A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Paklincs!
KisJAnkó nyert.... :lol: kisanyám nagyon extra!!!!VAgyány kis krapek lehet.....HA lehet a verset én is elolvasnám privibe....Régen láynkoromban én is írtam néha...

KépKépKépKép
vdorka3

Lányok!
Köszi a bíztatást és az együttérzéseteket! Jó ez a kis csapat!

Cukipofa
Már rohangál egy ideje... :wink:

Paklincs
Nem semmi kissrác! Tiszta anyja! Vagy nem mondták még? :wink:

Linocs
Ennivaló hurkácskák! :lol: :lol: :lol:

Dorka
Eddig nem jött össze a sütés, de talán ezen a hétvégén már ki tudom én is próbálni. Nagyon szépek vagytok! :lol: :lol: :lol:

Memme
bürokrácia :evil: Csak hivatalba ne kelljen menni ügyintézni.

Tünde
Remélem Bene végül abba az oviba kerül, ahová szeretnétek!
Szorítunk nagyon.

Mennem kell.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Emese, szavadon foglak! Kérek privi verset én is!

Szocpolügyben nem tudom, hogyan is van, de mi bejelentettük már.

mtunde

sziasztok!

reggel 10kor mentünk el, egy órája értünk haza. voltunk az örsön, elmentünk apához, aztán a margitszigetre. azt hiszem ma nem kell altatni :roll:

MSE
én tudok zsu számot, küldjem! szocpol: hát martin már elmúlt 7hós mire bevittük az anyakönyvit, nem volt semmi gond...

tünde!
hát én is tudom, hogy ki kell adni, de a gyakorlat más, és ugrálni nagyon nem akarok...

linocs!
édi a kiscsaj nagyon! tényleg 2 hós??

dorka!
ugye ez nem mostani kép? :roll: mindeneetre nagyon édi a kis Berke is!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

zsuék jól vannak, minden oké, majd jön!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,
köszi Zsu szám nekem is megvan, pizzázó számom nem volt. :D
De hívott ma, holnap jönnek haza Debrecenből.

Szocpol ügyben kezdek kiokosodni, úgy kb. 300 e. büntetést szabhatnak ki, ahogy számolom. Cikk, hátha mást is érint:

http://hvg.hu/hvgfriss/2008.19/200819_B ... kmese.aspx

A lényeg: a szerződéskötésünkor nem volt ilyen rendelet, hogy 60 napon belül le kell jelenteni a gyerekszületést, azóta változott a rendelet/jogszabály, és bár az sincs a szerződésünkben, hogy kötelesek vagyunk az ide vonatkozó jogszabály változásokat figyelemmel kisérni,mégis ez alapján akarnak megbüntetni. Szerintetek ez nem úgy lenne normális, hogy kiértesítenek a változásokról? A cikkben az szerepel, hogy a bankokban kifüggesztik a változásokat. Ezek szerint hetente egyszer be kellene ugrani megnézni, hogy volt e jogszabály változás? Bocs, hogy ezzel untatlak Benneteket...de ki vagyok akadva. Nyilván nem mi vagyunk az egyetlen család, aki szocpolt igényelt, ha van egy ilyen változás, nem kéne legalább az újságokban-tv-ben felhívni az emberek figyelmét? Tényleg bocs, hogy nem babatéma, én meg tépem a szám...

Kép
Kép
paklincs

mse!
látszik már milyen fáradt vagyok, pedig értettem, hogy pizzás számotok nincs. hát figyi ami ebben az országban megy inkább no comment...

tünde!
közben beszéltünk Nimivel a szabiról, mondtam, amit írtál és mondta, hogy akkor megy és beszél a humános csajjal (munkahelyi szerelem :D ) de ugye ez pénzben sem mindegy? mert a szabi, olyan mintha dolgoznék és akkor a tgyás is az alapján számítodik meg minden?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Adri!
Köszi a dícséretet.....Te sem panaszkodhatsz 3 szép gyerkőccel,jók voltak a képek is :lol: MA egyébként máktortát sütöttem , de azzal azért nem bombázlak benneteket, mert a múltkor jó sokáig keringett egy máktorta recept it, úgyhogy gondolom az van mindenkinek:)
Steffi!
Nem semmi lehetett a napotok.Jobb az ilyen mint amikor az ember nem tud mit kezdeni magával , mert szakad az eső ....
A fotó persze nem mostani, azon még csak kb1-2 hónapos Berkusz, mindenestre azért köszi.... :lol:
Kellemes Hétvégét MIndenkinek!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

MIndig annyi hiba van az irományomban, hogy hihetetlen...itt 1 té-vel....és társai.....

