A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Köszi a dícséretet poci ügyben, de ha az összképet látnátok, akkor látszana, hogy nem csak a poci nagy! :)
iwiwen én is Dalminha néven futok!
Tegnap voltam dokinál, de csak sima vizsgálat volt. Jövő héten megyek UH-ra. Kiváncsi leszek, mekkora a bébi. Kori 6 cm volt pont 12 hetesen.
Vásárlás: én csak elektromos Avent-ot veszek, meg testérfellépőt Korinak, és hordozókendőt, mert szeretném, ha sokat lenne nálam, így a két kezem szabad lesz, ott még dugiban szopizni is tud. Ha fiú, még ruhát sem kell, mert egyidőben születnek (Kornél 2006. okt. 27. Picur 2008. okt-nov).
Akíra,
megértem, hogy fiút szeretnél, tényleg olyan egy kisfiú, mint egy pici szerelem, kis édes pasi. Már most olyan szépen, huncutul, szerelmesen néz rám, a kislányok a játszótéren meg vannak veszve :) meg én is! Komolyan, nem tudom még elképzelni, hogy lehet még valakit ennyire szeretni, pedig a kistesóját is pont ennyire fogjuk! Remélem ők is egymást!
Sensi,
Az jó, ha be tudod illeszteni a babát a kész életetekbe, de fenekestől fel fogja forgatni, bármennyire tudatos a mama. Bár azért van gyakorlatod Aiden-nél, csak a saját azért mégis más. Egyébként annyira el tudlak képzelni titeket lazás Rastaként egy picivel, úgy szoktam bírni az ilyen családokat, meg irigylem is néha. Én időnként picit merev vagyok.
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Eagleszem,
Most nagyon szép vagy! Nem is voltál annyira eltorzulva, teszek fel egy képet magamról a 39. hétről, na ott úgy nézek ki, mint egy bazi nagy bálna! Csak nem tudom, hogy tudnám lecsökkenteni a kép méretét, nincs ezen ilyen progi.

Kép
Kép
dalminha

Dalma, mindjárt rád keresek iwiwen!
Elvileg a Windows velejárója a Paint, ebben is le lehet kicsinyíteni a képeket!
Megnyitod a progit, a menüsorban kiválasztod a Kép-et, ott a Nyújtás-döntést, és a nyújtásnál leveszed a 100%-ot, pl. 30-ra.
Próbáld meg, hátha összejön!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Dalma, megelőztél! :)

Zsé - Anita
zsemlyécske

Kép
Ne nevessetek ki, ez plusz 20 kg...

Kép
Kép
dalminha

Ezt a beállást nézzétek, apát nem tudtam levágni!
Kép

Kép
Kép
dalminha

Ja, köszi a segítséget Zsé!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Hu de sokat írtatok, és milyen sokan tettetek fel képet magatokról. Én is keresek és felteszem :-)
A felfázásom szerintem elmúlt, köszönöm a jó sok ötletet, sokat ittam, és lehet kimostam magamból:-)

A rossz hír viszont, hogy voltam a védőnőnél és magas a vérnyomásom, ami megdöbbentett mert mindig is normális volt... Most egy ideig minden nap mérnem kell feljegyeznem az értéket. Lehet hogy a stressztől van. KInek magas még? Írjon nekem.
Vendég

Sziasztok!

Na, akkor egy friss tegnapi kép: szerintem már eléggé látszik........
Kép

Dalma!
Ez gondolom, egy szülés előtti fotó......... :) jó nagy pocid volt! mennyivel született a kisfiad?

Anikó!
Tényleg nagyon megváltoztál! Persze pozitív irányba! :)

Üdv. az újaknak is!

Most gyorsan megyek , "rátok keresek" az iwiw-en!

D.

Kép

Kép
ditta76

Kornéliusz
Brendonban találsz egymás előtti kocsikat is. Én pl ajánlani tudom a peg perego ikerkocsit, mert újszülött kórtól használható az ülőrésze.

Andi
Ha megtalállak bejelöllek az iwiwen.

Akíra
Én nem ítéllek el e mikatt. Én is annyira fiút szeretnék, hogy legutóbb felmerült bennem, mi lesz ha lány. Nem fogom szeretni? Hogy fogom elfogadni? De már nem gondolok erre, hisz egy kislányt is ugyanúgy szeretnék mint fiút. Téged is megkereslek iwiwen.

