A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Anyjuk!
Amugy nem irtam volna ide meg hogy mit irtál az sms-ben, mert gondoltam, hogy te akarod! De mindegy..... én meg azt hittem azért nem irsz, mert nincs pénz a telefonodon!

Itt amugy semmilyen házassági papír nem kell..... nekem kell egyedül a személyim bevinni, és a pácienskártyám (olyan mint a tb kártya otthon). De mondtam Atinak hogy ő is hozza be a személyiét, nem ám azt irják a gyerek karszalagjára, hogy Dezsőné Erik (vagy Laura) :) Mert ezek itt nem érrtik, hogy Ati miért Dezső, én miért Dezsőné :lol: .

d.dodó

ááááááá, így már értem! Hú jó sokat írtatok! Még csak 1 oldalt sikerült visszaolvasni :shock:
magdolnam

lassan már 4éve vagyunk házasok, úgyhogy az már nem jó.
magdolnam

Anyjuk!
tudom, hogy van aki otthon kevesebből él.... igaz itt több Atinak a fizuja, de minden rohadt drága! nekünk csak az albérlet 160.000 Ft-nak felel meg, és erre jön még a villany a net.... és akkor kaját még nem is vettünk! Plusz a lakásbiztosítás (mostmár). Ja, meg utaljuk haza az otthoni házunkra a hitelt, meg az otthoni ház közüzemi számláira mindet (mert nincs albérlő) és az alapdíjat igy is kell fizetni! Na de majd megint egy "árnyalattal" jobb lesz ha kapjuk a családi pótlékot!

d.dodó

Nem tudom ki mondta a bürokrata mizériát, de a GYEREK VÉDELMÉre van. Azaz ha vki nem válik el 300 a születés előtt x idővel, akkor automatikusan az előző férj nevére kerül a gyerek, vélelmezett apaként. Ha válás megvan, akkor lehet apasági nyilatkozatot tenni. A 300 nap kb. a terhesség idejét jelöli. Mondjuk engem az háborít kiicst fel, hogy ha minden gépen van, miért nem tud egyik önk. a másikkal kommunikálni, mi idén éppen az ötödik kivonatot szerezzük majd be, hogy két kmrel arrébb leadjuk... De maga a rendszer nem rossz, mert ha nincs papa, (azaz nyilatkozat, bagy kivonat), akkor bekerül az anyakönyvbe az ismeretlen, és nem biztos, hogy hosszú távon az olyan jó a kölöknek, na.

Szemüveg meg nem császárköteles, hanem bizonyos szemproblémák, ahol az erőlködés ronthat a helyzeten.

Kike, gratula a szaporulathoz. Mi tegnap hoztunk el két nimfapapgájt, ajándékba kaptuk őket cuccostul. Gyerekek boldogok.

potyka

mondom nem volt idom sms irni. Uhbol kijottem, atjottem Orsre, kajaltam es mentem az Uzsokiba. ennyi. Es est 8kor hazaertem. Egyedul paromnak irtam smst.
Vendég

Csajok!
A bébinek mikor kell atósülést venni?

Mert gondolom én naívna, hogy eleinte mózesben és hordozóban utazik majd. :oops:
20150601134430

Anyjuk!
Elhiszem hogy nem volt időd! :) Nincs gond! Az a lényeg, hogy most már egyeznek a méretek, és hogy szépen nődögél a baba!

d.dodó

Viki, a hordozó az autósülés, nem? Amit háttal kötözöl be. Mikor kezdi kinőni (súlyhatár, feje túllóg a támlán), vagy már annyira utál háttal, akkor szoktak neki másfélét venni. (én mózesben nem utaztatnám, nem túl jók a töréstesztek eredményei, és ugye nem kell ahhoz nagy baleset, hogy a gyerek összerázódjon, a jobb babaülések nem ártanak nekik, szépen le lehet őket dönteni, bele esetleg szűkítő).

potyka

viki: a hordozok tobbsege 1 eves koraig vagy 12-13kg ig jo. Utana kell venni.
De ezt ugyis latod majd mikor log mar ki a hordozobol:)
Vendég

Viki!

Csak néhány fajta mózeskosarat fogad el a magyar rendszer...Megjegyzem azoknak horror az ára...
Gúvadjon csak szegény kölök már az első útján az autósülésben...
Vendég

Hja, de a horozó az jó, bár szerintem össze fog csúszni benne, mint egy kis harmonika
Vendég

Köszi a válaszokat! Cska bambultam egy bababoltos oldalon, és ott volt külön babaülés.
20150601134430

Viki, én is úgy tudom, hogy mikor még nagyon pici, akkor elég a hordozó vagy a mózes.