KépKépKépKép
vdorka3

Adri!
Fúúú! Egyik kép szuperebb mint a másik :lol: :lol:
:cry: :cry: :cry: :cry: ez borzalmas!!! :cry: :cry:

Linocs!
Olyan cukiiiiiiii!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D
Annyira sajnálom, hogy a papád ilyen!!! :cry:
Örülök, hogy kezd visszajönni a lányzó étvágya! :D

Dorka!
Nagyon szépek vagytok!!!! :D:D:D:D:D:D Nagyon csini anyuci vagy és hát Berke!!! :D:D:D Kis Tündér!
Ja! Nem fogod kitalálni, hogy tegnap mit sütöttem!!! :lol: MEGINT!!! :lol: csak ma még rakok rá vmilyen gyümit + zselatint. :D Ma buli lesz a szüleimnél. Anyukám + öcsém szülinapja + Kata névnapja!

Cukipofa!
:D:D:D csak tán nem te is boszi??? :lol: Mert pár napja felvetődött bennem a Luca, igaz nem komolyan, de akkor is. :lol:

Paklincs!
„kisanyá” :lol: :lol: :lol: ez hulla jó!!!!! :lol: :lol:
Anyák napja elmaradt (részünkről), mert a lányok olyan nyűgösek voltak, hogy fel kellett őket keltenem :cry: így nem akartam velük odamenni. Inkább hazajöttünk túró tortát sütni, motorozni :lol: Pedig már ott álltunk talpig díszben, belőtt séróval. :lol:

Papám: :D
Képzeljétek mi történt!!!
Apukám összefutott az alattuk lévő házban lakó I. kerületi alpolgármesterrel, akit így ismer, és neki esett a mukinak persze csak szóban, hogy „az ő lánya komolyan veszi a „dolgát” és már a 3. gyereket várja, mellette Bt-t létesített, hogy fordításokból megéljen, mert az önkományzati bölcsi is havi 30 ezer és hogy meg tudjon élni …. stb.-stb. Az önkormányzat meg megbüntette az alig működő Bt-t 130 erez forintra stb-stb.” A pasi köpni nyelni nem tudott :D mondta, hogy írja mind ezt le és ő beviszi a főpolgármesterhez :D:D:D:D:D:D:D nem is érdekel különösebben a dolog, mert nem hiszem, hogy bármit is nyernék rajta, de AKKORÁT NŐTT A SZEMEMBEN A PAPÁM!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D talán most először nem engem piszkált a nehézségek miatt, - hogy minek szülök még, ha már így se könnyű – hanem kiállt más előtt a nevemben. Hát nem tündér????? Én úúúúúúúúúúúúúgy meghatódtam!!! Nem is ismertem a papámra! :D:D:D:D:D VÉGRE!!!!!!!
Ja! És tegnap megkérdezte, hogy „és szeptemberig mér nőni fog a hasad??? Mert már így is tök nagy.” :lol: :lol: Pasiból van!!! :lol: Viszont VÉGRE Hármaska hajlandó volt produkálni magát a férjemnek!!! Egész esete rugdosott. Férjem teljesen fel volt villanyozódva. :D:D:D:D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!

Veronikusz!
De jó-de jó! Én is úgy örülök, hogy ilyen aranyos a papád!!! Nagyon örülök!

Adri!
TEgnap olyan mák voltam, hogy el is felejtettem, hogy nagyon édes Matyi! És sajnálom a rokonotokat! :( Férjemmel csak borzadtunk, ez szörnyű... Sejtettem én, hogy nem véletlenül nem írsz :(

Na én meg kidőltem Martinnal fél 10körül, 8ig aludtam azaz majdnem 11órát nyomtam egybe :shock: Még most is fáj minden tagom a tegnapi tűrától, de tényleg jó volt, mint itthon unatkozni és még a nagybevásárlást is letudtuk :D

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok Szombat Reggel Erre Járók!

Veronikusz,
örömmel olvasom ezeket a papádról. :) Ebből is látszik, hogy mennyire a szívén viseli az egészet és hogy talán alapvetően nem is a babókkal lehetett a baja (tudom, írtál erről). De lehet, hogy éppen a harmadik is kellett hozzá, hogy kibillenjen végre. Mindegy, az a lényeg, hogy elfogadóvá lett és ez neked/nektek is meg őneki saját magának is nagyon fontos.
Egyébként nem lehet, hogy Szofi széplassan magától le fog szokni az éjjeli evésről?
Én is annyi mindenmiatt aggódtam, hogy Melindával hogy lesznek a dolgok és egyszerűen megoldotta ő maga. És te egyszer Katával már végigcsináltad. Akkkor nem merültek fel ilyen problémák/aggodalmak?

