A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Jim!

Mint ez a fehérdés nálam is játszik, mint írtam már. De ennek lenne köze tjcsatorna elzáródáshoz? :shock:
Igen én is olvastam, hogy ilyenkor a vér megy ki a bimbóból,és tényleg hidegre rosszabb.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Bosek!

Megérte a fényképezőgép, édes Blanka! :D

Pété!
Tényleg nagyon szemetek a munkahelyeden.
A kórházi lopásról ne is beszéljünk.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Pété,
szia, de jó, hogy írtál! :)
Ha tudod, hogy a szobatársad lopta el a pénztárcádat a szobából, nem tudnád megkeresni a kórházi nyilvántartásból, hogy ki az, és valahogy be kéne rajta hajtani, legalább az irataidat adja már vissza, ha a pénzt nem is sikerülne visszaszerezni! Elképesztő, hogy milyen emberek vannak! Egy nő szülés után hogy tud ilyenre vetemedni??? :shock: :twisted:

Jim,
jó, hogy közzétetted ezt a levelezést, tanulságos!

Bosek,
édi-bédi Blanka baba! :) Olyan tündéri az autósülésben! :)

Melinda

Kép
melinda80

Tündérmanó,
kis ügyes Réka, ahogy tartja a fejecskéjét! :)

Pumperka,
milyen jól elkaptad ezt a pillanatot, nagyon aranyos Zsombi, ahogy figyel! :) Dóri a zenélő körforgót szokta így nézegetni.

Melinda

Kép
melinda80

Blanka de szép! Akarok egy kislányt!!!!!!!!!!!!!!!!!

pumperka: az elzáródást a hólyagra mondta. Egyik éjjel lusta voltam felkelni, és fekve szoptattam....ez lett az eredménye, baromira rászorított az ínyével, fájt is a szopi...szóval lett egy hólyag, ami egyre nagyobb és az egyik tejcsatornát zárja el. Az a fehéredés nekem ma már nem olyan vészes, de előjön, remélem el fog múlni, nem akarok gyógyszert szedni. szopi hogy megy ma? remélem jobban vagy(tok)!
Vendég

Kedvenc képeim :) :

Kép Kép

Melinda

Kép
melinda80

Jim!

A harmadik negyedik evésig mindig minden ok, utána kezdődnek a gondok.
:?
Szóval most még jól.
:wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kép

Aludni meg így szeretek! 8)

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka,
:D :D :D De aranyos!

Dóri is keresztbe szeret aludni. :)

Melinda

Kép
melinda80

Köszi Pumperka! Tökre megnyugodtam, miután beszéltünk! :D
Azóta alszik Livike, pedig már fél órája feljöttünk... Úgy tűnik, most tényleg kivárjuk a 4 órát. :wink:

Kép
pété

Sziasztok!

Tudunk már részleteket a 22-ei taliról? A "kedvenc" védőnőm :evil: ma hívott, hogy két órát elvettem az életéből, mert szerinte mára beszéltük meg a találkozót a rendelőben, szerintem meg abban egyeztünk meg, hogy majd telefonálok, hogy melyik nap jó. (Egyébként anyukám is erre emlékszik.) Szóval telefonon keresztül majdnem leharapta a fejemet, és cserébe pont az ápr. 22. 10 órai időpontot adta meg. Ha most miatta nem tudok elmenni, akkor........ :evil:

Jim, "Orsós Martin", :shock: te nem vagy normális! :lol: :lol: :lol:
Nagyon édes!

És Dóri, Blanka, Zsombi is nagyon aranyos, szép babucik!

Melinda, nem vagy semmi, a négerkocka azt pont nem egy csak olyan "gyorsanösszedobom" süti.

Pété, jó itt látni téged is! Az se baj, ha csak pár sorra jössz, de gyere! És ez vonatkozik a zugolvasókra is! :lol:
Pl. Norco még nem jött mesélni.
A szobatársadnak én is azt kívánom, amit érdemel!!!
Vendég

örülök Pété!

Mi meg azóta szopizunk.... :?
Most is....Jó dolog ez a szopipárna :wink:

Zsu!
Az én védőnőm se semmi... :evil:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ha már ücsörgésre ítélt a drágám:
Kép

