A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Kata nehogy szóra méltasd ezt a ribit mond meg a címét elmegyek hozzá mit szól én súlyomhoz ami a terhesség előtt 75 volt most 123 .Szerinted infartust kapna? De ha beszólna akkor szólna utoljára mert felrúgnám mint eggyes díszpintyeket mennyen oda ahova gondolom.... :evil: ekkora hülye pi...át.Már bocs de tényleg fejbe kéne rugdosni azt aki ilyen primitív
tappancs28

Na megyek főzni mert apa meg a kölkök segbe rúgnak ha nem lesz kész a kaja 1-re mire haza esnek .szép napot mindenkinek sziasztok
tappancs28

Andi, sztem a lenti ctgn rugdosta a kölök az érzékelőt, nem? A "fájások" szám szerint 60tól kezdődő tartományban vannak, és kifejezetten hegyvidéki jellegűek. Szülésnél pedg mint a Badacsony, merthogy nem mér a gép az égig, ezért lapos a teteje. DE lehet amúgy egyenes vonallal is szülni, mert ez gép, és a derékfájásos szülésr enem érzékeny. :lol: Az anyuka viszont igen, na meg a szülésznő is.

Kata, nem akarod helyretenni a védőnőt? Mintha szakmabeli volnál, vagy mi... ÁÁÁÁÁÁÁÁ, én nem is megyek hozzájuk, sztem nem muszáj.

potyka

elmentem volt anyósoméknál lemázsáltam magam :cry: , kár volt, azt hiszem keresnem kell másik orvost :cry: , de hol?? :cry: teljesen kivagyok

Kép
Kép
h. szilvi

Ugyan már Szilvi!

Én az előző két terhességem alatt 25 kg-ot híztam.
Külön-külön természetesen!

És szültem két csodálatos és egészséges gyereket!
utána pedig lefogytam.

Miért kell másik dokit keresned? :shock:
Vendég

ennél kevesebbet enni és inni nem tudok már :cry:

Kép
Kép
h. szilvi

szilvi: nem mondod komolyan hogy ez igaz hogy a sulynvekedes miatt nem vallal az orvos. Ezt megteheti? En ilyet meg nem pipaltam!
Vendég

mert azt mondta a doki ha túlmegyek a + 15kg-on ő már nem vállal, és addig már csak egy kiló van hátra, meg még ewlméletileg két hónap :cry:

Kép
Kép
h. szilvi

basszus nagyon durvan meleg van!
Mos meg inkabb nincs kedvem nekiindulni:(
Vendég

Szilvi!

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Lehet tudni, hogy mennyivel kezdted a babavárást?
Vendég

Szilvi: ezen ne izelj!
egy kilo egy honap alatt a tarthato:) az utsot meg elsumakolod! Nehogy mar ott allsz a szuloszoban es lemerjenek!
Meg a szuleszno ugysem fogja tudni hogy a dokid ilyen hulye es ertesiteni fogja mikor eljon az idod, akarhany kg vagy!
Vendég

igaz, világosan megmondta :cry:
tegnap tudjátok mit ettem? reggel egy zsömlét egy tükör tojással a gyógyszer miatt, délután egy féltányér sültkrumplit egy szelet hússal, két db babánt meg egy joghurtot, az egész napi folyadékom pedig 11 dl volt.....olyanokat nem is eszek mint ti, az a sok finom süti amiket leírtok, én csak lesek... :cry:
ritkán eszek egy sport szeletet vagy egy kis jégkrémet vagy barack befőttet de azt is elosztom két napra :cry: ennél kevesebbet hova már? :cry:

Kép
Kép
h. szilvi

Azt hiszem Emma mégiscsak megfordult, mert már nem tudok ülni...
Valamit annyira bedugott a bordáim és a bőröm közé, hogy fenemód kellemetlen... :shock:

És hát a buksija biztosan nem fér oda! :shock: :lol:
Vendég

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:26-kor.
Vendég

kulonban sincs ilyen szabaly mennyit szabad hizni!
unokatesom felesege 22vel volt tobb! Es normalis szulese volt, elso gyerek es megsem hosszu vajudas, es a gyerek sem volt extrem nagy!
Szoval mondd meg a dokidnak ne f.szakodjon Veled! Es ne alkosson mar kulon szabalyokat!
Azert gondolom penzt is kap majd! Akkor meg, mit jar a szaja?

