSNAPOD ALKALMÁBÓL!

Pumperka! Még mindig fantasztikusak a gyerekeid! Szívből gratulálok Csengének a "csak" bronzéremhez! Kitaláltam, hogyan lehet vezetés közben szoptatni. :wink: :lol: Szigetelőszalaggal mellközelben erősen magadra rögzíted a törpét, aki ezután bármikor csak odafordítja a kis fejét és akkor eszik, amikor akar. :shock: :roll: :oops: :wink: :lol: Ez az igazán igény szerinti szoptatás. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bocs, kicsit kipihent vagyok. :lol: :lol: :lol: (mindjárt írom, miért)

Jim! Nálatok aztán tényleg mindig zajlik az élet! :shock: :roll: Szívből örülük, hogy Milánnak nem lett semmi baja! :)

Biribon és Zsu! Nagyon szép család vagytok! :D :D

Mni és Feri! Én még mindig el vagyok ájulva Lillától! :oops: :wink: :D

Linocs! Ez a Fruzsi csajszi egyszerűen zabálni való! :lol: Remélem gyorsan sikerül "megjavítani"! :wink: :lol: :lol: :lol:

Juditk! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

És most a nyűgöm: szerintetek lehet olyan, hogy nem elég sűrű a tejem és Boti nem lakik jól vele? :shock: :( Én minden szopi után fejek és szerintem nem elég sűrű. Egyáltalán nincs tej színe, inkább kicsit átlátszó és ha lehűtöm, akkor nincs zsírréteg a tetején (pedig rajtam van még bőven mit leszívnia). Este is csumira leszipolykázta mindkét mellemet. Így evett 140-t, majd pótoltam a lefejtből még 30-t. Elaludt 3/4 órára, majd olyan éhesen ébredt, hogy azt hittem sose nyugszik meg. Apa javaslatára adtam Neki tápszert (eddig még nem kapott), hátha azzal jóllakik. Így is lett. Benyomott 140 gramm tápszert és elájult 22.30-tól, 3.15-ig. Hajnalban 15 perc alatt megszoptattam és visszaaludt reggel 7-ig. Ezért vagyok kipihenve. :oops: :wink: :lol: Szerintetek is gyenge lehet a tejem??? Rosszat tettem neki a tápszerrel??? Mit csináljak most??? Éjszakára adjak tápot, nappal pedig maradjon az anyatej??? SEGÍTSETEK KÉRLEK!!! :( :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva

Éva, a tejed nem tehéntej. Az elején akkor lehet olyan madártejszerű, de később tényleg kékes, áttetszőbb. Táptól általában jobban bealszanak, mert nehezebben, lassabbam emésztődik. Csak nyugi, elég lesz, és a Te gyerekdenek pont a legjobb!!!
Fanetta boldog szülinapot!

potyka

Évi, egy alkalmból én nem vonnék le következtetést. Lehet, hogy valamitől fájt a pocija és a tápszer megnyugtatta. Ha mérleg szerint hízik a tejedtől, akkor én nem adnék neki tápszert. Este Laura is gyakrabban és többet eszik általában. Esetleg 2-3 napig tedd mellre/ fejj sűrűbben, hogy feltornászd a mennyiséget. Az én tejemen is csak hajszálvékony zsírréteg volt általában, amikor Eriknél fagyasztottam.

Kép

Kép
mzx

A kis gondolkodó:

Kép

:wink:

feri (mni)

És tegnap voltunk 6 hetesek! Íme a képek. :D

Kép Reggeli szopi után még visszaaludtunk 1,5 órát. :oops: :wink: :lol:

Kép Felöltözve csinosba. Esztertől kaptuk a pulcsit, amit sikerült végighányni... :lol:

Kép ... így átöltöztünk a Pattitól kapott rugiba. :lol:

Évi

KépKép
kvaszeva

Potyka, Mzx! Köszi a gyors reagálást, igyekszem nem parázni ezen. :? :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva

KÖLYÖK!!!!!! MINDEN RENDBEN VELETEK???????? HAZA MENTETEK????? TESSÉK JELENTKEZNI!!!

Évi

KépKép
kvaszeva

Évi!!!

Kérdés: A mama étkezése mennyire befolyásolja a tej összetételét?

