A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Gica!

http://www.budapesthotelreservation.hu/ ... lya.HU.php

Bátran ajánlom kisbabával, kisgyerekkel. Hét közben érdemes menni, nincs akkora tömeg.

Judit

jucicuki

Lili, én azt olvastam h 6 hónapos korig mindenképp ajánlott sterilizálni. a tejjel érdemes vigyázni. annyira nagy macera? nemár! ;)

szeva Gica! elhisszük, h szépek, de egy-két fotót szívesen vennénk :D

Kép
an°°di

Lili :P
Mi, első (és második) gyerekes kismamik kicsit túllihegjük ezt a sterilizálást. Miután gondolom a gyerekeid már csúsznak-másznak és a szájukba is vesznek ezt-azt, de ha mást nem, a kezüket... a sterilitás már rég nincs sehol :wink:

Judit :P
Ilyen pici babákkal is lehet már menni wellnesselni? Pancsiztatok is a medencében? Ágyat Te vittél?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni, azért a túllihegés mellett sztem érdemes figyelembe venni, h nagyon gyorsan elszaporodnak a bacik a tejes/tápszeres üvegen/cumin. de mindenki azt csinál, amit akar.
a kezükön pedig a saját bacik és az otthoni kosz van. én sterilizáltam eddig, most pár hete csak hetente egyszer.
ami sztem macera, az a körömvágás. naponta-kétnaponta kell, még jó, h lábon lassabban nő. :? :lol:

Kép
an°°di

Hali!

Én minden alkalommal fertőtlenítem a cumisüvegeket. Mivel koraszülöttek, ezért külön ajánlották, mivel ugye hamarabb elkaphatnak mindent.

Mivel tápisok vagyunk, megcsinálok 1 teljes napi adag hamit, mikor elfogytak, 2 éttkezés között összagyűjtöm, be a mosogatóba, és rájukengedek annyi vizet, hogy ellepje, bele a fertőtlenítőt, fél órát benne kell hagyni, majd lemosom a cumisüvegeket, és bepakolom a mikrós sterilizálóba, ott meg 10 perc. Aztán csinálom a hamit. Max 1 óra az egész művelet.

Régebben csak mikrósat használtam, de mióta elkapták ezt a hülye vírust, így csinálom, mert amíg nem gyógyulnak meg, ne nyeljék vissza a saját bacijaikat.

Kép
Kép
labasv

Na de gondoljatok bele: a cumisüveget, cumit szépen elmosom vízzel és mosogatószerrel, majd alaposan leöblítem szintén vízzel. A csapvíz Bp.-en eleve jó, nem tartalmaz határérték feletti bacimennyiséget, az a pár csepp meg, ami rajta marad az üvegen, pláne nem. Tehát, itt nem a házikoszról van szó, a tejet meg szépen kimosom belőle, az sem marad benne.

KépKép
lili73

Lányok, én még mindig sterilizálok. :? Az a tuti :wink: Nem nagy macera szerintem és a lányok egészsége megér ennyit :!:

Fanni!
Mi megpróbáltuk, de szerintem gyereke válogatja. Pancsiztunk, de mi ugye előtte már jártunk babauszira és csak a mi gyerekeink voltak most a medencében, mert olyan kevesen voltak a szállóban. Ágyat adtak. Gyerekágyneműt, törölközőt is.

Judit

jucicuki

Lili: Semmi probléma azzal, ahogy Te csinálod. Én még élvezem is :oops: Szerintem a lányaimnak sem lenne semmi bajuk, csak magamat nyugtatom. Bár így betegség alatt szerintem nem árt.

Kép
Kép
labasv

Lili, csinálod, ahogy tetszik. de tényleg ;) én biztosra próbáltam menni. és eddig egyszer voltak betegek (azaz csak Petra): vírusos torokgyulladása volt (h azt honnan, fogalmam sincs.. sztem a kórházban kontrollon)
ja, ha van mosogatógépen, nem kell sterilizálni, én úgy tudom. én mondjuk még most sem használom a cuccaik elmosogatásához a mi szivacsunkat. :oops: 8) evvan

Kép
an°°di

Andi!

Megnéztem a képeket! ÉÉÉÉÉÉÉÉÉdesek!

Judit

jucicuki

Lili!

Mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó. Én így vagyok nyugodt :oops:

Judit

jucicuki

Legjobb annak, aki csak ciciből etet :lol:

Köszi Judit, mi is szeretnénk majd menni babaúszásra!
Úgy várom már a kicsinyeimet :oops: de persze még vagy 10 hétig maradjanak odabent...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Ezen a topikon senki sem írt róla, de szombaton, 19-én bababörze lesz a BNV-n. (A pavilon) Csak úgy írom, hátha valakit érdekel. A Kismama magazin szervezte.
Mi megyünk, állítólag sok akció várható.
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Én is akartam menni a lányokkal babaúszásra, erre akárhány dokival beszéltem, mind kiakadt, hogy tele van bacival a víz, meg az anyukából mindenféle belekerülhet a vízbe, ami árt a babának :?

Pedig már rákészültem. Mindegy. Majd uszizunk a kádban. Viszont a babamasszázst nagyon ajánlják. Van tapasztalatotok?

Kép
Kép
labasv

Fanni, akartam mondani, ha tehetitek, akkor a Rota elleni szérumot vegyétek majd meg uszi előtt.
Labasv minden doki mást mond :roll: mozgásfejlődésnek jót tesz...ez is olyan dolog, hogy döntesz valahogy és úgy csinálod és imátkozol, hogy ne legyen semmi gáz.
Mi masszírozunk, gyerekek szeretik, jó, mert Ati is csinálja, így családi program.

Judit

jucicuki

Judit, a galyatetős képek mind tutijók! és olyan kis helyen elférnek? :shock: nálunk megy ám a cséphadarás, iylet el sem tudok képzelni ;)
jó az alulról megvilágított medencés kép :)
a csajsziknak nem lesz fülbevalójuk? (volt már tróla szó, tudom, de nem emlékszem :oops: )
na, el sziesztázni
:arrow:

Kép
an°°di

Lili: azt hiszem en vagyok a topik leglazabb es lustabb anyukaja, en mar kb. 4 hos koruktol nem sterilizalok, mosogatogepunk van de nem mindig abba tesszuk bele, sokszor kezzel mossuk el. Szajgombaja csak Annanak volt az elso honapban (akkor meg sterilizaltam) azota nem, semmi bajuk. Strapabiro gyerkocok ezek! :lol:
El Bandi mondta egyszer a Rem rendes csaladban hogy minnel tobb szemetet eszunk annal ellenallobbak leszunk mint a csotanyok, azok am az igazi tulelok! :mrgreen: Na jo lehet ez durva volt. Bocsi! :oops: :lol:

Gica: orulok Neked, jo regen irtal! Kuld el nekem a kepeket, en lekicsinyitem es folrakom ide! :wink:

kakakiszedes es zoknifolhuzas utan folyt. kov.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!
Lili!
Én sem sterilizáltam max.naponta 1szer :oops: Az igaz hogy külön mosogattam a cumis üvegüket(külön edényben,külön mosogató kefével amit csak arra használtam)Először 1 éves korukban voltak betegek.Pedig 33 hétre születtek!
Tonti!
:D :D :D :D Nagyon bírom El Bandit :D :D :D

bognartundi0727

én nagyon ritkán adok nekik csak cumisüvgből papit. azt sterilizálni szoktam de nem nagy macera egyszer kétszer. amúgy ha sokat kellene, akkor sztem én sem bírnám :oops:

Amúgy nekem is mondta a védőnő, hogy elég 3 hónapos korukig sterilizálni, m utáűnna úgyis kúsznak -másznak. mindent bevesznek a száőjukba. amúgy meg jól el kell mosni az üveget és nagyon jól átöblíteni.

de persze mindenkii úgy csinálja ahogy neki jó.

Tonti:
Egy kis kosz tényleg nem árt :wink: :lol:

szanet

Lenne egy kérdésem:

a lányok nagyon sokszor esznek azt mondták, h ez normális. 3 hetes növekedési ugrás vszínűleg. ennek kb 4 napja.azóta a helyzet még durváb.ott tartunk, h le sem szálnak rólam a lányok. egész nap szopiznának. kb fél óránként. tegnap 10től du 5 ig nem tudtam letewnni őket.aztán aludtak 6 ig , megint szopi, majd fél8ig aludtak megint 1 órát és megint a nagy oirdítás ciciért. ma 10 től fél 4ig csüngtek rajtam. most kinyitottam rájuk az ablakot és elaludtak. de fél órát ordítottak ígyis a ciciért .

veletek is volt ilyen-???m én már nagyon ki vagyok ettől fáradva..
enni sem tudok tőlük. mert szó szerint nem tudok felállni. valamelyik mindig szopik. és ált. egyszerre akarnak. mert ah külön lenne, akkor még úgy ahogy tudok közlekedni egy gyerekkel.

és éjszaka is alig aludtak.

szanet

Gica: igen, nagyon furi hogy amit Mo-on egy eves korig nem ehetnek a gyerekek (narancs) itt az elso gyumik kozott szerepel vagyis 5 honapos kortol ajanljak, es itt a barackot nem lehet/ne enni egy eves korig a magyaroknal meg igen :shock: szoval en nem hiszek se ennek se annak igy az enyemek mar ettel narancsot is, barackot is. :lol: Ja, itt a spenotot se lehetne. :?

Szoval az enyemek mar esznek majd mindenfele gyumit (kiveve apromagvas) majd minden zoldseget (kiveve kaposzta) es a husok kozul: csirke, pulyka, marha es birka. :roll: :wink: :D Babajoghurtot jovo heten kezdjuk.

Tabla:
Kép
Csilla ird meg az adataidat legyszives!

KépKép
KépKép
tontica

Kép

KépKép
KépKép
tontica

Szanet: lehet novekedesi ugras de lehet most alakul ki a kereslet-kinalat a tejcsi mennyiseget illetoen. Minnel tobbet szopnak annal tobb tejed lesz. Lehet amennyi eddig eleg volt Nekik az most keves, kis adagokban esznek es sokszor. Az en fiamnal is igy volt, egesz nap szoptattam fel orankent szinte, en nem birtam tovabb (es hamar tapit kapott) de Neked kitartas! A suttogo azt irja hogy 3 orankent szoptassunk szigoruan meg akkor is ha sirnak, nyoszorognek stb. mert ugy nagyobb mennyiseget szopnak ki es mindig tovabb birjak. De csak Te tudod mi a jo Nektek es hogy mennyit birsz!
Mindenesetre nagyon tisztellek es becsullek hogy ilyen ugyes es kitarto vagy!

KépKép
KépKép
tontica

Szanet ez baromi fárasztóan hangzik. nálunk iylen nem volt, mert a koraszülött osztályon "benevelték" őket (nem is akarom tudni, h mennyit sírhattak, míg megszokták a 3 óránkénti evést): tényleg csak szoptatásra engedtek be és akkor is volt egy 45 perces időlimit. én ezt tartottam többé-kevésbé otthon is. ha már beletanultak abba a fegyelembe, legalább tudtam aludni 1-2 órákat. és így is durva volt! részvétem.
nem próbálod meg, h kicsit kihúzod az etetések közti időt? mindig csak egy picivel told ki, hagyd h picit várjanak. lehet, h hülyeség, de "ami jó a mamának, az a jó a babának"
keveset szopiznak? méred őket kaja előtt és után?

Kép
an°°di

Tontica, a suttogó nem szigorúan 3 órát ír, hanem h azért jó időre szoptatni, mert ha evés után 2,5 órával sír a baba, akkor valószínűleg éhes. ha fél órával evés után, akkor valószínűleg más a gond. lehetsz rugalmas (2-4 óránkénti etetés), de nem kell minden sírásnál etetni! ebből még hasfájást is lehet csinálni, ha olyan a baba gyomra...

Kép
an°°di

Andi: igen, igen, ezt irja! Koszi!

KépKép
KépKép
tontica

Tonti

köszi a dícséretet. :lol:

Andi

hidd el én is mindig azzal kezdem ha hamar sírnak, h más gondot keresek:pisi, kaki, büfi stb.... de sajna mindig(90%ban) az a vége , h kajcsi kell. ma a játszószőnyeg rúdjához tettem őket amíg a szopipárnát megcsináltam magam köré és addig ők a rudat rágták, szopizzák, pedig fél órája ettek :shock: :lol: vagy ha nem azt , akkor bármit, kezüket ruhájukat, apa orrát..... szóval gondolom, h éhesek....

Na én adok nekik enni , amíg bírok, aztán bízom benne, h beálla kereslet-kínálat hamarosan, különben zombivá válok :shock:

szanet

Amúgy a suttogó ikres anpirendjét csinálja valaki? mikor lehet azt elkezdeni? én gondoltam úgy 3 hónapos koruk előtt nem , m nagyon kicsik. de leht, h ez hülyeség.

Van vki aki egyszerre szoptatta az ikreket? meddig tudta? mert nekem még most megy, de ha nehezebbek lezsnk, gondolom már nem bírom majd őket. akkor mindenképp kell valami oylan, h egymás után egyenek, m különben káosz lesz....

szanet

sztem érdemes mielőbb elkezdeni vmilyen napirendet. legfeljebb nem lesz belőle semmi ;)
a szopiigény pedig nem csupán éhség miatt van, ha így lenne Hubát az elején kb 23 órán át szoptathattam volna. cumit nekik! :lol:
és nagyon kicsik? a Te gyerekeid? :shock:
én mindig egymás után szoptattam őket. az egyszerre szoptatás röhögőgörcsbe fulladt 8)
és ha fél órával kaja után eteted őket, mennyit esznek? méred őket? (nem válaszoltál)
na, léptem játszani
:arrow:

Kép
an°°di

sziasztok :D
megjöttünk dokibácsitól minden okes(így is maradjon)
drágaságaim 850gr és 880gr ,és képzeljétek diétáznom kell merthogy már 11kg.-ot híztam és még csak most jön állítólag az igazi növés :shock: pedíg oan éhes vagyok mindíg,és édeset akarok :cry: na mindegy babókért mindent megpróbálok csoki süti helyett joghurtot és gyümit enni.
doki azt mondta 2-3 hetente menjek,hogy minden rendben legyen.
sterilizálásról látom megoszlik a vélemény,én az aventes mikrós sterilizálót vettem szerintem az nem lesz olyan nagy macera bedobni a mikróba,
szanet a suttogó az a könyv :?: most kaptam meg a suttogó 2.könyvet kiváncsi vagyok milyen,ráugrok majd az olvasására :D

lanyané

Tontica!adataim :)

Fiu-lány?szeptember 5,spontán,Péterfy korház,Máté 6 éves

Köszönöm!!!!!!!!
s.csilla

Juci

Nagyon cukik a csajok ahogy dumcsiznak.

Tonti

Én is röhögtem,mert nem az enyém mind a négy :lol:

Lanyané

Sajnállak a diéta miatt.Én +18kg-nál járok,de nem éheztem egy percet sem.Szerintem nálad is sok a víz.Próbálj kicsit(kicsit sokat )feküdni és meglátod a csodát.Nekem a szombati fél napos fekvésem eredménye 1,5kg mínusz és előjött a bokám meg a lábszáram olyan piszka lett,hogy megijedtem.Azért most már visszanyertem az elefánt lábaim,mert azóta nem fekszem.(majd hétvégén)

Sterilizálás
Én elkérem az öcsémék mikrós sterilizálóját,ha befér a mikróba akkor használjuk.Ha nem,akkor marad a fertőtlenítő lötty.Amúgy hála az égnek van mosogatógépünk.Ami nem pusztul el 65 meg 75 fokon,az megérdemli,hogy életben maradjon.
Vendég

Lanyané szuper,hogy babokkal minden rendben!!ENgem az elevitről tiltot le a dokim(nemtom miért?)de nemrég vettem egy nagy csomagot éss beszedem.Sajnálom hogy diétáznod kell,mert mostmár én is egyfolytában csak eszek és nem is akármit :oops: (zsiros kenyér parival ez mindig jöhet)De a babokért mindent :!: :!:

ja , hol vettem a rozsaszin gatyot?
s.csilla

banika megpróbalok feküdni de olyan nem jó sehogy.
nem tudja valaki hol találok olyan táblázatot ahol a babák súja ép hány hetesnek felel meg :?:

lanyané

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1208450848.7206.jpg[/img]

[/img] Kép

Ma reggeli pocak(a fekete előnyösen slankít) :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lanyané
Én sem tudok feküdni,de a hétvégi betegség rádöbbentett a jótékony hatására.Amúgy még dolgozom,mert nem bírok magammal itthon és nem kell megszakadnom munka közben.Most meg ráadásul szigetelik a házat,úgyhogy jobb is ha nem vagyok itthon,mert csak idegesíteném magam.
Táblázatot nem tudok,nekem 27 hetesen voltak 880 és 1000 gr,amikor valójában még csak 26 hetesek voltunk.Azt mondták nem kicsik.Legalább neked sem kell a súlyuk miatt aggódnod.
Mindjárt kimásznak belőlem(de felfelé)
Vendég

Csilla
Zsíros kenyér parival nyam-nyam.Én szalonnáért voltam megveszve.
Elevit
Én nem szedtem mert kicsinálta a gyomrom,mégis 2 kilósak a kölkeim már most.A szalonnát jobban bírták. :lol:
Vendég

Andi!

Nem így aludtak ám, csak a fénykép miatt raktam őket egy ágyba. Nekem a 120*120-as járóban is folyton szét kell őket ültetnem, mert tépik egymást :lol:

jucicuki

na megmértem

Janka

szopi előtt 3140g 20 perc szopi után 3190g +50g , majd10 perc szünet majd 5 perc szopi +10g
aztán ordítás ezerrel +70ml tej cumisüvegből

na most csönd van :lol:

Anna

szopi előtt 2770g 20 perc szopi után 2830 g +60g, majd 20 per újabb szopi+ 10 g, aztán megint 10 perc szopi +10 g

és úgy nézett ki, h először együtt szoptak 20 percet, majd felváltva, közben a másik elvolt kb 5percet, majd üvöltött....

sajnos ara sincs időm, h tejet fejjek le :cry:

Ja és Janka visszabukott egy csomó tejcsit

mennyit kell eyszerre szopniuk?

szanet

cumi:

nagy cumiellenes voltam, most meg inkább tömném beléjük, csk hagyjanak 10 percre nyugtot nekem is, de sajnos nem kell nekik. ma Jankának 10 percig raktam a szájába. végül úgy üvöltött, h a cumit tartottam a szájában. feladtam.....

szanet

Lanyané!
Maradt a 2 lány felállás? :lol:

Tontica!
Átírnád az én adataimat is?A Zoét töröld ki légy szives a nevem mögül,mert az az egyik lánynevünk volt,nem az enyém.A babák nevét is írd át légy szi,mert végre megegyeztünk a párommal:Marcell és Valentína.A szexárdi városi kórházban szülök,nem a szegedi klinikán.Köszi :mrgreen:

Szanet!
Nem lehet,hogy csak ciciznek meg anyáznak és nem is éhesek!? :lol: Meg ha órákon át szoptatsz,akkor mikor alszanak?Pedig szerintem az is van olyan fontos,mint az evés!
Az én lányom is próbálkozott ezzel,hogy minden etetésnél lecsaljon egy félórát,de én nem hagytam magam!Bár az igazat megvallva én nem vagyok híve ennek az igény szerinti etetésnek.Három óra nem olyan nagy idő,amit ne lehetne kibírni egy jóllakott babagyomornak... :wink: És igy normál keretek között tudtam tartani a napjainkat,nem kellett egész nap félmesztelenül ülnöm a fotelban! :lol: :lol: Persze a dupla-bébi biztos más kicsit,de én náluk is be akarom tartani az időket,feltéve,ha nem születnek sokkal hamarabb,mert akkor nem fog menni a 3 óra.

binyek

binyek

és mit csináltál, ha hamarabb akart enni?hallgattad, h sír?v hogy vetted rá, h 3 óránként egyen?

amúgy eddig nekem is kb 3 óránként ettek

ilyen 10 perceket alszanak. persze van, h alszanak többet. pl ma fél 4től fél 6 ig :lol:

szanet

Sziasztok!
Szanet!
Úgy tudom a tejmennyiséget úgy kell számolni hogy baba súlyax1,5:10 Ez a napi tejmennyiség amit meg kell enniük (papír szerint),ezt kell elosztani annyiszor ahányszor esznek,így jön ki,hogy egy evésre mennyit kell enniük.Azt hiszem így számolják ki az adagjukat!
Még ezt találtam:
Az újszülöttek többsége tíz perc alatt, de 20-30 alatt biztosan jóllakik. Csak kivételes esetben érdemes ennél hosszabb ideig szoptatni. A szoptatás elején a gyermek az alacsony kalóriatartalmú előtejet kapja, amely segít legyőzni a szomjúságérzetet. Amennyiben a szoptatás tovább folyik, a tej megváltozik, kalóriában és tápanyagban gazdag utótej választódik ki, amely megfelelően fedezi az újszülött szükségleteit.
yakran előfordul, hogy a kicsik szopnak egy darabig, majd abbahagyják, "buknak" és utána folytatják a szopást. Ezt nem minden esetben a túl sok vagy mohó evés okozza. Bő tejű édesanyáknál az újszülött gyomra megtelik előtejjel és azért bukik, hogy az utótejet is belakmározhassa.
Amennyiben a baba heti súlygyarapodása 150-300 g között van, és a közérzete jó, akkor biztosak lehetünk abban, hogy eleget szopik. Ha a csecsemő nem az ideális határok között gyarapszik vagy nyugtalan, nem tűr el 2,5-3 órát etetés nélkül, akkor forduljanak orvoshoz vagy a védőnőhöz.

bognartundi0727

Binyek!
Az én lányaim 33 hétre születtek,de őket is csak 3 óránként kellett etetni!
Szanet!
Szerintem is bírd ki valahogy a 3 órát,mert nem fogod bírni!!

bognartundi0727

Banika!
Még mindig nagyon szép kismama vagy!!! :D

bognartundi0727

Mi 4 óránként eszünk, plusz-mínusz fél óra általában, ha nagyon nagy a nyűgi, akkor 3 óra után is eszünk néha, de mégis az átlag a 4 óra. Orvos mondta, hogy így legyen, mert ezzel is csökkenthetjük a hasfájást...Nem tom, ez így van e... :oops:

Eleinte 3 óránként volt. 1 hét volt az átszoktatás, de utána tényleg jobb volt. Nekem is, mert nem volt a nap egy véget nem érő etetés.

Most 110-et esznek napi 6X. 1 hét múlva pedig kezdjük az almát. Doki mondta ezt is. Állítólag a rost bevonja a mittudoménmit, és attól méginkább nem fog fájni a poci.

Kép
Kép
labasv

Tüncikém
Köszönöm.Ma teljesen úgy éreztem magam,mint egy energiabomba.Bár inkább egy időzített bomba vagyok.Akárkit hívok telefonon,mindenkire a frászt hozom.Ha meg véletlenül nem veszem fel,akkor hívják a pasimat mert biztos vmi baj van.Olyan jókat mosolygok rajtuk(pedig csak aggódnak szegénykéim)
Vendég

Banika!
:P :P :P
Örülök hogy jól érzed magad!Kívánom hogy május végéig "ijesztegess" ok nélkül!!! :D :D

bognartundi0727

Május 23?Nem tudom miért,de nekem annyira tetszik
Vendég

köszönöm az infokat

kedden megyünk dokihoz. mindenképp beszélek vele, ha ez így folyik tovább.

szanet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?