Új privát üzeneted érkezett!

Kinga
A "pelenka: melyiket válasszam" fórum 19. oldalának közepén van egy nagyon vékony kötött gyapjú külső. Ha jól emlékszem az anyuka azt írta, hogy a kritikus helyek alapos lanolinozását követően kiválóan működött. De azért érdemes elolvasnod. Egyébként szerintem megér egy próbát a turkálós gyapjú pulcsi is. Vagy bejön vagy nem.
 


Kinga szerintem az ilyen pulóver tökéletes lenne nadrághoz! Amit leírtál, mind tökéletes hozzá! Ha nagyon vékony a pulóver, akkor forró vízzel kimosod, vagy még jobb, mert úgy látod is mennyire megy össze:
csap alatt, mondjuk olivaszappannal felváltva forró és meleg vízzel dörzsölve mosod. Figyelni kell, hogy ne vigye túlzásba az ember, ne legyen a végére túl kemény, nagyon összenemezelődött az anyag.
Van aki 40 fokon kimossa az ilyen pulóvert és utána szabja ki, ez is segíthet. A végén meg lanolinos kezelés.

Jucuu

Kép
 
 


Csajok, na kezdjük az elején: milyen varrógépetek van???? Mert nekem még semmilyen, de szeretnék egy használtat, csak nem tudom, milyet érdemes venni. Segítsetek!!!!!
Köszi! (Azt hiszem ebből már kiderült, hogy nem egy vérbeli profival van dolgotok... :oops: )

 
 

 
 

Off:Ilkuchta: Te is székesfehérvári vagy??? :D :D Éljen, éljen!!!
Írtam privit, de sztem nem ment át :x . Mi az e-címed?
On

 
 


Kinga, én ilyen vékony gyapjúból úgy csináltam, hogy kétszer kimostam forró programon, ettől jól összenemezelődött (így legalább nem kell varrásnál a széleket eldolgozni, mert nem foszlik), ezután szabtam, a végén lanolinoztam. Remekül működött.
 
 


Jucuu, az "igazi" (=pelenkának való) PUL mennyire műanyag hatáású? Mert nekem pl. tetszik Ilkuchtáé, így fénykép alapján, de ez pl. nagyon gusztustalannak tűnik. A tiéden nem látom igazán.

Pindi
 
 


Szerintem ezen is PUL van, de élőben egyáltalán nincs műanyag hatása. Olyan kb., mintha egy vékony anyagra folpack lenne rávonva. Csak ez a fenti képen gondolom a vaku miatt tűnik annyira műanyagnak.

Jucuu

Kép
 
 


Sziasztok,

megvettem a pulcsit. Akkor kimosom meleg vízben, de csak gyapjúmosószerrel lehet? mert az sincs meg olívaszappanom sincs sajna.
Fú, már előre félek, hogy ebből a jó nagy pulcsiból a végén mekkora lesz :lol: Lehet ki se bírok szabni belőle egy gatyát? :oops:
A lanolinozást, hogy kell? Az másnéven a gyapjúkúra? Bocs, de ezekről halvány lila dunsztom sincs.
A kispelusom másodok tesztelésre első pisinél átázott, szóval az nem PUL. persze nem is mondták, hogy az, de reméltem hátha beválik. Így abból már nem varrok másikat. Valahonnan kellene szereznem, szerintetek kárpitoskellékes árulhat ilyet? :oops:

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Hát szerintem addig ne mosd ki, amíg nem veszel olyan mosószert, ami gyapjúhoz jó. Vigyázz, hogy nagyon ne menjen össze, mert akkor nagyon merev, rugalmatlan lesz, és az úgy már nem az igazi külsőnek, ha lehet is használni. Szerintem az a jó az ilyenben, hogy rugalmas, puha a gyapjúanyag. Bár biztos ez is izlés kérdése.
Gyapjúkúra nem tudom mi, de gyanús, hogy ugyanaz mint a lanolinozás.

Ma reggel az autóban Sziámi egyik száma volt, és a férjem nagyon nosztalgiázott azon, mennyit buliztak a férjeddel erre a számra :)

Jucuu

Kép
 
 


A mosódió spéci gyapjúmosószer. Gyapjúkúra: az inkább a mosás része, mint a lanolinozás sztem. Milyen fajat van, mi az összetétele?

