A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

én is megyek sziasztok
Vendég

BLUE,BARI!
A kérdésed Blue nem volt hülyeség....viszont Bari el kell,hogy szomorítsalak!!!!A császár mindig is drágább volt/van és lesz mint a sima szülés.... :?
A sima szülésnél a dokit fizeted meg,aki nem csinál semmit plusz a szülésznőt.....a császárnál viszont ott van,Ö vág veszi ki a babót és varr!...ott a szülésznőnek nincs dolga viszont az aneszteziólógusról se feledkezzetek meg!!!!
Van olyan hely,ahol neki is külön tarifája van.... :roll:
EZ SAJNA TÉNY!!!!Bár lehet,hogy kórháza válogatja,de nem hiszem!!!! :cry:
Vendég

Ezt egy fórumon találtam!
Szülés

A szülők tudni szeretnék, mennyibe fog kerülni a szülés. Ezt azért is jobb előre letisztázni az orvossal, mert utólag nincs segítség, jobb, ha előre közöljük, fáradozásaiért fizetünk. No, nem kell zavarba jönni, az orvosok egy része előre meg is mondja, mennyit kér. A magyar közegészségügyi intézményekben levezetett szülést vidéken 30-100 ezer forinttal, a fővárosban 50-140 ezer forinttal honorálják az édesanyák, ezért az összegért a választott orvos vállalja, hogy időben megjelenik a kórházban - akár éjszaka is. Külön árkategóriát képvisel a hüvelyi úton történő szülés és a császármetszés. Ez utóbbi 30 százalékkal drágább. Az ügyeletes szülésznőknek általában egy tízezrest csúsztatnak a zsebükbe a kispapák, a választottaknak a duplája jár. A műtősfiú, aki a pocakos anyukát pakolja ágyról kocsira és vissza, kétezerrel is beéri. Az újszülöttes nővérkék szeretik a csokoládét, aki időt szán a friss anyukákra, és megmutatja a szoptatás csínját-bínját, annak ötezer jár. Magánkórházban egy szülés 250 ezer forint körül mozog, az újszülött ellátása 40-70 ezerbe kerül, míg a szállodai ellátás ára naponta 40-60 ezer forint. Mindez korszerű gépeket, eszközöket, alternatív szülészetet, családbarát környezetet, és ehető, finom menüt jelent. Aki rosszul tűri a magyar egészségügyi intézményekben annyira jellemző kiszolgáltatottságot, és teheti, nyugodt szívvel döntsön a magánkórház mellett, amely néhány esetben „csupán” százezer forinttal kerül többe.
Vendég

Félre értés Ne essék,ÉN NEM ÉRTEK EGYET AZZAL,HOGY FIZETNI KELL A SZÜLÉSÉRT,DE EZ VAN!!!!!!!!!!!!!!!

A doki igenis megkapja a fizetését azért,hogy levezesse a szülést...vagy így vagy úgy....!!!!

nincs igazam???? :roll:
Vendég

Jó reggelt:
Csiri nálunk a császár összege le van tisztázva 80E
Ugyan annyi mint a sima szülés...én csak attól tartottam,hogy mivel magán doki lesz nem változik-e a tarifa...
Vendég

És én azért fogok 5 ezret fizetni,hogy végre haggyanak békén a szptatással,ne erőszakoskodjanak mert eddig nem tudtam,és most ha lenne tejem sem biztos,hogy tudnék inkább üvegből adnám oda mert olyan idegen és furcsa lett számomra ez a művelet..talán azért mert szinte sosem csináltam...

