A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Tünci,
Hát remélem azért gyorsan túllesztek ezen a betegségen! Küldök nektek betegségűzőt: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :D

Fanni,
Nekem a csontom fáj lent, már a 23. hét környékétől, és azóta is így van. Ilyen lefelé húzó érzés nálam csak ritkán van, de cserébe ott van ez a fájdalom, nem állandóan, de ha lefekszem, akkor igen. :roll:

Szanet,
Nem csoda ha fáradt vagy! Én meg pont tegnapelőtt mondtam apának, hogy a fórumon egy csajszi milyen jól bírja a most született ikrekkel, remélem én is így leszek velük! :wink:

Maminti, Labasv
Jobbulást nektek!

Lanyané,
Nagyon szép a pocid! Nem is kicsi! :D
Jaj, én is sokszor érzem a kis testüket. Illetve az egyikét. Úgy nekifeszül a hasamhoz, hogy csak na. :lol:
Nekem mindig nézi a méhszájat is a dokim, azért mert ikrek, amúgy mondta hogy nem szokta egy babánál csak alkalmanként nézni.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Ja, és hüvelyen keresztül!

Fanni,
Kitapintással hogy tudja megnézni a méhszájat? Honnan tudja hogy milyen hosszú és hogy zárt-e teljesen? Ilyet még nem is hallottam. :oops:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe :P
Mármint nem kívülről tapintja ki, hanem belülről, az ujjával! Felnyúl a méhszájig és megnézi, zárva van-e. Gondolom a hosszúságát is tudja, hogy kb. mekkorának kell lenni. Nekem még csak így nézték eddig!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni,
De lüke vagyok, én arra gondoltam hogy kívülről nézi tapintással! Hiába terhes vagyok, és hülyülök! :lol: :lol: :lol:
Igen, így már értem. Ez így ugyanaz mint az uh-val, mert azt is csak épphogy betolja egy picit, rögzíti a képet és kész! :lol:

Kép
rebe
Dunaharaszti

csütörtökön megyek a dokihoz kiváncsi leszek,hogy megnézi e valahogy,remélem mert hát nem beszélgetni megyünk,meg az uh,sem nagy élmén ugye 2d.vel nagyobb móka hogy érzem őket ficánkolni :D
szóval megnyugtatna,
fanni a te pocid azért nagyobb és szép is :D
köszi rebe hát ez a normális szerintem is.

lanyané

Sziasztok!
Rebe!
Köszi a "vudut",Úgy látszik talán használ,mert mintha ma délelőtt kicsit jobban lennénk :D (csak halkan mondom nem merem elkiabálni)
Lanyané,Fanni!
Nagyon szép pocakosok vagytok!!!! :D :D
Labasv,Maminti!
Jobbulást Nektek!Egy beteg gyereknél már csak a több beteg gyerek rosszabb :cry: :cry:
Szanet!
Ügyes vagy :D Nem csoda hogy összekevered őket.Nálunk volt olyan,hogy a Nóri sírt éjjel,én meg azt hittem hogy ott fekszik mellettünk az ágyban és dobáltam szét a párnákat közben sírtam hogy nincs meg a kisbabám.A párom ugrott villanyt kapcsolni és a Nóri a saját ágyában sírt.Olyan fáradt voltam hogy nem emlékeztem rá vissza raktam-e :shock: Akkor megfogadtam soha nem fektetem az ágyunkba őket!!

bognartundi0727

Tonti!
Az esték elég nyugisak általában,kivéve ha a kisasszonyok fel nem pörgetik magukat valamivel :D 8-kor fürdünk,isznak egy kis tejet aztán mennek az ágyukba aludni.Amíg elalszanak benn maradok velük,ez általában 15-30 perc.Van olyan hogy még bohóckodnának de akkor szólok hogy alvás és ha szerencsém van szót is fogadnak.Volt már olyan is hogy a Nóra éjjel 3-kor kiabált,hogy "Sája,ébjesztő!" :DHisztik vannak szép számmal,de nem olyan vészes.Nem nagyon panaszkodom rájuk,bár sokszor kiakasztanak,de alapjában véve jó gyerekek.A gyerekek fejlődésén ne aggódj,bár én is akkor nyugodtam meg teljesen amikor mind ketten elindultak.Nincsenek lekésve semmiről!Ha beindulnak akkor viszont nagyon nagy léptékekkel fognak fejlődni.Vannak kivételek de szerintem az ikrek egy hajszálnyit "lassabbak" az elején mint az egyes babák.Nálunk így volt akikkel együtt születtek,most meg simán többet tudnak a többiektől.Sára már tudja a színeket ami szerintem 22 hónaposan elég extra.A Nóra a számokban jobb.Tudják a nevüket a testvérük nevét,nagyon sokat fecsegnek :D Úgyhogy ne aggódj egy percet sem,inkább gyönyörködj bennük :D :D
Az evészet nálunk is elég változó a mai napig,van tömnek valamikor meg alig esznek!