Nem tudom hogy nekünk lesz-e autósülés, mert bár nincs autónk, a rokonság többségéhez kocsival megyünk, és akkor csak fog kelleni valami a segge alá.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

MArcsi, nem görnyednek. Ahogy bekötöd vhogy olyan pozícióba áll, hogy a feneke alul, és elég kellemes a dőlésszöge. Enéymek nagyon sokat dekkoltak benne, mert ők a kiságyra allergiásak. Vagy a vízszintre? Mondjuk a fejüklkhöz be szoktam tenni a szűkítőt, az egyenesben tartja. Mondom, mózeskosaras töréstesztek állati brutálisak!!! Mert gondolj bele, oldalról hatnak az ilyenolyan erők,. és a gyerek asszem két ponotn van odaszíjazva benne. A babülésben azért biztonságosabb.

potyka

azt nem is írtam, hogy a kis drága, megfordult!!! És végre fejfekvésű lett! :D
Autósülés:
mi a babakocsihoz kaptunk mózeskosarat és autósülést. Még nem tudjuk melyikbe hozzuk haza, de valószínűbb a mózes.
Anyós tegnap vett Lizinek hazahozós rucit, olyan szép! és én meg vettem hozzá kis zoknit, az meg zabálni való, még a pénztáros is elolvadt tőle :lol:
magdolnam

mindjárt indulok a védőnénihez, oda csak azért utálok menni mert állandóan lemér, mint a vágósúlyban levő állatokat :shock:
magdolnam

[quote="magdolnam"] írta:magdolnama védőnénihez, csak azért utálok menni mert állandóan lemér, mint a vágósúlyban levő állatokat :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Azt én is elfelejtettem írni, hogy már Levi is fejenáll! :D
Remélem úgy is marad!

Na, most megyek halat bizniszelni, meg felveszem az adóvisszatérítésemet. Kivácsi vagyok hogy mennyi!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Mi direkt azért vettük a hordozót, mert a babakocsihoz tartozó mózes semmit sem ér, és még be sem tudod kötni a kocsiba. És ugye a babát nem viheted anélkül, hogy ne legyen bekötve! Amúgy tényleg sokan szeretik eza hordozót, mert jól érzi magát benne a pici. Még otthon is szokták használni hogy szem előtt legyen pl ha az anyuka a konyhában van. Nagybátyámék kötelet tettek rá, és a cseresznyefára kötötték. Kész volt a hinta! Imádta mindkét csaj! :lol:

KépKép
hene

hordozó is van hozzá. De ha egyszer egybe volt csomagolva :?: kocsi hordozó és a m.kosár
magdolnam

Magdolnam, a mózes arra jó, sztem, hogy az alvó dedet a bkocsiból becipeled a lakásba. És nem kell a sároskerekű vázzal együtt. Másfelől meg kezdteben nagy nekik a kiságy, szűkös szoros helyhez szoktak, és mi betettük a mózest az ágyba, abban jobban elvoltak.

potyka

én már annyira várom a lányomat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
magdolnam

Mindenkinek gartula a megforduláshoz! :D :D

Képzeljétek tegnap vettem melltartót mert már ki-ki buggyantam a régiből! :oops: :D
90-D a mérete, horror nem ???????????
Vendég

Ami :D
Tejserkentőnek legjobb a gyakori mellretétel :wink: Nekem nagyon kevés tejem volt az első hetekben, így rengeteget szoptattam (sokszor és sokáig), hogy serkentsem a tejtermelődést. A sz. tanácsadó is ezt javasolta, mert minél többet szopik a baba, annál több inger jut el az agyba, ahhoz a részhez, ami a tejtermelésért felelős. Szóval ez az, ami leginkább hatékony. (Nekem sikerült ezzel elérnem, hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott, és nem kellett semmi kiegészítés :D )
Folyadékból pedig bármit ihatsz, de sok legyen. Viki írta, hogy csínján kell bánni a tejes dolgokkal. Ez igaz!!! Ha a baba tejérzékeny, márpedig ezt nem tudhatjuk előre, megviselheti őt, ha mi sok tejeset eszünk, iszunk.
Amúgy én ittam Laktoherb teát. Mert nagyon ízlett :lol:

