A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 22:01-kor.
pironya

Blue,
nem titok.Jelenleg gyesen vagyok,még két hétig,és jún.1-én kezdek Telkiben.De előtte Veszprémben dolgoztam,amikor éppen nem szültem! :lol:
(miért?) :roll:

Oszman,
drukkolok,most olvastam figyelmesebben,hogy a barátnőd szülész,ezek szerint orvos,akkor nálam mindenképpen képzettebb. :wink:
Melyik kórházban szülsz?

Timi
timiban

Timi: Csak tényleg kíváncsiságból kérdeztem. Semmi hátsószándék :wink: Örülök, hogy benéztél hozzánk, és jó tanácsokkal látsz el minket. Tényleg ránkfér :wink:
bluebox

Lányok!

Van köztetek olyan aki a Margitban fog szülni?
Tudom picit le vagyok maradva, de sok dolog kezdett mostanság foglalkoztatni. Akinek az első lesz: Láttatok már belülről szülő szobát vagy voltatok a szülészeten ahol szülni fogtok? Ti már jártok CTG-re? Én még 1-en se voltam, mert a Margitban csak a 36-ik héttől kell menni...
Olvastam már más topikokon, hogy van valami bio bogyó, ami segíti majd a tágulás, de nem tudok róla semmi többet. Hogy mi a pontos neve, mikor érdemes elkezdeni szedni, stb...

Vikka
wvikka

Márti!

Köszönöm!!! Most meglátjuk mennyire sikeredett... :lol:
wvikka

Remélem most már jó lesz. Bocsi hogy zavargok...
wvikka

Vikka! Én a Margitban fogok szülni,de most rohannom kell!
Később beszélünk!
Ha akarsz írj privit addig!
Szerintem már csak este tudok jönni!

És addig SZÉTB..SZ AZ IDEG!!!!

CSIRI!!!OSZMANN!!!!++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép
ibm

IBM!

De jó! :D
Ennek örülök, már nem érzem magam annyira elárvulva.

Kép
wvikka

Vika: Van egy táblázatunk, 285. oldal. Egyébként Bettica, Ibm, Mumin fog a Margitban szűlni.
Ja és én is ott szűltem, csak 15 éve.
Vonalzó???? Szólj, segítek.
bluebox

Ja, látom sikerűlt.
Gratula :wink:
bluebox

Márti!

SIKERÜLT!!!!! :lol:

KÖSZI KÖSZI KÖSZI!!!! :lol:

Kép
wvikka

Örülök Vikka, hogy segíthettem. Nyugodtan kérdezz bármit, legalább eltereled a figyelmünket egy picit másra.
Pl: Neked honnan származik az itteni neved?
bluebox

Hát megjöttem csajok!!!

Csiriről: 13 órakor írt egy SMS-t, hogy a szülőszobán van, a vajúdóban. Kapja a tüdőérlelőt és valami 24 órás visszatartó infúziót. Onnan már csak a bébivel megy haza !!!!!! Azt kéri, SZORÍTSUNK, FÉL!!!!!!!!

ÉN TISZTA SZÍVBŐL KÍVÁNOM, HOGY A PÁRJA ADDIG LEGALÁBB ODAÉRJEN!!!!!!!!!!!!!!!
CSIRI: ++++++++++++++++++++

Bogi: szép a pocid :D :D

Márti: tök jó képet tettél fel!!!!!!
bszilvi25

Márti!

Ha nem zavarlak Titeket kérdezek annyit, hogy csak győzzetek válaszolni. Ide is úgy tévedtem fel, hogy egy kedves ismerősöm a márciusiak között volt (és végül február 28-án meg is érkezett kiscsajszija), Ő ajánlotta. Igazából nincs a környezetemben senki aki babát várna. Nem tudok kérdezni senkitől csak a dokimtól, de Ő meg általában igen elfoglalt és nagyon nem akarom zavarni... Szóval csak a saját tapasztalataim vannak meg a nem kevés félelmem és próbálom megtalálni magam az érzéseim és félelmeim között, ami egyedül nem igazán megy.

Kép
wvikka

Köszönjük Szilvi az infót!!!!!!!!!!!!!
CSIRIKE ERŐS VAGY MEG TUDOD CSINÁLNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DRUKKOLUNK NEKTEK MINDEN OKÉ LESZ!!!!!!!!!!!!

Köszönöm a képdíséretet.
bluebox

Vikka: Ha tudunk segítünk.

