A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

En is ujra itt vagyok:( Persze ez jo, de az rossz, hogy alig voltunk kinn. Pesze parommar a palyan:(

En gravidat szedek, elejetol fogva, es sajnos nemhogy tul nagy hanem kicsi a baba. Szoval szerintem sem ettol fugg a baba merete, meg ezzel a nezettl mara nagyon reg szakitottak- legalabbis en igy olvastam- hogy a vitaminoktol nagy lenne a baba.

NEkem is alig mozog a baba, sot ugy globalisan egesz nap semmit nem erzek, csak este es reggel. Es hiaba fekszem le, iszom kakaot, kavet, csokit, semmi:( Szokatlan, mert lenyegesen tobbet mozgott ezelott mindig, es hat meg igencsak nem tartunk ott, hogy a szukos hely miatt ne mocorogna....
NAgyon remelem nincs gond. Nem mondom, hogy nem gondolok rosszra, de mivel napi 2-3szor erzem, nem akarok a dokihoz szaladni.
Mennyi ido utan kell orvoshoz menni? Ha meddig nem erzem?
Vendég

Sziasztok csajok!

Végigolvastalak :lol: de sajna már nem nagyon emlékszem kivel mi történt :roll:

Marcsi!
Gyönyörű lányaid vannak! :wink:
Gondolom félti is apa őket rendesen :lol:

Ronix!
Drukkolok a szombati vizsgálathoz, remélem nem kell befeküdnöd.
Elvileg valami bigyókkal megoldják a problémát.
Dokiban BÍZNI!!!

Kata!
Ez a hasszorítós bugyi mindenkinek ajánlott szülés után?
Ha nem használom nehezebben húzódik vissza a hasam? :roll:
Vagy mire jó?
:oops:

Végre megvan a padlószőnyeg, este fél 12ig rakodtunk...
Kiságy meg sajna még nincs meg :evil:
talán két hét múlva lesz...
Bár lehet hogy ha nem hoznak akkor se, veszünk egy sima ágyneműtartó nélkülit.

Egyedül maradtam egy pár napot :(
Anyum is ma ment haza meg férjem is elment édesanyjához :(
szeintem unalmamban egész nap enni fogok :?

Betöltöttem a 28 hetet! :lol: :lol: :lol:

Kép
kimma

Vitamint (Gravida) én minden nap szedem, tudomásom szerint nem ettől függ a baba mérete.

Kép
kimma

Sziasztok!

Azt hittem mindenki majálisozik.

Mi már megjártuk az ittenit, hát nem volt valami nagy durr! :roll:
Viszont bevallom őszintén, hogy rosszalkodtam... benyomtam egy kb két négyzetméteres palacsintát, túrósat erdeigyümölcsös öntettel kb fél tonna pocukorrala tetején... :oops: :D

Ma hozzánk jönnek vendégek, holnap mi megyünk egy kisgyerekes családdal a hegyre szalonnát sütni, szombaton meg elutazunk a nagyszüleimhez, vasárnap jövünk vissza és mivel akkor anyák napja, egyből anyóslátogatás.

Én a Centrum Maternát szedem. Minden nap kb a 15.héttől. Senki nem mondta, hogy esetleg ettől nagy lesz a baba. És remélem így is van!

Nekem sem akar mozogni a drága. Kicsit aggódom. A frontok nem igazán hatnak rá, legalábbis eddig így vettem észre. Reggel megráztam a pocakom, de csak egy apró válaszrúgást kaptam.. :?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

megcsinaltam a vadast, anyukam receptje majdnem ugyan az mint amit potyka is feltett.
En a cukrot kihagytam belole,de hat a repatol kelloen edes. Szerintem fincsi. Br van egy sejtesem ferjecskemnek nem ugyan ez lesz a velemenye:)
Vendég

Sziasztok! :)

Apa dolgozik, én meg itthon punnyadok egyedül. Csináltam fincsi ebédet (pulykapöri, krumplipüré, tejf.ubisali) mostam pár adagot, és most készülök vasalni. Kedvem zéró. 8)

[quote]M írta:enetrendszerűen hajnal 2től fent vagyok. Kicsit durva, de már hétfőtől. Visszaakarom kapni az alvókámat!
Viki - én már a 3. héttől :!: ezzel szenvedek, nincs mit tenni! Már szoktam mondani Apának hogy kólintson fejbe jó erősen, hátha attól elájulok és alszok vagy 5-6 órát egyhuzamban! Nem lenne rossz, de esélytelen... :(

Linda - én Gravidát szedek, kb az utsó mensimtől. Én biztos vagyok benne hogy nem befolyásolja a baba méretét (Nekem 2 barátnőm is végig szedte és egyiknek 3100 g, másiknak 2950 g lett a babája.) de a végefelé már le lehet csökkenteni mondjuk minden 2. napra, viszont a szoptatás időszakában is érdemes folytatni a szedését.