bognartundi0727

Tünci, ilyen nekem is volt az elején, mikor 3 óránként ettek éjjel is. azt hittem, h elaludtunk büfizés közben. persze nem, mert ülve szoptattam, és nem is a mi ágyunkban, de ugyanerre jutottam, mint te :D

helyzetjelentés: a gyerekeink tegnap este óta másznak. olyanok, mint két felhúzható kiskutya. nagyon édesek! Petra mondjuk motiválandóbb (papucs v mobiltelefon v cumisüveg), de nyomul ő is ezerrel.

fáradtság: Hubáék olyan 6 hónaposan aludták át először az éjszakát. aztán sokat segített, h tápit is kaptak estére vacsorára. Maminti, te még mindig nem adsz tápszert? hányszor keltek? hogy lehet ezt bírni? hányszor esznek egy nap? hozzátáplálással hogy álltok? és ti, Tontica? és tényleg, Andris az óriásbébi mekkora most? és a kislányod fogyása megállt?

minden betegeskedőnek gyors jobbulást!!!!
:arrow:

Kép
an°°di

Hello!

Ma olyan faradt vagyok de olyan nagyon hogy mar bogtem egy sort. Kicsit kivagyok mert mondom most valamiert nagyon nem jol alszanak a gyerekek de mind a 3. :cry:
Most letettem Oket aludni mert mar untam a bombolest, el is aludtak par perc alatt szerencsere.

Mehszajat nekem csak a legvegen neztek.

Tundi: nagyon jo lanyaid vannak, hu de varom mar en is persze tudom nem szabad surgetni az idot! Nem semmi hogy nem egesz 2 evesen igy beszelnek!!! Orulok hogy jobban vagytok!

Andi: HUHA!!! Masznak?! De durva! Hogy, rendesen negykezlab? Nagyon fejlett babak. meghogy gyogytornasz! :D
Hozzatapi: 5 honapos kortol gyumit ajanlanak: narancs, alma, banan, stb. barack nem :shock: nem ertem miert, kicsit furi hogy amit a magyar gyerekek ehetnek azt a spanyolok nem es forditva. :roll:
6 honapos kortol: majdnem minden zoldseg kiveve: spenot, kaposztak, husi: csirke, pulyka, marha (szoval mi most ezeet esszuk)
7 honapos kortol: babajoghurt :shock: (de komolyan ezt irja a papir amit a dokitol kaptam)
8 ho: hal es glutenes etelek
Mi igy eszunk:
- 210 ml reggel tapszer tejpeppel surusitve
- delben zoldseg+husi
- du 4-5 korul gyumi+ kis tapszer (ha kell Nekik)
- este 210 ml. tapszer tejpeppel surusitve

Ugyesen esznek (ha akarnak) kulon etetek (csak egy etetoszekunk van :? )

KépKép
KépKép
tontica

phiothjkihjkjp

nhdgtdfgdtgffmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Ezt irta nektek a fiam. :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
tontica

köszi a biztatást lányok! olyan jó, hogy ti mindig írtok vmi pozítívat :lol:
lányaim állandóan ennének. egész nap üvöltenek a ciciért. én meg úgy érzem magam, m egy két lábon járó tejcsárda :D semmit nem tudok csinálni, csak szoptatni....jajjjjjj

szanet

andi ez aranyos "mint a felhúzható kiskutyák :D :D :D tényleg ügyit a kerifiam 6és fél hónapos és még csak most fordult át nagy nehezen.
szegény tontika biztos kimerültél nagyon megy az energy :D
szanet te egy szopihős vagy, :D meg a kislánkáid is :D :D :D

lanyané

Szofi, nagyon szépek a gyerekek :lol:
Tündi jobbulást nektek!
Andi, gratula a mászáshoz!