Melindáék ma jönnek haza a nagyszülőktől. A papi berendezett neki egy játszóteret az udvarukon. Melinda egész nap ott van ilyenkor, csak enni és tisztábatevésre lehet bevinni. Ma reggel 7 őra 01. perckor kezdett a hintánál... :)
Már várom őket, hiányoznak. Rögtön megyünk is úszásra.

Ezt a szocpol.-témát nem értem.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Memme!
micsoda kánaánt csinált a papi a lányoknak. :D Bár ha lenne hintánk, biztos folyton ott állhatnék mellette és lökhetném. :lol: Most próbáljuk megtanítani Katának, hogy hogy kell hajtani. :D
Szofi - alvás: sajnos nem úgy néz ki, hogy ez megoldódna magától. :oops: Az elmúlt két éjjel 3X kelt fel enni. Múlt éjjel 2 óránként. Olyan vagyok mint a mosott kaki. :oops: :lol: Alig várom már a júniust, hogy bekeményíthessek. :lol:
Apukám: szerintem nem a 3. gyerek változtatta meg, hanem az a tény, hogy neki a ROSSZALLÁSA miatt mondtuk meg ilyen későn. Gondolom ez elgondolkodtatta és belátta, hogy vagy elfogadó, vagy kirekesztődik. :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Memme,
asszem februárban bekerült egy szocpolra vonatkozó rendeletbe, hogy ha szocpolt igényeltél, 60 napon belül köteles vagy bejelenteni a banknál, ha megszületett a gyereked. Aki ezt elmúlasztotta, azt megbüntetik, mert valami kár érte emiatt az államot. A bibi csak az, hogy senkit nem tájékoztattak a rendelet változásáról,aki előbb kötötte a hitelszerződést, annak semmiféle bejelentési kötelezettség nem szerepel a szerződésében, de a büntetés rájuk is vonatkozik, hiszen rendelet van. Arra hivatkoznak, hogy a rendeletváltozásokat követni kéne. Elég életszerű, hogy minden családfő hetente egyszer átböngészi a jogtárat. De legalább az benne lenne a szerződésben, hogy ez és ez a rendelet vonatkozik rád, ennek változását követned kell. De ez sincs. :? Nem tom mi lesz. Levelezek valakivel, 10 hónapos késésért 170 ezerre akarják büntetni. Nekünk Kisjankó elmúlt 3 éves...

Kép
Kép
paklincs

Paklincs!
milyen kár érte az államot??? hogy azóta szültél még egy gyereket????????? :evil: Szenyók! :twisted:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,
elvileg az állam a gyerek születéséig magára vállaja a szocpollal kapcsolatos kamatot, meg egyéb költségeket. Mivel később jelented be, nekik tovább kell ezeket a költségeket viselniük, pedig a gyerek már megvan-ez a káruk. Csak hát ami szerződésünkben annyi van, hogy 8 évig kell teljesítenünk a két gyereket, addig vállalják magukra-de arról szó nincs, hogy ha előbb összejön, azt azonnal jelentenünk kell-mi 2004 szeptemberében szerződtünk, ez a 60 napos határidő pedig 2005 februárjában került be az idevonatkozó rendeletbe-ésmindenkire érvényesíteni akarják, aki mulasztott.(Csak csendben jegyzem meg, ha nem tudják, hogy van gyerekem, ki után utalják a családi pótlékot?)
Jöv. héten megyünk a bankba, ha az adósok börtönében kötünkki, hozzatok má' néha húslevest.

Kép
Kép
paklincs

Milyen figyelmetlen vagyok, csak a magam baján nyekergek, természetesen nagyon örülök a papád jófejségének, és :( :( , hogy elmaradt az anyák napi hepaj.

Kép
Kép
paklincs

Szép jó reggelt!

Megyünk le Orsiért Agárdra...már nagyon hiányzik ám :D
Mondjuk ő nem akar hazajönni :?

Veronikusz!
Hát nem is tudom...néha van bennem bosziféle...de én hiszek is az ilyenekben...
Sztem Luca pont illene Kata és Szofi mellé :D Férjed mit szólna hozzá??????????? Neki tetszik a név?????? És a lányoknak???????
Én is fordítani akartam, de mindenhol kérik a tolmácsvizsgát és nekem az nincs...Neked van?????????

Szoktátok nézni Uri Gellert?????
Nem tudom ki mit gondol, de nekem van egy teljesen eldeformálódott kiskanalam...az első adás alkalmával csak poénból a tv-re raktuk és pikkpakk elváltozott :shock:
Biztos szellemek vannak itt :roll:

Na indulunk

Szép napot...

Kép

Kép
cukipofa

Szocpol: A patkányok.
Bocsánat, de ezt nem lehet másként mondani.