 
 


mármint fajta

 
 


Sziasztok,

Kisvic, tényleg a mosódió jó? Az van nekem, de jó végre valami :oops: , mással, nem mertem volna, akkor vennék gyapjúmosószert, de így nem. Akkor neki is állok, de azt fel kell forralni vízben ha kézzel mosom? :roll:
Gyapjúkúrám nincs, csak hallottam, hogy van ilyen és nem tudtam, hogy az a lanolinozással ugyanaz-e?
OFF: Múltkor kérdeztél a varrógépről, nemtom többiek mit válaszoltak: nekem egy régi Elnitám van, használtan vettem, alapöltéseket tud. Egyelőre elég, még akkor vettem, mikor patchworközni tanultam, de arra is elég az alaphoz. Szóval, ha nagy durranásokat nem akarsz vele csinálni, akkor alaptípus elég. persze én is szeretnék egycsodamasinát, csodahímzésekkel :oops: , de csak ha lesz elég időm varrni. Ja és nemtom olyan gép van-e ami már lockol vagy az külön van? :roll:

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Jucuu,
A finn rádióban szólt a Sziámi? :lol:. jaj, én is úgy nosztalgiáznék...

Kinga
 
 


Na látom, mindenki varr ezerrel :lol:
Az előzőt kisbetűvel akartam, bocsika.

Annyit kérdeznék, hogy polárból külső milyen lehet? használ valaki olyat? Láttam már több helyen is, de arra lennék kiváncsi, hogy válik be, nem ázik át? megőrülök a mostani külsőimtől, a Kushies Ultra meg nem elég. valamit ki kéne találnom, ha mást nem vennem kell. Polárom van itthon, megér szerintetek egy próbát? Hmm?
Köszi

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Lanolinozás fontos abból a szempontból, hogy a gyapjúnadrág tartsa a nedvességet. Maga a vizelet is lanolinná alakul át a szellőztetés során, de egy bizonyos idő után ki kell mosni és belanolinozni, hogy tartson. Nálunk ez olyan bő hónap úgy, hogy a gyapjúnadrágok elég sűrűn vannak használva (itthon csak azt használjuk és olyan 3-4 van forgásban).

Szerintem próbáld ki a polár külsőt, sokan használnak itt is. Duplán rakd a polárt, ha nem akarod, hogy annyira vastag legyen a külső, akkor az egyik réteget csak középre rakd egy csíkban. Ha biztosra akarsz menni, akkor mosd ki párszor a polárt olyan mosószerrel, amiben sok szappan van (több mint 5 százalék, vagy akár szappannal?), mert attól eldugul az anyag és nem engedi át a nedvességet. Ilyen külsővel akár síma tetrapelenkát is használhatsz, mert a helyén tartja.

Olyan varrógép nincs, ami lockolni is tud. Vannak olyan varrógépek, amiken van extra öltésfajta, hasonlít a lockhoz, azzal is lehet tisztázni, persze az sem lesz olyan mintha lockkal varrnád.

(Nem a rádióban szólt a Sziámi :lol: )

Jucuu

Kép
 
 


Ezek polár külsők mind:
http://igulee.fi/product_info.php?cPath ... ucts_id=25

Egy finn :) leírás, hogy lehet polár külsőt csinálni, képekkel:
http://www.kestovaippainfo.fi/tee-se-it ... e&artid=28

Jucuu

Kép
 
 


^Csak hogy bátorítsalak...

Jucuu

Kép
 
 


Köszi Jucuu, de szépek az elsőn a pelusok, persze ilyen anyagot itt nem árulnak. :evil:
Csak egyszínű, max, béna mintás :(
Nem baj, jó az nekem. Na akkor egy adag polár belevágok a mosószappanos vízbe. Az is jó, gondolom.
Aztán próbálok szabogatni, átnézem a mintákat. Annyi van már, győzzek válogatni :)

Kimostam a pulcsit, gyönyörű zöld színe van, a boltban iszonyatos ronda volt még :lol: . Hát nem nagyon látom rajta, hogy összement volna, passzé részei összeugrottak, meg nem olyan laza, de minden kötött pulcsi így csinál mosás után.
Kézzel mostam, olyan forró vízben ami a csapból folyik (panelben :roll: , az én kezem bírta) Szóval, ha megszáradt, szerintetek mossam még egyszer ki?