Judit

jucicuki

Lányok, szuper volt!
Lányaim csodásan viselkedtek, egész éjjel aludtak vasárnap, mára virradóra fél háromkor kelni kellett Dorkához, mert estére úgy elfáradt, hogy nem vacsizott rendesen :lol: Tényleg angyalok voltak :!: Mi is tudtunk kicsit pihenni, fürdőzni, kb. 13 percre egy futópadra is feljutottam, 10 percet a szaunában is eltöltöttem :wink: Szálloda klassz, rendesek voltak, ma elvileg 10-kor el kellett volna hagyni a szobát, de pont akkor esznek a csajok, így maradhattunk tovább :D

Pár kép: Kép Dorkamackó pihen
Kép Ez az én lábam?

Kép Az én lábam!

Kép Élvezzük a vizet

Kép Pancsoláshoz készülve

Kép Dorkával

Kép Túra

jucicuki

Rebe :P
Lehet, hogy én írtam félreérthetően :oops:

Judit :P
Nagyon jó fotók!!! Szépségesek a csemetéid!

Tünci :P
Köszi 8)

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Én is teszek egy pocakképet.Irtó gyorsan nőnek ezek a törpék! :lol:

Juci!
Nagyon édesek a babák! :P

Szanet!
Kitartás!Te vagy a példa nálunk!Mindig elmesélem a férjemnek,hogy mik a hírek veletek! :wink:

Nagyon szépek ezek az éjszakai elalvós-gyerekelcserélős-és-elvesztős történetek!Már parázok előre...mert nekem amúgy is nagy az alvásigényem(9-10 óra),de gondolom,hogy majd leszokok róla! :cry: Kép

binyek

Andi!
Nagyon ügyesek vagytok!Hamarosan kezdődnek a felfedező utak! :D Néztem az albumotokat:Nagyon aranyosak a babák.Nézegelődtem az első képeitek között is.A cumis nagyon jóóóó!
Tonti!
Elhiszem hogy kivagy :cry: Kitartás!Tudom hogy a kialvatlanság milyen gyilkos dolog!Mostanában én is elég zombi vagyok :cry:
Juci!
Nagyon szépek vagytok!!!Olyan édi ez a két csaj :D :D (na jó 3 :D :D )Örülök,hogy végre sikerült a kirándulás és jól éreztétek magatokat,ami jól látszik a képeken! :D :D Ja,olvastam a fogacskákról... :P :P
Banika!
Gondolom jól elfáradtál!!!Minden OK :?: :?:

bognartundi0727

Binyek!
Szép pocak!! :D Az alvásról majd le fogsz szokni!! :lol: Csak az első pár hónap rossz,utána már megszokja az ember... :?

bognartundi0727

juci nagyon jók a képek,szupi jól érezhettétek magatokat :D a csajok zabálnivalók :D
binyek jó nagy a te pockod is :D

lanyané

Sziasztok!

Hát, most hulla vagyok :? Egész éjjel Andris fenekét ütögettem, mert ha nem, akkor sírt :( 2x sikerült 1 órát aludnom. Ráadásul totál elöntött megint a trutyi az arcüregemben, és megy fel a lázam...Kingus ma belázasodott. Mikor lesz ennek már vége???(Mintha írtam volna már ilyesmit :) )

Tonti, Andi!
Andris 8,75 kg. És jó hosszú, a 74-es ruhák pont jók rá. Ja, és két napja kinyomta az 5. és 6. fogát, egyszerre! :shock:
Hanga tücsök még mindignem az igazi, most értük el a 6 kg-t. Néha hízik, ,néha nem. De nagyon édes, megpróbálok nem aggódni miatta.

Andi!
Nagyon ügyesek a gye4rkőceid! :)
Ja, és persze, kapnak tápszert mindketten. Általában Hanga 2x kel, őt szoptatom, Andris 1x, neki tápot kell adnom. Kivennék egy kis szabadságot, hogy kell? :)

Juci!
SZupi lehetett nektek! És a csajok tényleg jól viselkedtek! :)

Kép
Kép
maminti81

Judit!
Egyszerűen csodásak vagytok :!: :!: :!:

KépKép
lili73

Tünci

Ma egész korán végeztünk(2-re) :lol: A szokásost mondták,nőtt a tágulat a gyerkőccel együtt,de semmi akut beavatkozást nem követel.Kukacok 2 kg körüliek.3 hét múlva megint mehetünk.Mondtam nekik,hogy az a 36.hét,majd meglátjuk hogy leszünk.Jövő szerdán itthon uh,aztán dokim és lassan jön a finish.
Kezdek betojni,de nem is a szülés miatt,hanem hogy utána mi lesz.De itt mindenki olyan ügyi,majd mi is azok leszünk.

