A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Roni: bizony félidősek lettünk :D Olyan furi, nemrég még azon paráztam, hogy csak a 12 héten legyek túl :) Most meg olyan nyugis (viszonylag, amikor nem jut eszembe semmi buta para). De szerencsére általában nem jut :D

Dan6: ez a 12 öltés durván hangzik :?

Judit: gratula a kiságyhoz! Babakocsi kérdésben nem merek segíteni, nálam a lábzsák nélküli babakocsik azonnal kiestek, más meg azt mondta, hogy nem szükséges.

Kép
kistiggrincs

judit:
a haberkornhoz van esővédő, mi vettünk, azaz nem hozzá való tipikusan, hanem egy általános, de jó rá! lábzsák nincs, de pont mikor megszületik, még mózes lesz jó pár hónapig annak van "fedele"ami védi a hidegtől, és utána meg már meleg lesz!én majd legfeljebb pokrócot rakok rá később, ha szükséges. valaki oda van a lábzsákér, vki nem is használta- az én megkérdezett ismerőseim közül.

honey:drukk ezerrel!!
lanta:jobbulást!
dan:úhh, szörnyűű lehetett!!lényeg h. túlélted :)

csajok a szopipárnát csak ajánlani tudom, jól lehet vele aludni!lábad közé kapod és tök kényelmes...
jó hétvégét még mindenkinek!

Kép
winona

SZiasztok!

Látom azért kicsit élénkült a forgalom! :lol:

Lanta: Jobbulást Nektek! Jól kifogtátok... pont ezen a hosszú pihin :cry:

Roni, Kistigrincs: Grat a félidőhöz!! HOLNAP ÉN IS FÉLIDŐS LESZEK!!! :wink: :wink: :wink:

Judit: Én a szopipárnát a Kenguru GOldból kaptam. Nem tudom milyen árban van, mert a férjem lepett meg vele, de aszzem hétvégén az Árkádban Kenguru Gold hétvége lesz, lehet hogy adnak valami kedvezményt :?:

Kistigrincs: Hol építkeztek? Irigyellek Titeket! Úgy szerettem volna, ha a mi kisbabánk is kertes házba születik... de sajna még gyűjtögetni kell hozzá.. :cry: AMúgy aktívkodsz az építkezésen? Ha igen, akkor minden tiszteletem a tiéd!!

Dan6: Nem teszel fel vonalzót? Tök jó lenne látni, hogy hol tartasz :lol:

blúmi: Irígy vagyok a szakvizsgáidra :wink: :wink: :wink: Na jó, nem! Majd egyszer talán én is megcsinálom! AZért úgy látom, jó sokan vagyunk jogászok :lol: :lol:

Magunkról: HOLNAP MEGYÜNK WELLNESSELNI SÁRVÁRRA!!! :lol: 8) :lol:
Igaz, nekem nem lesz nagy fürdőzés, max ha nagyon meleg lesz, letusolok a kinti tus alatt, de tök rég voltunk már a párommal kikapcsolódni! Tök sokat dolgozik, ráfér egy kis Wellness. Meg rám ...akarom mondani RÁNK is... :lol: :lol:
Keddig maradunk, úgyhogy addig inaktívkodom! De Ti azért termeljetek, hogy legyen mit visszaolvasni!! PUSSZ!!!
Vendég

Bejci: Pécelen építkezünk. Aktivkodás: csinálom, amit tudok, meg amit szabad is. A betont mindenesetre nem én talicskáztam :D

Jó Wellneselést :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Köszi lányok a jó kívánságokat! Az éjszakánk már sokkal jobb volt és már látom a kiutat :lol: :lol: Remélem holnapra már mégjobb lesz mert holnap este genetikai uh. Nagyon izgulok már!!! A házunk is szépen alakul, teljesen bele vagyok zúgva olyan SZÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉPPP!! :lol: :lol: :lol:

Dan nagyon durva a szájsebészeti beavatkozásod!! Remélem hamar felépülsz!

Gartulálok a félidőseknek!!! :lol: :lol:

Judit gartulálok a kiságyhoz! Babakocsiban Én sem tudok segíteni! Nekünk már van és lábzsákos de nem sokat használtam mert Kornélia áprilisban született, hát most majd meglátjuk télen!

Bejci jó Wellnesselést!!! Pihenjetek és kényeztessétek Magatokat sokat!! :lol: :lol:

Szép napot Mindenkinek!!!

Kép
Kép
lanta

hahóó!
gratula a félidôsöknek!!!!!! :)

Dan! ez a szájsebészet...ááááá...remélem hamar jól leszel!

lanta!
tök jó hogy készül a ház, és drukkok a holnapi uh-ra, majd képet kérünk!!!!!

én jól, lakás-biznisz ezerrel, szóval van dolog. azért jövök, és olvasok, de a jegyzetelôsdi most nem megy, bocsii 8)

szééép napot mindenkinek!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Honey :)
Az oldalkamra átlagos szélessége 6-8 mm, felső szórás nem haladja meg a 10mm-t.
Még akiknél 10-15 mm–es kamratágulatot észlelnek azoknál is sokszor átmeneti jelenségről van szó és a megszületett újszülöttek 80%-a egészséges!!!
Próbálj megnyugodni!!

Dan :)
Egy hős vagy!! Jó,hogy túl vagy rajta!!

Judit
Ha a praktikusabbnak sincs azért csúnya színe akkor miért nem azt veszed?

Lanta család :)
Jobbulást Nektek!!

Bejcike
:) Érezzétek jól magatokat…ügyik vagytok,hogy programoztok amíg kettesben könnyen megvalósítható...

Roni :)
Mama és baba kép is nagyon klassz!!

Petra :)
gratula a jó eredményekhez!!

De jó,hogy egyre többen vesztek kiságyakat,babakocsikat…olyan jó olvasni az örömteli beszámolókat!!! Mivel nekünk 2 évről ezelőttről mindezek megvannak..nem kell venni.
Nem baj,majd a ruhavásárlásban kiélem magam!!!Anno Heninél ugyis kaptunk egy csomót kölcsön így a saját baba ruhatárunkat még bőven van mivel kiegészítenem :D :D

Mi elmentünk pár napra csavarogni...csak az volt a lényeg,hogy kihasználjuk apa szabadnapjait és együtt lehessünk. Végül az Alacsony-Tátrában kötöttünk ki :lol: ...vizeséseket néztünk..Heni imádta,tátott szájjal leste a zubogó vizet :lol:

Mindenkinek nagyon szép napot :D
holka

Dan: Jobbulást, huhh olvasni is rossz volt. Én nagyon félek a fogdokiktól. Egy sima tömés cserét is már 1 éve halogatom, pedig csak ez az 1 tömött fogam van...

Bejci: Jó wellnesselést :)) Nem rég voltunk mi is, csak épp Bükkfürdőn isteni volt a kismami masszázs :)

Jó sokan fogunk költözni :) Mi is szerződés kötés előtt állunk egy új lakásra. Remélem nem döntünk rosszul. Kicsit sajnálom hogy kertesből lesz emeleti, de az új jóval konfortosabb lesz aztán majd pár év múlva lehet mi is építkezünk hisz a telek már megvan:)

Holnapra tervezek egy kisebb bababolt felderítő akciót anyukámmal /kell egy józan gondolkodású vki is mellém:))/

Kép

Kép
starlark

Csajok!
nagyon köszönöm mindenkinek a bíztatást és a drukkokat!
Az elmúlt pár napban kicsit megnyugodtam. Egyrészt köszönhető az itteni hozzászólásoknak - Holka, Sarkantyúka - még egyszer köszi a "profi" adatszolgáltatásért :) , - másrészt pedig minden nap győzködöm magam arraól, hogy velem / velünk nem történhet semmi rossz!
Flórát is "szugerálom", hogy gyorsan növessze a pici kis agyát, hogy másfél hét múlva minden ok legyen! :)
Képzeljétek, még templomban is voltam....

márta, lanta - és még akik most mennek uh-ra. Nem akartam ám senkit megijeszteni!!! Minden ok lesz nálatok!!! :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

holka,

még annyi kérdésem lenne, hogy a doki azt mondta, hogy fertőzéstől lehet. de én még csak náthás sem voltam több mint 1 éve! A vér - vizelet, AFP képem olyan, hogy a doki azt mondta, az ilyet be kéne keretezni.
Van olyan fertőzés, ami rajtam nem jön ki, de a babának árthat?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Hahó!

Én sem jegyzeteltem :oops:

Remélem, mindenkinek jól telt a hosszú hétvége. Nekünk klassz volt. 2x is kimentünk pecázni apummal és a Zurammal, Enyémember fogott is egy óriáshalat! (2,5 kilós pontyot egy kis úszós bottal :) ) Aztán grilleztünk a Zuram nagybratyójáéknál, meg felköszöntöttük a nagymamáját (Irma), tehát volt jövés-menés.

Holnap is folytatjuk: délelött ovis beiratás, aztán hozzák Nándi szülinapi ajándékát (anyósomékkal közösen befizettünk neki egy tornyos csúszdára, holnap jönnek és beszerelik) aztán délután meg megyek dokihoz (Nándira addig anyum vigyáz)

honey :)
Örülök, hogy lenyugodtál, mennek még azért a drukkok :)

Judit :)
Én személy szerint amellett a kocsi mellett szavaznék, ami praktikusabb, tehát jobban fel van szerelve, nálam a szinek nem nagyon számitanak :P

bejci :)
nem, szombaton már nem vlt a C&A-ba. Igazából a sapi érdekelt Nándinak, de sajna kicsi lett :( Viszont a póló, amit Csabinak vettem és a bugyik szuperek lettek. Néztem kismamaruhát is, de öszintén szólva sajnáltam kiadni 5-6 ezer ft-ot egy térdnadrágért, amit harmadennyiért is meg tudok venni használtan. :oops:

dan :)
Uhhh, ez elég durván hangzott, remélem, már jobb...

alvás: akinek még nincs szopispárnája, az oldaltalvásná sima párnát is rakhat a térdei közé, sokat jelent. (sztem)

Épitkezök, lakásvásárlók HAJRÁ!!!!

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
jól hangzik a hétvégétek!!! és a tornyos csúszda meg tuti siker lesz :) tökjóó.
figyi, te tudod mi kell pontosan az ovis beiratkozához??? gyermeket pl kell vinni? 8) és te hoyg látod, nem ront az esélyünkön ekkora hassal megjelenni?? nem mintha otthonhagyhatnánk :lol: d emégis, mit gondolsz? csomó rosszat hallottam ilyen téren.
azt olvastam hoyg minden irat kell hozzá a picinek, meg saját is, az úgyis velem van. esetleg van még valami??
-kicsit bátor leszek, és elmegyek az általam álom-lakásnak gondolt körzeti ovijába, hogy így állunk, de valsezg oda foguk költözni...kiváncsi vagyok mekkorát fognak röhögni :D dehát ilyen csak volt már máskor is, nem????

na megyek, még melózok....

ja és Boldog Anyáknapját nekünk!!!!!! :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagz :)
Nálunk azt irták, hogy csak a születési anyakönyvi kivonat és a gyermek kell. Egyéb irat nem.
Pocak: tartok töle, hogy ront az esélyeken :( Az elöbb kb 1 órát töltöttem tükör elött, és próbáltam olyan göncöt keresni, ami még leplezi Pöttyöt. Hát nem találtam :( Mindenesetre hangoztatni nem fogom, max ha rákérdeznek, bevallom. Apája sajna nem tudott szabit kivenni, pedig úgy terveztük, hogy ö viszi majd beiratni.
Viszont pont ma találtam a Szuperinfónkba, hogy szeptembertöl nyilik egy újabb családi napközi is itt a faluban, holnap öket is felhivom, hogy ha nem veszik fel a dedet, akkor ott van-e lesz-e még hely.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

A jobban felszerelt babakocsiból csak piros és kék van, és nekem sajna a piros nem tetszik.
Wiona, ha lehet hozzá venni esővédőt, akkor a haberkornt választom, mert akkor csak a lábzsák lesz a különbség, valószínű én is terítek majd rá valami takarót :) Jah és a narancssárgát választom.

Jó éjt mindenkinek :D !!

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

Ezen a héten Születés Hete program országszerte!
Debrecenben ha vannak itt debreceniek:
Csütörtökön 11 órától baba-mama jóga bemutató, beszélgetések a kismama jógáról
Bemutató és előadás lesz május 9-én és 10 én a Turmalin Életmódközpontban (Csapó u. 19) a textilpelenkázás előnyeiről, gyermekorvos válaszol a kérdésekre!
Szeretettel várunk mindenkit!!!
Részletes program: www.turmalin.hu

Marica & Levi :)
www.babamosoly.hu
marica75

Szép jó estét kívánok! :D :D

a.m., bagzerka, lanta, Judit
KÖSZI a gratut! :D

kistigrincs
:D Én is így voltam vele, az eleje (1-12 hét) olyan lassan telt, és elég paramami voltam. Mostanra meg sikerült lenyugodnom. Nagyon hozzászoktam, hogy itt van bennem, és most az a feladata, hogy nődögéljen. :D

Judit :D pocakfotót!! :D

bejci :D Gratula a félidőhöz!

bagzerka :D Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz a lakás bizniszből! Milyen lehetőségek vannak kilátásban? Az ovis dolog: nem hiszem hogy hülyén fognak nézni. De azért erre is kiváncsi vagyok, mi lesz eredménye. :wink:

honeymoon
! Örülök, hogy azért sikerült egy kicsit megnyugodnod. Nyilván, majd amikor az orvosi vizsgálatot elvégzik, akkor fogsz igazán. Azért megy a drukk!

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok

Holnap drukkoljatok, ha lehet, megyek a klinikára, genetikára az alacsony afp miatt.

Márti
borossné becz márta

Szép napot mindenkinek :)

Gyors bekukkantás.. később visszaolvasok... remélem mindenki jól van!....
....és indulnom kell, mert ma van a terheléses cukorvizsgálatom.. hmmm egész délelőtt a kórházban.. hát.. hosszú lesz.

Márti!
Szorítok!!!

szeder74

Márti, Szeder megy drukk mindkettőtöknek! :)

Kép

Kép
starlark

Jó reggelt!!

Honey nincs semmi baj, Én mindenképpen izgulós fajta vagyok, de azt vallom jobb félni mint megijedni!! Örülök, hogy kicsit jobban vagy és nagyon várom már amikor jössz majd a jó hírekkel másfél hétmúlva :lol:

Bagzerka ismét drukk a lakás-bizniszhez, feltétlen várjuk a helyzetjelentéseket!

Holka szupi lehetett az Alacsony-Tátrában, el tudom képzelni Heni hogy élvezte! :)

Minyu megy a drukk az ovis beiratkozáshoz :)

Márti, Szeder ezer drukk Mindkettőtöknek! Várunk Benneteket!!

Én is kérek ma este 5-re drukkot!!

Szép napot Mindenkinek!!

Kép
Kép
lanta

Jó reggelt!

Márti,Szeder,Lanta!
Megy a drukk mára.

Én pénteken megyek csak cukorterhelésre. Annyira parázok már előre,hogy anyukámat megkértem, hogy kisérjen el :oops: Félek, hogy rosszul leszek. Eddig a vérvételektől nem féltem és nem hívtam "támaszt",de most nem merek egyedül nekivágni.Ráadásul az aggaszt a legjobban, hogy hogyan fogom kibirni éhgyomorral a fél délelőttöt.. Amikor minden reggel éhesen ébredek!!:roll: :roll: :evil:

Honey!
Én is örülök, hogy kicsit sikerült megnyugodnod (a helyzethez képest)
NEM lESZ SEMMI BAJ!ÉS PUNK-TUM!!!! :wink:

Látta valaki tegnap a National-on az"élet az anyaméhben"-t????
Remélem igen. Én mindig megnézem,pedig láttam már egy csomószor,de ez akkor is egy CSODA ami bennünk zajlik!Két rész is volt egymás után. A második az ikrekről szólt.

Szépe napot!

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon örülök! A hétvégén mi itthon voltunk, de a férjem a gép előtt ült :( , és csak néha fértem tőle ide, hogy visszaolvassak, de az eleje máris kiment a fejemből... :oops:

Az óvodaválasztásról volt régen egy írás a Porontyon http://velvet.hu/poronty/2008/04/10/ovi#c1990744 És a hozzászólások között volt egy -szerintem- igen hasznos. Bocsi, hogy foglalom az oldalt, de most bemásolom:

2008.04.11 00:59:43 bosszantó
Hjaj! Kedvenc témám az ovi és az akkörül keringő urban legendek...
Szöcske, asszem csúnyán átbaktak titeket, ha és amennyiben a körzeti oviba próbáltátok beiratni a csemetét. Ha viszont nem körzetes volt, akkor fájó, de jogszerű volt a dolog.
Most ismét kivívom magamnak a közutálatot, de leírom amennyire tudom a rencert. Nem ilyen hallottam a jáccón, meg azt monta a Julcsi szinten, amit khm kissé sajátosan, de tök jogosan megfikázott feljebb valaki...
Először válasszuk szét a körzetes ovit és a nem körzetes ovit.
Van pár alaptétel.
-Egyrészt az ovi kötelező minden 5 évesnek
-Másrészt mindenkinek joga van szabadon óvodát választani
-Harmadrészt az óvoda egy 3 éves kortól nevelő oktatási intézmény
De ez a 3 dolog nem azt jelenti, hogy minden oviba kötelesek felvenni bármelyik háromévest. Sőt még az 5 éveseket sem! Ez csupán annyit jelent a gyakorlatban(!), hogy minden háromévesnek jogában áll bármelyik oviba jelentkezni, de semmi nem kötelezi az ovikat, hogy Pistikét és Ubulkát fel is vegye, csakis a körezetes ovinak eb kötelessége felveni Pistikét és Ubulkát, abban az esetben, ha Pistike és Ubulka betöltötte az 5-öt.
A körzetes ovi azonban előjogokat biztosít minden körzetes gyerek számára.
Akinek nem jó a körzetes ovija, az valóban kapásból szívásra áll, mert a nem körzetesben a felvételi jogai erősen tendálnak a nulla felé. Ott úgy szelektálják ki a kisskacokat, ahogy csak akarják, mert nem kötelesek felvenni őket! Ott lehet szempont az hogy Ubulka apukája orvos/kukás...
Erre találták ki a rafinált magyar szülők azt a csalást, hogy bejelentik egy Mari nénihez a csemetét, a megfeleő ovi körzetében, és máris jééééé körzetes lett a gyerek és telis tele vagyunk jogokkal!
(Amit ilyenkor furcsálni szoktam, hogy a csalók replikáznak, hogy őket csúnya csalásokkal mégis kiszorítják esetleg az oviból. Mert a törvény az olyan, hogy védjen, de én kikerülöm...legalábbis MO-on. De ez privát vélemény, meg értem én hogy mindenki a legjobbat akarja a gyermeknek. Csak nem kéne meglepődni, meg képmutatni szerintem...)
De HA (vagy immár) a körzetes oviba akarjuk beiratni a gyereket, akkor uszkve 99% esélyünk van, hogy sikerülni is fog a felvétel, ha a gyerek
a) betölti a 3-at szeptember 1-ig, (valódi helyhiányos helyeken május 31-ig)
b) nem bölcsis
c) nem hagyjuk, hogy hülyére vegyenek várolistákkal és nem létező szabályokkal.
d) mindkét szülő dolgozik, vagy az anya munkábaállásának/visszaállásának feltétele az óvodai felvétel.
Mert ha ezek a feltételek teljesülnek, irgalmatlanul meg kell indokolnia az óvodának miért nem veszi fel a pulyát. Amúgy csak helyhiány lehet az indok az elutasításra, amit kéretik ÍRÁSBAN követelni!!! Mert azzal az írással lehet menni a jegyzőhöz megfellebezni a döntést (hna ez az írás nem fog megszületni, mert akkor jön a jegyző, hivatalból vizsgálódik és kiderül, hogy minimum 1 gyerek van, aki nem körzetes vagy aki egy akárki akárkicsodája és az ciki. Annyira ciki, hogy az óvodavezető állásába kerülhet.)
Tapasztalatból mondom én is. Van egy ovisom és van egy kicsim akit nem vettek fel a bölcsibe, mert az ovis korúak dekkolnak a bölcsikben..
Jó, én nem azt mondtam, hogy a közoktatási törvényben úgy van, hanem azt, hogy én is óvónőként diplomáztam, de ez tán egyre megy: én is finoman jeleztem, hogy tisztában vagyok a jogainkkal és ne vegyenek hülyére. Mindjárt mondták is, hogy hja igen, körzetes a gyerekem, meg majdnem 4 éves a gyerekem, úgyhogy valószínűleg nem lesz akadálya a felvételnek. Én meg szépen mostolyogtam hozzá... Hja a csoport fele valamiért nem is körzetes gyerek. Tán mert jóhírű az ovi.
Visszatérve az óvoda oktatási intézmény és mint olyan, a közoktatási törvény szabályozza az alapvető feladatait, működési elveit stb. Ha teszik, ha nem.
Ezért tán a Julcsi/Win játszótéri kikérdezése előtt érdemes azért megismerkedni a közoktatási törvénnyel is. Hátha nem lesz tőle hülyxébb aki elolvassa.
Kiosztottam a tenger sok eszet és lépek.
Lehet utálkozni:)
Be lehet ütni agugliba ha valakit érdekel:
1993. évi LXXIX. törvény. a közoktatásról.
UI. haj és már az is hülyeség, hogy a felvétel össze meg vissza van. Minden önkormányzati ovi felvételi időszakát a jegyző jelöli ki...

Bocsánat, tudom, hogy viszonylag keveseket érint MOST MÉG ebben a topicban :oops:

Kép
Kép
sarkantyúka

Honey, örülök, hogy valamennyire meg tudtalak nyugtatni! :) Gondoltam Rád sokat a hétvégén. Ha tudnám, mi a "kamratágulat" angolul, biztos nagyobb szakirodalmat tudtam volna felhajtani a Google segítségével...

Márti! Én néha azt gondolom, ez nem a normális szülői aggodalmaskodás, ez hazai sajátosság. Ha másik országban élünk, nem is csináltatnak velünk AFP-t, csak megnézik ultrahangon, és közlik, hogy minden rendben.. (Nekem meg magas az AFP-m :( )

Most loholunk -szokás szerint - a játszótérre, még jelentkezem :)

MIndenkinek kellemes hétfőt!!

Kép
Kép
sarkantyúka

Sziasztok!

Márti, Szeder, Lanta: drukk nektek a mai vizsgálatokhoz!

Bagzerka: hajrá lakás biznisz :D

Starlark: nekem sztem anyum se lenne józan gondolkodású, ha meglátná azt a rengeteg tündéri babacuccot. Bár nálam lehet egy fokkal józanabb lenne :D

Minyu: drukk, hogy minden rendben menjen az ovis beiratkozáson! Egyébként én úgy tudom a körzeti óvoda köteles felvenni a 3 éves gyereket akár otthon van anyuka akár nincs. Ha ezt nem teszi, írásba kell velük adatni az elutasítást és a jegyzőhöz(?) kell fordulni.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Na sajna megjöttünk a hosszú hétvégéről! Olyan, de olyan jó volt! Bográcsozás, sütögetés, sütkérezés, séta, kis kerti munka.... Isteni! Alig várom a mostani hétvégét, hogy visszamenjünk! Mert visszamegyünk ám...! Ha hiszitek, ha nem csak Ti hiányoztatok. Már alig vártam, hogy olvashassam a jó híreket!

Roni!
Nagyon klassz a kép a babádról!!! :D Olyan jól látszik! Ebben a hónapban mi is szeretnénk ilyet! És a pocikép is nagyon jó! Olyan igazi helyes kismami vagy!!! :D

Honey!
Azt hiszem, hogy már a többiek megnyugtattak amennyire lehet. Én nem tudtam volna ilyen okosakat mondani, csak hogy biztosan nem lesz semmi baj! :D Sokat gondolok rátok és szorítok amennyire csak lehet!!!

Starlark!
Együttérzek veled! Most már 4x-5x ébredek fel éjszaka. Fordulok az egyik oldalamra, nem jó. Fordulok a másik oldalamra, nem jó. Próbálkozom a hátamon, de az sem igazán jó (főleg a páromnak, mert állítólag borzasztóan horkolok az orrdugulásom miatt :lol: ). Hiába a hosszú hétvége és hiába alhattam volna sokáig reggel fél 7-7 óra körül mindig felébredtem és inkább felkeltem, mint hogy a páromat is felébresszem az állandó forgolódásommal. És még hol van a vége??? :shock:

Lanta!
Sajnálom, hogy betegek lettetek a lánykáddal! :cry: Azért remélem, hogy már jobban vagytok mindketten. Nagyon drukkolok az esti UH-ra!!!

Dan!
1,5 óra a szájsebészeten!!!!???? :shock: Borzasztó lehetett! Minden rendben van? Nem gyulladt be? Drukkolok nagyon, hogy ne fájjon!!!

Márta!
Neked is megy a drukk a genetikára!!! Nem lesz semmi baj!!!

Szeder!
Terheléses cukor? Brrrrrr!!! Remélhetőleg gyorsan túl leszel rajta!

Kép
Kép
konan

Sziasztok Csajszik!

Húúú hogy megy az idő, hogy néhányan már a terheléses cukornál tartotok!

Márta,
igaz, hogy priviben írtam, de most tudtam meg, hogy az Istenhegyi klinikán lévő Gasztonyi Doki évekig a Czeizel E. munkatársa és jobbkeze volt. Ő az aki genetika terén átvette a stafétabotot. Szóval nem véletlen profi! :D

Képzeljétek, hogy megnyugtasson kicsit Flóra, aktív mocorgásba kezdett. Illetve végre már érzem!!!! :D És már nem csak akkor ha direkt nyugiban figyelem, hanem mindig.!
Viszont sajna itt az idegeskedésben az edigg felszedett 1,5 kg-t is lefogytam. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

A.m. kitartás a pénteki cukorterhelésre! Reméljük bírni fogod, de az mindenképpen megnyugtató, hogy lesz kísérőd!! Már Énis láttam többször is az élet az anyaméhben-t Énis nagyon szeretem. Egy csoda ami ilyenkor zajlik le Bennünk!! :lol:

Sarkantyúka jó játszóterezést!! :)

Konan nagyon örülök, hogy ilyen szuper jól sikerült a hosszú hétvégétek és pár nap múlva újra átélhetitek!!! :lol: :lol:

Honey nagyon nagy gartula a mocorgásokhoz, nagyon örülök neki!!! Látod tudta jól Flóra, hogy itt az ideje megnyugtatni anyucit!!! Tündéri kiscsaj!!! Sajnálom az idegeskedésben leadott másfél kg-t.

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Megy a drukk a mai UH-s babásoknak! Biztosan minden ok lesz!

Nekem nem kérnek egyenlőre a terheléses vizsgálatból. A védőnőnek elég az újbökis vércukor eredmény, a doki meg a sima vérvételes vércukorra kiváncsi. Ha az is ok, akkor nekem nem kell a terheléses szerencsére.

Jól elment ez a hétvége.. Nagyon sok programot csináltunk, inkább elfáradtam mint pihentem volna. Érzem is...

Gratula a félidősöknek! én is mindjárt átlépem a félidő küszöbét!

Most szül az egyik ismerősöm, császáros baba lesz, de olyan izgi így is!

Rönééé

Kép
röné

A.m.!
Éhgyomor fél napig és cukorterhelés???? Ilyen mindenkinek van?
Sajna nem láttam a filmet, elfelejtettem... :cry:

Lanta!
Köszi, igazán jó volt! Kislánykánk is nagyon jól érezhette magát a pociban, mert nagy szunyókálások után (amikor nem volt mozgás) igazán jókat hancúrozott odabent! :P Egyre többet érzem mocorogni és egyre nagyobbakat rugdal/boxol. Gondolom egyre kisebb helye van (pedig én egyre nagyobb vagyok :wink: ). Tegnap este már apa is látta a pocakmozgást! Olyan aranyos volt!!! :D

Pénteken megyek dokibácsihoz, akkor kapom meg a beutalókat vér, vizelet és még ki tudja mikre.... Jó lenne egy UH is :roll:

Kép
Kép
konan

Nektek a 12. heti vizsgálat óta néztek vér-vizeletet?
Mert nekem nem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: gratula a mozgáshoz :)

Vizelet, vérkép: nekem az AFPvel együtt néztek. Illetve a védőnő is jelezte, hogy legközelebb úgy menjek, hogy tudok pisilni, vagy vigyek magammal egy kis üvegcsébe mintát.

Kép
kistiggrincs

Honey!

Gratulálok Flóra érezhető mozgásaihoz! -1,5 kg nem hangzik túl jól :(
Nekem sem csináltak az AFP-kor vérvizsgálatot. Vizeletet mindig vinnem kell a védőnőhöz. Most lesz egy csomó vizsgálat a cukorterheléssel együtt.

Konan!
Reggel 7-kor megyek vérvételre. Éhgyomorra,leveszik a vért és meg kell várni míg megmérik a cukorszintemet normál állapotban. Ha normális akkor meg kell innom 75 g szőlőcukrot feloldva 3 dl vízben+citromlé. Ha megittam 2 órát kell várni majd újra vért vesznek. Addig ki kell bírni kaja és minden nélkül. Na ez fog nehezen menni :cry: Sajnálom, hogy nem láttad a filmet.

lanta!
Köszi a drukkot és örülök, hogy más is látta rajtam kívül a filmet :D

Kép
Kép
a.m.

sziasztok!
bocs most nem olvasok vissza,haza kellett jönnöm a mh-ről mert beszorult a levegő bal oldal has....menni sem tudok!
korábban is volt ilyen de nem ennyire durván..
most próbálom kitornászni.....de szörnyűűű.
volt már ilyenetek??bekapok renni deflatinet....hátha segít....
remélem kitalál a levegő....és nem vakbél......mert irtó rossz....

Kép
winona

Nekem sem neztek 12. het ota semmi, csak az AFP-t.

A tablazatom szerint, amit a vedonotol kaptam, hogy mikor milyen vizsgalatok vannak a 24-26 heten lesz ujra ver vizsgalat, akkor lesz a terheleses cukor is.

KépKép
druska

sziasztok!

Naaa megjöttem a cukorterhelésről.. :)
Minden a legnagyobb rendben:
éhgyomorra 3,8 volt az alsó határ:3,6
terhelésnél 4,2 ami tökéletes.
Sejtettem, hogy nem lesz gond a cukorral, mert inkább mindig alacsony szokott lenni!

a.m.: hát tényleg rámegy az egész délelőttöd neked is! Én 8-ra mentem, és most értem haza.
Először éhgyomorra vettek vért, majd megnézték a vérem, utána 20 percre rá megittam a lötyit... és 2 óra múlva újra vérvétel.. hááát nem leányálom.. de ki lehet bírni!!!!
Közben a doktornőm megvizsgált, vett hüvelykenetet.. és hallgattunk szívhangot Adélnál! Olyan jó volt.. Vele is minden rendben.
A vizeletvizsgálat is elkészült..és az is jó.
Tehát csupa jó hírekkel jöttem vissza.
-és olyan álmos vagyok...hogy csak na!!! -

szeder74

lanta, márti várlak benneteket!

honey!
Gratulálok én is, hogy már érzed kicsiny lánykád mozgását :) ugye milyen jó érzés???!!! az egyik legjobb dolog a terhesség idején!!!!
No és tessék enni!!! és megnyugodni!!!

wiona!
ó te szegény!
Hát nekem a mellkasomba szokott beszorulni..és nyom..de rettenetesen olyankor..
nem tudom, hogy ilyenkor mi a teendő!
ha nem múlik hívd fel a háziorvosodat!

szeder74

Hát lányok, nem tudok olvasni pár napot, és annyit írtok, hogy nem is bírom még visszaolvasni sem :)

Pocak fotók tök jók! Úgy irígylem a vékonyka kismamákat. Mondjuk, nem panaszkodom, egész jól állok, de hát előtte sem voltam ennyire karcsú, mint mondjuk honeymoon

Eleséssel vigyázni lányok! Én is úgy parázok mindig, mert még sima úton is ki tudom a bokámat ficamítani

Nekem AFP jó lett - 1.4 MoM, szívultrahang is teljesen rendben, úgyhogy most már biztos, hogy nem szuratom magam. Különben is a szívUH-s nőci is azt mondta, hogy ha az integrált is jó lett, meg ez is, akkor kb annyi esélyem van a Down-kórra, mint egy 22 évesnek, és hát azoknál sem csinálnak amnio-t
És a héten meglesz a genetikai UH is. Múlt héten voltam 4D-n, valószínűleg LÁNYOM lesz, de azt mondta a hölgy, hogy még nem biztos, úgyhogy azért még nem kell színezni. Majd ha tisztán látják, szólok

Kép
Kép
csibe21

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey!
most itt pityergek ezen a felvételen..pedig már láttam, de olyan jó volt ismét megnézni..
eszembe jut ilyenkor mindig a szülés élménye..és -tudod, hogy "élőben" honnantól nem fájt nekem?? a 36. másodperctől már maga a menyország :) onnantól már inkább megkönnyebbülés, és csodálatos érzés.. akár minden nap át tudnám élni :) ez most komcsi :)

kistigrincs:
igen solymári vagyok :) akkor a szülői ház ahol éltél nem messze van tőlünk :) gyakran jársz ide??

roni:
Esze Tamás utcába megyünk. Meg is néztük a házikót..le is foglaltuk.. -közel van a balatonhoz pár perc séta.. és van medence a kertben..mostmár várhatjuk a jóidőt :) mert bizony félek az időjárástól, mert itthon olyan kiszámíthatatlan.
Tavaly is és előtte is inkább külföldön voltunk, most ez kimarad..de remélem az időjárás nem tréfál meg minket :roll: :shock:
jún. 28.-júl. 05-ig vagyunk ott. és ti???

szeder74

Mi a véleményetek a gyengéd szülésről? - Azt hiszem hivatalosan Leboyer szülésnek nevezik. Tudjátok, szinte sötét, totál csend, még a dokik is suttognak, és a köldökzsinórt csak a lüktetés leállása után vágják el.
Szerintetek ez kivitelezhető? Mert nekem nagyon tetszik ez a féle hozzáállás, az én dokim abszolút támogatja is.
De mivel még nem szültem, lehet naív dolog ilyet feltételezni.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

na dokim, a bal oldali szúrásomra algo-nospát mondott, h. azt nyugodtan szedjem be.kiderült, h. az algo-m. félve de bevettem, mert szúr rendesen.
dehát nődokim csak tudja..........hiszen ki másban bíznék.
holnap meg ott kezdek és megvizsgál.......

Kép
winona

Szeder: havonta legalább egyszer, de néha kétszer is megyünk. Nem tudom majd babástól menniy leszek mobil :) Egyelőre úgy tervezem, hogy próbálok az lenni, de ezt majd a baba meg az élet döntik el :)

Honey: én teljesen csendben nem szeretnék szülni, sőt a suttogásra se vágyom, de egy kis félhomály lehet jól esne majd :) De mivel én is első babás vagyok, ezek nekem is csak megérzések :)

Kép
kistiggrincs

Winona: mihamarabbi jobbulást!

Kép
kistiggrincs

gyengéd szülés: jó ötlet! + szeretném, ha azok a zeneszámok halkan szólnának, amiket most is játszom Adélnak. én ehhez ragaszkodom.. ahol én szülök állítólag kivitelezhető is.
A fiaimat is csendben, hang nélkül szültem, egy mukk sem jött ki a számon sem, erőm sem volt rá... :oops: bár napközben délelőtt születtek, ezért volt fény rendesen a szülőszobán...sokszor nem is értem azokat a filmeket, ahol üvöltenek a vajúdó-szűlő anyukák..hogy van erejük még arra is ??
-egyébként jó dolog, ha bent van az apuka is.. bár azon kívül, hogy ott volt és elvágta a köldökzsinórt.. nem vágytam másra, még simogatásra sem...egyedül magamban volt jó...koncentrálni és figyelni a testem jelzéseit...
mindenkinek mások az elképzelései... és kívánságai a szülésnél.. én most sem tervezem "túl" a szülést, az élet úgyis hozza, amit hoznia kell.. vannak elképzeléseim, de többnyire rábízom magam az orvosomra, és az ösztöneimre... (nagyon ösztönlény vagyok :oops: ...hülyeség, de mint az állatok :roll: ) bocs, a durva hasonlatért...de így van.
apuka úgy néz ki egyébként, hogy majd jön velem "szülni" én ezt abszolút rábíztam, hogy majd döntsön, ha ott lesz az ideje..már most döntött... :lol:

apás szülést ki tervez? esetleg más kísérőt eltud valaki képzelni magának??

szeder74

Akik még melóznak: meddig tervezitek a munkát??
Én már nagyon nehezen tudok idekoncentrálni..De még egy hónapot ki szeretnék húzni.

Micsoda idő van, szakad az eső, olyan a hangja, mintha folyamatosan egy hatalmas vízesés alatt lennénk, pedig az irodában ülök.

Nekem volt egy vizeletvizsgálat (sima laknuszpapiros a védőnőnél), illetve holnap kell mennem vérvételre (teljes vérkép, vizelet, vércukor, toxoplazma).

Állítólag a 20. hét körül nézik a 2. vérkép-vizeletet.

Winona, ez nem hangzik túl jól. Mielőbbi gyógyulást kívánok neked!

Rönééé

Kép
röné

UI: mi a véleményetek a szülésfelkészítő tanfolyamokról?
Jár valaki? Itt nálunk állítólag a 20. hétig lehet jelentkezni...

Roni, Te hallottál valamit?

Rönééé

Kép
röné

wiona,
pihenj sokat! Nekem volt vakbelem... hááát nem nagyon lehet összetéveszteni a fájást egy beszorult levegővel. Szerintem semmi baj nem lesz!

röné,
én fogok járni felkészítő tanfolyamra. Jövőhét kedden kezdődik az Imrében. Ha akarnak, apukák is jöhetnek.

szeder,
én apás szülést szeretnék. A párom még vacilál. :) Elöször még úgy állt hozzá, hogy tuti nem jön be... de minél több uh-ra és vizsgálatra jön el velem, annál jobban hajlik rá, hogy bent legyen. Eröltetni nem fogom, de örülnék neki. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder: velem jön a párom elvileg, de azzal a feltétellel, hogy bármikor kimehet. És mivel nem szeretnék egyedül szülni, vagy dúlám lesz, vagy anyukám jön velem. Elvileg lesz választott szülésznőm, de ha ő aznap ügyeletes, akkor ugye megszívtam...
Egyébként én is az ösztöneimre építek remélem jók lesznek

Meló: én július 31-ig dolgozom, hacsak nem jön közbe valami.

Szülésfelkészítő: az Istvánba 6 téma ismétlődik, én a következő "körre" már menni szeretnék :)

Kép
kistiggrincs

röné,
még én is 1 hónapot vagyok. De most speciel örülök is neki. Amíg nem tisztázódik, hogy mi a helyzet Flóra buksiájval, addig jobb is hogy itt vagyok. Otthon csak kattognék magamban.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Nem tudom, hogy ti már voltatok -e bent más szülésén, de egy javaslatom van:
Ha bemegy apa a szülésre, és a vége felé ( tehát nem a sima vajúdási szakaszról beszélek ) ki akarna menni valamiért ( nem azért ha rosszul van, hanem pl. megnyugtatni a nagyszülőket, informálni őket ) , akkor vagy ne engedjétek ki, vagy mondjátok meg, hogy ne jöjjön vissza!
Én 2 barátnőm szülésén is bent voltam, és egészen addig nem zavart a meleg, a szag, a hangok, a látvány, amíg ki nem mentem és vissza nem jöttem a szülőszobába. Olyan más "dimenzió" van kint a folyosón, hogy utánna nagyon mellbevágó, és nem túl kellemes a szülőszobai élmény, még nőként sem....

Ez persze csak személyes vélemény, de tudom pl a saját férjemről, hogy ezt így nehezen venné be a gyomra...

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?