Új privát üzeneted érkezett!

Varrtam frottírból pelenkát, szerintem az is nagyon jó, főleg régi törölközőkből, amik jól szívják a nedvességet.
Én mindig varrok bele gumit, nálunk minden kakis lenne, ha nem tenném... Tudom, hogy vannak olyan pelusok is, amikben nincs, de én még nem láttam élőben olyat, nem tudom, hogy milyen jól és hogy működik.

ilkuchta
Nehéz így látatlanban... De te magad is meg tudod nézni, fogj egy vastagabb polár pulóvert, ha a takaró jóval vékonyabb, akkor olyan a mikorpolár. Minálunk sokan pl. valami bútorboltban vesznek polár takarót pelenkahasználatra, mivel jóval olcsóbban jön ki métere.

A polárról azt kell tudni, hogy nem mindegy, mivel van mosva. Könnyen el tud tömődni, ha a mosószerben több, mint 5% szappan van, vagy ha kenegeted a baba fenekét krémmel. Ilyenkor nem megy át rajta a pisi, hanem csak ide-oda folydogál a felszínén majd kifolyik a pelusból. Könnyű kinyitni az anyagot, citromsavas vízben kell kimosni. (pl. mosószerhez citromsavat adni).
[/b]

Jucuu

Kép
 
 


Szia, Köszi a választ.
Ilona izzadós baba, érzékeny bőrű.
A pelenka olyan fonalból van, amit csak festettek, semmi más.
nem szaküzletben vettem.
A kasmírpelus itt van:
http://cgi.ebay.de/2-Cashmere-Wolle-Ube ... dZViewItem
Sajnos, nem tudtam kideríteni, mi van az anyagában.
De gyanítom, ez pelenkakülső.
Mi a merinógyapjú? Mit kell róla tudni?
A popolini olyat árul? Még újszülött korában volt nekünk, de összement. Amúgy nagyon szerettem.
Köszönöm előre is.
Viszont, ha tudtok valahol jó gyapjúszövetet, varrott pelusnak valót, akkor megpróbálom.
Én nagyon preferálom a gyapjút, csak a lányzóm bírja ki...
 
 


^hú de szép külsők! Ezek biztos pelenkakülsők.
A kisfiam is nagyon izzadós, de szerencsére nem volt eddig gond. igaz itt nyáron sincs meleg, meg amúgy is augusztusban született, szóval mot lesz az első próba nagyobb melegben, mikor hazautazunk. remélem nem lesz gond. Én gondolkoztam ezen még várandósan, hogy mi lesz ha nem bírja, mert nagyon gyapjúbolond vagyok...

A merinogyapjú az a merinobirka gyapja. Ez sokkal puhább mint az előfonal és általában vékonyabb is.
Pl. ilyen márka:
http://www.wollfactory.de/handstrickgar ... lor50g.php

De ha jól emlékszem, Indianyó írta valahol, hogy Magyarországon valahol lehet magyart kapni.

Általában a gyári gyapjúpelusok is merinogyapjúból készülnek. Azt nem tudom, hogy a Popolini ilyen-e. Gyapjúpelenkának pedig olyan gyapjúszövetet vegyél, ami csak kézzel mosható 30 fokon, azaz nincs lekezelve gépi mosáshoz, mert akkor már nem jó erre a használatra. Meg minimum 80 százaléka gyapjú legyen, de inkább több.

Jucuu

Kép
 
 

 
 

Igen, Indi írta, hogy a Gulyás-féle gyapjúfonal merinóiból van.

Jucuu, miért jobb a "bikini-szabású" pelenka? Kérhetek én is szabásmintát?
És megkérdezhetem, hogy melyik finn pelenkás fórumot olvasgatod?

Pindi
 
 


Pindi, a Cuddlebuns pelenkára gondolsz a bikini szabással? Azért mert annak a standard szabása iszonyat széles láb között, nekünk van egy bolti, ilyen szabással. Ezután én csak keskenyebbet - bikini szabásút csináltam.
Küldöm a mintákat meg a választ. Ja, nem tudom az e-mail címed, elküldöd privátban?

Jucuu

Kép
 
 


Ilcsi28
most találtam egy finn fórumon egy hozzászólást, valaki ezzel a szabásmintával csinált egy régi (a célra megfelelő) gyapjúpulóverből pelenkakülsőt. Patentos minta, de ha nincs patentolód, szerintem tépőzárral is tökéletes. Képet sajnos nem rakott fel a kész pelenkáról. Igaz nem szabásmintát kerestél, de gondoltam érdekességként felrakom.