CTG-t általában a 36. betöltött hét után szoktak csinálni rendszeresen, hetente de ez korháztól függ. Na meg állapottól is. Nekem pl 1 héttel hamarabb el kellett kezdenem, mert kiderűlt időközben, császáros leszek én is.
Ne félj a szüléstől, teljesen természetes dolog. Amikor meg már ott vagy, nincs időd félni :wink: :wink:
Ki a dokid a Margitban?
bluebox

Bari vagy???????? Vagy még nem????
bluebox

Barna doktorhoz járok. Magán orvos, de régóta az ottani csapat tagja. Lekopogom, de eddig nagyon sokat segített.
2 hete kezdett a hasam keményedni és kb 3 perc alatt le is csúszott, amit nem nagyon tudtam hová tenni. A méhszáj vissza húzódott, amit pontosan nem tudok, hogy mit jelent, de fekvésre ítélt és azóta el vagyok zárva a külvilágtól is. Most naponta 3x magnéziumot szedek és így puhább lett a pocim szerencsére, de alul továbbra is nagyon fáj. És nem csak a hasam alja, de a szemérem csontom körül is. Néha annyira hogy a lábamat nem bírom az ágyra felemelni... A derekam hasogat, a gyomrom nonstop ég... Most így telnek napjaim. Nem tudom kinek milyen tapasztalatai vannak és ez mennyire normális... Jövő hét végén megyek újra dokihoz, addig meg valahogy kihúzom (remélem)....

Kép
wvikka

Csiri megy a drukk!!

Kép
Kép
eyi

Hát vikka, Isten hozott a "világunkban" Tudom nem kellemes ez az állapot, de ha a dokid azt mondja hogy feküdjél, akkor tényleg pihizz sokat. Párod, merrre van???? Dolgozik, későn szokott hazamenni? Jár hozzád valaki napközben, családtag, barátok?????
bluebox

Timi - szülésznőt én is szeretnék fogadni, már ki választottam, a száma is megvan, de várok kicsit még, mivel a lepényem elhelyezkedése miatt lehet, hogy császár lesz. A jövő héten akarom felhívni, mert úgy tűnik talán tudunk természetesen szülni, de az UH-t meg akarom várni. Szerinted meddig nem késő valakit felfogadni? Illetve ha van fogadott szülésznő és mégis császár lesz, akkor mi a helyzet? Köszi a választ előre is.

Oszman
:+++++++++++++++++ Jelentkezz!!!

Csiri: +++++++++++++++++++++++++ Ügyes leszel, nemsokára túl lesztek rajta!

Vikka
: Szülőszoba látogatáson már voltunk, egyszer pedig probléma miatt is be kellett mennem, tehát a vizsgálót ki is próbáltam sajnos. :cry: CTG - nekem ezen a héten volt az első. Bio bogyót nem szedek, nekem az összeállításuk és a beszerzésük túl bonyolult és a dokim tudomása nélkül nem is akarok ilyeneket szedni, de málnalevél teát szerintem inni fogok, ha sikerül végre beszereznem, de előtte tájékoztatom a dokim. Én már csak ilyen para vagyok!!! Tudjon mindenről! Jobbulást kívánok és pihenj sokat, majd csak túl leszel már ezen a pár héten! Nekem is sok bajom sajnos, nem vagy egyedül!!! :wink:

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Csirinek drukkolok,azért mégis csak megkapta a tüdőérlelőt.(én spec.hiányoltam,meg a fájáscsökkentő infúziót is)A protokoll szerint már tegnap megkaphatta volna mind a kettőt,hisz ha nem annyira tágult ki-amit gondolom,hogy nem,mert akkor haza sem engedték volna-akkor a tocolizáló infúzióval még napokat nyerhet,pláne,hogy a baba is jól van,és a vize sem folyik.
De biztos meg van az oka,hogy a doki miért döntött így.
Drukkolok,hogy még pár napig maradjon benn a baba!

Ha megtudtok vmit Oszmanról kérlek titeket írjátok meg!

Timi
timiban

Szilvi: köszi az infót!!!!!