Makmacs
Üdv közöttünk.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Dalmi: helyes kismami voltál még a 9. hónapban is, ne beszélj bálnaságokat! :) :)
Bár elhiszem, hogy a vége felé már mindenki bálnának érzi magát....

Ja, és Kornél tényleg már most nagyon macsó pasi, az a beállás... 8) :)

Ditta: de jó, neked is már látszik nagyon a pocid. Nekem sajnos még nem :( vagyis egy picit talán...

Akíra: az ötleted tetszik, én is támogatom, bár adatokat csak a jövő héten tudok szolgáltatni :wink:

Judit
Kép
sonny

Szépek a pocakfotók!
Nekem is kezd látszani a pocakom, bár tényleg nem kevés + súllyal kezdtem a terhességet. De valahogy nem tudom már behúzni a hasam, mert akkor szurkál.
Majd ha már nem leszek szégyenlős, felteszek én is képeket.

Kornéliusz
iker kocsik
www.brendon.hu
úton, babakocsi, ikerkocsik

ti hogy álltok a + súllyal? Hízott már valaki? Én igen és ezért egy kicsit kezdek odafigyelni az evésre, ivásra. Próbálok több gyümit enni és inkább citromos vizet inni, mint bármi mást. Az is + kalória, nem?

Lehet még nem írtam nektek, de én nem igazán szeretem a húst, na most meg annak a gondolatával feklszem és kelek. Holnap székelykáposztát csinálok életemben először, remélem sikerülni is fog.

Harivera
Áramütés???? Remélem minden ok! Nem tartottak benn a kórházban? vagy kicsi volt az áramütés?

Kép
Kép
nati80

Látom mindenki kezd áttérni a nagyonbaba vonalzókra. Én aztn hiszem babonából nem váltok.

Vásárlás:
Én azt hiszem követem Sensi példáját és csinálok egy listát. A 12. hét után meg elkezdem szép lassan beszerezni, nehogy majd egyszerre kelljen és akkor rámegy a kismamagatyám is. :D
Csütörtökön megyek dokihoz, majd megkérem nézze meg a babót, hogy van odabenn. Utána lehet veszek neki valami apróságot a brendonban.

Mi a babakocsit már januárban kinéztük, bár akkor még közelében sem voltam a + tesztnek, de már akkor nézegettük. Kapok páromtól majd egy pihenő(hinta)széket, brendonos szintén. Majd élvezzük a babával pocakban is és kinn is.
Ágyat még nem sikerült eldönteni, de valami egyszerűt szeretnék, mert nem fogja sokáig használni. Utána kap valami gyerekheverőt.

Kép
Kép
nati80

Ditta, tényleg jól látszik már! Harmadiknál meg pláne! Itt a 39. hétben voltam, de Kori kicsi lett 2670, pedig nagyra tippelte a doki is, ezek szerint jó dagi lettem, mondjuk utána is majdnem olyan maradtam még jó sokáig.
Nati, én fél kg-t híztam eddig annak ellenére, hogy hányok-tam sokat. Most is előjön néha Vuk. De én ellenkezőleg, mint te, azelőtt nagy húsevő voltam, most meg rá sem bírok nézni. A követkzőket esszük már hetek óta (szegény család): túróstészta, krumplistészta, sajtostészta, spenót, sóska, krumpli-borsó-babfőzelék, porlevesek, rakottkrumpli, szenyók, péksütik ezerrel. Tehát tészta és cukor ami megy jól, ettől meg jól hízik az ember. Ha nem lesz ez a hányinger, visszatérek (megpróbálok) a normális kajáimhoz.
Sonny, köszi, tényleg kis macsó!
Akíra, jó szorgos kis anyci vagy, hogy még ilyen plusszmunkát is bevállalsz! :) De jó, majd egyszer küldöm az adatokat!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok, megkisérlem a vonalzó megjelenítését, már nem tudom mióta ezen ügyködök, válogatok, mintha esküvői ruha lenne legalább. Lássuk... hurrá :) látszik!