Kike - gyilkos dolog ez a nővéred receptes oldala... :lol:

Magdi -
[quote]m írta:ikor illik találkozni a szülésznővel?...
Én még nem találkoztam, szerintem ráér.
(Persze akinek kilátásban van előbb szülés, azzal más a helyzet.) Kb 2 hét múlva tervezem.

Tudom hogy már írtam, de lehet hogy volt aki nem olvasta...
szóval aki sokáig nem érez mocorgást, annak ajánlom hogy húzzon le egy nagy pohár forró kakaót vagy tejes kávét. Nekem tutira bevált, attól mindig beindul a bébi! :wink:
Egyébként ma nekem is lustibb, de hát nekik is lehetnek rosszabb napjaik... :)

Nah, megyek kakaózni... :lol:
Vendég

Akkor azt hiszem hogy 3-4 naponta fogok bevenni egy elevitet. Így szedem is, meg nem is.
Én mindig zenét halgatok ha nem mozog a baba, és általába arra is beindulnak. :)

Kép
linda24

Lehet ez csúnyán hangzik de örülök, hogy ma másnak is lustizik, így most úgy könyvelem el hogy van valami front vagy ilyesmi! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 19:35-kor.
Vendég

en is be szoktam vetni a zenes "ebresztot" is, de mostanaban erre sem indul be.

kata: milyen rendes asszonka vagy Te!
En sajna nagyon nem tudok pogacsat sutni, pedig igen szeretem. NEm tudom ez valami csaldi "atok" anya sem tud jo pogit csinalni.
Vendég

Hát amit én tudok, azt biztosan nem lehet elrontani! Ha gondolod felteszem a receptek közé és megpróbálhatod! Elég gyors is ráadásul, mondom takarítással együtt 1 óra alatt kész voltam!
Vendég

Na ki jön hozzám kakaózni??? :lol:
Kép

Kakaó utáni pocak :twisted:
Kép
Vendég

Hm... egy kis pogi nekem is jól esne!! Anyának is van egy tuti receptje, asszem holnap én is sütök egy adagot! :D

----- Nóri bugrál + csuklik! :lol: :lol: -----
Vendég

a receptet megkoszonom!
HA nem lehet elrontani, tan en is meg tudom csinalni. NEm tudommiert, de mig edesbol a legbonyolultabbak is sikerulni szoktak, sosbol a legprimitvebbet sem tudomjora csinalni...

hat Vera erre a kakaora szivesen elmennek!merre is kell menni a hevvel- csak mert mindig irod a hevvel mentel ide oda-?
Vendég

Csepel, Szent Imre tér :wink:
Vendég

Kakaót én is kérek! :lol: :lol: :lol:
De jó neked, hogy Nóri ugrabugrál!
Dóri egész nap csak alszik!
Vendég

de kar, az a masik hev, kar hogy nem az orsrol indulo, ahhoz kozel lakunk, de csepel, az messze van:(
na majd inkabb maskor:)
Vendég

Ma már május van! :D :D :D :D A jövő honappban már jönnek a mi topikunk babái is! Bár megmerem kockáztatni lesz köztük májusi is!
Vendég

egy par rugas erejeig szerencsere baboka is jelzett, de azota ismet nyugi, de legalabb kicsit megnyugodtam, mert reggel 9 ota ez volt az elso!
Vendég

igen, szornyen megy az ido!
ami azert nem baj! Legalabbis a 36ik hetig szeretnem ha hasonloan gyorsan telne az ido, utana mar lassulhat is akar, bar akkor meg azert gyorsitanam biztos, hogy kezembe foghassam a gyermekunk!
Szinte gyorsabban megy, mint a masodik harmadban!
Mindig azon kapom magam, hogy je, megint egy hetnek vege!
Csak egy valmi miatt nem jo ez a szaldo ido, annyi minden van meg amit csinalni kene, hogy mar az is gondot okoz, hogy eszben tartsam:)
Vendég

Anyjuk - hát igen, az Örs elég messze van :( De ha meggondolnád magad, szívesen látlak! :wink:

Nóri is hamar abbahagyta. Szerintem érzik ezt a hülye változékony időt.

