sziasztok!
végre itt
most mentek el anyósomék, férjuram épp az állomásra kíséri őket. nagyon kedvesek, sokat, télleg sokat segítettek.
De annyira lefárasztottak és néha nagyon vissza kellett fognom magam... annyira mások vagyunk... majd lehet hogy mesélek
Máté meg édesdeden alszik, szegény már hulla fáradt volt...
Délután sétáltunk zürichben ami innen 2órás kiruccanás volt és kicsit megráztuk a macskaköves utakon... és utána meg annyira fáradt volt hogy nem tudott elaludni... de a fürdés és szopi után...
most van időm reagálni, de most lehet hogy kicsit felületesebb leszek, iszen egy hetes lemaradásban vagyok....

bocsi....
csatlakozom az óriásbébikhez: mai mérlegelés, 1nap híján 1 hónaposak vagyunk és 1gramm híján 5kilósak...
az 56os rucik nagy részét már a hét elejénközepén kinőttük....
naggyon édesek a babák! olyan jó, tudom még orábban mondta valaki, hogy itt mindenkinek olyan szép babája van, de télleg!!!
Linocs, a bohócorros kép csúcs!!!!!
Potyka, hihetetlen jó tanácsokat tudsz adni, tök jó, hogy itt vagy velünk

ez a pici nagy feje meg még változhat, mármint az arány a többihez, nem? vagy a többi gyerkőcöd is nagyobbfejű volt? télleg, a többi szülésed milyen volt?
Jim, ezt a combot nevezed Te nagynak
és ilyen dudákkal nem tudom ki nézi a combodat

amúgy
ja, képzeljétek már csak +5kgnál tartok és végre rámjött egy régi nadrágom, az egyetlen ami nem csipő.... (a seb miatt nem ajánlják még azt csak tudnám meddig, utálom már a nagymamabugyit...)
azért még erősen bejátszik nekem is a muffintop...
ezt most nem értem, a kismamabérlettel kapcsolatban. bár engem nem érint, de jól értem a gyed-eseknek nem jár?:roll:
lenne egykét kérdésem, szépen sorban majd ahogy eszembejut, az első, ami ma jutott eszembe, amikor a kisfiam nem akart szépen elaludni ahogy elterveztem, hogy én közbe elmenjek misére... szval ha van valaki, aki szokott misére járni, akár priviben is: szerintetek mikortól érdemes odavinni a gyereket? az elején még gondolom csak addig jó amíg alszik a kocsiban vagy a kendőben de ha felébred akkor borul minden.
Pumperka, télleg nem tesz jót a fagyi a tejtermésnek?

akkor visszafogom magam
Linocs, Jim, köszi hogy megosztjátok velünk a szoptatási tanácsadó leveleit, mert egy csomó ötletet kapunk belőle mi is. nekem is rendszeresen bealszik pl a csöppség...
a szopi-mennyiség: amíg itt voltak anyósék többször mondták, mért nem mérem mennyit eszik.... én úgy voltam vele, hogy lehet hogy én vagyok überlaza, de ha igény szerint eszik és láthatóan gyarapszik akkor miért idegesítsem magam azzal, hogy most csak ennyit evett, vagy most mennyit evett.... szerintetek gáz? télleg mérnem kéne? 1 hét alatt 4774gról 4999gra gyarapodott... szerintem itt nem lehet gond...
Juditkecskemét!

téged még ez ág is húz, amikor elolvastam a gép-elromlást nem akartam hinni.... segény!!! de ügyes vagy hogy gyorsan újraírtad! és megértelek én is maximalista vagyok...
ja, amit beírtál, tök jóóóó naggyokat mosolyogtam rajta, a férjuram is elolvasta
köszönöm a kérdést, nagyszerű érzés, asszem valami ilyennek képzeltem el az anyaságot. Rajongok a fiamért

ami kicsit nehéz, hogy eddig tényleg jó, hogy egy csomó segítségem volt, főleg az elején, de ugyanakkor főleg az anyósomék esetében, mindenki jobban tudta miért sír a gyerek, vagy miért fog majd sírni... és így nehezebb kiismerni a gyereket.... pedig asszem most már kezdem megismerni! Csudaaranyos!!!! szval

teljesen boldog vagyok. néha nagyon fáradt és ez is normális. asszem.
kiváncsi vagyok hogy fogom bírni az egyedüllétet. jövő héten meglátjuk
nagyon édes Nimi! szerintem egyáltalán nem kövér, ennyire Máté is az
Panny, ezek szerint meggyógyultál hurrá
KvaszÉva, remélem már Ti is jobban!
és köszönjük mégegyszer mindenkinek a házasságiévfordulós köszöntéseket.
ja leírom, hogy ünnepeltünk
vicces, mert kitaláltam hogy majd sütök az uramnak sütit, meglepit, mert aznap ment elsőnek dolgozni. Erre kiderült a liszt is elfogyott meg amúgy is venni kell gyümit hozzá, felsétáltam hát a boltba... ami zárva volt

ugyanis itt épp tavaszi szünet van/volt... a másik boltba már nem volt időm elmenni mert délután mentünk kontrollra a dokihoz a sebemmel. az meg macerás, Mátét be a kocsiba felvesszük apát a munkahelyen el a rendelőbe... amíg én bent Apa Mátéval kint, velem minden rendben, kijövök, Máté hátközépig kakis.... peluscsere a wctetején.... (elég higénikus, viszont pelenkázó sajnos nem volt... ) majd Apát leraktuk a munkahelyén és haza. síró gyerek szerencsére abbahagyta így nem kellett egyedül vezetni bömbi mellett....
este én holtfáradt, Apa megjön, épp szoptatok.... utána félrehív és egy gyönyörű fehér cserepes orchideával köszönt... tudni kell, hogy nem szokása virágot adni....

én olvadok...
gyertyafényes vacsora anyósékkal majd zuhogó esőben kicsit elmegyünk kettesben. (Máté alszik) mivel nem tudunk sétálni be a kocsiba és fel a hegytetőre ahonnan látszik a zürichi tó. esőben a kocsiban jót beszélgetünk nosztalgiázunk. hát így telt a mi évfordulónk! Csudajó volt!
azért a héten megsütöttem a sütit
éneklés-zene:
nálunk teljesen változó, most épp az illés-konczzsuzsa repertoáromból merítek de a hotjazzbandet nagyon szereti a lurkó.... meg sokmindent, szerintem mindent
Pété, Mzx boldog névnapot!
jaj olyan lassan haladok....

fáradok...
Potyka, asszem Te írtál egy linket, amiben másikfajta kendő van, nem a kismamás... elültetted a bogarat a fülembe.... az télleg ennyivel jobb?? mert én szeretnék kendőzni, és szoktam is nagyritkán, de egyre többször, de valami apró dolog nem stimmel, nem tudom mi... nem tökéletes...
Bosek: a felhúzós forgóval néha én is így vagyok
Judit18: örülök hogy jól sikerült a többnapos kiruccanás.
Pati, végreeee

sok erőt az építkezéshez meg mindenhez! Te is hiányzol nekünk de megértőek és türelmesek vagyunk, csakgyere minél gyakrabban
Beus, mi volt Marci ujjával pénteken, miután kivették a drótot?
Pété, remélem rendbenjön a kiscsaj!
Kmanna, szegény, sajnálom hogy nem szerette Panka a majálist...
Niki, gratula a 4kghoz
és szuper hogy Lilla ilyen jól viselte az oltást
(mi még nem is kaptunk, pénteken megyünk dokihoz lehet hogy akkkor rögtön meg is szurják???

)
Zsu, nemmondod, hogy Vikó ilyen jól tűrte a majálist??? hogy csináljátok?
Szilvánusz, dejó hogy itt

köszi a hiányolást.... minden nap olvastalak Titeket, csak csepp időm nem volt írni...
Melinda80: télleg azt írták a szoptatós könyvben, hogy alvó babát ne keltsünk fel böfizni? Neked nem szokott később felébredni a böfire? és nem bukik a kiságyban? utána hasra vagy hátra rakod?
Dórikacagása nagyon édes
télleg, kinek hogy alszik a gyerkőce? nálunk vegyesen, de igazán nagyot hason szokott aludni....
Jim,megríkattál a történeteddel. Köszönjük!
na biztos sokmindenkit kihagytam, de most kidőltem, az uram is hazajött...
most már gyakrabban leszek,ígérem, igyekszem!

nemhagyjuk leülni a topikot, jövök!
jóccakát!