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Ezt el kell mesélnem. Már a másik topicban is mondták, hogy lanolint szerezni nem egyszerű. Na én itt a kis gyógyszertárban kaptam, bár a csaj megkérdezte, mire kell. Szépen el is mondtam :) na nézett nagyokat. Aztán bement, hallom, kintről, megy bennt a vitaparti :)kimérték, visszajött, mégegyszer megkérdzte, hogy akkor ez most hogy is van? De azokat a szemeket, amiket meresztett rám, meg gondolta, szegény gyerek, ennek se normális az anyja :lol: Főleg mikor még kakaóvajat is kértem :)
Shea vajat már nem mertem, majd máskor

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Kinga, bocs, nem jöttem vissza délelőtt... :oops: Hogy csináltad végülis? Főzetet készítettél a m.dióból? Kakaovajat és sheavajat milyen kísérőszöveggel kell kérni??? :?:

 
 


Kinga tudnál felrakni képet a pulcsiról, már nagyon izgat, milyen (főleg, hogy zöld, azt szeretem :)).

Nagyon jó ez a patikás ügy :) És kakakóvajat lehet kapni patikában? Mi az a sheavaj? Mire használod ezeket?

Jucuu

Kép
 
 


Sziasztok,

OFF
semmi baj, Kisvic. Végül felforraltam a vizet, beleraktam a mosódiót,és vártam, kb. negyedórát. Aztán beleöntöttem a mosóvízbe, meg még a kezemben trancsiroztam a diót :roll: , hogy kijöjjön belőle tuti a szaponin :)
Kicsit szutykos volt a víz :lol: . Utána még egyszer sima forró-az túlzás- vízben átmostam. Aztán most próbál száradni a teraszon, ismerkedik a pelusokkal, de ugye esős idő van, nem nagyon akar száradni. Szerintetek kimossam mégegyszer esetleg gépben? :roll: És egy picit büdi maradt(de nem az a turka szag), ez most a diótól vagy ez a gyapjú szaga?

Jucuu, holnap teszek fel képet, ha tudok, ígérem.

Ja, eddig én se tudtam, hogy vannak ilyenek a patikában, olvastam a neten, szernitem Kisvic tudod hol. Na a kakaóvajra, rögtön, megint, hogy az mire kell? Hát mondtam testápolás, ja napozni? kérdezte, persze, mondom, de, hogy az foltosan barnul, meg nincs UV szűrője, mondja a csaj. Azért kaptam végül, kicsi táblácskákat, olyan jó kis csoki illata van :) Tényleg Kisvic, mire is jó igazán, te tudod?
A shea vajat már nem mertem megkérdezni, mert szétszaladtak volna, pedig azt nagyon szeretnék, azt mondták,az jó ekcémára, száraz bőrre, mindenre, sima egyszerű krém, de nagyon klassz lehet. Bár még az is lehet, patikában nincs is.
Bár nekem tegnap az olivaolaj is csodát tett Gerdus totálisan kicsípett fenekével :P Bocsi kicsit hosszú lettem :oops:

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


OFFFFF:

A kakaóvaj igen gazdag különböző telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban, mangánban, antioxidánsokban. A kakaóvaj (és a csokoládé) épp ezért számtalan kozmetikai készítményben megtalálható: testápoló krémek, tusfürdők, kézkrémek, pakolások, szappanok, ajakbalzsamok, samponok hatóanyagaiként. A kakaóvajas készítmények védelmet nyújtanak a környezeti ártalmakkal szemben, lelassítják a bőr öregedését. A fáradt, igénybevett arcbőr minőségét rendkívül látványosan javítják. Gyorsítják a sérült bőr regenerálódását, mélyen beszívódva puhítják, ápolják bőrünket, valamint óvják a kiszáradástól. Segítségével a kozmetikai készítmények többi hatóanyagai is mélyebbre tudnak beszívódni, ezáltal hatásuk fokozódik. A kakaóvajban található antioxidánsok megvédik a szervezetet az oxidációs sejtkárosodásoktól. Nem avasodik, nem szappanosodik hosszú évek során sem. Olvadási tulajdonságai is különlegesek: szobahőmérsékleten szilárd, 30 fok fölött lágyulni kezd, testhőmérsékleten pedig teljesen felolvad. Az olvadt kakaóvajhoz pedig könnyebben hozzáférnek a szervezet enzimjei. :D

