A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Lányok ezer köszönet a tejes véleményeket nagyon édik vagytok, de úgy döntöttem hogy a sajt jogi és túró fedezi amit kell, nem görcsölök hisz annyi mindet eszik már és rengeteget :D
Mi társasházban lakunk és a gyereks családok összedobtunk egy játszó térre és nagyon szupi lett, csúszda, hinta mászóka homokozó! Kész gyerekparadicsom Emmus nagyon élvezte főleg a többi gyerekkel való díbolást :D
Emma nap: Köszönjük a köszöntéseket ( Igen Steffi van egy nov ben is azt tartjuk az a távolabbi a szülinaptól, de mindenkinek mégegyeszer köszi)

Bocsi hogy most nem reagálok semmire de sűrű nap volt a mai tulajdonképpen egész nap kert buli hulla vagyok( de örülök neki)

Veonikusz!
Nekem kijön a táblázat 21 voltam amikor fogant és szept volt a hónapja, de ha minden igaz és jövőhéten megfoganok akkor jön Ede? :D na majd kiderül, ja és hajrá Peti!!!!!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Ja még annyit hogy pénteken 2 éve először voltam bulizni, Emmus ügyi volt itthon aludt Lacival fel sem ébredt!
Hát nagyon élvezetem!!!!! :D:D:D

Orsi

borsa

Andi!
Boldog névnapot!

Orsi

borsa

Veronikusz
Mosószódát nem fogsz Corában vagy ilyen helyen kapni, az fix! Bioboltok, reformélelmiszer egyes bababoltokban és a neten is van. Amit Ancsának írtam linket, ott a legolcsóbb. Amúgy jellegtelen átlátszó zacsiban van vagy fehér papírzsákban.
Nálam nem nyert a táblázat. Akárhogy is nézegetem nekem lányom kéne hogy legyen, de tuti, hogy Iván nem az :lol:

Lépek...Jönnek a fogak és nyüszög :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

borsika25: a Vörösmarthy téri HM-ben van kismama rész - és nyugi, nekem háromjegyűen is volt ruha, ami rámjött ;)
linocs

Linocs,
háromjegyűen? :?:
Vendég

Ja, azt nem is mondtam, hogy köszi!
Kinézek a héten a Vörösmarty téribe (az az egy HM, amiben eddig nem voltam).
Vendég

Veronikusz: köszi az infókat. Eddig nekem is nagyon szimpatikus volt a doki, a kórházi információk is megnyugtattak :) Azt eddig is tudtam, hogy a kútvölgyi jó kórház, de azért fontos, hogy valaki ezt személyes tapasztalatból mondja :)
Doktor úrral kapcsolatban 1 konkrét kérdésem lenne elsőre: mennyire "anyagias"? Ilyen szempontból semmilyen tapasztalatom nincs, csak nagyjából tudni szeretném hogy készüljek... Annyi mindent lehet hallani ilyen témában :?
A szobával kapcsolatban igazad van, elsőre biztos nem mennék 1-2 ágyasba...
Szerintem elsőre azt se fogom tudni, hogy nyúljak hozzá a csöppséghez, mikor miért sír, stb... Ilyenkor jól jön a segítség, ezért örülök, hogy írtad, hogy ennyire segítőkészek a kórházban.

Most épp azon aggódom, hogy kicsit magas lett a terheléses vércukrom, úgyhogy épp mostanság leszek elzavarva a 2-es nőibe, hogy beállítsák. Nagyon fura, az első mérés még nem is lett túl magas, akkor elküldött a dietetikushoz, elkezdtem a diétát, és a második mérés 2 héttel később magasabb lett :( Volt valakinek cukorproblémája? Mire számítsak? :?

Tényleg, van a kútvölgyiben felkészítő tanfolyam? (gondolom igen) Mikortól érdemes eljárni?

Bocs lányok, asszem rengeteg kérdésem lesz még... úgy érzem semmit sem tudok :oops:

Judit
szjudy77

Sziasztok!
A kórháznak lehet adni az adó 1%-át? Mi az adószám tudja valaki? Kösziii, majd jövök tényleg!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szjudy77!
ha megtennéd, hogy a vonalzóim alatt lévő E-MAIL gombra kattintasz és küldesz egy üres mail-t, akkor szívesen válaszolok személyes, anyagi kérdésekre is. Itt a fórumon ezt nyiltan nem szoktuk. :? :D

Szoba: én 3.-ra se mennék egy egy-ágyasba egyedül kuksolni :lol: :lol: :lol: megnyugtató és csöppet sem zavaró, hogy ott babáznak melletted. :D Jó nézni a többi mamit/babucit! :D

segítőkészség: egy dologra azért felhívném a figyelned! a csecsemősök nagyon aranyosak, de én ellentmondást véltem felfedezni több csecsemős tanácsában. Semmi gond! Válassz ki egyet amelyik a legszimpibb és kövesd az ő tanácsait! :D

Cukor témában nem vagyok otthon. :oops: csak a csokikban! :lol: bocsi :oops:

felkészítő tanfolyam: igen van tanfolyam és némelyik még hasznos is. Én valamikor a közepe-vége fele kezdtem el járni, de ha kedved van nyugodtan mehetsz hamarabb is. Mikor én voltam, volt ott egy 7 hetes terhes anyuka is. (igaz eleinte nem értettük, hogy ő mért ül ott, de mint kiderült ő is babát várt :D :D :D ) Ja! van olyan is hogy szülőszobalátogatás!!! az nagyon jó! bár nekem kicsit sokkoló volt. Utána egyész éjjel szültem álmomban. :lol: :lol: :lol: :lol:
Régen az 5.-en a nővérpultnál lehetett kapni tájékoztatót hogy mikor milyen tanfolyan van.