Jah, lassan indul a babaeső! Remélem nem én leszek az első! :twisted: Ezesetben beérném a 4-5. hellyel... 8)
Vendég

hali lányok!

egész nap kint voltam a levegőn és közben füstölődtem :)

két fajta bográcsos is rotyogott. ugyhogy füst volt bőven. de azért jol esett kint lenni, habár most olyan füstös c...ány szagom van. bocsi :oops:

volt pacal :( meg csülök :( nah egyik se gyere be. de a csülök zaftjából ettem kenyérkével meg vacsira krumplikával. igy meg lehet enni :D

de már lehült az idő igy bejöttünk.

bencém nekem se nagyon volt aktív. kicsit napoztattam is. felhuztam a pólóm a pocimon vagy 10 percre. akkor néha jelzett hogy igen, érzem, süt a napocska. azóta nem nagyon.

én vitamint nem szedek. az elején próbálkoztam az elvetittel, de nem ment le a torkomon. én igyekszem zöldségekkel és gyümölccsel pótolni. eddig nem szólt a doki és a védőnő se hogy szednem kéne. semmi panaszom nincs. kalciumot iszok naponta vagy két naponta.
az első 3 hónapban b6-ot szedtem, de már azt se szedem.

hasszorítós bugyi. azt mondják hogy császárosok egyáltalán nem hordhatják, és a természetesen szült nők sem egész nap hordhatják az elején!!

Kép

Kép
timi1982

olyan szornyu itt a kozelben van alami igen "szinvonalas" rendezveny, bucsu szeruseg- kimondottan romaknak szervezve:)- es ugybejon a hang!
Remelem ez egesz ejjel menni fog...
Vendég

anyjuk!
ők mindig találnak okot a bulira. főleg hogy még te is tartod el őket!! tök jó, még te is fizeted az ő bulijukat.

Kép

Kép
timi1982

Én bírom a cigányzenét! :D Bár a mulatozásukat valóban nem szívesen hallgatnám...

Hasszorítós bugyi: én is fogok hordani, persze nem egész nap, de azért szerintem kell, hogy segítsen visszahúzódni a pocaknak. A Blahán a Skálában láttam nagyon jó áron, csak nem vettem meg én hülye! De jövőhéten tuti visszamegyek érte!! Már nem emléxem pontosan mennyi volt, de meglepően olcsó és jónak tűnt!
Vendég

igen ezt mondta ferjem is, meg mikor meglattuk, hogy mig a Hosok teren allami unnepseg van- eleg szinvonalas tancbemutatokkal- az 56osok teren fogyatekos szervezetek musorai, mellette oriasi penzherdalasra alkalmat nyujto "bucsu" a ligetben meg, a Pecsa elott MSZP buli. Oszinten nem hallottuk hogy lesz, es kicsit szien utott minket, hogy egy allami unnepet politikai bohockodassa kell tenni. NA eleg gyorsan huztunk onnan, ami nem is a piros szin miatt volt, hanem az ott jelen levo embertomeg miatt. HA feher bor nem igen volt, jozan pedig egyaltalan nem.
Neztuk mi ez a rohadt sok rendor mindenutt, erre most olvastam ahirek kozt, hogy miniszter elnok ur is beszedet mondott ott, es valami ittas barom jatekfegyvert fogott ra:)
Mokas a videa az indexen fenn van.
Szerintem siralmas hogy ilyen a mi kis orszagunk.

Na de bocs a politikai szinezetert, csak olyan szep vidam hangulatban mentunk ki, es olyan gyorsan fordultunk vissza rajove, hogy a szinvonal a beka segge alatt van 3mal, igy meg az ertlemes musortol is elment a kedvunk.
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Úgy látom ma mindenki babyje kicsit lightosabb mint máskor!
Biztos érzik az időt!
Bezzeg tegnap mikor Áron csinálta ezt senki sem panaszkodott!
Úgylátszik az én drágám fordítva működik,ma még szinte meg sem állt!
Éjjel is nagyon szarul aludtam,este beájultam,de fél 1-től csak forgolódtam!
Tök fáradt vagyok,remélem ma lesz pupu!
Én is visszaakarom kapni az alvókámat!!!!!!
Ez nagyon tetszett!

