A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Bettica teljesen igazad van de úgy vagyok vele,hogy terhesen nem hergelem magam!
Mert én csak úgy tudnám ezt előadni,hogy a vérnyomásom az egekbe lenne!!!Csinálok neki itt a környéken egy kis ellenreklámot és az lesz a büntetése!!!
Sok embert ismerek ám :wink:
Vendég

Bari: Megértelek, csak azért javasoltam ezt, mert ha jól emlékszem azt mondtad, hogy már nem nagyon van rá keretetek. Így meg mégis csak pénz kidobás volt :( De mondom, teljesen megértelek, lehet nekem sem érne annyit az egész a helyedben... :roll:

Kép

Kép
bettica

Ja és különben is: egy kismamával ki merne harcba szálni? :twisted: :twisted: :mrgreen:

Kép

Kép
bettica

Bettica nincs keret és nem is megyünk többet :(

Na megyek mert agyvérzés szélén állunk,a fiam beleszúrta a szénsavas üditőbe a kést és szana szét fröcskölt az egész lakásban még a tapéta is olyan,amig a mosógatóig "elszaladtam vele" minden olyan lett :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.10 21:32-kor.
pironya

Sziasztok!

Szép szombatot!!!

CSIRI,
köszi hogy így hiányolsz :arrow: :twisted: :lol:

Írok én minden nap csak semmi reakció, akkor meg minek na...

Bari,
sajnálom a béna 4d-t, tuti a bab édi volt csak neki se volt szimpi a nyanya és beintett egyet kézzel is meg lábbal is.

Én azn az egy 4d-s uh-n a MOM parkban voltam, aranyos idősebb nő volt...de nekem ez az első és utlsó ilyen 4d-s élményem nem vártam semmit tőle.

Nekem is megvan a hazahozós rucim a babának félig-meddig, tennék képet de nem tudom hol a kártya a fényképezőgépből
:roll: apa lenyulta szerintem...anélkül meg nem megy a dolog

Ma összerakjuk az új ruhásszekrényünket...és kezdődhet a nagy babaruhamosás!!!!

Nekem annyira fáj a medencém jobb oldalt hátul...ahol egyéb nem várandós esetben max a narancsbőr zavarna....hát most menni alig tudok néha...ez normális? Úgy sántítok mint egy mamika aki 90 után már nem számolja a szülinapokat...
Van erre valami megoldás? Valaki? Nekem előző 3-nál ilyenem nem volt, ez bónusz a 4. -hez.

Ennyi most, igyekszem benézni még...ahogy Csiri őrmester előírta!!!!

Dana

Kép
danaaia

Dana:
nekem is fáj a derekam reggelente mindíg szoktam mondani,hogy kéne egy járókeret :lol:

Piri:megkivántam,asszem szükségem lesz nekem is valami sütire
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.10 21:32-kor.
pironya

Bari: TE TUDSZ SZALADNI?????????? :P
bluebox

Én Dana-ra szavazok!! Aki jól tippel kap valami ajándékot is????? Vagy licitálni fogunk????? :roll:
bluebox

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.10 21:33-kor.
pironya

Köszi a takaró dicsiket!!! :oops:

Sajnos ez a hobbim, imádom csinálni. (de egy nadrágot alig tok felhajtani... :roll: )

Kimostam a babakocsit, teljesen jó állapotban van, szuper a huzata is.
A kicsivel használtam, akkor újonnan vettük, de ez már ugye 5 éve vóót...

Majd ha megszárad, akkor teszek képet.

Ma a Burger Kingbe visszük a srácokat+magunkat ebédelni, mert van egy csomó leehető jegyünk. Tom, h nem egészséges :? , de nagyon ritkán eszünk ilyen helyen.