Andi

Kép
makmacs

Nati,
Bocs, nem akarok ám beledumálni, csak írom a tapasztalatokat: a barátnőmnek volt ez a hintázós külön puffos széke, amit írsz, és nem volt vele megelégedve, mert nem fért el benne a babával a karján. Vagyis a karja meg a baba, mert lelógott, aztámn kényelmetlen volt. Nem tudom leírni, hogyan. Én karfás fotelban sem tudtam szoptatni, mert útban volt a karfa az egyik oldalon, így mindig az ágyon, vagy az ülőgarnitúrán etettem. De próbáld ki, mert midnenkinek mások a szokásai, igényei.
kiságyba tényleg nem érdemes sokat beleölni, mert nem kell olyan sokáig, 2 évig talán. Meg nem ugrálja szét a baba, csak már most Kori... :) de így is csak az alsó funérlemezt kell majd cserélni. Nekünk 18000 ft volt, bútorlapos sima, egyszerű barna. Egyébként mi nme költöttünk, olyan sokat, pedig újonnan vettünk mindent, és Peg perego kocsink van, meg Avent cuccok, de mégsem volt olyan horribilis összeg. 70.000 a babakocsi, kiságyat, meg a pelenkázót ajándékba kaptuk, ez volt kb 45000 ft, az apróságok meg még talán 80.000. Meg szülés után ami kimaradt és kellett még talán 30.000. Majd a pelusok, ami sok pénz lesz, meg a ruhácskák, amit havonta kinőtt.
Na, megyek lerakom a manót aludni, már kész vannak apával! Én meg olyan f.s vagyok ismét, hogy rögtön alszok én is. Ez a legjobb esti ellenszer.
Jó éjt!

Kép
Kép
dalminha

Makmacs, ügyi vagy!

Kép
Kép
dalminha

Hali!
Itt a 10hetes bébibogyóm!!!! 33mm és minden ok.

Kép

Kép
Kép
gabi82

Lányok,
Nekem már sikerült 2-3 kilót felszednem, csak két nadrágomba férek bele - nem tudom ki írta, de nekem is kezd kínos lenni majd' minden nap u.abba menni dolgozni... - de amíg még egy kismama cuccom sincs, addig én még nem is mertem babakocsira gondolni. Sőt, még azt sem tudom igazán, hogy hol fogunk lakni...

Amúgy nem is értem, hogy lehet, hogy csak ennyit híztam, mert az utóbbi egy hónapban, mint egy hörcsög, szinte folyamatosan rágtam - és majd minden falat bent is maradt - már attól "rettegtem", hogy a munkahelyen rámszólnak, hogy ne táplálkozzak egész álló nap. De szerencsére még nem szóltak (nincsenek beavatva).

Jók a pocakfotók :D

Andi

Kép
makmacs

Sziasztok!

Gabi nagy nagy gratula neked!

Most már lassan elszégyellem magam, hogy nem raktam még fel képet, de sajna nemrég elszállt a gépem totál, és szanaszét van mindenem... de előbb utóbb csak menni fog :)

Jajj én annyira hulla vagyok, talakoztam ma egy barátnőmmel melo után, és ugy látszik nem nekem való ez már, minjárt összeesem :?

Akira jó ötlet a tábla, bár nekem asszem nincs tul sok adatom, mert múltkor volt egy 0,44cm CRL (6+1-en), petezsákot nem mértek, és legközelebb két hét múlva megyek dokihoz.

No jó éjt mindenkinek!

Kép
pipal

Jó reggelt!

Dalma
Köszi a tanácsot a fotellel kapcsolatban. Holnap megyünki brendonba és ki fogom próbálni, hogy egy babával el férnék e benne. A másik amiért valószínű hogy megvesszük, mert párom sokat ül gép előtt és nem talált még egy olyan kényelmes fotelt sem, amiben egész nap bírná, de ezt nagyon kényelmesnek tartotta, így azt mondta neki is jó lenne.

Mi babakocsit 100e-ért találtunk, mózeskosaras, hordozót kapunk kölcsön, gyerekülést szintén. Ágyat kell venni, pelenkázót, mellszívót és hintaágyat a babának (pihenőszék helyett). Ezek lesznek egy nagyobb összeg kb 90e.

Gabi
Istenhegyi géndiagnosztikai kp-ban voltál uh-n? Nem volt drága?
Gratulálok a "hatalmas" babához!!!

Én remélhetőleg hozok holnap fotót. Már alig várom. Ma reggel azt hittem múlik a rosszullétem, de csak később jelentkezett. Már azt hittem baj van a babóval. na de mi baja lehetne!!! SEMMI!!!!! Csak +an lehet gondolkodni!!!

Makmacs
Az elmúlt 3 hétben én is egyfolytában csak ettem, de mivel leszoktam a sütiről, csokiról, nem híztam túl sokat. De azért egyértelmú pocakom van. Én a 6 hetes uh után kaptam páromtól 2 kismamagatyót és egy felsőt. Régi farmeromat már nem tudom hordani. Előtte is éppen hogy jó volt rám.

