A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Maggie, hát valóban, Ti szomszédaitok is lenni ufó! ;-)

Timi26: gratulálok a barátnődnek a babához! Neked meg óvatosan azzal a takarítás nevű sporttal!

Dettyk: Pankának sok-sok ++++++++++++++++++++!

Kép
Kép
irina

Jaj, a legfontosabbat elfelejtettem!!! :oops:

VikDan tudatosan elnevezte Rebekát! Konkrétan, ha nem látja, de hallja kiabál neki, hogy "Ttte-ttte", egészen amíg meg nem látja!!! :D :D :D De csak Rebekának csinál ilyet! :shock:

Kép
Kép
timi26

Az előbb próbáltam Bertust megetetni Zöldborsó főzivel amibe van egy kis csirkehúsi hát apám olyan pofákat vágott,hogy azt hittem mindjárt el is ájul de nem csak amit előtte megevett 100 mili tápit azt hányta sugárba rám :shock: :? Gondoltam én,hogy nem kéne nagyon erőltetni de minden új íz kipróbálásakor ilyen képet vág és utána azért meg szokta enni.Gáz mert feltankoltam belőle van vagy öt-hat üveg belőle.Akinek esetleg megeszi a babója az írjon privibe címet,szivesen elküldöm neki!Univer(zsenge zöldborsófözelék csirkehússal 2009 10.30-ig jó)Az első jelentkezőnek postázom!

Dettyk!Szegény Pankesz!!De mi történt vele,mi miatt lázasodott be?Bocs de lemaradtam róla :oops:

Timi!Bakker ennyit takarítani :shock: :shock: Én már a felsorolástól elfáradtam :oops: :lol: Azért vigyázz magadra!!
Vikdani :lol: :lol: 8)

KépKép
juba

Juba, Panka lázas volt 2 napig, minden egyéb tünet nélkül, elvittem dokihoz, és ő mondta, hogy a torka piros :cry: .
Ugyanezt az Univeres kaját Panka is kihányta :shock: :shock: :shock: . Nekem csak 3 üveg van belőle, hátha később megeszi :roll: .

Irina, nagyon köszönjük!

Timi26 , jó, hogy megvagy :D . Vikdan :lol: :lol: :lol: !

Boszitopik, mert az előbb írtam le, hogy Panka étvágya megcsappant, és az imént nyomta be a szokásos adag ebédjét, ami párolt krumpli, répa és alma egyvelege volt, de ha nem én csináltam volna, azt hittem volna, hogy sütőtök :shock: :shock: . Egy az egyben sütőtök íze volt :D .

Off, mert vannak Házdoktor funok :D : az előbb véletlen beleláttam egy kezdeti Vészhelyzetbe. Ti tudtátok, hogy House-ból a fekete srác gyakornokként Benton doki mellett dolgozott, még a szuperjó "Rossz" dokis időkben :wink: ? Hát innen a tapasztalat 8) . Sok mindent tanult a sürgősségin :wink: :lol: .
dettyk

Hello!
Minden új hírnek örül az ember lánya (fogak, felállás, fordulás, felülés gyógyulás stb stb...) de azt már csak nem hagyhatom szó nélkül, amit Dettyk írt a fekete drházas srácról. :lol: :lol: :lol:
Komolyan???? Ez tök jó. Tényleg megtanult akkor diagnosztizálni. :wink: :lol:

Mosószóda:
Mi itt szoktuk venni. 3 kg-os kiszerelésben
http://www.okoszolgalat.hu/

Én úgy adagolom, hogy 2/3 pohár mosószerhez teszek kb 1/3 pohár mosószódát. (Sztem csak akkor működik jól így folttisztítóként, ha jó minőségű mosóport használok. Sajna az olcsóbbakból több kell. :cry: Szóval úgy már nem is olcsóbb...)

Ágica!
Hévízgyörk! Nahát! Kicsi a világ! És miért költöztetek el?

Kaja mennyisége :
Gyümölcsből: kb egy üvegnyi, de nem mindig eszi meg. Olyan is van viszont hogy többet eszik.
Főzelék: Nagyon - nagyon rapszódikus: 50 ml-től 250 ml-ig.

Most vagyunk túl a sóskán. Csak úgy nyelte be. (Aki eszik sóskát, észrevette, a Babák kakija zöld? :shock: :oops: ) Ma kezdem a céklát.

Körkérdés:
Ti fagyasztotok kész főzeléket? Ma jóval több céklás-almás-krumplis sikerült csinálnom, mint ami 2 nap alatt elfogy. A maradék bébiételes üvegben mehet a fagyóba?

Isten éltessen Domi!

Rólunk:
Torokgyuszim van. Reggelra annyira fájt a torkom, hogy alig bírtam nyelni. És beszélni. (Utóbbinak Apa biztosan örül! :lol: ) Elmentem dokihoz, hogy hétvégére nem rosszabodjon a helyzet. Kérdeztem, hogy Botond elkaphatja-e. "Nem, csak nem nyalogassa a kanalát!" :lol:
Botó már csak állni hajlandó. :shock: Max térdeln, nagy duzzogva. :lol: Ami fél méter alatt van, az lerámolja. Tegnap a könyvespolc volt soron.
Teszek fel képeket majd.
Most megyek a gmail-re, mert látom vannak érdekességek. :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Irina! Zsófi mikor még nagyon picike volt, és csak egy cicim működött, tápszerrel pótoltunk. Az meg tehéntejből készül. Mivel nem lett semmi baja, én nyugodtan adom neki a tejterméket.
Na nem rég óta, a napokban kezdtünk. Tegnap túrókrémet kapott, ma a brokkolis ebédjében tejszín lesz, és adtam már gabonapépet, amit tejben kellett elkeverni.
Semmi baja! :D Te persze azért ezt szép fokozatosan csináld! Mi is így csináltuk, és most jutottunk el odáig, hogy ilyen tejtermékeket eszik.