NA ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ
Vendég

Jaaaaj de uncsi !!!
Nem jön senki!!!
Mi egész nap itthon leszünk...én így nem megyek a majálisra...se pénz se kedv ilyen nagy hassal
Vendég

[quote="csiri-biri"]E írta:csiri-birizt egy fórumon találtam!
Szülés

A szülők tudni szeretnék, mennyibe fog kerülni a szülés. Ezt azért is jobb előre letisztázni az orvossal, mert utólag nincs segítség, jobb, ha előre közöljük, fáradozásaiért fizetünk. No, nem kell zavarba jönni, az orvosok egy része előre meg is mondja, mennyit kér. A magyar közegészségügyi intézményekben levezetett szülést vidéken 30-100 ezer forinttal, a fővárosban 50-140 ezer forinttal honorálják az édesanyák, ezért az összegért a választott orvos vállalja, hogy időben megjelenik a kórházban - akár éjszaka is. Külön árkategóriát képvisel a hüvelyi úton történő szülés és a császármetszés. Ez utóbbi 30 százalékkal drágább. Az ügyeletes szülésznőknek általában egy tízezrest csúsztatnak a zsebükbe a kispapák, a választottaknak a duplája jár. A műtősfiú, aki a pocakos anyukát pakolja ágyról kocsira és vissza, kétezerrel is beéri. Az újszülöttes nővérkék szeretik a csokoládét, aki időt szán a friss anyukákra, és megmutatja a szoptatás csínját-bínját, annak ötezer jár. Magánkórházban egy szülés 250 ezer forint körül mozog, az újszülött ellátása 40-70 ezerbe kerül, míg a szállodai ellátás ára naponta 40-60 ezer forint. Mindez korszerű gépeket, eszközöket, alternatív szülészetet, családbarát környezetet, és ehető, finom menüt jelent. Aki rosszul tűri a magyar egészségügyi intézményekben annyira jellemző kiszolgáltatottságot, és teheti, nyugodt szívvel döntsön a magánkórház mellett, amely néhány esetben „csupán” százezer forinttal kerül többe.

Ez a legnagyobb baromság :evil:
Én mindig, mindenkinek azt mondom, hogy olyan doktorhoz nem szabad menni, aki előre kiköti, hogy x összeget kér...
Én azt mondom, hogy mindenki annyit adjon, UTÓLAG, amennyit a szíve diktál, amennyire elégedett volt az ellátással...
Ha a doktor kevesli az összeget, akkor már mit tud csinálni? Visszarakja a gyereket a pocakba? :evil:
Vendég

Választott kórház
Mindenki odamehet, ahova a háziorvosa a beutalót adja...
Kismamiknál meg meg lehet csinálni, hogy az orvos a kiskönyvbe beírja, hogy xy. kórház fogadja... és akkor még a mentők is odaviszik...

Munkaidőn kívüli szülés
Igen, itt jönnek a gondok... orvosnál is, szülésznőnél is...
Vendég

Gigi!
Én is ezt reagáltam,más megfogalmazásban!Olvastad? :wink:
Bari!
1 esélyt sem akarsz adni a szoptatásnak???? :roll:
Vendég

Én erről a kórház mizériáról most nem hallottam....kb 1 éve igen,de azt hittem,hogy érvényét vesztette és csak terv volt.....De akkor most lett aktuális??? :shock:
Itt 1 kórház van,ez nem gáz....viszont az,hogy ne az a doki vezesse le a szülést akihez a 9 hónapon keresztül jár a kismama............
Na az Gáz!!!
Vendég

Ja és még 1 megjegyzés!!!!
itt a magánrendelőkbe nem 1 dokinak ki van írva a szülés ára....
Külön a hüvelyi és külön a császár ára!!!
ha nem tetszik akkor lehet menni olyan dokihoz az sztk járóbeteg rendelésére aki nem mond tarifát előre....de nem is foglalkozik vele!!!!
Vendég

Jó reggelt!

Látom van téma.Érdekes dolgok ezek.
Mindannyiótoknak igaza van,sajnos,de Gigi véleménye tetszik a legjobban. :lol:

Kép
melike

Csiri pü ment.

Kép
melike

Csiri:nem hiszem,hogy adnék egy esélyt a szoptatásnak...eddig sosem volt tejem de ha lesz akkor üvegből odaadom neki...
De nem sok esélyem van rá,hogy lesz! :(
Szilvinek is üvebből adtam amennyi volt...de nagyon kevés volt!!
Tudod lefejtem a baró kis szájjal szívhatómmal :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én nem is azt a 80 ezret sokallom,nem is az alkalmankénti 5 ezret...hanem azt,hogy amikor ctg lesz akkor az heti 5 ezer :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Hát tényleg remélem,hogy megcsászároz a 38.-on
Vendég

És ÉLJEN MÁJUS ELSEJE!!!!!
KÖSZÖNTENEK BENNETEKET A MÁJUS 1 RUHAGYÁR ÉLMUNKÁSNŐI: :wink: 8)
Kép
Vendég

BARI!
Ha itt ciki válaszolni,nyugodtan megteheted priviben is,de engem annyira érdekel.... :wink:
És komolyan azt szájjal kellett szívni?????És járt hozzá 1 búvároktatás is ajándékba,hogy bírd szuflával???? :shock: :shock: :shock:
Vendég

Csiri abban a korban érezném jól magam!!
Nekem nagyon bejön...szoktam retro képeket nézegetni..
szeretném ha 1980-at írnánk..
és sosem lenne renszerváltás
Vendég

http://www.eum.hu/main.php?folderID=395 ... ID=6003262

Magánrendelés
Ott persze, hogy ki KELL függeszteni az árlistát... és arról, amit ott fizetsz SZÁMLÁT kell adni!!!
Vendég

Csiri nem ciki :lol: :lol: :lol:
Ugyan olyan szívó mint a többi és lóg ki belőle egy szívószál vastagságú hosszú cső...na annak a végét kell szívni és az kelti a vákumot a szerkenytyűben...tehát efektív nem a csöcsödet szívo hanem egy különálló hosszú csövet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Elajándékoztam valakinek az is szivogatta szorgalmasan :lol: :lol:
Vendég

És aki maganrendelésre jár és ott fizet, azért is jü, ha számlát kér, mert azt akkor az egészségpénztárak felé el lehet számolni... :wink:
Vendég

Bari
Vannak hatékony tejtermelést serkentő módszerek :wink:
Vendég

[quote="bárány"]C írta:báránysiri nem ciki :lol: :lol: :lol:
Ugyan olyan szívó mint a többi és lóg ki belőle egy szívószál vastagságú hosszú cső...na annak a végét kell szívni és az kelti a vákumot a szerkenytyűben...tehát efektív nem a csöcsödet szívo hanem egy különálló hosszú csövet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem hinném, hogy nagy hatásfokkal működne... :oops: :cry:
Vendég

[quote="csiri-biri"]F írta:csiri-biriélre értés Ne essék,ÉN NEM ÉRTEK EGYET AZZAL,HOGY FIZETNI KELL A SZÜLÉSÉRT,DE EZ VAN!!!!!!!!!!!!!!!

A doki igenis megkapja a fizetését azért,hogy levezesse a szülést...vagy így vagy úgy....!!!!

nincs igazam???? :roll:

DE... ha a doki munkaidőn kívül, a családja mellől megy be?
Vendég

Vendég

Na.... jól elirogatok itt magamnak... :oops:

Megyek is...

Szép napot mindenkinek!
Vendég

Részemről a dokis témát lezártam,mert csak felba...m magam idegileg ezen az egész rendszeren,annyira nem értek egyet vele,de én 1edül hiába lázadozok és reformálok!!!!!!! :wink:
És szerintem ezt az egész hálapénz témát maguknak köszönhetik az emberek.... :?

Bari!
Elöttem a kép,ahogy szivod a csövet!!!
Én azért a helyedben 1 próbát tennék szopi téren,de nem vagyok a helyedben!!!! :wink:
Vendég

Gigi:én egyszer kértem számlát magánrendelésen.És,hát adott,de elég furán nézett rám.Miért?????

Én az elektromos mellszívón gondolkodom.Bár amíg nem tudom hogy állok szoptatás terén,nem döntök,de azt mondják jó.

A hálapénzzel kapcs. így igaz,maguknak köszönhetik az emberek!