végül rólunk:
Szofi még mindig csúnyán köhög, de szerencsére ez éjjel már nem zavarja, viszont már csak néha folyik az orra. Ellentétben velem, aki - lüke - megettem a tejbegríz maradékát és vele együtt a kanaláról a bacikat is. :oops: :oops: :oops: Mostmár nem tudom hogy mitől folyik az orrom. A náthától vagy az allergiától! A tödőm tiszta trutyi. Nagyon fáj mikor köhögök. A pocim miatt már egyébként is kényelmetlen az alvás, na de most .... Ma vettem Strodal szirupot, meg Oscillocoscinumot. Most nagyon gyúrok!!!
Az AFP-m a doki szerint TÖKÉLETES LETT. :D :D :D Szerdán DE. kell mennem genetikai UH-ra. Hát nem tudom, hogy mi lesz, mert a doki nem örült, hogy hozom magammal a két lányt is. :oops: :D Mondta, hogy akkor megbeszélünk majd egy másik időpontot a jövő hétre!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Mondtam, hogy arról szó se lehet!!! Én már ma be akartam
menni. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
A DE az hány óra? Én megyek 8-fél 9-re cukor beutalóért az ötödikre. Aztán eltöltöm valahogy a délelőttömet a rendelőben :lol:
Mikor mentek?

Szjudy! Ha jó neked, este megpróbálom beírkálni a tanfolyam időpontokat májusra, mert otthon van a tájékoztató.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Szia Steffi,

Ezt már én is kerestem, mert pont most csinálom az adóbevallásom... Saját alapítványt nem találtam, márpedig csak annak lehet adni..
Viszont van egy alapítvány, amin én most gondolkodom: Egészséges Magyar Anyáért és Újszülöttért Alapítvány a neve, az ő támogatásukkal vett új ultrahang-készüléket kútvölgyi szülészet 2006-ban ha jól tudom... Az ő adószámuk: 18049976-1-43

De holnap megyek Mészáros dokihoz, megkérdezem, hátha tudja...

Üdv,
Judy :D
szjudy77

Judy köszi, aranyos vagy nagyon!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Egyelőre áll az alapítvány, de aki esetleg megosztaná, tehát a papa is, a mama is másnak adná, akkor ajánlom figyelmetekbe a bábaszövetséget, ami közhasznú társaság és a pénzt zömmel a folyóiratunk kiadására költjük illetve a bábanapi rendezvényre. Nagy kiadás szokott lenni a bábadíj is. Ha van valakinek kedve, akkor az 1 %-nál gondoljon ránk is. A vezetőségben ketten vagyunk, akiket jól ismertek: Rákóczi Ági és én.
Adószámunk:18442087-1-13
Szeretettel
nováky_rita

Kriszta!
még nem tudom, hogy mikor megyek. A doki 9 és 12 között vár. Tudod! két lánnyal elindulni!!!!!!! :shock: :oops: :lol: :lol: :lol: Meg ez attól is függ, hogy megyünk-e utána a papámékhoz. Tanfolyamon van a papám is ... szóval még beszélnek kell velük. Úgy gondolom szerdán lesz a NAGY BEAVATÁS NAPJA! :oops: :oops: :oops: :oops: :D :D :D :D De minden képp úgy intézem, hogy össze tudjunk futni!!! :D :D :D Te egyedül jössz?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Reggel emberrel megyünk, aztán ő elmegy dolgozni. :roll: Gondolom, hogy nem egyszerű a két csajszival...

Kép
Kép
kriszta36

hát nem az :D most próbálom győzködni a férjem, hogy vigye magával őket, de akkor ő semmit nem fog tudni dolgozni. Márpedig itt az év végi adóbevallás. Tiszta ideg a sok munkától. :oops: hajnalban jár el itthonról :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Judit
Üdv nálunk! :D
Veronikusz annyira kimerítő választ adott, hogy nincs is mit hozzáfűzni! :D
A kórház nagyon jó, az orvosok, nővérek pedig nagyon aranyosak.
Talán egy hozzáfűzés, hogy tényleg kérdezni kell, ha van kérdés.
Nekünk csupa jó tapasztalatunk van! :D
Szabad kérdezni kicsit a babáról?

Veronikusz
Jobbulást! Pont most akartam kérdezni hogy vagy!

Steffi
Nagyon drukkoltunk Nektek, hogy minden rendben legyen!!!!
Puszi Martinnak! :D

Ancs
Merre jártok?

Linocs
Milyen édes Fruzsi baba. Nagyon édes az a ruci az első képen!
Gondolom kiéled magad a ruházkodás terén? :wink:

Bori
Nálunk is tele a polc játékokkal, gépekkel! :D Hiába sohasem nőnek fel! :lol:

Zsu
Végre, Végre! Nagyon helyes srác Micu! A nevetős kép annyira huncut!
Kutyusok mikor jönnek? És Csipa cica?

