Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Összejöttem egy fiatal sráccal. Én olyan 22-nek tippeltem. Teltek múltak a hetek,hónapok és egyszer csak beleszerettem. (Egy netkávézót üzemeltet és jozzájuk jártam netezni) Akkor derült ki, hogy 18 éves Kép Most úgy vagyunk, hogy el akar venni feleségül, teljesen belém van habarodva és gyereket szeretne tőlem. Kép Ennek én egyébként nagyon örülök, csak félek a korkülönbségtől (majdnem 8,5 év Kép) meg attól, hogy ő még nagyon fiatal. A gondolkodásmódja sokkal komolyabb, mint akár az enyém a 25 évemmel. És imádja a kislányomat és a Bogi is elfogadja és láthatóan szereti őt. Nagyon csípik egymást.És Bogi apának szólítja Kép Szóval én szivesen szülnék még kisbabát, de nem tudom meg merjek-e bízni egy 18 éves srácban. Mi a véleményetek? Hogyan tudnám "letesztelni", hogy valóban jó, megbízható, felelősségtudó, családcentrikus férj-apa lenne-e belőle. Ha abból indulok ki, hogy a Bogival mennyire jó kijön, akkor tuti biztos vagyok abban, hogy jó apa lesz! De később nem lesz gond, hogy én 8,5 évvel idősebb vagyok nála??? Kép Köszi a véleményeket előre is, és kérlek ne kövezzetek meg......Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Szia Enikő!
Szerintem egypár hónapos ,kapcsolatnál még korai
házasságról, gyerekről beszélni.A barátod
hozzáálásából is látszik ,hogy milyen fiatal,
tapasztalatlan,ami nem is baj ,mert persze nem születhett senki 25 éves tapasztalattal a háta mögött.Ezért is neked kellene ,mérlegelni a
dolgokat,mielőtt döntesz,neked azért valószínű,hogy több rálátásod van a gyerek neveléssel, meg az együttéléssel kapcsolatban.
Fontos ,hogy jól megismerjétek egymást,és lenyugodjon ez a kezdeti lángolás(csak egy
kicsit),és így a döntésedben is biztosabb lehetel.Sok sikert.Írj a további fejleményekről.
Üdv:Kata
 
 


Sziasztok!
Szerintem ez teljesen emberfüggő.Nekem volt egy nyolc éves kapcsolatom ami 24 éves koromig tartott.Se házasság,se gyerek.Egyidősek voltunk.Aztán 98 szept elsején megismertem a páromat és 99 szept elsején megszületett az első gyerekünk.2002-ben a második és már "gyártás alatt" a harmadik is.Tehát 2 hónappal a megismerkedésünk után már kisbabát vártam.Igaz akkor ő már 32 éves volt,de már túl egy váláson. Sőt egy következő kapcsolatból egy négyéves kislánya is volt.
Enikő!
Szerintem is nagyon fiatal,de csak ezért nem hiszem,hogy nem kéne benne megbíznod.Lehet,hogy tényleg érettebb a koránál.Nézd meg hány híres nőnek van boldog kapcsolata nála fiatalabb férfival.Kép
 
 

 
 

Sziasztok!
Kata: MInden szavaddal egyet értek, de a fordítottjáról tudok beszámolni Neked ami a kislányom apukáját illeti Kép
Őt már 93 óta ismertem és tök jóban voltunk (barátként) mert egy évfolyamba jártunk és egy helyen voltunk gyakszin is. Szóval már tök régi ismeretség volt, aztán 2001 márciuásab összejöttünk egy dizsibe. 4!! hónapig le se feküdtem vele, nehogy azt gondolja rólam, hogy egy könnyűvérű p*csa vagyok.A szülinapján június 25-én viszont ez (is) volt az ajándékaKép....naná, hogy egyből megfogant a BogiKép Aztán együtt voltunk még egy darabig. Eleinte örült a babának, teljesen fel volt villanyozódva, majd egyik napról a másikra közölte, hogy ő még túl fiatal ahhoz, hogy apa legyen, meg a karrierjét "én ne akarjam derékba törni". (azóta azon gondolkozom, hogy egy pincérnek, aki ráadásul fiú, egy gyerek miért töri derékba a hatalmas karrierjét...??Kép)
Szóval ez a másik véglet, és akkor a Bogi apja 22 éves volt (én 23 Kép)
Én nem hinném, hogy ez korfüggő lenne, de lehet, hogy nincs igazam!!!

Linato: Hát igen Cameron Diaz is vagy egy huszassal idősebb a Justintól Kép Én is állandóan a pletykalapokat stírelem, hogy lássam nem én vagyok az egyetlen....Kép
Egyébként pedig ha együtt jelenünk meg valahol, azárt láccik rajtunk a korkülönbség, és az emberek néha elég rosszallóan néznek ránk Kép Na nem mintha ez engem érdekelne. Engem az érdekell, hogy merjem-e megkockáztatni, belevágni vagy ne? Viszont szeretnék minél előbb szülni még egy babát, mert ketyeg az a bizonyos KépKép de nem szeretném apa nélkül végigcsinálni mégegyszer ugyanazt mert pocsék volt......

Köszi, hogy írtatok!
Pussz
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Enikő,
van itt egy topik, a 35-ön túliaké, ott több lány is beszámolt arról, hogy fiatalabb a férjük jónéhány évvel. Mi lenne, ha őket kérdeznéd meg a tapasztalataikről? Kép
Kíváncsi
 


Most akkor ki hány éves? Te 25, a srác 18. Hogy jön ki a 8,5 év különbség?
Névtelen
 


Én 26 leszek januárban ő meg 18 lesz májusban. Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


a 35 év feletti anyák esetében a nagy korkülönbség még mindig nem erdményez kiskorú partnert, úgyhogy ez nem túl nagy segítség
Névtelen
 


K Névtelen!
de miért nem névvel írsz ha szekálni akarsz édes?

különben sem azzal van gondom, hogy kiskorú (én is voltam kiskorú Kép és mostmár nagykorú vagyok), hanem azzal, hogy jóval fiatalabb mint én! de tulajdonképpen ez sem zavar, már megírtam fentebb, hogy mi a gondom vele kapcsolatban... és lécci regisztrált névvel írj én is azzal teszem....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Enikő! Ne foglalkozz ilyen kis köcsög névtelenekkel. Mire te is 35 leszel, a srác sem lesz már kiskorú:-))) Egyébként irigyellek, hogy fogtad ki magadnak? Nekem is egy ilyen kellene. Lecserélném a férjem 2 18-asra. Istenem de jó is lenne. Névtelenből is csak az irigység szólt! :-))) Hidd el nekem! Egyébként pedig a mai fiatalok, sokkal éretebbek, mint pl amikor én voltam ennyi idős. Ennyi korkülönbség pedig igen is kell. A férfiak 7-10 évvel korábban halnak meg mint a nők. Ez statisztika. Úgyhogy remek a választás!:-)))
Vica
Vica
 


Enikő,
gondolkodtam én is a dolgotokon. Addig is, amíg nem kérdezed meg a tapasztaltakat Kép, hadd írjak én is ezt-azt! Kép
Az öcsém 20 éves. Természetesen ember és ember között óriási különbségek vannak, de látom azért a barátait is, no meg van még a családban néhány hasonló korú, és azok baráti köre. Nos, úgy látom, hogy ebben a korban még sokat számít a korkülönbség. Ebből fakadóan sok a buktató.
Amíg te érett nő vagy eltartott gyerekkel, (akit persze te tartasz el), addig a barátod nyilván még iskolába jár, a szüleitől függ. Ez egyrészt gond neked, illetve nektek abban, hogy kialakítsátok a közös életeteket. Vagy vállalod az ő eltartását is, amíg tanulsz? Azt hiszem, ez túl nagy áldozat a te helyedben. A másik: irtózatosan nagy harcot kell a szüleivel megvívnod, akik egyértelműen ellened lesznek ebben a helyzetben, és még érthető is a részükről. A harmadik: a te szüleid se vennék jó néven. A negyedik: akármilyen nagyon is tud szeretni egy ilyenkorú srác (emlékszem, 25 voltam, amikor egy szintén 18 éves, amúgy imádnivaló krapekkal hozzátok hasonló szerelembe estünk Kép), ezek az érzelmek nem az örökkévalóságnak születnek - a legtöbb esetben. Próbálj meg higgadt fejjel gondolkodni! Itt igazából nem a korkülönbség számít, hanem az életkor! Abban igaza van Vicának, hogy 35 éves korodban nem fog számítani a különbség - addig azonban el kell még jutni!
Szerintem ne lovalld bele magadat, várj még, próbálgasd az érzelmeidet, adj időt magatoknak! A kistesót meg különösen ne sürgesd, nagyon korai és nagyon nagy teher lenne az még egy alig 18 éves srácnak. A szakítás, és az újabb magadra maradás egy második gyerekkel pedig nemcsak téged, hanem a kislányodat is nagyon megviselné. Légy óvatos!
Amint említettem, a sok hasonló korú rokonom és barátaik ismeretében azt mondom, hogy ők még hamar lobbannak, de hamar éreznek más iránt is erős érzelmeket. Még nem alakult ki elég erősen annak a tudata bennük, hogy mit is akarnak. Ez nem baj, nem szabad miatta haragudni, életkori sajátosság.
Bocsi, hogy lehangoltalak, lehet, hogy a te fiúd egészen más Kép, de azért érdemes átgondolni, amit írtam!
Kíváncsi
 


Vica!

Mivel te sem vagy regisztrált felhasználó, ugyanolyan noname vagy, mint egy mezei névtelen. Az írásomban semmi bántó nem volt, úgyhogy a leköcsögözés több, mint túlzás. Úgy is mondhatnám, hogy jó lenne,, ha visszavennél, mert én is elő tudom venni a rosszabbik stílusomat. Csak minek? Biztos nem vagy te pszichológus? Hol érzed a hsz-omból az irigységet? Nyoma sincs. Ennek pedig egyszerű az oka: semmi irigylésreméltó nincs abban, ha valaki egyedül marad egy gyerekkel és azon tipródik, hogy mi legyen az újabb kapcsolatával, mert az illető több, mint fiatalka.
Kíváncsinak igaza van: a megcsalós és a semmibevevős topikokban ezer nő kesereg azon, hogy a férje 30 évesen, a 2. gyerek tájékán jön rá, hogy még nem élt eleget.
Egy 18 éves, bulizós, agglegény-haverokkal körülvett fiú meddig fogja magát jól érezni valaki más gyerekét nevelve? Minden cimbora őt fogja ugratni. Én inkább még járnék vele, nem kötném össze az életünket.
Névtelen
 


Sziasztok!
Igazatok van, egy ilyen fiatal ember nem alkalmas a családalapításra. Valóban nem élte ki magát, teher lesz számára később mind a kapcsolat, mind a gyerek. Pláne egyszerre 2!
A haverjai majd még nagyban buliznak, ő meg otthon ülhet "anyuka" szoknyája mellett, hallagatva a csecsemősírást.
Nem adok nektek 1 hónapot és lelép. És igaza van...Ezzel a felvetéseddel szerintem inkább riasztod...
Ha szeretitek egymást élvezzétek kettesben (hármasban) ameddig lehet, és ne bonyolítsátok túl...nincs értelme. Az idő meg, vagy így, vagy úgy, megoldja majd a problémátokat.
Egyébként ugyanez a probléma fordított helyzetben.
Bocs, ha kicsit nyers voltam.
 
 


Sziasztok!
Vica: Ez a köcsög tényleg durva volt!Kép

Kiváncsi: Nem kell eltartanom. Dolgozik, jól keres és mellett tanul. Én is suli mellett dolgoztam már 16 éves koromtól. Én már 14 évesen a szüleimtől külön, más városban sőt más országban jártam középiskolába. Tök egyedül éltem 4 évig. Suli mellett dolgoztam. 4 év alatt leérteségiztem és 2 szakmát tanultam, meg még dolgoztam is mellette. Őt sem kell eltartani. Mellesleg az anyukája nagyon csíp engem! Apuka nem foglalkozik velük!

Nem én akarok annyira hozzámenni, hanem ő akar mindenáron engem elvenni. Ő akarja, hogy szüljek neki babát. Én is szeretnék még egy babát csak nem most. Várnék még legalább egy évet. De ő állandóan azt szajkózza, hogy negyo szeretné ha most készítenénk. Nem értem én ezt a srácot. Komolyan! Vannak közös ismerőseink, mindenki azt mondja, hogy "miért ne, he már annyira akarja...." de én nem vagyok biztos benne..meg ehhez 2 ember kell....
Na mindge ymajd lesz valahogy. Még egy kicsit várunk. Megpróbálom elhúzni. Majd titokban szedem a fogigátlót Kép

Egyébként ha ismernétek megdöbbennétek, hogy mennyire felnőtt a gondolkodása. Azért hittem róla, hogy sokkal idősebb.Istenemre mondom olyan 22-23-nak saccoltam. Sőt! Meg aztán saját üzlete van....szóval teljesen kikészültem amikor közölte, hogy 18 lesz!

Csak én nem szoktam nagyon eljárni otthonról és nem tudok hol ismerkedni. Ő meg csak így jött az életünkbe, mint derült égből...

Na eldugulok.
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Ettől még igaz az, hogy ő nagyon sokat változhat. Ha te 30 felett lennél, ő meg olyan 25, akkor azt mondanám van benne ráció, de így nem sok.
Titokba pedig ne szedjél fogigátlót, vállald be nyíltan a dolgot, hogy még nem. Nem késtél le semmiről és ő sem. De az őszinteséget így nem szabad eljátszani.
Andri
 


Meg ne kövezzetek, de az is elkpzelhető, hogy esetleg vannak langyos hajlamai, és azért erőlteti ezt,,mert így bizonyít maga és a haverjai, esetleg a családja előtt? (Apuka tojik rá-ez is intő jel)
Névtelen
 


Enikő,
nyugi, nem lebeszélni akartalak! KépKépKép Csak felhívni a figyelmedet néhány várható nehéz helyzetre. De ha nálatok ez nem így van, akkor egészen más a helyzet! Akkor viszont csak annyit tudok mondani, hogy a saját fejeddel és szíveddel gondolkozz! Gondolom, úgyis azon vagy, hogy elkerüld a korábbi eset buktatóit. Kép Ne hagyd magad sürgetni, ha fontos neki a házasság, várni is tud rátok!
Kíváncsi
 


Adri: Azt hiszem igazad van.

Névtelen: Hát én nem vettem észre rajta, de sose lehet tudni Kép Szerintem inkább a "család", mint olyan hiányzik neki! Anyukája elég soakt dolgozik, alig van otthon. Apukája nem él velük és nem is nagyon foglalkozik a gyerekével. Szerintem inkább igazi családra vágyik, és azt nálunk megkapja.....

Kíváncsi: Ha fontosak vagyunk neki, akkor meg is teszi, ugye? Kép Mármint, hogy vár még!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!
Sokat gondolkoztam és egyre jobban kezdem úgy érezni, hogy nem kéne belevágni. Mindenki ellene van itt a neten. Csak azok vannak a kapcsolatunk mellett akik személyesen is ismernek bennünket Kép De hát ők lehet, hogy elfogultak Kép Azért is kérdeztem a véleményeteket kivülállóktól. Ti objektívabbak vagytok!
Köszi a véleményeteket. Elgondolkodtatóak voltak.....
Pussz
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Bíztatnálak azzal, hogy ha eltelik egy-két év, és a helyzet változatlan, akkor vágjatok bele, addigra az idő is titeket igazol. Akkor sincsen még késő semmihez sem.:-)
Andri
 


Enikő!
Nehogy most meghátrálj!Kép Inkább mindenki okulására elmesélem a mi tündérmesénketKép
Valaki feljebb azt írta, hogy egy 18 éves fiú nem felnőtt még és nem hozhat racionális, életreszóló döntéseket.
Az igaz mese:
Megismertem egy rettentő jóképű fiút edzésen, aki aranyos volt (26 nak néztem a komolysága miatt), kedves, udvarias, okos. Összejöttünk, és kiderült, hogy 18 éves, 5 évvel fiatalabb nálam. Egy héten belül (két nap együttlét után) megkérte a kezem és én igent mondtam. Hét hónapon belül tartottuk meg az esküvőnket egy nappal a 19. születésnapja betöltése után.Kép Több mint három éve vagyunk házasok, és egyre jobban rajongunk a másikért! Vele tökéletes az élet, a szerelem a szex;)
A héten születik meg első kisbabánk akit már évek óta terveztünk és vártunk.
A megbízhatatlanságról:
A három év alatt annyit dolgoztunk, hogy saját lakást vásároltunk (igaz lakáshitelből) és most csak az ő fizetéséből élünk, mert engem kirúgott a főnököm amikor kiderült, hogy babát várok.Kép

Ha engedtem volna a kapcsolatunk ellenzőinek és a vészmadarakra hallgattam volna, most nem itt tartanánk.Kép De a szívem vezetett amikor két nap együttlét után igent mondtamKép

Enikő!
Szerintem próbáljátok ki együtt, ha nem is hivatalosan, de költözzetek össze, kóstolgassátok egymást! A korkülönbség ne legyen akadály!Kép
Puszi!

 


Hicudzsi: Épp ma kaptam TŐLE egy szerelmes levelet. Olyan édes Kép Ő még ír ilyeneket... Megőrülök érte, komolyan.Kép
Puszika
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Hajrá! Kép
Névtelen
 


Enikő!
A versirásból is látszik, hogy egy romatikus alkat, és aki nagyon romatikus az álmodozó.
Lehet, hogy jól hangzik, házasság, család, de más álmodozni róla és teljesen más a maga valóságában!
Nehogy aztán a rózsaszín álmok egyszercsak szertefoszlanak...mert megint más álmodozni egy babáról úgy, hoögy mondjuk a családba elmegyek párszor és eljátszadozom a bébivel...
Igen, de utána hazamegyek!
Más, ott 18 éves fejjel egy mindennapos rutinná váló valami és más párszor élvezkedni...

Hicudzsi!
Gratulálok! Szerintem nagy szerencsétek volt!
Egyébként 3 év még nem nagy idő...majd 13 múlva...
 
 


Enikő
Az én férjem még nem volt egészen 18 amikor öszeházasodtunk /szülői engedély kellet hozzá/ igaz hogy én is csak éppen nagykorú voltam tehát a korkülöbség nem állt fenn, de én láttam/látom ma is több mint 11 év házasság és család hogyan nyomja rá a bélyegét egy ilyen fiatal fiúra.
Nekünk is voltak álmaink, ő is-én is lényegessen komolyabbak voltunk mint az átlag, de akkor is nagyon fiatalok.
A párom is dolgozott és tanult alig kaptunk segitséget mégis megéltünk abból ami volt....
De itt a gondolkodás mód a lényeg...mégegyszer nem kötném őt így gúzsba még ha ez kicsit rossz szó is.
Természetes hogy szerelmesek vagytok és ez tényleg nagyon tuti vigyázatok is egymásra, de te vagy a bölcsebb és a tapasztaltabb főleg mert már van egy gyermeked és egy csalódás is mögötted, ne akard ezt mégegyszer.
Mi van ha a lila függöny lehull és ő rájön hogy még fiatal élni akar stb. ott állsz két gyerekkel egyedül?
Ne azért ne menj hozzá még feleségül és szülj még egy babát mert mi itt azt mondjuk hanem azért mert látom rajtad hogy bár nagyon szereted te is látod a buktatókat.
Nem vagy te még olyan "öreg" hogy ne várhass néhány évet nyugodtan addigra kiderül mivé válik a kapcsolatotok!

Egyébként a szüleim közt 5 év a korkülönbség apukám javára, ő 19 volt míg anyu ugyebár 26 amikor összeházasodtak, ráadásul ez egy diák- tanár /középiskolai/ szerelem volt!
Tiszta botrány, nem? De a mai napig tart!

Példák vannak/voltak innen is onnan is, a te életed mi csak tanácsolhatunk de te döntessz, tedd ezt úgy ahogyan neked jó, csak ne feledd hogy a szerelem az elmúlik, vagy felváltja a szeretet és a megbecsülés vagy elszáll, de ezt még nem tudhatod!

A együtt élés jó ötlet, lakva ismeri meg egymást az ember. És ha elfogadsz még egy jó tanácsot bár már írta valaki, ne szedj tablettát a tudta nélkül, mert vannak férfiak akik ezt úgy élhetik meg hogy ők nem képessek gyermeket nemzeni ha hónapok után sincs "eredmény".

Sok sikert nektek!!! Legyetek boldogok!

/Én igenis irígy vagyok, olyan jó szerelmesnek lenni, de nem ez beszélt belőlem!/

Dzsili
 
 


OFF: 26 ev - 19 ev = 7 ev!!! Kép
Vagyis 7 ev a korkülönbség a szuleid kozott.Kép
Névtelen
 


Igen igazad van késő volt már számolni is elfelejtetem! KépKép

Dzsili
 
 


Névtelen
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

XBabázz lazán! - Teakiadó