A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

szerintem én nem fogok fözni már elöre nem nagyon megy a lefagyasztott

a másikakkal ugy csináltam hogy csupa olyat föztem ami hamar megvolt egy tál ételt

meg néha apa is fözött néha rendeltünk meg ott volt a 2 mama is

Képimg][/url]
Kép
ronix

Sziasztok csajok!

Nemtudom mi volt tegnap a levegőben de én 22-kor elájultam!
Reggelig aludtam,nagyon jól esett!

Viki! Szerencsére neked már nem sokáig kell elviselni az új főnököt! :lol:

Anyjuk! Ablakot pucolni szigorúan TILOS,pláne,hogy a férjed szereti!
Inkább varrjál valami szépet!!! :lol:
Az a kép tényleg képeslapszerű,nemcsoda,hogy bármikor visszamennél!
Meseszép!
Jó lenne most ott lenni!

Babu! Jesszus!!!!!!! Hatalmasat nőtt a pocakod!!!
Csini vagy!

Wera! Hát ez komolyan hihetetlen!
Hogy lehet ekkora haja egy ilyen apró embernek!
Leis töltöttem,megmutatom Apának ha hazajön!
Nagyon édes!!! :wink:
Jó Apázást! Vigyázz magatokra és azért néha jelentkezz!
"cuppa"

Ronix! Hipp-hopp eljön a 32 is!
Legalábbis akkor majd úgy tűnik,hogy milyen hamar eltelt!
Nekem tegnap mondta a sógornőm,hogy milyen hamar eltelt,mindjárt mehetünk szűlni!
Mondtam :igen,így visszagondolva tényleg,de azért előreébb tekerném egy hónappal! :lol:
Én ma nem főzők,van tegnapról csak majd kisütöm a husit mire Apa jön!

Maverik! Mit csináltatok? Hintáztatok?
Biztos nagyon jól éreztétek magatokat!
Vigyázz magatokra!
Mikor kell m enned legközelebb?

Én nem főzők előre a fagyasztóba,lesz segítség és Apa azt mondta végre azt ehet amit akar!
Majd ő csinál mikor hazajön!
Gondolom egy hétnél tovább nem tart majd a lelkesedése,bár szeret főzni!
Meglátjuk!
Éhen azért nem halunk talán!

MUFFIN!!!! NAGYON DRUKKOLOK NEKTEK!!! REMÉLEM AZÓTA KAPTATOK MÁR VALAMI JÓ HÍRT!!!!!!VÁRUNK!!

Kép

Kép
ibm

jó reggelt a korán kelőknek :)
tegnap meghalt a kutyánk délelőtt :cry: , több napos szenvedés után.... :cry:

Kép
Kép
h. szilvi

rajottem megsem megyek tescoba... Nincs itthon egy fillerunk se- pedig en azt hitem van valami kis dugi- szoval irany a penzvalto, az meg az arkadban van legkozelebb, onnan meg mar el nem gyaloglok a tescoig s. szoval most a legfontosobbakat megveszem az intersparban- csak sosincs nagy gyumolcsvalasztek:(- es akkor majd a het valamelyik mas napjan tesco( bar igen kis kurta het lesz).
igazabol jo lenne szerdan ravennem magam, mert a tesco mellett van a lidl, es azert van ami megragadta a fnataziam a "babas" akciobol.
Meg ott a legolcsobb a jegkrem:)

szoval most mosok, aztan akkor mjad csak kesobb megyek.
ibm: szeretnem megfogadni amit irtal, de ez az anyag olyan izle, szerte szet foszlik a szele ami nincs szegve, es en meg nem vagyokilyen profi hogy tudjam mi a teendo. Szoval a meter arut is utba kell ejtenem, hogy megkerdezzem a nenit, mit ajanl.
Vendég

Ami!
Hogy állsz a mini rucik vasalásával?
20150601134430

Jóreggelt mindenkinek!

Ennek a kiscsajnak mennyi haja van, ez tényleg őrület. Én is megmutatom majd férjemnek, majd biztos ilyet fog akarni.

Sose gondoltam volna, hogy Angliában ilyen helyek vannak, inkább simán Polinéziának gondolnám. Biztos jó volt ott élni.