Minden egyes hivatali cécónál ott a kérdés, hogy hányszor jelentsem be a különböző, de nem is, sokszor ugyanannál a hivatalnál az adataimat?!
Volna rá elég emberük, hogy tájékoztató leveleket küldjenek! Mint ahogy arra van, hogy a büntetésről tájékoztassanak. 8) Mert ha valamilyen jogcímen pénzt kell behajtani, akkor megtalálnak pillanatok alatt. Márpedig jogcímet találnak, mint a mellékelt ábra mutatja.
Vérlázító. De a legvérlázítóbb az, hogy adó formájában még fizetünk is azért, hogy kicsinálhassnak. Már nap mint nap a falnak megyünk ettől.

Veronikusz, igen, erre utaltam az apukáddal kapcsolatban. Hogy rá kellett jönnie, hogy neki is kell tennie azért, hogy működjön ez a család-dolog, és nemcsak elvárásokkal jönni. Csak így tovább.

Kép

Kép

Kép
memme

Ja igen, a mi papink és a játszótér. Tényleg nagyon szerencséje van a gyerekeinknek, hogy ilyen nagyszüleik vannak. Én meg örülök, hogy Melinda kiszaladgálhatja magát, mert arra itthon csak este van lehetőség. Én Eszterrel a hasamon nem tudom elvinni azokra a játszóterekre, ahol csúszda, ilyesmi van. Melinda már a nagyoknak épített mászókákra mászik, két-három óra mozgás meg se kottyan neki. És ez a nagy baj nálunk, hogy ezt délelőtt egyedül nem tudom neki nyújtani . Pl. nem hagyhatom Esztert ott a babakocsiba letéve egy parkban, mert Melinda árkon-bokron túl van mire észbekapok. Bekerített játszók pedig nincsenek a környékünkön. Talán majd a bölcsi segít ebben. Csak legyen hely. Mert ha nem fárad le, unatkozik és a lakást szedi szét, nyűgös, Eszterre ugrál. Hát ha Eszter is ilyen lesz én felmondok. :) :roll:

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Paklincs, nekem van egy kedves ismerősöm, egy utcában lakunk, őket megbüntették. A büntetés a szocpol összegének 10 %-a. Elvileg őket értesítette a bank levélben, csak mivel nem volt egyértelmű betelefonáltak, ahol meg közölték, hogy rájuk ez nem vonatkozok, mert nem új szerződök. Majd kiderült, hogy ez nem volt jó info, így fizetniük kell. Én eddig hallottama sztorit, mondtuk neki, hogy igenis hivatkozzon a telefonbeszélgetésre, keresse vissza bank, dolgozzanak egy kicsit vele. Nem 2 fillérről van szó.

Réka
Vendég

Sziasztok

Paklincs
Szép kis kalamajka. Így próbáljon meg az ember kiigazodni.
Lehet, hogy szerződtetni kéne vkit, aki állandó figyelemmel kíséri a jogi változásokat.
Mi csak félszocpolt kaptunk, amikor a tetőterünket építettük be, két gyerekre, azóta megszületett Matyi, de ez már nem számít, úgyhogy mi jóváírást nem is igényelhetünk. (zárójelben megjegyzem, amikor elkezdtünk építkezni, még nem volt egy gyerek sem, de az akkori szabályok szerint meg nem lehetett előre igényelni a szocpolt.)
Adnak-adnak, de fél kézzel visszaveszik. :evil: :evil: :evil:
Igazi családbarát jogszabályok. :twisted:

Memme
Jó dolga van akkor a nagypapiéknál Melindának. :wink:

Veronikusz
De jó, hogy papád hozzáállása így megváltozott. :D :D :D
A szülőkön sokszor nehéz kiigazodni, de legalább belátta, hogy neked így jó, és kiáll melletted. :D

Steffi
Fárasztó séta, majd jó kis alvás. Irigy-irigy-irigy.
Én bárhogy kifáraszthatom Matyit, mégis felébred éjszaka 2-3 alkalommal. Nagyon ritkán alussza át az éjszakát.
Jó, hogy Martin ilyen nyugis lett, belátja , hogy anyának most sok pihenésre van szüksége. Emlékszem azért nektek is voltak álmatlan éjszakáitok, megérdemled hát a pihenést. :D

Kati
Én nem nézem a műsort, de akkor lehet, hogy van vmi benne?