Schneiderné Diószegi Eszter: Valójában jóval kevésbé, mint azt a közhiedelem tartja. Általában aggódunk azon, hogy jó lesz-e a tejem, ha eszem ezt vagy azt, de igazából mindenkinek jó a teje. Nincsen híg tej, meg zsíros tej, ilyen tej, meg olyan tej. Mindenkinek pont jó teje van, ami a saját babája számára termelődik. Nem nagyon befolyásolja azt, hogy a babának fájni fog a hasa, amit mi megeszünk. Ami a legtöbb kisbabánál gondot okoz az a sok tej és tejtermék. Ezt a legtöbb baba nem tolerálja. Ha egész nap sokszor nyűgös a babánk – tehát nem a délutáni típusú hasfájása van –, akkor érdemes minden tejet és tejterméket kihagyni az étrendből és megfigyelni, hogy változik-e valami. Lehet hogy ezt nem tolerálta a kisbabánk. Amit még a legtöbb baba rosszul vesz az a nagyon sok szoptatós tea. Akkor is fájhat a baba hasa, ha azokból literszámra iszok az ember. Amúgy sem attól lesz teje az anyának, hanem a sok szoptatástól. Itt megemlíteném, hogy túlságosan sok folyadékot senki ne igyon, azért hogy jó sok teje legyen, mert éppen az ellenkezője történik. A folyadékháztartás felborul és ettől kevesebb tej lesz. Mindig annyit kell inni, amennyire szomjazik az ember és mindig csak annyit. Az, hogy az ember dönti magába a folyadékot, pedig nem is esik jól, nem vezet a sok tejhez.

Fanetta!
Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

sziasztok!

Köszönöm a sok bíztatást és tanácsot kezdek lelkileg kicsit helyre rázódni, remélem a tejcsi is visszajön.

Nanó! Annyira aranyos vagy, és igazad van!

Fanetta, aranyos vagy van segítségem a férjem és az anyukám is!!

Mzx!
Én is most ezt próbálom hogy amikor csak kéri adom a cicit és csak akkor táplálok hozzá ha már nincs mit tenni!

Jimm!
Örülök hogy nem lett komolyabb baj, más nem is hiányzott volna nálatok se!
A félévet már befejezem hogy suliba ne kelljen többet menni,de az államvizsgát én is halasztom most nem érzek magamban erőt erre.

Évi!
A tejed összetétele folyamatosan változik Boti igényeihez!
Szerintem mérjed és ha gyarapszik minden ok nincs szükség tápira.
De ha te úgy látod hogy van te érzed mi a jó neki!nagyon cukik vagytok!

Judit!
Teljesen átérzem amit írtál!
Én is kicsit rossz anyának tartottam magam és úgy irigylem aki tudja teljesíteni a kicsi tejigényét, a lényeg hogy szépen fejlődik a kisfiad és ebből az látszik hogy így is tökéletes neki ha néhe hozzá is táplálsz!!

Én is néztem Urit és míg más a kanalaknak kiabált meg az óráknak hogy működj én a cicimnek hogy MŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰKÖDJ!!!TELJ MEGGGG!!!
:wink: :wink:

sok puszi pepike
Az én kis angyalkám szépen fejlődött eddig, és fog is mert mindent elkövetek hogy legyen neik tejci!! tegnap este volt
3840g4 hetesen, 3070-nel született és 2790nel jöttünk haza.

pepike

Kép

Kép
pepike

Fanetta!!!!Kép

[/img]

pepike

Kép

Kép
pepike

Fanetta, nagyon boldog szülinapot kívánunk! Eszter is ! :)
(neki is volt a héten, az 1 hónapos! :) )

Jim, örülök, hogy nem lett baja Milánnak!!

Pepike, jobbulást kívánok!
visszatérve a tápszer témára, először szoptass és utána a tápszert

JuditKecskemét! lenne egy pár szavam ahhoz aki azt írta a kecsekméti topicban - mondja meg nekem, hogy pl. én akinek kb az 1/6-a 1/7-e van a kellő tejmennyiségnek mit csináljak vajon, haljon éhen a gyerek????