Mi estére szalonnasütést terveztünk a kertbe,du. le is mostam a székeket meg asztalt,de úgy látom elmarad,mert mindjárt esik már megint!
Én is sokat voltam a levegőn!
Az előbb csináltam 30 kókuszgolyót!!!
Nagyon nyami lett!

Vitamin: én már rég nem szedem,szoptatás alatt majd újra fogom!
Ca: kéne de utálom és még nem vettem ízesítettet!
Éjjel is úgy begörcsölt a lábam,majdnem sírvafakadtam!

Na megyek még ki egy kicsit amíg lehet!

Jók legyetek és vigyázzatok magatokra!

Ja! És igen,mindjárt szülünk!
Mostmár mondhatjuk,hogy jövőhónapban!
Első én sem szeretnék lenni,de a másodikat bevállalom!
Valaki????????? Első hely?????

Kép

Kép
ibm

a ciganyzenet en is birom, sot a cigany tanco is, de ez tuc tuc valtozat:(
Vendég

errol a hasszoritos dologrol en semmit nem tudok :oops:
oszinten meg nem is lattam ilyet.

Nyamm, szalonnasutes!
Multkor is hogy annyian irtatok hoy szalonazsiros kenyer, stb, hat ha csak serpenyoben is, de sutottem szalonnat, hagymaval, cukkinivel:) nemmondom igen jol esett.
Es mostanaban mindig grillezesrol almodozom, de hat a masodikon, erkelyunkon egy csepp hely sincs....
Talan ha hazautazom majd raveszem a csaladot:)
Vendég

Anyjuk - szegénykém! Nem csodálom, hogy pipa voltál, én is rühellem már ezt a hatalmi harcot ami politika álnéven zajlik ebben a szerencsétlen, orránál fogva vezethető országban!!! :evil: :evil:
Vendég

Lányok, akinek nem mozog, próbáljon meg vagy négykézlábra állni egy kis időre, ha bírja a dereka, vagy az asztalra könyökölni állva. Így több hely lesz nekik odabent, és ez mozgásra készteti őket. Nálam ez vált be :wink:

Hú, ez a majálisozás :? Minden évben rájövök, hogy mennyire távol áll tőlem ez a közeg :roll: De Lilukám úgy szereti... Na, most megegyeztünk 1 kerek órában, és utána haza is jöttünk. De jó volt hazafelé jönni :lol: Csabi akkurátusan piszkálja a hólyagomat. Folyton be akarok pisilni :oops: Azért nem haragszom ám!

Wera :D
Szerintem is lesz májusi babánk. Nem is egy... Na, de a június... AMajd csak kapkodjuk a fejünket!

Csillaláról tudunk valami frisset?

Véda
Vendég

Lizus olyan éééédes!!! Nekem mocorog, bár nem olyan aktívan. Szóval, apától madártejet kértem. Ő iiiiiiiistenien gyártja... és tudja hogy ma nem volt aktív kedvében. Azt mondta, csak akkor csinál ha Lizus is akarja, ha nem akkor nem csinál -bízott abban hogy nem reagál rá-. Odarakta a kezét és akkorát rúgot. Ilyet ritkán csinál. Meg is szeppent apa, nem számított rá. Most legalább kénytelen madártejet csinálni!!!!!!
Hatalmas vihar van nálunk
magdolnam

Az én lányom is fordítva müködik, mint Áron baba, egész nap ugrált
( mondjuk nyugis sose szokott lenni). Lehet, hogy utálja, hogy egész nap a lakásban vagyok, nyomom a gépet és egy cikkírással mulatom az időmet??? Én már nagyon unom, az tuti.... :(

De 8-tól filmnézést engedélyeztem magunknak! :D

Kép
andkata

asszem beljebb megyek egy szobaval- a gep a konyhaban van, mert most itt van a legkevesbe por- mertmar hus van.
Jo ejt!
Vendég

Véda
, az én lányom is szokott ugrálni a hólyagon, leginkább akkor, mikor közel s távol nincs sehol egy WC ( de én se szoktam ám haragudni, hanem inkább megpróbálom megbeszélni vele, hogy szálljon le onnan :D )

Magdi, hajrá lányok, fogjatok össze! Így kell megfűzni apát... :D

Kép
andkata

Na be is jöttem,szerintem itt is mindjárt akkora vihar lesz!
És baromi álmos vagyok,de most még nem aludhatok!

Ki lesz májusi baba?
Én sose tudom követni,hogy ki holtart csak ha látom a vonalzókat!