Kép
Kép
nati80

Jó reggelt mindenkinek!

A táblába az adatokat írom, de nem is baj, hogy nincs túl sok, mert igazából csak az a lényeg, hogy aki kiváncsi, vagy összehasonlítaná, az megtehesse! Szóval jó lesz ez meglássátok :lol: :wink:
Petezsákot nekem is csak egyszer mértek, szóval azt csak azért tettem fel ha valakinek lenne, de úgyis mindíg változni fog a tábla, hisz nemsokára ülő magasságot mérnek már, nem teljes hosszat, szóval CRL csak most van azt hiszem a 13.hétig! :wink:

Gabi, gratula, gyönyörű kis csöppséged van! :)

Kiságyra én se költöttem sokat, nekünk is sima fenyő van, az került 10.000-be! Én max azért adnék ki több pénzt ha olyan lenne ami később ifjúsági ággyá alakítható, a többi szerintem nem ér annyit amit elkérnek tőle! Nekem a többi bútort párom csinálta (asztalos) ugyhogy anyag áron volt! A babakocsit nagyon jó áron vettük azt hiszem 19.000 volt, nagy kerekű, ABC designe, szerettem nagyon! Szerintem érdemes körülnézni máshol is mint a Brendonba! Mert a Brendon horror áron ad mindent! Ugyanazt ami ott van máshol fele pénzért megkapja az ember :roll: A baby outleteket érdemes megnézni szerintem!

Szoptatós szék nekem is van, IKEA-s hintázós karfás, hát nem sokat szoptattam benne :oops: Előszőris szerintem nagy hassal 8-9 hónaposan válasszatok! Mert ha akkor ki tudtok könnyen szállni egy fotelből akkor azt meg lehet venni, ha nem akkor hagyjátok is ott bármennyire is jó, mert hát vegyétek bele, hogy az egy dolog, hogy a mozgásod nem a régi az első hónapokba, de ott lóg rajtad egy csecsemő....szóval nem egyszerű ezekből az amúgy baromi kényelmes fotelekből kiszállni! :lol: A karfa csak zavaró tényezőnek van ott, ez tény, viszont ha nincs karfa lóg az egész gyerek :lol: Szóval én végül az ágyunkon szoptattam, párnák a hátam mögött, falnak dőlve, és szopi párnán a gyerek! Na nekem ez volt a legjobb, ez jött be egyedül :lol:

Most fel is kelt Kyra, ugyhogy mennem kell! :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok! Gabi, hurrá!!! Örülök, hogy minden rendben van nálatok! Dalma, a nővérem 30(!) kilót hízott az első babájával, még sókúrára is berendelték a kórházba, mert egyszerűen annyit evett, hogy csuda, és nem tudta kontrollálni az éhségét. Állandóan szédelgett, hogy ha nem tömhette alaposan meg magát. Elképesztő pocakod volt Neked is, de hát olyan gyönyörűségért, mint Kori meg kellett, hogy érje ;)
Ditta, ari a pocikád! Beagle, nekem mindig alacsony volt a vérnyomásom, most is 80/50-et mért a védőnő. Viszont tesómnak komoly gondja volt a magasságával. Figyelj nagyon oda rá, lehet az is, hogy nem a stresszre, hanem a hormonális változásra, a szervezet megborulására reagálsz így. Semmiképpen sem elhanyagolható, de odafigyeléssel karban lehet tartani.
Makmacs, én fixen tartom egyelőre a 70 kilóm, nem híztam ez alatt a néhány hét alatt. Bár, ha jobban belegondolunk, már túl vagyunk az egynegyedén :P Izgi!
Mi még nem mélyedtünk még bele ilyen szinten a költségvetésbe, de elámulok azokon, amit írtok. Egy normális babakocsi 70-120e forint közötti összeg??? Egy egyszerű kiságy 18e? Uhh... egyáltalán nem vagyok képben, de ez így tényleg elég húzós lesz akkor.
Viszont összeírtam mindazon listákat, ötleteket (kórházi csomag, praktikusságok otthonra, újszülötteknek legfontosabb dolgok, ruha lelőhelyek stb.), amiket itt, a fórumon osztottunk meg egymással, illetve amiket összeszedtem a netről. Lehet közülük mazsolázni. Ha valakinek esetleg szüksége van rá, priviben adjon egy mailt, szívesen elküldöm részére! :)

Zsé - Anita
zsemlyécske

Na itt vagyok kicsit!