Lanyané
Nagyon jó kis pocókád van,nem csoda,hogy dagad a bokád.Próbálj pihenni ha tudsz.Én a fekvést elég rosszul tűröm.

Juci
Nagyon jók a képek,örülök,hogy jól éreztétek magatokat.
Vendég

nem tudok egyetérteni: a kevesebbet alvást nem lehet megszokni! nekem nem megy legalábbis :? :D pedig nálunk csönd van mostamában f9től 5-f6ig. utána is visszaalvás f7-7ig, van, h f8ig.

és köszi a dicséreteket.
Tünci, a felfedezés már meg is kezdődött. minden új tárgyat nagy sikkangatásokkal üdvözölnek, és megindulnak mindketten ezerrel felé. :lol: tényleg irtó cukik! Huba meg 'kicsit' anyás, így már ide tud jönni hozzám. :oops: :D

Tontica, aha, négykézláb, ahogy kell. eddig hátrafelé kúsztak egyre nagyobb sebességgel, parkettán még most is az van ;)
hogyhogy nem alszotok? fog? :roll:

jé, Alizék ma 4 hónaposak! mivel ünnepeltétek? 8)

Kép
an°°di

Sziasztok!
Banika!
Örülök,hogy minden OK!Kukacok szép nagyok :D Már tényleg lassan a célegyenesbe értek.Nálunk a lányok ilyenkor majdnem megvoltak (33 hét),de Nektek még minimum 6 hét :D :D (hát már az sem olyan sok...)Nem kell betojnod,nem vagy Te olyan elveszett leány :D Nagyon ügyik lesztek!!!!!
Andi!
A kevesebb alvást még én sem szoktam ám meg,de bízok benne hogy egyszer majd sikerül :lol:
Maminti!
:cry: :cry: :cry: Nagyon sajnálom hogy nem tudtok kilábalni!!! :cry: :cry: :cry: Szörnyű hogy még Te is ilyen beteg vagy!!!Jobbulást!!!
Lili!
Nektek meg küldünk egy harmad tortát :D :D !!

bognartundi0727

Köszi a tortát :wink: Tőlünk nem kaptak szegénykék :oops:

KépKép
lili73

Hello!

Jucicuki: nagyon jok a kepek, micsoda hurkak!!! :D Nagyon jo lehetett, irigy, irigy!!! :roll: Enyim gyerkocok csak a kadban furcsiznek. :wink:

Binyek: nagyon csini pocak!

Tundi: en sem tudom megszokni a kialvatlansagot, de nyugi amire megoregszunk az alvasigenyunk is kevesebb lesz. :lol:

Maminti: mi a baja Andrisnak, a fogacska miatt nem tud aludni? En nem tudom Neked ez hogy megy, en nem birnam ki! Csinalj valamit, tanitsd meg Oket aludni, nehogy tonkremenj bele! Most meg a betegseg is! :(
Egy majd 9 kilos gyereknek nem igazan kellene mar ejjel ennie. :shock: Gratula a fogacskakhoz!!! :D

Banika: 2 kilo, szuper! Az en Annam 37 hetre szuletett 2 kiloval. :roll: Tagulat miatt nem lessz semmi gond! Szules utan az lesz hogy beleszerelmesedsz a gyerekeidbe es boldog leszel hogy vannak Ok Neked! :wink:

Andi: kicsit irigyellek! :oops: :lol: Csinalj kepeket a maszo gyerkocokrol! Nem hiszem hogy a fog lenne a ludas, mar vagy 2 honapja mindent arra fogok de meg mindig sehol semmi. :roll: :lol:

KépKép
KépKép
tontica

banika ügyin növesztgetted a kistökösöket :D nagyon szorítok értetek,pihizz sokat tudom nehéz de már nincs sok hátra :D
tegnap hulla lettem csináltuk a szobát nekem nagyon tetszik,de majd csak ha telljesen kész akkor mutatom meg nektek :lol:
képzeljétek megyünk mindjárt a szemészetre ma reggelre úgy bedagadt az eggyik szemem alíg bírom kinyitni :cry:
az íny meg orrvérzésről ne is beszéljünk hiába szedem a rutaszkorbint,na mindegy csak a babák legyenek jól.

lanyané

Köszönjük a dicséreteket,kíváncsi leszek a valós súlyukra majd.Mindenesetre éjszaka nagyon nehezek.