Juba! ZSófi előbb ült, mint állt. De nem magától, hanem a pihenőszékben előre dőlt, és úgy kibalanszolt, majd ha leültettem, és egyenes háttal tartotta magát.
Magától még nem ül fel. Tett rá kísérletet, szerintem az később jön majd.

Zöldborsófőzi: Az nálunk sem volt menő. Mármint az üveges. Én szerintem csinálok rendeset, és azt adom neki.
Persze lájtos fűszerezéssel.

Timi26! VikDan nem semmi! Már ilyen korán milyen szépen kifejezi magát!!!! :lol: És milyen klassz tesók Rebussal! Láttam ám a talin! Rebeka csak úgy puszilgatta! :D
Gratulálok a barátnődnek!

Regi! Ne rámold át az egész kecót! Gyere!!!!!!!

Ki akartam ma próbálni az ecetes öblítést. Emlékeztem, hogy van itthon ecet... Én nem igazán használom... Látszott is.... 2006-ban lejárt... :oops: :lol:

Sense! Gyógyulj meg hamar! SZerintem Apa alig várja, hogy hallja a hangodat. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense! Én most fagyasztottam, de Aventes pohárba. Szerintem fagyaszthatsz üvegben, csak ne töltsd tele, hogy a megfagyott főzi ne pattintsa szét az üveget.

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda
Akkor Linda sem lehet semmi :) képeket is dobhatnál amúgy :) ha van egy kis időd.
Flamenco, tök jó, h csinálod, már nagyon várom a képeket ill videót :) ami jön.

Mesi
Zsófi kopp :( de ahogy leírtad ezt a baldachinos storyt :lol:
Zsófi :lol: :lol:
Nyamm túrókrémes desszert, hogy csináltad neki?

Maggie
Hurrá Hurrá!!

Tegnap két vagy három nagyobb fejbeverésen és üvöltésen majd vigasztaláson volt..:? Hajnalban fél 6kor kelt sírva és már nem is volt hajlandó visszaaludni, de azért csak fél órát aludt reggeli alvásként. Fél 11kor megint kiájult.
Hulla voltam én is, mentem vele aludni délelőtt,a maradék időben meg nem sok esélyem volt a kis garázda mellett írni.
Annyira anyás volt, szerintem az idő is tette. Olyan igazi klassz, tavaszi-sétálós volt :evil:

Motiot
Kár, h nem láttad hamarabb a talit :( remélem nyáron jöttök majd :) szegény Áron elhiszem, h furcsa neki a sok újdonság. De fog ő még jókat nyaralni itt Magyarországon.

Juba
Szorítok a sógornődnek++++

Heni
Nagyon jók a képek :) látszik, h ez egy jó nap volt.

Tegnap Lilla is nyűgös volt, de ma már jól van :) remélem minden baba kipihente a nyűgizést.

Anikó
Cuki :)

Kaja
Nekünk a tízórai szopit sikerült kiváltani gyümivel, és kb 120-140 gramm gyümit eszik meg, de érzem, ha hagynám meg tudna enni egy egész üveggel is 190 gramm.
Őszintén én nem mertem neki olyan sokat adni, mert féltem, h fájni fog a hasa, vagy visszabukja. Amúgy szokott még utána teát inni kb 50 ml-t.

Domi nagyon boldog hófordulót!

Irina
Lilla is felállt már, de nem tud stabilan úgy ülni, h előre mind a két lába, csak kicsit féloldalasan.

Timi
Minek ide aerobic meg ilyenek :lol: :lol: azért vigyázz magadra, főleg derékra.
Gratulálok barátnődnek, a szó szerint picúrhoz.
De édes VikDan :) ha esetleg fel tudnád venni :)

Lilla most a hebüüüü-nél tart meg a ba nál nincs baba azt már nem. Néha valami apa szerűt is hallni véltünk, hát persze az elfogult szülők :) ha nyűge van van nya...naaaa..annnnnnna vagy valami ilyesmi
meg maaaaa maaaa de nem egybe mondja, közbeiktatva egy kis hebüüüüü-t szóval tudja nyomni a panaszkodást :)
Ma apja itthonról dolgozott, ugye reggel element mint szokott, mert lecserélték a kocsin a gumikat és közben őt letettem aludni. Egy hatalmas fejbeveréssel kezdte már megint az ébredést (kezdem utálni a kiságyat-tiszta lila csík a feje a rácsoktól) és nagyon sírt.
Felvettem, vígasztaltam és hoztam ki (közben már apja is hazaért)...na azt az öröm sikkantást mikor apáját meglátta :) hát öröm hallgatni :lol:

KépKép
KépKép
fleur

Az ecetnek van szavideje :oops: ? Megyek, én is megnézem az enyémet 8) . Mondjuk én már kipróbáltam tegnap, és nagyon bejött :D ! Köszi!