Ah ez mara mar tul sok az egeszsegugyid dolgozok hulyesegeibol!
Vendég

73 kg-al kezdtem, papír szerint :cry: és mindig megnézi azaz első neki, hogy mennyit híztam, a múltkor lecsalt a védőnő 1,3 kg-ot de mondta hogy többet nem fog
elsumizni nem tudom, mert ha xcsászáros lesz akkor az érzéstelenítő miatt muszáj a pontos súly :cry:

Kép
Kép
h. szilvi

kata: az en vedonom is ilyen kaliberu, se meres, se szivhang, se vizelet, de az hogy mit vegyek, milye, hanyat, stb...az igen.
Multkor voltam nala eloszor, 26ik hetben es akkor epp igen eros gorcseim voltak, erre o: erdekes , mitol lehetnek ezek a gorcsok, kivancsi leszek, mit mondd erre az orvos( en mondtam neki a doki mit fog mondani, hisz mindig ugyaz azt mondja) erre o: hat akkor valoszinu tul alacsony a fajdalom kuszobom, es kesuljek fel, hgy igen nehez szulesem lesz!
Eljen! Micsoda cuki pofa!
Es holnap megyek hozza:)
Apro oromok...., baaaaaaaaaaaaaaa!
Vendég

Hát Szilvi, neked meg a dokid dilis, már bocs!
Én persze még tudnék kevesebbet enni és tudom is hogy a kezdeti hányinger után megjavult étvágyam és édesszájam miatt szedtem ennyit fel és természetesen nem a víz miatt.
De hát ahogy Marcsi is írja 25kg-t szedett fel és le is adta..... bár ha jól emlékszem ő valami kevés kilóról indult nem?
Vendég

és azt se tudom kihez menjek hirtelen, meg ciki is lenne, ott ismer mindenki mindenkit, értitek na....Szentesre mehetnmék de az messzebb van és párom se tudna Szolnokról bejönni, esetleg csak hétvégente...

Kép
Kép
h. szilvi

szilvi: pontos suly?
Az meg mi?
Engem meg soha nem mert ket kulonbozo merleg egyforma sulyunak!
Epp ezert fogalmam sincs, mennyi vagyok. Digitalison mar boven 10 felett tartok, terhesgondozoban a beallitoson 6 es fel. Szoval akkor most mi is van?
Pedig nekem is van eselyem a csaszarra...
Vendég

mit egyek ami nem hízlal de tápláló is? :( bár a baba csak nől, az meg jön úgyis fel +-ba

Kép
Kép
h. szilvi

mit nem adnék ha valaki elvenne tőlem 4 kg-ot :cry:

Kép
Kép
h. szilvi

Szilvi: azért ne éhezzél, mert annak a végén a baba látja kárát. Szerintem nem szabad éhesnek lenni, szédelegni stb. Max nem kell édességet és töménytelen szénhidrátot enni, de enni kell!!
Vendég

Kata!

Igen, akkor 50-ről indultam. :oops:

De akkor is!
ez a doki dilis valóban, meg a te védőnőd is!
Az én dokim nem foglalkozik a súlyommal, pedig láthattátok, ő aztán egy igazi paradoki...

Én a múltkor, amikor a méhszájammal csesztetett ismét, lehurrogtam, hogy mondjon végre valami bíztatót is!
Folyton csak azt szajkózza ő meg, hogy meg volna lepve, ha kihordanám a kisbabát a 36-ik hétig!
Én meg mondtam neki, hogy akkor csak tessék figyelni!

Én megértem, hogy vannak olyan problémák, amikor igenis oda kell figyelni a súlynövekedésre a terhesség alatt. De ha egészséges a kismama, és jól van a baba, akkor miért kell ezt csinálni?
És cserben hagyni az anyukát a finisben?
Vendég

no en tenyleg lepek!#Sikerult vegre feloltoznom:)

Jovok majd!#HA tulelem ezt az ezer fokot.... Milyen jo is volt eddig nagy meleg nelkul...
Vendég

Szilvi:ha ilyen a dokid,tényleg hagyd is ott,mi az hogy nem vállal? :shock:
Én már túl vagyok a 15 kilón,és senkio nem foglalkozik a sújommal,még a védőnőm se.Én 65-ről indultam,és most 81 vagyok.Szóval simán meglessz a végére a +20,ha nem több.Inni pedig kell-legalább két litert,nem pedig 11dl-ert.És enni is igenis kell-finom husikat,meg mindent.Hülye a dokid-már bocs!