A többieknek is esetleg érdekes lehet, ez egy pelenkakülsőhöz készült szabásminta (nem feltétlenül gyapjúból). 6 méretben van.

Jucuu

Kép
 
 


[b]Juccu
Bocsi rosszul írtam, nem dupla falú pamutból készült, hanem egyfalú pamutból. Az egyfalú pamut hátuldala egy kicsit hurkos, a duplafalú pamuté bolyhos. Nálunk leginkább melegítőt varrnak belőle.

Egyébként elkészült a következő pelenka belsőm is. Még régebben vettem az ikeában egy vékonyabb polár takarót kb. 600 ft-ért és azt használtam el a pelenka belsejének. Nedvszívónak varrtam bele 2 réteg törölközőcsíkot és ezt lezártam egy gézszerű anyaggal. A külső rész szintén a fent említett pamutból készült. A tetején hagytam nyílást, hogy szükség esetén plusz nedvszívó réteget tudjak bele tenni. Amint lehet teszek fel róla képet. Szerintem nagyon pofás lett, csak az az egy baj, hogy csak szeptemberben tudom majd tesztelni.

Sherpa anyagot képtelenség "szezonon kívül" beszerezni. :(
 


Íme az ígért képek.

Kép
 


Nagyon jól néz ki a pelenka! Kár hogy nem lehet nagyobb méretben megnézni...
Ez a duplafalú pamut a sherpa? Itt is árulnak sherpa anyagot, pelenkához nagyon jó, és az pont olyan, mint amit leírtál, az egyik oldalán bolyhos.
Én is varrtam ma, elkészült 5 pelenka, ugyanolyan fajta, mint az utolsó, amiről részletes leírás van a blogomon. Még a héten közepén fogtam bele, egyszerre szabtam ki az 5 pelenkának valót, meg már egy picit varrtam is, de csak tudtam befejezni. Nagyon jónak tűnik a szabásminta, igaz a hosszából is elvettem meg a lába között is keskenyebbre csináltam. Eddig minden pelenkámintának szűkebbre kellett alakítanom a lába között, érdekes.
Képet a blogra rakok fel.
Más varrt valamit a hétvégén? :P

Jucuu

Kép
 
 


A minap eszembe jutott, hogy mire lehet felhasználni egy zuhanyfüggönyt.
Ugye ha mosható pelust használunk, akkor nem elég, hogy vannak pelusaink, valamiben vinni is kell őket, meg hazahozni ha kimozdulunk otthonról.
A zuhanyfüggönyből szerintem nagyon jó zacskót/táskát lehet varrni a pelenkáknak.
Én ilyet csináltam (igaz nem zuhanyfüggönyből), de lehet akár patentosra, vagy épp a száját hagyni nyitottra és egy madzagot belefűzve tornazsákszerűt csinálni.

Kép

Ez annyira zárt, hogy hazáig kibírják benne a pelusok, anélkül, hogy a táskánkban minden mást összekennének, vagy épp "beillatosítanának".

Jucuu

Kép
 
 


Nahát, én meg mióta agyalok azon, hogy milyen anyag lehet a sherpa?! Én azt gondoltam, hogy ezt a melegítő-anyagot hívják 'college'-nak. Akkor az mi? Jucuu???
 
 


Hú, hát most ezek jó kérdések :)
Nálunk van sherpa, van college is pelenka anyagnak.
Megnéztem a hivatalos finn leírását, a sherpa itt 100% pamut rugalmas frottír, aminek az egyik oldala bolyhosra van "kefélve".

A hugom, aki varrónő a polárt nevezi mindig sherpának. A férjem öccse :lol: egyszer azt mondta, hogy a polár és a sherpa között az a különbség, hogy az egyik szép marad, nem bolyhosodik ki használatban, de melyik? Arra már nem emlékszem.
Hihi, lehet találgatni, mi micsoda.

Jucuu

Kép
 
 


Itt meg azt írják, hogy minimum 75-80%-a pamut, a többi poliészter, és hogy valóban, olyasmi, mint a rugalmas frottír.
Ez alapján nem lehet a polár... Na de persze lehet, hogy itt mást neveznek annak, mint Finno.-ban.