Hene :D
Én is rövidlátó vagyok. Nem is kicsit (-4,5) :shock: De ez a probléma inkább azokra vonatkozik, akiknél pl. retinaleválás volt, mert akkor nem szabad nagyot emelni, erőlködni, stb. De sima szmüvegviselés esetén lehet term. úton szülni :wink:

Kata :D
Tündérlányos rucik :D :D :D

Lányok :D
Ma marhapörkölt lesz tarhonyával. De a meggyes golyócska jöhetne utána desszertnek!!! :lol:

Mindenki vigyázzon magára, és a pocijára!
Ja, és üdv. ivaneszter, gyere gyakran, és csinálj vonalzót!!! :D

Véda
Vendég

Véda!
Ha nem gond, mennék hozzátok ebédelni :D :wink:
20150601134430

Kata :D
90D? :shock: Az szép!
Én már nem is tudom, melyik lenne nekem jó. Az biztos, hogy 94 cm-ről 107 cm-re növesztettem a ciciket :lol: De ez méretben mit jelent, nem tudom, sportmelltartót vettem nemrég, de abban nem volt méret beleírva :roll:

Lányok :D
Aki már megvette a szoptatós melltartóit, és jónak találja, tenne fel képet, ill. hogy hol és mennyiért vette? Én még vacillálok, és segítene a döntésben.

Véda
Vendég

Jaj jaj elfelejtettem :oops: :oops: :oops:

Marcsi: nagy nagy gartula a 30. héthez! :lol:
Vendég

Véda: ez már szoptatós és a C&A-ban vettem. Az ára is baráti mert 2db-ot adnak 5400 ft-ért. Nekem bejön mert pamutból van.
Nem éppen csini de ekkora méretben mi az?
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Jó sokat írtatok,látom sokan korán keltetetk!
Én most szerencsére nagyon jót aludtam!
Apa az előbb hívott,mondta,hogy úgy HORKOLTAM!!! :oops:
Hát hiába már nyomja a tüdőmet a drága!

Kriszti! gratula a fejvégűhöz!
Nemtudom mi lehetett a hasfájdalom,időnként olyanokat tudnak produkálni!
Nekem tegnap olyat rúgott a jobb oldalamba,hogy kifolyt a könnyem!
Meg nagyon fáj a csípőm és a bokáim,tegnap felállásnál jajgattam is,de egy jó nagyot,mert olyan váratlanul ért,szegény Apa meg rohant,hogy mivan,ne ijeszgessem!
Aztán fürdésnél eldobtam a zuhanyt,gondolhatjátok mekkorát szólt,szegény rohant be,hogy mi történt és meg békésen kuncogtam a kádsarkán,hogy csak kiesett a kezemből a zuhany!! :lol:
Szegény már nagyon izgul!

Hene! Drukk megy a ctg-hez,kíváncsian várom a fejleményeket!
Szemmel kapcsolatos dologról már hallottam én is,szemész szokta engedélyezni a szülést.

Anyjuk! Gratula az uh-hoz,örülök,hogy minden rendben volt!
Mostmár nyugi van ugye??

Kata! Annyira cukik ezek a ruhák!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Maria! Gratula a 30-hoz!!!!
Lassan itt a cél,de azért ne vidd túlzásba!

Magdi! Hú,jó sok elintéznivaló volt nektek is!
Gratula az uh-hoz,örülök,hogy minden rendben és megfordult!
Ruháról nem kapunk fotót???

Nekem mindjárt lejár a mosógép,,aztán lépnem kéne a DM-be meg összerámolni!
Gyümitorta sütést terveztem mára,Apának ígértem a hétre!
Végülis hamar megvan!
Majd meglátom!

Szép napot mindenkinek!

Itt tök jó idő van!!

Kép

Kép
ibm

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:11-kor.
Vendég

Szopismelltartót én kaptam a barinőmtől,de ugyanolyat néztem a kínaiba 800ft-ért!

Kép

Kép
ibm

Én szoptatós melltartót kaptam tesómtól.... de lehet majd még veszek!

Lassan nekem is lépnem kéne.... igyaz védőnőhöz csak 1-re megyek, de előbb le akartam menni, hogy a máskálást előtte elintézzem, mert utána ha a védőben végeztem sieetnem kéne haza főzni!

d.dodó

Legutóbb én is szoptatós melltartót vettem:700-ért-végülis jó,és kényelmes :)

Kép
Kép
Kép
kike

Kínaiban is lehet szopis melltartót venni? Asszem fel kell sétálnom....
20150601134430

Most kezdek betojni,ha a szülésre gondolok.Kicsit még visszamennék az időben-másrészt meg inkább lenne már meg :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Én is a kínaiban vettem :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Elképesztő hogy kajtatnak ezek az alig egy centis kis csöppségek :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike!
AranyAnyám! Te parázol? 3. gyereknél? Akkor mi első babások mit szóljunk?

Kép
20150601134430

jó reggelt lányok!

végigolvastam... hát nem volt egyszerű. és a legjobb hogy láttam hogy van vagy 2 oldal és jegyzetelni kéne, de nem vitt rá erő.
szóval nem modnom hogy nem jegyeztem meg miket irtatok, de hogy melyik ki irta ott az elején a napnak :oops: csak nagyjából emléxem.

ugy látom mindenki ezzel a házassági papirral van elfoglalva :D
még jó hogy nekünk apasági nyilatkozat kell :D most hogy tul vagyok rajta, rájöttem hogy ez nem is volt olyan macerás mint a másik.
nincs időhöz kötve hogy milyen régi lehet, meg nem kell agyalni. a szomszéddal is bemehettem volna, ha vállalja :D

csodaszép babaruhák. ilyenkor én is kicsit elgondolkodom hgoy a lányoknak milyen tünci ruhákat lehet választani.... nah de az én kis kukacosom is szép lesz. és ha meg kifog egy ilyen csini ruciban lévő kislányt, akinek udvarolhat ;)

szemüveg... ahhoz már valami komoly problémának kell lenni hogy emiatt császározzanak. ha valaki "szimplán csak szemüveges" nem brutális számokkal akkor az szülhet természetes módon. meg asszem ha műtve volt a szeme akkor nem lehet természetes módon szülni.
egyébként lányok!!! akinek nincs baja a szemével, szemüveget sem hord, az sem árt ha tolásnál becsukja és nem guvasztja a szemét!!! már ha erre valaki akkor a fájdalomtól oda tud figyelni.
brutális tud lenni ha valakinek bevérzik!!!!!!!

cukik lehetnek a kis malackák. egyszer régen, mikor még nekem is volt az anyuka megszült. nah burtálisan hangzik, de reggelre megette őket :oops: :shock:

szopis melltartó. hát én max vagy 2-t veszek. itthon jó a sima is. abból is ki lehet venni a cicit :D

jah lenne egy kérdésem... sex! a szülés előtt mennyivel célszerű hanyagolni a dolgot? jó tudom nem mindenki a kiirt időponton fog szülni, tehát igy előre nem lehet megmondani, de kb. melyik héttől nem nagyon ajánlják, nehogy beinduljon a szülés???
mondjuk sajnos amennyit nálunk van, nem fenyeget ez a dolog... valahogy nem vagyok ráhangolva a dologra. :oops: :oops:

Kép

Kép
timi1982

Timi!
Sztem úgy 34. héttől nem ajánlják, aztán a 40. körül meg újra ;)
20150601134430

Sziasztok!

Popsikenőcs: Én Rolival nizoralos popsikenőcsöt használtam, amit a doki írt ki. Mindig volt itthon Sudocrem is. Ezt akkor használtam, ha valami gond volt. Pl fogzáskor gyakran kipirosodott a feneke. A Sudocrem nagyon jól helyrehozta. Viszont én azt csak vészhelyzetekre tartogattam, mert ha eredetileg is azzal kenem, akkor mihez nyúlok vészhelyzetben?!

Olaj! Szerintem legyen otthon. Mi is tisztességgel mostuk a haját, meg mindenét, egyszer mégis jelent meg koszmó a fején, amit csak olajjal tudtunk rendbehozni.

Johnsont szerintem ne vegyetek semmiből. Sokaknak nem vált be, köztük nekünk sem.

Eleinte a legjobbak a felírt gyógyszertári kencék.

Autósülés! Mi hordozóba hozzuk ki szűkítővel. De én a hordozót csak és kizárólag az autóban szállításhoz használom. Akárki akármit mond, szerintem nem teljesen egészséges az a póz, amiben a hozdozóban van egy újszülött.
Mózesben soha nem szállítanám autóban. Pláne olyanban nem, amit nem lehet bekötni a kocsiba és nem lehet magába a mózesbe külön bekötni a babát.

Na mit is akartam még!