Azt hiszem senki nem írta a szekrényt a gyereknek... :roll:
Hát a kiságy meg a pelenkázó kis szekrénnyel alul nem sokáig elé a sok ruhának! Főleg, hogy egy hónap alatt ugrik simán egy méretet :lol:
Én most is pakolom a ruháit! A kinőtteket i a szekrényből az újakat be, a kicsiket méret szerint fel a padlásra, hogy a kistesónak már csak a méretet elő kelljen rántanom ha eljön az idő! Hihetetlen meló ez komolyan! Főleg, hogy ha nyitva van a szekrény ajtaja jön Kyra és segít pakolni :lol: Ami persze annyira nem jó, hisz én szelektálnám, de hát ez őt nem érdekli :lol:

Hát a kilókról ne is beszéljünk..... :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Hali!
Köszi a dicséreteket!

Lassam megkezdem a iwiwes bejelöléseket!
Szóval. Én már 4kg-ot fogytam. A doki meg is dícsért, hogy szépen készülök a felszedős időszakra. Nem kell mennem géndiagnosztikára, mert azt mondta, hogy minden ok, meg 26 vagyok és még a környezetemben sem volt semmi olyan, ami miatt szükséges lenne ez a vizsgálat. Szóval nem a géndiagnosztikában, hanem a magánklinikára járok, mert ott van rendelése a dokimnak. És nem drága. Annyi, mintha itt vidéken járnék el.
Következő UH 05.06 -akkor nézi a takaróredőt, meg néhány vizsgálatot. Megnézte a méhszájat és tökéletes zárt. Ja és azt mondta, hogy 10-15 között szülünk ezért gondolom tudja, hogy nála akarok szülni. :) A gép most azt írta, hogy 11-én szülök, ugyhogy közelítek a 7.-e felé, ami szerintem az időpont. De mindegy, csak egészség legyen!!!

Kép
Kép
gabi82

Gabi
édes a kibabátok nagyon, gratu hogy minden rendben!
Akíra
és a sima fenyő kiságy jól bírja? Most is azt fogod használni ugye? Mert akkor tésnyleg felesleges túlzásokba esni.Gondolom ugyanúgy emelhető a a a "fekvőfelülete" 8) ?
Makmancs,Zsemlye,
én is 70 voltam és vagyok is.kopp-kopp.De ilyenkor ez még rendben,főleg aki hányós, gyomorégős ((és szerencsés)) az fogyni is szokott.. Érezni is bármilyen kismamáknank szóló újságot, könyvet kicsitok h.nagyon sulykolva van az optimális hízás mértéke téma, a védőnéni is hangsúlyozta... Én max.max.10kg-ot engedélyezetem magamnak, meglátjuk :wink: (Ha nap mint nap mérem, remélem nem fog "elszaladni" :lol:)

A wiw-en is nézegettem a képeiteket és hát tényleg olyan szimpi és CSINOS!! mindenki. De tényleg! A gyerekek pedig tényleg csodaszépek itt is ott is!!

Kép
katica_75

Sziasztok Lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok!Verát már ismerem,Natit szoktam olvasgatni,mert majdnem egyszerre lettünk babásak,csak én a "tavasszal kezdjük a babaprojektet" című topicba írtam eddig :D Magamról: Most leszek 26 éves!Van egy gyönyörű nagylányom: Hanna,aki január 6-án volt 2 éves :D November 23-ra vagyok kiírva a kistesóval,de m,ár nagyon várom!Eléggé sokat hányok,már lassan 4 hete,eddig fogytam 2 kg-ot,de rám is fért :?

Kép

Kép
melcsi82

Kép

Itt van a kistesó 2 héttel ezelötti állapotában 6 hetesen 5 naposan :D Nekem is már csak ülőmagasságot mértek,az 1 cm volt :D

Kép

Kép
melcsi82

Kép
Itt vagyok 31 hetes terhes! Kép
Itt pedig Hannával babaúszáson az ősszel

Kép

Kép
melcsi82

A rokonok is kértek, hogy készítsek pocakos fotót... :) Hát akkor ide is felteszem! A kicsin olyan, mintha már óriási lenne a hasam :D Ahogy tudtam kinyomtam a pocót-gyomrot, de istenigazából még a nagyobbik kép az "aktuális".

Kép Pocakos [/img]

Zsé - Anita
zsemlyécske

Katica, igen, ugyanúgy 3 magasságba emelhető! Én nagyon szeretem! És masszív! Semmi baja! Pedig Kyra már ugrál benne, meg próbál kimászni :lol: de nagyon jó!