és egyetértek fnorával, igen, baromi "kényelmes" hajnalban egyszerre melegíteni forralt vízben az anyatejet, közben mikroban a forraltvizet újramelegíteni és bekeverni a tápszer, miközben imádkozom, hogy Eszter ne ébredjen fel annyira, hogy ne aludjon vissza. majd az egész procedúra után még sterilizálni ha nincs elég cumisüveg....
ez tök egyszerű....biztos nem szoptatnék inkább

Pumperka, a kézzsibbadásról. nekem is megmaradt, de az elmúlt 1 hétben sokat javult, szóval bízom benne, hogy teljesen el fog múlni. én is azt gondoltam, hogy a 6 hetes kontrollon rákérdezek ha még addig meglesz...

Évi, tuti, hogy éhes volt 3/4 órával kaja után, ráadásul úgy, hgoy 170et evet előtte ??? ez hihetetlen.
egyébként én is azt olvastam több helyen, hogy nincs olyan, hogy híg tej, csak az előtej hígabb amit az elején szopik ki, de ha egy mellből szoptatod és abból ki is szedi ami van akkor el kell, hogy jusson a hátsótejig ami a zsíros cucc
nagyon tündér Boti egyébként!!

én most kicsit kétségbe vagyok esve, Eszternek napok óta fülén, füle mögött és a nyakán körbe piros a bőr, nagyon csúnya és hámlik is.
olyan ekcémásnak tűnik....
beleolvastam a "doktor néni könyve"-be és ott eléggé ráillenek a tünetek az atópiás ekcémára.
ami elkeserítő az, hogy azt írják, hogy ez egy alkati "betegség" és egy bizonyos gyerektípusnál jellemző, az atópiás gyerekeknél, aki pl. nem sokat alszik, nehezen alszik el, mindig élénk, érzékeny a gyomra és még egy csomó mindent írnak ami eléggé illik Eszterre
sajnos azt írják ha ez a helyzet akkor egész gyerekkorában érzékenybőrű lesz, könnyen lehet allergiás, meg még egy csomó nem túl kellemes dolgot...
nem akarok messzemenő következtetéseket levonni pár napos kiütésekből, de kicsit meg vagyok ijedve
majd holnap felhívom az orvost....

KépKép
judit18

Fanetta, én is nagyon boldog születésnapot kívánok!
Pumperka, olyan szép a kislányod! És ügyes is! Gratulálok neki!
Jim, szuper, hogy nem lett Milánnak semmi baja!
Judit(kmét) ,szerintem se törődj senki véleményével, csináld úgy, ahogy te jónak látod és ahogy a kisfiadnak a legjobb!
Linocs, édi az a kép!
Tündérmanó, jobbulást!
Biribon, olyan jó volt újra pocakképpet látni! Olyan távolinak tűnik már az az időszak, pedig babám még csak 3 hetes lesz.
Mzx, Laura meg már nagylány :wink: , 2 hónapos!
Ha már kérdezted: én sem fejek. Az első napokban fejtem kicsit, mikor már szét akart durranni a mellem, de azóta nem.
Pepike, segített Uri a tejcsiben? :wink: Teszel fel képeket? Még nem láttuk Alízkát közelről. És továbbra is sok-sok ++++++ hogy gyógyulgass!
Judit18, drukkolok, hogy ne ekcéma legyen!!! Nem kívánom senkinek, én eleget szenvedtem vele.
Fnora, Vikónak is vannak olyan napjai, mikor csak a karomban jó. Elalszik, de ahogy ágyat ér, ki is pattannak a szemei. :roll:
(Pl. most. Nem egyszerű egy darab bal kézzel gépelni, közben meg már zsibbad a jobb vállam, mert a kistöki teljesen ellazult a karomban.)
Vendég

Kedveseim, Tündéri Mamik :lol: :wink: :lol:

Ma is Gorkáztam, Nortiztam....Patti reggel "rámsózta" Szipolykát :lol: :lol: :lol: ...örültem...öltöztettem..élveztem az anyatejes-kaksit :lol: :lol: ...boldogan tisztogattam :wink: :wink: Hűűű vadul izgultam, hogy ne pisiljen le... :wink: :wink: :wink: Patti tanítgatott, hogy ...khm..szóval :lol: :lol: :lol: ha nem peckesedik a kukackája...akkor nem locsol meg :lol: :lol: :lol: megúsztam :wink: :wink: :wink: tegnap....lehányt Norti :lol: :lol: :lol: van kritikája a kölyöknek :lol: :wink: :roll:

...ja és ma rám mosolygott, hosszasan...tündéri volt :lol: :lol: ..(én) persze a fellegekben jártam....Ami viszont ámulatba ejtett, hogy Nortinak megvan már a szemkontaktusa :lol: :lol: :lol: ...ha nem tapasztalom, nem hiszem el... Feküdt a deltás keblemem...időnként kis öklöcskéjével bemosott egyet-kettőt :lol: :lol: ..A látóterében voltam....de Norti a tekintetemet követte... :lol: :lol:.....Patti cickóztatta.... :lol: :lol: :lol: szerintem..folyamatosan :lol: :lol: :lol: Norti kicsúsztatta a cicivéget...és a tejci betakarta az arcát :lol: :lol: :lol: jó arcápoló, mondta a szédült lányom :lol: :lol: :lol: .....lehet, hogy egy spricnit kérnem kellett volna? :lol: :lol: :lol:

pepikém

Minden rossz dolgot mellőzz most....Te és a kistündéreid most a fontosak...pihentesd közben a lábad...hogy intenzív legyen a gyógyulásod :lol: :lol: :lol: Látod..még a tavasz is Érted ragyog, Neked nyílnak a virágok :wink: :wink: :wink:

nanó

Kép

Judit18, Eriknek is ilyen volt a bőre (no meg az alvása, stb., amiket leírtál), kaptunk rá a végén szteroidos kenőcsöt, amit nem voltam hajlandó felkenni, ehelyett naponta vagy 10-szer kentem gyógyszertári hidratálóval, ami valamennyit segített. Egyszer csak hirtelen javult a helyezt, nem értettem miért, majd megint romlott, aztán megint javult, és kb. 10 hónapos korára elmúlt teljesen. Illetve időnként kezd száraz lenni a bőre itt-ott, de akkor sokat kenegetem, és elmúlik pár nap alatt. Találtam egy cikket a homeopátás kezelésről, és ezt elolvasva jöttem rá, hogy akkor javult sokat a helyzet pont, amikor az alvása miatt adtam neki homeos bogyókat. Amikor abbahagytam, akkor egy hét alatt megint előjött elég csúnyán, majd amikor 3 hónap múlva ismét adagoltam a bogyókat, akkor megint elmúlt ez az ekcéma-szerű állapot. Belladonnát, Chamomillát és Arsenicum albumot adtam neki, valamelyik lehetett a nyerő :).

Anno én is alaposan utánaolvastam a dolgoknak. Ugyan nagyon kellemetlen a picúroknak, ami oka lehet az állandóa nyugtalanáguknak is, és kenegetni kell állandóan, de a legtöbb esetben pár hónap alatt elmúlik ez a túlérzékeny állapot.

Kép

Kép
mzx

Judit18, még annyit, hogy ez erős hajlamot jelez az allergiára, így érdemes nagyon odafigyelned az ételek bevezetési idejére. (Emiatt csináltam a hozzátáplálásról azt az alapos táblázatot, amit ajánlgattam itt nektek), plusz jó lenne, ha HA tápszert kapna.

Kép

Kép
mzx

Kvaszévi

Amit eddig Neked írtak...igaz : :wink: :wink: Egy pillanatig sem szabad kétségbe esned...és ráadásul..nem is vagy "olyan" :lol: :lol: :lol:
Azzal..vitatkoznék Diószegi Eszterrel, hogy lényegtelen mit eszik a mama...A felszívódás..fiziológiai tény...(magyarázat a véralkohol-színt)...azt elismerem....hogy a többszűrős rendszeren nem olyan dosis-ban jelenik meg az anyatejben...de valamilyen mértékben-igen...de..az újszülöttnek ez is éppen elég...szerepe van annak is...hogy a saját emésztő-rendszere...edződik ehhez a kinti világhoz. Az alultáplált szptatós anyának ...bizony..alacsony tápértékű a teje... A sok folyadék fogyasztással teljesen igaza van...Annyit, amennyi jól esik...
Marad tehát a pszichológiai magyarázat: a stressz, a negatív gondolatok...más hormonális folyamatokat indítanak be! Feltételezhetően interakcióban (kölcsönhatásban) áll a tejelválasztással (lactotrop-hormon)...Így, csupán, csupa happy-k lehettek :lol: :lol: :lol: Ez a pár hónap...igazán kijár Nektek... :lol: :lol:
Magamra haragítom a kispapákat:..most a tenyerén kell minden újbabás-apukának hordozni a Nejét :lol: :wink: :lol:

nanó :wink: :wink:

Kép

Mzx, elküldenéd nekem is a táblázatodat, nagyon érdekelne! Köszi.

kiko70@t-online.hu

Ildi

Kép
kikó70

pumperka

meseszép Csenge..és az eredménye is :lol: :lol: :lol: gratulálok :lol:

Kiszazsu:

Vikó tudja mi a jó :lol: :lol: :lol: és szinte hihetetlen, hogy csak 3 hetes...nagyon fejlett baba :lol: :lol:

juditkecskemét

tényleg megtaláltad a kis cici-imádóknak azoptimális megoldást :lol: :lol: Tudok a készülésben segíteni? Bátran jelezd :wink: :wink:

nanó

Kép

Nanó!

Az az igazság, hogy nem haladok a tanulással, azaz nem tanulok. Nem megy... :(
Megpróbáltam elolvasni az anyagot, egyszer átfutottam (amit fel bírtam fogni elolvastam de volt amit átléptem). Sajna nem vagyok ráállva a témára...
Nem tudom mi lesz így...Ha konkrét kérdésem lesz jelentkezek, bár majd minden mondatnál jelentkezhetnék. Borzasztó az a sok hasonló mondat, de mégis mind mást akar mondani...
Még a dolgozatokkal sem készültem el, gyűjtögettem hozzá anyagokat de hozzá sem kezdtem...
Szerintem alkalmatlan vagyok most a tanulásra. Eddig mindig nagy lendülettel (sok 5-össel) tanultam. Most még a ketteseknek is örülnék. Képtelen vagyok még csak gondolatban is elképzelni hogy Szegedre utazzak. (nem is kivitelezhető csak gyerekestül, férjestül). Na de hányszor? Lesz nagyon sok vizsga... :cry: :cry:
Aki suliba jár nem tudja véletlenül mi van ha nem vizsgázok le egy csomó tárgyból??Attól még számít a félévem és később felvehetem a tárgyakat?

Nanó átérzem az örömöd a Norton mosolyától. Én is ugyanezt éreztem ma többször. Egyszer 3 mosolyt (kacajt) villantott rám. Már kb. másfél hete mosolyog rám.... :)

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

most csak egy rövid bekukk. mert Máté most kicsit nyügös, Anyukám karjában üvölt... de pénteken a kürházban még volt időm írni :)
szval belecsöppentem én is az anyaságba :) puszi mindenkinek

Kép

Kép
kolyok28

szval még pénteken ennyit sikerült írni a kórházban:
de nem jutottam a végére végül, mert Máté már nem hagyta.... :)

Sziasztok!

ismét itt :) Az az igazság,hogy nem tudtok lerázni, hiába lettem
utolsó, és áprilisi :) ahhoz képest, hogy Mzx mennyivel korábban kezdte
én egész gyorsan lezártam, nem? ;)

Szval az történt, hogy egyik kedves barátnőm, aki szerdán
meglátogatott előző nap kinyomtatta a topikot péntek óta... Szval
félig már képben vagyok :D Sőt, hogy nehogy eltévesszek egy egy
jókivánságot, kihúzta nekem azon bejegyzéseket :)

És mikor végre időm volt olvasni, hát lányok.. én bőgtem... majd
nevettem... ezutóbbi jobban fájt... :)