Szly! Dobnál majd egy táblit ha erre jársz???

köszike!

Na jó éjt csajok,szerintem ma már nem jövök,de Apa holnap dolgozik,majd benézek!

Szép álmokat!

Án páűr napja mindig szülök!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
ibm

:lol: igen!!!
A többieknél milyen idő van??????Itt extra durva! Fekete ég, hatalmas szélvihar és eső.
magdolnam

Én Henének vagy Andinak ajánlanám az első helyet, ha jól emléxem ők valahol nagyon elől vannak a tábliban! :D

Még mindig nem vasaltam... de most már tényleg megyek! Később még visszanézek! Írjatok sokat-sokat! :wink:
Vendég

Ja! És még annyit hogy megvették a menyasszonyi ruhámat!!!!!!!!! :D :D :D Igaz csak 30 ezret kértem érte, de hát az is valami! (Egy 10-est buktam rajta, de hát üsse kavics!)
Vendég

Már nem emlékszem hogy ki, de valaki írta, hogy pelenkát vett -jó minőségűt- 249ft/db-ért. Hol vetted? Én is néztem a Tescóba, de hát nem olyan mint az "igazi"
magdolnam

ügyi vagy Wera! Gondold azt, hogy az a 10.000ft bérleti díj volt :wink:
magdolnam

Én a babyoutletben vettem nagyon jó minőségűt 2500/ 10db. Nagyon sokallottam!

Van egy nagyon jó bababolt még Pesten a 13.kerületben, szerintem egész olcsó is Mária bababolt a neve. Szerintem én ott láttam a legolcsóbb kokuszmatracot például.

Itt még nem esik...
Na, mára vége a cikkírásnak...

Kép
andkata

Lányok!
Néztem a Lidl honlapján a baba hálózsákot.méretek:50-80
mekkorát kéne vennem?
úgy gondoltam hogy ősz vége felé használnánk :roll:
vagy mikortól ajánljátok?

Kép
kimma

Magdi!
Látom már most megvan a női szolidaritás! :lol: :lol: :lol:
madártejre én is bejelentkeznék :wink:

lehet próbálok csinálni édesítőszerrel cukor helyett
akkor vajon megehetem?

Kép
kimma

Még egy kérdés :lol:
Kata!
mi a különbség a kókuszmatrac és a sima matrac között?
az eladó egy kis bébikeboltban nem nagyon tudta elmagyarázni... :?

Kép
kimma

mi is kókuszmatracot vettünk, azt mondták a gyerek hátának sokkal egészségesebb, mint a sima. Hát nem olcsó.
Az outletbe? Megnézem mindenképp
magdolnam

A brendon ban van szerintem jó 160/db (pelus)

Az én kislányom is szokott, mondjuk nem táncolni a hólyagomon, hanem inkább fejenállni! (mert hát ugye úgy áll)

Ami: elvileg nincs májusi baba kiírva, csak gondoltam, aki júni elejére van az akár szüéhet egy két héttel korábban!
(én májusra azért nem jelentkezem)
Vendég

Én is kókusz matracot vettem. A Leheltéri boltban 7-8 ezerért adnak egyet.
Vendég

Állítólag azért is jobb a kókusz, mert nem mesterséges anyag és nem telepszenek meg benne a poratkák, így nem allergizál. Meg keményebb is, nem tudom ez jobb-e de talán!
Vendég

Hali!

ugrálni odalenn nekem is szokott a baba, azzal a különbséggel a tiétektől, hogy mivel ő csücsül, sokkal erőteljesebb mozdulatokat tesz abba az irányba...
Néha nagyon fáj. Főleg az én érzékeny méhszájam, amikor azt tapossa!
Ma már felkiálltottam fájdalmamban...
Amúgy brutális napom van. Rettenetesen fájnak a csontjaim, szintén odalenn... Ezt nem kívánom senkinek...
Alig vonszolom magam.

Májusban én sem szeretnék szülni...
Júni 13-án ballag a lányom. Utána elvileg kiegyezek a szüléssel bármikor...
Addíg viszont ki kellene bírnom.

Meddíg van esély rá, hogy a baba visszaforduljon?
Vendég

Még simán megfordulhat, Marcsi! :D

A Mária bababoltban ( Visegrádi utca) én a 140 cm-s kókuszmatracot nem egészen 8 ezerért láttam, ami nagyon jó ár szerintem...
A többire Kata válaszolt...

Kép
andkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?