Sziasztok!
Sajnos elég rossz napjaink vannak, így nem is nagyon jut időm írni.
Ugye csütörtökön lázas volt Lili, majd este, másnap reggel és este, illetve ma este nagyot bukott, kb. fél-1 dl mennyiség visszajött szopizás után. Böfi helyett folyt a száján, amit megevett
Ezen kívül péntek óta olyan szaga van a pisijének, mintha B vitamin lenne. Ma megint volt este hője, 37,5. A közérzete már egész jó, de csütörtök reggeltől péntek délutánig egyáltalán nem mosolygott és mindig morgott, meg így "énekelgetett" álmában.
Ma már nem volt nyugtalan, és sokat mosolygott, izgett-mozgott, erre este megint kijött a tejci.
Utána átöltöztettem, lázmérés, stb., közben egyfolytában mosolygott, jókedve volt, aztán fél óra múlva ismét evett, majd elaludt. Azóta alszik elég nyugodtan.
De már tiszta egy ideg vagyok, hogy mi lehet vele. Hogy ez még a védőoltás utóhatása, vagy valami más?
Azt mondják, hogy valószínű nem olyan sok tejci jön vissza, mint amit én gondolok, csak a nyállal keveredve tűnik soknak. De ő ilyet nem szokott csinálni, csak az első 2-3 hétben, úgyhogy ez nekem olyan furcsa és ijesztő.
Ha hétfőig így marad a dolog, akkor lehet, hogy felhívom a gyerekorvost. Hátha tud valami okosat mondani.
Volt valakinek ilyen gondja szurka után esetleg?
Zsu!
Szerintem se szórakoztasd a babucid éjjel, ne kapcsolj villanyt, vagy csak nagyon halvány fényűt - nekem sólámpám van - és próbáld magad mellé, vagy magadra fektetni őt és így elaludni. Ne is szólj nagyon hozzá, hanem te is "imitálj" alvást, akkor ő sem fog talán mást csinálni.
Nálunk Lili kb. 3-4 éjjel csinálta az elején, hogy cicizés után sírdogált, vagy csak egyszerűen nem akart aludni, aztán az volt a megoldás, hogy így mellémfektetve a karomra tettem, hogy a feje egy picit meg legyen emelve, simogattam és 10-15 perc után elaludt. Én is úgy csináltam, mint aki alszik, és bejött a dolog.
Éjjel amúgy szoktál pelust cserélni? Lehet, hogy nem kéne és akkor
megszokja, hogy éjjel kizárólag alvás van. Ha nem kakil, akkor meg főleg nem kell vele zaklatni. Ha melegen van öltöztetve és jól be van takarva, akkor nem fog a pisitől megfázni.
Anyatejes babánál teljesen normális, hogy nem kakil mindig, nekem Viki anno 5-6 napot is kihagyott, aztán lázmérőzés, glicerines kúp, majd egy kanál gyümölcspép volt a megoldás. Mondjuk akkor már nagyobb volt, kb. 8 hónapos, amikor nem óhajtott kakilni.
Jó éjt mindenkinek!
Kata