A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

honey!mi is lesz a neve?

a kocsit nem üzletben néztük, mert ott nincs, hanem családi vállalkozás,ők hozzák be auszritából, előzetes telefon kell hozzá.

Kép
winona

Sziasztok! Hoztam képeket. Bálo kiszínezte őket a gépen, így olyan, mintha színesbe nyomtatták volna. :D
Kép Bogi baba fél feje és lába
Kép Bogi feje és keze

Márti: Nagy gratula a jó eredményekhez és a Kiscsajhoz!! :lol: Nagyon jóóó, hogy lesz egy lány is :D

Ági: Sajnálom a görcseid, remélem nem fognak többet jelentkezni nálad. Ahogy Honey írta, vszínű mg- hiány az oka. :?

Szeder: Nagyon szépek és édik a ruhák! Jó ízlésed van :D

Wiona: Tetszik nagyon a babakocsi, és megnéztem az árát is, ami szintén elfogadható. Most gondolkodok, melyik lenne nekünk jó: Titi vagy ez? Van valami különbség köztük?

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

tábli (kicsit homályos lett, majd ügyködök rajta még)
Kép

sarkantyúka :)
szerintem egyáltalán snassz egy egyszerü orvosi vizsgálaton megtudni, mi a neme. Söt, nekem egyik orvosi vizsgálat sem "egyszerü" alkalom. Én mindig várom, és örülök neki, ha minden rendben van. Várom, mikor derül ki, hogy kisfiú vagy kislány, igy nekem sokkal személyesebb lesz a kapcsolat, jobban el tudom képzelni.

Kép
Kép
Kép
minyu

Winona!

Nekem is tetszik a babkocsid :D Kicsit hasonló ahoz amilyet mi is szeretnénk majd. Gratula, hogy már holnap tologathatjátok :D Én is várom,de még addig sokat kell aludni.

Minyu!

Köszi a táblit! Szóval 8-6-ra a lányok vezetnek (EDDIG!! :lol: :lol: :lol: )

Sarkantyúka!
Nekünk sem volt snassz amikor végre megtudtuk, hogy kisfiú,annak ellenére, hogy mindenki lányt mondott :lol:
Minden nagyszülő és persze mi is könnyeztünk. Nekünk így is megható volt nagyon.
Dehát mindannyian mások vagyunk és ez a topik ettől szép :D
Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek! :lol:
SZÉP IDŐNK LESZ!HURRÁ! :D

Kép
Kép
a.m.

Judit!

Nagyon kis édes a babád! A második képet még fel kell fedeznem :oops: bocsi! Az elsőn nagyon cuki :lol: GRATULA

Kép
Kép
a.m.

Judit!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!Mostmár látom!Bocs,de szőke vagyok! :oops:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Jó régen jártam Felétek! Apjukom itthon volt a héten, a hétfői ebédjében amit egy kajáldában evett ,valószínűleg "lakott valaki"... :? :roll: Iszonyú rosszul volt, de szerencsére már alakul.

Igyekszem visszaolvasni, mert gépközelben sem voltam nagyon a héten és jó sokat írtatok! :wink:

Addig önzőzöm picit ha nem baj :oops:

Voltunk ma uh-n. Minden a legnagyobb rendben van. Babóka 235 g, teljesen annyi idősnek mérte a gép is, mint amennyi valójában. Iszonyú mozgékony, doki bácsi meg is jegyezte, hogy nem lesz egy nyugodt gyerek :)

Ééééééééés... Úgy néz ki, hogy Ádámunk lesz! :lol: :lol: :lol: Gyönyörűen látszott a kukija :) Képeket majd holnap teszek ha Apa levarázsolja a dvd-ről.

Minyu, légyszi kékíts majd a tábliban, hadd javuljon a nemek aránya! :wink: :)

Visszaolvasok, próbálok reagálni!

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Utoljára írok, búcsúzni jöttem, megjött az amnio eredménye, sajnos beteg a kisbabánk, Ő is.Tehát valószínű egypetéjű ikrek voltak...
Hétfőn befejezik a terhességemet.

