A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

8.20 van 6-kor keltem 2x ettem és még nem mozgott!!
Mondtam a férjemnek még 2 óra és nem a dokihoz vigyen hanem a vasutállomásra,mert ha baj van úgy is oda fogok menni!!
Elégnél is jobban elegem van!!!!!!!!!
Vendég

-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:01-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:01-kor.
pironya

[quote="bárány"]8 írta:bárány.20 van 6-kor keltem 2x ettem és még nem mozgott!!
Mondtam a férjemnek még 2 óra és nem a dokihoz vigyen hanem a vasutállomásra,mert ha baj van úgy is oda fogok menni!!
Elégnél is jobban elegem van!!!!!!!!!

Barika
Hagyjad már azt a gyereket... semmi baja, csak pihen...
Mindjárt átküldöm a vasalnivalót hozzád, hogy valami lefoglaljon... :wink:
Vendég

Piri: Egyszer használatos bugyit a gyógyszertárban fogsz kapni.
Bari, nekem is hanyattfekve szokott beindulni. Meg tudod mitől????????? Ha van olyan felhúzhatós babaaltató, tudod, ami bimm-bamm-ozik. Na én azzal kitudom kergetni csóri gyereket. Tegnap jöttem rá!!!!!!!!!!!!! Rátettem a hasamra, olyan gyorsan elhúzta a csíkot, hogy azt hittem már ki is bújik :wink:
bluebox

Cumi nekünk is van... :wink:
Vendég

Már mozgott de nem ennyit szokott ...ilyenkor olyan 30-nál szkott tartani most meg kb8...
Szerintem én már nem fogom kibírni a végéig..beszélni fogok a dokival...minnél hamarabb szedjen szét minket!!
Gigi ilyen estben a depressziót szokták tolerálni???
Vendég

Nekem Tomi leginkább akkor indul be, mikor Peti belemászik a pocakomba... :oops:
Vendég

Sziasztok!

Tegnap megpucoltam fele abalakot, a konyhát teljesen portalanítottam, csillog villog :) Nem mondom, hogy este nem görcsöltem, de tudtam aludni. Ma folytatom, plusz a fürdőszobák.
Hétvégén vendégink lesznek (párom szülei).
Én is vettem bimbóvédőt, lehet, hogy nem lesz rá szükség, de biztonságérzetet ad, hugom is használta eleinte mindkét babánál.

Játszócumival én úgy vagyok, hogy lesz, ha igényli a kicsi akkor használjuk. A tesóim gyerekei (sokan vannak) mindegyik megkapta aztán talán egyikük cumizott 3 éves koráig a többiek csak pici korukban.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Az enyém ha beindul akkor magától ha viszont alszik akkor semmi nem kelti föl se hanyattfekvés se hangok,se has simogatás..semmi
Kb olyan 1000 méter mélyen alszik ...
Vendég

Na ejtem ezt a témát mert ti is tőlem fogtok befordulni!!!

Játszócumi:már van 3!!És fogom neki eröltetni,olyan édesek vele,és addig sem az ujját szopja
Vendég

Barika
Valami elfoglaltság kell neked... hogy ne legyen ennyi időd magadat figyelni...
Én pl. nem is tudom, hogy mennyit mozog Tomi... nem számolom... nekem nincs arra türelmem, hogy figyeljem az órát, meg számolgassam, hogy mennyit mozog a gyerek... meg mikor?
Vendég

Cumi/ujjszopás
Fogorvosok mondták annó nekem, hogy a fogak szempontjából jobb a cumi... az ujjszopós gyerekeknek nagyobb százalékban állnak össze-vissza a fogai...

Barika
Gondolj arra, hogy ma már betöltötted a 34. hetet... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:02-kor.
pironya

Én vettem a DM-ben... mert sokkal olcsóbb....
Vendég

[quote="bárány"]A írta:bárányz enyém ha beindul akkor magától ha viszont alszik akkor semmi nem kelti föl se hanyattfekvés se hangok,se has simogatás..semmi
Kb olyan 1000 méter mélyen alszik ...