Hazajöttem! :roll:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!
Most nem reagálok semmire, mert ki vagyok borulva. Az ok: Levente!!! :evil:
Elviselhetetlen....Reggel 7-15 óráig kínlódtam vele szó szerint. Meg vagyonk döbbenve, és bánt, hogy olyat érzek jelen pillanatban iránta amit nem kéne :cry: :cry: :cry:
Kikészített. Nimróddal egy álom lenne ha Levente nem gyötörne a végkimerülésig. Egyáltalán nem fogad szót, sőt bele költözött a kisördög, mintha direkt arra menne ki a játék hogy teljesen beleőrüljek......
Hosszú lenne leírni az egész napot de egy kis ízelítő.
Ki akarok menni. Kiviszem. Be akarok jönni.
Ha Nimi sír, ő ott áll mellette és visít a fülébe. Én meg ordítok hogy hagyja abba...
Hintázni akarok. Nem akarok hintázni. Mászókázni akarok, nem akarok, repülőt akarok nézni.
Leköpte a telefont, kipakolta a konyhaszekrény aljából az összes nylontáskát, mosogatószivacsot, szereket, a kukazsákokat a nagy gurigából teljesen letekerte. Mindig pont a szoptatás alatt kakál be (hatalmasat a pelenkába - holott már rég nem oda kéne), akkor akar enni, inni, játszani, akkor veri be a lábát, akkor kell megpuszilni stb.
A játékelpakolásba nem vesz részt, a perselyéből a pénz a szőnyegen hever, sorolhatnám. És régen mikor még NImi nem volt meg, vagy bárki segítségem volt, mindig du. 5 perc alatt elaludt, most két és fél óráig könyörögtem. (Tegnap egy órát). Az orvos szerint öntörvényű, neurológushoz utalt be.
Állandóan verekszik, hisztizik, kiköpi az ételt, dobálja az ételt.
Lehet hogy így leírva nem olyan vészes de én már nem bírom tovább. Úgy érzem befuccsoltam mint Anya. Vigyék innen el a bölcsibe csak ez a vágyam. (ha már normálisan nem tud viselkedni).
Az orvos szerint Nimród túltáplált (kiakadt, hogy egy hónaposan 6 kg - pedig csak 5920 gramm :) )
Éheztessem, altassam az udvaron minél többet, hagyjam sírni - ezek az utasítások....
Levinek meg nyugtató kéne szerinte de azt csak 4 éves kórtól szabad. Ebbe nem mennék bele. Remélem megneveli a bölcsi egy kicsit ha sikerül. Mert ez az egész cirkusz Nekem szól, mással nem ilyen. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Holnap lehet más színben látom a világot de most a mélyponton vagyok. Emellett még tanuljak is :!: :?:
Holnap Nimit urológushoz kell vinni a vesetágulat miatt. :(
Nekem meg ma endokrinológiára kell mennem. :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!!!!!!

Jaj de régen voltam! Sajnos nem volt jó a gépünk, valami hülye vírus majdnem teljesen tönkretette.
De most már frankó!

Minden baba nagyon nagyon édes!!!!!!!!!!!!!!
Pumperka!
Ez nagyon jól sikerült kis kép, a két tesóval! Nagyon édesek! :D

Majd megpróbálok visszaolvasgatni!
Addig is egy pár képet én is rakok fel!

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Most voltam fodrásznál... olyan jó érzés ismét a normális frizura. :D

Pété, örülök, hogy írtál! Nem semmi szobatársad volt, nem lehet a kórháztól valami infót megtudni róla? Milyen volt az elmúlt pár heted mikor itt volt anyukád?
Szilvánusz, mi a keddi program? Eső esetén mi a "B" terv?
Bosek, tök jó, hogy vettetek egy fényképezőt, ahogy a fotósok szokták mondani: Jó fényeket! :) Blanka baba nagyon aranyos!
Kivétel nélkül mindegyik baba aranyos, az összes kép édes!

Kölyök, örülök, hogy ismét itt! Nagyon édes Máté! :)
Kvaszeva, nem semmi mennyit nőtt Botond 6 hét alatt! Lilla még mindig nincs 4 kg... de nem baj, engem nem zavar. :)
Melinda, helyre állt már a tejed?
Aranykavics, Te is nagyon ritkán írsz... mi van Veletek? Írjál nekünk is magatokról...
Monácska, Te is nagyon eltüntél!
Juditkecskemét, én nem értek a gyerekekhez, nem tudok tanácsot adni, csak sok erőt és kitartást kívánok Neked!
Márti, szia! Köszi a képeket, nagyon édes Bence! Nincs még mindig vonalzód...
Pumperka, édesek így hárman, szegény Zsombor ki sem lát... :D

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok lányok,

lenne egy kérdésem, Biuskám annyira sokat erőlködik amikor pupilnia vagy kakilnia kell, hogy sokszor éjszakákat nem alszik. A védőnő azt mondta, hogy a hasa fáj, adom neki a mecsekbébi teát, de ugyanúgy erőlködik.
Nem tudnátok ajánlani valamit? Más babánál nincs ilyen?

Köszi

KépKép
bnesz.eva

Mni!
Nincs vonalzom!
Pedig Linocs lekicsinyítette nekem a képeket, olyan aranyos volt,
de képzeld el, hogy vagy én vagyok béna, vagy nem tudom mi,
de nem tölti fel a képet! Pedig a méret Ok!
Nem írja, hogy nem jó! Megnézem a vonalzót, és a kép nincs ott!
Majd holnap még megpróbálom, ma már nincs hozzá türelmem! :cry:
Ja és Mni!
Emlékszel még régebben felraktál egy táblázatot, hogy mit lehet enni szoptatás alatt, meg mit nem. Nem találom!
Meg van neked? Olyan jó lenne ha elküldenéd nekem! :)
Vendég

Sziasztok!