Csiri: NAGYON GONDOLUNK RÁD!!!!!!

almaani
Kép
almaani

Ezek szerint túl sok újdonságot nem mondtam... :lol: Így azért már valamivel nyugodtabb vagyok! :)
Drága párom szerencsémre a közelemben van. Családi vállalkozásban dolgozik és a műhely itt van a házban. Sajnos még anyósoméknál lakunk, de Solymáron építkezünk és remélem ősszel már ott lakunk. Most mennek az átalakítások, mert nekünk fent a tetőtérben van a szobánk ahol nincs vízes helyiség és a fürdő meg a wc 2 emelettel lejebb van, így párom tesója költözik fel mi meg le az ő szobájába míg nem tudunk elköltözni. De ez itt igen lassú folyamat (családi szokás) és már nehezen bírom a lépcsőzést, pláne éjjel 2-3 óránlént...

De nem panaszkodom. Jól elvagyok azért pocaklakómmal. Nagyon kis virgonc! :lol:
Rajong a gyümölcsökért és a cukros dolgokért. Éjszakai bagoly és ha végre éjfél körül elalszik, 4-kor már tuti ébren van. Az "apa radar" pedig kiválóan működik nála. :lol: Akkor nyugszik meg ha apa keze a hasamra kerül. :)

Kép
wvikka

Nekem is apa keze kell neki, hogy éjszaka megnyugodjon, én pedig aludjak valamennyit, de hát felébreszteni ezért nem akarom szegényt!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka,
azért jó,ha többször találkozik a kismama a szülésznőjével,hogy megismerjék egymást!Szerintem,ha császár lesz akkor is jól jön,mert akkor ő készít elő a műtétre,és veled lesz az őrzőben is(ahova műtét után kerülsz)kérdezhetsz tőle bátran,a kórházi benn lét alatt lesz olyan ember akihez fordulhatsz.(az esetek többségében nem igazán szoktak csalódni azok,akik szülésznőt fogadnak)

Timi
timiban

Manka a szülőszoba látogatást hogy intézted el? Kell hozzá valami vagy csak besétálsz és szólsz, hogy meg szeretnéd nézni?

Neked is kitartást! Gondolom, hogy nem én vagyok az egyetlen küzdelmes, de sokat segít hallani róla, hogy másoknak mi bajuk, mi történik velük, hol és hogyan fáj. Jó végre beszélni róla Veletek és nem olyan emberekkel akik 19 éve vagy még soha nem szültek.

Kép
wvikka

Timi - köszi a tanácsot, megnyugtattál.

Vikka - ahol én szülök, minden hónapban van előadás a szülésről és az azt érintő fontosabb témákról és utána van szülőszoba látogatás. De ha jól tudom hetente egyszer is van időpont, amikor be lehet menni körülnézni. Szerintem érdeklődj a kórházban, hogy nálatok hogy is megy ez. A főpróbát pedig az élet hozta, nagy volt a riadalom, még egyszer nem akarok ilyet, majd csak ha tényleg itt az idő! :wink:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka: Azt elhiszem! Én sem szeretném kipróbálni, bár a dokim szerint még négy hetet húzzak ki és akkor jók vagyunk.... Jövő héten megkérdezem , mert szeretném már látni, hogy hogyan is néz ki...

Anyósom szerint eltúlzom a dolgokat és a kedvenc mondása a "ki lehet bírni, nem olyan nagy dolog"... 19 év távlatából lehet, de én most másképpen látom.

Kép
wvikka

[quote]A írta:nyósom szerint eltúlzom a dolgokat és a kedvenc mondása a "ki lehet bírni, nem olyan nagy dolog"... 19 év távlatából lehet, de én most másképpen látom.

Az ilyen megjegyzések engem is ki tudnak borítani.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka én már ott tartok, hogy nem lepődöm meg semmin. Szép lassan kezdenek rájönni, hogy az egyik fülemen be, a másikon meg ki. Mikor elkezdtem bevásárolni babaruhákat, közölték, hogy minek azt. Majd megszületik és akkor Csabi elmegy és megvesz mindent... És ez csak egy a sok közül, de már nem idegesítem magam. Mondanak amit akarnak. Én élvezem a készülődést nagyon!!!! :lol:

Kép
wvikka

Itt vagyok.
Ahogy rám raktuk az NSTét ugy beindult a kisfiam.
BESZART biztosan mert a szülőszobán voltunk.
Ez volt 15:45-kor.Jo 20 percig rajtam volt.
Minden ok. Szivhang,mozgás,minden. :D
De ilyet még soha sem csinált. Reggel 6-kor vagy 7kor ő kelt engem. Most meg 15:45-kor mozdult meg elöször. :cry:
De megnyugodtam. :lol:
Holnap még egy Nst-re be kell mennem.
Mentem enni,meg lefekszek.
Ur Isten csiri meg vajudoba?
Áhhhhh,szegény. Vajon egyedül van?