Pindi
 
 


Sziasztok,

de szépeket csináltatok! Én meg persze semmit, mert helyette hétvégén kapáltam, attól totál kidőltem. Anyagaim kimosva szépen várják sorsukat. Vettem valami külsősnek valót, próbára, nemtom jó lesz-e, mert itt persze nem ismerik a PUL-t. Valami vizlepergetős kívűlről, de anyaghatású és babakocsikra is viszik azt mondták. Hát nemtom egy próbát megér.
Sherpa: szerény anyagismeretem szerint az olyan mint a polár, csak valahogy nagyobb bolyhokkal. Szóval nekem a polár olyan összefüggőbb bolyhos ez meg mintha egy mű bárány szőre lenne :oops: . Jobban nem tudom megfogalmazni, és lehet nem is így van. Akkor világosítsatok fel :)

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


A Röltexben kaptam ma vízlepergetős anyagot (sajna csak sötétkékben), elég jó minőségűnek tűnik. Két féle volt, ennek amit én vettem, a hátoldala fehér. 1980 Ft volt métere. Úgy számoltam, hogy egy méterből bő ráhagyásokkal kb. 5-6 db jön ki.

Egyébként én feladtam ezt a sherpa-polár témát, mert ahány bolt és "textilszakértő" annyi félét mondanak. Ehelyett elmentem az egyik angol turkálóba, ahol kilószám hevernek a szuper szétvágásra váró ágyneműk. Ma kifogtam és találtam egy olyan dupla méretű paplanhuzatot, amely az a nagyon jó minőségű rugalmas, puha forttír. Ebből egy egész sereg pelenkát tudok varrni és csak 2000 Ft-omba került.

A pelenka külsőre ugye ne varjak még plusz anyagot belülre?Ildi
 


Jucuu

Nagyon szépek lettek az új pelusaid!!!
Mivel mikropolárhoz hozzá jutni lehetetlen, szerinted úgy is jó, ha kívül "PUL", belül frottír vagy flanel?

Lent voltunk a játszótéren és ott egy anyuka azt mondta, hogy a mikorpolár olyan vékony polár anyag, mint a Decathlonban kapható vékony polár pulcsik. Ha belegondolok, akkor tényleg igaza lehet. Az én ikeás polár takaróm annál egy kicsit vastagabb. De szerintem mindegy, itthon úgysem fogok találni olyan méteráru szaküzletet, ami mikorpolárt is forgalmaz.
 


Köszi Ilkuchta!

A pelusba mindegy mit raksz belülre, a mikropolár csak egy lehetőség. Tök jó, hogy sikerült kapni anyagokat ilyen jó áron!
A pelenkakülsőre ha varrsz anyagot belülre, akkor ki kell mosnod minden használat után, viszont ha nem raksz semmit akkor elég egy kicsit leöblögetni vagy még az sem, ha nem lett pisis-kakis. Szóval szerintem nem éri meg.

Jucuu

Kép
 
 


Jucuu

Köszi a segítséget! Így belegondolva igazad van a pelenka külsővel kapcsolatban.
Még egy kérdés! Amikor ezeket a PUL-mikropolár pelenkákat használod a lábrésznél nem "vezetődik" ki a nedvesség?

Ildi
 


Nem vezetődik ki, a polár ebből a szempontból jó. De ha más anyagból csinálod, próbáld úgy csinálni, hogy a belső anyag kicsit kisebbre legyen szabva, mint a külső, és akkor a belső anyag kicsit összehúzza a pelust, nem fog kidudorodni a szélén. Na ezt jól megfogalmaztam... Azíért érthető? :lol:

Jucuu

Kép
 
 


Húú lányok mennyi info, alig győztem elolvasni a pár napi írásaitokat!

az első pelust én is az ottobre design-ból csináltam és szintén óriási lett!!!
akkor el is ment a kedvem, de annyi jót olvastam hogy ismét belevágok.
Jucuu írok privit az email címemmel, nagyon örülnék a szabásmintáknak :)

illetve ha van vkinek kötésmintája azt is megköszönném, felraknám a honlapunkra is, hátha vannak akik kedvet kapnak!