Minyu, légyszíves vegyél ki a táblából...már nem tartozom közétek. :cry:

Mindenkinek további boldog babavárást, és egészséges kisbabát kívánok!
Vendég

Sziasztok!

Winona, köszi az babakocsis infókat! Szép a tied színösszeállítása, de én a narancsba vagyok beleszerelmesedve :lol:

Hú, veszettül ég a gyomrom. Úgy tűnik, hogy sem a paradicsomot, sem a retket (nem a koszt, henem a zöldséget :lol: ) nem bírom újabban... :cry:

A dokinál minden rendben volt. És még az AFP-m is jó lett! 42 mm-es a fejecskéje. Mást most nem is mért a doki. Törökülésben ült, úgyhogy ha akartam volna, akkor sem tudta volna a doki megmondani. Először nagy mosollyal mondta, hogy háát, neki van egy sejtése, de pillanattal később már azt mondta mégsem... Szóval nálunk egyenlőre még a doki előtt is titok a kilétünk :lol:

Rönééé

Kép
röné

Luca: nem tudok mit írni... nagyon szeretnék, de nem tudok :( :cry:

Kép
kistiggrincs

Luca, nem tudom mit mondjak.. Minden szót üresnek éreznék..
Veled sírok, megkönnyezlek téged és az angyalkáidat..

Rönééé

Kép
röné

Luca: Nagyon elszomorodtunk :cry: Erőm sincs írni...

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

Luca!!!!!
nem értem, egyszerûen nem tudom miért történnek ilyenek????!! nagyon szomorú vagyok, iszonyatosan sajnálom!!!!!!!
nagyon erôs egy nô vagy, ez már biztos. további soksok erôt, és szeretetet. sajnálom... ide meg bármikor nézz vissza, ha gondolod, mindig is a csapat tagja maradsz!!!!!!!!
puszillak!

KépKép

KépKép
bagzerka

Luca :( :( :( :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
lanta

Luca :)
Nagyon-nagyon sajnálom!!! Tudom, kár ezen filózni, de mikor az elsö babánál észrevették a nyakiredöt, akkor nála minden rendben volt? Hogy nem vették észre? Annyira szomorú vagyok, együttérzek veled.
Nagy ölelés nektek, és gyere bármikor, szivesen látunk. A tábliból kiveszlek, de tényleg mndig a csapat tagja maradsz, irj, mi mindig szivesen látunk téged!!!

Kép
Kép
Kép
minyu

Jaj, Luca! Döbbenten ülünk a képernyő előtt. Nem tudom, mit mondjak. Igaza van Bagzerkának, Te mindig ide tartozol!

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Kép
Kép
sarkantyúka

Luca!

Ez szörnyű, sírok most egy kicsit, nem tudom mit mondjak....

Kép
Kép
petra1980

Luca!

Teljesen le vagyok döbbenve. Én is csak ülök a gép előtt és bámulok kia fejemből :cry: :cry: :cry:
Rettenetesen sajnálom. Annyira úgy éreztem, hogy ezzel a babáddal minded rendben lesz.... :cry: Nagyon megérdemelted volna,hiszen nagyon erős,kitartó asszony vagy.
Mihamarabbi testi-lelki gyógyulást kívánok.
MINDIG A CSAPAT TAGJA MARADSZ!!!!

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!
Jönnék bejelentkezni, de szóhoz sem jutok..... :cry: :cry:
Luca, nagyon sajnálom, ami történt!!! Ez olyan hihetetlen..... :cry: :cry:
Bocs lányok, de majd máskor jövök......

Kép
Kép
netti77

Luca :cry:
Döbbentem olvastam a soraidat...
Végtelenül sajnálom!! Nagy erőpróba elé állított az élet... igazságtalan :( .
Nagyon sok erőt kívánok most Nektek!!!!
holka

Sziasztok!

Luca, nem is tudom mit írjak... Itt könnyezem a monitor előtt!
Végtelenül sajnálom ami történt! Sok-sok erőt kívánok Nektek és MINDIG KÖZÉNK FOGSZ TARTOZNI!!!!!!!

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Luca: Nyeldesem a könnyeimet :cry: Rengeteg kitartást és nagyon-nagyon sok lelkierőt az előttetek álló megpróbáltatáshoz!

Ölelés,

Bettica

Kép

Kép
bettica

Luca! Én sem tudok mit mondani :cry: , azt hiszem bármit mond ilyenkor az ember, az olyan üres.
Együttérzés és hasonlók nem változtatnak a dolgon, de talán megkönnyítik a túlélést

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Nem írok regényt, nem számít. :(

Luca!

Nagyon nagyon sajnálom, hogy ezt ismét át kellett élnetek! Ahogy a többiek is, itt ülök és bőgök a gép előtt. :cry: :cry: :cry: :cry:
Gyere majd hozzánk, mesélj mi van Veletek, ha lesz még következő baba szeretnénk tudni róla.

Nézd meg ezt a honlapot:
www.angyalokszulei.hu/
Nem akarom helyetted megtenni, de örülnék neki, ha gyújtanál egy virtuális gyertyát a babácskákért. Ha megtetted, én is szeretnék majd csatlakozni. :cry: :cry:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Drága Luca! Nagyon megrendített a hír..... Minden szó üresnek hangzik, bármit is írnék.... Szívünk, lelkünk Veled van....

(gondolom, hogy már nem olvasod - ha így van, teljesen megértem - de az angylokszülei.hu oldalon tényleg sokat segíetenek. Sorstársak, orvosok. Ha már elég erőt érzel hozzá érdemes benézni.)

Nagyon sok erőt kívánok, mindig szeretettel fogok Rád, és a Kis Angyalkáidra gondolni.

Szeretettel: blúmi

Kép
blúmi

Sziasztok!

Luca! Döbbenten olvasom mi történt. Totál sokkos állapotba kerültem. Összeszorult a gyomrom, és a szívem, és a könnyeimmel küszködök.
Hihetetlen, hogy ez megtörténhet!Pont veletek! Tényleg nem is lehet mit írni, valóban ilyenkor minden szó üresnek hangzik.
Őszintén kívánom, hogy mihamarabb épülj fel lelkileg, testileg.
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Mindig a csapat tagja maradsz!

Alíz

KépKép
roni0422

tényleg nagyon igazságtalan az élet! :cry:

Alíz

KépKép
roni0422

Luca!
Csak most olvasom, mi történt Veletek. Nem találok szavakat, teljesen ledöbbentem!!! Itt bőgök, mintha velem történne. Nagyon szorítottam értetek, hogy minden rendben legyen veletek! Pedig Te vagy közülünk talán az, aki a legoptimistábban áll hozzá a problémák ellenére a babaváráshoz!! Kimondhatatlanul sajnálom, vigyázz nagyon magadra, azért nézz be hozzánk időnként, hogy hogy vagy! Próbálj meg lelkileg erős maradni, mást nem tudsz tenni. Pedig annyira emlékszem rá, hogy mikor még csak erősödött az a két csík a másik topikban, akkor is titkon nagyon drukkoltam neked, hogy baba legyen, pedig akkor még nem is ismertelek.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Gondolkoztam rajta, hogy ilyen hír után elküldjem-e, ugyanis ezt még azelőtt írtam, mielött megtudtam volna Lucát.
Ha valakit sértene, hogy most merek másról beszélni, akkor elnézését kérem, nem akarok senkit se megbántani.

Honey!
Igen, sajna ettől tartok én is, hogy nem tud felszívódni a Mg a hasmenéstől.

Azóta még rosszabb lett a helyzet. Mindkét lábamon érzem folyamatosan, hogy be akar görcsölni. Azóta vettem Magne B6 extrát, bevettem reggel kettőt, de még nincs hatása. Felpolcoltam a lábam, masszíroztam, pihenek. Rettegek, hogy egyszerre fog mindkettő begörcsölni.
Felhívtam a védőnőt, mert a dokim szabin van, hogy tudok-e most csinálni valamit, de ezeken kívül semmit. Kérdeztem, hogy nem tudnak-e Mg szintet nézni, de azt is csak hétfőn. A pocim kicsit feszül, ha ez fennáll a lábgörcs mellett, mondja, hogy akkor hétfőn menjek kórházba teljes kivizsgálásra, mert nehogy egy koraszülést indítson el. Mondom amikor ügyeleten voltunk, ott teljesen zárt volt a méhszáj, de szerinte az óránként változhat.
Most egy kicsit be vagyok sza..va. Szerintetek van okom aggodalomra? Mennyi idő kell a szervezetnek a Mg felszívódáshoz? Nem merek napi 4 tablettánál többet bevenni. Mi lehet túladagolás esetén?
Bocsi, hogy a problémáimmal jövök, de nagyon rosszak az érzéseim.

Hogy a kérdésetekre is válaszoljak: Én nagyon szeretném tudni, hogy fiú vagy lány lesz, a páromban felmerült, hogy csak akkor tudjuk meg, amikor megszületik. Én szoktam Hozzá beszélni, és időnként már olyan jó lenne tudni, hogy kisfiúhoz vagy kislányhoz beszélek. De jövő hét vasárnap megyünk 4D-re, remélem ott kiderül.

A babakocsik klasszak, biztos jól fognak szuperálni!

Judit!
Jók a képek, és Báló is, hogy kiszinezte. Szépen látszódik a baba.

Anyooka!
Gratula a szépen látszódó kukihoz!! Csak növögetnek a fiúk aránya is.
Az én babám is nagyon mocorog, nem csodálkoznék, ha hiperaktív lenne, mert állandóan fennt van, és sokszor mocorog is. Ma annyit bukfencezett, azt hittem, szétreped a hasam.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági, nekem a Kaáliban azt mondták, hogy MagneB6-ból 3x2-t nyugodtan szedhetek!
Túladagolás esetén kemény hasmenésed lehet, de azt hiszem itt valaki már írta is hogy meghajtotta a sok mg.
Magnerot tablettát nem próbáltad?!

Kép

Kép
anyoooka

Anyooka!
De igen, próbáltam a Magnerot-ot is, hasmenésem és hányingerem volt tőle, direkt 2 alkalommal is kipróbáltam, de mindkétszer ezt produkálta. Most a Magne extrát próbáltam, várom, hogy felszívódjon reggel óta. Abból napi 4-et lehet szedni max.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Luca: Folyton rád gondolok! :cry: Nem lehet, hogy az eredmény nem értékelhető jól? Mert írtad, hogy gond volt a levételnél.

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

Kedves Luca!

Három éve egymás után kétszer veszítettem el az angyalkaboltból érkező babáimat, azt hiszem, ma sem dolgoztam még fel, és tudom, hogy közhely, de a beteg babád nem aranyozná úgy be a napjaitokat, mint az a manó, aki még az angyalkaboltban vár rátok és a nagy találkozásra! Veled érzek. A babád még fent vár Rád! Őt engedd el.
dan6

Kedves Luca
Nagyon sajnálom ami Veletek történt.Sok erőt kívánok a feldolgozásához.
Kívánom, hogy az Élet hamarosan kárpótoljon Titeket.
:cry:

Kép
kobak

Napokig nem jöttem, nálunk is volt ijedelem a héten.De erről majd máskor mesélek.

Kép
kobak

Kép 18+3 (alig) pocak

KépKép
Kép
humanka

Hello lanyok!

Judit: gratula neked is a rozsaszinu csikhoz :lol: Bogi nagyon aranyos, kulso=pocakos keped nincs?

Bejci: udv neked itt, mi meg nem talalkoztunk, en sajna nem tudok nagyon gyakran jonni, inkabb csak hetvegenkent.

Bagzerka: nekem sincs kemenyedesem egyaltalan. Neha be-bekapok Magneziumot, de csak azert, mert allitolag jo, de meg sosem volt ra szuksegem. Viszont en annal tobb Rennie-t eszek, mert a gyomorsavam az rengeteg :cry: Szerintem napi 4-5-ot is megeszek. Gratula a felidohoz.

Konan: engem erdekelne nagyon a nagy-pocakos-Konana. nem dobsz fel egy kepet nekunk?

Monee: aztamindenit, mekkorat nott tenyleg a pocid a 4 het alatt :) Szuper, es nagyon csini vagy

Lanta: sajnalom a kesobbi idopontot a fogdokihoz :cry: . Majd nekem is meg kene egy latogatast ejtenem, de meg halasztgatom :oops:

Agi: en is sajnalom a paraszt dokit, de a lenyeg, hogy minden okes :wink:

Szeder: edesek nagyon a babrucik :lol:

Kistiggrincs: johet a pocifoto :wink:

Honey: NAGYON BOLDOG SZULINAPOT kialtok !!!

Marta: neked gratula a toketelesen egeszseges kislanykadhoz :lol:

Dan6: fiucska, vegre egy ujra, mostanasag kezd itt nouralom lenni :mrgreen:

Winona: szuperul nez ki a kocsi, amit valasztottatok :lol:

Rone: nektek meg gratula a mocizashoz.

Sarkantyuka: es is csatlakozok a lenyokhoz. Van egy baratnom, aki 8 hete szult, es nem tudtak elore a baba nemet. Meg most is tok furcsa a neven szolitani, mert eddig babocanak, manonak, stb. minden masnak szolitottuk, most meg a nevet kene mondani, es meg mindig nem szoktuk meg, nemcsak mi, hanem meg a szulei sem :shock: Szoval en is meg akarom majd tudni mindenkeppen, mert akkor mar rogton ugy szolithatom, es az apja is ott lesz ugyis az UH-n, amikro kiderul (HA kiderul), szoval egyszerre fogjuk megtudni.

Anyoooka: Adam :lol: Te is fius mama leszel ! :lol:

Luca: ez dobbenetes, en is itt sirok, ez elkepzelhetetlen, felfoghatatlan, ami veletek tortent. Vigasztaljon a 2 nagy lanyod, es a jovo, hogy a lehetoseg meg elottetek van. Sok-sok kitartast kivanok, es szeressetek nagyon egymast a paroddal!!!

Egy kicsit magamrol: sajna nalam roka koma valtozatlanul latogatast tesz. Tegnap pl. nagyon rosszul voltam, nem tudtam semmit enni, mindent visszakuldott a Mano, vegul csak egy kis csirke huslevest ettem minden nelkul, de az lement. Itt egy pocifoto, nem vagyok tul buszke ra, mert poci sehol, viszont a fenekem jocskam ellensulyozza :oops: Szoval ez az aktualis 18+3 napos.

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Kobak, mi történt?! Ugye semmi komoly?!

Humanka, szééép a poci, látszik hogy babás!!! Pont az előbb beszélgettük Apával, hogy Dorkával félidősen szinte semmi nem látszott, most meg úgy nézek ki mintha 30 hetes lennék :shock:

Képek Kisfiunkról:

Kép

Kép
A sárga nyilacska mutatja a lényeget. Képen annyira nem látszik, de filmen gyönyörűen kivehető! :lol:

Kép

Kép
anyoooka

anyooka!

Nagyon édes a bébi! És még a lényeg is látszódik :lol:

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok lányok!

Agi, én épp pénteken kérdeztem a dokitól, hogy ebben az időszakban mi a szükséges MG mennyiség. Azt mondta, hogy 3-4 naponta, illetve a Béresből (abban nagyobb adag van tablettánként) is lehet napi 2-t bevenni, mert túladagolni úgysem lehet. Lehet, hogy kinevettek, de én már úgy díjaznék egy kis hasmenést... Nekem pont az ellenkezője a bajom, ami az aranyeremet is rendesen kihozza.. De hiába a MagneB6.

Anyóka, nagyon jó a kép!

Kobak, hogy vagy? Ugye semmi komoly baj nincs?

Luca, nagyon sokat gondolok rád!!