Tonti
Én már most szerelmes vagyok beléjük :lol:

Lanyané

Az én orrvérzésem is azidő tájt kezdődött,mint amennyi idős terhes vagy,de szinte teljesen elmúlt.Akkor van csak gond,ha náthás vagyok és sokat fújom.De ezek csak múló problémák,a kölkök mindent megérnek.

Tünci
Kukacoknak mondtam,hogy a május 23 nekem szimpi,legyenek ügyesek és maradjanak addig bent.Most még nem érünk rá szülni.

Szép napot!(bár nálunk nem tudja eldönteni,hogy essen vagy süssön)
Vendég

sziasztok!

Szanet, Tündi! nekem is volt ilyen álmom. az ágyban kerestem őket, és kiabáltam hogy hol vannak...szörnyű volt...

Maminti, sajnálom hogy megint betegek vagytok, de remélem bejön a jó idő, oszt kilábaltok belőle... vagy a kettőnek semmi köze egymáshoz?? :shock: :shock: :shock:

Szofi, nagyon édesek a bébik!! olyan szép formásak.

nagyon szép mindenki pocakja, nekem a végefelé volt ekkora, meg hogy 100 valahány cm???..nekem a végére volt 104 cm, fekve mérve.

Juci, tök jó lehetett nektek!! én is irigy-irigy:) arik a lányok!

sztem sem lehet megszokni a kevesebb alvást, bár én is ezt mondtam régebben (hogy meglehet) de mi most már átalusszuk az éjszakát, este 8tól, reggel 7-ig :)

szép napot Mindenkinek!

Zs.

zsuzska80
Szombathely

banika a május 23 ,nap gyönyörű a párom is akkor született,de még tudom ajánlani a május 30.-át akkor meg én születtem az is egy szerencsés nap :lol: :D :wink: jó kis temperamentumos ikerbabák iker horoszkóppal :wink:

lanyané

Sziasztok!

Jó dáthás lettem. Mindenki azt mondja, gondolom nektek is, hogy iker babák dupla öröm. Hát nekem a betegséget is duplán adták át :) :? :cry:

Nincs valami jó kis házi praktikátok? Csak a szokásos coldrex-mebucain párost eszegetem...

Kép
Kép
labasv

Fanni,
Neked is szép nagy pocód van! :D

Tünci,
Na hogy vagytok?

Tonti,
Jaj szegénykém, remélem mára már jobb egy kicsit!

Juci,
De jók a képek! Látszik hogy jól éreztétek magatokat! :D

Binyek,
A te pocód is szép!

Banika,
Örülök, hogy rendben találtak mindent! Bizony mindjárt itt a vége! Valamelyik nap én is ezen gondolkodtam, hogy elkezdtem a 30-ik hetet. Azért kicsit be vagyok fosva, hogy mi lesz! Csaponganak a gondolataim ezerrel! Nem tudom helyt tudok-e állni! :shock:

Lanyané,
Hű mitől lehet ez a szemdagadás? Nekem egyszer nyáron volt ilyen, de az a naptól volt!

Lányok, hát igen a kevesebb alvást szerintem sem lehet megszokni. Kíváncsi leszek magamra, merthogy imádok sokat aludni, de ez most megszűnik. Azt hiszem én ettől nagyon fogok szenvedni. :oops:

Ja, és ezt nézzétek: :lol:
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Minden betegnek jobbulást kívánok!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!
Rebe!
Nem tudom,hogy a "vududnak" köszönhetően-e de jobban vannak a csajok :D :D Köszi :D
Nagyon szép pocak :D :D Nem kell betojni,minden rendben lesz!!!! :D :D Addig meg aludj sokat!!! :D

bognartundi0727

Binyek :P Rebe :P
Nektek is szép a pocitok!

Lanyané :P
Megvettem a hastartót, megmutizom (bár jó bénán vettem fel a fotózoz...):
Kép Kép
Nekem nagyon kényelmes. Mondjuk főleg ha megyek. Támasztja a gerincem, tartja a hasam. Most ebben ülök. Először furi volt, de még ülni is jó benne... nekem...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

SZIASZTOK! EGY GYORS BEKUKK :lol:

a GYERKŐCÖK IMÁDNIVALOAK,A POCIK NAGYON SZÉPEK!!!

MOST ÉRTEM HAZA A GENETIKAI UH-RÓL.HÁLA ISTENNEK MINDENT RENDBEN TALÁLT A DOKI,ÉS MOST AZ "ÁLLÁS" 1 FIU,1 LÁNY.
AZ ÁFP-M IS KÉSZ LETT 1,6 DE SEHOL NINCSEN FELTÜNTETVE HOGY IKREK.MONDTA A VÉDŐNŐ HOGY TELJESEN RENDBEN ÉN MEG MONDOM HOGY IKREK ,ERRE Ő IGEN!?nA MOST AKKOR MI VAN :twisted: dE VÉGÜLIS MIND1 EZ UGYSEM MEGHATÁROZO IKREKNÉL HA JOL TUDOM :!: :?:

PUSZI MINDENKINEK,MOST MEGYEK SZUNDIZNI :lol:
s.csilla

Fanni!
Én nem ilyennek képzeltem ezt a hastartót...Nem nyomja ott alul a hasadat??? :roll:

Zsuzska!
Az szép teljesítmény,ha 3 hónaposan alszanak egész éjjel!!! :lol: :lol: De gondolom,hogy ez tápszerrel műkszik csak,nem?

Lanyané!
Te szegény...neked is mindig van valami,ami miatt szenvedhetsz...Az orrvérzés és dugulás nekem is katasztrófa!Már 2 hónapja küzdök vele,már orvosnál is voltam,de szerintem ezt már csak a szülés fogja meggyógyítani!!! :wink:

Csajok!Nekem az egyik bébi folyamatosan dörömböl meg pörög-forog,reklamál,ha valamit ráteszek a hasamra(addig rúgja,míg le nem veszem),de a másik még sose szólt egy szót se...Még kicsi,enyhe kaparászás sincs a bal oldalamon!Szerintetek ez normális? :?:

binyek

labasv szegényke gyógyulást :!: nekem a kamillás gőzölés mindenre bevállt,mondjuk naponta többször két baba mellett lehet elég nehéz.
rebe óriás csini pocika vagy :wink: alvás már most kivagyok mert mormota voltam vagyis 9óra alvás minimum kell,hogy tudjak pörögni,most se aludni se pörögni,egyszer csak visszaáll a rend :D
fanni helyileg hol vetted?drága volt?tényleg elég vicces a kép :lol:
csilla gratula örülök,hogy minden rendben és egy puni egy kuki szupi nem?
binyek lehet,hogy a méhlepény tompít nyugi.
szemészet:árpa kaptam szemcseppet,remélem hamar lehúzza a dagadást,
apa ma fölszerelte a kutyavédőrácsot,meg fúrkállja a polcot a makikák szobájába :D

lanyané

Binyek :P
Nem nyom, hanem tart. Nekem nagyon kényelmes.
Lehet más fajtát is kapni, akinek nincs ennyire nagy pocija, annak talán amaz kényelmesebb is. Az egészen feljön a poci tetejéig, alul egy nagyon vastag gumi tartja és megy hátra a derékhoz.
Az így néz ki:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

Lanyané :P
Én spec. a Karolina úton, de bármelyik gyógyászati segédeszköz boltban találsz. Nem volt olcsó, 6990 Ft. Egész biztos, hogy olcsóbban is lehet kapni, de én bízom az ilyen üzletekben. Nekem a kezdetekben a fűzőjük is nagyon bejött, mikor bekrepált a derekam.

Csilla :P
Az AFP alapján nézik meg az UH-val a gyerkőcöket. Ha a genetikai UH rendben volt, ne aggódj, nincs miért.
S most akkor Márk, vagy Milán lesz a kissrác? :D

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Rebe

Nagyon jó a pocód!!!

Binyek
Eleinte én is paráztam,hogy csak az egyik mozog,de most már tudom hogy nem.Néha kell az apai szigor :lol: ,mert kirúgják a ház oldalát.

Lanyané
Szegénykém,tényleg minden elér.Ha május 30-ig kihúznánk,az szerintem csoda lenne.Egyetértek,ez a se aludni,se pörögni állapot katasztrófa.Én nem bírok a seggemen ülni.Apa mondta is,hogy a szülésznőnek mondjam,hogy a dolgozómba jöjjön értem ha szülünk,mert az úgyis útba esik neki,én meg nem bírok itthon a fenekemen lenni.