Fanetta:
Utólag is Boldog Szülcsinapcsit, alig pár nappal vagy idősebb nálam :wink:
Márti: de jó, hogy jöttél, már épp eszembe jutottál, hogy mostanában eltűntél. Én április 25-től otthon leszek vidéken 10 napig, nuku net, ha esetleg valaki hiányolna (bár mostanában nem úgy tűnik :cry: ) akkor ez lesz az ok.
Pumperka: olyan édesek a gyerekeid, olyan kis jóságos fejük van.
Jim, Pati: Pati lehet, hogy osztozkodnia kell Nortonnak a legjobb pasi címért Martinnal itt a topikban. Nem semmi a kiscsávó, tök helyes, és az esetem, úgyhogy ügyelj rá anyu, nehogy 20 év múlva elcsábítsam...
Linocs: altatás 9.verzió: hajszárító bekapcs és lerak mellé. Nem is a levegő, hanem a hang elég nyugtatólag hat rá.
Mni: én már csak otthon fogok fodrászhoz és kozmetikushoz menni, úgyhogy kedden nem kinézni ilyen szőrökkel és fejszerkezettel.
BneszÉva. a Judit18-ról tudom, hogy hasonló cipőben jártak még a múlt héten.
Pumperka, Bosek, Tündérmanó és az összes képet feltevő, cukik nagyon a gyerekek.

Na és akkor a keddi tali. Zsu miatt szerintem akkor rakjuk 12 és 13 óra közé az érkezést, kinek ahogy kijön rá a lépés. A cím: III. kerület Nánási út 2/B. 3. em. 55 (Varga-Szabó 55-ös kapucsengő). A számom: 70/3375518, minden sofőr hívjon előtte.
Ha jól tudom jön az Eszter, a Zsu, Niki, Judit, Linocs, Fanetta(?).

Esőnap esetén B tervnek sztem maradjunk a Jimnél való talinál, mert én mint említettem utána elhúzok haza majdnem 2 hétre. Jó így neked Jim? Viszont kérhetem, hogy az akkor legyen, mikor visszajöttem a május 1-i hosszú hétvége után.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

jaj, egy nagyon fontos kérdés lemaradt. Ha felolvaszottam egy adag anyatejet, de nem kell, vissza lehet még fagyasztani szerintetek?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Judit(kecskemét)!

Amiket Leviről írtál szinte egy az egsben ráhúzható az én Krizsi fiamra :shock: :(
Én is sokszor már olyanokat gondolok róla hogy magam is elszégellem magam.....Nálunk is mindig kiívétel nélkül a szopizások alkalmával kér enni,inni...stb...pedig előtte kérdezem...direkt kiabál amikor Olka alszik...direkt ellenkezik,nem fogad szót,akaratos...szal dettó!!!Ez sajna tipikus testvérféltékenység...nekem ez nagyon új mert a nagfiam anno(meg most se )volt ilyen,sőt!!!Ezzel meg kell barátkozni,mást nem nagyon tehetünk...Nekem majdnem minden nap elviszi anyu őt és csak délután jön haza a nagyfiammal az apjukkal...Így tök jól elvagyok a kicsivel...És Krizsi is örül mert anyámnál van a tesóm vele egykorú kisfia is,szal játszanak...de én is várom már hogy mejne oviba szeptembertől...De előtte itt lesz egy hosszú nyár,mindhárom gyerek itthon :twisted: Abban kell reméxnkedni hogy idővel javul a szitu...És próbálj meg csak Levivel keten programot szervzeni,akár egy séta is megteszi de csak kettesben...Én egyik nap kimentem Krizsikével csak ketten kertlészkedni és nagyon jót tett neki,beszélgettünk végig,olyan jó kisfiú volt...Alapjában véve sajnálom szegényt,ez nekik is lelki válság...de tudom hogy nekünk is nehéz.
Kitartás!!

Melinda!

Kösz az érdeklődést,már jobban vok.Szedem az Augmentint ,inden szopinál masszírozás ezerrel...Kicsi kemény dudorok mardtak benne,sztem ez nem is fog elmúlni....a nagyfiamnál is volt mellgyuszim,onnan is megmaradtak a kemény dudorok :shock:

Nekem is fáj még mindig a mellbimbóm... :( néha jobb,egyes napkon meg rosszabb...már nagyon elegem van...Már minden szopi alatt más-msá pózban szopiztatom mégis fáj...
Amúgy nekem is estefelé rosszabb...

Rakok fel én is képet.

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

szal a képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szilvánusz!
Hát persze, hogy fogunk hiányolni! :lol: :lol: :lol:
Szerintem a fagyasztott tejcit ha felolvasztod, már nem lehet újra fagyasztani!

Panny!
Nagyon édi a kicsi Oli! :D
Vendég

Anyatejet visszafagyasztani NEM SZABAD!!! Én hűtőben sme tárolnám tovább, ha már melegítettem.

KJudit, ha elviszed bölcsibe, lehet egy életre kitolsz magatokkal. Mert egyvalamit szeretne, és az TE vagy. Ha most, hogy itt a kistesó őt még "ki is lököd" a fészekből, valószínűleg végleg összezavarodik, elveszti a bizalmát, amit eddig Beléd vetett. Türelem, apuka, nagymama, óóóriási napi rendszeresség csak ezek segítenek. És kitartás. Sok erőt hozzá. (iskolában halasztanék én is).