 
 


Offf:
A Shea- vajat a Shea-fa terméséből nyerik. Ez a nyugat-Afrika szavannáiról (Sub-Sahel-Zone) származik. Az őshonos lakosság élvszázadok óta használja a Shea- vaj ápoló és gyógyító tulajdonságát. A különleges a Shea- vajban az elszappanosíthatatlanság. A Shea- vajnál ez kb. 11 % . Összehasonlításképpen: Avocado- olaj kb. 6 %, szezám olaj 1,5 %-ig, olívaolaj 1,2 %ig. Az elszappanosíthatatlanság a Shea- vajban egy különlegesen hatékony anyag, mely a bőrt simává teszi. A Shea- vaj tulajdonságai miatt különösen alkalmas bőrápoló anyagként. Jó vízkötő és bőrkisimító hatás jellemzi a Shea- vajat. A Shea vaj különösen hatékony hidratáló.

Amúgy szerintem érdemesebb lenne folyékony mosódiót venned, mert koncentrátum és kevesebb vele a pepecselés, könnyen használható, kevés kell belőle! Én Alma Win-t használok és ezért szeretem.

Ti kötöttetek már gyapjú pelust? Mennyi fonal kell egy 7kg-os babának? Milyen gyapjú kell? Nyers? Az van színesben is? Kötésmintátok nincs véletlenül?
Jucuu: a múltkor nem találtam meg a kinyomtatható szabásmintát a linkben, elküldenéd csak azt? :)

 
 


 KépKép
Kép
 


Gyapjúkúra ugyanarra szolgál, mint a lanolin, a lényege, hogy nem kell pepecselni a ragacsos lanolinnal, hanem ezt vízben feloldani és abban kimosni a gyapjúgatyót. Nekem van, de szerintem nem jó semmire (ellenben jóval drágább, mint a lanolin), én is a sima lanolint használom.

Kisvic, a másik topikon néhányszor már kiveséztük a gyapjúkülső kötését, röviden: elvileg sodratlan nyers gyapjúból, ún. előszálból kellene kötni (ilyet látsz Jucuu blogján is), de úgy tűnik, Magyarországon ezt nagyon féltik a gyapjúfeldolgozók, mert nem nagyon adják így el. Viszont sokan kötöttek sodort, de nyers gyapjúból (Gulyás, Guzsalyas-féle, pl.), alapos lanolinozás után ez is működik, bár nem olyan puha. Festeni lehet akár házilag is.

(És a kakaóvajat hogy használod, ha szilárd? Előtte felolvasztod a kezeddel? Drága?)

Jucuu, a tölthető plüss pelus csak simán két réteg plüssből áll? És van esetleg valami trükk, hogy hogyan lehet a plüsst varrni, hogy ne nyúljon nagyon varrás közben? (Most olyat varrtam, ami kívül flanell, belül plüss, és hát a plüss eléggé elmászott menet közben...)

Pindi
 
 


Pindi :D , köszi, szükségem volt a szájbarágásra... :roll: :D !
Kakaóvaj: nem olyan szilárd, mint pl. egy szappan, csak nem folyós, úgy értem a szilárdat. Igen, egyébként kézmelegtől is felolvad amikor kened. Drága-e? Hát, amit én használtam az igen, mert mi Santé-t tartunk, 3000-4000ft, 50 ml. A gyógyszertárit nem ismerem, de szerintem sokkal olcsóbb. Kinga?

Ildi :lol: , köszi a linkeket!!!