Örülj neki, hogy jó alvókája van annak a törpicseknek... :lol: :wink:
Vendég

Ja, az édességről akartam még írni. Engem se a terhességem előtt, se eddig nem tudott meghatni, de most durván kívánom és muszáj ennem, sütit, fagyit, csokit lekvárt, mindegy csak édes legyen :(
Én se figyelem annyira a mozgást, nincs rá kapacitásom. Van olyan nap amikor jobban beindul, van amikor többet pihenget.
Én holnap megyek először CTG-re.

Kép

Kép
[/url]
stella40

[quote="pironya"]B írta:pironyaari: ezzel egyetértek. Én sem szeretném, ha az ujját szopná...a cumut legalább el tudom venni tőle....láttam én már 14 évest aki szopta az ujját :roll: :roll: :roll: Na, ezt nem szeretném

lehet,hogy engem láttál anno
Viszont mindkét gyerekem játszócumit szopott és azt el bírták hagyni
a nagy 9 a kicsi 6 évesen
Vendég

Sziasztok!
Nem tudok mit írni,csak a "tiszteletköröket lefutni"...

jó reggelt!Hogy aludtatok?Milyen az időjárás?stb....
:wink:

Csak nekem ilyen lassú ma a babanet vagy nektek is az oldalváltásra és a belépésre várnom kellett 3-4 percet!
hiába frissitgettem....de minden más honlapot pörget rendesen.... :shock:

Este úgy aludtam el,hogy elötte átnézegettem a "kismamamappámat"....(kis alakú dosszié a 9 hónap leleteivel,eredményeivel,papírjaival és kiskönyvvel....)
A kismamakönyveben hátul láttam a magzatmozgásmegfigyelős oldalt...és eszembe jutottál elsősorban Te MELIKE,hogy vezetgetitek -e szorgalmasan......
(én tegnap alig éreztem magzatmozgást,esetleg néha 1-2 ezt-azt ide-oda tologatás....)Én nem tudnék ilyeneket számolgatni... :oops: :oops:

Erre mit olvasok ma?Mi a téma?Magzatmozgás...
BARIKÁM!:
NO PARA!(a vasútállomás meg nem jó megoldás,mert lassítanak vagy megállnak a vonatok,nem érsz vele semmit.... :wink: )
Vendég

Sziasztok,

Valaki kérdezte a MagneB6-ot, én szedem, napi 3x2 adagban. A dokim azt mondta, még egy darabig szedjem is, igaz, nálam nincs jelentősége, úgyis programozott császár lesz.

Képzeljétek, egy kolléganőm 5 héttel későbbre van kiírva, mint én, és tegnap jött tőle egy sms, hogy megszült és szurkoljak... rengeteget gondolok rájuk, remélem nem lesz semmi baj a pindurral :(

Számolgatás: hát, én bevallom férfiasan, nem számolok. A védőnő és a dokim is azt mondta, felejtsem el az a táblázatot, az a lényeg, hogy minden nap érezzem. Igaz, a srác kitesz magáért, de pl. ma éjjel egyáltalán nem mozgott, és későn is kelt. De hát az apja is alszik még :)

Dokipénz: az én dokim az elején szólt, hogy a terhesgondozás 70 ezer, ha 10-szer vagy ha 40-szer megyek hozzá, akkor is. Ezért jövő héten már nem kell fizetnem pl. A magánrendelőjében van fizetős CTG, 3000,- forint egy alkalom, de nem muszáj oda mennem, mehetek a János terhesgondozójába is.

Ha beindul a szülés, akkor Ti felhívjátok a dokitokat éjjel is vagy hétvégén? Vagy a kórházba mentek, és onnan értesítik majd őt? Azért kérdezem, mert az oké, hogy majd megbeszélünk egy császáros időpontot, de mi van, ha a fiam korábban ki akarna bújni? Érdekes lenne :)

Kép
elan

Oszman - szép pocak és aranyos a babaszoba!

Bluebox, Melike - örülök, hogy minden oké volt a dokinál.

Ágynemű - nekünk minden összekészítve. Az ágynemű nincs csak felrakva, hogy ne porosodjon, egyébként kimosva, kivasalva várja, hogy a férjem felrakja, amíg itthon lesz egyedül.

Bari - más kismamák nézése már tényleg fóbia, nekem mindig az jut eszembe, hogy van valami láthatatlan kapocs a kismamák, illetve a kismamák és kisgyerekesek között, ahogy egymásra néznek, ott bujkál a mosoly, nekem mindig az jut eszembe milyen kis aranyos baba, de ha meg lesz, majd az fog eszembe jutni milyen jó volt pocakosan, legalábbis én ezt olvasom ki a tekintetekből.

Mozgás - nincs energiám és időm rá, hogy figyeljem. :oops: Szokott mozogni és ez nekem elég. Olyan rövid a nap, hogy nem tudom még ezt is számolgatni. :oops:

CTG - nekem ma lesz az első. Mivel abszolút magánrendelőbe járok, így ezért is kell majd fizetni, ha jól tudom annyi mint egy vizit (8000 Ft), ha pedig vizsgálat nincs mellette, akkor olcsóbb lesz. Hogy pontosan mennyi, majd kiderül!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Elan! Nekem a klinikáról fogják hívni a dokimat.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Elan - én felhívnám, ezért fizetem! De nálunk valószínűleg lesz szülésznő is és majd őt hívom, ő pedig értesíti a dokit.

Manka

Kép

Kép
mankabi

:? ]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 23:03-kor.
Vendég

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 23:04-kor.
Vendég

Kriszta - a doki szerintem is elküldte, talán a védőnőnél kavarták el. nekem is átküldték oda és meg volt, igaz nekem egy angyal a védőnőm, de tudom ez téged most nem vigasztal, inkább vetessétek le még egyszer, talán közben előkerül a papír. nekem a VDRL-t kellett ismételni, de még magyarázatot sem adott a labor, hogy miért, de azóta már meg is jött az eredmény. Kiment a fejemből, hogy vizsgálat nélkül 4000 Ft, köszi! A strepto-t mikor veszi le a dokink?

Almaani - neked akartam még írni, hogy rossz lehet a vaspótló. Tényleg ennyire gáz a vérkép? Én is hiába szedem a napi 3*2-t nem túl jó az eredmény, lehet, hogy én is oda jutok még az utolsó vérképet mikor csinálják?

Manka

Kép

Kép
mankabi

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 23:03-kor.
Vendég

Sziasztok!

Most éjjel én nem aludtam jól!!! 4-kor keltem, és 6-tól aludtam vissza 10-ig! :? :? :? :?

Ctg: nem fizetek érte, a kórházban csinálják. (de még nem voltam)
Magne B6-t én összvissz talán ha 10 db-ot beszedtem eddig.
Még a wc ijesztgetős időben vettem, de nem szedtem mert nem ért semmit. :roll: :roll: Aztán egyszer-kétszer vettem be, amikor nagyon görcsölt alul a hasam. Ennyi.
Én ma hívom fel a védőnőt, mert múlthéten csak helyettesítés volt, és megkérdezem, hogy mikor hajlandó kijönni?
Számolás : én egyenlőre még nem számolok......

Elan: nem született meg az a kicsi nagyon korán??? ha jól nézem 10 héttel hamarabb??? :shock: :shock: :shock: Én szorítok nagyon!!!!!!!
bszilvi25

Manka: én priviztem egyet Almaanival, és ugyanolyan a hemoglobin értékünk!!!!! Marha alacsony. Velem is szedeti a doki a vasat, csak nem értem miért nem csinál vmit, ha látja hogy a béka segge alatt van igy is.... Én szívesen mennék injekcióra, ha tudnám, hogy az használ. Mert a gyógyszer nem nagyon akar!
bszilvi25

Szilvi, de, 29. hétre született :( Nagyon izgulok értük... Ha belegondolok, hogy én még most is szorítok kicsit, hogy májusban még bent tartsam a gyereket, pedig már tök jó helyzetben lennénk hozzájuk képest...

Kép
elan

Sziasztok!

Kriszta! Az én hepatitis leletem is elveszett, de nálam a dokim felhívta a labort, mert nekik hivatalból el kell könyvelniük minden leletet, bemondták neki telefonba az értéket, beírta a kiskönyvembe, lepecsételte és így el kell fogadnia a kórháznak is.

CTG: bejárok a kórházba, így ingyenes. Mondjuk múltkor vártam is egy órát mire sorra kerültem. :roll: Én mondjuk az egész terhesgondozást az sztk-ban csináltam végig, ahol a dokim rendel, így nem kellett fizetnem, majd csak a szülésért adok. Most látom, hogy mennyi pénzt megspóroltam ezzel. Mondjuk elköltöttem másra. :? Annyi cucca van már a gyereknek, hogy anyu szerint nekem egy éves koromig nem volt ennyi. :? 8)

Hékás! Te is az Istvánba jársz CTG-re? Küldöm majd priviben a nevem, küldd el te is és így tudjuk keresni egymást.

Ha szülés lesz, nálunk a szülésznő értesíti az orvost. Ő jobban látja, hogy kb. hol tart a folyamat, mikorra érdemes bejönnie.

Magne B: én már nem szedem pár hete, de előtte sem szedtem rendszeresen, csak ha keményedett erősebben a hasam.

Lányok! Megfejtettem a málnalevél tea titkát! Olyan hasmenést csinál, hogy mellette észre sem veszed, hogy kipottyantottad a gyereket. :lol: :lol: :lol: Remélem rátok nincs ilyen hatással! Én mindenesetre leálltam vele. :?

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Szilvi - most már kíváncsivá tettél, mennyi a hemoglobin szinted? Megnézem a papírom.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Gigi nem tudom mivel kéne magam elfoglalnom...a gyerekek már nagyok anyám mindent megcsinál én semmit nem csinálok egész nap....csak ennem meg fürdenem kell!!!
Délelöttönként átmegyek a barinőmhöz de ő is terhes és vele is csak ilyen parákról lehet beszélgetni...-. :twisted: :twisted:
Tényleg szétunom az agyam :twisted:

Mankabi az mit jelent a vonalzód alatt,hogy Zóló?
Vendég

Sziasztok!
A hemoglobinunk 102. :cry: 115 az alsó érték, és ez még csökkenni fog.
Most indulok a szurira, gondoljatok rám!

almaani
Kép
almaani

JAJ DE JÓ GIGNEK,MONTINAK,ORSINAK ,DANÁNAK...a teljesség igénye nélkül
Vendég

Almaani: szorítok!!! Kérdezd meg a dokid, hogy én nem mehetek???
Manka: igen, 102 De volt már 98 is :shock: :shock: :? :? :?
A Jánosban 120-155-ig jó az érték!!
bszilvi25

Az én értékem 3*2 vas mellett 114, de az én papíromon az intervallum: 120-150. Akkor a tietek tényleg nagyon alacsony. mennyi vasat szedtetek?

Bari - Zoltánnak hívjak a Picurt, a Zoló a Zoltán becézése.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szilvi - ez tényleg alacsony! Nekem eddig a minimum 107 volt.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziamia!

Bari,
miért jó nekem? Különben igazad van, nekem jó :D csak nem azért mert elmúlt már a 36. hét?

Mindjárt ott vagy te is...én észre se veszem és rohannak a napok...na persze még bele kell férnie egy megvalósíthatósági tanulmánynak olyan 20-30 oldal terjedelemben...amit még meg kéne írnom...addig szülésről szó se lehet!!!

Monti
Nekem nem okoz hasmenést a málnalevél...sőt ettől működik normálisan az emésztésem!!!

Streptcoccus: én még a terhességektől függetlenül voltam pozitív, nem is egyszer...ezt megmondtam a dokinak, így függetlenül a jövő heti tenyésztés eredményétől fogok kapni atibiotikumot. Remélem nem lesz baj most sem.

Almaani,
hasson a szuri így gondolok majd rád

Csiri,
mi van veled? Szótlan vagy ma.

Nekem ma és holnap is anyáknapi műsor lesz délután.
Anyósom is jön...ő a hab a tortán.

elan,
szurkolok a pici babának hogy nőjön gyorsan

pusz
Dana

Kép
danaaia

itt vagyok,olvasok,csak jár az agyam....
voltam boltba,vettem napi sajtót és heti kultúrát...(kiskegyed-nők lapja....)
kiülök az erkélyre...már fél órája készülök,csak kicsit most leragadtam a vasnál....

Ezek szerint én már akkor most a mennyországból írok??????????

2008.02.29.-ei adat...

HGB: 99... G/L REF.ÉRTÉK: 120-160
Vendég

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Vendég

AZT MINDIG MONDTÁK,HOGY ALACSONY A VASAM,DE ANNYIVAL LETUDTÁK....(MOST IS...),HOGY EGYEK SOK MÁJAT ÉS TEJTERMÉKET....
EZT OLVASTAM MOST EL....
http://www.vital.hu/vashiany1h.htm
GONDOLOM HA BAJ LENNE SZÓLTAK VOLNA....
A DOKI IS VÉDŐNŐ IS LÁTTA....A FENT EMLÍTETT "RECEPTET" KAPTAM....
na megyek a napra 8) ,hogy legalább D vitamin hiányom ne legyen.... :wink:
Vendég

Manka: én a ferro folgammát szedtem eleinte 2*1-t, majd 2*2-t, most mega a Tardíferon fol-t szedem 2*1-t.
De mint a vérképem is híven tüksözi, nincs sok értelme.
Nem mondom, hogy soha nem marad ki 1-1 alkalom. :? :? De az csak véletlen van.
bszilvi25

Szilvi - én is ezt szedtem, aztán jött a Tardiferon Fol mivel az előző megszűnt. Nálam 3*2 az adag, de én szigorúan be is tartom, csak az egész napom erre megy rá, hogy az órát lesem: most 2 db vas, két óra múlva 1 db Mg, megint 2 óra múlva 2 db vas, utána Mg, utána Ca, utána Fe, utána Mg. Kezdek begolyózni tőle, mivel oda kell figyelnem a felszívódásra. Még jó, hogy mást nem kell szednem, hogy férne bele egy napba...?

Na megyek, készülök a dokihoz!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka értem!
Erre akár rá is jöhettem volna magamtól..de a Zoli ismertebb.

Kisfiam mostmár hivatalosan is nagy iskolás!!Megjött az értesítő
Vendég

Manka: direkt most néztem meg a papírját a gyógyszernek, és arra az van írva, hogy 2*1 szedhető!! :shock: :shock: :shock:
(csak utána olvastam el amit írtál)
Akkor ez most hogy is van???
De legalább mondaná a doki, hogy szedjem én is ugy mint Te!!
(többet) - na mindjárt fel is hívom.
bszilvi25

Sziasztok!
Ma voltam a második CTG-n.Minden rendben,sokat mozgott közben.Volt egy jó kis keményedés,40-es. :roll:
Mellettem volt jobbról egy 33 hetes terhes csaj,erős fájásokkal,korábban ikreket veszített el,koraszüléssel.Balról pedig egy 28 hetes terhes ikres anyuka,óriási pocakkal,és nem találták az egyiknek a szívhangját.Hát,én kész voltam.
Örültem,hogy végeztem,és gyorsan eljöttem.Persze a dokival csak telefonon fél percet tudtam beszélni,azt mondta,hogy érékeltessem ki az NST-t,és jöjjek jövő szerdán.Meg hívjam,ha bármi van. Épp rohant a műtőbe.Pedig aktuális lett volna egy UH. De majd hátha a jövő héten...

Kép
orsitigris

Hú,végeztünk.
Képzeljétek Anya mindent megcsinált,leszedte a függönyt,megpucolta az ablakot,visszatette a függönyt.Én csak kivasaltam őket meg kicsit port töröltem és úgy elfáradtam,hogy csak na.Nagyon jó érzés rendben,jó illatban lenni!

Csiri:a mozgásszámoló táblázatot tegnap kérdeztem a dokitól és azt mondta most még elég,ha figyelgetem és beírok valamit,de az utolsó egy-két hétben kevesebbet fog mozogni,akkor rendesen számoljam.

Kép
melike

Orsi én sem bírom lelkileg az ilyeneket!!!
Na ezért rossz a klinika ahova járok mert az egész országból jönnek problémások,és én nagyon kikészülök más bajától is
Vendég

Megmértem a hasamat körben 118 cmSzilveszterrel 117-el mentem szülni :lol: tényleg unatkozok
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?