Marica & Levi :)
 


Sziasztok,
tegnap éjszaka végre varrtam! Igaz, hogy csak mamapelust meg a mei tai-om szárait, de ha sikerülne végre egy pelust is varrnék. :)
A betéttel kicsit megszenvedtem, mert nincs lock-om, így először visszáján varrtam,kifordítósra, aztán meg letűztem, aztán meg kipróbáltam milyen ha végigmegyek rajta cikkcakkal. :oops: Hát szerintem úgy a legjobb, kár is fordítgatni, csak sajna a belső rétegek kilátszanak, mert ugye ez nem lock. :(
Szóval kész a prototípusom, kicsit csálé, kicsit béna, de az enyém :)

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


^De jó! Nekem is így kezdődött, kicsit csálé, kicsit béna, de én varrtam és tuti! Szerintem is felesleges kifordítósra csinálni, mivel úgy vastagabb lesz a széle, nem? Sokan csinálják cikkcakkal a mamapelust.

Jucuu

Kép
 
 


Jó hírem van, a pelenka szabásminták készítői beleegyeztek, hogy kirakjam a blogomra a mintákat. Nem tudom, mikor lesz időm, de megpróbálom mihamarabb. Majd írok ide, ha megvan.

Jucuu

Kép
 
 


Sziasztok lányok, illetve anyukák!!

Micsoda ötlet volt indítani ezt a topicot, csak ma vettem észre!
Ildi, örülök, hogy sikerült végülis elkészítened,a sztem nagyon szép pelust!
Jutka, a tied is! Szép az anyag!
Hát Jucuu, te továbbra is nyálcsöpögtetésre késztetsz, a csodaszép fonalakkal.
Az anyagok között már én sem tudok kiigazodni :(
Én varrtam polár kisnadrágot, gondolván, hogy jó lesz külsőnek, de ez olyan fajta, ami szuperul elvezeti a nedvességet, mert csak a nadrág lett nedves, a polár nem :). Találtam nemrégiben tündibündi kisgatyókat asszem "fleece" anyagból, ha jól tudom, ez gyapjú. Nagyon keresem a linket, ha meglesz, beteszem, mert nagyon édik.
Ja, és van itt rengeteg szabásminta is:
[url]http://www.thenappynetwork.org.nz/diy.php][/url]

Kötött gatyók:
Még itt
Pulcsiból így készíthető können
Egyelőre ennyi.

Dóri
 
 


Dóri, csak hogy bonyolítsuk a dolgot, a fleece az a polárt is jelenti. :)

Olyan pulcsisat én is csináltam, jól működött és olcsó: 200,-ért vettem a turkálóban egy kimosott gyapjúpulcsit, és két rövid és egy hosszú gatyó jött ki belőle. :)

Pindi
 
 


Tegnap éjszaka találtam még egy nagyon jó oldalt. A csaj sokféle pelust készít, érdemes jól átnézni. Csak egy baj van vele, egy kukkot sem értek belőle, bár a képek magukért beszélnek. Csupán a használt anyagok miatt jó lenne érteni mit ír, de mindegy.

http://diaperfabric.com/very-baby-diaper-tutorials/
 


beírtam a startlap szótárába a "fleece" szót és gyapjút dobott ki rá, de ha ránézek a fent hivatkozott honlapon a pelenka képére, aminél fleece-t használ a csaj, ott tisztán látszik, hogy polárt használ!
Most már totális a káosz az anyagok terén a fejemben!
 


Jucuu,

a blogodon írtad, hogy a 2az1ben pelusból elvettél 4 cm-t, azt a középső üleprészéből tetted?
Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek, de most akarom szabni és ilyet még ugye nem csináltam :oops:
Köszi

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Anyukám régi ruhái közt találtam egy 100% gyapjú szoknyát. Ebből is varrható pelus külső? Mindegy, hogy milyen gyapjú? Ha gumiszalaggal szegem, nem fogja lanolinozást követően a gumi kivezetni a nedvességet?

Most készül az első vízlepergetős pelenka külső. Eddig egész jól néz ki. Patentos verziót szeretnék, de egyszerűen nem jutok hozzá patentozó szerszámhoz, vagy csak horribilis áron. Lehet, hogy mégiscsak a tépőzárnál kell maradnom, de az azért nem tetszik, mert itthon csak ezt a kemény verziót lehet kapni.
 


Zorka1, igen a 4 cm-t az üleprészénél hagytam ki a hosszából.