EZek a babák továbbra is ennivalóan szépek!!!! És Kölyök, olyan jó, hogy visszatértél. :)

potyka

Szilvánusz, drága vagy, hogy máris figyelembe vetted az idióta védőnőmet a talinál. :lol:
És ne legyél olyan negatív, már másodszor írod, hogy nem hiányoznál senkinek. Igenis hiányoznál, csak ezt nem mindig tesszük szóvá. Mindenki el van foglalva a saját dolgaival, és néha nem veszünk észre mindent. De azért mindenkire gondulunk.
(Mondom ezt azok után, hogy az albumból első körben pont a te Marcidat hagytam ki. :? :shock: ) De így igaz! :lol:

Pumperka, olyan aranyosak a gyerekek!
Mesélj a védőnődről, hadd nyugodjak meg, hogy nem csak az enyém nem normális.

Judit(kmét), sok kitartást kívánok Neked! Sajnos nem tudok nagyon hozzászólni, mert azok alapján, amiket leírtál, az én Alexám egy kisangyal, pedig ő sem piskóta, ha hisztizni kell.
Nem vagyok orvos, de az azért durva, hogy nyugtatót adnának Leventének. Drukkolok, hogy sikerüljön az ovi vagy a bölcsi!
A picit meg éheztesd??? :shock: :shock: :shock: Van annak a dokinak gyereke???

Márti, olyan gyönyörű a kertetek! Irigykedem innen a 3. emeletről. :(
Egy tünemény ez a baba!

Mni, kérünk fotót az új frizuról!!!
(Rám is rámférne már egy séróigazítás. :? Egyelőre még halasztva.)

Bnesz.eva, nem is sikerül neki a kaki? Ilyen esetben én kamillateát adnék, az segít. (Még Alexánál alkalmaztam egyszer, meg is lepődtem a végtermék mennyiségén. :roll: )
Vendég

Márti!

Te kisfiad is édes nagyon!! :lol: :lol:
És micsoda kertetek van :wink:

Judit(k)!

Egyébként tényleg én is halasztanék a helydben a suliban...Nem megoldható???
Így ,ogy nekem a nagyi vigyáz Krizsire egy héten3-4x,szal délutánoként amikor hazajön sokkal kezelhetőbb De tényleg csak vele kell akkor kicsit törődjek(me persze a naggyal is :wink: )

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Egy picit ki vagyok merülve, rohangálok az új lakásba, mert kezdik a burkolást, kialvatlan vagyok, a lakás szalad, ezért 5 részletben takarítok, vasalni sem jut időm, csak az alvásom rovására, Erik egy embert totálisan leköt, Picúr meg teljesen változó mennyiségeket alszik nappal (is). Szóval ezért nem nagyon tudok írni, épp csak átolvasom a napi termést. Ja, és ezek mellett fél napra mindig van segítségem!!! Nem is tudom, hogy mi lenne, ha nem lenne itt valaki minden nap pár órát. :(

Juditkecskemét, hú, megértelek, pár nappal ezelőtt Eriknek is volt egy ilyen napja, katasztórfa volt, írtam is. :( Tegnapelőtt pedig szopi közben odarohant, nekirontott Laura fejének, kétszer iszonyú erővel nekem lökte, majd amikor arrébblöktem őt (a franciaágyon, szóval még meg sem ütötte magát) , mert hirtelen mást nem tudtam vele kezdeni a szopi miatt, akkor visszakézből egy hatalmasat rá akart vágni Laurára, épp, hogy csak ki tudtam védeni. Érdekesen működik az anyai ösztön, kifejezetten utáltam akkor Eriket, és legszivesebben jó messzire elküldtem volna, hogy a pici babácskámat megvédjem tőle. Ugyan bocsánatot kért rögtön, és ilyenkor ártatlanul azt mondja, hogy csak véletlen volt, és nem tudja, hogy miért csinálta (sajnos ezt el is hiszem neki, biztos maga sem tud kiigazodni a saját érzelmi hullámzásán), a haragom csak órák múlva csillapodott, addig az apja megpróbálta távol tartani tőlünk. Sajnos nincs ötletem, mert semmi nem használ nálunk sem, ami eddig bevált módszer volt. :(
Hülyén hangzik, és én eddig csak egyszer-kétszer vetettem be, amikor telejsen kibírhatatlan napunk volt, de szopi alatt ültesd le, és tegyél be neki egy mesét a lejátszóba, hogy ne is figyelje, hogy mit csinálsz. Mondjuk én pont tévézés ellenes vagyok, legalábbis csak nagyon mértékletesen engedem a dolgot, de van, hogy jobbat teszel az elveid feladásával mindenkinek...

Szilvánusz, nem szabad visszafagyasztani, sajnos. De jó, hogy hazautazol, valaki lesz veled ott? Merrefelé van az a haza? :)

Márti, gyönyörűséges a kert, hozzád kellene talit szervezni, kár, hogy nem a közelben laksz, nem menekülnél!!!! :) A pici is nagyon édes! Ti hogy álltok a testvérféltékenységgel?