Na, mennem kell ebédeltetni a bandát. :lol:

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!
Csak bekukk és rohanok is tovább.
Tegnap nem tudtam jönni,kihasználtuk a jó időt :lol:
Ma meg szeles ronda idő van. :(

Lányok: Séta mikor lesz?
Este megpróbálok még jönni.
Puszi mindenkinek
Kép Viktor blugy-blugy-ol :P

valentina

Sziasztok,

Paklincs: a vicces az, hogy mi tavaly áprilisban szerződtünk, és a mi szerződésünkben sincs szó semmilyen 60 napról - pedig ezek szerint a jogszabály akkor már rég érvényben volt. A bank az adóigazolást is simán kiadta, hogy az adóbevallásomba betegyem, és csak akkor néztek utána, mikor visszakérdeztem, hogy nem csak azokra a hitelekre lehet igénybevenni, amit 2007 jan. 1 előtt vettek fel??? Hihetetlen, tényleg :roll:

Anyukám csütörtökön feltett egy roppant bonyolult kérdést a háziorvosunknak, miszerint most hány nap a TGYÁS, mire a doki közölte, hogy ha nem változna hetente a törvény, akkor lehet hogy még tudna is válaszolni, így inkább hagyjuk... Úgy látszik honatyáink azt hiszik, hogy ebben az országban csupa jogász él, akiknek más dolguk sincs csak állandóan az újabb és újabb törvénymódosításokat figyelni :evil:

Szurkolok nektek, hogy ne büntessenek meg!!! És nagyon köszi, hogy szóltál róla - szerintem jónéhányunknak hasznos az infó...

Lányok, még egyszer köszi a túrótorta receptet - megcsináltam, tényleg isteni :D Egyedül após pajti húzta a száját, ő azokat a sütiket szereti, amiben bőven van tészta - én meg mostanság nem olyanokat sütök :twisted:

Judit

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!
Vagyunk ám és reagálok is nemsokára csak kicsit sűrű napok vannak most mögöttünk, de próbálok olvasni! :D
Emmának 4 foga jön kicsit nyügi de a napközbeni egy alvás egész jól fexik neki. Ügyesen lépeget egy kezét kell csak fogni :D Most rohanok tovább Papának kell a gép csak addig fértem ide míg pisilt :D

De egy kép még belefér!

Kép

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Borsa!!!!! és mi van a teszttel????nagyon ügyi Emma baba!!!! :D

PAklincs! küldd a verset!!! :D :D ez a szocpol ilyen durva??????????
ez nem semmi :evil: :evil: hát gondolom tényleg sokan járnak hasonló cipőben, tudod ez megint csak arra jó,hogy még 1 bőrt lehúzzanak rólunk kisemberekről!!!!!! vkinek el kell tartania a sok naplopót!!! :evil: :evil: :evil:
Veronikusz!! papád de aranyos!!!látod,csak idő kérdése minden......
lehet hogy holnap mi is kisétálunk a Skanzenba...minket sasolhatsz :lol: de én hamarabb észreveszlek a fürtöskékkel meg pocakkal :lol:

Kép
gablaty

JA megszületett uncsitesó babája, tudjátok írtam h kislánya lesz és Tiara lesz a neve, erre FIÚ lett!!! :lol: :lol: :lol: 4600g és 53 cm.
császárral született mert, nem akartak jönni a fájások.... május 7-re volt kiírva, és tegnap 10-én született...a baba készen állt, csak mama nem. se tágulás, se fájás, az infuzió ellenére sem...ugyhogy császár...
szegény azt mondja, csalódott 1 picit, csak rózsaszín rucikat vett.... :roll: de persze mindegy,fő az egészség....
szóval nem 100% SEMMI sem... :lol:

Kép
gablaty

Jó reggelt!

szocpol: no comment :twisted: :twisted:

Gabi!
Hát ez nem semmi! 4600 gramm és hogy kisfiú lett pedig lányt mondták, őrület! És mi lett a neve? Azárt minden jót nekik!

Orsi!
Édes Emma!!!!! Olyan kis puszilnivaló!

Adri!
Jajj remélem nem utálsz - legalábbis nem nagyon - az alvásért... De pl. ma éjjel éjfélkor és fél 2kor is üvöltött, fájt a hasa, csak tippelgetek, hogy vajon mitől. Rég raktál képet a gyerekekről! Egyébként tényleg nyugis Martin most már, mindig mondják, de azért ehhez 1.5 év kellett!

MSE!
Drukkolok előre is!

Tünde?!

Ki mit csinál ma, hova érdemes menni? Skanzenen kivül az nekünk irtó messze van (50km azt mondta a férjem :( )

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

MSE,
micsoda kálvária!! drukkolunk Nektek!!!!
a legújabb HVG 110. oldalán is pont van egy cikk erről.. sok jóval nem kecsegtet.. keresik a kompromisszumos lehetőséget meg alkotmánybírósági véleményezésre beadták, hogy jogszerű-e visszafelé büntetni.. :twisted:
ja, állítólag az ominózus jogszabályt az elmúlt 4 évben 16x !!!!!! módosították!!! mégis hogy kövesd?? és csak tavaly decemberben fogadták el, hogy szankcionálják a "nem bevallókat"...