Kép
Kép
Kép
kike

Szilvi! Szeirntem nem fog lepasszolni a doki, csak azért mondta, hogy megijedj és jobban figyelj a kajára. Ami szeritnem elég szemétség tőle. Már ha csak úgy nézzük, szerintem pár kiló miatt nem fogja magát megfosztani a hálapénztől.
Én most 14 kg-nál járok. Az én dokim soha nem nézi, hogy hány kg-ot szedtem fel. Nyilván, ha annyira feltűnő és sok lenne a súlynövekedés, biztos figyelné. De szerintem a te 14-kgod sem sok. Ismerek olyat aki 28 hetes és már a + 20 kg felé halad erősen És mégsem cseszegetik, mert csak rá kell nézni, egyébként sem kis darab.

Ma Lara nagyon nagyon lent csuklik. Még itt soha nem csuklott. Remélem még azért nagyon nem akar beilleszkedni!

Kép
szly27

na mindegy, ha nem vállal akkor elmegyek máshoz, valaki csak meg szüleszt :cry:

Kép
Kép
h. szilvi

Ma este pelus nélkül aludt a Kristi,bár mondtam Apának,ha bepisil,ő cseréli ki mindenét :lol: Előkészítettem neki csereruhát is.Meg bevittem a bilit.Mire felkeltünk,bilibe elég sok pisi volt,bár a tücsök gatyijában is-de az ágya száraz volt,így járt a dícséret :D Biztos mire ráült volna a biolire becsurgott-de azért ügyes volt. :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

nagyon ügyes :D

Kép
Kép
h. szilvi

Halihó!

Timi!

Örülök, hogy jól és mozgalmasan telt a hosszú hétvégétek.

Marcsi!
Örülök, hogy minden oké volt a fogdokinál. Azért júniusi vizitedig még van 1 hónap.
Apjukodnak meg tessék megbocástani!

Sztem ne átrángasd a könyvelődet, hanem a nyakára tekerd azt a zsinórt!!!!!

Szly!
Roli nagyon kis tüneményes!!!

Anyjuk!

tényleg ne olvasgass más topikot.
Hurka alá kevés víz kell, a végén vedd le a fóliát, hogy megpirlujon.

VKata!

Védőnődet lelőjem? Tök hülye!

Szilvi!
Ne parázz már annyit!
A dokid csak fenyegetett! Utolsó idősként biztos nem fog lepasszolni!
Ne idegesítsd magad állandóan, mert se neked, se ababának nem tesz jót!

Kike!
Gengszterke nagyon ügyi!!!

Én megjártam a várost, kiválaszottam a kiságy beszállított, tök ügyesen turiztam megint.
20150601134430

Viki,Szilvi:köszi-úgy tetszik ez a Gengszterke :lol: :lol:

Viki:Muti a turisakat.

Kép
Kép
Kép
kike

Kike!
Később feldobom,mert a fényképezés még oké, de utána elveszek a szgép-digi-Viki mátrix-ban, és ehhez apjukom segítsége kell.
20150601134430

Hát Krisinek jár a dicséret! Az biztos!
Vendég

Na, alukáltam egy jót... :wink:

Szly! Roli nagyon kis ügyi!

Viki! Lássuk a turi eredményét!

Látom szidjuk a védőnőket meg a dokikat! Szidom én is:
Védőnőm soha nem néz szívhangot, és nem méri meg a hasam. Legszívesebben csak beszélgetne. Meg kicsit határozatlan, néha olyan mintha nem is ott járna. Ha a gyerekkel is ilyen lesz...
Dokimmal csak annyi a bajom, hogy soha nem mond méreteket...
Eddig csak a kötelező UH-kon kaptam méreteket, meg most a 4D-n. Azért jó lenne...

Szilvi! Ilyen nincs hogy a súlygyarapodás miatt ne vállalna el. Inkább csak paráztat. Ha meg mégis, akkor jobban jársz egy új dokival. Persze mondani könnyű. Azzal meg ne is foglalkozz, hogy ki mit szól hozzá, tudja csak meg mindenki, hogy milyen!

Hurkát fólia alatt szoktam sütni, de mielőtt kiveszem, hagyom kicsit fólia nélkül is.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!!
Hú, túléltem az első tesztet......q..va nehéz volt (bocsi a kifejezésért). 8 oldalas volt az egyik, és utána a szünet után még egy 3 feladatból álló cd-ről hallgatás! És tele volt olyan szavakkal, amiket soha nem hallottam még..... és az a szemétség, hogy míg otthon egy nyelvvizsgán lehet használni mondjuk angol-magyar és magyar-angol szótárat is....itt semmilyet sem... még egy nyelvűt sem! :cry: Ez olyan igazságtalanság.... és pl egy szövegértésnél már az sem mindegy, hogy azt értelmezed, hogy kevesebb vagy több....főleg egy statisztikai elemzésnél! Na de majd meglátjuk! Holnap még lesz elvileg még egy irásbeli rész, ami gondolom valami fogalmazás lesz...ott az íráskészséget, a nyelvtani helyességet nézik....és ha mindez sikerül, akkor lehet csak szóbelire menni.