Laura két hónapos lett :), most kezdi elérni néhány babánk kezdősúlyát (olyan 4,6 kiló lehet), szóval megint hízott rendesen egy hónap alatt (3,75-ről). Vigyorog, nézeget, tartja a fejét, és ütögeti a lelógó játékokat. Na erre pont fel is ébredt, úgyhogy képeket később! :)

Kép

Kép
mzx

Márti itt a táblázat... nem tudom ki az aki ezt fullon betartja... Főleg a tej részét. Tegnap este tejberizst ettem, ma meg madártejet, mert Bosek írta és megkívántam... :D

Kép

KépKép
KépKép
mni

Anya és pici lánya:

Kép

feri (mni)

A család:

Kép

feri (mni)

Panny!
Egy kicsit megnyugodtam hogy más is produkál hasonló tüneteket. Egy a baj, hogy Kecskeméten egyetlen rokonunk sem lakik. Tehát soha de soha senkire nem tudom bízni, senki nem veszi le a vállamról. (nagy ritkán jönnek Gyuláról a rokonok).
Úgy érzem hogy azért szakítok rá elég sok időt, de az neki nem elég. Ma is vittem játszótérre, Nimi csak a babakocsiban aludt (így volt jelen), szoktam neki olvasni, énekelni stb. Jók a fotók aranyosak a fiúk :D

Potyka!
Nagyi nincs, Apa 6 után ér haza....Biztos vagy benne hogy nem jót tenne neki a gyerektársaság, a közösség, a programok? Mert itthon egy elfoglalt, néha ideges anyuka van, aki napi x órát tud vele foglalkozni. Háztartás, másik gyerek, suli...Halasztani nem lehet, mert elveszítem a 140 ezer ft-os állami támogatást, amit képtelenek volnánk kifizetni még három féléven át... :( Játszóházban volt egy párszor Levi és nagyon szerette, élvezte, haza sem akart jönni...

Jim!
Nyugtató szóba sem jöhet, a doktorunknak 3 fia van (felnőttek már).

Mzx!
Én is észrevettem már Levi szemében, hogy most szívesen odaütne. Hál istennek ilyen még nem történt, egyszer fejberúgta de az véletlen volt.
Nagyon rossz volt olyat éreznem, amit ezelőtt sosem. :cry: És én is érzem hogy a kisbabámat meg kell védenem, és nem ezt érdemli (hogy sírni kell hogy hagyjam, amíg Levit rendezem)....
A mese már nem köti le, a kisvakondot, ezerszer megnézte (9 dvd), most a pampalíni a menő de már azt is unja. Sokszor hívom énekelni, mesekönyvet nézni szoptatás közben de elutasít...
Elalvás előtt általában mesélek neki....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

A hétvégi rómaiparti alvástalálkozó résztvevői: Marci és Fruzsi. A kép készülte után a résztvevők megváltoztatták a konferencia témáját: kisebb hangpróbába kezdtek...

Kép

Kép
linocs

Bosek, Melinda, Pumperka, Márti, Panny, Mni, Linocs, Szilvánusz!
Nagyon szépek a babáitok, a nagyobb gyerekek is!!!
És milyen csini a ruhájuk......

Lányok!
Ha én egyedül a konyhába mosogathatok az kész kikapcsolódás...Enni csak kutyafuttában szoktam, gyorsan belapátolom, fürdés 5 perc, öltözés, fésülködés 1 perc, és még sorolhatnám...Most az udvaron van a család, van egy kis időm....Nem kellett dokihoz mennem telefonon értekeztünk :D :D

Ja és megkérdeztem a doktornőt, hogy rendjén van e hogy Nimi sokszor kakil, jó folyékonyat, sokat. Erre is az volt a válasz hogy túl van táplálva....Ahhoz képest hogy pár napja alig volt tejem...
Szájpenésze nincs!!! :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja azt szeretném kérdezni, hogy Nektek van már kiskönyvetek a babának, amibe az oltásokat, súlyát, hosszát vezetik????

Másik: Konakiont mit mondtak meddig kell majd adni????

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit(K)!

Kiskönyvet még a kórházba adtak a kicsinek.
A Konakionra a gyerekdoki nekünk azt mondta addig kell adni hetente1x amíg kizárólag csak anyatejet fogyaszt a baba.

Figyi,ha kirakod az udvarra Nimit babakocsiba nem alszik jókat??Hátha akkor kicsit több időd lenne...nekünk ez mostmár több napja nagyon bevált...Több mint 4 órákat alszik kinnt Olika a levegőn.Én ma már gyomláltam is a sziklakertet :wink: :shock:

Sztem is jót tesz majd nekik a közösség...Pl.Krizsi már minden nap elmondja hogy menne oviba...Látja hogy a nagy is megy és ő is menne.Szal nem hinném hogy kitaszítottnak érezné majd magát ősztől...Ha mosz azonnal mennének, az más lenne....akkor lehet hogy tényleg úgy érzené hogy le lett passzolva,de ősztől sztem teljesen OK.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Niki, jó lett a hajad!! szépek vagytok!!

Judit! sajnos tanácsot nem tudok adni, lévén csak egy szem gyerek egyelőre, de kitartás. én nem is tudom hogy fogom bírnám 2 gyerekkel - ha a nagy nyűgös, már Eszterrel is néha olyan türelmetlen vagyok. remélem addig edződöm...