Estére vendégségbe megyünk, meg holnap ebédre is, így nem kell főzzek a hétvégén! :lol:

Kép
zmimi

Piri: Szép pocak!!! Komolyan mondom, nekem kimondottan hiányozni fog a "budis" képeid. Mi lesz ha már nem fogsz dolgozni???? Ígérd meg, azért titokban be fogsz ossoni a munkahelyi "budira" és csinálni fogsz nekünk képeket :P
bluebox

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.10 21:33-kor.
pironya

Dana! Nekem is nagyon fáj a medencecsontom, meg a szeméremcsontom, remélem szülés után azért megszűnik.
Én egyébként tegnap óta olyan energikus vagyok több mindent megcsináltam mint máskor egy hét alatt :)
Most éppen a fóliában tevékenykedő tesóméknak főzök finom ebédet :) Paprikáskrumpli oldalassal :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Köszönöm szépen :lol:
Hova lettek a többiek????? Mindenki elmenekűlt :(
Bari gondolom lubickol a buborékokban :lol:
Vagy pedig, ostorral a kezében utasítja a gyermeket, hogy is kell a falról eltávolítani az üditőt????? :shock:
bluebox

Mintha az én járásom írtátok volna le :roll: Nekem is fáj mindenem már reggel, jajgatok néha, miközben próbálok eljutni a-ból b-be :D

Bari: Nincs elég dolgod, még csinálsz is magadnak :) Szegénykém...

Piri: Még mindig szép a pocid ;)

Zmimi: Te tényleg nagyon ügyi vagy :)
Én szét bontottam nagy nehezen a kocsit. Hááát, a keményebb darabokkal rakott rész nem fér be a mosóépbe :( Ti is kézzel mossátok? Bakker mire ez meg fog száradni :roll: Ja és némi egérkaki is volt a kocsiban bónuszként :evil: egyre inkább érik bennem a gondolat egy új kocsi vásárlására... vagy egy használtat veszünk... Mert hogy ez??? Ááá, kíváncsi vagyok a többi részével mit tud kezdeni a mosógép, mert a kézzel mosott részét ugye nem merem áztatni, mivel valami farost lemez lehet benne, szóval a sikamika nem volt túl hatékony...

Kép

Kép
bettica

Paprikáskrumpli oldalassal?????? Úgy még nem próbáltam :? Biztos fini lehet :)
Azt hiszem nekem már tök mind1 mit, csak egyek :(
Nem tudom miért van ez.
Nekem tegnap éjszaka volt nagyon érdekes, arra ébredtem, hogy (nem alszom) olyan görcseim voltak, mintha meg akart volna jönni a havim. Én hülye meg elkezdtem gondolkodni, hogy most tényleg meg kellene jönnie?????? Beletelt vagy 10 percbe, mire rájöttem, a 8. hónapban vagyok, alígha kéne megjönnie. Nos mire idejutottam gondolatügyileg, már majdnem bepisiltem :x
Időnként tiszta nem normális dolgokat művelek.
Persze épp a napokban beszéltétek ki a terhesség egyik negatív velejáróját ugye, az emlékezetkiesés, rövidtávu memória, hosszú távu memória és miegymás................ Húúúúúúúúúú asssssszem én nagyon gáz lettem. Kérdeztem a férjemtől, meg a nővéremtől, hogy nálam is észrevettek ilyen memóriazavarokat????? Nagyon aranyosan és diplomatikusan közölték, hogy igen.... DE OLYAN ARANYOS VAGY!!!!!!!! Basszus, lehet hogy aranyos vagyok, de még egy ilyen élmény éjszaka, és kicserélhetem a lepedőt. Akkor pedig Apát is fel kellene keltenem, hogy .......-bocs bepisiltem :oops: Felkelnél, míg kicserélem a lepedőt?????? Jajjjjjjj de ciki :oops:
bluebox

Szió!