 
 


Sziasztok,

pulcsit még nem tudom feltenni, mert drága férjem cipeli magával a fényképezőt a táskájában, ezért nem találtam :evil:
Most, hogy megszáradt, nézegetem, hogy az egyik oldala jobban összeugrott a vállánál :shock:. Az mitől lehet? Attól még jó, nem? Lehet mindjárt belevágom a gépbe a többivel 40 fokra, hátha akkor kiigazodik. ecet mehet szerintetek a gyapjúhoz? Vagy először most szabjam ki utána úgyis ki kellmosni a lanolinozáshoz? Fúú, már előre félek tőle, hogy fogom én azt belenyomkodni. :roll:

Szabásminta szerintetek melyiket volna érdemes, a hosszú gatyás pulcsis minta nem jó nekem, bugyikás kéne. A legjobb az a kis kék bugyi amit Jucuu tettél fel kötésre, de azt pulcsiból hogy lehet vagy hasonlót? Ja, most néztem amit Ilkucta küldött linket, azon van egy halvány kék gyapjú külső pulcsiból, hát szerintem ez olyasmi vatag lehet.Kakaóvaj, én amit most vettem, szinte olyan,mint a darabolt szappan kinézetre, de lehet nem olyan kemény. Isteni csokiillata van!Hm. Gondolkoztam is rajta, hogy enni is lehet, aztán megtaláltam a neten amit Kisvic te is írtál, sőt, hogy még sütni is lehet vele. Eszem megáll, tök jó!! Egyébként nemtom mennyi az ára, a 150 gr lanolin, meg a 60 gr kakaóvaj volt kb. 600 forint. Szerintem az nem pénz,mondjuk tényleg nem nagyadag. legközelebb megkérdem mennyi kilója, ja és egyébként porként is tudták volna adni.

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Kinga, nem az a halványkék típusú lenne legjobb a pulóverhez? Vagy mindenképp tépőzárast szeretnél? Akkor csinálhatod olyan Mummut mintával is, amit küldtem, 2 rétegben, közé gumi. Nézd meg egy kisebb darabon, emnnyire nyújtja az anyagot cikkcakk. Ugye nincs interlockod, jól emlékszem?
Érdekes ez a lanolinozás, itt a lanolinos dobozon ilyen használati útmutató van, én (meg a finnek is) így csinálom:
Kb. 1-2 dl nagyon forró vízben feloldok kb. 1 evőkanál (szerintem én többet szoktam, csak úgy érzesre belenyomom) lanolint, majd felengedem vízzel olyan langyos hőmérsékletűre (én először meleget kezdek beleengedni, majd fokozatosan hűtőm, hogy ne csapódjon ki a lanolin). Ez kb. 5-10 liter víz, ebbe beledobom a kimosott (vizes) gyapjúnadrágot és hagyom benne ázni kb. egy éjszakát. Ezután centrifuga és száradás.
Van aki a mosógép öblítőtálkájába nyomja a felhigított lanolin és így az öblítésnél történik a lanolinozás. Én ezt nem tartom annyira jó ötletnek a mosógép szempontjából, mivel a lanolin igen zsíros, nem hiszem, hogy jót tesz a mosógépnek, hogy beleragad a falaira, csöveibe. De van aki erre esküszik.

Képzeljétek tegnap milyen napom volt, éjszaka 2x is kifolyt a pisi a pelusból az ágyba :evil: valahogy rosszul raktam fel a pelenkát.
Nappal meg szabtam pelenkának valót, és én összehajtva tárolom a szabásmintákat, na, nem jól hajtogattam ki, és a szabásminta teteje nem hajtódott ki, kiszabtam 4 pelenkát, mindegyiket 2 centivel rövidebbre. :evil:
Nem vészes (remélem legalábbis), de az a pelenka annyira bevált azzal a magassággal, most nem tudom mennyire lesz jó...

Kisvic, melyik szabásmintára gondolsz, most hirtelen nem emlékszem :oops:

Pindi, látnád azt az első pelenkát, amit plüssből varrtam, hát nem mutogatnám senkinek, olyan csálé lett :lol: Szerintem gyakorlás kérdése.

Jucuu

Kép
 
 


Jucuu,
hát én totál azt hittem az gombos pelus :oops: . Aztán most nézem, hogy tépőzáras. Akkor szerintem a pelenkástopicon láttam anno, hogy valakinek volt ilyesmi szépeség zöldben ! és gombos volt. lehet Indianyóé volt.
Na szóval lehet azt csinálom meg a világos kéket, csak még mindig itt akadtam meg ennél, hogy mossam vagy ne. :x Bocsi, ha az agyatokra megyek ezzel.
Találtam egy olyan mintát is ami háromszögből varrja a pelust, nemtom milyen lehet. Nincs interlockom,de már akartam kérdezni, ha venni akarok használtan, mi az, aminek mindenképpen kellene, hogy tudjon a lock? :oops:
A lanolinozásod egész jól hangzik, lehet azt kéne kipróbálni?