Betegeknek(gyerekeknek,szülőknek egyaránt) jobbulást.Rebe majd küldi a gyógyító vudukat.Tündiéknek is bejött.

Van még vki előttem a táblázatban?Talán alfával vagyok egy napra kiírva,de nem vagyok biztos benne.majd versenyzünk a végén ki bírja tovább.
Vendég

Megnéztem,Babyteve és Kamilla után jövök.Jajj nekem.
Vendég

Ne aggódj, Banika, én ápr. 21-re, Kamilla pedig ápr.24-re van kiírva császárra....(Róla eddig nincs hír, elméletileg egyben van, meg én is :D ) Kitartás! :D

Kép
babyteve2

A csecsemő és kisbabakor gyakori panaszai és homeopátiás kezelésük

Hasfájás, hasi görcsök

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH, napi 2-4x5 golyó
A csecsemő élesen sír, nyugtalan, egyik arcfele piros. Széklete zöldes, spenótszerű. Állapota este rosszabb, csak a ringatás nyugtatja meg.

COLOCYNTHIS 9-15 CH óránként 5 golyó
Görcsös hasfájás esetén, ha a panaszok a has masszírozására enyhülnek.

DIOSCOREA 9 CH óránként 5 golyó
Hirtelen kialakuló, periodikusan visszatérő görcsök, melyek hátradőlve és a hát masszírozására enyhülnek.

Alvászavar

SEDATIF PC, lefekvés előtt 1 tabletta, felébredéskor 1 tabletta
Homeopátiás komplex készítmény alvászavar kezelésére. Heteken keresztül is alkalmazható, nem tartalmaz nyugtatókat, nem okoz hozzászokást.

Fogzás

BORAX 9 CH, napi 3-5x5 golyó
Aftákkal kísért fogínygyulladás esetén, ha a baba a cumit és a szopást is elutasítja.

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH, félóránként-óránként 5 golyó
Fogzáskor dühös, szeszélyes csecsemők szere. A baba egyik arcfele piros, a másik sápadt. Csak a ringatás nyugtatja meg.

PODOPHYLLUM PELTATUM 9 CH minden kakilás után 5 golyó
A fogzás idején reggelente vizes hasmenés jelentkezik, gyomorkorgással. A baba fájdalma hason fekve enyhül.

Csecsemőkori bukás

AETHUSA 9-15 CH, napi 1-2X5 golyó
Anyatej fogyasztása után jelentkező hirtelen hányás, a hányadék emésztetlen tejet tartalmaz.

SILICEA 9 CH napi 2x5 golyó
Szopás után mindjárt bukik, szorulásra és megfázásra hajlamos baba.

NUX VOMICA 9 CH, napi 1-2x5 golyó
Nagyevő, türelmetlen, bélgázosságra hajlamos csecsemők szere. A baba evés után bukik.

Nátha

CORZALYA tabletta, napi 3-5 tabletta
Többféle nátha elleni homeopátiás szert tartalmaz. Tüsszentés, orrdugulás vagy orrfolyás kezelésére.

SAMBUCUS NIGRA 5 CH napi 3x5 golyó
Szopós kisbabák orrdugulásának fő szere.

Torokfájás

BELLADONNA 9 CH, napi 3-4x5 golyó
A torokfájdalom erős, helyi melegre csökken. Hirtelen magas láz, erős szomjúság és levertség kíséri a betegséget. A szemek fényérzékenyek.

APIS MELLIFICA 9 CH napi 2-3x5 golyó
A szúróan fájdalmas torokfájásra a hűvös hideg esik jól, de a beteg nem szomjas.

HOMEOGENE 9 tabletta, napi 3-4x1 tabletta
Gyulladás és fájdalomcsillapító hatású.

HOMEOVOX tabletta, nap 3-4x1 tabletta
Ha a torokfájás rekedtséggel párosul.

Köhögés

STODAL szirup
Alkoholmentes homeopátiás köhögéscsillapító száraz és hurutos köhögésre egyaránt.

Láz

ACONITUM 15 CH óránként 5 golyó a verejtékezés megindulásáig.
Főleg éjfél körül hirtelen jelentkező magas láz, száraz kipirult bőrrel, hidegrázással, szomjúsággal.