Márti,
köszi a bizalmat hgy én leszek az első, de vannak itt progis császárosok (ami én nagyon nem szeretnék lenni) akik sztem beelőznek..de a végén kiderül :D
Móni előrébb van kicsivel...tényleg vele szívesen dumcsiznék, mert ő fél a szüléstől...pedig szeretném biztatni hgy ne féljen...de nem jön...Móni, egyre kncentrálj, hogy hagyjanak békén vajúdás közben, ne engedd hogy folyton vizsgálgassanak meg kérdezgessenek, hogy na milyen erős fájás, meg milyen sűrű...ezzel mindent képesek elrontani...jelszó: hagyjanak békén...

És akinek így fáj az alfele mint nekem, az mit tesz az enyhülésért?
Nekem néha mintha helyére kerülne a dolog és olyankor egész jó...de pl tegnap gyalog mentem a lányokért az oviba, suliba kb 1 km...hát néha megálltam mintha a szép üde zöldellő természetet csodálnám...de közben azon gondolkodtam hogy mi lesz ha összerogyok...pedig babakocsit is vittem támasztéknak benne a fiammal...járókeret helyett ugye...

Piro,
épp meg akartam kérdezni hgy micsoda embertelen helyen vagy te hogy még szombaton is meló...de leesett hogy ma munkanap van :oops:

Ha előkerül a kártya nem ússzátok meg én is mutitok pocakot.

Pusz
Dana

Kép
danaaia

sziasztok!

én is itt vagyok, csak egész délelőtt telefonáltam, mindig hívott valaki amikor ide akartam ülni. Apa ma dolgozik, mivel munakanap van, de csak 2-ig szerencsére, aztán mi is megyünk vendégségbe.

Tegnap voltunk szülőszobát nézni, meg beszélni a szülésznővel. Szimpi volt nagyon a csaj, a hely sem volt gáz, de azért már egy kicsit fosok a szüléstől. Látom, hogy azért elég nagy menet lesz :shock:

Annyi "kissebbségi" volt a folyosón, hogy ez kicsit frusztrált, én megőrülnék ha egy ilyennel kellene eltölteni a szülés utáni pár napot. Biztosan szelektálnak, de ha tumultus van úgyse tudnak. Én ezért szeretnék nagyon alapítványi szobába menni, hátha sikerül.

Egyébként most eléggé változó a hangulatom, nincs kedvem és türelmem semmihez. Minden idegesít, remélem hamar elmúlik, megyek kezdek valamit magammal, elmosogatok, pakolászok.

Bari: sajnálom nagyon, hogy így jártál a 4D-n, paraszt volt a nő....de nem ér annyit az egész hogy stresszeld magadat. Majd élőben meglátod milyen szép kis egészséges hajas babád lesz! :)

Pironya: szép a pocid! Nekem is hiányozni fognak a budis képek. Egyébként tök jól látszik rakta minden. Csini vagy!

Ti szoktatok vezetni? Nekem egyre kényelmetlenebb már... kétszer is meggondolom elinduljak e kocsival.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Pironya a budiban a budipapír ismét szép rendben bepakolva és legalább van utántöltés....ezt már szeretem!!!!
És már megint magastalpúban nyomod.... :shock: :shock: :shock:
nem semmi!
mellékesen megjegyzem,hogy a pocid most láthatóan nőtt az elmúlt "budis tájkép" óta.... :wink: 8) :lol:

Mizu a licitekkel????
Én nem szeretnék ebben a tippelős játékban résztvenni,de bizti megértitek!!!! :cry: :roll:

Olyan jó jóízűen nyomtam be a paprikáskompért,hogy szerintem szétcsapta a számat.... :twisted:
Vendég

Blue, ne haragudj, de olyan jót derültem. :) Elképzeltem, ahogy végbe mehetett benned ez a gondolatsor és ráébredtél naz igazságra, majd közölted az uraddal, hogy baj van... ;) Szóval jót nevettem ;)

Dana: Én nem teszek semmit, nem is tudnék... Ha lehet, lefekeszem, ha nincs rá mód, akkor meg szép lassan, időnként megállva megyek a dolgomra... Volt rá példa, hogy nem tudtam lemenni innen a másodikról a lépcsőn és muszáj volt liftet hívnom :oops: Persze, ha sikerül lépcsőzni lefelé (föl mindig liftezek, az már nem megy :( ) és összefutok valakivel, akkor mindig megdícsérnek, hogy én még lépcsőzöm... Pedig tényleg csak 2 emelet és lefelé, tehát nem gáz...