Andkata és Vidokata, én is zeklatnálak titeket 1 kérdéssel, mondjuk csak részben gyermekgyógy jellegű.
Nagymamámnak örv v övsömöre van (sose tudom) már egy éve, de nem akar almúlni. Én voltam tavaly egy bőrgyógyásznál, aki azt mondta, semmiképp ne találkozzam vele. Nem is taliztam, még karácsonykor se, de most lesz 85 éves, nagy buli meg minden, jó lenne már találkozni vele,de nem tudom lehet-e, vagy csak az első 3 hónapban veszélyes? Ilyen net szakértőknek már írtam, de okosabb nem lettem, tudom, lényeges, voltam-e bárányhimlős, anyukám szerint voltam, de nem meri 100%ra mondani. A másik meg, ha meg lesz a baba, úgy hallottam, neki se a legjobb lenne találkozni vele, tudtok erről valamit?

Na ma megyek pénzt költeni, ma kivételesen magamnak, mert kéne pár rövidujjú felső, a régiek se mellben, se pocakban nem jók.
Aztán lehet becsúszik kis apróság a bébinek is, pont múltkor mondtam férjemnek, nem is gondoltam volna, hogy van nagyobb öröm, mint magamnak ruhát vásárolni, de a babának még jobb.

Muffin, sokat gondoltam rátok, remélem, a lehető legjobb híreket kaptátok, már rátok férne.

Rohanok, nehogy lekéssem a hévet! Szaisztok, szép napot!
Rohanok, azért ez egy kicsit fellengzősen hangzik az én sebességemhez.

Kép
teó

Szilvi, sajnálom a kutyust! De ha szenvedett, akkor jobb így neki. Nekem is 1 hónapja halt meg az imádott malackám, át tudom érezni a dolgokat :(
A pénz.... így hó végén nálunk is románia van :evil: pedig annyi.
Maverick, vigyázz nagyon magadra! Egyébként úgy jól érzed magad???
Annyira szép az a kiscsaj, Emma!!!!
magdolnam

teo: ezt a vasarlos dolgot en is megallapitottam mar. Amikor elkap ahev hogy vennem kell valamit, most mindig ott az indok a babanak "kell", s tenyleg nagyobb orom. Ezerszer nehezebben allitom le magam.Es kevesbe van lelkiismeretfurdalasom, mert nemmagamra koltom a penzt:)

most igen elkeseredtem: kaptam kolcson egy kismama nacit unokatesom felesegetol, es en nem ertem o hogy hordta ezt vegig, mert ugyan ahasresz nyulik ezerrel, de a hasam aljat nagyon nyomja- ekkorat nott volna a hatsom? pedig o lenyegesen tobbet hizott....
szoval asszem megis szuken leszek a lengebb ruhak teren. Mert a szoknyaom kozul egy sem hasznalhato, mert ugyan kaptam bantazst kolcson, de nekem nem megy ugy hordani a kis ruhaimat....
akkor korul kell most neznem, mi kaphato:)
Vendég

Akartok úgy csinálni, hogy hörr????? Gyerekecske paraméterei: 1800 g, BPD 77,8, OFD 105 (na ez alapján 33 hetes, cska nem tudom, mi is ez), AC 288.... Doktornő maga is elbizonytalanodott az érkezési időt illetően. :lol: Hát majd jön, az tuti.

potyka

te jo eg! 1800g? nem semmi!

en most pont ezen izgulok alegjobban, hogya 26heten olyan pici volt a sulya:( remelem azota gyarapodott! jovo szerdan uh!
Vendég

1800gr??????????????, Hú........ :roll: ezt 26 hetesen mérték???
magdolnam

anyjuk, neked mekkora volt legutóbb (és hány hetesen?, én jövőhéten megyek 4dre)
magdolnam

Potyka!
Vszínű, hogy hamarabb fogant? Vagy csak jó nagy bébikusz lesz?
20150601134430

Sztem szimplán nem 26 hetes. Amúgy meg az én gyerekeim nem szokták elaprózni, olyan négyésfél kiló alatt nem adják....

potyka

Potyka és többi babát simán vagy császárral szülted. Szerintetek mérvadó az a szülés típusa szempontjából, hogy mekkora a gyerek??,,
magdolnam

Potyka, ezt nem mondod komolyan!
Az enyém 28 hetesen 1500 körül volt és az is gigabébinek számít a nőgyógyom szerint!
Tuti, jól mérték???

Teó!Az övsömö kérdésben én nem vagyok tul kompetens, de ha voltál bárányhimlős, akkor elvileg nem kaphatod meg. Hogy a gyerekre méhen belül veszélyes-e hát ezt sajna komolyan nem tudom...Ha megszületik, akkor viszont fertőzödhet a nagymamádtól, az majdnem biztos.
Szent László kórház tud ( szerintem telefonon is) segítséget adni ilyen kérdésekben...

A paprika pedig drága, de én juszt is csinálok ma egy kis lecsót...

Na, robogok a piacra!
sziasztok!!!!

Kép
andkata

Szilvi! Sajnálom a kutyádat,de mostmár nem szenved tovább szegény!!
Amúgy hogy vagy?
Pihizel ezerrel?
Nem írtad milyen gyógyszert kaptál?

Viki! Egész jól haladok bár még egy halom van és szatyornyi amit ki kell mosni!
Most Apa melóskabiját raktam be,erre nincs víz!!!!!
De persze félúton van a program!
Úgyhogy majd folytatom ha lesz!
Víz nélkül nem sok mindent tudok csinálni,úgyhogy asszem én is elmegyek vásárolni aztán vasalok egy kicsit!
Fotótkat még mindig nemtudok hozni,Apa tegnap azt mondta majd HOLNAP összerakja!!!
Egyszer majdcsak sikerül neki!

Nekem se nagyon van már mit felvenni,de én már nem veszek semmit!
Tegnap nővérem adott 2 rövidujjút,meg Anyutól is kaptam!
Mostmár nem akarok ilyeneket venni,mert aztán ha ÚJRA VÉKONY LESZEK,mert ugye az leszek!!! mit csinálok velük??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Wera! Még a szörpre akartam mondani,hogy kizárólag azt a fajtát iszom,többiből fél üveg kell,hogy legyen íze!

Na asszem elcsattogok a boltba,aztán jövök!

Kép

Kép
ibm

Ha az ember volt már bárányhimlős, akkor nem jelent veszélyt már.
magdolnam

Sziasztok!

Valaki tud nekem ötlettel szolgálni magas PULZUS esetére.
Nem igazán akar lenemmi a drága! Valami ötlet????????

KépKép
hene

Magdolnam, simán születtek, és mindnek szép nagy buksija volt )igazából inkább kerek a fejük, de az Uh vhogy ezekből kalkulál extrémet, azért nem izgulok ugye így ötödikre. Egyszer írtam már, hogy sztem a méretek szülés szempontjából nem annyira lényegeske, nyilván határokon belül!!!! Mert a fejben a csontok összecsúsznak, a testük meg nem sokat nyom a latban a kemény kobak után. Mondjuk nyilván ha a mama keskeny csípőjű, akkor más a helyzet. Érzésre nem volt más az első 3,5 kgos lánykát konyomni, mint bármelyik másikat.

(Kata, sztem idősebb a terhességi koránál, vagy hogy kell ezt mondani, tuti nem félidős, első UH szerint 28-29 hetes, de ugye a szentírás az uccsó menzi szerint számolt. Drnő párszor újramérte, majd legyintett, hogy hát Ötödik. )

potyka

Én voltam bárányhimlős gyerekkoromban és kb. 10 évvel ezelőtt volt övsömöröm is! :roll:
Szóval passz! Tényleg kérdezd meg a saját doktorainkat vagy más okos embert!

Léptem

Kép

Kép
ibm

Teó: Andkata megint megelőzött :D

Viszont a furi, hogy egy éve tart, ilyet még nem hallottam???!!!! Biztos, hogy az övsömör?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.03 13:18-kor.
Vendég

Szilvi: sajnálom a kutyust, de ahogy te is írtad tegnap, talán jobb mostmár így!

Ami: milyen mázlista vagy hogy ilyen jókat tudsz aludni!

Potyka: ez tényleg brutál méret! (bocs a szóhasználatért!)
Lehet, hogy tényleg elszámolták. (van hogy még a teherbeesés után jelentkezik mensi szerű vérzés, talán ezért???)
A márciusi topikban volt egy baba a 36. (számolt) hétre születt simán és 3500 gramm volt (ha jól emlékszem) na azt is bizti elszmolták! :D
Vendég

Na, csak elmentem tornázni. Jól esett.

Vérnyomim még mindig alacsony.
Kata, köszi, ittam mielőtt elindultam. Sajnos egész kis koromtól félek a dokiktól. Egész kicsi voltam, amikor kórházban voltam tán két hétig. Amikor kijöttem, az egész családdal együtt elmentünk étterembe ebédelni. A pincéren fehér köpeny volt.... Na nekem ez elég volt ahhoz, hogy amíg a család ebédelt, rám felváltva kellett vigyáznia valakinek kint, mert nem voltam hajlandó bemenni. Nem tudom mi történhetet akkor a kórházban, de ez azóta is megmaradt.

Viki, egy ideig kisérletezgettem különféle cappucinókkal, de hiába, nem ízlik, akkor meg minek erőltessem?!
Nekem brassói van mindig lefagyasztva, ahhoz csak krumplit kell sütni is és kész!

Teó, nekem volt övsömöröm, ugyanaz a vírus okozza, mint a bárányhimlőt. Gyerekre állítólag veszélyes. Aki hajlamos rá, az bárányhimlőstől könnyen elkaphatja az övsömört. Nekem többször is volt, ha legyengül az immunrendszer még könnyebben előjön.
Szerintem vigyázz.

Potyka, nem semmi méretek!

Kép
Kép
patr

basszus termeltek ám
potyka jol olvasom neked ö az 5.ik baby lesz ??

az én babym 26 hetesen volt 1200g jövöhéten megint megyünk mi is
de ekkora babyt potyka :shock: :shock:
nekem a másik 3 mind kismacska volt legnagyobb 3150 azt 3000 és 2980g

én most tergettem ki az utolso adag baby rugit 25db-ot :) :)

csak egy hazahozost fogok venni :)

hene az én pulzusom is 100 felett van mindig miota magas a vérnyomim nincs ötltet rá legalábbis nekem nincs

ja anya ruhák én semit nem fogok venni már maganak egy terhes gatyám van ami elmenös azt hordom még mindig 9000ft vettem nem áldozok többet
viszont vettem 3 melegitö szerü gatyát a kinaiban 1200-ért jol nyulanak és abszolut nics melegitö kinézete

a polok meg feszülnek de mindet fel tudom venni de istenem ez
van

ja én elötte sem voltam pehely sulyu és szerettem ha egy polo nem tapad rám :P :P :P :P :P

Képimg][/url]
Kép
ronix

jobb neki tudom, valahogy megkönnyebbülés számomra, hogy már nem látom szenvedni :(
pihengetek, ami inkább azt takarja hogy megyek 3 kört, ha megfájdul a hasam akkor meg gyoprsan csüccs, de mnosni stb muszáj ugyebár.....
ibm: doxium értágítót írt fel a doki, meg visszarendelt uh-ra 6.-ára, és mondta hogy nem vizsgál, mert nem akarja a méhszájat macerálni már nagyon....

apropó....ki az akinek köldök és mell között is érezhetően mocorog a bébi????

pulzus???? ahhh...azzal mi a baj...én nem is érzem jól magam ha nincs 100 fölött.... :)

Kép
Kép
h. szilvi

lassan készülödünk a szemészetre drukk hogy a kicsi tinának ne kelljen szemüveg és hogy NE LEGYENEK SOKAN MERT AZ IDÖPONT ITT NEM SZÁMIT!!!!!!!!!

Képimg][/url]
Kép
ronix

nekem nem mérte a súlyát a doki, azt mondta még korai lenne :(

Kép
Kép
h. szilvi

megyek du a védőnőhöz, ha sokat híztam akkor térden állva könyörgök neki hogy ne írja be..... :cry:

Kép
Kép
h. szilvi

Szilvi a doxiumot én i szedem 3*1 et

Képimg][/url]
Kép
ronix

R
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.03 13:20-kor.
Vendég

Alapjáraton 90 szokott lenni a pulzusom, ami nekem is normális, de néha elindul fölfelé, és akkor visz a fejem, el kell feküdnöm, mert különben leesek a székről. Most az amúgy 100/60 vérnyomás helyett mértem 127/75 127-es pulzussal. Ez így már nem igazán gyerebe! :?

KépKép
hene

Hene, ugyanezzel küzdök... de nincs mit tenni. Feküdj le és nyugodj meg, viszonylag hamar elmúlik így.
magdolnam

Talán a relaxálás, pihi segít!
Vendég

ronix: miért szeded? mondta a doki csak nem értettem, hogy minek is az nekem, de mintha azt mondta volna hogy a toxémia miatt...

Kép
Kép
h. szilvi

hene nekem a korházban volt 185/110 vérnyomim is és semmit nem éreztem azon izéltak hogy nem vagyok rosszul :o :o

itthon 145/85 107pulzus

Képimg][/url]
Kép
ronix

Kata, köszi szépen, csak gondoltam hátha létezeik valami megoldás. Amúgy 15 perc alatt elszokott múlni, és ritkán is van, és csak azóta, hogy kismama vagyok. De most kb 2 órát küzdöttem vele!

KépKép
hene

szilvi a toxémia miatt kell szedni mert ha magas kicsit a vérnyomid rosszabb a lepény keringése
nekem ezt mondták

Képimg][/url]
Kép
ronix

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.03 13:21-kor.
Vendég

Szilvi, nekem köldök és mellközött ficánkol a kis drága és elég erőteljesen :S meg nyomja a fenekét a kezembe. Hihetetlen jó érzés! Lehet hogy megfordult nekem??? Mert legutóbb azt mondták, hogy farral van
magdolnam

Akartam mondani: nem tudom ti mire kaptátok!
De már tudom a lepénykeringés javítására!
Vendég

nem jöttem jó hírekkel. Megerősítették hogy a kis agya sincs rendben úgyhogy szerdán magzatvízvétel lesz. De már elég valószínű hogy kromoszóma hiba áll a háttérben és azért volt ennyi probléma. Nagyjából három-négy hetet kell várni az eredményre, ami azért szörnyű, mert már majdnem végig kihordom csak azért hogy elveszítsem. Férjemmel úgy döntöttünk hogy ezt a kis időt, ami még hátravan a mi kicsi Eliotunkkal megpróbáljuk nagyon boldogan eltölteni és nagyon vigyázunk rá amíg ő a miénk. Utána nem tudom mi lesz. Azt hiszem nem nagyon fogok jönni, de talán megértitek. Ezen túl kicsit más irányt vesznek az útjaink. Kívánok mindenkinek egészséges babát és nagyon boldog időszakot!

KépKép
muffin

Sziasztok!
Csak jelentkezem hogy megvagyok :D Pihi nem nagyon volt hétvégén,de hát két ilyen eleven gyerek mellett nem is lehet.
Tegnap este Kristinek már alig volt hangja,köhög,meg náthás,Vercsi is.Holnap még viszem őket oviba,mert anyák napja lessz,aztán szerdán nem tudom-lehet kettőt kell vinnem dokihoz busszal :roll:

Szilvi:sajnálom a kutyádat :(

Nincs kedvem főzni.És már megint mosok :?

Tegnap született kismacsek-nagyon édi:fehér,mint az anyja,csak a feje tetején van egy kis szürke folt :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Hát igen sokminden függ attól kinek mihez van hozzászokva a szervezete. Remélem a terhesség után visszaáll a régi rend! :wink:

Láttam, hogy babaméreteket írtatok. Összehasonlítás képpen.
29 hetes UH szerint 1360g volt a kisfiam. Sajna azóta nem voltunk UH-n. Ha kihúzzuk addig, akkor talán május 15 én lesz az utolsó. De az már annyira a vége, hogy már mindegy. Majd megnézem ha kibújik! :wink:

KépKép
hene

Sziasztok!

Dodó, nagyon jók a képek! De a pocakodról csinálhatnátok egy közelebbit! :wink:
Tappancs, örülök hogy jelentkeztél! Reméljük minden rendben Dáviddal!!!
Babuli, szép óriás pocak! :wink:
Wera, jó Apázást!!! :lol: Emma egyszerűen gyönyörű!!! :shock:
Andkata, üdv a 30-asok között!!!
Anyjuk, álom az a hely!!!!
Szilvi, részvétem! :cry: De jobb neki így.
Potyka, :shock: :shock: :shock: Ez nem semmi!!! :lol:

Én most gyártom a jó kis sülthús zsírt! Nyami!!!! :wink:
Megyek rakok be egy adag Luca ruhát mosni, megfelporszívózok és felmosok. Tegnap már letudtam a portörlést!

Vigyázzatok magatokra!

Kép
sziszka82

Ja és azt mondta a doki erre a méretre, hogy jó nagy baba lesz!
De ugye ez csak egy számolt érték.

KépKép
hene

Muffin:nagyon sajnálom,de ne adjátok fel,olyan nincs hogy nem lehet semmit se tenni :(

Kép
Kép
Kép
kike

Muffin: tudom aki nem éli át azt a szörnyűséget amit ti az még csak nem is írhatja, hogy megért és veletek van! De imádkozunk értetek!
Vendég

muffin: sok erőt nektek....

Kép
Kép
h. szilvi

Muffin, csak nagyon sok erőt és kitartást kívánhatok neket is és a babának is!

KépKép
hene

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?