Na, hoztam pár képet :D Remélem nem baj :oops: :oops: :oops:

A kiságy:
Kép

A babakocsi:

Kép

A pelenkázó (IKEA pelenkázó koppintás) :
Kép

A kád:
Kép

A hordozó:

Kép

És ez egyik se volt drága de mind kiválló állapotba van, és simán a következőt is kiszolgálja :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Melcsi, szia köztünk!
Huhuhh mekkora és milyen szép pocakod volt!!! :)
Szépek vagytok!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Akíra, klassz segítség, hogy tettél fel képeket és, hogy írod a véleményedet, tapasztalatodat is. Köszi!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Akíra
mi úgy terveztük ma gardrobot a hálóba, hogy lesz a baba ruháinak több kis fiók. Kb 2 lépésre lesz a pelenkázótól, szóval messzire se kell menni.

Fotelra visszatérve, lehet én is kipróbálom majd az ikeásat, mert az lehet beférne a hálóba még.

Brendon: Tényleg nagyon drága, de ezt a babakocsit amit kinéztünk máshol nem lehet kapni. Ha esetleg járunk külföldön, majd megnézzük lehet e kapni ott olcsóbban.

Légzésfigyelő és bébiőrről mi a véleményetek? Tapasztalatok? Kell vagy sem? A légzésfigyelő elég drága, de nálunk van egy üzlet ahol lehet kölcsönözni az első hónapokra.

Zsé
Alakul az a pocak!

Kép
Kép
nati80

Ezt a kocsit szeretnénk megvenni majd:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=43

Üdv Melcsi!
Szép kerek pocid volt!

Kép
Kép
nati80

Akíra
tök jó ez az ágy,sztem nekünk is nagyon meg fog felelni!(hol vettétek, vagy ilyen van bárhol?) A kádból hugom valami speckót vett amin van középtájt egy pukli hogy ne csúszkáljon a gyerek,-de egy csecsemőt így is úgy is tartani kell,szóval tök fölösleges-azt mondja a sima egyszerű sokkal jobb,nem beszélve h.olcsóbb.
Szia Melcsi, üdv itt! :P

Zsemlyécske
Ti is szépen kezdtek gömbölyödni! :wink:

Ja egy kérdés: Mi a véleményetek a légzésfigyelőkről???? Van? Lesz? Kell-e? (sztem kicsit túl van lihegve a dolog,de ha netán véletlenül mégis baj lenne akkor persze életet menthet)

Kép
katica_75

Nati
egyre jár az agyunk!! :lol:

Kép
katica_75

Sziasztok lányok!
MA ilyen korai vagyok, mert Kornél 5-kor! kelt, és kidőlt 11-re.
Melcsi, üdv itt! Gyönyörű volt a pocakod, és hatalmas! DE a kislányod is csodaszép!
Zsé, nekem is ilyen, csak nem nyomom ki, hanem behúzni sem bírom a hasam.
Hányingerre tök jó cselem lett. Ha kezdődne, gyorsan a Rennie, és elmúlik. AZtán megint így. Kb napi 4-5-öt eszek.
Akíra, Ugyanilyen a hordozónk. 15.000 ft volt. Kiskád nekünk a hagyományos Körper vagy mi, 2-3000 ft. De használtuk amíg fel tudott állni, azóta nagykád.
Amit én nem használtam, az ágyneműgarnitúra. Csillivilli drága, szép, de csak a fejvédő van körbe az ágyon, a takarója nem simult rá a kis testére, ezért babaplédet tettem rá, később pedig hálózsákban aludt (most is).
Légzésfigyelőnk nincs, nem is lesz. Túl nagy feneket kerítenek neki. Korinak meg sokat hagyott kis a légzése egyet-egyet, de csak úgy, mint nekünk, ha fordulunk alvás közben, szóval normális módon. Ilyenkor mindig felébresztettem volna. De van, akit megnyugtat. Ja, meg a bébiőr. Van, de talán 5x kapcsoltuk be. Mindig nyitva az ajtaja, ha alszik, és hamarabb meghallom anélkül is. Tesónál biztos többet lesz használva, mert míg az udvaron játszunk, ő alhat bennt. Bár Kornél májusig csak kinnt aludt babakocsiban. Bennt semmit :(
Huhh, de sokat írtam!
Akíra, most, hogy visszanézem látom, milyen csillogó csajos pelenkázó alátétetek van! :wink:

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok Lányok! :)