Kép

Kép
bettica

Csiri Pár hete nekem is sikerűlt olyan jóízűen bezabálnom, hogy utána két hétig jól nézet ki a pofám :? Remélem Te nem fogsz így járni.

Egyébként én is be vagyok sz......va már a szüléstől, pláne, hogy nem tudom mennyire emlékeztek rá, de faros a baba, viszont nagyon azon van mindenki, hogy próbáljuk meg spontán megszűlni a babát............ OK. Bennevagyok, de mi van akkor, ha már egy egész álló napja vajúdok, aztán közlik, hogy na ez így nem megy CSZÁSZÁR??????? Na én igazából csak ettől parázok, nem a szüléstől.
bluebox

buci: Én sem szívesen vezetek már... Őszintén szólva azóta nem, mióta Bence ennyire aktív és képes nagy meglepetéseket okozni nekem... Azért, ha fáj a párocskám feje, vagy ne adj isten esetleg ledobott egy sört, akkor vezetek én, de tudja, hogy nem szívesen...

Kép

Kép
bettica

Blue: nekem is medence fekvésű a drágám... Hallottam én olyan, de olyan trükköket :shock: Én nem is tudom, melyiktől parázok inkább, attól hogy csaszi lesz esetleg vagy attól, hogy nem és tizenx óráig fogok vajúdni... Pertsze tudom, hogy át kell adni magunkat a szülésnek és nem másokkal foglalkozni, de hát bakker mikozben fájsz, nem biztos hogy arra a csepp életre tudsz csak koncentrálni... :oops:

Kép

Kép
bettica

Szóval akkor nem vagyok egyedűl ilyen "nyomi" már bocsánat a kifejezésért. Kicsit megnyugodtam.
bluebox

sörről jut eszembe: Titeket nem idegesít mikor mindenki azzal jön apának(főleg a férfiak), hogy: " Na ha megszületik a baba jól berugunk!"
Rendesen elvárják, hogy apa már a gyerekszületés utáni másnap a kocsmába igya le magát- kis túlzással. Miért kell ezt "ajánlottan kötelezővé" tenni?
Én azt mondom nyugtával dícsérjük a napot, ráérünk koccintani pár hét múlva is. Olyankor szerintem sokkal fontosabb, hogy együtt legyen a család és szépen egészségesen hazatérjünk a kórházból. Annyi olyan esetet láttam már, hogy utána derül ki, hogy azért nem is minden Ok a babával. Persze nem így lesz, de nekem ez kicsit olyan, mintha előre innának a medve bőrére. Én vagyok túl szigorú vagy bogaras ebben a témában? Vélemények?

Kép

Kép

buci79

Kénytelen vagyok megvígasztalni magam egy picike epres milkával :?
bluebox

Blue!
én az elsővel így jártam... :?

Bennevagyok, de mi van akkor, ha már egy egész álló napja vajúdok, aztán közlik, hogy na ez így nem megy CSZÁSZÁR??????? Na én igazából csak ettől parázok, nem a szüléstől.
--------------------------------------------------------------------------------

Tudod mit fogsz,érezni?megváltást és félelmet,ijedtséget(ha olyan vagy mint én.... :wink:)8 óra faros vajúdás után,amit a folyosón sétálgatva töltöttem kínlódva,a dokim megvizsgált és érezte,hogy a bébikém elindult kifelé,az egyik lába lógot ki a szülőcsatornába,a másikkal betérdelt keresztbe a medencémen....beküldtek a szobába,összepakoltam a cuccom,nagyon megijedtem és zokogtam...és már műtöttek is....megváltás volt....De jó lett volna legalább a 2.-at vagy ezt normálisan szülni,megtapasztalni milyen....de sajna.... :?
Vendég

