A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Hú, Titeket olvasva összeteszem a két praclim, hogy nálunk ilyen téren minden oké! Enyém pár nagyon figyelmes. Ha együtt megyünk valahova, hozzám igazodik, ő hozza az összes motyót, ha kell plussz karokat növeszt. Ha nekiállok valami nehezebbnek nem tol le, ha elfáradok akkor sem veti a szememre, hogy pihennem kellett volna inkább, meg ha úgy van, önállósítja magát; elmosogat, kitereget, ilyesmi.

Szilvi, nekem van egy ismerősöm, neki szülés napjáig faros volt a gyerek. Szülés előtt négy órával fordult meg neki, mikor jöttek a fájások, azt mondta, hogy mikor fordult az hitte menten szétszakad. De így nem kellett a császár!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Én is ugy hallottam, hogy utolsó pillanatban is megfordulhat a baba..... nekem is még harántfekvéses..... pedig már 31 hetes vagyok!

d.dodó

Ronix, nagyon szép a lányod! Cukik a holmik! :lol:
Hene, tényleg hihetetlen, hogy váratlanul beállít! :twisted: De legalább megdícsért! :wink:
Szilvi nyugi!!! De azt én sem értem, hogy miért kell befeküdnöd?
Dodó, gratula a 31. héthez! Szép a pocid! :D
Wera drukk a dokihoz!!!

Én most elköszönök. Felteregetek, vasalok, meg majd megyek kismama tornára is.

Sziasztok!

Kép
sziszka82

A lelkem megnyugtatasaert azert lemostam egy ajtot ma is:) el if faradtam, most pihegek picit es talan megcsinalok meg egyet. Es akkor csutortokon be is tudom fejezni. Ez nagyonnem szeretem munka nalam.
Vendég

Hát hogy ezt most miért küldte el kétszer, azt nem tudom :) Bocsi!

d.dodó

Na én is bubukálok egy kicsit, mert ma még vendégeink jönnek, és nem szeretnék elaludni beszélgetés alatt két mondat között!

KépKép
hene

irigylem akiknek sikerul a szundi. En is majd bealszom, de amint lefekszem csak hanykolodok. Mar sokszor probaltam.
Hat akkor en itt magamban maradok.
Lehet kicsit ki kene kapcsolnom a gepet, hogy pihizzen. legalabb o:)
Vendég

Ronix: hogy neked milyen csudaszép lányod van!!!!
Nagyon édik a motyók amiket vettél!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:01-kor.
Vendég

gratula tesodek kisfiahoz!
Vendég

kriszta!
nem adnád néha kölcsön a párod????? gondolom sokan irigykedünk most.
nekem sem sokat segít itthon. habár én elég jol birom magam és ha lassan is de megoldom a dolgokat. meg jön anya és segít.
persze sokmindenben segít, a házi dolgokon kívül. tehát azért nincs okom nagy panaszra.

lányok!!!!
ne akarjatok farosan szülni! nem sok közöm van hozzá, hogy hogyan döntötök, de ha az enyém faros akkor inkább császározzanak!!!!
anyósom a másodikat farosan szülte. majdnem ott maradt a szülőágyon és nem voltak hajlandók császározni.
azóta van gerincsérve. a sérv már ott tart, hogy ha megműtik 80% hogy tolókocsiba kényszerül.

és ezt persze azért nem paráztatásnak szántam, de azért nem hiába van az hogy ha faros akkor a dokik máshogy állnak a dolgokhoz!!!!! ha be kell feküdni akkor be kell....

Kép

Kép
timi1982

jah!

nálunk akkora szél van. most kimondottan örültem a pocakomnak meg a sulytöbbletnek.

ha nem lennének tuti elvitt volna a szél :lol: :lol: 8) 8)

Kép

Kép
timi1982

Na én kifingottam!!!!!!!!!!!!
Kiteregettem,elmosogattam,összerámoltam és végem van!!!
A fejem tetejétől a bokámig folyt a víz rajtam úgyhogy még a zuhany alá is beugrottam!
Fú de jól esett!
Most meg mindjárt megyek hammot csinálni,mert jön Apa és melegszenyát rendelt mára!

Nekem szerencsére sokat segít,megcsinál mindent amit kérek,már tiszta ezermester lett az utóbbi hetekbe,de néha már nincs pofám kérni!
Tudom,hogy most ez van,de kérek mondjuk 3 dolgot és a többit inkább nem mondom,hanem meghagyom másnapra!
Szépen lassan azért szerintem lehet csinálni dolgokatz annak aki nincs ágynyugalomra ítélve,csak módjával!
mostmár én is megtanultam!

Szilvi! Én sem értem miért kell ezért befeküdni! :roll:
De lényeg,hogy nincs komoly gond!
Fel a fejjel és azért nem kell ágynk esned szerintem,de tényleg próbálj pihenni!!
Párodnak meg mond meg mit csináljon!
Ezt a kis időd kifogja bírni!