Huhuhu de régen voltam már!!!
mi az a CRL?Ezt én is olvastam az uh-s papíromon.
Majd teszek én is pocakfotót, ha lesz normális elem a gépben :shock:

Látom, már egy csomóan megvettetek mindent :) Azt hiszem, én még várok azért :)
Valakinek lett olyan, hogy a vas a vérben egy kicsit kevesebb, mint lennie kellene?A dokik nem mondtak semmit, hogy pótolni kellene :?
Vendég

Többször szóba került már a Brendon. Jár a szerkesztőségünknek az Anyák lapja meg a Baba Magazin, és azokban szokott lenni BrendonKupon..., nem tudom, hogy eredetileg az újságokat ezzel együtt árusítják-e, vagy csak az előfizetőknek jár, de érdemes megnézni, mert aki ott akar vásárolni, az jelentős kedvezményre számíthat a kuponok ellenében.
Ha az újságot nem lehet ezzel együtt megvásárolni, akkor szívesen fel tudom ajánlani mindaddig, amíg mi nem kezdünk neki a beszerzésnek :) Ezek időszakosak, tehát a mostani, ami itt van előttem április 1-30-ig váltható be.
Pl.:
Avanti kombo babakocsi textilmózessel újszülöttkortól, Navy-red-nature színben 49990Ft helyett 34990Ft a kuponnal, vagy pl.:
Drewex Kuba III. ágyneműtartós, natúr fenyő kiságy bölcsőfunkcióval, 120x60cm 39990Ft helyett 27990Ft és a többi...
Ha valakit bővebben érdekel, jelezze.

Zsé - Anita
zsemlyécske

Basszus, de itt, mármint Brendonéknál iszonyat drága minden :shock: Oké, hogy a minőséget meg kell fizetni..., de hát uhh.

Zsé - Anita
zsemlyécske

Köszi a kedves fogadtatást :D

Babaörzőt mi ajándékba kaptuk az apósomtól(37000 ft volt 3 éve)mi 1 éves koráig használtuk,de 1x sem riasztott be!Így nyugodtabban aludtunk,habár az első 6 hónapot 1 szobában töltöttük a Hannával,de mivel 2 szintes a házunk és nem mindig szerettem volna fel-le futkározni,így jó volt!
Babaágyat 29000-ért vettük,mert jó masszív és tudtuk,hogy nem csak 1 gyereket fogszolgálni :D
Babakocsit a Brendonban vettünk 120000 ft-ért (Graco)volt hozzá mózeskosár-hordozó-lábzsák-pelenkázótáska és a kocsiba fixen berakhatóhordozó tartó
Pelenkázókomód40000 ft antikolt fenyő-rattan fiókkal

Mindjárt rakok fel képeket is

Kép

Kép
melcsi82

Kép Kép Kép

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!

Én is szeretnék nálatok jelentkezni, az elmúlt napokban már olvasgattalak benneteket.
Klassz kis "csapat" gyűlt eddig össze. :)

Rólam röviden Budapesten, Pesterzsébeten lakom, már én sem vagyok mai csirke, már túl vagyok a 3X-en (pontosan 31).
Ha minden igaz, akkor a manó november 24-re van kalibrálva.... De majd meglátjuk. Van egy kisfiam, aki éppen hétfőn múlt 4 éves.
Persze bennem is megvan, hogy másodiknak egy kislány dukálna, de én úgy érzem, hogy megint fiam lesz, sebaj....
Szülni a Szt. István-ban fogok, Dr. Deák-nál, nekem ő volt korábban is az orvosom, nekem nagyon bejött...