Ilkuchta, a gyapjúanyag akkor jó, ha csak kézzel lehet mosni 30 fokon, ez azt jelenti, hogy nincs lekezelve a gyapjú, tehát jó peluskülsőnek. Ha gépi mosásra le van kezelve a gyapjú, akkor nem szívja a pisit be, átvezeti a ruhába. A gumiszalag alatt azt az y-szalagot érted? Kinga írta egyszer, hogy talán az a neve? Mert az 100 % poliészter és az nem vezeti a nedvességet, a pelenkakülsőkre ideális. Ez rugalmas anyagú szoknya? Mert nekem van egy nagyon jó szabásmintám kisnadrághoz rugalmas gyapjúanyaghoz.
Ja és pelenkakülsőt ne varrjatok pamut cérnával!!!! Csakis poliészterrel, különben a cérna kivezeti a pisit...

Jucuu

Kép
 
 


Na Ildi, ugye mondtam? :lol: :lol: :lol: Valószínűleg ki ezt, ki azt hívja fleece-nek. Szerintem is gyapjú anyagból vannak, de valóban találkoztam polárral, ami szintén fleece név alatt futott.

A vastag lábközép. Kell!!! Én monapeles vagyok, annak a legszélesebb szerintem, és nem gáz, hozzá lehet szokni. A csípő fejlődéséhez kell ez a terpesztartás, ne tartsátok brutálisnak, a babót nem zavarja. Ha magadra kötöd, még nagyobb terpeszpen van. Ja, meg a terpeszgatyók (na az brutál), azok ilyen szélesek, amit akkor adnak, ha nem kielégítő a csípőizület fejlődése. Tehát éljen a széles lábközepű pelus!!

Ezzel a vízlepergetős anyaggal az a gondom, hogy ezeket ugye általában kabáthoz használják. Azok meg elvesztik eme tulajdonságukat, ha sokat vannak mosva. Vagy nem? Én is sokat hajkurásztam, eredménytelenül. Férjem a munkaruhák között keresgélte, ott akadt is PUL, meg a megfelelő vastagság, nem is tudom, miért nem vett még :shock: Nehéz 1-1 métert beszerezni az ilyenből:(.
Pindi ez a 200ft-os pulcsi megőrjített korábban is, én nem találok ilyen kincseket. Mondjuk a kettővel nem sok lehetőségem van fejest ugrani az angol bálákba, főleg itt a környéken.

Ja, a Nagycsarnok mellett (Vámház krt.) nem messze van egy "outlet" anyagbolt, 290-390 ft-ért vannak anyagok, mindenféle, érdemes be-benézni, mert sok szépséget lehet találni. Ott vettem polárt 500-ért. Sajna ritkán jutok be oda.

Ha tudtok ilyen boltokat még, tessék ide írni, mert így terjednek a fontos infok:)
Szép napot!

Dóri
 
 


Jucuu,
mi az az y-szalag? Én nem írtam róla, mert az se tudom mi az :oops: Ha másik Kinga volt akkor bocs. De most már felcsigáztál, hogy mi lehet.
Foldori, PUL-t milyen munkaruhák között találtál? méterben vagy készen a munkaruházatiban? Érdekelne, hátha akkor én is ilyen helyen kellene, hogy nézelődjek. Igaz, hogy vettem vízlepergetős anyagot, most abból próbálkozom, de szerintem az nem teljesen olyan. A PUL-nak az egyik oldala, olyan gumihatású, műanyagszerü, jól láttam a blogodon, Jucuu? Ami nkem van az egyik oldala fehéresebb, de nem érződik vízállónak.
ILkuchta, neked is ilyen van? Nekem narancsos piros, de kékbenvolt még. 100 % poliészter volt rajta.
Kiszabtam már, estére remélem nem alszok el és akkor irány a gép.

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Ja, megnéztem, ilkuchta-val beszéltük ezt az Y-szalagot, azaz Y-guminak írta.
Így néz ki:
Kép

És itt van a pelenkakülsőhöz a minta, amihez ez a gumi jó:
http://www.geocities.com/mytafadhali/PULCover101.htm

Jucuu

Kép
 
 


Fú ez tök jó. Épp néztem, hogy mivel nekem alig van külsőm, kéne valami, de azt körbe kell szegni, ferdepánttal vagy valamivel. de akkor ez erre szuper lehet.
Csak még ilyet se csináltam és a ferdepánntól is félek egy kicsit :oops:

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


De a ferdepánt az pamutból van általában, nem? És akkor a külsőre nem jó, hisz megszívja a pisit...
Ez az Y-gumi meg poliészter, ezért jó körbeszegni a külsőt. Pluszban nyúlik, tehát gumi sem kell bele, mert a szükséges helyeken megnyújtod, mint ahogy azon az oldalon mutatja, amit linkeltem előzőleg. Ezt a gumit érdemes cikkcakkal fevarrni, legjobb 3 pontos cikkcakk öltéssel.