Ja! Teák! Én Laktoherbet ittam Rolival. Aztán megszokta a szervezetem, vagy nem tudom, de egy idő után semmit nem használt. Áttértem a Fitolach-ra. Az is jó volt egy darabig, aztán az sem. Én a végén szedtem Motíliumot. Ez már csak a legvégső eset volt, mert ez egy gyógyszer, amit gyomorpanaszokra, vagy bélpanaszokra (már nem is tudom) szoktak felírni. Mellékhatása, hogy sok tej lesz tőle. Ennek volt a leglátványosabb hatása. Átjut a babába és nála okozhat hasfájást. Van olyan doki, aki nem is írja fel. Nekünk semmi gondunk nem volt vele, olyan lettem egyik napról a másikra, mint egy fejős tehén. De ez sem tartott sokáig, valahogy mindent megszoktam és elmúlt a hatása.
Ekkor volt Roli kb 7 hónapos. Ezután szépen abba is hagyta a szopizást.
Vannak még homeopátiás tejserkentő bogyók. A nevüket nem tudom, de sokan dicsérték.
Nekem Roli nagyon sokat evett és ritkán. Már amikor hazahoztuk is eltelt két evés között 5 óra. Így nem tettem gyakran mellre, mert ha felébresztettük nyűgös volt és nem szopizott rendesen.
De a legjobb tényleg, ha sűrűn cicin van. Na meg én fejtem is. Mindig azt a mellemet amiből szopizott, teljesen kifejtem.

Marcsi! Gratula a 3-ashoz.

Vkata! Nagyon szép kisruhák. Nemmentek véletlen esküvőre? A vajszínű kisruhában Dórika szebb lenne mint a menyasszony. De tuti többen megcsodálnák!

Na jó hosszú lettem!

Kép
szly27

Sziasztok Kismamik!

Hene! Drukk a ctg-hez!

Kata! A ruhák tündériek! :D

Anyjuk! Gratula az UH-hoz!

T.Maria! Gratula a 30-dik héthez!

Véda! Ebédre Én is megyek!

Kike! Gratula a családbövüléshez! :D

Meggyes gólyokat is várom az ablak nyitva!

Én ma már kitakarítottam ! Hulla fáradt vagyok! Délután autó átírás! Lehet még mosok is ma!

Nekünk hordozónk van remélem sokáig jó lesz!

Szopis melltartót még nem vettem de most már hamarosan megveszem!
Vendég

Babu!
Ügyi vagy, hogy kitakarítottál!!!
Én holnapra tervezem.

AKata!

Sikerült adóbevallanod?
20150601134430

Ja és a hordozót 6 vagy hét hónapos koráig tudtuk használni rolival. Igaz hogy rá van írva egy súlyhatár, de aki addig a súlyig használni tudja, annak csak gratulálni tudok! Az autóban menetiránynak háttal egy hosszabb baba lába már nem fér el az autó ülése miatt. Persze cipelni lehet benne 10 kg-os koráig, csak akkor szedjetek mellé izomnövelőt, mert elég nehéz. Az én fiam most 11 kg és két éves lesz. Szépen nézne ki egy hordozóban! Már megemelni sem tudnám, nem hogy vinni!

Kép
szly27

nah lányok!

elhuzok kozmetikushoz. igaz itt van a szomszédban, de tuti eltrécseljük az időt, mert a fodrászom és a karmászom is ott van :D

szóval lesz szerintem mit visszaolvasni. de lehet sietek haza, mert tuti éhes lesze. még nem reggeliztem.

addig is jók legyetek!!!

Kép

Kép
timi1982

jó reggelt mindenkinek
nem tudná valaki megmondani mi az a duplex uh vizsgálat??

Kép
Kép
h. szilvi

Timi: szerintem a 37. héttől akár a végéig lehet szexelni, mert ha akkor beindítja a szülést az már nem gond. Inkább elötte levő hetekben kell vigyázni (ha egyáltalán és akinek kell)
Vendég

Jó reggelt! :D

Kata tündériek a rucik!

Szilvi nekem fogalmam sincs mi lehet, keress rá a neten bizti találsz valamit!

Marcsi gratula! :D

Hene drukk a Ctg-hez!

Anyjuk gratula a jó uh- eredményhez!

BaBu
Ügyi voltál, h már kitakaritottál! 8)
bencuri

találtam :( , valami keringési izé.... senkinek nem néztek ilyet? :(

Kép
Kép
h. szilvi

Szilvi! Nekem még nem csináltak ilyet és nem is tudom milyen. Neked mikorra kell menned?

Kép
szly27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?