Szval megérdelmenétek, hogy mindenkinek egyenként megköszönjem a
drukkot, amit már akkor elkezdtetek, amikor még bent sem voltam a
kórházban :) Szval kezdem Eszterxx-kszel (ezt igy kell irni? ;) )aki a
jókívánságokat továbbította, s bár már eléggé kezdett fájni akkor,
nagyon sok erőt adott, hogy ennyien drukkolnak. Szval Fanetta,
Eszterxx, Tündérmanó, Nanó:)), drága Jim :), Zsu, Pumperka, Mpatr,
Melinda, BneszEva, Enikő, Panny, Judit18, Pepike, Dany, Linocs,
Juditkecskemét, Kikó, Kmanna, Szilvánusz, Zsuzsófi, Mzx, Zsombi, Feri,
Mni, Kissani, Fnora, Esztereu, Lusie, Beuska, Potyka, Tcis, KvaszEva,
Bosek... és mindenki aki még drukkolt, köszönjük :)
amindenit, télleg mindenki ennyire várta Mátét? ;) megérte várni :)

hihetetlen baba, itt ébredezik mellettem, nyitva van a szeme, de
elfelejt sírni :D komolyan nem érdemlem meg ezt a fiút :) komolyan,
még mosolyog is, pedig már két órája is, hogy evett, tehát akár éhes is
lehet. Ja, evéssel nincs gond, úgy néz ki, pont annyi tejem van,
amennyi kell neki, az viszont valószínű elég: ha a harmadik napja óta
napi 100g-ot hízik. Jó ma még nem mértem. télleg el is megyek
átpelenkázom és megmérem, épp itt az ideje.

na újra itt :) nem hiszitek el, tegnap óta 110grammot hízott.

Na, amikor holnap hazamegyünk, akkor lehet, hogy annyi lesz, mint
amennyivel meglátta a műtőlámpát? ;) Ja igen, még a kórházból írok,
mostanában nincs túl sok látogatóm, és Máté már jól viselkedik, eszik
alszik eszik alszik, este kicsit nyűgös, de amúgy nagyon csendes és
aranyos gyerek. nem is tudom, hogy sikerült ilyenre :) és hogy mivel
érdemeltük Őt ki :) Szval ha hazamegyek nemsok időmlesz írni, mert
szombaton jönnek a szüleim is. De most van, így írok egy "rövidet"
Nektek :)

Amúgy kórházat írtam, de igazából nagyon kúúúlhely. Najó, már várom,
hogy hazamenjek, mert elvonási tüneteim vannak :) de majd a
szülés-születéstörténet kapcsán leírom mi minden tuti itt. Az
internetért persze fiztetni kéne, és nem azért, mert mi olyan smucigok
vagyunk, csak gondoltam letesztelem, kibirok-e ennyi időt
nélküle... nehéz... látjátok, számítógép nélkül eddig bírtam, 1
hét. Csodálom, hogy Máté nem szgéppel jött a világra. Bár az is igaz, hogy
olyan hosszú ujjai vannak... régen azt mondták, biztos zongorista lesz
belőle. No, szerintem azért, hogy a ctraltdelt egykézzel nyomja majd
le :lol: :lol: :lol:

No ennyit rólunk és akkor most könyörtelenül reagálok. :)
összevissza :D és mivel alig van látogatóm, és agyermekem engedi, végtelenül hosszú és unalmas leszek :D

Nanó, köszönöm a versikét :) tündéri!!! ahányszor ide jutok az olvasásban, könnyezem... igen, Isten ajándéka... és amikor kiválasztottuk e nevet, nem tudtuk, hogy ezt jelenti, az urammal, mikor már szóban beszélgettünk a leendő gyermekünk/inkről mindig Máténak hívtuk, és külön ajándék, hogy az első poronty fiú lett :) Az uram amúgy nem vallásos, csak hívő, de aznap este ő is fohászkodott. ;) na megint könnyezem...

Jim, télleg elég horror most már a sztori... a nevelőapa lefizetésnél már sejthettük, hogy nem egy aranylelkű ember az exed. Tudod mi jutott eszembe, hogy voltál képes hozzámenni egy ilyen görényhez???? bocsi... tudom, tudom a szerelem vakkás tesz. de hihetetlen hogy milyen emberek vannak... brrrr.
Jaj csajok, mindenkinek köszönök minden fohász és rágondolást. Majd leírom a szüléstörténetemet is, minden gondolattal...