BELLADONNA 9-15 CH óránként 5 golyó a tünetek enyhüléséig.
Magas láz, bőséges verejtékezés, fejfájás, forró arc. A kicsit zavarja a fény! Állapota romlik erős érintésre, zajra.

Influenza

OSCILLOCOCCINUM
Napi 1 adag influenza esetén, heti 1 adag megelőzésre járványos időszakban.

Utazási betegség, hányás járművön

COCCULINE tabletta
1-2 tabletta indulás előtt 1 órával

Hasmenés

PODOPHYLLUM 9-15 CH, kakilás után 5 golyó
Bőséges, sugárban ürülő, borsólé-szerű, fájdalmatlan széklet.

ARSENICUM ALBUM 9-15 CH, kakilás után 5 golyó
Égető, folyékony, bűzös hasmenés. A hasfájás melegítésre javul. Gyakran romlott étel fogyasztása után jelentkezik. A kicsi fázós.

Székrekedés

SILICEA 9 CH napi 2x5 golyó
Sovány, gyenge, fázékony gyerekek szere.

jucicuki

jajj juci de drágák a csajszik,megy a duma :D :D :D

lanyané

Sziasztok!

Juci nagyon edesek a csajszik, hogy dumcsiznak! :lol:

Lanyok, en ezen halalra rohogtem magam:
http://videa.hu/main.php?page=play&v=VaHk4cTuYkriKnzh

KépKép
KépKép
tontica

Juci,megy a traccsparti!Nagyon aranyosak a csajok!

Lanyané!Igen örülünk,illetve én nem birom elhinni ,hogy az egyik lány :oops: de még akár lehetnek fiuk is,mert a doki azt mondta,hogy nem 100%.Két hét mulva megyünk 4d-re,akkor már addig ki nem jövök mig meg nem mondanak biztosat :D

Fanni!Még nem döntöttünk ,a feljebb leirtak miatt :D

Tontica!engem is beirnál a táblázatba?
s.csilla

Sziasztok Kismamák, Anyukák!

Jó régen nem jártam felétek, de úgy elmennek a napok, hogy már nem nagyon van időm fórumozni. Azért most egy-két oldalt gyorsan átfutottam. Sok-sok új névvel találkoztam. Minden új tagot szívből üdvözlök! :)

Juci!
Nagyon aranyosak a bébik és Te is nagyon jól nézel ki! Mi is tervezzük ám, hogy nekivágunk egy néhány napos üdülésnek. MIlyen Galyetető? Bababarát? Hol szálltatok meg?

Tontica!
Érdedes, hogy milyen másként állnak a hozzátápihoz Spo-ban és itthon. :?

Maminti!
Jobbulást Nektek. Nem lehet könnyű a kis betegekkel. Most én is izgulok, mert már nincs fűtés, nehogy benáthásodjanak itt nekem.

Új Lányok!
Ne haragudjatok, hogy Nektek nem írok külön-külön,de nem nagyon tudtam felvenni a fonalat :oops: , annyi minden történik mindannyitótokkal.

Mi köszönjük jól vagyunk. Már nagyok a lurkók. Gergő már kúszva közlekedik, Zsuzska kényelmesbb, ő inkább szemlélődik. Ő is tud gurulni, de nem nagyon gyakorolja ezt a tudományát. Majd rákap ő is az ízére. Viszont Zsuzskának van két fogacskája. :)
KÉpet sajnos nem tudok feltölteni róluk, mert nem tudok kicsinyíteni. :( De higgyétek el, hogy nagyon helyesek. :wink:
Na megyek főzőcskézni: krumpli, répa lesz a menü. :)

Puszi Mindenkinek

Gica

Kép
gica1

Judit :P
Nagyon édesek! Én 2 ilyen típusú játszószőnyegben gondolkodtam, de mennyire igaz, hogy 1 is elég... és így nem csak a függőkkel foglalkoznak, hanem egymással is. Zabálni valóak :D

Csilla :P
Te mit szeretnél? Részemről drukkolok a 2 kissráchoz, mert az a legritkább itt a topikon 8)

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Judit :lol:
nagy csodálói vagyok a lurkóidnak, annyira édesek!

Lányok!
Van olyan, aki nem sterilizálta minden etetés között a cumisüvegeket? Kicsit unom már a dolgot, és szerintem nincs is olyan sok értelme, elég strammok már a gyerekek. Szerintetek :?: :?: :?:

KépKép
lili73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?