Dorka
Wooooohhh, hát valaki nagyon jól néz ki ezen a képen! :wink:

Dóri
Tündér már nagyon nagy lehet, szeretnénk képet! :roll:

Emese
Nem csoda ha kisJankó ilyen jól szaval, Anyuka egy költő zseni a vérében az irodalom! :lol:
Flórka pedig nagyon édes ezen a képen! AZok a tappancsok!!!! :lol:

Barbi
Azok a csodaszép szemek!!!!! :D

Adri
Gondoltam Rád a hétvégén miközben kertészkedtem.... :D

Nálunk szerencsére Apán túl nem terjedt a baci,de várunk még pár napot hogy biztos legyen.
Továbbra sem alszunk napközen, de az éjszakáink szerencsére jók így nincs ok panaszra.

puszi
Hanna

Kép
hanna09

sziasztok

Babe77,
Én is Hegedűs dokihoz járok. Ahogy Valentina is írta, Kedden rendel a Kútvölgyiben....

Kriszta,
SZombaton Lili is tombolt belül viszont azóta kicsit csendesebb.... Érzem, hogy mocorog de valahogy nem úgy rugdós ahogy eddig... Nyugi, biztos Peti is kicsit pihen! :lol:

Veronikusz,
A kínai táblázat alapján, nekem mind a 2x bejött.... Mind a 2x csajszit dob ki :lol: :D

Dorka,
Csini kismami vagy! Szabad kérdezni, hogy eddig mennyit híztál?? Már ha híztál....

Linocs,
Milyen nagyot nőtt Fruzsi.... És tényleg annyira édes ahogy öltöztetve van!

Andinak utólag boldog névnapot!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Tünde: Köszi a tanácsod,megpróbálom alkalmazni. :lol: Eddig szerencsém volt mert csak itthon produkálta ezt a hisztit,de mi késik nem múlik, szokták mondani a nagy bölcsek :P

Szép napot mindenkinek

valentina

Adri!

igen ezen a néven maradok, mert a másik törlődött :evil: csak javítani akartam valamit, ill. változtatni, erre- örökre elszállt.
ugyhogy most ez vagyok , de én vagyok!! :D :D

ma voltunk oviban- DE nem vették át a jelentkezési lapot, mondván,hogy azokat a gyerekeket vezsik fel akik betöltik a 3 évet szeptemberben...szóval mi majd csak dec- vagy jan-ban jelentkezzünk.....na ,ezt multkor nem mondták. csak azt, hogy jöjjünk és előjegyzésbe vesznek-- ki tud kiigazodni??

Kép
gablaty

Mindenkinek szép napot!!!

Dorka! nagyon csinos vagy!!!

Kriszta! te még tartozol pocakos fotóval!!!!!!!!!!!!!

Kép
gablaty

sziasztok,

második gyerekkel kapcsolatban: nekem nagyon bevált, hogy Ricsi bölcsibe mehetett. (igaz az is, hogy 1,5 évesen nem nagyon fogta fel, hogy hoppá itt egy másik gyerek, akivel meg kell küzdeni, így nem voltak féltékenységi rohamai)
neki nagyon jó, mert kortársai között van, nekem meg azért jó, mert így Mikoltnak is tudom azt az egyedüli feigyelmet adni legalább délelőtt, amit Ricsi is kapott. kettesben járunk zenebölcsibe, bevásárolni stb. , így csak rá tudok figyelni.
szeretném, ha később ő is mehetne majd bölcsibe, mert akkor Dóra is lehetne egy délelőtt erejéig "egyke". ez akkor lesz igazán lényeges, ha már ő is elkezdi felfedezni a világot, nem csak eszik-alszik.

Kép
Kép
Kép
manóka28

apropó: kínai táblázat alapján úgy tűnik, hogy 3-adszorra is telitalálat.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Kriszta!
úgy néz ki, hogy 8.30 és 9 között megyek az 5.-re. Sikerült kisírnom a bölcsiben, hogy szerdán is vihessem őket. :D

OVI:
nagy fejtörésben vagyok! úgy néz ki, hogy ez a sz@r XI. kerület, ha valakinek van kisebb gyereke is, akkor délben kivágja a gyereket az oviból. :oops: Márpedig ha ez lenne, akkor délben futhatnék két fele. Pedig milyen jó lenne, ha még ott alhatna! Állítólag az I. kerület sokkal rugalmasabb. Lehet mégse jönnek át ide papíron a lányok. :roll: :roll: :roll: :roll: Mért van ennyi kretén családsegítő intézmény????? állítólag a csókosok gyerekei meg mehetnek DU is. :evil:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Gabi ez érdekes, nálunk meg a januári gyereket is most kell beíratni! Vicces, hogy minden kerület máshogyan csinálja!

Azt nem nagyon értem, miért éri meg az oviknak kidobni délben a kistesós gyerekeket, mert ha sokat kidobnak, délután össze kéne vonniuk csoportot, és akkor kevesebb óvónő kell, és akkor.... gondolom ez önkormányzati kreténség, hiszen nekik érdekük,hogy kevesebb kiadásuk legyen. :(

mtunde

Linocs, köszi-köszi ez nagyon komoly lista!!!!

Barbi, Dani gyönyörű, ezek a szemek, készen vagyok!!!!