Pindi, ennyire gázos plüssöst varrni? mert most nézem, hogy a Mummutot flanelból vagy plüssből varrjam. Nekem van ilyen felső anyagtovábbítóm a gépre, szerintetek az erre használható? nem kifejezetten erre való, de hátha erre is jó?

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Kinga, szerintem mosd ki 40 fokon, hátha jobb lesz utána. Az egyik barátnőm minden (kötött) gyapjúnadrágját kimossa először 40 fokon, utána veti be használatba.

Nem hiszem, hogy a locknak sok mindent kellene tudnia, nekem alap van, ami van olyan diferenciálállító vagy mi :lol: , azaz a nyúlós anyagnál megakadályozza, hogy varrásnál nagyon kinyúljon. Érted, mit akarok mondani? Ez a rugalmas anyagból készült pelusnál igen hasznos, de szerintem a gyapjúnadrág varrásánál is az lenne neked. Az a felsőanyagtovábbító nekem újdonság, elmondod mire jó?

Olyan gombos nadrágot én is láttam valahol, talán valami magyar netes boltban, de már nem emlékszem hol.

Jucuu

Kép
 
 


A gombos gyapjú külsőt tényleg Indianyó készítette. Ezen az oldalon van róla kép, illetve az előző oldalon is van róla egy kép, viselés közben:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=1100

KépKép
Kép
 


Tegnapi varrás eredménye: 5 belső pelenka és 4 darab 2 az 1-ben pelus. De megfogadtam, hogy többet egyszerre nem varrok ennyi pelust, mert a minőség rovására megy, meg igen fárasztó volt, a hátam nagyon fájt a végére. Meg ugye az egész napom ráment.
A blogomon több kép is van, de azért ide is bebiggyesztek kettőt.


Kép


Kép

Jucuu

Kép
 
 


Látom, nem csak én töltöttem varrással a napot. Én csak belsőket varrtam. Rózsaszín csíkosat és egyszínűeket. Amint tudom, lefényképezem őket, de még a mosásra várnak. Sajna az anyag külsejéra rajzoltam a sablonmintát és a kék jelölőfilcem csak a mosásnál jön ki (most így elég csúnyán mutat a jelölőfilc a varrás szélén). Száradást követően feltöltöm a képeket.
A kis pocaklakónk a harmadik pelenka varrása közben már reklamálni kezdett, így 2 nap alatt készültek el a pelusok.

Jucuu
Meseszépek ezek a pelusok. Ha nem tudnám, hogy Te varrtad, tuti megkérdezném, hol vetted! :)

KépKép
Kép
 


Jucuu,

ezelk gyönyörűek. Milyen anyagból vannak a belsők? Plüssből? én mintás plüssöt sem láttam még itt, meg mást se. Mégmindig keresem a PUL-t a városban és még mindig csak nagyokat néznek.

Az interlocknál melyik jobb,minél több szálas,és tűs? :oops:
A felső anyagtovábbítót én igazából a patchwork próbálgátáskor vettem. Ez egy ilyen talp, hogy ha több réteg anyagot varrsz, pl.: 2 réteg között a vatelint, akkor elvileg nem csúszik szét, tolja a felső anyagot is magával, és szépen megmarad a 3 réteg egymáson. Persze akkor is kell fércelni :(. Nem tudom, érthetővolt-e. lehet a te gépedhez is van ilyen talp.

Jut eszembe,múltkor láttam a Pluszban ilyen "szegecsbeverő" gépet. :lol: A képen ilyen karmos szegecsek voltak mindenféle csiricsáré színben,szerintetek ezzel patentot is lehet berakni? Hátha ti láttatokmár ilyet, hasonló volt kinézetre, mint a tűzőgép?
Pelusokba miért nem jó a fémpatent? Azon kívűl, hogy esetleg alargiás lehet rá a gyerek? :shock:

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Én úgy tudom, hogy a nikkelallergia esélye miatt nem szabad fémpatentot berakni. De 100-ra nem vagyok biztos benne.
Itt is lehet kapni olyan karmos patentot, amiről írtál. De az egyáltalán nem olyan, mint a patent, amit én használok. Ez teljesen műanyag, nem karmai vannak, hanem egy hosszú hegyes pöcök az egyik fél közepén, amit a patentgép beleprésel a patent másik felén lévő lyukba. Azaz az a pöcök a nagy erő hatására összepréselődik, így rögzitődik a patent két oldala. Ehhez 3 fog (jobb nevet nem találtam hozzá), amit a gépre fel kell szerelni, és arra kell ráilleszteni a patentokat. Ha visszajöttem Angliából, megpróbálhatom lefényképezni az egészet, ha akarjátok.
Én mamapelusra raktam olyan karmos patentot (amikor még nem volt patentgépem), sokkal vastagabb volt, mint a múanyag patent. De lehet, hogy ez márkafüggő.

Interlockot olyat vegyél, ami 4 szálas (azaz 2 tűs). 3 szálas annyira nem ideális pelenkákhoz.
Érdekes az a felsőanyagtovábbító, lehet, hogy nekem is van, de még nem fedeztem fel :oops: Elég komoly varrógépem van, de még annyira nem sikerült megismerkedni az extrább dolgaival. De azért folyamatosan próbálom felfedezni, miket tud :) Előtte 2 használt gépem volt (nem egyszerre :) ), aztán ahogy tönkrementek, úgy döntöttem, hogy újat veszek, mert mindig felidegesítettem magam azon, ha valami nem működött rendesen rajta. Körülnéztem varrógép ügyben, és képzeljétek, Magyarországon ez a varrógép fele annyiba került, mint itt!!!! Pedig azért ilyen különbségek nincsenek árakban. Így otthon vettük meg, nem bántam meg, nagyon szeretem, mindig dícsérgetem :)
Na én búcsúzom most pár napra, addig is jó varrást nektek! Remélem nekem az új pelenkák jól működnek majd az utazás alatt!

Jucuu

Kép
 
 


Jucuuuu: Milyen géped van???????????????? :D

 
 


Gale: Köszi, megkaptuk!!! Hogy kell felvenni ezt az erszényt???? Próbálgatom, de sehogy se sikerül... :roll:

 
 


Jaajjjjjjjjjj, bocsi csajok, rossz fórumba írtam... :oops: :oops: :oops: :oops: :shock:

 
 


Hogyhogy nem írtok?? :?: :?: :?: Hahó!!! :!: :!: :!:

 
 


http://www.cloth-diaper-guide.com/diape ... outer.html

ezt találtam, anyagokról magyarázatok

Marica & Levi :)
 


kisvic írta:Hogyhogy nem írtok?? :?: :?: :?: Hahó!!! :!: :!: :!:


Elszállt az ihlet. (Angliába :)))
 
 


Pár napja már elkészült egy 4 db-os lányos S-es méretű pelus "kollekció" és 2 db újszülött méretű pelus. Ma végre rászántam magam és a turkált gyapjú pulcsiból megvarrtam a gyapjúkülsőt. Íme a végeredmény: :lol:

Kép

Kép

A külsőket tölthetőre készítettem, de varrtam bele nedvszívó réteget is.
A rózsaszín külső az alábbi anyagokból áll:
- külső: vékonyabb pamut (női felsőkhöz is használnak ilyet)
- belső: frottír
- nedvszívó réteg: két flanel között törölköző

A vajszínű külsőhöz használt anyagok:
- külső: a rózsaszínnél egy picit vastagabb pamut (nyári melegítőnadrágokhoz ilyesmit használnak)
- belső: plüss
- nedvszívó: ugyanaz, mint a rózsaszínnél.

A gyapjúkülsőt meglepően könnyű volt megvarrni. Poliészter cérnát használtam és overlock öltéssekkel varrtam össze, így egyben össze is varrtam, el is szegtem és az öltés az anyaggal együtt nyúlik. Nekem ez a fajta külső tetszik a legjobban, csak azt nem tudom, hogy az életben hogy fog szuperálni.

KépKép
Kép
 


Még mindig csak a kisfiam játékbabájára tudom ráaggatni kreálmányaimat, ezért csak így tudom szemléltetni a végeredményt.