Kép
melike

Gigi nem tudom,hogy milyen a hatásfoka olyan nőnek akinek rendben vannak a tejcsatornái!!
Nekem a 30grot fejte le.
A korházi mellszívó is 30-at plusz 20 vért!!
De az akkora,hogy nekem az egész mellem belefért.. :lol: :lol:
A legjobban azt szeretem amikor a nővér az oldalt fekve szoptatást erőltette aztán rá jött,hogy bár szeretnének minden anyukár uniformizálni.De az én méreteimmel kivitelezhetetlen :lol:
De a rendes ülő helyzet is ,mert olyan közel kéne nyomni a gyerek fejét,hogy megfulladna :lol: plusz nem látok semmit mert olyan szögbe nem hajlik előre az ember nyaka...
Hát ez van...de nem izgat a doliog a tápszeres gyerekeim nagyon ritkán voltak betegek(kopp kopp),a tejes társaikhoz képest
Szóval savanyú a szőlő alapon tápszer párti lettem
Vendég

Csiri annyira sajnálom,hogy már nincs meg a kedvedért hajlandó lennék egy képet csinálni használat közben :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nem is tudom milyen rég nem tudtam ennyit aludni. Lehet, hogy érzem a vesztem?????? :roll: A hasam furcsán kemény, már kb hajnal óta. Csak nem??????????? :roll:
ÉLJEN MÁJUS ELSEJE!!!!!

Látom a Bari témája jó volt :P (hálapénz és társai)

A szoptatás sem rossz. Mostanában mindig azt álmodom, hogy szoptatok. Reggel mindig meg szoktam nézni, hogy meg van-e még mindenem?????
bluebox

Sziasztok!

Gyönyörűek a babaszobák!!!

Ha minden jól megy 3 hét, és költözünk, akkor majd én is meg tudom csinálni végre a kiságyat, stb...

Tegnap a frászt hozta rám a kis maszat!!!!!
Voltam CTG-n, és persze végigaludta, emiatt nem lett túl jó a szívhang eredmény, a szülésznő és a doki is aggodalmas pofit vágott, és elküldtek áramlásvizsgálatra gyorsan. Ott persze vagy fél órát vártam, már tök ideg voltam. A végén szerencsére kiderült, hogy minden ok, csak épp nem volt aktív a babóka a CTG alatt, aludhatott. Azt mondsták, legközelebb egyek csokit előtte. Jövő csütörtökön megyek újra.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

[quote="gigaboszi"]B írta:gigabosziari
Vannak hatékony tejtermelést serkentő módszerek :wink:

Nekem termelődött csak nem jön ki a tejcsatornák nem működnek vagyis 1-1 a tizenakárhányból....
Vendég

Bogi rémálmom a ctg álltalában a félelemtől az én szivem gyorsabb mint a babáé,szörnyű lehetett :(
Örülök hogy végül rendben találtak mindent
Vendég

Bogi - én is úgy hallottam érdemes enni előtte, hogy ne legyen felesleges riadalom.

Mellszívó - én Avent Isist választottam, kézit, úgy voltam vele jobb ha én szabályozom és nem elektromos, de ettől meg lehet ínhüvely gyulladásom lesz. Majd kiderül, nem szeretném sokat használni.