Sense, én kaptam a barátnőmtől sóskát krumplival fagyasztva :D . Szerintem nyugodtan fagyaszthatsz. Ő gyogyótári tégelyeket vett, és abban fagyasztott, az üveghez nem tudok hozzászólni.
Sóskát még nem ettünk, de majd nézd meg, milyen lesz a cékla után :wink: :lol: ! Brutál :lol: :lol: !!
Gyorsan gyógyulj meg, nehogymá apa ne hallja napokig a hangodat :wink: :D !

Timi26, gratula a barátnődnek :D . A héten is halasszunk, nem akarok Vikdannak bacikat vinni :roll: .
dettyk

Mesi, az nem a gyártási idő :twisted: ? Én ecetem korlátlan ideig eláll :D .
dettyk

Emese!
Az ecet nem jár le!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Irina!
Botond is áll már, de üln még soha nem ült fel fekvő (mászó) helyzetből. Csak a babakocsban (autósülésben, ágyon) félig ültéből. Én is furcsállom. Azt gondolnám, hogy először stabilan ülnek, majd csak ezután állnak fel.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Na látom Dettyk, is erre jutott ecet ügyben. :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Vazze Dettyk! Most nézem! Tényleg! Korlátlan ideig... :oops:

Juhhéj! Van ecetem! Megyek mosni! :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ezt a képet egyszer már feltettem, Kiskolbiéknál készült. Itt látszik igazán, hogy milyen szépen ül.

Kép

Fleur! A túrókrémes desszert üveges volt, de majd én is gyártok! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja, és Zsófi bal térde tiszta lila-zöld folt. :( :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Csajok, köszi az ülésről szóló beszámolókat, ez is azt mutatja, hogy másképp van, mint az ember gondolná!

Sense, gyógyulj meg gyorsan! tudod: ++++++++++++++++ :-)

Gremese: igen, a savanyított tejtermékek (túró, joghurt stb.) viszonylag korán mehetnek (bár erről is láttam már többfélét: 8 hónaposan, 10 hónaposan...). Tehéntejet én egyelőre nem merek Ádinak adni.
Nálunk most az a gond, hogy amint adom neki a kaját, éktelen sírásban tör ki, fogra tippelek, pedig puha kis műanyagkanállal etetem és nem is érek az alsó ínyéhez gyakorlatilag. Ha jól rémlik, Regi írt a napokban vmi hasonlóról.

Kép
Kép
irina

Sense
Jobbulást! Mikor írod, h Boti már áll, mindig megijedek (mert hát ugye egy napon születtek...), de aztán eszembe jut, hogy óriási eltérés van a babák között /és Linda sem semmi hathónaposan a 4 kis sárkány fogával/ :wink:

Irina
Tökéletes pancser vagyok főzelék-mennyiség ügyileg, csak ránézésre adom 8) És "boldog együgyűség"-em hatására sosem adtam neki utána tápit, mi egyből kiváltottunk egy, majd két étkezést :shock:

Meryke
Nektek is jobbulást!!!!!!

Bongyi
Neked meg a géped javuljon meg, bár ezek túljárnak az ember eszén :wink: :P

Maggie
Nagyon jót röhögtem a magázódós-csókolomózós eseten! :lol: :lol: :lol: :lol: Szeretem az ilyen elegáns és nem alpári bökdösést (persze csak az arra "méltókkal"- nálunk van egy pasi, belülről törte ki az ajtaját, komplett elmebeteg, na Ő nem az a kategória, aki akár szivatásra is méltó lenne....) :)

Dettyk
Panka de jóóóóóóóóóó!

Timi
Gratula a barátnődnek! Nálunk a jegyzőm unokája született 2 hete hasonló méretekkel :)
Mondanom sem kell, takarításügyileg együttérzek 8) Nálunk 15 doboz magasodik, mivel semmilyen segítségem nincs, nagymama egy szál se a közelben, így szombaton Robi elviszi Lindát egy fél napra sétálni-kirándulni, hátha itthon a felét elpakolom :shock:

Kép
granda

És hát az éjszakai alvás továbbra is tragikus, minimum 10-szer, de inkább 20-szor ébred, csak a cumi nyugtatja meg, de volt, hogy 5 perc alatt kb. 10-szer kellett felugranom, mert akkora svunggal szívta a cumit, hogy az rövid időn belül kiugrott a szájából. Így az éjszaka első felét apa csinálja, a másikat én, hogy mindenki tudjon valamennyit aludni is. De mivel hajnaltól fent vagyok, fél 9-kor este már hulla vagyok. Csak őszintén remélem, hogy el fog múlni ez az időszak, de lényegében már 1,5 hónapja ilyesfélék az éjszakák. És az nem létezik, hogy ez állandóan fog- és hasfájás lenne/lett volna... Na, panaszáradat vége.

És akkor két kép Heni kérésére :-) az új ülcsiről, egy alvós és egy ébredés utáni: Kép Kép

Kép
Kép
irina

Irina
szerintem Ádi
egy új Van Gogh
vagy Móricz Zsigmond
vagy Darvas Iván
vagy Sinatra
vagy Rockefeller
lesz és olyan büszkék lesztek rá nagykorában, hogy eszetekbe sem fog jutni a sok éjjeli kelés!!!!
(Persze nem mintha ezen hírességek nyomdokain nem haladva nem lennétek majd Rá büszkék) :wink: :P

Kép
granda

Granda, édes vagy, köszönöm! 8)

Kép
Kép
irina

Irina!
Nem akarom propagálni a hülye cumitartó módszerem, de nekünk bevált. Botond dettó. Úgy szívja a cumit, hogy szinte azonnal kilöki a szájából. Ezért tartjuk neki, amíg elalszik. :oops: Akkor magától kiköpi. Ha nem tartanám, akkor nekem is 10 mp-enként kellene ugrálnom. Így változó idieg tart a visszaalvás, 1 perctől 10 percig.
Egyébként, annyira édes Ádó a képeken!!!!

Juhúúú!
Zsófi tényleg nagyon szépen ül. Mint a nagyok.

És akkor a képek:
(Most vettem észre, hogy állós képem alig van. Persze,mert állandóan ott vagyok mellette.)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

És küldtem egy videót is a gmailre.

ÓÓÓ Büszke anyukák!!!!! :oops: :oops: :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

[quote="irina"]
írta:
irina
Tegnap találtam egy Milupa-szórólapot a gy. orvosi váróban, azon pl. az áll, hogy "A gyermekorvosok 54%-a másfél éves kor betöltése után vagy még később, 3 éves korban javasolja a tehéntej bevezetését az étrendbe". Mit szóltok ehhez?

Irina, még erre akartam írni, csak elfelejtettem. Szóval ez úgy gondolom a "rendes" tejre vonatkozik. Tejtermékeket, illetve tejalapú tápszereket persze, hogy ehetnek, ihatnak, csak a rendes tejet szokták ajánlani, hogy két éves kor után vezessük be.
Egyébként nekem Ákoska tejérzékeny volt olyan szinten, hogy amikor csak szopizott, én sem ihattam tejet és ehettem tejterméket, mert azon keresztül is megkapta a cuccost és kiütéses lett. A tejtermékeket emiatt későb vezettem be és tehéntejet valóban csak kétéves kora körül kapott. Ezt csak azért írom, hogy ha van allergia hajlam, az szerintem már korábban, a tehéntej előtt is megmutatkozik.

KépKépKép
bongyi

Sense, ez a tapsi hapsi nagyos ügyes!

Granda! Hú, de jó zene, persze benne minden szerelem, fájdalom, szenvedély, kín! Nagyon bírom ezt a ritmust!

KépKépKép
bongyi

Juba
Az én barátnőm kislánya is sugárban hányt a zöldborsótól :shock: lehet csak egyenlőre nem bírja.

Sense
Akkor meg piros lesz a kaki?? :lol: kérünk helyzetjelentést
pakolás :lol: üdv a klubban :) még szerencse, h nekünk nincsenek olyan magasságban könyvek :)
Torokgyuszi :( remélem már jobban vagy, de amúgy hársfatea és méz ja és hagyma...soooook. :lol: azt is biztosan díjazza apa :)
Boti képek :lol: nem semmi a pasas :lol:

Irina
7-8 hónapos kortól a joghurt és túró adható. A Hipp-nek is van ilyen bébi desszertje, ami 7 hónapos kortól adható.

Mesi
Ecet :lol: akkor az enyémet is meg kell nézni :lol:
Pont ma láttam olyat a boltban :lol: hippes ugye?
Zöld folt...:? én mondtam....

Az én ecetem meg a te eceted :lol: b@sszus Mesi még be is dőltem neked :lol: :lol: én is sokat használom :lol:

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Köszönöm a dícséretet Marcika nevében!

Kajamennyiség: 300 ml-t simán megeszik Marci, persze attól függ, hogy mi van benne.
Pl. múlt héten összeturmixoltam neki egy negyed gyöngyimellet, egy májat, 2 répát és egy krumplit felhígítva a húsleves levével, és miután megette csak lesett, hogy hol a többi. Mi meg összenéztünk az apukájával, szóhoz sem jutottunk! Ma ebédre megevett egy céklát és egy krumplit.

Napi étkezésünk:
reggel: cici
tízórai: gyümölcs, utána tea
ebéd: főzi, utána tea
ebéd és uzsonna között: cici
uzsonna: tejpép vagy gyümivel vagy rizspehellyel
vacsi: cici
éjszaka egyszer ébred fel szopizni.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Timi26! De édes lehet VikDan!!!!

Irina! Lehet hülyeség, de nem lehet, hogy vízér van Ádi ágya alatt?

Sense!
Boti nagyon helyes pasi! Hogy tud pakolni!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sense, Boti csodaszép kisfiú! Futkoshatsz utána, ugye? ;-)

Bongyi, köszi a tejről írtakat!

Kép
Kép
irina

Fleur, Neked is köszi!

Anikó, erre már én is gondoltam (vízér), de nem tudom a mozaikokat összerakni: 0-2 hónapos koráig jól aludt Ádi, szopizni kelt fel, utána némi ébredések, majd 5-6. hónapban átaludt egy csomó éjszakát, most megint nem stimmol a dolog. Azért ennyire gyorsan a vízerek sem változtatják a helyüket, ha meg lenne alatta, miért ennyire ellentmondásosak az alvási szokásai?

Kép
Kép
irina

Dominak boldog hófordulót!