Szilvánusz
, nekem ok a kedd továbbra is ... remélem nem fog esni

Pété, nálatok mi a kiütés helyzet?
hát igen, hasonlóak a problémáink, gyere kedden jól kidumálhatnánk!
elég gáz ez a lopás sztori, meg a céged is...
nekem minden nyomoromban az egyetlen örömöm, hogy váratlanul a cégemtől kaptam egy levelet, hogy a jövő év után kapok bónuszt - egy teljes havi fizetést!! nagyon rendesek, azt hittem simán lehagynak, mondván már minek motiváljanak...

amúgy eléggé ki vagyok akadva, szegény Eszter, mióta megszületett állandóan van valami baja - gyakorlatilag folyamatosan náthás, állandóan szélgörcs és most még ez a ronda kiütés is. és persze, hogy nem kap anyatejet - lehet, hogy amiatt van ?? hát akárhogyis azon nem tudok segíteni sajnos

ráadásul most egyre kevesebbet eszik, nem tudom a nátha vagy a kiütések vagy a szélgörcsre adott tea vagy mi miatt , de eléggé kétségbeejtő. régebben 100-120akat evett most meg jó ha belediktálok 80at. és mivel most éjjel már csak 2szer kel, kimarad egy evés és összességében jó ha 600at eszik egy nap amikor múlt héten már volt, hogy 750eket evett! nem tudom mit csináljak :( :(

Tündérmanó, nálatok mit mondott az orvos a kiütésekre? ?

nekünk egyelőre egy antibiotikumos krémet írt fel meg egy jó zsíros testápolót, mondván nem akar élből szteroiodat, de ha nem javul csütörtökig akkor azt fog, mert gyulladt a kiütés.
mindenesetre beszéltem egy homeopátiás orvossal és ő mást ajánlott persze, úgyhogy ha csütörtökig nincs javulás akkor azt fogom elkezdeni.
a homeos bogyókat egyébként hogy kell babáknak beadni? fel kell oldani vagy csak be a szájába, hogy majd lenyeli??

Bnesz.éva - mi mindent végigpróbáltunk szélgörcsre, Espumisan, Infacol egyáltalán nem használt. a Mecsek tea volt még a legjobb, de azóta nem evett eleget Eszter, szóval nem találtam jó megoldást. Ja a Gripe Watert is próbáltuk, de azt nem tudtuk belediktálni, kaja után vagy közben kellett volna, de akkor sem evett rendesen...

KépKép
judit18

nálatok mennyit alszik napközben a babátok?

nálunk most már jó ha nettó 3-4 órát? az normális? alig van időm valamire, mert magában keveset van el, állandóan szórakoztatni kell, különben nyűgölődik, sírt...

persze nem csoda, lévén a fent leírt összes panasza szegénykémnek. úgy sajnálom, hogy nem tudok rajta segíteni. rettenetes érzés... nem tudom mikor kerülünk ki ezekből

KépKép
judit18

Judit!

Az én babám is nagyon náthás :( pedig kizárólag anyatejes,szal látod az sem számít :?
Én is annyira sajnálom a kicsikémet,hogy alig bűjt ki erre a világra,olany védtelen és máris az orrát kell szívatnom :(

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Köszi csajok a sok-sok jókívánságot!!!! Aranyosak vagytok.
Bosek: fénykép alapjául szolgáló kívánatos modellt el lehetne juttatni a Dohány utcába??

Szilvánusz: akko neked is BOLDOG SZÜLINAPOT!, így utólag is.

Akartam is kérdezni: honnan tudtátok, hogy szülinapom van? Valahol meg kellet adni a regisztrációkor ezt az infót??

Judit18: szupi az eszmefuttatás: halljon éhen a kölök, és akkor számítasz te szuper anyának - hihi

nanó: és Fanninak azért kezdtem el nehezen az egyéb kajákat adogatni, mert annyira szerettem az anyatejes kaki illatát. (mint azt te is írtad) És hát most is nagyon élvezem Nimródnál is: a férjem szerint ez az én perverzitásom - és hát legyen igaza - de tényleg szerintem az ő kakijának még illata van.
Csajok: a talin majd más is szippanthat egyet -az árban kiegyezünk majd! :lol: :lol: :lol:

anita: én tejcsit adok a lurkónak. Ja, és ha még ezek után is szomjas, akkor kap egy kis tejcsit. És ha még ekkor sincs tele a pocakja, akkor adok neki gyorsan egy kis tejcsit. Ja ,és a tejcsit említettem? :lol: :lol: :lol:

Húúú Feri: ha jól csinálod, még milliomos lehetesz!!!

kölyök: HALIIIIIIII!!! Jó, hogy újra itt vagy!!! Te tényleg ne tedd a monitorra a kezed!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Pété: ez dúúúrva. És nem próbáltad lenyomozni a csajszi lakcímét?? Gondolom pofára esnem, ha beállítánal, hogy legalább az iratokat adja vissza.

Szilvánusz: én úgy tom, ha egyszer már ki van fagyasztva a nemes nedű, akkor nem lehet újra lefagyasztani. Sajna.

Juditkecskemét: van egy ötletem, ami lehet, hogy megér egy próbát. Próbáld meg minél többször megdicsérni Levit, minél több dologért- ha nincs ok rá, akkor is, hogy milyen szép és okos, .... Sokkal többször, mint eddig. Hátha ezzel kiveszed a fullánkját a ebadtának. :lol:

EZT A KÖLYKÖT ELCSERÉLTÉK A KÓRHÁZBAN!!! Ez tutira nem lehet az én fiam!!! Óramű pontossággal működik: eszik, csuklik, 1 órát fent van -csakis kézben hallgat- alszik. Egyetlen esemény sem marad ki soha, es 4 és fél, 5 óránkét ismétli őket!! Ez tutira nem rám ütött!!!
Lehet hogy kéne kérnem egy génvizsgálatot?????

