Megjöttünk a hétvégi kiruccanásból. Jól le vagyok maradva megint...

Bili téma: Csoda boldog és büszke vagyok, hogy végre valamiben az osztályelsők között van Lacika.
Többen írtátok, hogy ti nem erőltetitek, meg nem nyomultok még a témában, stb. Remélem, nem hiszi azt senki, hogy én ilyesmit csináltam. Csak volt egy bilink, meg bejár Lacika velem a WC-re, mióta ki tudja nyitni az ajtót, és ennyi. Szóval a mi példánk ékesen bizonyítja, hogy nem kell tenni érte semmit, ha megérett rá a helyzet, a gyerkőc jelezni fogja, hogy bilizni (WC-re ülni) szeretne. Mi azóta rendszeresen bilizünk (persze kell azért a pelenka is, és történnek balesetek is), hogy először belepisilt Lacika. Volt már kaki is benne, pénteken reggel szólt Lacika az Apjának, hogy kaka. Ő meg persze illetékességből azonnal értem kiáltott, hogy bekakált Lacika. Hívom a gyereket a szobájába, hogy jöjjön, és cseréljünk pelenkát, ő meg hozza a bilit. Ráült, kakilt egy picikét. Azután néhány percen belül egy másik picikét a parkettára, majd egy harmadikat megint a bilibe. Végül amikor felöltöztettem, hogy lemegyünk sétálni, na akkor a pelenkába nyomott egy óriásit.
Azóta többször volt ilyen, hogy egy-egy ici-picit kakilt a bilibe, de igazi adagot még nem. A pisilés a bilibe is inkább játék neki, mint szükséglet, de rendszeresen kéri, hogy vetkőztessem le, utána azonnal csücsül a bilire, és szinte mindig pisil is bele valamicskét.
Borcsa! köszi a sajtleves receptet, imádom az ilyen elegánsan hangzó, és mégis egyszerű elkészítésű kajákat!
Zsuzsi! Dorka és a puding

Rebi! Hát, nem irígyellek a munkád és a kollégáid miatt...
Andysj! Én pont most kérdeztem meg a fogorvosnőtől (gyermekfogászhoz járok
), és azt mondta, hogy nem tartja helyesnek, hogy fluoridot adjak Lacikának. Szerinte gáz, mert nem csak oda kerül, ahova kellene, hanem az egész szervezet telítődik vele. Azt mondta, hogy 5 dolgot tehetek azért, hogy Lacika fogai jók legyenek: 1. Rágcsáljon sokat, almát, répát, darabos ételeket.
2. Bánjunk óvatosan az édességgel. Nem tilos, de ésszel, nem naphosszat nassolva. Soha ne igyon cukros üdítőt cumisüvegből elalváshoz, vagy csak úgy szürcsölgetve, cumikázva nap közben. Pohárból, étkezés után a cukrozott gyümölcslé nem baj.
3. Mossuk rendszeresen, amíg nem tud köpni, addig fogkrém nélkül. Az OralB és a Signál gyermekfogkeféit ajánlotta, mert azoknál gömbölyített a szálak vége.
4. Fluorid (és más nyomelemek) beviteléhez a szénsavmentes ásványvíz a legjobb módszer.
5. Menjünk el megmutatni a gyermekfogászatra már most.
Hüüü, az archivumból már kiértem!
Most mennem kell az ebédet intézni, de jövök még ma, remélem.
BMárti

A konyha és a gyerek is almalében úszott.