Veronikusz, én már nem is emlékszem ekkora rugásokra, max a vége felé, de hogy elfelejt mindent az ember. Kis örökmozgó lesz akkor!!!!!! Mi is ezért mondtuk hogy fiús rugásai vannak, Olinak nem voltak ilyen nagyok. Drukkolok nektek!!!! Nekem is kijön mindkét lurkóra!!!!! Azért jópofa a doki, mit gondol jövő héten nem lesz két lányod? Én mindig minden vizsgálatra vittem Olit és apát is. Dr. Hájsz meg mindig elolvadt, hogy olyan hajat szeretne mint Olié. A torokfájós köhögés nekem is megvolt dec és januárban is, pedig már régen nem volt ilyen. Max 2 éjszaka fájt, jól párásítsd be a hálószobátokat és egyél sok mézet-cirommal, de a sós langyos vizes gargalizálás is jó volt nekem. A 3 gyereknél sajnos így van és is így tudom az ovikkal, de mindenhol. Két gyerekkel nálunk fel sem merült hogy hozzam el délben Olit.

Zsofi, Pikuka? Ötletem sincs, nálunk a Pincoló volt hasonló, az pisztolyt jelent!!!! Kilukadt a babakocsi kerek, meg apa fél az ilyen megmozdulásoktól, de én mentem volna nagyon görkorival Benivel. Ma délelőtt meg is csináltattam a kereket.

Snowwhite, ha az elektroakupunktúrás nénire gondolsz a Vega-teszttel őt Sturm Juditnak hívják, Tel: 20-465-2855. és eszesmerci@freemail.hu a mailcímem, köszi.

Borsika, a H&M-ben nem vagyok biztos, de a C&A-ban tuti van kismama részleg a Camponában. Én egészen jó darabokat vettem a C&A-ban is anno.

Kriszta szerintem sem szabad aggódni, a frontokat ők is megérzik, lehet hogy most “álmosabb” kicsit.

Valentina, egy jó tanács :lol: :lol: , amit én is kaptm régebben: TÚL KELL ÉLNI, mármint neked. Nálunk még az elterelés működött néha, valamivel megpróbáltam Oli figyelmét elvonni, de látom már hogy Beni keményebb dió lesz, már ő is próbálkozik a hisztivel. Volt hogy Olit otthagytam az áruház közepén, persze nem voltak sokan, és egy kis idő múlva felkelt és jött tovább…

Szjudy, a barátnőm a 36- hétben jár, magas a cukra és annyit kell “csak” tennie, hogy méri a cukrát rendszeresen és számolgatni kell a kalóriákat, hogy mit eszik. Kemény kicsit, de ki lehet bírni. Tanfolyam minden héten kedden és csütörtökön van, a szülésznők és a csecsemősnövérek tartják, és egy hónap alatt ki lehet járni. Nagyon hasznos mindenképpen menj el! Onnan tudsz szülésznőt is választani, mert megismered őket közben.

Manóka, ahányszor a vonalzóidra nézek nem győzlek csodálni (na ezt jól megmondtam :) ), de tényleg azért nagyon kicsi a korkülönbség a gyerkőcök között, hogy bírod? Nekem néha már így is nagyon sok itthon kettővel. Imádom őket persze, de azért sokszor kell elszámolnom 10-ig… :lol:

Képzeljétek ez egy komoly XI kerületi rajzpályázat volt és holnap megy Oli apával és az óvónénivel az ünnepségre, beszédet mond a polgmester, kint lesz az Újbuda TV, kézlenyomatot csinálnak az élet fájára, meg hasonlók. Kár hogy ki kell hagyjam emiatt a hülye gerinc rtg miatt, amúgy is parázok még kicsit, 2 napja fáj a hátam meg a májam környéke,,,tiszta ideg vagyok…biztos fantom fájások, de akkor is…

Kép

Képurl]
eszesmerci

Merci!
NAGY GRATULA a kis Picassonak!!! :D ez tényleg nem egy kis piskóta pályázat, ha még a polgármester is ott lesz. :D
Nálunk is van egy kis Picasso (Szofi) minden falunk tele a rajzaival, de mi ennyire nem díjjazzuk. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

betegség: nekem a nyitott ablaknál nyakig betakarózás esik nagyon jól. A friss levegő segít az alvásban. Most már azért nem fáj a köhögés.

Ja! Mészi lehet azért mondta a jövő hetet, mert ma nem volt UH közelében, holnap meg szabin van. Gondolom jövő héten kedden nézett volna meg. :roll: :roll: :roll: Én is volt már hogy vittem a lányokat UH-ra. Kata kint ismerkedett a nővérpult melletti asztalnál, Szofi meg bejött velem. Nézte is a dokit, hogy na mikor üsse le ha bántja anyucit. :lol: :lol: :lol:

Nem csináltam pontos számítást, de eddig azért zömmel bejött mindenkinek ez a kínai táblázat. :D Jaj! én már tűkön ülök!!!! :D :D :D :D :D

OVI:
szerintem ők ugyanúgy megkapják a pénzt az önkormányzattól, mint ha a gyerek egész nap ott lenne. Így viszont könnyebb nekik. :twisted: Szofit is az elején még átpelenkázták ebéd előtt, mint ahogy az össze DU-ra is odtmaradó gyereket, de újabban még a reggel - itthon - ráadott, merő pisis pelussal adják vissza. :oops: :twisted: hát akkor én most mit mondjak?? és én még ennek is örülök, hogy egyáltalán VAN!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

veronikusz: ovi ügyben nálunk is kiteszik a gyerekeket délben, ha megoldható, hogy valaki elvigye (nem kötelező, hogy anya otthon legyen). annyira kevés a hely az alváshoz, hogy a gyerekek jelentős többsége megy haza délben.