Wera! Drhez mennek a drukkok,de minden rendben lesz!
Sajnálom az esőt!
De azért így is jó volt!

na lépek!
Este jövök!

jók legyetek!

pusz

Kép

Kép
ibm

Nem adom! Én találtam! 8) :P :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Halihó!
Én is faros voltam, de anyám a doki minden tiltása ellenére segített apunak cserepezni a tetőt és megfordultam. Állítolag! :lol:

Na nem azt mondom, hogy csrepezni meg építkezni kell, de én így fordultam meg.

Kép
Kép
pumácska

biztos aggódik :shock: , majd megsajnálom ha lesz időm.... :twisted:
mellesleg megmondom neki hogy ő sokkal többet árt a fiának mint én, mert miatta az ágyon is alig férek már el, mert elveszi az egész helyet :x

Kép
Kép
h. szilvi

A tetőn?! Te jó ég! Gondolom Te meg megszédültél, és lefordultál! :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

jujj ronix hogy neked mekkora nagy lányod van :shock: :D

Kép
Kép
h. szilvi

Szilvi! Enyém párocska is nyomul álmában, ölelne meg bújna, hát pont éjjel nem hiányzik, szoktam visszalökdösni. :oops: :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

ölelgesse mostmár a párnáját :evil:

Kép
Kép
h. szilvi

nah a mai nagy depire tekintettel megnézem a rómeó és juliát :D

Kép

Kép
timi1982

a baba méretei 29-30 hétrnek felel meg, pont ahogy kell is. erre lediktálja a papírra hogy 28-29 hetes :roll: ez se komplett

Kép
Kép
h. szilvi

Akkor olyan mint a védőnőm! Első alkalommal lemázsált, 76voltam, erre beírta a kiskönyvbe, hogy 67! :shock:
Persze otthon vettem észre. Legközelebb szóltam neki, de előtte megint megmért 74 voltam, beírt 71-et és elfelejtett javítani. Azóta sem sikerült helyreállítatnom, és ha ezt valaki meglátja..hisz aszerint 13kg+nál vagyok. :shock: :evil:
Holott csak +5-nél tartok!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Hú, én mára teljesen elfáradtam.....felsöpörtem és felmostam az egész lakást, elmosogattam, és fől a gyümölcsleves! A fürdőszoba takarítást holnapra halasztottam!! Ma már nem bírnám megcsinálni!

d.dodó

Sziasztok!
Vissza még nem olvastam :oops:
Egész délelőtt a városban voltunk,hát én nem tudom de szerintem nem szabad már ennyit mennem :roll: Szó szerint 5 percenként keményedett a hasam. :? Pedig nem siettünk,és nem is én cipekedtem-de már minden bajom volt.
Vettem pár babacuccot-meg még pelust is csak egyel nagyobbat.Mindenki azt mondja nagy a hasam,nagy gyerek lessz-csak 5 kilós ne legyen-akkora már nem hiszem hogy simán kijönne :?

Szóval úgy tűnik,legközelebb már csak Apa megy vásárolni,ha jót akarok-én csak a vizsgálatokra megyek el.

Kép
Kép
Kép
kike

Na megjöttem. Aludtam ám rendesen! Úgy szeretek aludni és most megy is. Ez király!

Szilvi! Teljesen értem miről beszélsz. Jó pár nappal ezelőtt kiakadtam én is a páromra, utána nem is jelentkeztem egy csomó ideig. Kb. ilyen megértő az enyém is. Segít mindenben, meg mondja, hogy pihizzek, de valamit megcsinál, mondjuk elmosogat, de már a szekrényt nem törli le.stb. Ezek nem nagy dolgok. De engem a legjobban az húz fel, hogy megy. Állandóan megy valahova. Én meg nem tudok vele menni, mert a 4.-re feljönni elég egy nap egyszer. De eddig is ment, csak mivel én itthon vagyok magam, nem tudok mit kezdeni azzal, hogy figyelmen kívül hagyja, hogy nekem milyen érzés, mikor mindig csak a hátát látom. 600X megígérte, hogy oda fog figyelni, de.. Nekem ebből van rohadt elegem. Dolgozzon, zenéljen, csinálja amit szeret, nem akadályozom benne. De ha itthon van, akkor ne a net legyen az első, aztán bejön hozzám a szobába, ledől és elalszik. Felkel, netezik megint. Na jó nem panaszkodom, de ez így leírva nem is olyan szörnyű. De átélni??

sz.andi

Köszi a tanácsokat! Remélem nekem is következőleg jó lesz a cukorszintem. Diétázok, aztán majd kiderül. Bár én annyira nem vagyok nagy evő, és édességzabáló, hogy kicsit érdekes lesz ebből is csökkenteni. De hát a babáért mindent!

Kép
linda24

Linda, Én is így vagyok. diétánál a kenyeret lecseréltem barnára, meg elmaradtak a sütik meg a túrórudik, meg az egy-egy csoki. Nagyon nem változtattam, aztán lecseszett a diabon a nő, hogy nem eszem meg az előírt cukormennyiséget.
Akkor berágtam, és azóta nem nagyon van diéta, csak visszafogom magam, és láss csodát, így is jó a cukim, ahogy ma kiderült!
Azért várd meg majd a következő eredményt! Remélem az már jó lesz!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Na, megjött párocska! :D
Azt hiszem megyek is, mert lassan készülődünk.
Még este jövök a beszámolóval!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

andi!m nálunk is ez van, de aztán hazajön oszt elszötyögi az időt valamivel, mert fáradt stb...másnap meg minek csináltam meg?? :twisted:

Kép
Kép
h. szilvi

Kike: én is így vagyok vele. Pont a héten vettem észre! El akartam még menni a tescoba (tőlünk az még gyalog sincs nagyon messze busszal meg 3 megálló, szóval nem nagy túra) de a pocakra való tekintettel elmaradt. És most hálás vagyok hogy szinte mindent elintéztem korábban (még ez a fránya Államkincstár van hátra, meg a patikai dolgok) mert mostmár csak úgy szórakozásból nem tudnék sétálni a városban és bababoltokat nézegetni se lenne erőm!
Vendég

Kriszti az 5 kg-oddal irígykedem! És sok drukk, hogy végre megmutassa magát!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:02-kor.
Vendég

Hú, készen lett a tejszínes gyümölcsleves, és isteni lett! :) Tálaláskor még lehet hogy egy kis vanilia fagyit is rakok bele!

d.dodó

csak elmentem, de hogy minek....tiszta ures volt a dm. De legalbb nem felejtettem el mosogatot venni:) ja, de szivacsot igen, ez most jutott eszembe. Mindegy, holnap ugysem leszek itthon.

NAlunk mosogatassal nincs gond, meg az ilyen mindennapi teendokkel azt meg neha munka utan is megcsinalja, hetvegen meg mindenkepp. En inkabb azt nem birom, hogy ok, hogy kell neki a kikapcsolodas, lazitas, stb, de amikor romokban a lakas, es csomo olyan dolgo van amit en tenyleg nem tudok megcsinalni( pl szegelylec letetel, pol felfuras) es az kell ahhoz, hogy en mast elkezdhessek, de o azert lemegy kosarazni. NA en ilyenkor szoktam nagyon kibukni. Multkor mikor eloadta, hogy most hogy ulo munkaja lesz, heti ketszer kell lemennie majd labdazni, nehogy elhizzon, en szepen tudtara adtam, hogyakkor en elkoltozok innen. en ertem hogy imad labdazni, hogy kell a mozgas, tudom is en, de ha o lemegy az azt jelenti sotetedesig nem jon haza, es velem nem tudja elhitetni, hogy ez normalis. Foleg hogy csalados ember! Es foleg hogy csak hetvegeken latom ot! Hu, ezen meg igy leirva is felhuzom magam!
De amugy tenyleg sokat segit, kijon elem a bolthoz, a nagybevasarlast amiota itthon vagyunk egyedul csinalja....Csak azert sokszor a dolgok csa igeret szintjen maradnak, es nehezen viselem. Mint ahogy azt is hogy soha nem tudunk egyutt lenni. Est fel hetre hazaer, en addigra ko vagyok, eszik, es leul a gep ele, es ki tudja hanykor jon aludni. Addigra en mar reg alszom. NAgy elet!
Mindig is tudtam hogy nem akarok felnott lenni!....
Vendég

timi: melyik verziojat nezed? eredetit, musicalt....
Vendég

orvoshoz es uhra menoknek szep elmenyeket!Es csupa jo hireket!
En holnap megyek uh-ra de meg sosem feltem tole igy, mint most. Nem tudommostanaban annyi remkepzetem van, hogynincs a baba jol. Biztos az elozo alkalommal mert nagy fejmeretbol ered, d emar nagyon nagyon szeretnem hallani, hogy minden rendben. es olyan rossz hogy egyedul kell mennem. Nem is szabad most erre gondolnom, mert akkor egesz ejjel hanykolodni fogok hulyebbnel hulyebb gondolatokkal....Meg pityeregni. Hanyszor talal az agyban pityeregve a ferjem, szegenyem mindig halara remul hogy most meg mi a baj. Holott semmi, csak eszembe jut valami es pityergek, es o meg nem gyoz nyugtatgatni, hogy nincs baj, minden ok lesz... Azert valljuk e oszinten egy ferfinek sem egyszeru ez a 9 honap( jo meg sem kozeliti a mi bennunk velunk zajlo dolgokat) en buszke vagyok ra!
Vendég

most szombaton baba borze a x. keruleti Pataky muv hazban 9tol 14 oraig. Belepes ingyenes!
Vendég

sehol senki:(
akkor en bucsuzom. HAmarosan talan hazaer ferjecskem, meg jon az esti keszulodes...

Mindenkinek szep estet!
A\ert holnap delelot meg benezek.
BAr jol jartam mert a ket naptarban ket kulonbozo idopont van felirva,hogy mikor van uh-ra idopontom.igy lehet 2 orat fogok ott ulni:)

Jo ejt!
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól. Bpd 83mm, I KPf(koponyavégű), jó szívhang, placenta a hátsó falon.
Megkérdeztem a dokitól a streptococcust. Mondta, hogy régebben mindenkinél szűrték, de még úgy sem volt mindenkinél kimutatható, akinél volt. Mostanában nem szűrnek mindenkit, hanem akinél felmerül a gyanu, antibiotikumot ad neki.
Gondolom most mivel én ezzel előhozakodtam, írt nekem is antibiotikumot, majd a 36. héttől kell szednem.
De egyébként nem vagyok gyanús, csak gondolom megnyugtatás képpen felírta.
3 hét múlva NST! Még mindig kislány

Úgyhogy minden ok.

Még nem olvastam vissza. Mindjárt pótolom.

Kép
szly27

Ja és már méhszájat nem nézett. Azt mondta mostmár nem piszkálja.

Kép
szly27

Azt is megkérdeztem, hogy a szülés idején nem lesz e esetleg szabin, vagy ilyesmi. Szerencsére csak júliusban megy el valahova, meg akkor lesz a lánya diplomaosztója. Így szerencsém van és vállalja a szülést.

Kép
szly27

Na most már én is vagyok. Én csak pénteken megyek 4Dre. Húh már alig várom.
Ez lesz az első amikor igazán úgy láthatom ahogy kinéz és nem kell találgatnom, hogy az ott most vajon mi???

Kép
Kép
pumácska

Szly! Segíts nekem, hogy hol lehet megnézni a pocikat???

Kép
Kép
pumácska

Szilvi :(
Sajnálom, hogy ilyen rossz napod volt!
Talán holnapra jobb lesz.
De miért kell KH-ba menni akkor, ha a baba faros :roll: Mert a császár az más, de hol van az még??? Ilyen terh.korban mit segít egy faros babának a KH? Én ezt nem értem...

Véda
Vendég

erről ennyit, hazajön és leül a gép elé....délutzán meg leugatja a fejem most meg arra se képes hogy megkérdezze hogy segítsen e valamit hogy tudjask pihenni :evil: inkább tetoválást les mert az annyira jó lenne neki, de pénz nincs másra..... :evil: hát elegem van .... teljesen :twisted:

Kép
Kép
h. szilvi

Pumácska! Nem értem! Milyen pocikat akarsz megnézni?

Kép
szly27

mellesleg az edzés nála is kihagyhatatlan, bár csökkent a száma.....de azért heti 1x 2x kell neki a mozgás....jó hogy mi nők mindent feladunk a babáért, ők meg csak nyafognak

Kép
Kép
h. szilvi

nekem a bpd 79 mm, erre ráírja hogy 28-29 hetes...... :shock:

Kép
Kép
h. szilvi

tudja valaki hol van a mellső fal?? arra gondoltam hogy nem e nyomja a lábával a lepényemet :) és azért baj hogy faros

Kép
Kép
h. szilvi

A képeket rólatok, mert mindig dicséritek egymás pociját hogy milyen szép meg nagy én meg nem tudom hogy hol lehet megnézni.

Szilvi!
Ne idegesítsd magad, nem szabad. Mondjuk én sem örülök amikor ugyanezt csinálja a párom, meg ő nagyon sokat dolgozik csak azt nem tudja felfogni, hogy én már nem bírom annyira. De ő legalább mindent elkövet hoogy egy kicsit jobb legyen nekem (nekünk)

Kép
Kép
pumácska

Szilvi! Ne stresszeld magad rajta. Ha úgysem tudsz rajta változtatni, fölösleges.

Nálunk kérés nélkül megcsinál apa mindent. Szokott sepregetni, pórszívózni, néha főz is. Sose kell mondani, mindig meglátja mit kéne csinálni. Azért van hogy elege van. Akkor is csinálja, csak akkor ő a nagy mártír. Megjegyzéseket tesz, meg duzzog kicsit. Hogy miért neki kell csinálni. Na azt utálom, mert én sosem mondom hogy csináljon valamit. CSak ő nem tudja addig nézni mondjuk a morzsát, amíg én. Én ha úgy érzem magam, akkor hagyok mindent, úgyis megvárnak.

Kép
szly27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?