Drukkkkkk Neki.

Kata&Milán

oszman777

Oszman ez nagyon jó hír!!! Bizti nem lesz semmi gond!!!

Nekem 4D-ésen nem akarta megmutatni magát, konkrétan aludt. De mikor a saját pici szíve dobogott a hangszórón keresztül, azonnal felébredt és a veséimet nézte focilabdának. :lol:

Kép
wvikka

Szia Oszmann: Örülök, hogy minden rendben van Veletek:)
bluebox

Vikka: Kérünk fotókat :lol:
bluebox

:lol: Jó rendben! :lol:
Lassan úgy is le kell jutnom egy bizonyos helyre, akkor felhozom a cd-t és felrakom a képeket! :)

Kép
wvikka

Oksa!!!! Nagyon várom. Várjuk :wink:
bluebox

Mi történt itt amíg távol voltam???
Blue köszi az smst válaszolni nem tudtam mert egy forint nincs a kártyámon!!

Miért került be osszman??
Vendég

Ja már látom miért ment be osszman és hál istennek semmi gáz!!!!!

Oszmann nyugtass meg hogy nem énragasztottam rád a mozgásparát!!!!
Vendég

Oszman: Én is örülök, hogy minden rendben!!!!!! :wink: :wink:
Holnap is rendben lesz minden!!!!!!
bszilvi25

Oszmann azt írta nem, hogy elmegy aludni??? Vagy rosszúl tudom?

Bari: Szívesen :wink:
bluebox

Tényleg, sikerűlt valamit vásárolni?????? Megérte elmenni?
bluebox

Hú csajok!Olvasom folyamatosan az eseményeket csak itt volt a barátnőm.Mik történnek már!

Nekem ma du. szinte meg sem áll Máté,folyamatosan "lökdös". :lol:

Kép
melike

Oszman,
nagyon örülök,hogy minden rendben!Izgultam ám rendesen!Tudom ismeretlenül írogatok neked,de szakmai ártalom,ha tudok vkiről akinél vmi nem stimmel átérzem a helyzetét,és szurkolok,hogy minden rendben legyen!
Ezért is drukkolok Csiriéknek,hogy legyen még benn a pociban a baba pár napig,hisz még csak 34 hetes!

A második babánál és is megjártam a soronkívüli NST-t mert aznap alíg mozgott,de ahogy felkerültek a tappancsok,őrült mozgásba kezdett a drága.De inkább egy NST,mint hogy félvállról vegyük az ilyeneket!

Üdv.

Timi
timiban

Egy picit lépek, elmegyünk Apával vásárolni.
Addig senki ne menjen szűlni :wink: :wink:
bluebox

[color=red]Csirinek nagy drukk megy!![/color

Oszmann!Örülök,hogy minden rendben!

Bogi!Azért neked is alakul a hasad!!!

Kép
orsitigris

Lányok légyszi válaszoljatok még ma!!
A lombikos barinőm magán klinikára jár most 11 hetes kismama..az orvosa mindenképp eröltetné,hogy ott a magánklinikán csináltassa meg ezt a bizonyos vérből dawn kór szűrést!!
De ott 45 ezer!!
Van az abizonyos istenhegyi uti klinika.
Nem tudjátok ott mennyi?
Van hozzá 4d ultrahang?
Valamint hányszor kell megcsináltatni?
Köszi a válaszokat
Vendég

Sajna én nem tudom Bari.

Kép
melike

Csirinek Nagyon Szorítok![/b]

[b]Oszmann!
Örülök Én is, hogy minden okés Veletek! Üzenem a kispasinak, hogy ne hozza a szívbajt az Anyukájára! :D
Vendég

Bari,
bocs,hogy én válaszolok.Az istenhegyin járt nem rég az ismerősöm ezen a vérvételen,és megcsinálták a 12.heti genetikai Uh-t is.Ha jól emlékszem olyan 20-asból megúszták.Viszont aznap meg van az eredmény és az uh-t is dicsérte.Elég részletesen megnézték a babát és közben a doki érthető nyelven elmagyarázott neki mindent.Biztos nem fog csalódni,ha odamegy.

Timi
timiban

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?