Jucuu

Kép
 
 


Na, akkor ezt jól megszívtam. Most akartam eldicsekedni a legújabb pelus külsővel, de most olvastam Jucuu írását. Én pamutcérnával varrtam körbe. A tépőzár volt már csak hátra, amikor elolvastam, így csak azt tudtam nylon cérnával varrni, mert poliészter nincs itthon. Na mindegy, legalább ezen kipróbáltam, hogyan is kell varrni. Ilyen lett!

Kép


Kinga
Nekem is olyan "szalagom" , azaz Y-gumim van, mint Jucuu-nak, csak fehérben. Valójában ez egy 1 cm széles gumi, aminek a közepe úgy van kialakítva, hogy könnyen félbe lehessen hajtani.

Én a Mammut melleti piacon lévő Röltexben kaptam PUL-t. A csaj azt mondta, hogy "ponyva" anyag, de ahhoz nagyon vékony. Az egyik oldala sötétkék, a másik fehér.
Van egy másik anyagom (drapp), ami csak a tesztelést követően derül ki, hogy tényleg vízlepergető vagy sem. Ez valójában függöny volt, de eddig úgy néz ki, hogy bírja a nedvességet. Most beletettem egy bevizezett szivacsot (amiből valójában folyik a víz) és fellógattam a szárítóra. Meglátjuk lesz-e alatt tócsa vagy sem.

Mindkét anyagot lefényképeztem úgy, hogy mindkét oldala látszódjon:

Kép
 


Ez is jópofa pelus (lépésről lépésre képekkel)!

Kép

http://easterbunz.com/trainers.php?osCs ... 4d37720318
 


ILkuchta, áll a tócsa vagy sem? :)
Megnézem ezt az y gumit én is. Az én anyagom inkább a drappodhoz hasonlít, szóval nem igazán PUL szerintem, de majd kiderül. valamennyire vizezgettem, addig nem engedett, de ez a szivacs jó ötlet. Kipróbálom.
Nagyon klassz lett a pelus külsőd különben. Már akartam is kérdezni,hogy ha csak külsőt csinálunk, akkor kellenek bele mindenképpen ezek a "szárnyak" az ülépéhez?
Ja és ha a poláros 2az1ben pelus tépőzárait fordítva varrom tehát hátulról hajlik előre úgy is működik szerintetek? mert a lányom elég vékony és úgy gondoltam hogy talán úgy jobban összelehet húzin a pelust. Vagy nem jól gondolom?

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Kinga

Egy darabig egész jól bírta a nedvességet, de megbillent és a széléhez folyt benne a víz (állt benne vagy fél deci). Sajna a guminál kifolyt. Lehet, hogy tényleg a pamutcérna vezette ki.

Holnap varrok egy másikat nylon v. poliészter cérnával és kipróbálom egy vizes pelenkabelsővel. Sajna szeptemberig csak így tudom tesztelni ezeket. Ha lesz időm, akkor a kék PUL-ból is megpróbálok holnap varrni. Majd megírom a tapasztalatokat.
 


Ilkuchta, te gyönyörűen varrsz! Én még sose mertem belefogni ilyen külsőbe, aminek oldalt vannak azok a plusz szárnyai!
Szerintem a szivacsos próba azért nem az igazi, mert a baba fenekén ott van egy nedszívó réteg is, azaz nem áll a pisi a külsőben. Ikább valami jó nedves tetra pelenkát tegyél bele és úgy nyomogasd... Nekem volt egy pingvin plüssálatom, ami mindegi felpróbálta a pelusokat, nincs valami játékbabád, amin eljátszhatod ezt? :D
Az a pelus, amit belinkeltél, nekem is el van mentve :) hogy majd ha ilyen "up and go" pelusokra lesz szükség, ilyet varrjak.