Sense: szerintem fagyaszd le nyugodtan a főzeléket. A céklától meg nemcsak a kaki lehet piros, hanem a pisi is, majd ne lepődj meg.
Nagyon tüneményes Boti :D

Mesi: nagyon ügyesen ül Zsófi :D

Kép
dotildi

Irina, kívánom, hogy mielőbb rendeződjenek az éjszakáitok!
Vízeres témához nem értek.
Nagyon édesen befészkelte magát Ádi az új ülcsibe :D

Dorkának mára kibújt a negyedik fogacskája, a jobb felső egyes! Végre! Éjjel többször is ébredt az áttörés miatt, de szerencsére cumival visszaaludt. És ma extra nyügi napja volt, alig tudott aludni napközben :cry: Remélem, a ma éjjel már nem riad fel rá szegénykém.

Kép
dotildi

Hello!

Most van egy kis időm, írok egy litániát! :lol:

Juba: jaj de jó, hogy negatív lett az eredmény!!! :D
Mi is Mildibé 2-őt eszünk, nyugi, nekünk sem elég egy hétig! Naponta 2x 3x esszük 150-250 milliket!
Sógornődnek drukkolok. Remélem nem a vérnyomás miatt fog kibújni a bébi, hanem saját akaratból! ++++
A borsófőzelék ViDannak sem jön be, csak amit én csinálok!

Maggie: a gőztisztítón én is gondolkodtam már egy ideje! :D Lehet, hogy egy olcsóbb változatra én is benevezek!
Mosó-szárító gép a volt barátoméknak volt. Csak bugyit-zoknit szárítottak benne, mert a ruhák nagyon összegyűrődtek a szárítás alatt. Nekik nem vált be, más tapasztalatot meg nem tudok!

Motiot: jaj, de kár, hogy nem tudtunk találkozni!!! :( Remélem majd legközelebb...

Irina: szomszéd: :evil: :evil: :evil:
Kajálás: én érzésre adom neki. A főzeléket általában mindig megeszi, bármennyit adok neki, a gyümit is, a tápszert nem mindig eszi meg...de hát igaza is van...amikor annyi más finomság is van a világon!!! :D
Milupa: azért egy tápszert és babatejet gyártó cégnek érdeke is fűződik ahhoz, hogy minél később kapjanak a gyerekek tehéntejet...de az is lehet, hogy van benne igazság... :roll:
Jó az új pihenőszék! Lehet, hogy lemaradtam, de miért is kellett újat venni???

Anikó: mondtam már, hogy Marcika tiszta apja??? Jaj, de édes ahogy olvas és alszik!!!! :D :D :D

Horcsog: VikDan is dülöngél jobbra-balra, amikor felhúzott térdekkel akar mászni! De azóta rájött, hogy a kúszás egyszerűbb, most abban dönt rekordokat! Főleg, ha meglátja a porszívó zsinórját!!! :shock:

Bongyi: ne szórakozzon az a net!!! :evil: :evil: :evil:

Sense: én annó Rebekának fagyasztotta bébiételes üvegben. Csak nem raktam teli és a tetejét sem tettem rá. Folpakkal takartam le. Bírták az üvegek! :D
A paradicsomtól is szép piros a kaki! :lol:

Gremese: köszi!!! :D Remélem ilyen jó tesók is maradnak!!! :D
Zsófi nagyon szépen ül!!! :D VikDan is szépen ül, ha a combjánál fogom...ha nem akkor eldől, mint egy liszteszsák... :roll:

Fleur: aerobik! :lol: :lol: :lol: Nem viccelek, de 4 takarítós nap = -1 kiló!!! Így már -7-nél tartok!!! :D Már csak 4-5 kiló és elérem a terhességem előtti súlyom!!! :lol:
(a fényképeket nézegetve rájöttem, hogy a talin azért nem látszott, mert olyan naci volt rajtam, ami feltolta a hasamat! De hát az a kedvencem... :oops: )

Dettyk: jó rendben. De jövő héten azért gyertek ám!!! :D

Granda: akkor neked is hajrá!!!
Nekem VikDannal együtt kellett megoldanom a takarítást (többek közt azért is tartott ennyi ideig), de szerencsére jól viselte...csak néha a létrát akarta kirángatni alólam, a száradó függönyt huzigálta le...a porszívózsinórról meg ugye ne is beszéljünk... :lol:

Dotildi: juhéjj!!! Megvan a 4. fog is!!! :D :D :D

Na most jól kiírtam magamból mindent!!! :shock: :wink: :D :lol:

Jó éjszakát!!!

Kép
Kép
timi26

Emmának boldog névnapot kívánok!

Kép

Panka, Szeli, K.Timi Ádija! Boldog hófordulót nektek!

Kép

Tényleg, Regi, hogy álltok?

Viranka, javult a hajnali ébredés, vagy annyira fáradt vagy, hogy nincs kedved géphez jönni?

KépKépKép
bongyi

Meryke, Maggie, Dettyk, remélem jobban vannak a csöppségek!

Kép

KépKépKép
bongyi

Boldog 7. hónapfordulót Pankának, Szelinek, Ádinak!

Boldog 8. hónapfordulót Zétinek!

Boldog 9. hónapfordulót Beatrice-nek!

Emmácskának boldog névnapot!

Kép
Kép
Kép
gremese

Bongyi! NAgyon jó, hogy ezeket a tejről leírtad. Remélem nem hamarkodtam el Zsófinál a bevezetését (idáig 1x kapott). :roll: Családban nincs laktóz-érzékenység, régen kapott tápszert, amiben van, és a múltkori tejes (és tegnapi tejszínes) hamitól sem láttam rajta semmit. Se pöttyök, se hasmenés, se pocakfájás.

Fleur! Igen, HIPP-es volt a túródesszert. Nem adtam neki oda az egész üveggel, mert nagyon tömény, és elsőre nem is kell, hogy megterhelje magát.
Tegnap uzsira azonban benyomott egy egész üveg áfonyás-almát. :shock:

Tegnap mindenért sírt az én drágám! Nyügi is volt, de ha valami nem ment neki (beakadt a lába), akkor is a teljes kétségbeesés fogta el. Próbálom lazán venni, és úgy segíteni neki, hogy nem én oldom meg a problémáját (nem kapom fel, hanem megigazítom a lábát).

Na persze más is van a háttérben: kibújt az 5. fogacska! :D
Dotildi, gratula Nektek a 4.-hez!

Mivel Zsófinak kettesével jönnek a fogai, pár nap, és kint lesz a 6. is.

Regi! Nélküled nem babanet a babanet!!!!!!!!!!!!!

Egyszer nekem is piros volt a pisim a céklától. Csak kamilláztam, hogy mi ez, de szerencsére hamar rájöttem! :)

Fleur! Zsófinak már nemcsak a térdén vannak kék-zöld foltok, hanem a szeme alatt is az arccsontján. :shock: Szegénykém. Néha azért körberakom párnákkal, zanyál is akkorát.... ha nincsenek ott a párnák....
De nem mindig, mert meg kell tanulnia esni. Múltkor írtam, hogy szépen megtámasztotta magát esésnél, és Timi26 írtad, hogy Rebeka kb. 1 hónap alatt tanult meg esni. Nos boszitopik lévén, azóta megint beveri mindenét, úgyhogy idő lesz megtanulnia esni. :)

Boszitopik: Jaj, jaj, nem nyertem meg az ötöst! :twisted: (Persze biztos nem ártott volna lottót is feladni a nyeréshez!) 8)

Irina! Én nem értek ezekhez a vízerekhez (talán nem is hiszek ezekben), de lehet, hogy meg lehetne próbálni utánajárni, hátha ez a gond.
Persze, ha ilyen rapszodikusan alszik Ádi, talán nem az a probléma... :roll:
A pihiszéketek kiru nagyon! No meg benne Ádó!!!!!!
Remélem a május végi margitszigeti talin találkozunk, és akkor meggyömöszölöm a Kiccsávót!!!! :wink:

Kiskolbi! Ne dolgozz annyit! Jelentkezz!!!!!

Timi26! Ez jó! Akkor én naponta végignyalom a lakást, ha 1 takarítós nap=-1 kiló! 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

MILÉNA!!! Ezt azért írom ekkora betűkkel, hogy ha hétfőn megint gép előtt leszel, és pörgeted a babanetet, akkor olvasd.
Nem tudom, hogy írtam-e már korábban....
Előző szombaton meséltük apóséknak, mikor ott voltunk, hogy Zsófi áll.
Zsófi nagyon nyűgös volt, tele volt a pelus, plusz már rég ebédelnie kellett volna. Nagyon kíváncsiak voltak, letettem a kanapéra, fel is állt, de én már vittem volna pelenkázni. Após meg állandóan azt hajtogatta, hogy tegyem be a rácsos kiságyba, hogy felálljon, és lefényképezze. Vagy 5x biztos elmondta.
Én meg nem tettem be, hanem vittem pelenkázni. És láttam rajta - meg olyanokat is mondott -, hogy megsértődött ezen.
"Persze ha ő kéri, nem teszem be.... ne is tegyem be sose, hoyg felálljon...."
Mivel egy gyereknek nem tudod megmondani, hogy várjál, most nem eszünk, mert állni kell, és egyáltalán... én vagyok az anyja, én mondom meg mi van, nem fogom betenni az ágyba senki kedvéért.

Tehát csak határozottan, ne hagyd, hogy agyonpuszilják Zétit, vagy olyat csináljanak vele, ami nem jó neki csak azért, mert ritkán látják!

(Apósék így is ki vannak akadva, hogy Zsófi állandóan a kezemben van, mert olyan anyás, hogyha egy centire is vagyok tőle, sem marad meg hosszabb ideig más ölében. De hát Ő ilyen.) :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Boldog 7. hófordulót Pankának, Szelinek, Ádinak!

Boldog 8. hófordulót Zétinek!

Boldog 9. ( :!: ) hófordulót Beatrice-nek!

Kép

Köszönjük a gyógypuszikat és a ránk gondolást! Tegnap voltunk doktor bácsinl és orrcseppet írt fel, aminek köszönhetően a ma éjszakánk lényegesen jobb volt. Először háromkor ébredt, majd ötkor(mindkétszer kiszippantottuk az orrát és aludt tovább) és végül negyed hétkor, amikor szokott. :) Úgyhogy javulgat, bár ez a trutyi, párás idő nem tesz túl jót. (Most alszik, viszont öt percenként köhikcsél. :roll: )

Irina: Nagyon édes Ádi az új ülcsiben!

Sense: Látom Boti is beindult! :lol: És hogy tapsizik, hihetetlen! :shock: Nagyon ügyi! :D Torkod jobb már?

Dotildi:
Gartu a 4. fogacskához! Milyen éjszakátok volt?

Timi26: De ügyes vagy, már hét kiló. Az tény, hogy sokat számít, hogy milyen ruhát veszünk fel, de szerintem csini voltál nagyon! Én -4,5-nél tartok, de még 10 kell. Sajna rajtam nem nagyon látszik még, de én érzem a gatyómon, meg jobban is érzem magam a bőrömben! 8) :wink:

Mesi: Gratula Zsófinak az 5. fogacskához! Szegény kék- zöld folt. :( Igen én is írtam, azt hiszem, hogy kb. 1 hónap volt. :roll:

Regi, l.Móni, Silka??????

Na, már fel is ébredt :?

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok!

Irina köszönöm szépen a képeket! Nagyon édes Ádi ahogyan alszik:-)
Nálunk is volt ilyen gyakran ébredős korszak ( akkor került mellém :oops: )

Bongyi én is imádom ahogyan szuszog, sőt mi még fejösszedugva alszunk, igy rámszuszog. Bár ma reggel elfordult tőlem :cry:

Emese ezek a nagyszülők
:evil:
Tegnap itt voltak anyuék, hát még a hangomat is fel kellett emeljem, mert már annyira meg sem hallja amit mondok normális hanglejtéssel, állandóan csak a sajátját hajtogatja.
pl. én szoktam adni kölesgoilyót Péterkémnek, annyira ügyesen eszi meg. Kettő ujjacskával megfogja, majd a 2 fogával megrágja és addig forgatja a szájában mig elolvad. Még egyszer sem fuldoklott rajta ( babakekszem már igen, azt nem is kap azóta)
Meg állandóan fotózná a mobiljával, de az valami kabaré ahogyan csinálja :shock: meg még sorolhatnám

Timi minden nagyon szép tiszta lesz! Hozzám is gyere, mert én csak felületesen takaritok, nincs időm rendesen
:oops:

Heni
KépKép
heni81

Isten éltesse Emmácskát, Szelit, Pankát, Beatricét, Ádámot és Zétit!!!
Kép

Köszönjük szépen a jókívánságokat az éjszakához ;-)!

Gremese, én is őszintén remélem, hogy végre és mielőbb láthatjuk egymást és a babákat! Hallod, Te apósod sem lenni piskóta! (Nálunk annyi történt, hogy a férjem szólt a januári dolgokért plusz megemlítette, hogy nyugodtan lehet hozzánk jönni, állítólag a légkör nagyon baráti és megértő volt -- de ehhez képest még azóta sem jöttek Ádit látni, kb. 3 hónapja nem látták az unokájukat, hát én kérek már elnézést a gyerektől lassan helyettük :evil: ).

Timi26: persze, igazad van, a Milupának jó biznisz is a tehéntej ellenzése.

Kép
Kép
irina

Gremese, ezt még akartam: én csodálkoznék is, ha 8 hónaposan Zsófi nem akarna folyton a kezedben lenni... 8)

Kép
Kép
irina

Helló :D !

Csajok én tök ki vagyok!!!Nem tudom mi van Bertussal de tegnap az esti fürcsi után eszméletlen amit művelt!!Kb negyed 11-ig megállás nélkül üvöltött,semmit nem tudtunk vele kezdeni.Ha fogtam üvöltött ha letettem mégjobban üvöltött,áááááááá kész és ami a legrosszabb, hogy ma kezdi előröl!!!!Az előbb adtam neki egy kis gyümit,közbe végig sírt,aztán akartam még egy kis tápit is adni neki de nem engedte,hogy betegyem a cumisüveget a szájába.Ezt már nem lehet kibírni,egyszerűen nem jövök rá mi lehet a baja.Vizsgálgattam a fogát,már amennyire engedte de még nem tört át neki csak fehéredik az ínye. Végem van...

Minden ma ünneplő babának gratulálok és sok puszit küldök!!
Kép

Timi!Köszi az infót!

Irina!Ez a vízeres téma nagyon gáz most olvastam utána!De nálatok tuti nem ez a gond szerintem!Ádi egy kis gyöngyszem az új pihiszékében!

Boti meg valami tündér ahogy tapsizik!!!

KépKép
juba

Hello hallo,

Köszi a köszöntéseket!

Boldog 7. hófordulót Pankának, Szelinek, Ádinak!

Boldog 8. hófordulót Zétinek!

Boldog 9. hófordulót Beatrice-nek!

Mi jól vagyunk, bár ma eddig főztem, jönnek a vendégek!
Emmának is vannak nyűgös periódusai, tegnap 1,5 órán át próbáltatm elaltatni, aztán evett és utánna aludt el csak.
Keveset eszik!!!!! A foga? mindent azzal magyarázunk!!!

Még NINCS fogunk!!! Van még vki akinek nincs??? Mármint a babójának? :-)))

Mostmár ténylge bárhol fel tud állni, folyton állni akar!!!!!!

Olyan édi képeket csináltam, majd teszek fel párat, ja a kuckós helyek tetszenek neki, a sarok asztal , alatt szeret ülni, a szék alatt......

megyek...

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Köszi a keresést,no meg a sok-sok köszöntést. :)

Csak átsiklom amit,írtok nincs annyi időm,hogy végig olvassam. :oops:

Nagyon ügyes babák vannak,teljesen kiakadtam. :)

Domi egyenlőre gyúr,és gyakorolja a négykézlábast,curikkolni már tudunk,de ennyi. Viszont gagyogások vannak,no meg pápá,baba,nem,de-meg a cici :lol: ezt már mondogatja,most gyakoroljuk a Bencét eddig be-be. A dédi kitartóan magyaráz meg beszél neki,így neki is jár a pici szája. Mamát már meg is szidja,morog rá, meg síkongat neki morgással befejezve,ha nem veszi fel egyből,amint bejön a szobába( persze állandóan cipelgette),no elszúrta,cipelheti most is a közel 9kg gyereket. :lol: :lol:
Mi úgy szopizunk reggel f7körül szopi utánna 9körül szopi,délben ebéd főzi, gyümi az uzsi,tejpép a vacsi utánna lefekvéskor szopi ez kb. 7 körül van ekkor el is alszik és reggel ébred kb. negyed 7körül. :) ezt kb. 1,5hete vezette be,olyan furi,hogy kihagyja az éjszakai szopit. Van,hogy napközben a kaják után adok még cicit,ezt attól függ mennyit eszik a máskajából.

A házat bontjuk-falazzuk stb.. Én meg takarítok-mosok-főzők-gyerkezek-Benit rendezem égető most elevenében van nagyon-és most a kert is a nyakamba szakadt,a napokban ástam-gazoltam vetettem,és még vissza van egy csomó. :? :( Én meg már kész vagyok.. Egyik helyről a másikra rohanok. De ez van,ennél jobb fogyókúrát nem is tudnék kitalálni..

No majd rakok fel képet is..

Legyetek Jók. :)
varga tünde

Sziasztok!

ÉLETJEL! :wink:

Csajok... hulla vagyok... és még nincs visszapakolva, mivel ma még főztem is... :roll: De sebaj!
Szerintem már csak holnap jövök, de akkor már képekkel!!! :D

Köszöntéseket is majd pótolom!

Puszi:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Mi van veletek??? :shock:

Regi: pihizzél egy kicsit! A pakolás megvár!!!

Kaqk: türelem!!! Fogatlan gyereket még nem láttam! Vagyis olyat akinek nem bújt ki...

Nekünk is kibújt mára a 2. fogunk!!! :lol: :lol: :lol:

Ma lájtos napunk volt! Még ilyen hülye időjárást! 5 percenként hol esett, hol nem hol a jégesett, hol csak az eső! De közben végig sütött a nap! :shock: Két eső között meg sikerült a fűrészessel fát fűrészeltetni, úgyhogy most megint beizzítottuk a kandallót! (Még egy veszélyforrás...ugyanis VikDant ma a kandalló alól halásztuk ki!!! Csak a lapátért ugrott be...)

Holnap meg kertészkedünk, füvet nyírunk, ültetünk meg ilyenek... :D :D :D

De azért majd bekukkantok! :D

Jó éjt!

Kép
Kép
timi26

Jaj, elfelejtettem írni, hogy ma csináltam túródesszertet!
1 körtét, fél almát, 2 kiskanál túrót és 1 kiskanál natur joghurtot mixeltem össze!
VikDan érdekesen fogadta, mert miközben pofákat vágott a száját azért tátogatta. Szerintem furi volt neki, de lényeg, hogy megette. (ha nem ízlett volna nem ette volna meg)

Holnap Bolognai pennét csinálok neki ala baba módra! :D
(A penne az durumból van)

Most már tényleg Jó éjt! :D

Kép
Kép
timi26

Jó reggelt, Csajok!
Timi26: elfelejtettem válaszolni a pihenőszékes kérdésedre: azért vettem újat, mert a régi kb. 9 kg-ra volt hitelesítve, és bár még ezt a súlyt Ádi nem érte el, közel van hozzá, és féltem, hogy egyszercsak összerogy alatta a szék (elég kis vékony lábakon állt). Ez a mostani jóval masszívabb, jó lett volna először ezt venni, csak akkor még nem tudtam, hogy Ádi csak ebben lesz hajlandó aludni! :lol:

Kép
Kép
irina

Timi26: és: gratulálok a 3. foghoz!

Kaqk: még nekünk sincs fogunk! De van még egypár ilyen baba a topikban! ;-)

Varga Tündi: hát nem vagy semmi, ennyit dolgozni!

Juba: köszönöm! Sajnálom, hogy Bertus ennyire sírós volt, nem lehet, hogy a frontok tették? Ádi sem volt épp a topon a napokban: két napig ordított, ha kanállal próbáltam etetni, pedig az ínyéhez sem értem, éjjel ugye ébred vagy tucatszor, tegnap napközben aludni nem akart (össz. vagy 40 percet aludt reggel 6-tól este 8-ig). Közben az időjárás szeszélyeskedik... lehet, hogy érzékenyek rá!

Kép
Kép
irina

Timi: 3 = 2. fog (bocsánat, csak elírás!)

Kép
Kép
irina

Sziasztok :D !

Látszik,hogy hétvége van,nagy a pangás,de legalább nem maradtam el az olvasással :lol: 8)

Timi!Beléd duracell elemet rakott apátok,hogy ennyire pörögsz? :lol: 8) Nekem is küldhetnél egy kis enerdzsit,benned most úgyis túlteng,én meg alapjáraton ketyergek már egy ideje.Úgy irigyellek,én is szeretnék ennyit(de legalább felét)tevékenykedni.

Tünde!De jó,hogy megkerültél!Akkor van meló ezerrel!(el kéne hívnod Timit pikk-pakk meglennétek :wink: )

Regi!Hát meg vagy végre te is!!! Várjuk a képeket!!!!

KépKép
juba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?