Mzx, hihetetlen, hogy ami az építkezésnél eltéveszthető, elvétik... :(

Pati, Eszterxx, a csöccslobogtatásnál kezdtem érezni, hogy kevés a fájdalomcsillapító a sebemnek. Nem ér nevettetni. még nem!!! :D és a békás vicc :lol: :lol: naggyon ott van.
Amúgy rájöttem, hogy van előnye is annak hogy nem hordok túl gyakran bikinit (jó mondjuk, fürdőruhát sem :D ) nem látszik majd a sebem :D
Ja és így a másik, császáros táblázatba is bekerülhettem :D

Judit18, ez a tudományos szülő ez nagyon tetszik. Milyenek vannak még? alter? überlaza? :lol:

Mindenképfeltöltőnel: a képeket sajnos nem nyomtatta ki a barátnőm (így is egy egész csomag A4es papirt hozott, nem viccelek! termékenyek voltatok! :D ) szval nagyon kiváncsi vagyok minden képre :) De leginkább Mptar fürdős képe érdekelne ;)

Eszterxx, nem semmi csaj vagy! komolyan, hogy egyedül nyomod a hétvégét! Főleg olyan igazi HaverokBuliFantaLazaKicsávóAndriskával :D remélem betartottad a pitbullos igéreted ;) Független nők? komoly élvezetet okozott, amikor írtatok elsőnek az alkoholmentes sörröl, és annyit írtatok, hogy megkóstoltam és az ucsó héten szinte vedeltem... és ez volt az élvezet. Meg a JamesBond. :D aki nekem 9 hónappal ezelőtt alkoholmentes sört kinált volna... körberöhögöm :lol:

Juditkecskemét, én nem vagyok orvos, de én is azt hallottam, hogy anyatejes gyermeket nem lehet túletetni. Azt orvos gondolom nem akarja, hogy Nimi is óriásbébi legyen, mint Levi. De ha ez van a génjeiben? ;) szerintem jobb, ha nem éhezteted a fiad, de én még csak egygyermekes anyuka vagyok, nem egészen 6 napja :D (dejó ezt leírni.... ;) ) na elkiabáltam ezt a csudanagy okosságot, "kicsi" fiam ez elmúlt 3 órában harmadjára evett. Mentségére legyen szólva az elsőt megszakította a gyermekorvos... szval megkérdeztem itt egy nővérkét és azt mondta, hogy nyugodtan lehet, hogy éhes, és szoptathatom. :)
szval még csak azt akartam Neked írni, amit már korábban is, hogy nagyon csodállak Téged, meg Pepikét, meg minden anyukát, aki pici baba mellett tanul. Nem tudom, hogy lehet ezt csinálni.

Kép

Kép
kolyok28

ja igyekszem a vonalzót is megcsinálni Máténak de igencsak üvölt a kölök...

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök!!
Jajj de jó hogy végre itt vagy. Nélküled majdnem leállt a topic.
Nagyon örülünk neked!!!Nektek!!!
Tündéri a babátok de ezt már írtam.
Most elérzékenyültem azon amiket írtál, hogy még ilyenkor is mikor neked kellene reflektorfényben sütkérezni mások problémájával törődsz... :cry: :)
Fent írtam, hogy nem megy a tanulás, úgyhogy nem érdemlek jelen pillanatban csodálatot....Félek, hogy lesz....
Várjuk nagyon a történeted, meg a többit, meg hogy újra itt legyél.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

SZIJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAAA KÖLYÖK! MÁR NAGYON HIÁNYOLTALAK! ANNYIRA HELYES CSALÁD VAGYTOK! MÉGEGYSZER GRATULÁLOK MÁTÉ BABÁHOZ! EPEDVE VÁROM A SZÜLÉSTÖRTÉNETED ÉS A KÓRHÁZI BESZÁMOLÓT!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a tanácsokat. Nem kap tápit Boti és kész!!! :D :D :D :D :D

Nanó! Egyszerűen imádom ahogy hozzánk szólsz! Köszönöm! :wink: :D

Évi

KépKép
kvaszeva

Szia Kölyök!

De jó, hogy írtál! Most is csak azt tudom írni, hogy egy szuper tünemény emberke vagy! Csatlakozom Judithoz, már rögtön az első hsz-kor reagálsz a többieknek... Nem semmi vagy :D
És az is remek, hogy ennyi tejed van... Édes a kisfiad, megnéztelek Titeket! Gyere, ha tudsz, én mostanában inkább csak olvasó üzemmódban vagyok, de olyan jó mindenkiről tudni.

Puszillak, és mégegyszer gratulálok Nektek!!!!!

Ildi

Kép
kikó70

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?