Kinga, a pelenkát csinálhatod úgy is ahogy írtad. Már ha jól értettem, hogy a hosszú szárnyak jönnének felülre, előre ugye?

Holnap én is lefotózom a PUL anyagot és akkor hasonlíthatunk! :)

Jucuu

Kép
 
 


A Kushies külsőknek pl. pamut ferdepánt a szegélyük, mégis nagyon ritka, hogy átáznak. Talán oda ritkán jut pisi, nem tudom.

Pindi
 
 


^ Hmm, ez érdekes, akkor visszavonom, amit írtam. :wink:

Jucuu

Kép
 
 


ez az átszivárgás beletette a bogarat a fülembe. most csinálom a mama-pelusokat és ott nem vezetődik át a nedvesség a szárny-részbe?
és mindig tesztek bele vízhatlan réteget?
mert a pelusos topicban volt róla szó, hogy a popolinisben nincsen, pont a szellőzés miatt.
akkor most hogyan is csináljam??? :) help :)

marica

de egy babaerszényt varrtam ma, és nagyon klassz lett (OFF)
 


Ilkuchta, ezt a külsőt melyik szabásminta alapján készítetted?
nagyon szép munka tényleg!
 


Marica, OFF de raksz fel képet a babaerszényről? Megnézném szívesen. :D

Nekem sincs mindegyik mamapelusban vízhatlan réteg, de azért vannak olyan napok, amikor olyan ajánlatos, különben átázna. És azt kell mondjam, hogy még vízhatlan réteggel is óriási a különbség az eldobható és a mosható között (természetesen a mosható javára:)!!!

Jucuu

Kép
 
 


Off:
Marica! Kíváncsi lennék a babaerszényedre! Mi alapján varrtad?

Ez a felmosórongy tényleg milyen jó lett volna, nem is gondoltam, hogy formaldehiddel kezelik. Mért van erre szükség? Vagy hogyan csinálják? Csak mert erősen rákkelő. (Amúgy a védőoltásoknak is ez az egyik vivőanyaga. A másik alumínium, szintén rákkeltő... :? )

On

Nagyon örülök, hogy nyitottátok ezt a topicot!!! Tegnap végig olvastam. Én is varrás előtt állok. Kedvet kaptam Jucuu blogjától. :lol: Kérhetek szabásmintákat e-mailben?

 
 


Marica

Belinkeltem a szabásmintát. Én az M-es méretet készítettem el, mert féltem, hogy az S-es túl kicsi lesz.

http://www.thenappynetwork.org.nz/image ... attern.pdf

A babaerszény engem is érdekelne. Nekem egy régi premaxx baby bag-em van, majd meglátjuk, hogy működik.
Ma vettem poliészter cérnát a külsőhöz. Az 500 méter 690 Ft volt, de 3 üzletben jártam, mire találtam.

A turkálóban találtam 2 vadi új gyapjú fonalat (150 Ft-ért:lol: ). Az van ráírva, hogy 100% pure new wool. 2×50 g. Ebből mennyi gyapjúkülsőt lehet kötni?
 


helló mindenki,

olyan sokat írtatok, nem bírtam még végigolvasni mindent, de majd pótolom. Addig is az anyagnevekkel kapcsolatos diskurzusba szállnék bele :-)
Szerintem is a fleece az polárt jelent. Korábban 2 évig éltem Angliában és Skóciában, és ott a polár pulcsikat nevezték így, ebből gondolom.

Turis ágyneműanyag tuti jó ötlet! :-)

ciao

Jutka
Kép
 
 


Ja és válaszolt a DM is. Az ő felmosórongyukban nincsen formaldehid. Az izgulósak mégse használják, mert kozmetikai használatra nincsen tesztelve. Tök korrektül és kimerítően válaszoltak amúgy a kérdésre, nagyon szimpi volt.

üdv

Jutka
Kép
 
 


^hát ez nagyon tök jó! Tetszik, hogy rendesen válaszoltak.

50 g fonal elég lehet egy újszülött nadrágra, hogyha a kötésed szoros (hogy lehet ezt értelmesebben megfogalmazni?? :lol: ), amúgy meg szerintem másfél s-ses gatyira. Vagy egy m-esre. Nagyon sok függ attól tényleg, milyen a kötési stílusod, milyen minta alapján csinálod és hosszú vagy rövidszárút. De egy gatyó biztos kijön a 2 gombolyagból.

Jucuu

Kép
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron