Sziasztok!
Viki, tényleg édes fészekrakós férjed van
Szly, Ottónál a lepénykeringés romlott el nagyon, óráról órára, aznap már befektetett az orvos, és kétóránként küldött ctg-re, mert a szülés meg nem akart beindulni. Hol jó volt a szívhang, hol nem. Aztán a csapat úgy döntött (mert akkor már egy páran ugráltak körülöttünk), hogy megindítják a szülést, de attól még rosszabb lett, úgyhogy gyors vágta a műtőbe. Otinak a rossz keringéstől és az oxigánhiánytól folyton leesett a cukra, néhány nap alatt jöttek rá, hogy mellékvesevérzése volt, emiatt a cukorháztartása addig nem rendeződött, amíg az ép mellékvese át nem tudta venni a sérült feladatait. Szegény egy rakás kortikoszteroidot kapott, és még több cukoroldatot, majdnem két hétig. Mára szerencsére kutya baja.
A dokim ezek miatt az előzmények miatt szorgalmazza a császárt, én meg makacsul akarok hinni abban, hogy kétszer ugyanoda nem csap be a mennykő...
Teó, a pyelon miatt ne aggódj, általában néhány hét-hónap alatt elmúlik, talán még a baba születése előtt. Ha pedig mégsem, rendszeresen kell majd ellenőriztetni a pisit, meg uh-ra, esetleg más (izotópos vagy hólyagfeltöltős) vizsgálatokra járni. És mivel a tágabb vesében panghat a vizelet, esetleg vissza is folyhat, antibiotikummal védenek a fertőzésektől.
Kívánom, hogy ilyesmire ne kerüljön nálatok sor, de ha ne adj'Isten mégis előfordulna, szólj, mert egy rakás információval tudok segíteni.
Elmesélhetem a mi esetünket? Mi ebből a szempontból is kakukktojások vagyunk, Ottónak 33 hetesen 13 mm-es volt a vesetágulata, ami ugyan elmúlt néhány hónap alatt, de megmaradt a pisivisszafolyás (az elején az 5 fokozatból 4-es), aminek az oka a kicsit kisebb húgyhólyag is volt. Ezt gyógyszeresen kezelik, ezért hálás vagyok, mert sok veseorvos talán már műtéttel avatkozott volna be. Ami nem vészes, csak hát mégis turkálnak az ember gyerekében. Így elvileg 3 éve szed antibigyót (nem mondtam meg a dokinak, de nem adok neki, csak olykor kúraszerűen, meg a vizsgálatok előtt 1-2 hétig), meg egy éve egy tablettát a hólyagjára, de hál'Istennek soha semmi baja nem volt.
Hát igen, mi sem vagyunk egyszerű történet, de "csak" ennyi terhet kaptunk.
Anyjuk, várjuk az eredményt!
Maverick, örülök, hogy jól vagytok!
Kata, ezek szerint informatikai érdeklődésűek a tesódék

testhezálló ajándékaik lesznek.
Na, megyek, bepakolok az új fürdőszobaszekrényünkbe - tegnap csinálta meg a sógorom. Az aljában akkora szennyestartó van, hogy ha egy hétig nem mosnék, akkor is be tudnám csukni az ajtaját

majd lefotózom nektek