Rönééé

Kép
röné

hahóó!

valahogy Luca híre után nincs sok kedvem írni, de úgy látom ezzel többen is így vagyunk..............

kobak??! mesléj, ha gondolod!

anyook!
nagyon szép a pici proilja :) és a lényeg is látszik, tudod, nekem szakavatott szemem van, 2 fiúval :D

humanka!
van ott pocak azért! és látszik ám hoyg babás az ügy :)

kaptam időpontot genesisbe május 30ra! az jó soká van, de egyenlőre teljesen türelmes vagyok. akkorra már kellőképp ki leszek éhezve hoyg újból láthassam :) és mondhatjuk hoyg névnapi ajándékom lesz magamtól, mivel én is eszter vagyok, így gyorsan me is magyaráztam magamnak ezt a tömérdek 4ds uh költséget.... na mindegy, bízom benne hoyg akkorra már nagyobb is, és a szívecskéjét jól megnézik majd. végülis így is nyugodt vagyok, főleg h megvan az időpont.

én is teszek azért majd pocak képet, 20+3 paraméterekkel

na szép napot, olyan jó hogy így süt a nap, viszont megesz a fene hoyg itt bent rohadok a melóban....... :evil: nembaj, eljön a munka mentes időszak is hamarosan.

na mégis bírtam írni............. :roll:

KépKép

KépKép
bagzerka

Csajok!

Az én nyomorúságom ne árnyékolja be a boldogságotokat!!!
Az élet nem áll meg, megy tovább!
Írjatok úgy, mint eddig!
A kisbabátokról, a boldog készülődésről, a vásárlásokról...

Mindenkire nagy szeretettel fogok gondolni mindig, de többet nem jövök ide, mert nem bírok.Nem i olvasok, és nem is írok.

A Fogamzás/ma megint megjött-be, és a spontán vetélésbe írok még néha, ott megtaláltok, ha esetleg érdekel valakit, hogy mi van velem.Iwiw-en is megvagyok mindenkinek, szóval ha akarjuk, megtaláljuk egymást, de én nem rontom itt tovább a hangulatot.

Köszönöm, hogy mellettem álltok, hogy gondoltok rám, mindenkinek a legjobbakat kívánom!
Vendég

Oh Luca :(
Kitartás!

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!
Bár Luca azt írta, hogy nem fog többet ebbe a topicba jönni, azért én is kifejezném sajnálatomat. Nagyon rossz érzés fogott el, amikor olvastam a sorait.
Csajok! Próbáljunk meg megnyugodni mindannyian! Sajnos bármennyire is akarunk, nem tudunk Lucának segíteni. Reméljük mellette állnak a rokonai, barátai és támogatják mindenben.
Tényleg nagyon sajnálom ami történt!
Vendég

Ígértem, hogy rakok fel képet. Ez 21 hetesen készült. De utolsó UH-n azt mondták, hogy egy héttel fiatalabb a baba. Kép
Vendég

Most valahogy nekem sincs nagy kedvem írni.... Majd jövök
Vendég

Én is nagyon sajnalom Lucat. Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ennyi rossz utan meg akarmi is tortenhet vele. Hittem bennuk nagyon!!! :cry:

Maskor ilyenkor mar mindenki irogatni szokott ezerrel, most meg gyaszoljuk az angyalkakat Lucaval... :cry:

KépKép
druska

Penteken megkaptam az AFP eredmenyemet: MOM 1.2! :D

a masik ertek 40.92 - szoktatok kovetkezteteni ebbol a baba nemere, de nem emlekszem hogyan. Ez most fiura vagy lanyra utal?

kov vizsgalat - majus 6-n megyek genetikai uh-ra.

Gratulalok minden kukisnak es nunisnak es a nunisaok ne bizzak el magukat, mert a kukisok sincsenek meg nagyon elmaradva, lesz ido mikor atveszik a vezetest!

Marti orulok, hogy az afp csak vaklarma volt!

Honeymoon - milyen volt vezetni az uj jarganyt?

KépKép
druska

Sziasztok!

Luca! Te mindannyiunk szívében hozzánk tartozol az angyalkáiddal együtt!

Kép
Kép
konan

Luca!
++++++++++++++++

szeder74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?