A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Bocsi, de nem tudom már ki kérdezte tegnap a streptora az antubiotikumot.
Nálunk a kórházban nem szűrik kötelezően, ezért nem is tudhattam, hogy hordozója vagyok-e. Ezáltal nem is kaphattam gyógyszert a szülés alatt. A babánál szülés után 4 órával észlelték az első tüneteket (nagyon nyöszörög), majd 7 órával a szülés után már hőemelkedése volt és kezdett szürkülni. Ekkor került fel a korára, és kapta egyből a gyógyszereket. A gyerekgyógyász és a dokim is mondta, hogy a leletek alapján már a pocakomban megfertőződött jóval a szülés előtt. De mint ti is olvashattátok a cikkeket erről, ha kapsz is antibiotikumot a szülés előtt illetve alatt, akkor is fertőzött lehet a baba sajna. És ez a baktérium nem pusztul el. A következő terhességnél illetve szülésnél kellene nagyon odafigyelni rá, mert arra a babára még veszélyesebb volna. (Nálunk ez a következő már nem lesz, de nem is kockáztatnék ezután. Elég nehéz volt lelkileg ez az egy hét, amit az inkubátorban és a koraszülött intenzív osztályon töltöttünk).
Illetve a babáknál az első fél év az, amikor beteg lenne komolyan kell venni és egyből gyógyszert adni neki.

Mindenkinek további kellemes pocakos időszakot és gyönyörű egészséges babákat kívánok.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

[quote="csiri-biri"]V írta:csiri-birialamikor régebben kérdeztem,csak akkor még nagyon ujjonc voltam és válaszra sem méltattatok.... :roll: :twisted: :wink: :lol:
Tehát engem eddig akárhány műtétem volt,nem kevés,mindig altattak,most elöször lesz ez a "lebénítás"...(nem tom a nevét...)
és hogy az milyen????És teljesen észnél vagyok???És ugye nem látok semmit????És én kifogok készülni azoktól a hangoktól....már maga a mütőszag és a folyamatos bip-bip-bip-bippegés is stresszel nemhogy még az ,hogy különböző zöldruhás "ürlakók" járkálnak a szétterpesztet lábam körül....(már bocs,de nem tudom finomabban leírni....)

ILLETVE NEKEM MÉG VAN EGY ZAVARÓ DOLOG!Megfigyeltétek,hogy minden kórházba a műtősfaszik,fiuk ilyen kattosnak néznek ki????és ráadásul szintén kitárulkozva pakolásznak ágyról le,ágyra fel,tologatnak,ide,oda...ENGEM ZAVAR...(én kis szemérmes :oops: :oops: )

Spinális vagy epidurális érzéstelenítés a neve... a gerincvelőhöz adják be az érzéstelenítőt...
Az ember hall, esetleg nyomást érezhet, de fájdalmat nem... látni nem látsz, mert előtted lesz egy lepedő...
Vendég

Strepto-szűrés
Kórháza és orvosa válogatja, hogy történik-e... ma még nem egységes a szakma állásfoglalása...
Vendég

GIGI!!!!
A spinális és epidurális érzéstelenítés az 1 és ugyanaz???
vagy van különbség???
mind a kettőt a gerincbe adják?

Annyira érdekel,de hülye vagyok hozzá és a neten nem akarok rákeresni,mert tuti valami rémtörténetet olvasnék... :?
Vendég

És abszolult észnél vagyok vagy van egy kis homály????
Teljes tudatomnál?

Olyan furi!
Bocs,hogy bombázlak a kérdésekkel... :oops:
Vendég

[quote="csiri-biri"]G írta:csiri-biriIGI!!!!
A spinális és epidurális érzéstelenítés az 1 és ugyanaz???
vagy van különbség???
mind a kettőt a gerincbe adják?

Annyira érdekel,de hülye vagyok hozzá és a neten nem akarok rákeresni,mert tuti valami rémtörténetet olvasnék... :?

A spinális érzéstelenítésnél a gerincvelő körüli térbe adják az érzéstelenítőt... ahol a liquor van...
Epidurálisnál nem szúrják át a gerincvelő burkát, csak az azt körülvevő térbe....
Vendég

[quote="csiri-biri"] írta:csiri-biris abszolult észnél vagyok vagy van egy kis homály????
Teljes tudatomnál?

Olyan furi!
Bocs,hogy bombázlak a kérdésekkel... :oops:

Szülésnél nem nagyon szoktak bódítani... hogy a babába minél kevesebb gyógyszer jusson...
Vendég

[quote="gigaboszi"]
írta:
gigaboszi
Szülésnél nem nagyon szoktak bódítani... hogy a babába minél kevesebb gyógyszer jusson...

ezt nem teljesen értem....vagy csak rosszul értelmezem???
Akkor ha altatnának a bébi is aludna...nem?
Ha a bódításnál a bébi is bódul...

Tegnap kérdezte az aneszt doki,hogy mit szeretnék...altasson vagy szúrjon...én azt mondtam,hogy szúrjon,legalább látom a bébit utána rögtön....de lehet,hogy altatást kellett volna kérni???? :roll:
Vendég

Kerekes! Én kérdeztem! Köszi a választ,hát remélem minden rendben lesz!

Bari! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hát ez hatalmas volt!
Sírtam a röhögéstől!!!!
Marha nagy lehetett!!!!

Kép

Kép
ibm

Bari - én állandóan fagyit, jégkrémet eszem.

Csiri
- Nekünk is úgy magyarázta az anesztes, ahogyan Gigi írta. Az epidurálisnál az epidurális térbe vezetnek be egy 1mm átmérőjű műanyag kanült, ezen keresztül adagolják a gyógyszert és ott kapcsolják ki az érző rostokat, tehát a fájdalmat csökkentik, a mozgás megmarad, mindent érzel csak a fájdalmat nem, tehát a kontrakció nem fájdalom lesz, csak feszülés, keményedés, nyomás. Annak, hogy EDA-t kaphass vannak kritériumai. Míg a spinálisnál (ezt császsárnál csinálják) túlmennek a gerinchártyán és ott már 100%-os érző és mozgató rost blokkolás van, fájdalmat nem érzel, de ilyen húzás-vonás érzést igen. Konyhanyelven fogalmaztam, bocsi! Nekünk ezeket mondták a szülés felkészítőn többek között. Tehát tudatodnál vagy mindkét esetben.

Egy kérdés, ha a császár hasi műtét, akkor miért is fekszel szétterpesztett lábakkal? Egyébként a meztelenség engem is zavar, de szerintem nem ez lesz a legnagyobb problémám!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

MANKA!
KÖSZI!
Ugyanúgy bugyi nélkül kell lenni és ugyanugy kivan kötve 2 oldalra a láb....
Vagy tévedek,lehet,hogy nem jól emlékszem???Javítsatok ki akkor légyszi......mert ez is érdekel!!! :roll:
Vendég

Az oké, hogy meztelenek vagyunk, de lábak kikötve? Ennek mi az oka? Jobban hozzánk férnek? Nem értem!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ja egyébként hogy hogy az anesztes nem világodított fel a lehetőségekről mikor erről beszélgettetek, így nem lehet eldönteni, csak úgy bele a vak világba, nem?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szerintem és tapasztalataim szerint minden nemű műtétnél lekötik a lábat és a kezeket.... :roll:
vagy nem????
Tényleg most elbizonytalanítottál,mert nekem szent meggyőződésem volt,hogy igen..... :roll:
Vendég

Bari - egy kérdés, hogy derült ki számotokra, hogy kibeszéltétek egymást erről a jód dologról? Érdekes szitu lehetett! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Nem beszélgettünk,mert sietett,csak a papírjaimat vittem be a gyógyszerérzékenységről és 1 kérdést tett fel....
altatás vagy szúrás....
és már ment is....a többit a dokimmal....gondolom.... :roll:
Vendég

Azt tudom, hogy lekötik, inkább csak az volt fura, hogy két oldalra, terpesztve. Egyébként nekem csak egy ici-pici műtétem volt helyi érzéstelenítéssel, de engem is lekötöttek (kezem, lábam), még viccelődött is a műtős fiú, hogy nehogy adjak egy pofont ha fáj. Nekem is csak ilyen húzogatós érzés volt. Egyébként jó volt, hogy lekötöttek, de még így is remegtem, mint a nyárfalevél. Voltam kb. 13 éves. Azt utálom még amikor ilyen hülye poénokkal próbálnak nyugtatni.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ezt már annyiszor meg akartam kérdezni,csak mindig elfelejtettem....Uncsi napjaimon ezen filózok.... :shock: :roll:

Szerintetek ez Photoshop valami trükk?Vagy ilyen tényleg lehet???? :shock:
Kép
Vendég

Megyek főzni, mert holnap doki, védőnő, szülésfelkészítő, így nem lesz időm semmire!

Szed még valaki magnéziumot rajtam kívül? Azért nincsenek jóslóim szerintetek? Vagy csak nem ismerem fel...

Manka

Kép

Kép
mankabi

Csiri - szerintem trükk, bár az én lepényem mellső fali, lehet ezért nem látok ilyeneket csak dudorokat! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Megint termeltetek amíg én fagyiztam!!! :wink:
Ibm te kérdezted,hogy hogyan derült ki?
Hát úgy,hogy rajtam is észrevette anyám és közölte,hogy ez tuti,hogy jód,és addigra a csajjal már voltam olyan viszonyba,hogy megbeszéltük és jót röhögtünk!!

Csiri:spinálisan voltam mindkétszer,de valahogy nagyon homályosak az emlékeim,olyan tompa rángatás ahogy veszik ki a babát..majd odatartják..megkérdezik,hogy rád rakják-e,én kértem,hogy ne inkább fürdessék meg...
és onnan filmszakadás,már az örzőben keltem föl
Vendég

A kép szerintem is trükk
Vendég

Nekem most van először mellsőfali lepényem,remélem az orvos nem fog belevágni a császárnál...vagy ez csak egy irreális félelem megint?? :shock:
Vendég

[quote="bárány"]
írta:
bárányCsiri:spinálisan voltam mindkétszer,de valahogy nagyon homályosak az emlékeim,olyan tompa rángatás ahogy veszik ki a babát..majd odatartják..megkérdezik,hogy rád rakják-e,én kértem,hogy ne inkább fürdessék meg...és onnan filmszakadás,már az örzőben keltem föl

én éppen azért nem kértem altatást,mert át szeretném élni azt az élményt amikormegszületik és a mellkasomra teszik....
Én konkrétan tudom,hogy megőrülnék ha nem láthatnám és érinthetném meg... :roll: :wink:
Vendég

Én nem láttam őket csak másnap...de azért a nővérke mondta,hogy jól vannak..
Ki vagy terítve leszijjazva egy lyuk tátong a hasadon a műtőben van 15 fok a baba csupa víz meg vér én nem tartottam annyira idillinek a körülményeket,hogy a mellkasomra rakják...örültem,ha minnél hamarabb elvitték rendbe rakni
Vendég

Leszíjjazva,lyuk ide-oda,magzatmáz a bébin....én mindenképp szeretném....
Vendég

Sziasztok!

Móni, GRATU!!! Minden rendben lesz!

Mankabi, én is szedek magnéziumot, de nekem elég durva görcsök szoktak lenni mostanság...

Csiri, sztem photoshop...

A környékünkön egy kismami, aki 2 nappal későbbre volt kiírva, mint én, megszült május 1-én! :shock: 1800g-os baba, koraszülött oszt., János kh, inkubátor... :cry:
de ahoz képest jól van, állítólag egy hét múlva osztályra kerül, és akkor a mamája is vele lehet.

Kép
zmimi

Kata&Milán

oszman777

a képeket ujra!
bszilvi25

A másik két kép nem ment fel.
Megprobálom ujra.

Kata&Milán

oszman777

helló Oszmi!

A poci az jó előreálló,kis cuki és nem,most annyira nem látszik,hogy lent lenne....a múltkorin jobban .....

Hol a többi kép????????? :shock:
Vendég

Kép

Kép

Kép

Kata&Milán

oszman777

Csiri
Ha altatnak, akkor az altatószer kering benned... a vérkeringéssel eljut a babához... a normális légzést akadályozhatja születése után...
Vendég

Mindig ilyen hegyes volt. :lol:
Volt olyan hogy vásároltam,és egy nő szaladt utánam. De mondjam már meg fiam lesz?
Mondom igen. Tudtam,azért ilyen hegyes. :lol:

Kata&Milán

oszman777

Az az elefánt "halálos" ott a falon....
És jól látom,hogy betakargattad a babád hálózsákját,amit beraktál már az ágyikóba???? :shock: :lol:
pont már csak az IKEÁ-s pelenkázólap hiányzik :wink:
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól. Képzeljétek, mondta dokibácsi, hogy ez a gyerek úgy nő mint a bolondgomba :lol: Már nagyon hatalmas, megállapította, hogy nem lehet egyszerű cipelni :wink: Nem fordúlt meg Kristóf, már nem is fog. Azt is mondta, hogy nagyon-nagyon jól érzi magát bent a pociba, ne is várjam, hogy hamarabb jönne :wink: A méhszáj nagyon fent van, nagyon zárt!

Kérdeztem a strepto szűrést is. Pénteken megyek hozzá ismételten, akkor fogja megcsinálni, és minden más vizsgálatot és vérvételt ami a császárhoz szükséges.
Azt is mondta, hogy ha megyek CTG-re akkor ír egy papírt, hogy nézessem meg az áramlást is. Kezd nagyon izgi lenni a dolog. Azért örűlök, hogy nem akar hamarabb jönni, de tényleg nagyon nehéz már. Még a doki is mondta, hogy oriási a pocakom.
No röviden ennyi.
bluebox

BLUE!
dejó,hogy minden rendben!!!!!És mekkorának mrte a bébit?
Vendég

Csiri!!
Jol értelmeztem???
Nem tetszik az elefáni a falon?
A kis hálozsákot a fénykép kedvéért raktam bele,és takargattam be.
De még minden ujra át lesz majd még mossva.

Kata&Milán

oszman777

Igen csiri! ÉPs van egy kis hiányosság még a pelenkázon. :lol: :o

Kata&Milán

oszman777

jól értelmezted :wink:
Vendég

Oszman: szépen berendezgetted már az ágyikót, és körülötte. :D Én mikor fogok itt tartani?? Egyszer biztos!

Márti: örülök, hogy minden rendben van.
bszilvi25

Csiri! Értem,nekem azért tetszik mert sok-sok zsebe van és tele pakolhato.
Mert a pelenkázon nincs egy fiokos rész,vagy akár nyitott ahol minden kéznél lenne.
De van egy pelenka tarto zsák is.
Az jobb.

Kata&Milán

oszman777

Szilvi!
Biztosan te is kész leszel időbe. :lol:

Kata&Milán

oszman777

Csiri: Már nem kérdeztem, hogy mekkora lehet a súlya, de a feje már 90mm feletti :shock:
Szóval szépen nevelgetem a csemetémet :wink:
bluebox

[quote="oszman777"]C írta:oszman777siri! Értem,nekem azért tetszik mert sok-sok zsebe van és tele pakolhato.
.

figyeltem is,hogy szerencsétlen elefántba bedugdostál mindent.... :lol:
zokni itt,zokni ott,hőmérő... :wink:
Vendég

Szilvi, Ti nem most voltatok dokinéninél?
bluebox

vállaszoltam,csiri.

Kata&Milán

oszman777

Mentem Csajok. Nem jo itt űlni,le kell feküdjek.
Holnap jövök.

Kata&Milán

oszman777

ÁÁÁÁÁ, ennyit visszaolvasni! :shock: :shock: :shock:

Megjöttem én is dokitól. Sajnos annyira szar a vérképem, hogy holnap reggeltől vaspótló injekcióra kell járnom a klinikára 10 napon keresztül. :cry: Annyira nem örülök neki! :cry:
Viszont még mindig jobb, mint egy esetleges vérátömlesztés a szülés után. Na mindegy.
Méhszájam zárt, jövő héten kezdem a CTG-t. Akkortól ihatom a málnateát és abbahagyhatom a magneb6-ot. :wink:

Nagyon szép pocikat, babaszobákat, foteleket és hordozót raktatok fel! :lol:

almaani
Kép
almaani

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?