A babára ráadtam Jucuu szabásmintája alapján (ici-picit módosítottam rajta) készült NB méretű belenka belsőt és az elkészült S-es méretű lila külsőt. Ezek alapján szerintem a minta NB méretű külsője csak koraszülött babára, vagy 3 kg alatti babára jó.(?)

Kép

KépKép
Kép
 


Sziasztok,

fél napig nem nézek ide és tessék! Ilkuchta, hát nem semmi! Gyönyörűek! Ezek belső pelusok, jól értelmeztem, tehát kell még külső is hozzá? A Mummut minta alapján csináltad? Én is abból szabtam ki egyet, de még nincs összevarrva.
A gyapjúkülső szupi, melyik minta alapján csináltad? Ez tetszik nekem is. A kis világoskék gatyó mintája?
de jó annak akinek van interlockja. ezért nem merek én olyan bátran varrogatni, mert ugye cikk-cakkal nem lesz olyan szép, ha meg kifordítós akkor meg kisebb lesz. :evil:
Milyen lockod van?
Szerintem egyébként lehet jó lesz a picurkádra is a pelus, mert nekem is voltak olyan kisrugijaink, amiket utána Zorka ráadott egy kb. ilyen babájára, mikor gerdus kinőtte őket :)
Persze attól függ mekkora a játékbaba(a mienk 46 cm kb.)

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Kinga, a pelenkák igen, pelenkabelsők, így kellenek még hozzá külsők. A gyapjú külsőt a világoskék kisgatyó mintájára készítettem, de biztos, ami biztos, belinkelem a mintát. Én a "Newer Soaker Pattern" alapján varrtam.

http://katrinassqs.blogspot.com/

Nekem, nincs lockom, hanem egy komolyabb háztartási gépem van, amin vannak szteccsöltések. A varrónő barátom azt mondta, hogy ezek overlock öltések. A gépem típusa: Brother PX-200. Én mindent meg tudok ezzel varrni. Gondoltam rá, hogy jól jönne egy interlock, de sajnálok kiadni rá még használtan is 50-60 ezer Ft-ot. Ha beírod a Google-ba megtalálod, milyen öltés típusok vannak rajta.

"Sajna" a baba, teljesen élethű, 53 cm. De majd meglátjuk.

KépKép
Kép
 


Sziasztok!

Nagyon szépséges pelusokat készítettél ilkuchta!
Fú, képzeljétek, nagynehezen bejutottam Pestre, megtámadtam a már említett anyagboltot, s mikor indultam kifelé, egy nagy csomó fehér anyagot pillantottam meg a sarokban egy széken. Gyorsan utána érdeklődtem, s hát láss csudát: flanell volt, 2,6 m széles, szemtelenül olcsón :oops: Le se merem írni. Hát, lehet most aztán pelust varrnom:), csak kéne rá egy kis idő...
A fenti linken, Katrina blogján a színes gatyó akkor polár anyag? Az a műszálas fajta, és abba tesznek nedvszívó réteget, és az a pelus? Jól értem?
Off: soha többet nem megyek kendő nélkül sehova!!! A gyerekem a babakocsiba délután 6 ig nem volt hajlandó elaludni, a hátamon 3- kor már föl is ébredt volna jóízű alvás után. Én balga!!! :evil:

Dóri
 
 


Az igazság az, fogalmam sincs Katrina gatyóit illetően. Ha jól láttam (és értem), az első csíkos, az valamilyen gyapjú anyag, a virágos a nedvszívóval polár lehet. De sajna nem tudok angolul, így csak tippelek.

Nem mertem még polárból peluskülsőt varrni. Ha megteszi valaki és tesztelte, várom az eredményt! Egyenlőre maradok a turkált gyapjúpulcsik átalakításánál. Szerencsére van még két darab, amiből legalább 3 db kijön, egy kis rafinériával talán 5 is (az ujjak hasznosításán gondolkodom).

KépKép
Kép
 


Nagyon szépek a pelusok!!!

A megvarrt mamapelusaim még mindig patentokra vártak, de addig addig, hogy varrtam rá inkább tépőzárat. próbálta így valaki?
remélem jó lesz mert mint a 7et így csináltam.
egyébként anyukám elhasznált flanell lepedőjéből készültek :)

Marica & Levi :)
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: