A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Köszi!
Igen, érdekel a recept Timi, majd ha ráérsz bedobhatnád a receptes topikba :wink:

Na megyek egy kicsit én is, mert lezsibbadt már a fenekem itt a szám.gép előtt :lol:
meg éhes is vagyok megint! de naaaaaaaaaaaaagyon

Kép
kimma

babuli: nagyon koszonom!
Vendég

maria: a fel ora jo ido, neha nekem nem megy fel ora wc nelkul:)
foleg este amint lefekszem, akkor van hogy 5 percenkent. csak azt nem ertem mit tudok kipisilni, mert nem iszom semmivel sem tobbet mint azelott. ....
Vendég

hu, a soska recept engem is erdekel, mert nagyon szeretem, de soha nem merek venni, mert nem tudom hogy kell elkesziteni.
Vendég

Kimma: én a sóska levest szeretem nagyon! Csinálhatsz azt is4
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 19:51-kor.
Vendég

Na hazaértünk a vásárlásból, már megebédeltem.
Most végeztem a visszaolvasással! :? Ennyit beszélni!!!! :wink:

Végülis nem vettünk hordozót, mert du megnézünk egyet a párom kollegájánál. Ha az tetszik akkor olcsóbban megúszom, mint amennyiért láttam ma. Viszont vettem pörgős zenélős játékot a kiságyra. Ezt a nagybátyáméktól kapjuk! De már megint itt sem vagyok, mert nagyon elfáradtam, és du vendégségbe megyünk. Nagyon húzós lesz ez a hét. :? Este talán még benézk! Pá!!

KépKép
hene

Csajok nagggyon durva!

Most olvastam, a júniusi topicból megszült az egyik csajszi! :lol: :lol: :lol: Elindultunk!

Kép
sziszka82

Kimma :D Timi :D
Ha vágnak is, nem mindegy, hogy mekkorát :wink: Gátmasszázzsal elérhető, hogy ha muszáj is a vágás, legalább nem olyan nagy. Van jelentősége 1-2 centinek is, higgyjétek el!
Amúgy pici repedés gátvédelem esetén is előfordulhat, de a repedés ritkán szokott olyan mély lenni, mint a vágás. Tehát csak felszíni. A vágásnál viszont az izmokat is átvágják... :(

Véda
Vendég

Sajna az uzsokiban nem igen mukodik a gatvedelem. Azt mondta a szuleszno elso gyereknel 100% h vagnak.Azert en szeretnek itthon gyurni ra, hogy minel kevesebbet kelljen!

viszont nem tudom volt e mar rola szo- ha igen lemaradtam rola- hogy hogy is kell csinalni ezt az itthoni "felkeszulest"? A gatmasszazsoljarol mar hallottam. de mikortol, es hogyan?
Erre van valami specko modszer?
Vendég

ekkora egy tragya idot! Olyan sotet van mintha ejjel lenne:(

De a rebarbaras sutim egesz jo lett:)
meg probaltam lefesteni a plafont az eloszobaban. Haat, lehet muszaly lesz meg ferjecskemnek is. Ez nehezebb mint gondoltam. Pedig a falat olyan egyszeru...
Vendég

Sziasztok!nagyon sokat írtatok.
Először is,pelenkában tudom ajánlani ezt:
http://www.pelenka.com/index.php?action=2&pid=47

A sima oldal,ez:
http://www.pelenka.com/index.php?action=2&pid=1

Én 3200-ért vettem,100 db-osat,és mondhatom van olyan jó,mint a liberó vagy a pempers-viszont több,és olcsóbb.
Itt egerszegen egy turis árulja-csak nála lehet kapni,nem a nagy üzletekben,mert ott még többet ráraknak.

Pocóképek nagyon jók :D
Hú,nem is tudom kiről,mit olvastam :oops:

Görkorizással kapcsolatban:hát annyira nem igazán lehet őket megtanítani,inkább rájönnek maguktól-a lányom pár nap alatt megtanulta.

Gyerekek szobája kész :D rend van,és tisztaság-végre :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Na,mehetek is a gyerekekért,azért ha tudok még benézek :D

Kép
Kép
Kép
kike

kike: irigyellek:) itt mikor lesz meg rend es tisztasag...
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy megint eltűntem, de ez a hét sűrű volt. Voltunk 3 napot Veszprémben, meg a hétvégén Tarjánban anyósnál.
Képzeljétek az elmúlt pár napban iszonyú sokat keményedik a hasam. Tegnap az autóban szinte 3-5 percenként és elég kellemetlen volt. Ngyon nem örülnék, ha beindulna valami legalább még 1 hónapig.

Államkincstár: én is a Váci útiban voltam papirokért és a teve utcába kell menni az egészségpénztárba az egyszeri anyasági támogatás igényléséhez szükséges papirért. A TGYÁS-t szülés kiírt dátuma elött 28 nappal már meg lehet igényelni, de ahhoz az kell, hogy a dokid kiírjon táppénzre. Nekem június 1-e körül lesz meg a 180 napos munkaviszonyom ami kell hozzá már csak ezért is ki kell addig birnunk, mert akkor kárbavész az eddig befizetett járulékunk.

Sóskaleves: én is imádom. Tök egyszerű. Úgy kell csinálni mint a mártást csak sokkal hígabbra és mi rizst szoktunk belefőzni. (anyóstól tanultam) Én a mártást úgy csinálom, hogy csinálok olajból és liszből világos rántást, ráteszem a sóskát, felengedem vizzel és ha felfort belekeverem a tejfőlt. Kis só, (sok) /izlés szerint/ Cukor és kész is. Én a spenótba szoktam tojássárgáját keverni, azzal is sűrítem.
Spenót: Világos rántás 1 tejbeáztatott kinyomkoditt zsemle ezt is kicsit hozzápirítom, spenót, tejjel felengedem Nyomok bele izlés szerint fokhagymát, só, bors. kicsit főzőm és a végén keverek hozzá 2 tojássárgáját. A tojás nagyon jó ízt ad neki. Olivérnek csináltam így mikor kicsi volt és azóta is így esszük. Nagyon fini.

Holnapra kaptam időpontot a dokimhoz, 15,15-re megyek hozzá.
Hú gyerekek mindjárt itt az idő. Ez elképesztő, hogy milyen gyorsan telik az idő. Már nekem is kezd nehezen menni az alvás. Minden fordulásnál felébredek és sűrűn kell pisilnem.

Olivért el kéne vinnem a dokihoz, mert már 2 hete köhög és nem akar neki elmúlni akár mit is adok neki. Most legutobb robitusint adtam neki, de az sem vált be és már éjszaka is köhög. Úgy esik ez eső és így nem tudok vele elindulni. Itt van unokatesom kislánya is és a két gyereket ebben az esőben nehéz lenne elvinni. Kész vagyok.

Na abbahagyom a rizsázást.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok lánykák!

Hogy vagytok? Mi voltunk dokinál aki megnyugtatott és azt mondta kitekeri a nyakam ha parázok a 4D szerint mutatott kamra tágulaton mert csak ilyesztegetésre jó de nem ad okot aggodásra.Most 2000gr a kicsike kb43-45 cm-er de ez a hosszúság csak tipp azt mondta.Mivel nagy baba ezért azt mondta a 38 héten eldönti enged-e szülni vagy csaszi lesz, mert nem híve a kínzásoknak azt illetően , hogy természetesen szülni mindenáron.Hát nem is érdekel 2 természetes után belefér egy csaszika is csak már tartanám itt a mancsomban :wink: :lol: .Persze gondolom ezzel mindenki így van de már célegyenesben vagyunk szerintem főleg, ha a júniusiakjra figyelek, mert megint van kilátásban egy baba indulása legalább is csütörtökön döntik el az orvosok, hogy még maradhat-e anya pocijában vagy kiveszik. Házt ez tök izgi szerintem.Nálunk a nagok már most marakodnak ki mit segít majd és mit csinál majd.
Én már megcsináltam mindent össze raktuk az ágyat pelenkázót polcocskát, megvartam a baldachint meg a fejvédőt , kimostam kivasaltam a ruhákat, erre a kölkök letorkoltak, hogy már a tesó is jöhetne végre s nembírtuk megmagyarázni nekik, hoy neki még a pocakban a legjobb de nemsokára.....
tappancs28

figyelitek betöltöttem a 30-ast :wink: :P ez de jó csajokl el se hiszem.A barátnőm azt mondta vegyek heti magazint és az segít múlatni az időt és kézzel foghatóbb az idő múlása.Nem is rossz ötlet de 2 kölci mellett csak északa tudnék olvsni akkor meg inkább alszom.Na mennem kell teregetni lejárt a mosás.Csajok nálunk tiszta sötét van s úgy dörög az ég, hogy leakar szakadni :( ezt nem szeretem sőőőőőőőőőőőtttttttttt brrrrr.
Jók legyetek sziasztok

Muffinékróól van valami hír?Nagyon sokat gondolok rájuk és erőt kitartást kívánok az elkövetkező időszakhoz, minden elismerésem az övüké.
tappancs28

T.marcsi nemsokára 3 nap Te is 30 betöltött vagy gratula :wink: nemsemmi sztorid volt a kórházban de remélem ennyi volt és most már otthonról csak a szülőszobára csekkol mindenki főleg te.
Jaj most már mennem kell sziasztok
tappancs28

szép "reggelt"
eddig olvastam vissza és biztosíthatok mindenkit hogy mindent el is felejtettem
viszont Boldog Anyák Napját!!!!
voltak évfordulósok, névnaposok...meg...áááááááááá nem emlékszem, bocsika :oops:

Kép
Kép
h. szilvi

holnap uh :) , nem tudom meddig ülök ott...ma meg védőnőnél voltam, hááááááááááttttttttttt.....nem tudom mitől híztam egy hét alatt 1,5 kilót.... :shock:

Kép
Kép
h. szilvi

Tappancs, grat a 30hoz, holnap mar en is:)!!!!!!!!!!
Vendég

anyjuk1 gratula :wink:
tappancs28

szilvi: en mar nem hiszek egy merlegnek sem!
pont ezert mert mindig hulyeseget mutat:~)
Vendég

Itt szerencsére nagyon szép idő van! Még sincs semmihez kedvem! :( egyedül a táskát pakoltam ki, ami a hosszuhétvégén volt velünk.... meg felnemtem a barátnőmhöz... (egy emelettel feljebb) meg most felraktam a krumplifőzeléket főlni! Másra szerintem nem is lesz erőm! Pedig majd takarítani is kéne, és vasalni! Viszont vasalás előtt még ugy is rá kell vennem a páromat, hogy azokat a tartókat amiket az IKEA-ban vettünk felfúrja a plafonra! Mert azokba akarok még vasalt cuccokat rakni!

d.dodó

a vicc az hogy írok mindent amit iszok eszek...és semmivel sem ettem többet mint eddig, kivéve a palacsinta :oops: , elég gáz ha már azt sem lehet enni.... :evil:

Kép
Kép
h. szilvi

Csajok!
Pont azon gondolkodtam, hogy holnap betöltöm a 31. hetet...... és kimondani is furcsa, hogy ha végig kihordom, akkor is már csak 9 hét van.... de már az is jónak számít ha még 6 hétig!! Hihetetlen! :)

d.dodó

Sziasztok!

Megjöttem a védőnénitől és jelentem +12kg-nál tartunk! A múlthavi mérés óta csak 1kg-ot híztam!

Anyjuk! Nagyon Szívesen!

Vidokata! Igen a Váci úton voltam és minden papírt oda adtak! A ceglédi címet Én is olvastam és nem igazán értettem. A baj csak az, hogy már itthon néztem a papírt! Ha esetleg elmész és megkérdezed azt megköszönném!

Titi! Az Anyasági Támogatást az Államkincstár adja!
Az OEP-nél a Tgyás-t adják. Nekem az is a cégen keresztül fog menni mert 100 főnél több dolgozó van a cégünknél és van Társadalom Biztosítási Kifizető helye!
Vendég

én már most többnél tartok :shock: , kirug az orvosom.... :shock: :?

Kép
Kép
h. szilvi

ez akkor igy lehetseges, hogy en most odamegyek es elore elhozok minden papirt?
ez szuper!
az vajon juliusban meg ervenyes formanyomtatvany lesz?:)
Vendég

ha a vedono- na nem az igazi, o semmit nem csinal, hanem a terhesgondozoban a no- mer azt szeretm, vagy 4kgal kevesebbnek mer, mint amit digitalis mutat:) igy az orvos mindig csak dicser:)
Vendég

Anyjuk! A családi pótlékhoz és az Anyasági Támogatáshoz adta oda a papírt!
Vendég

Sziasztok!

Én is hazaértem a suliból, nem semmi vihar volt. Dörgött villámlott, még az áram is elment. A gyerekek meg sikítoztak :D

Köszi mindenkinek a tanácsokat görkori ügyben, azt hiszem, egyszerűen sokat kell gyakorolni. Remélem előbb-utóbb ráéreznek.
Bár amíg nem tudnak görkorizni rendesen, addig legalább nem esnek nagyokat.

Tita, vigyázz az autóban, nekem nem szokott keményedni a hasam, csak az autóban, ha rázós úton megyünk! Autón kívül még egyszer sem keményedett!

Kép
Kép
patr

Sziasztok!

Tappancs, örülök hogy minden rendben!!! Gratula a 30. héthez!!! :lol:
Babuli, gratula a csak 1 kilóhoz! :wink:

Jelentem kiraktam a puzzle-t is, utána neki tudtam állni a házimunkának! :wink: És már azzal is végeztem! Csak fel kell teregetni.
Hoztam pár fotót is.
A pocak mai, a kiságy brendonos, a pelenkázót pedig anyósomék csinálták.
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
sziszka82

Sziszka! Nagyon szép a kiságy és a pelenkázó! A pocakod nagyon csini!
Vendég

szia Tappancs!

Gratulálok a betöltött 30. héthez.
Jól esett, hogy gondoltál rám! Köszönöm!

Igen, ma már én is nézegettem, hogy lassan nekem is itt a következő mérföldkő, amit magam elé állítottam.
A következő a 36. hét lesz.
Remélem, sikerülni fog.

amikor elindultam haza a kórházból, megígértem a szülésznőknek, hogy legközelebb csak a betöltött 37. hét után látnak, és akkor már csak szülni megyek!

Itt most van vihar... :? :evil:
Vendég

nem igen megy ez meg nekem, de most keszult kepek Kép Kép
Vendég

Anyjuk! Csini a pocakod! :D
Vendég

Sziszka! Szép nagy pocak! A kiságy és a pelenkázó is nagyon tetszik.

Itt is esett, még jég is volt.
Azóta tiszta szürke az ég és csendben esik az eső.

Apa elment nekem anyáknapi ajándékot venni. Egy kinti ruhaszárító lesz.

Patr. Nekem sem nagyon szokott keményedni. De autóban, pláne, ha kicsit rossz az út, előfordul. Főleg amikor jobbra balra ringat. Na meg hosszan vezetni sem kényelmes, de az már régóta nem.

Titi! Én is holnap megyek dokihoz, csak én 17:40-re.

Kép
szly27

Anyjuk jó a pocakfotó! Tükörből és tükrön kívül is látható!

Kép
szly27

sziszka: nagyon szepek a dolgok!
ugy irigykedem akinek mar van lehetosege ilyenekben gyonyorkodni
en csak uldogelek a konyhaba es addig orulok amig nem latommilyen allapotok uralkodnak a szobakban:(
Vendég

lassan mennem kel, mert jon haza parocskam, es valakinek a gepet fogja szerelni, es nekik kell a net:(
mindenkinek tovabbi szep estet!
En most valhova meghuzom magam, es olvasgatom az anyak lapja magazint:)

es szaladgalok a wc-re:( ugyanis nem eleg a percenkenti pisiles, valamitol hasmenesem is lett( nalam sajna teljesen normalis, lehet csak epp valamit valami utan ettem...)
Vendég

Anyjuk! Remélem megnyugtat, hogy Nálunk sem áll még sehogy a szoba! Már néha kezdek aggódni, hogy nem leszünk készen mire jön Szabolcs! :oops:
Vendég

babuli: ezen en is szoktam aggodni, foleg hogy egyre kevesebbet birok, ferjem meg sosincs itthon. Hetvegebol meg nem lesz mar olyan sok. Az mondjuk jo, hogy jon punkosd es akkor 3 napunk lesz. Csak lennemar valami latvanyos elorelepes!
MErt most mindig jott eg yujabb kosz, amitol a mar meglevo is ujra romos lett;( de ez ilyen tudom, otthon szuleimnel az 5 szoba plussz nappali, 2 furdo, konyha mindig volt valmi soron, sokszor megeltem en ezt, de mas, amikor a sajat, es babara varva...
Vendég

Csajok!

Nagyon csini pocakotok van! :lol:

Sziszka!
A kiságy és a pelenkázó szuper!
már a 36.hétben vagy...!!! :shock:

Szly!
Gratula a 33(!) héthez! :lol: :lol: :lol:
Vendég

hulye kerdes, de a ma elkeszitett hamburger holnapra nagyon "atazik"?
Vendég

anyjuk!

ha beletettél mindent, akkor sajnos igen. :(

jaj képzeljétek, mondtam a páromnak hogy megvan az első júniusi kisbaba. vagyis akkor még csak jött.
nah akkor irtam is nektek hogy kicsit megijedtem. aztán most jöttem rá hogy a párom is mennyire beparázott, mert ugyebár ma volt az első munkanap ezután a hosszu szünet után.

nah délután irta msn-en, hogy beszélt debrecennel és átszervezte a szabiját. május utolsó hetére tetette át, és az utolsó előtti hétről még pár napot is kért :D
tök cuki... kicsit megijedhetett, hogy rámarad minden. szoba, kiságy, mosás meg minden :D
persze lett volna segítsége ha én nem is vagyok. de hát pasi 8) :lol:

de igy azért én is megnyugodtam. jobb ez igy. én nagyon pánikoltam már régóta, de neki nem akartam mondani, hogy nem egészen jó ez a júniusi készülődés. az már nagyon soká van.

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Wera! Rövidül a te eszed is! :lol: :lol: De a jégkrém kárpótolt!

Viki! Várjuk a képeket!

Patr! Nagyon aranyosak a gyerekek! Te nem tudsz görkorizni? Mert ha nem, akkor elég nehéz lesz őket megtanítani! De azért drukkolok!

VKata! A dokim szavaival élve: Nem gondolnám, hogy baj lenne (mindig ezt mondja, és utána jön a DE...)
160/min. fölött. Ha mozog, akkor gyorsabb egy picit, de mondjuk visszaáll a 160-ra. Az alatt nem nagyon volt. De sztem nem lesz ott gond!
Én is úgy voltam vele, hogy nem fogok kapni semmit, erre kaptunk egy kiságyat pelenkázóval egy etetőszéket, egy autósülést, egy csomó babaruhát. Bár azok a ruhák inkább olyan 2 éves gyerkőcre valók. De legalább akkor nem kell megvenni! De ez tök jó, ha kapunk..
Egyébként köszi, remélem a Ti évfordulótok jól fog sikerülni!

Marcsika! Remélem nem volt gond a fogászaton! Puszi a lányod fogacskájára! Nekem is van, hogy többet kell pisilnem. Sztem Emma megágyazott a hólyagodon.
Egyébként meg be fogod tölteni a 38-at is! Majd mi is drukkolunk neked, úgy tuti sikerül!

Kimma! Jó fej a férjed! Sztem megtarthatod! :lol: :lol:
Mikor nálunk járt a védőnő, nem csinált lakásnézőt. Volt itt vagy 2X, de mikor legközelebb jött, azt sem vette észre, hogy ki lett festve.. Sztem nem lesz gond! Hú, neked aztán elég jó védőnőd van! Lehet, rosszabb, mint Magdi anyus a BK:-ből! Már mondtam, egy spicli.. :lol:

Szly! Érdekes, én sose izgultam, mert nem volt meg a szívhang. Betudtam, hogy béna a nővérke meg annak, hogy az én kicsi magzatom olyan ficánka, mint az apja. Végül meg is lett. Eszembe sem jutott, hogy esetleg ne legyen meg. De most, hogy mondod... :?
Én Liberót vettem, olyat mint Timi. De annyira picike. Nem tudom jó lesz-e. Később majd kiderül mi válik be.

Dodó! Irigykedem a szép hétvégétek miatt! De örülök, hogy jól érezted magad! Na lemértem én is a hasamat. Huhhh 107cm.

Timi! Én is sóskát fogok főzni. De szerencsére én már megpucoltam, utálom pucolni! De nagyon szeretem!
Jó, hogy mondod a betétet. Azt még nekem is kell vennem!

Hene! Jó szórakozást, de azért csak óvatosan!

Titi! A keményedéssel csak óvatosan. Mert ha nem is fáj, de nyithatja a méhszájat. Ezt mondták nekem is. Én erre szedem a pipolphent.

Tappancs! Én szerintem még nem is köszöntöttelek. Na most megteszem! Grat. a 30. héthez! Irigyellek, hogy már minden kész van. Nekünk még nincs, de már nem bánnám. Egy kis nyugi lenne végre.

Szilvi! Várjuk az uh eredményét, reméljük nem kell sokáig ott ülni!

Sziszka! Nagyon aranyos a szoba, nagyon tetszik! Meg a poci is szép nagy!

Anyjuk! Te sem panaszkodhatsz! Nagyon csini vagy!!
Nekem tegnap ment a hasam. Nem tudom mitől. Ma meg olyan hányingerem volt! Persze nem tudtam hányni. Meg ég a gyomrom meg a nyelőcsövem. Tiszta szar! De a párom hoz Rennie-t. Azt mondták az jó.
A hamburger átázik a paradicsomtól! Sztem. Na meg a zöldségektől. Az frissen a legjobb.

sz.andi

Juj! Most nézem mennyit írtam.. Bocsikaaa :oops:

sz.andi

Szebbnél szebb pocakok röpködnek itt az oldalon! :)
Mindenkinek dícséret jár érte, hogy ilyen formás pocikat nevesztetek!!

Sikerült megvenni a párom kollégájától a hordozót. Már a mosógépben a huzat. Ha megszárad csinálok róla képet! Anyukám azt hitte új! :wink:

Telefonos ügyfélszolgálat?? Nekem ELMŰ!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Kicsit kibuktam ma rájuk. Hónapok óta hiába jelentem be a mérőóra állásokat, nem küldtek számlát. Ma rájuk telefonáltam. Zárolták a számlám, és mivel most a reklamációm alkalmával vették észre, így 4 havit egybe fognak kiküldeni. Sajna kiszámoltam :cry: :cry: (kb.36.000Ft lesz)
És akkor ne legyek ideges, mikor már a szülésre kell félretennem a pénzt! :evil:

KépKép
hene

Hogy mi volt a fogdokinál???!!!!
Hát még nem mondtam?

Nem fogadták, mert nem volt időpont, és nem fáj a foga!!! :twisted:

Május 21-re kaptunk időpontot!!! :evil: :evil:
Vendég

ÚÚÚ. De aranyosak! 21.-e még egy kicsit odébb van! Reméljük nem fájdul meg a foga addig! Szupi!

sz.andi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?