Kép Kép Kép
fanetta

közösség: én másfél évig élveztem a babázást Fannival. Utána nagyon úgy éreztem önző bestia módra, hogy szükségem van egy kis időre önmagam számára is, mást is szeretnék csinálni + úgy láttam rajta, hogy nagyon szereti és igényli a gyerekközösséget. És ahogy telt az idő, egyre inkább megszilárdult bennem mindkét tényező. És bár óvtak engem is, de Juditkecskeméthez hasonlóan úgy gondoltam (és gondolom most is), hogy jobb egy 24 órás idegbeteg anyánál egy x időt gyermekével boldogan eltöltő anya, aki bár csak a nap egy részét , de intenzívebben tölti vele, de így mindketten tudnak örülni egymásnak is, meg a gyermekközösségnek is.

Első nap a megérkeztünk a bölcsibe (Fanni még sosem járt ott, és nem volt még két éves), a csoport ajtaja előtt lehúzta a cipőjét, és bement, mint aki világ életében ezt csinálta, és elkezdett játszani mi meg csak néztünk össze az apjával az ajtó előtt, hogy minek kell ide egyáltalán a beszoktatás, meg minek kellünk mi??? Azóta is szeret bölcsibe járni. És szerintem féléves különbséggel nem köti a tesó megjelenéséhez a "lepasszolást".

Ismeri mindeki saját kapacitását: aki örömmel tud együtt lenni gyermeké(i)vel egész nap, és le tudja ő(ke)t foglalni, hurrá, aki meg nem az arra keressen megoldást. Az önként vállalt szenvedő mártiromságból kevés jó szokott kisülni. És az az optimális, ha mindenki teheti, ami jó neki - és ezáltal a gyereké(i)nek is.

Kép Kép Kép
fanetta

ja- az ámen lemaradt!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

ÁMEN :lol: :lol: :lol:
Én is csak ennyit tennék hozzá... :lol: :lol: :lol:
Teljesen egyet értek :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Judit, nekünk erre a tejkiütésre soha semmit nem adtak,egyik idióta védőnő alkoholt javasolt, de nyilván nem kentem be vele az arcán. Homeos bogyót kispohárban feloldani, műanyag kanállal, vagy nurofenes fecskendővel mehet be. Az osztrákot, ami pici néha betettem egyben a szájába. A boironos azt nem, az túl nagy. (az az elterjedtebb).

Juditkecskemét, esetleg próbálj megegyezni a bölcsivel mondjuk kezdetnek heti két napban. Hátha. És ha beválik lehet emelni. Csak ne úgy állítsd be, hogy apa dolgozik, Levi is.... Hanem hogy mekkora buli, kétszer is elmehet bölcsibe bulizni. Mondom, hátha. Suliért nagyon sajnállak, első gyerek mellett fejeztem be az egyetemet, szó szerint lógott a belem, és mindenhol gonosz és durcás voltam.... A mai napig is álmodom, hogy osztják a diplomát, de nekem hiányzik ez vagy az a tárgyam. :lol:

potyka

Szép Jó Reggelt minndenkinek!

Mzx!
Én benne vagyok a taliban! :lol: :lol: :lol: Csak gyertek!!
Szereztek egy nagy buszt, és minden Ok!! :lol: :lol:
Testvérféltékenység:
Nem hiszitek el, de Marci egyáltalán nem féltékeny Bencére!
Sőt... Mindenben segít... Együtt fürdetjük, énekelünk neki, új dalokat tanul csak azért, hogy Bencének tudjuk énekelni!
Vigyázz rá, míg zuhanyzom meg ilyenek!
Ja és tegnap mosogatni akart, hogy ne kelljen nekem!
Mert az anyós az még mindíg elvan! Úgy nézz ki a héten talán odébb áll! ( Nagyon remélem) :D

Mni!
Köszi a táblit! Szerintem hasznos!
Nagyon aranyosak vagytok!!! Szép lett a hajad! :lol:

Linocs!
Nagyon édi Fruzsi! És hogy mekkora! :lol:
Ja és a rucit még nem is említettem! Édes nagyon!
Ja és Marci is édi, a kis vőlegény jelölt??? :lol:

Juditkecskemét!
Kiskönyv: azt nekünk is a kórházba adták!
Konakion: Ameddig szopik, addig kell adni!
Levegőt sz.tem is próbáld ki, mert Bence is szereti 4 órákat is alszik kint!

Panny!
Én is gyomláltam a sziklakertet! :lol: :lol: :lol:
Bence is imád kint lenni!

Na gyorsan megyek, mert felébredt a kis éhenkórász! :lol:
Vendég

Családom legkisebb pöcsű tagja kezd kiakasztani! 2 napja szó szerint zabál! Amikor még 80-90-eket evett, 1-2szer kelt fel éjszaka, most hogy 130-160-akat, 3szor kelt fel éjjel, így a napi adagja 1 liter. (legalább 1 kg mozog le rólam :D) Olyan vagyok, mint a telefosott zokni. Ráadásul a férjemnek ma van egy nagyon fontos jelenése, AC kiválasztáson van 8-16-ig. Szorítsatok.

juditkecsk: nem én írtam a nyugtatós-dokisat :wink: Őszintén nagyon sajnálnak, az én habitusomat ismerve, már világgá mentem volna. Nem tudok semmi okosat tanácsolni. Viszont a TO-t hívd fel, hátha át tudnak rakni passzív félévre, jófejségen múlik!

Márti: igen-igen, akarunk menni majd hozzátok, ha nagyobbak lesznek a bébik, tessék talit szervezni!!! :wink:

Hozzánk mikor jönnétek? Majd találjuk ki, OK?

judit18, szteroidosat akkor kenj, amikor már nagyon gáz, akkor is jobb, ha kevert a krém és ultra vékonyan. Használj BIP hypoallergén folyékony mosószert a ruháihoz, fürdetőkenőccsel mosdasd. A kaja mennyiség miatt ne aggódj, a táp jobban eltelíti a pocakot. nekem a doki azt mondta, ha 100 g-ot hízik hetente, az is jó már.

szilvánusz, hm, mennyi idős is vagy? Milán fiam "csaja" is 24 :wink: annyira röhögtem, a csajszi otthagyta a férjét és elment ideiglenesen albérletbe, mert szerelmes lett az egyik kollégájába. Mondtam a fiamnak, hogy Évi elhagyta a Dávidot, olyan édes volt, kiugrott a bőréből. AZ már nem mondtam neki, hogy van helyette Ervin 8)
Vendég

Pati, írtam privit!!!!
Vendég

Jim:csak hogy vigasztaljalak...az én kölköm is kétszer kel éjszaka, mostmár zsinórban harmadik nap...pedig már ő is beállt előtte, hogy csak 1x.....Én is mosott szar vok...és a legszarabb hogy én nem tudok nappal aludni :(

Potyka!

Ismerősek a sulis rémálmok :shock: Én tavaly fejeztem be a fősulit és a mai napig van, hogy álmodok valamelyik vizsgámról...
Mit mondjak,nekem se volt egy leányálom 2 gyerek mellett... :shock: :?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Csak szopi tegnap hajnal 6 óta!!! Sálálálálláláááááááááááááááá

Hajnalban igaz még kellett az etető, emrt annyira bedurrant a mellem, hogy nem tudta bekapni egyik bimbómat se, hiába fejtem ki belőle, addigra behergelte magát, és nem volt hajlandó szopni!!! De ettől az okolható kilengéstől eltekintve kizárólag szopizunk!!!!

Talán végre lesz időm mindenre. Most azon doglozom, hogy kicsit apadjon vissza a tej, mert túllőttem a célon........... Már 200 felett tudok lefejni a két mellből, de a fagyóm lassan megtelik........

Nóri fél kilót hízott a 3 hét alatt!!!!!! Kikerekedett a pofija rendesen! :)

Judit!!! Semmit nem érsz vele, de ölellek virtuálisan. Végig olvastam hirtelen, amit végig csinálsz egy nap........ Nagyon nehéz lehet most. Javulni fog idővel. Fáradt is vagy szerintem, és minden fel is nagyítódik kicsit! Gyerekdokit nem tudod lecsrélni? Annyi kiló az a baba, amennyi..... Semmi pénzért nem éheztetném.......

Kiszazsu! Védőnő bátran jöhet hozzátok, ha nem akarod és terhes berohangálni hozzá, akkro mondd le a "szolgáltatást"! Én csak a dokinénink tanácsadására járok, védőnő jegelve!

Dobok képet:

Kép Szopipárna rulez

Kép Ilyet is tudok ám!

Kép Apucival szemtől szemben
Vendég

Sziasztok!

Szépséges gyerkőcös és papás mamás képek vannak ismét! Nagyon jó őket látni!

Judit18
Doktornéni azt mondta, hogy tejcsitől vannak a foltok és bepanthennel kenjem be. Nálatok szerintem, ahogy leírtad nem olyan egyszerű a helyzet. A fején lévő két egybefüggő folt pedig a szülésnél alakult ki, az pedig el fog múlni azt mondta.

BneszÉva
Hasfájással nehéz pukival kakival mi is küzdünk, de amit Zsu írt a kamillateáról szerintem is jó, ki fogom próbálni. Éjszaka én is arra ébredek, hogy küzd a kiscsaj, de még fel sem kel hozzá, hanem alszik közben. Esténként pedig rendszeres az ordítás, akkor viszont nem tud elaludni miatta.

Fanetta!
Én az iwiwen láttam a dátumot! :) és igyekeztem nem elfelejteni írni neked köszöntést!

Márti!
Édes Bence!!!!!!!!
Tényleg jó a kertetek! Én is vágyom kertesházba most. Voltunk anyukámnál a hétvégén és olyan jó volt kinn!!!!
Nálam annyira fajult nagyhirtelen a dolog anyós téren, hogy még a szó hallatán is lelkibeteg leszek! Sikerült neki egy életre megutáltatni magát.

Zsu
Te milyen csinos vagy!

Tanácsadáson mindent rendbentaláltak Rékánál. Súlya 4300g.

Megyek, mert hallom apát boldogítja, aki éjszakás volt és még a védőnő is jön majd, ahhoz pedig emberi körülmnényeket kell itthon varázsolni!

Kép
Kép
tündérmanó27

Csajok! Ma rászabadultam a wiw-re, akit megtalálok bejelölöm (Bugledits Melinda)
linocs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?