Látom a mai téma a vásárlás.... Hát ezzel kapcsolatban van nekem is tapasztalatom.
A Brendon tényleg drága, de a kuponokkal ill. bizonyos akciókkal ki lehet nagyon jó áron dolgokat fogni, érdemes nyitva tartani a szemeteket.
Érdemes a kisebb boltokban ill. outlet-ekben is körül nézni...
Mi végül is egyszerű fenyőfa kiságyat vettünk, ami fontos volt, hogy a rácsok megfelelő távolságra legyenek, masszív legyen (ezt a férjem nézte, hogy milyen "módszerrel kell összecsavarozni/ rakni, mert nem mindegy). Végül is 4 éve kb. 8.000-10.000 Ft-ért vettünk egyet. A matrac már problémás volt, sokan ajánják a kókusz matracot, biztos jó is, de elég szép kis ára van, nekem az volt a fontos, hogy masszív szivacs legyen és 10 cm-es, hogy megtartsa a gyerek gerincét. Na ez is 10.000 Ft-ba került. (kicsit sok volt az ágyhoz képest. :)
Nekem nem volt pelenkázó szekrényem, mert nem volt hely rá, ezért vettünk a kiságyra tehető pelenkázó lapot, ez megfelelt, mindaddig, amíg a manó nem kezdett ficánkolni, utánna ágyon pelenkáztam.
Babakocsi, na ez nekünk nehéz dió volt. Olyat keretsünk, amihez adtak biztonsági ülést is, ne kelljen annyi mindenért fizetni, ill. olyat kellett venni, ami könnyű, mondjuk meg tudom emelni ha netán BKV-ra szállok gyerekkel együtt ill. elfér az autónk csomagterében összehajtva. Kicsit furán néztek ránk, amikor a boltban mindezeket vizsgáltuk, méricskéltünk stb... De mit csináljak, ha kis autónk van, kis csomagtérrel.... Végül is találtunk olyat, ez a GRACO volt és én teljesen jól meg voltam vele elégedve. (ha jól emlékszem 4 éve 45.000 Ft-t volt és a MEGATOYS-ben vettük)
Természetesen ezeket most a kis manó is tudja használni....

Nevekről is volt szó, ha jól emlékszem Zsé írta, hogy az általuk választott nevet nem fogadta a család. Ezzel kapcsolatban elmesélem a mi esetünket. Az első gyereknél a férjem jelezte, ha fiú lesz az ő nevét kell örökölnie, mert ez náluk hagyomány meg minden, nem voltam az ötletért nagyon oda, de végül is ebben maradtunk, a lány nevet én választottam, ez az Eszter lett. Természetesen előadtuk a családoknak a variációkat, hadd ne mondjam senki nem volt oda a lány névért. A párom mondta neki tetszik, nekem tetszik, akkor ez lesz és ennyi. Mint korábban írtam kisfiam született, de azóta is azt mondogatja az egész család, élen a korábbi ellenzőkkel, hogy mikor jön már a kis Eszter......Ugye kislányunk lesz, és Eszterke..... Én nem tudok elmenni rajtuk, de szerintem mindenkinek van elképzelése, hogy az unokájának, dédijének mi kellene, hogy legyen a neve ilyen-olyan okból, és így nehezen fogadják a Te döntésedet, de az én esetben idővel megszokták... Szerintem ez másnál is működik....
Tehát érdemes esetleg kicsit emlegetni stb... más számotokra nem tesző nevekkel rávezetni, hogy tényleg milyen klassz név, amit választottatok.... :-) Összefoglalva én még nem adnám fel a helyetekben...

Na kicsit sok lett az első hozzá szólásom..... Remélem nem baj?

Kriszti

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Melus: A CRL az ülőmagasságot jelenti,vagyis feje búbjától a popsíjáig :D

Dalma: Te is császáros voltál :?:Neked nem érzékeny a vágásnál :?: Én is szőke voltam a Hannánál,mint Te :D Egyébként nekem is maradt a vágás felett egykis lógós bőr :evil: ja és én sem csíkosodtam,csak a 37. héttől :shock:

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!

Gratulálok lányok a kerekedő pocakocskákhoz :) Szépek vagytok! ;)

Gabi: örülök, hogy megnyugtatott a doki, Bébibogyó pedig nagyon szépen fejlődik :)

Hát, én sajnos még semmit sem vettem. Nem is tudom hol kezdjem el :) De már nagyon várom, hogy legyen időm nézegetni, csak nem akarok semmit sem elkapkodni. Azért elég húzós, hogy egy jó babakocsi 120e Ft! Bár a kiságy számomra meglepetés volt, azt hittem az sokkal drágább.

Melcsi: nagyon szép és ízléses az a kiságy! Hol vettétek?

Zsé: köszi, hasznos a tanácsod, utánajárok, hogy hogy is van ez a Brendon-kupon dolog!

Judit
Kép
sonny

Kriszti: üdv közöttünk :) Jó sok skorpió bébi lesz :)
Szerintem az Eszter név nagyon szép, nekem is nagyon tetszik, csak nálunk már foglalt, szóval nem jöhetett szóba

Judit
Kép
sonny

Szerintetek kb. mennyit kell félretennünk, ha minden újonnan szeretnénk megvenni, és nincs kistesó sem?
(bocs, hogy ennyit dumálok :))

Judit
Kép
sonny

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?