Buci: Részemről teljesen igazad van. Sajna én jó meg sz.....tam az első párommal, amikor megszületett Tomi fiam, másnap totál kár állapotban megjelent "a büszke" apuka, én ingám atom részegnek mondanám, hát olyan szinten égetett le a korházban, hogy én azt míg élek, nem fogom elfelejteni neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!444 :twisted: Szívből remélem, a férjem nem fog ilyen hibába esni. Bízom a legjobbakban. :lol:
bluebox

Csiri: Az első szülésem, nem volt leányálom nekem sem :? Reggel fél 10től este 19 óráig vajúdtam, egy iszonyatosan únszimpatikus hülye picsa szülésznővel. (tisztelet a kivételnek, nem a szülésznőket akarom sértegetni, vagy véleményt alkotni.) Aztán este 19 órakkor mondták, hogy ha annyira szűlni akarok, akkor fáradjak be a szülőszobára és próbálkozzak. Na itt küldtem el a picsába a lánykát!!!!!!! :twisted: És akkor jött a megváltás, egy tündéri szülésznő. Megnyugtatott, megvizsgált és közölte, hogy nem érti miért nem jött még ki a baba, hiszen a kezében tartja a gyerek fejét. Na itt elszállt ismételten az agyam, és követeltem, hogy azonnal kérem a "fogadott" dokimat. Jött is ahogy a lába bírta, és természetesen elkísérte még 4 doki. Akkor még nem tudtam, hogy miért hívta ŐKET?????????? Aztán kiderűlt a nagy igazság. SZAVAZTAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ki mondja hogy spontán? Ki mondja hogy császár? Ki mondja hogy fogó? Ki mondja hogy vákum? Ennél a pontnál megkérdeztem, hogy mik az esélyeim?????? Felsorolták az egyik szar mint a másik projektből kiválasztottam a vákumot. Nos, 5 perc alatt ki is vették a drágaságomat! 3500 g 54 cm. 20 cm köldökzsinor!!!!!!!!!!!!!!! Ez volt a bibi!!!!!!!! Mindezt leszámítva gyönyörű szülésem volt, fájdalmas, de megérte. A lábadozásom szinte 1 hétig tartott :) Ha előre tudnám, hogy ugyanilyen lenne a mostani szülésem is, hát nem agonizálnék ennyit.
bluebox

Jé, az egész oldal velem van tele :oops:
Befogom a lepénylesőmet egy picit.
bluebox

Azért tök jó elvagyok ám egymagamban, mármint Kristóffal. Egy biztos, a terhességnek ezen álláspont szerint van egy mellékhatása ismételten, imádom magamat hallgatni, olvasni.... nézni már kevésbbé, és nem veszek össze magammal :roll:
bluebox

Jé, az egész oldal velem van tele

Én ennek örülök,mert általában én érzem így.... :wink: :lol:
Vendég

És most Te vagy a "zugolvasó"?????? :?
bluebox

Blue: én is örülök, hogy írosgatsz, főleg, hogy reagáltál a kérdésemre! Már megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ezen a véleményen.

A szüléssel kapcsolatban egyébként én attól félek, hogy nagyon el fog húzódni a tágulás, mert tavaly májusban volt egy méhszáj műtétem. Konizációm volt, kivágtak egy 2.5 x 2 cm részt a méhszájból. Szóval jól össze van ott varrva és állítólag az ilyen méhszáj nagyon nehezen, vagy szinte egyáltalán nem tágul először, utána pedig hirtelen és gyorsan. Csak arra lennék kíváncsi mennyit várnak erre a gyorsulásra :) jó lenne nem kéne egy teljesen napig arra várni, hogy hátha felgyorsul a folyamat. Bízom a dokiban meg a szülésznőben...

Kép

Kép

buci79

Buci: Nekem is volt ilyen műtétem... Tavaly vagy tavaly előtt, már nem is emlékszem. Nekem azt mondták, hogy nem fog gondot okozni a szülésnél, bár sztem az én műtétem alatt nem vágtak annyit, mint nálad... Legalábbis remélem...