Orsi,
Emma csupa fog mosolya!! cukkancs!!! nemsokára látjuk is remélem!!

Steffi,
ha Adri nem utál az alvásért, majd mi fogunk!! :lol: :lol: :lol:
félre a rossz tréfát, megérdemlitek, nem volt eccerű az eddigi menet Nálatok sem!! Skanzen onnan tényleg messze, de a veresegyházi mackófarm közelebb van!! miért nem jösztök el
macilesre? :wink:

Gabi,
hát igen, csak az a tuti, ami a kézben van :lol: Tiara szép lett volna, de így mit írtak be végül a karjára? :lol: :lol:

Veronikusz,
annyira jó volt olvasni, hogy Papád megvédett oroszlánként!! szuper!!!!!!
nissan gyönyörű lenne, álmodni csak nagyot érdemes!! :wink:
alváslabor kemény lesz.. vérteződjetek fel..

Judy,
168 nap volt régen a Tgyás.. sztem most is annyi..
az orvos nem csode, hogy nem tudja, a saját jogszabályaikat is pont ilyen sűrűn váltogatják..

Zsófi,
hordozó www.liliputi.hu, azért vannak hibái.. amiről koppintották, aza az ergo baby barrier nevű szépség 8)
mi most még kipróbálunk meitait is, ingyé persze, mert mákom van :D, ez kötős kenguruként aposztrofált, majd teszek képeket!!

Memme,
jegyzős kálvária sem semmi... hihetetlen, micsoda bürokrácia hízik az adónkból... :twisted:

Dorka,
csudaszépek vagytok! látszott ám, hogy Berkusz kisebb :lol: Te semmit nem véáltoztál viszont (a fényképek tanulsága szerint)
:lol:

Mi megjöttünk Sopronból és a Balatonról: voltunk 2 nap konferencia, 2 előadásra mentem be, inkább pihizni mentünk csak meg régi ismerősöket látni
persze Miklós volt a sztár :lol: :lol: tök jól tűrte a sok ismeretlen bácsit 8)
voltunk pancsizni is, sokat sétiztünk, szóval szupi volt!! csak az éjszakáink voltak tragikusak, de most már az is javul újra!
megszülettek Csipa cica kölykei, szám szerint 3 db, 1 nyafi (fekete-fehér), 2 kormi (fekete :lol:) ha valakinek kell cica, csak szóljon!!
holnap jön Füles kutya, úgyhogy kirakjuk egy időre a megtelt táblát a kapura :wink:
szép napot Mindenkinek!!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Steffi! A Margit szigetben lehet valami, mert Panka is elájult negyed ötkor, amikor apja összeszedett minket, aztán felkelt fél kilenckor enni meg fürdeni, de megkérdezte, hogy utána még lehet-e aludni. És engem se kellett altatni... Csak anyós izgult, nehogy megszüljek. :roll: De hogy mitől? Egyébként olyan helyezkedés van odabent a pocakban, hogy néha nagyon kellemetlen. Remélem az lesz a vége, hogy fejreáll a fiatalúr. Mert úgy legalább lenne valami értelme.

Paklincs! Ez a szocpol igazán szörnyű. És nem is értem, amit Zsu is írt, hogy hogy lehet visszamenőlegesen alkalmazni úgy, hogy nem is szólt senki. Pláne, hogy tök ugyanoda kapod a családi pótlékot.
Nekünk is van hitel, de nincs szocpol, mert még megvolt a másik lakásunk, amikor felvettük a hitelt (pont akkor árultuk), meg rajtam kitört a babona. Azóta is hallgatom, hogy ez volt a legdrágább babonám azóta is... :shock:

Zsu! Jó lehetett egy kicsit kikapcsolódni... Már amennyire az éjszakáktól lehetett... Jön a kutyi! Mica boldog lesz!

