Kati!
Szerintem sose késő kendőbe rakni a gyerkőcöt, csak az a fontos, hogy neki is tetsszen. Én használtam a fiammal 3 hóstól kb. 10 hósig, de mikor igazán elkezdett járni (karácsonykor,egyévesen), akkor már nem lehetett bepasszírozni egy kendőbe. Lehet, hogy nálatok is ez történne, attól függetlenül, hogy előtte volt-e rajtad vagy nem.
Remélem, érted...
Szóval először érdemes kölcsönkérni egy hordozókendőt, nehogy feleslegesen ruházz be. Ha szereti a kötöttséget, akkor nyugodtan vágj bele. Még nem olyan nehéz gondolom, sokkal egyszerűbb lesz a nagy után rohangászni mint babakocsival. Meg amúgy is, sokkal szeretetteljesebb ha közel van hozzád. Csak ő ne érezze nyűgnek vagy kötelezőnek.
Sajnos a nagyfiam nem szereti már; ha egy hátipózt próbálok vele, meg kell zsarolnom egy kis finomsággal, hogy pár percig bírja. Egyszerűen nem szereti a kendő nyújtotta közelséget. Ő inkább szaladgál, sétál, lapátol, fúr-farag...stb. Meg motorozik

. Különben meg bújós gyerek, nagyon anyás, de valahogy a kendőt nem szívleli már...
Gyere el egyszer egy klubba, ott ki tudod próbálni a kicsivel.
kriszti