merci: én is remekül tudok már 10-ig számolni. :D :D de azért lavírozok, bár én sokban tudok támaszkodni nagyszülőkre (szüleimre és anyósomékra is)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Manóka!
és ez szerinted jó??? (költői kérdésnek szántam) mármint hogy ilyen a helyzet az ovikban. :oops: ez botrány. :oops:
segítség: Ha nálunk is lenne legalább egy használható nagyszülő, akkor már én is rég SZOPTATNÁM Hármaskát. Kicsit rossz is, hogy nem jöhetett hamarabb. :oops: (de még így is jó! mert legalább jöhetett! :D :D :D Majd mi megoldjuk valahogy)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ezer év után megint, nem is tudok visszaolvasni, mert ezerrel pörgünk, és ki kell használni amíg van munka.

Ma voltunk Ákossal fogászaton, mert a csontfoga nem nyomta ki a tejfogát. Eddig a tejfogai ragyogóak voltak. Most elkezdett kijönni a hátsó rágó foga, ami egyből csontfog lesz, nem előzi meg tejfog. Még ki sem jöttek teljesen, ezt úgy értsétek, hogy van aminek a közepe még nem is látszik, és lyukasak!!! Teljesen kiakadtam, hisz eddig mindegyik tökéletes volt. Mondta a doki, hogy sok anyuka nem tudja (többek között én is közéjük tartoztam), hogy a gyerekek csontfogainak a csírája 2-5 éves kor között fejlődik ki teljesen. Ha ekkor nem kapják meg a megfelelő mennyiségű kalcium bevitelt, akkor ez lesz az eredménye, hiába teszünk bármit, azonnal lyukas lesz.

Csak azért írtam le, hogy tudjátok, én eddig meg voltam arról győződve, hogy a pocakban kell a megfelelő extra anyagokat megkapniuk ahhoz, hogy minden rendben legyen. Nyílván utána is fontos, de ilyen tétre nem gondoltam... Ádámnál már oda fogok erre külön figyelni.

Bocs, hogy csak így kutyafuttában, de ezt nagyon fontosnak tarottam elmondani.

Legyetek jók, vigyázzatok magatokra és a bébikre, jövök én hamarosan rendesen ismét - remélem.

hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Lányok,
én még azt akartam kérdezni, hogy mit gondoltok a Pampers pelusról, nálunk Olicskával bevált, de Benivel vannak gondjaim, hasmenés mindig mellé megy és annyit iszik Beni, hogy sokszor a pisi is átüt. Most már 5-öst hordunk javult picit a helyzet, de 2 óránál többet nem bír, lehet hogy nem iagzán fiúkra való a Pampers? Nektek mi jött be a kisfiúkkal?
És mennyit isznak a kisfiúk? Beni minimum 1,5 litert iszik egy nap, de van hogy 2-t, + az ételben, levesben, gyümölcsben levő lé.
köszi
m

Kép

Képurl]
eszesmerci

Vali, nagyon sajnálom Ákos fogait, de hát hogyan lehet ez ellen védekezni? Mit fogtok csinálni? És honnan tudjuk mennyi calciumot eszik meg a gyerek az ételekben? A mi fogorvosunk sem tudja ezt sztem, mert meg sem nézte igazán Oli fogait tavaly, annyit mondott használjunk elektromos fogkefét :( :(
Én abban reménykedem hogy apa maláj tigiris fogait örökölték a gyerkők, és nem az én hulladék fogaimat. Bár így terhesség után egészen rendben vannak. Nekem is már gyerekkoromban elromlottak, de szerencsére nem romlottak tovább felnőtt koromban :cry:

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok!

Hát megjöttünk Gyuláról. Tök simán kiértünk a városból. Mázlink volt! Minden jól sikerült, bár Jázmin korábban kelt mint szokott, tetőtéri ablak volt és nem lehetett elsötétíteni. Ezért aztán elég hisztis volt már szombat du.

Tünde
Hát a hiszti tanácsokat én is várom, mert Jázminnál szerintem itt a dackorszak. Vagy az mikortólvan egyáltalán? Ha valami nem úgy történik, ahogy ő akarja, hihetelen mit le tud vágni. Pedig tényelg mindig figyeltünk a következetességre, nincs elkapatva, tudja, hogy mit lehet mit nem, mégis csinálja néha, főleg ha fáradt. Nem veri magát földhöz, csak sikít. Ez se jó. :D Én is azt csinálom, hogy nem veszek róla tudomást, Apuka meg berakta a szobájába. Hát nem tudom, hogy ez jó-e? Szóval szerintem most próbálkozik, hogy mit tehet meg, meddig mehet el.

Heni
Milyne suliba mész? ÉDesek a képek!!

Én is teszek fel, ahogy ígértem:

Kép csini

Kép imádja

Kép pálinkafesztivál

Kép Gyulán

Kép
gyorgyi33

Sárinak boldog hófordulót!!