Veronikusz! Azért a papádnak Te vagy a kislánya. És tényleg csak téged féltett... Tök jó. Én megértem, hogy nem bíryok szigorúak lenni Szofival. Nálunk is így romlott el. Mindkettőnknek meló, egyikünk sem bírt éjjel a földön aludni a kiságy mellett. Ígyhát hárman együtt.... :oops: Kapunk is eleget miatta. Bár: miaköze. Na kinek? De: alszik egész iccaka legalább.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

:oops: :oops: Ne haragudjatok, hogy ilyesmivel zaklatlak Titeket, de lehetséges, hogy ha megreped a burok, akkor néha csurog, néha meg nem? (Tuti nem pipiltem be de ez már napok óta megy (naponta 5-6szor) és nem akartam bemenni a kórházba... :oops: mostmeg már nyomaszt, hogy mi van, ha ez mégis az. Doki még jómúltkor azt mondta, hogy ilyenkor az csurog folyamatosan és hogy nem lehet nem észrevenni. Hát én elég biznytalan vagyok.. :oops:) Bocsi mégegyszer a témáért de ez nem hagy nyugodni... :oops: :oops:
Vendég

Borsika!
nyugi! lehet, hogy ez csak a hüvely megnövekedett nedvesség termelése. Sok most a hormon és ez okozhat olyat, amit víz szivárgásnak érzel. A legjobb mégis az lenne, ha bemennél és talán nekik van olyan betétjük, amit ha beraksz, kimutatja ha mégis ez szivárgás. Menj be szerintem! most nincs nagy forgalom, hamar meg is járod viszont megnyugszol!!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Bori, nekem nincs tapasztalatom magzatvíz szivárgás ügyben, de egyetértek Veronikusszal, abból baj nem lehet, ha megmutatod magatokat az ügyeletes dokinak, mindenféle saját doki riasztás nélkül, legalább nem idegeskedsz emiatt!

Kép
Kép
Kép
v30

Köszi, remélem én is hogy az.
Férjem szerint attól van, hogy nagyobb a nyomás a hólyagra.. (mondjuk ő nagyon ért hozzá.. :?) Most nagyon figyelem és ha megint van, akkor bemegyünk. Itthonra is kéne olyan betét..

Apukád tényleg irtó aranyos, olyan megható lehetett. Majd büszke lesz a három gyönyörű hölgyre, ha karonfogva sétálgat velük. :D
(Én Nagypapám is az volt, aztán egy jóakaró ismerős, aki minket, (engem meg az unokatesóimat) nem ismert, beárulta őt a Nagyinak. Sokáig nevettünk ezen :D )
Vendég

Köszi Vali Neked is, igazatok van!
(csak régen eldöntöttem, hogy ÉN nem fogok bemenni, hogy aztán kiderüljön, hogy bepipiltem.. :oops: De nem csodálom, hogy ezt több barátnőm is eljátszotta, mert tényleg nem lehet tudni...És jobb félni, mint megijedni...)
Vendég

Bori, most nem tudsz hülyeséget csinálni szerintem, nagyon a finisben vagy, bármi előfordulhat. :lol: Sztem inkább 8x menj be feleslegesen, mint, hogy egyszer ne tedd meg, amikor kellene. Bár én titokban szurkolok a május 13-ra nektek. :lol:

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Látom nincs nagy forgalom :lol: Mindenki csavarog mi??? :?: 8)

Bori: Igazuk van a többieknek :P Én is azt mondom, hogy inkább többször menj be a kórházba mint egyszerse. :lol:

Mi is csavarogtunk ma. Voltunk a Tropicarium-ban ,Viktor nagyon élvezte :lol: Csak nagyon elfáradt már a végére :oops:
Még kisvasutazni szerettem volna,de a fiúk olyan fáradtak voltak :? úgy hogy haza jöttünk és most mind a kettő durmol :lol:
A képeket majd felteszem,ha nem baj.
További szép hétvégét mindenkinek

valentina

Bori, mizu? Voltatok bent? Vagy már bent is vagy? :D

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Steffi! Az attól függ, mennyi időre tudnál szabira menni. Én 4 hónap szabin voltam a fizummal (persze nem emeltek...) és végül a tgyásom most pont annyi, mint benével a gyedem volt. Remélem, a gyedem nem lesz kevesebb. asszem van valami szabály, ha nincs meg a fél év munkabér, akkor a minimálbér 2x-ből számolnak. de őszíntén nem tudom, mi a jobb. Nekem anno több tb-s is azt tanácsolta, hogy ne menjek betegszabira. Vagy csak gyes, és akkor minden ugyanaz lesz mint Benével (tgyás pedig annyi, mint a gyed), vagy munka+gyes, de ez akkor éri meg, ha elég sok a fizu, vagy relatíve sok időre tudok menni vissza. (fél év lett volna igazán jó)

Azt azért hozzáteszem, hogy ettől, hogy így összerúgtam a port a munkahelyemmel, elég biztos, hogy én új munkát keresek amint lehet, és oda vissza nem megyek, ha egy lehetőségem is van rá.... :(

Bocsi, hogy többiekre most nem reagálok, MSE, írd azért mire juttok szocpol ügyben!

mtunde

Sziasztok még egyszer! MSE egy ombudsmani állásfoglalást megérne a dolog szerintem!