Hálapénz
- egyetértek azzal, ha valaki magánrendelésre jár akkor fizet, illetve a szülésnél is ha olyan doki vezeti le, aki csak magánban vezet le szülést, fizetsz vagy az ügyeleten kívüli rendelkezésre állását fizeted meg a dokidnak, hiszen szolgáltatást veszel igénybe. Az csak jó ha erről számlát is kapsz, de szerintem nem minden doki ad. Az hogy mennyi az annyi, gondolom magánban fix árak vannak, nem tudom a mostani helyzet hogy van szabályozva, szerintem még nincs teljesen leszabályozva. Viszont ha hálából adsz valakinek a fáradozásaiért, akkor te dönts el, hogy mennyit is érdemel, az elégedettséged alapján. Azzal már kevésbé értek egyet, sőt felháborítónak tartom, ha valakinek azért kell fizetni, hogy jobban ellássák, odafigyeljenek rá, noha ez munkaidőben, munkaköri leírása lenne valakinek. Miért is fizetünk TB-t (nem keveset)? Miért is kapják a fizut? Nekem senki nem fizet zsebbe, sztrájkolni sem sztrájkolhatok, max. kirúgnak. Az viszont tény, hogy a hálapénzt biztosan a betegek alakították ki és ettől nehéz lesz megszabadulni ha egyáltalán lehet. Ugyanakkor biztosan vannak olyan egészségügyis dolgozók is, akik ettől függetlenül, jól végzik dolgukat és cserébe nem várnak ilyen jellegű hálát, csak nem ők vannak többségben és számukra rossz lehet az általánosítás. Sajnos az egészséggel nem játszunk, így inkább fizetünk, hogy valamelyeset könnyebb legyen a kórházi lét. Hozzáteszem sajnos!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Bari - ha neked termelődött, de nem jött ki akkor mit csináltál? Gondolom begyulladt a melled, nem?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mindenkii ebédel? Akkor megyek én is, készen van a süti!!!!!!!!!!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hát, nem volt egyszerű, pedig direkt ettem két szőlőcukrot a vizsgálat előtt, de úgy látszik erősebb tüzérséget kell bevetni (csoki :))

Persze a vizsgálast után már ment a ramazuri odabent. Mindegy, a lényeg, hogy nincs gond!

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

[quote="mankabi"][ írta:mankabib]Bari - ha neked termelődött, de nem jött ki akkor mit csináltál? Gondolom begyulladt a melled, nem?

Igen volt amikor inekciózni kelett,de ha nem ittam szinte semmit akkor nem is termelődött és szépen magától elapadt egy két hét alatt,most is így lesz szerintem..
De azért persze teszek egy próbát hátha kijön hisz eltelt 7 év
Vendég

Külömben nagyon félreértető voltam,én abszolult nem a hálapénzről akartam beszélgetni :(
Csak és kizárólag arról,hogy megmarad-e a szabad orvosválasztás vagy mehet mindenki a saját körzetébe..
Nem tudom miért ment el a téma ennyire :oops:
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:33-kor.
pironya

Piri:én is láttam olyat aki megnyomja a mellét és szinte sugárban jön...sőőőt akár egy méterre elspriccel...hihetetlen,de igaz mert láttam

Nekem olyan mintha egy egy kis izzadságcsepp jelenne meg de az is meleg víz,maszírozás stb árán :oops:
Na abból szedtem össze a 30gr-ot de azért nagyon sokat melóztam...
Vendég

Na megjöttem én is, egy picit!

VÉGRE ÖSSZERAKTUK APÁVAL A KISÁGYAT!

Kép :D :D :D :D :D
bszilvi25

JAAAAAAAAJ DE SZÉÉÉP,HÚ ELFOGADNÁM EZ KIRÁLY...
MENNYI VOLT???????????
Vendég

Tényleg érdekel? 10.000.- Ft egy babahordozóval együtt!!! :lol: :lol:

Apa egyik haverjától, akiknek feleslegessé vált!

Már karácsonykor is itt volt, de most került sor az összeszerelésre!!!!!! :roll:
(ezt már nagyon vártam)
bszilvi25

iRJATOK!
Unatkozomk...semmit nem csinálunk egész nap :(
Lányom kint ül a kertiszéken a fiam meg a mandulafán..én meg itt a gép elött...de ha nem jön senki elmegyek megmosom a hajam...7re megyünk az ágyat megnézni
Vendég

Na Bari!!! Nagyon szorítok, hogy tetszen nektek, és hogy megfeleljen!!!!!
Írj majd, ha hazaértetek!!
bszilvi25

Szilvi basszus te szerncse fia vagy!!!!!!!!!!!
[size=9]lánya[/size
Nem adod át 20-ért? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Egyből írni fogok ha hazaértünk...nekem nagyon tetszik,csak remélem,hogy nem sérült!!
A fenyő bútorok rohadt drágák ..szerintem megéri 35-ért
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?