Merci,
Olinak hatalmas gratula!!!
nálunk a Pampi nem jött be.. átpisili.. :oops:
mi most 5-ös Liberót használunk (10 kg-os a csöppem), ez jó
de például Steffiéknek bejön :lol:
a mennyiségben nem tudok segíteni, szopi van, amellett nem iszik sokat..
Orsi majd tud viszonyítani, Emmus úgyis jó evő-ivó! :wink:

Vali,
annyira sajnálom! szegény Áki!! de Nálatok voltak a fogváltásnál is specialitások, nem? vagy csak rosszul emlékszem? :roll:

Manóka, Veronikusz,
szörnyű ez az ovis mizéria... mér tippem sincs, hogy lehetne otthagyni tovább.. hogy adtak angedélyt ennyi gyerekre, ha nem tudnak mind ottaludni??

Dorka,
nagyon szép vagy!! meg a pocak is persze! :wink:
fotóstúdió??

Barbi,
Te hogy állsz a gyerkőcfotózással-családfotózással? :lol: köszi a fotót!

Gabi,
sajnálom a nickes kálváriát, felismertünk azért!!

Veronikusz, gyógypussz indítva!!!

Dóri,
tényleg fotót is kérünk!!

Hajni,
jó, hogy a család jól van!!

Mi jól, sok játék, kevés alvás=szabadidő netezni... szép éjszakát Mindenkinek!!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Megint megpróbáltam visszaolvasni, de jó sok a termés...

eszesmerci!
Képzeld nálunk ugyanez van...
Orsinál jó volt a pampers, de Daninak a Liberó volt jó...most meg a dm-es babylove-os pelust használjuk, mert abból még soha semmi nem jött ki...
Ja és Dani is rengeteget iszik...többször kell naponta utántölteni a pohárkáját ami 150 milis és még szopik is valamennyit...
Orsi soha nem ivott ilyen sokat :shock:

Veronikusz!
Baaaromira izgulok, hogy kit rejt a pocid :D
Remélem megtudjátok szerdán...
Keresztapámék már 22 hetesek és már 4d-n is voltak, de , még mindíg nem tudják :roll: nem mutatja meg...

Borsa!
Képzeld vettem hipp babatejet (azt a flakonosat) és nagyon fini...Daninak ízlik :D
De egyenlőre csak akkor kapja amikor suliban vagyok szopi helyett... :D :D :D
Emmus milyen joghurtot eszik?????
Kefírt is kaphatnak????? VAgy azt nem??????

Mi is voltunk ovinyíltnapon és tök jó, mert itt van a szomszéd utcában és nincs túljelentkezés...így több mint valoszinű, hogy Orsi mehet szeptembertől...csak hát a szobatisztaság :oops: az kötlelező...nem tudom mi lesz, mert annyira nem akarja elhagyni a pelust....

El is felejtettem mesélni, hogy már Dani is nagyon élvezi a játszóterezést...rakok fel pár képet :D

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Merci
Pampers nálunk sem jön be igazán, a Libero jobb. Abból eddig még nem csurgott ki semmi. Matyi korántsem iszik annyit (gondolom, mert nem mérem). Esti, reggeli szopi, plusz étkezések után vagy közben egy kis víz, ha meleg van akkor többször szomjas, de külön nem igazán jelzi.

Szjudy
Üdvözöllek itt! Én sem régóta vagyok, de itt mindent meg lehet beszélni egymással. Nagyon jó kis társaság! :lol:
Vonalzót nem csinálsz?

Vali
Sajnálom, hogy Ákos fogaival már most baj van. A lányom is kapott az első csont-rágófogába kopótömést, mert nem voltak tökéletesek. :cry:
Ádámmal mi van? Hogy van?

Veronikusz
Az ovi nálunk is hasonlóan működik, aki otthon van, el kell vigye a gyerekét délben, ha van rá mód. Bár itt nagyon ari óvónénik vannak, de a helyhiány (altatáskor) mindenhol gondot okoz. Néha azért kiakadok olyan anyukákon, akik otthon vannak a kicsivel, de közben egész nap vmerre ténferegnek, a nagyit, vagy a szomszédot kihasználva otthagyják a kicsit nálunk, a nagyobbik meg az oviban. Nos ilyenkor csak az jut eszembe, az ilyennek minek gyerek? :roll: (nem azokra gondolok, akik tényleg a dolgukat végzik) Talán ezért is szorgalmazzák sok óvodában a déli hazavitelt.
Szofit felvették a bölcsibe? (már a nem fizetősbe?)

Gabi
Köszi!!!!
Gablaty? Ez nagyon jó! :lol:
Egyéként ovitéma: Nekem Marci januári, őt akartam beadni 3 évesen, mert visszamentem dolgozni előző szept-ben. Akkor mondták, hogy nem kötelesek, csak a dec. 31-ig 3 évet betöltött gyereket felvenni, ha anyuka dolgozik, úgyhogy a kollegalitásra való tekintettel vették őt is fel.

Manóka
Jó neked, hogy tudsz még 10-ig számolni. :lol: Nekem néha már 5-ig sem megy! :lol:

Tünde
Én is köszi a Valentinának írt tanácsod, mert a fiatalember is kezdi a hisztikorszakot, jó tudni, hogy ki hogyan próbálja meg kezelni.

Valentina
Sorstárs :oops:

Még gyorsan rólunk:
Van már fenn elöl 4 fogunk, alul 2. Ma vettem észre, hogy bal oldalon lenn a 4. (rágó) kibújt. Az előző kettő gyerkőcnél szép szabályosan, sorrendben jöttek a fogak, Matyinál meg összevissza. Volt vkinél hasonló?

Hanna
Én is kertészkedtem :D , de nagyon lassan készül. :cry: Egyedül nem igazán tudok vele haladni.

Jó sok lettem, megyek.
Pusszantás mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Cukipofa
! Jók a képek!

Merci
: Nálunk Benénél a Libero/Babylove jött be, ezek hasonló fazonok. Ő vékony alkat. Villő a liberóból kipisil, neki Pampers/Huggies jön be.
Bene alig iszik, nagyon ritkán kéri, és ha adjuk sem mindig iszik :(

Györgyi, elvileg a könyvek szerint 1,5-2 éves kortól kezdődik a dackorszak 3 éves korig bezárólag. De ezek nem pontos határok, nagyon egyénfüggő, mint ahogyan az is, mennyire hisziznek, hogyan fejezik ki. És sajnos nem előző nevelésfüggő. :( Bár az biztos előny, hogy valahol tudja, nem packázhat veletek akármeddig. Meg az eddigi következetesség is biztos kamatozik!

Adri, 3 gyerekkel én adjak tanácsot? :)

mtunde

Huh, megött a vihar!!

Györgyi, nálunk ugyanez van, próbálom nem elkényeztetni Danit és következetes vagyok, amiben úgy érzem, hogy muszáj, de ő is hisztizik néha :? Szte mez ellen nem lehet mit tenni, napi egyszer ki szokta verni a balhét, én próbálok nem odafigyelni, elterelni a figyelmét, ill. nekünk is volt már olyan, hogy egyszerűen semmi nem segített és beraktuk a szobájába 10 percre, jól kibőgte magát ,aztán amikor kihoztuk, csöndbe volt szegény :roll:
Képeken Jázmin nagyon édes egyébként, mennyit változott! Nagyon nagyot nőtt!

Kati, de jó képek! Dani tényleg élvezi a homokozást! Most már az én Danimat is elfogom vinni, mi csak párszor voltunk, de annyira leköti a sok gyerek látványa, h a játékokra nem is koncentrál :lol:
Még van félév, addig orsi talán meggondolja magát bili ügyben! kakilni se kakil bilibe? sajnos ezt erőltetni nem nagyon lehet, ugye?

Merci, nálunk pampers egyáltalán nem jött be, Dani is sokat ivott mindig is és sokszor kakil is, szóval nálunk fontos volt a jó nedvszívó képesség és a Libero vált be!

Zsuzsi, hát, egyelőre a kismamákkal se bírok el :lol: de majd dolgozom az ügyön, jó? :lol:

Steffi, ment privi!

Vali, ez nagyon durva, amit írtál, akkor kéne adni nekik plusz kalciumot???

Tünde, huh, majdnem :oops: :lol:

KépKép
barimami

veronikusz: bár költői kérdés volt, azért elmondom, hogy szerintem egyáltalán nem jó ez az egész helyzet.
sőt!!!! katasztrofális, hogy mennyire nincs hely. oviban 30-an vannak egy csoportban, mondván, hogy a csoport fele úgyis mindig beteg, így egész kezelhető a létszám. :? :?

Kép
Kép
Kép
manóka28

Merci!
Nekem mind a két lánynál a Libero és Babylove jött be. Pampers sose volt szimpi valahogy.

Györgyi!
Jázmin irtó édi!!!!! :D

Gyuzso!
Örülök, hogy már jól vagytok. Köszi a gyógypuszikat.

Cukipofa!

Jaj! Egyik gyerkőc szebb mint a másik. :D:D:D:D
Ti merre laktok ahol ilyen kánaáni ovi helyzet van?? :lol:
Hajrá szobatisztaság! Azért most jön a nyár!!! Biztos hamar leszokik róla! :D

A szerdában én is nagyon bízom. Ma szóltam a nevelőmamámnak, hogy bízom a támogatásában, mikor megmondom a papámnak. :D

Adri!

Gratula a fogakhoz! :D nálunk szabályosan jöttek egymás után.

Igen ezt én is ellenszenvesnek tartom. Ilyen anyuka a házunkban is van. Tök pici a fia, de soha nincsenek itthon. Inkább elviszi XY gyerekét vásárolni, csak ne kelljen a saját gyerekével addig is itthon lenni. Egy hónaposan a gyerek már tápszert evett, azzal a címszóval hogy nincs teje, közben meg ott illegette magát, hogy már csak 2 kiló van rajta. Fúj! És ilyet mond a saját fiára, hogy: ENERGIAVÁMPÍR!!!!!! Halljátok???? Fúúú!!! Majdnem mondtam valami csúnyát!!! Hat hete se volt még otthon és nekem sírt, hogy ő ebbe bedilizik. :shock: Két héttel szülés után már fodrászhoz ment. Nem is tudom mért írtam ezt le. Szóval én nem ilyenek miatt akarom DU is otthagyni Katát. (Jó ha félévente eljutok fodrászhoz. )

Szofit nem vették fel önkormányzati RENDES bölcsibe és nem is fogják. Ez tuti és meg is mondták. :cry: Őt például csak DE-re vinném. De ha nem két helyre kellene kocsival rohangálnom délben, hanem egy helyen lennének a lányok akkor Kata haza hozatala se lenne gond. SŐT!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Merci, annyit tudunk csinálni, hogy megvárjuk amíg kibújnak teljesen, utána meg kezelni. Férjem nevelőanyukája fogorvos, vele már beszéltem, majd a jövő héten megnézi Ákit, és megnézi, hogy miként tudunk plussz fluoridot adni a fogaknak. Ő felnőtt orvos, de utána néz ennek a 2-5 éves dolognak.
A Pamperssel nekem volt konfliktusom (írtam annak idején), a midijük sztem is tragikus. Mi is áttértünk éjszakára a Liberora, napközben a DM és a Tesco pelusokra.
Jó Téged is újra "látni". :D

Gyuzso, annyi van a fogváltással, hogy most kezdődött meg Ákosnak. Kicsit késve. Nekem van még tejfogam. :lol:

Adri, köszönöm Ádám jól van. 11 hónaposan volt 8250g, tehát a súlya jól alakul, kedélye szuper, fizikailag is rendben, már a fal mellett egy kézzel kapaszkodva közlekedik, tehát kívülről minden rendben. Pénteken megyünk a hematológiára.
Nem tudom, hogy fontos lehet-e, de éjszaka nem bírja elviselni a hálózsákot, és a takarót sem. Mindig lelöki magáról, pedig nálunk 20 fok van, max 21. Ha betakarom amikor már alszik, akkor azonnal izzad szegény. Pedig nem öltöztetem nagyon... Majd megkérdezem pénteken.

Barbi, nem tudom, tanácstalan vagyok, h mit rontottam el. Ha okosab leszek, akkor szólok mindenképpen.

Jázmin és Dani tündériek! Tényleg sokat nőttek, amióta nem voltam itt. :D

Kép
Kép
Kép
v30

pampers, huggies valamiért nálunk sem jött be, pedig mások arra esküsznek.
csatlakozom veronikuszhoz, nálunk is a Babylove (DM) és Libero jött be. ha már ezekből kijön a cucc, akkor tényleg tele van. :wink:
amúgy mostanában rátértünk egy kis környezetvédelemre is és a DM öko pelenkáját veszem nekik. nekem ez is bevált.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Most csak gyorsan a pelus témához :lol:
Nekünk a libero a favorit+még szoktam venni a huggiest!!De a pampers borzalom :cry:
A dm-es babylove-tól most pl. kiütéses lett a popsija :(

Minden babó gyönyörűűűűűűűűű

Most szaladok,megyünk a bankba,mert a hitelünkkel még mindig semmi :cry: :evil: és elvileg pénteken lejár a 4 hét amit igértek,ráadásul akitől vesszük a lakást majdnem minden nap felhív, hogy mi van mááááá....
na futok....
Szép napot

emano/Andi
KépKép
emano

Andi,
drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!
remélem, begyorsulnak az események!!!

Györgyi,
nagyon szépséges Jázmin! de már kicsinek is bűbáj volt, úgyhogy nem lepődtem meg rajta! :wink:

veronikusz,
én osztom az érzéseidet, megértem, hogy ilyen szomszédok lelkileg felzaklatnak..

Kati,
gyönyörű gyerkőcök!!! szobatisztasághoz hajrá!!!!!
szuper játszi van nálatok!

Homokozás nálunk is menő, ül és egyedül elmolyol a homokkal.. tiszta apja ilyenkor!! :lol:
hinta ideig-óráig :lol:

SzJudy,
üdv itt!!!!!!

Adri,
mi is kertészkedünk, bár nem láccik feltétlenül :lol:

Vali,
akkor jó kezekben vagytok!! szuper! Áki meg bizti nagyon ügyes lesz! Ádi súlya meg naggyon szuper!!!!!!

Szép napot mindenkinek!!

KépKép
Kép
gyuzso

Hahó!

Hiszti: Szerintem nem lehet megúszni. És eltart egy darabig. Nálunk is a nem figyelünk rá a módszer. Bár a múltkor bárhogy is próbáltam fegyelmezni magam, muszáj volt nevetni, mert Panka kiabál és közben topog és rázza a kezét, és nagyon vicces.

Mozgás para: Azóta van nyüzsi, úgyhogy megnyugodtam.

Vali!
Panka sem bírja sem a takarót, és a hálózsákról is lesoktunk, mert állandóan felkelt miatta éjszaka. Állandóan ki van takarózva, és van, hogy így is izzad. Én már nem oglalkozom ezzel, adok rá pizsit, meg egy zoknit. Csak az abaj, értelek én, hogy Ádám még kicsi, és gondolom jobban is figyelsz rá a bajok miatt. Gyere pénteken és mondjad, hogy mi volt.

Pelus: Amíg kicsi volt a lány, Pamperst használtam és jó volt, de aztán a Libero vált be. Még most is :oops: (Hallod Cukipofa!)

Kriszta

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Bocsi a hibákért, mindig rohanok, hogy ne járjon le az idő.

Veronikusz!
Megpróbálok visszamenni az első vérvétel után az ötödikre, hátha összefutunk. Úgyis lesz vagy két órám... :lol:

Lilluska! Mi van a barikákkal?

ANcsa! Hol vagy? Anyukád? Larakisasszony?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Vali,
én birkabrön altatom, az alulról nagyonjól melegíti
zoknit rá, aztán hajrá szundimanó! :wink:

KépKép
Kép
gyuzso

Jó reggelt!
Manóka, pont most akartam rákérdezni az ökopelusra, de akkor már an 1 pozitív tapasztalat. Benénél megpróbálom, mert nála amúgy is érik a bili...

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?