A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Válaszoltam...
Vendég

megyek alszok egyett,nagyon elfáradtam.

Kata&Milán

oszman777

A GYED maximális összege 96600 Ft... ebből levonják az adót és a nyugdíjjárulékot...
Vendég

Most tényleg ezen megy a vita????
Gigi megint irtam neked!
bszilvi25

Szilvi
Nem vitatkozunk... csak beszélgetünk... legalábbis én... de ha te vitának fogod fel, akkor hagyjuk...
Vendég

mentem is....
Vendég

Na jó van már inkább sajnáljátok szegény barikát aki alanyi huszonezret fog kapni :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:46-kor.
pironya

OK - de nem hiszem, hogy sajnálni kellene itt bárkit is... :D :D :D :D
bszilvi25

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:47-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:47-kor.
pironya

piri:bölcsi lesz vagy valaki vigyáz majd a kicsire?
Vendég

Sziasztok!

Én 125.000 ft-tal voltam bejelentve és a munkaügyis csajszit megkértem, hogy számolja ki, kb. mennyit fogok kapni. Ő azt mondta, hogy 50-60ezer körül családipótlék nélkül. Hát nem túl sok. :roll: Tényleg! Mennyi most a családi pótlék?

Itthon maradás: két év. Gyes alatt visszamehetek 4 órás munkaidőben, amit ki is fogok használni, a fentebb említett összeg miatt. :roll:

Készen van a gyerekszoba!!!! Mindjárt csinálok képeket!!

Szilva! Remélem nem fogod halálra unni magad a kórházban. Az a lényeg, hogy a babák rendben megszülessenek.

Gigaboszi! Mindkétszer 3-3 embriót kaptál vissza?

Csiri! Szép kis kalandok! Azért vigyázz magadra!

Moni! Tapasztalatból mondom, hogy a vizesedéssel nem nagyon tudsz mit csinálni. Én is tartom a sómentes diétát mégis vizesedek. Nézik rendszeresen a vérnyomásomat meg a vizeletemet, de azok teljesen negatívak. Az orvos nem idegesít vele, szerinte ez alkat függő, hogy ki mennyire hajlamos rá. Persze nem legyint rá, próbáljuk kordában tartani, de én is abban reménykedem, hogy a szülés utáni hormonváltozás fog megszabadítani tőle.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Családi nekem a két gyerekre 26,500.- ha jól emlékszem
Vendég

Monti persze ,hogy szülés után lemegy a vizesedés 3 hét és örökre elfelejthetjük...kivéve aki még fog szülni
Én sem emlékszem már milyen a bokám eredetileg :lol:
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:48-kor.
pironya

Sziasztok!

Csak rövid kukk :P
A mai napom kegyetlen sz.....r volt :? Egész nap el van zsibbadva mind a kettő kezem. A klaviatúrát is csak nagyon nehezen tudom ütögetni. Kb 20 perc és Apa itthon lesz, indulunk a dokihoz. A fejem 2 napja hasogat. már nagyon nem bírom ezt az állapotot :?
Mi történt velem??????????????????? :roll:
Nem ismerek magamra. Azon gondolkoztam ma. ha ma kellene bemennem szűlni. hát lehet hogy inkább világgá rohannék. Bár rohanni sincs erőm :? Na jól kipanaszkodtam magam :shock: Gondolom doktor bácsi ma is csúnyán majd ketté akar harapni, vagy keresztben szeretne majd lenyelni....... Nem tudom még melyik variációt válasszam :roll: Az egészben a legszebb, hogy mindezért még én fizetek 8000-t :oops:
Ha majd megjöttem tájékoztatlak benneteket, hogy mi volt.
bluebox

sziasztok,
csak gyors bekukk:

gigi: én is úgy tudtam, hogy csp-val együtt (1 gyerkőcöt számolva) 80-körül kell, hogy kijöjjön a max gyed, már nettóban.

gyerekszoba: ezen a hétvégén festés, jövö hétvégén padlószönyeg, aztán be is lehet rendezni. elvileg mindenünk megvan, még az apróságok is... csak az idővel állunk hadilábon.

tegnap reggel voltam dokinál, megvolt az első ctg, a doki mindent rendben talált... de tudna valaki segíteni értelmezni is? nekem kevés az hogy minden oké, számomra csupa irkafirka az egész. :D
laborom megvan, minden rendben, a vas is tökéletes, és nem fognak többet szurkálni. uh-n nyitogatta a száját a kismanó, a ctg-n a tappancsokat meg majd' lerúgta magáról, vagyis a pocakomról, vicces volt. uh szerint 8 nappal kisebbek vagyunk, 2006 grammosak (a 6 gramm hogy jött ki vajon? :D ), ami azt is jelentheti, hogy 1 héttel később születik, és azt is, hogy nem 4 kilós lesz a kis bébim. hozzáteszem, mindkettőt érdékelném. :D

visszamenni dolgozni: sosee! :D najó, ez csak vicc, ha a sors is úgy akarja, még 2 gyerkőcöt szeretnénk, kb 2 éves korkülönbségekkel, szóval nem mostanában mennék vissza dolgozni... oda meg már elvből nem, ahol eddig voltam. nem viccből vagyok itthon február óta....

széklet - magnézium: én béres magnéziumot szedek, abból csak napi 1 kell... és csak 1-1 nap marad ki, amúgy minden reggel megyek, és erőlködés nélkül megy a dolog. mondjuk minden reggel, éhgyomorra eszem 5-6 szem aszalt szilvát is, biztos ami biztos. :D

csiri: szurk hogy minden rendben legyen!

mia_snow

Munka - én is úgy terveztem, hogy nem megyek vissza a gyerekek között, mi is 1,5-2 év korkülönbséget tervezünk, de ez a GYED engem felhúzott! :twisted: Nem tudom hol éltem eddig, de meg voltam róla győződve, hogy a max. gyed összegéből már nem vonnak le semmit, erre kiderül, hogy még abból is adózok? :twisted: Egyébként a Felicitas könyvben ezek a járandóságok elég jól le vannak írva, de pl. ezt kihagyták, hogy az összeg bruttóban értendő. Milyen kis naív vagyok! És most ideges!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ezt találtam, ha valakit még érdekel:

[url] http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... a=PORTAL#3

A kérdés már csak az, hogy mennyi a 96.600 Ft nettója.[/url]

Manka

Kép

Kép
mankabi

Megyek, egyedül nem szeretek beszélgetni! :cry:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Helló csajok!

Megérkeztem.
Jó témák voltak ma,ahogy visszaolvastam.

Amihez hozzászólnék.Csiri:hát ez jól sikerült,basszus.Mitől ájultál el?Lehet,hogy nem olvastam figyelmesen,de akkor már végeztél és te ettél is zsömlét,nem?

Kép
melike

Piri:mia meg is válaszolta...én a béres magnéziumtól ..hogy is mondjam az már kicsit több volt a soknál..de akkor napi 3x2-őt vettem de...de akkor már nem tudtam eldönteni éppen melyik dolgomat intézem a wc-n
Vendég

Mia tök jó ,hogy minden ok volt és már elkezdted a ctg-t...az már tényleg olyan vége van érzés....
Vendég

Pironya!
Béres magne b6=tuti fo..s.....(jobb mint a meggyes-málnás-CÉKLÁS aktívia) :wink: :lol:

melike!!!!
Aha!Mindezt utána sikerült produkálnom....Szerintem attól ájultam el,mert hiányzott anyámtozása,illetve törödésre végytam idegen fehérruhás emberektől.... 8) :shock: :lol: :lol: :lol:

Na most megint lehidalatm...A lányok a héten EX anyósoznak....hazaugrott a párom és finoman beadagolta,hogy lenne egy jól fizető munka,kb 4 nap és hétfőn szabad lesz és pótoljuk a tegnap elmaradt kirándulást....DE....a munka holnap hajnaltól kezdődne kb vasárnap délig és innen 80 km-re....és úgy érné meg,hogy ott aludjon....grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :twisted:
Vendég

MONTANA!!!!
FOTÓKAT VÁROM!!!!!!!!!!!vÁRJAM????????????? 8) :wink:

JAJ nem is meséltem a tegnapi nap "poklát"...
Ugye 2000-ben váltunk el hivatalosan a volt férjemtől....azóta a lánykori nevemet használom,nem hivatalosan,mert a személyimen még mindig XNÉ X.Y. VAGYOK!!!!!!!!!!!!
Az én hibám,hogy nem írattam át,nem használom pedig ....és lett volna rá 8 évem.... :oops: :oops: :oops:
A lényeg,hogy az apaságin az szerepel,hogy anya lánykori neve....:
V..... A......
Apa neve:
H..... N........
Anya állapota:elvált....
Neve:
T.NÉ V...... A...........

Gyerek vezetékneve:
H..................

Szerintetek?????????????
ÚGY SZÉGYELTEM MAGAM!!!!!!!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops:
és csak magamat hibáztathatom!!!!

H apukának,T né V. A . anyukának H vezetéknevű gyereke!!!!!!!!!!!

Azt hittem,hogy a nő kicsit emberséges lesz és nem írja rá.... :shock: :twisted:
Vendég

sziasztok!
ma voltam uh-n, eltűnt a veseüregi tágulat és lennt van a fejecskéje, úgy örülök!
de a nap többi része őrjítő!véletlenül a párom régi számára töltöttem 7500 ft ot,s most kéne a réginek is az ügyfélbiztonsági kódja, ami persze nincs meg, de ha bemegy a vodafonehoz akkor kiadják neki!csakhogy alig van itthon.na mindegy.talán sikerül visszatenni a pénzt. A másik, hogy elmentem kiváltani a vastablettát, s itthon vettem észre, hogy valami gyomornedv tablettát adott az a vén banya!hát nem látja hogy terhes vagyok, mért írt volna fel nekem a NŐGYÓGYÁSZ gyomornedvre gyógyszert, tiszta dili vagyok, most mehetek vissza holnap, mikor ballagásra kell mennem.megesz az ideg. na jolvan jók legyetek pussz

Kép
Kép
eyi

Eyi: ÖRÜLÖK, hogy megfordult a kicsi!! Mondtuk mi, hogy tudja, mi a dolga!! :D :D :D :D
Ne idegeskedj semmin! A vodafone-nál nem véletlen vmi születési dátum a bizt. kód?? Én mindig olyat igyekszem megadni, mert azt "mindig" tudom......
bszilvi25

nem tudom, én is azt szoktam megadni,de a férjem aki férfiből van teszem hozzá, nem tudja persze, én meg-aki nőből vagyok-eldobtam a szerződést gondolom, hogy már nincs meg az a kártya, tehát nem lesz rá szükség. ez van.

Kép
Kép
eyi

ja és múltkor mikor a mérésekről volt szó, s mondtam, hogy annyi hetes vagy ahány centi a szeméremcsonttol a méh fundusáig-azt fekve kell mérni, nem ülve vagy állva. úgy sem jó?

Kép
Kép
eyi

Eyi: Nekem ülve is jó volt!!! :D :D :D :D :D :D
bszilvi25

Sziasztok!

Megjöttem! Nos a következőt mondta doki bácsi:

A méhszáj teljesen zárt. 100 % mostmár hogy császár lesz, nem fordult be a kiccccccsávó és egyre kisebb az esélyem, hogy befordulna. 3 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagy baby!!!!!!!!
Elmesélte hogy fog történni a császár, mi a teendő, ha bemegyek a korházba. Hétfőn megyek CTG-re, aztán minden héten dokihoz, + CTG. Alakulunk!!!!!!
bluebox

Márti, HÁROM KILÓ? és még van több, mint 5 hét hátra... basszus :shock: én 1 nappal korábbra vagyok kiírva, de csak 2 kilós a bébim. bár egyelőre úgy néz ki, hogy nem lesz császár, úgyhogy kiegyeznék egy MAXIMUM 3 kilós kissráccal. :D

mia_snow

Olyat aludtam. :shock: Alig csináltam igazából valamit és úgy elfáradtam,hogy lepihentem és elaludtam.

Blue:tényleg nem gyenge a 3 kilós bébi! :lol:

Kép
melike

Mit csináltok?Megyek,ha sehol sennki.

Kép
melike

Sziasztok!
Bocsi mindenkitől, hogy napokra eltűnök, de nyomon követem a történéseket. :lol:
Velem semmi különös nem történik, jól vagyunk, baba rengeteget ficánkol, és még annál többet csuklik. :lol:
Ma kimostam az összes babaruhát és ágyneműt, holnapi nap a vasalásé. 8)
Azon gondolkodtam, hogy úgy elröppent az április, hogy fel sem tűnt. Kíváncsi vagyok, melyikünk lesz a topik-kezdő. :lol:
Újabb hétfordulóhoz értem, úgyhogy rakok képet, pocisat és APÁSAT is. (ez a kedvenecem, ma csináltuk!)

Kép
Kép

almaani
Kép
almaani

Lányok!
Várom a többi pocifotót!
Tessék felrakni az aktuálisakat!

almaani
Kép
almaani

Almaani:nagyon aranyos kép,szépek vagytok!

Kép
melike

Hát nagyon remélem,hogy jó társaságba kerülük. Unatkozni remélem nem fogok, viszek be könyveket (nagyon szeretek olvasni) és pár napja elkezdtem babatakarót kötni. :D Sajnos ezer éve nem kötöttem, hát nem is egy szép látvány, de az a lényeg, hogy én csinálom és leköt :D

Dobok egy utolsó képet (sajnos a pocim nem igazán nőtt, de az uh. szerint a babák igen és ez a fontos):
Kép
(32+3)

Majd valakivel üzenek, hogy mi a helyzet velünk.

Pussz mindenkinek és további nyugodalmas babavárást kívánok nektek!!!!!!

HIÁNYOZNI FOGTOK!!! :cry:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Szilva:olyan szép pocid van és tényleg üzenj!Sajnálom,hogy nem leszel velünk,de miután hazamentetek rögtön írj!
Pussz

Kép
melike

Szilva! Vigyázz nagyon magatokra, gondolunk Rátok!
Elképesztően nagy a pocid! :shock: Nagyon szép! :lol: Még jó, hogy nem egymás mellett van a pocifotónk, mert elbújhatnék az enyémmel! :oops: :lol:

almaani
Kép
almaani

Almaani: nagyon szép a pocikád, tetszik a puszis apucis kép is nagyon! Én is ma vagyok fordulós úgyhogy majd teszek képet, mi is minden héten készítünk kedden.

Szilva: nagyon fogsz hiányozni, sokat fogunk gondolni Rád! Majd várjuk, hogy jelentkezz! Nagyon nagy a pocid, biztosan jó nagyok már a babák! Írj!! Millió puszi!

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Sziasztok!
Anyósék adtak 50E forintot a kiságyra!!
Na mit szóltok ahoz képest hogy másfél évig fasirtan voltunk!!!

Szilva szép a hasad!!
Anyu is babatakarót köt :lol: tök jó!!vigyázz magadra a koriban és kivánom hogy nagyon jófejekkel legyél egy szobában...legalább olyanokkal mint mi vagyxunk!! :lol: :lol: :lol:

Na megyek mert még a nyálamat sem biurom lenyelni olyan szinten fáj a torkom... :twisted: :twisted:
Vendég

Almaani neked is szép a hasad!!
Tök arik vagytok!!
A te hasas s-es szilváé xl-es :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

íme az én mai 34 hetes pocim:
Kép

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Jó reggelt !!
Megőrülök úgy fája torkom vagy mandulám már nem tudom mert a vizet se birom lenyelni...
Befújtam mebukainnal gondolom kismamáknak szigoruan tilos,de nincs meg a betegtájékoztató!!
Jaj jaj múljon el!!!
Férjemnek is fáj fiamnak is...ez a családi betegség!!!
Vendég

Jó reggelt Bari!

Gyógyulj meg gyorsan!!!!!!!!!!!!!! Nekem a fejem fájt 2 teljes napig!!!!!!!!!! Azt hittem levakarom a falat!
bluebox

Bari: ezt találtam a neten!

Ha Ön terhes vagy szoptat:
Terhesség és szoptatás időszakában a készítmény alkalmazása nem javallt.

(ez nem azt jelenti, hogy TILOS!!!!!!!)
bluebox

Itt elolvashatod az egész betegtájékoztatót: http://www.egeszsegkalauz.hu/gyogyszer- ... ?tid=12322
bluebox

Jó reggelt!
Sziasztok!!!!

Almaani!!!!
A pocakpuszilós kép nagyon jó...és elloptam az ötleteteket :oops: és mi is csinálunk egy ilyet majd!!!!Ugye nem baj? :wink:

Bari!
A igyál sok meleg-mézes kamillateát!!!!!
gyulladáscsökkentő és a nagy többséggel ellentétben én szeretem!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?