Férjem tökre ki van akadva ettől az esettől. Amúgy tippelgettünk, milyen kár éri az államot, és valszeg itt arra gondolnak, hoyg amíg nem születik meg a gyerek, a megelőlegező kölcsönt a bank adja, és kamatot számol fel az államnak, az állam pedig akkor fizet a banknak, amikor a gyerek megszületett.

Mondjuk az már nonszensz a 21. században, hoyg amikor megzsületik a gyerek kap tajszámot, anyakönyvet, adószámot, bejelneted x helyen. Nemárhogy ne tudja az államkincstár, akinél többek között a csaláfi pótlékot is kérjük, hogy megszületett a csemeténk!!!

mtunde

VEronikusz!
NAgyon örülök, hogy a Papád hősként állt ki melletted....látod minden a helyére kerül.... :lol:
Borsika!
szerintem is mindenképpen nézesd meg MAgad/Magatokat , mert az a biztos.... :!: Talán már a karodban is tartod a kis pucerkát, mert ha jól látom egy ideje nem írtál.....
Zsu!
Gratula a családszaporulathoz!!MIcának jó dolga van a sok cicóval meg kutyussal:)Az éjszakákhoz kitartást!!!
Tesztelők!!!!
MIzujs az eredményekkel?????a barátnőmnek fél évnyi próbálkozás után most pozitív lett :)
Szocpol sztori!
Olyan magyaros!Nem is itt történne ha nem úgy lenne kitalálva, hogy az embernek elmenjen tőle a haja....

KépKépKépKép
vdorka3

Gabi!
ha esetleg benézel!!! úgy néz ki, hogy mi mégsem megyünk a Skanzenbe. :oops: Férjem már rég elment dolgozni. :oops: Mondtam, hogy inkább menjen, mert annak semmi értelme, hogy eljön és ott idegeli magát, hogy mi mindent kellene most csinálnia. Skanzenbe mehetünk még máskor is.
Most agyalok, hogy el merjek-e indulni a két terroristával hármasban vagy sem. :lol: :lol: :lol:

Borsika!
:?: :?: :?: :?: Remélem nem csuklasz most miattunk! :lol: Ha tudsz, gyere 2 szóra!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ja! képzeljétek! a két Nokedli még mindig alszik. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Igaz Szofi 6-kor evett 3X-ra. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Bori??????? sztem már a Kútvölgyiben kell keressünk! :wink:

Valentina,
képeket ide!!

Tünde,
sajnos, ha nem nagyon hamar jön a 2 tesó, akkor nem veszik a 2.-nál figyelembe a tgyásnál a teljes fizut, csak a minimálbér x2 70%-át..
bájbáj szuper tgyás, marad 90e forint körüli.. :shock: na de mindegy, ettől még szülnék még 1-2 tesót :wink:

Dorka,
innen is gratula a pocaklakóhoz!!

Kriszta,
be fog helyezkedni, addig meg forgolódik egy kicsit, na! :wink:
dehogy szülsz meg, haggyon mán békén a károgással!!! :shock:

Dorka,
megjöttek álommanóink, bár napok óta később fekszünk, de 8 órát én is tudok aludni, 2-3 szopival éjszaka (na jó, lehetm hogy 4-gyel .lol:)
úgyhogy kössszi!!!!

ma mi is rakunk fel fotókat: állatokról, zsír új háti hordozóról.. délután :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

SZép jó reggelt!

Benéztem, hogy mi van Borival :D :D :D :D csak nem szülünk?????

Mi most indulunk Vörösvárra aztán megyünk Skanzenezni :D
Veronikusz gyertek Ti is :D :D :D :D biztos élveznék a lányok!!!!!!!

Gabi!
Sasszem leszek :D

Szeretnék már képeket látni Petyáról, Kristófról és Zénóról!!!!!!!!!!! Ők nagyon eltüntek, nem?????????????????

Kép

Kép
cukipofa

Borsika jelentkezz! :o
Ha már babázol, akkor megbocsátva a távolmaradás! :D :D

Kép
Kép
Kép
v30

Megállt az idő csajok, Ádám tegnap is 11 hónapos, és 4 hetes volt... :shock: :D

Kép
Kép
Kép
v30

na, kellett reklamálnom... :lol:

valami van a gépemmel, nagyon alszik még...

Kép
Kép
Kép
v30

Hello!!
Megvagyunk ám csak 1000-rel felújítás :lol: :lol:

Ma 1 éve jöttünk haza a kórházból :lol: :lol:

Borsika?????Babázol már???????

emano/Andi
KépKép
emano

kis nosztalgia, hazafele