Blue: Hát most nem nyugtattál meg :(

Kép

Kép
bettica

Bettica: nekem is először csak a hurkos konizációt csinálták, akkor csak egy hámréteget szednek le és nézik meg, de mivel annak nagyon rossz volt a szövettani eredménye így kellett megcsinálni a "nagy"konizációt, ahol már kimetszenek. Az egyszerűbb változat az tényleg nincs semmilyen hatással. Biztosan Neked az volt.

Kép

Kép

buci79

Buci
Egyidőben kell szülnünk :wink:

Én is utálom a "tejfakasztó" bulikat... még szerencse, hogy a férjecském nem egy olyan bulizós fajta... megiszin néhány pohár minőségi bort, de nem a részegségig... és most ott lesz neki Peti... :wink:

Én még vezetek :lol:

Dana
Teljesen igazad van! Úgy a legjobb szülni, ha hagynak... (amíg a baba nincs veszélyben)
Én úgy választottam orvost is annak idején, hogy ebben legyen partner... és bejött...
Vendég

Gigi: minden esélyünk megvan arra, hogy egyszerre szüljünk, pár nap van csak köztünk :D :wink:
Nagyszám lenne Szilvával és Oszmannal is együtt lenni. Így négyen pont jó is lenne! :D :D

Kép

Kép

buci79

2-3 ágyasak a szobák :wink:

Pironya
Nagyon csini vagy :lol:

Bettica
Én csak mosószeres vízzel átkeféltem a kocsinkat... igaz, nem volt nagyon leamortizálva...
Vendég

Bettica NO PARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bluebox

Húúúú,megjöttem.
Nagyon elfáradtam,7től talpon vagyok.

Bementem reggel a kórházba és beszéltem a dokimmal (mivel tegnap nem sikerült).Mondta,hogy az UH.ot meg az ellenanyagos vérvételt ma is megcsinálhatom, a cukrosat meg majd hétfőn.
Hát alig voltak szerencsére,az UH.on már 9kor végeztem is.
És annyira imádom ezt a gyereket,mert FEJVÉGŰ!Úgy örültem neki.
A többi adat: BPD 83mm
TAD 83mm
FL 66mm
Súlyt nem mondtak,azt mondta majd a 36.héttől,de minden nagyon rendben van.

11-re kellett visszamennem vérvételre.Addig sétálgattam,fagyiztam.
Annyira nem volt senki,hogy már 11kor le is vette a vért egy fiatal csaj és még kb. 20 percet beszélgettünk.
Aztán hazasétáltam és alig vártam,hogy letehessem a seggem,mert kész vagyok.
Még vissza sem olvastam.
Minden oké?

Kép
melike

Ja,egy kérdés Gigi vagy valaki! Az UH-os papíromon ez van: terminus:2008.06.05. Ez mi?

Kép
melike

Melike: nekem igazából csak tippem van. A számítógép eltárolja az összes UH adatokat. Ezért készít egy átlag mérést. Azaz azt jelenti, hogy a Te babád adatai és a számítógépbe eltárolt adatok szerint a méreteket tekintve nagyobb terhességi hetet mutat. Ezért a szülés "várható" (a gép szerint kalkulált) időpontot dobja ki.
De mondom, ez csak szerintem.
bluebox

Melike :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tényleg nem tudod :lol:

Piri:szabadulj már ki a rötyiből :lol: :lol:
Amúgy hasméret van rendesen :wink:
Vendég

Szia Bari!

Csak nem takarítottál eddig???????
bluebox

Húúú basszus akkor az enyémnek tényleg nagy a búrája :lol:
Vendég

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ én meg a takarítzás??????????
Hova gondolsz????
Kint ültem az utcán egy műanyag széken amíg Szilveszter bicajozott...
Vendég

takarítás.....még leírni sem tudom :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?