Hát nem semmi amit itt a dokikról és a védőnőkről írtok! Szerencsére nekem nagyon rendes védőnőm van, és alapos is....és bármit lehet kérdezni tőle, tud válaszolni rá!

Jövő héten ha megjön a fizu, megveszünk minden maradék cuccost (babafürdetőket, nekem betétet meg ilyesmiket).
Anya ugyanis mondta hogy készljek fel ugy hogy a 37. hétre minden megvan, mert van esélyem akkor szülni.......ugyanis ez valamennyire öröklődő dolog.....és mindegyikünket a 37.-38. héten szülte (mind a 6-unkat) szóval jó esélyem van rá, hogy nem hordom ki a 40. hétig. És félelmetes belegondolni, hogy a 37. hetet már június 18-án betöltöm! Ja, és a párom is koraszülött volt......

Anyjuk!
Nekem a nyakamon vannak ilyen szúrós izékák....ráadásul multkor majdnem megőrültem, mert beleakadt a nyakláncom..... de ezek olyan apró vadhusszerű dolgok!

Nekem ma főznöm nem kell, mert maradt husileves és borsófőzelék......de vasalnom kéne sajna!

d.dodó

Koata:Köszi :D

Viki:ok,akkor később láthatjuk :wink:

Megyek kalácsot csinálni,megpróbálok szebbet,mint a multkori :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike!
Nekem a múltkori is nagyon tetszett. :oops:
20150601134430

Mindenkinek köszi Rolkó nevében is!

Kike! Hogy te mennyit tudsz tüsténkedni! Én a kötelező dogokra alig tudom magam rávenni a konyhában. Nemhogy még sütni!

De gondolom ez a gyerekekkel jár együtt. Roli még nem várja el, hogy hetente sütit süssek.

Dodó! Ez milyen vizsga? Angol, vagy svéd? Bocs ha már írtad, nem emlékszem. Reméljük sikerülni fog!

Kép
szly27

szly!
Svéd! :) Angolból már otthon megcsináltam a középfokút, mert nekem az angol nyelvű idegenvezetőinek feltétele volt a középfokú vizsga. itt kinn most csak svédet tanulok svédül.

d.dodó

Sziasztok csajszik!

Nagyon sokat írtatok!!!!
Elvesztettem a fonalat,úgyhogy bocsi ha csak pár dologra reagálok!

Megjöttem a dr-től,minden rendben,méhszáj zárva!
Csütörtökön kell felhívnom mert akkor lesz a kórházban és akkor néz nekme egy szülésznőt,de kérte,hogy csörögjek rá,nehogy elfelejtse!!!
Mondtam neki,hogy konkrétan eggyel nem szeretnék,mert róla eddig csak rosszat hallottam,legalábbis stílusügyileg és nem szeretnék mondjuk 12 órára összezárva lenni egy ilyennel,erre közölte,hogy sejti kiről van szó és ő meg nem szeretné ha 12 órát töltenék a szülőszobán!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Én sem!!!
A héten el kell még intéznem egy labort,hétfőn 13:00 uh, kedd 8:00 ELSŐ CTG!!!! És utánna mindezekkel az eredményekkel dr-hez bekopogás +streptolevétel!
Aztmondta azért még 1X megnézi!!!
Olyan rendi,hogy így odafigyel!!!
Hasifájdalomra azt mondta normális,nézzem meg mekkor a hasam és milyen hegyes és mekkora már a baba benne!

Nekem is aztmondta a védőnő,hogy jó lesz ha megszületik a baba,mert már sok a 18 kiló,és még 2-őt le is tagadtam!
De engem nem érdekel mit mond!
Mondta,hogy mostmár lehet mosni,vasalni a babaruhákat,kiságyat KB: elhelyezni,kórházi csomagot elkezdeni összerakni!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Úgy megmutattam volna neki az összekészített táskákat,a vasalt ruhákkal együtt!!!
Nekme se nézett soha szívhangot és vizeletet sem!

Látom azért mindenkinek jól telt a hétvége!

Szilvi! Érzéstelenítésnél pontos súly kell???????
És ha 2 kilóval több vagy hazazavar????
Vagy mi???
Ez egy igazi seggfej!!!!
Már bocsi!!!! :oops:
De tényleg!!

Nálunk úgy beborult,szerintem lassan esni fog!!

Kép

Kép
ibm

ha időben elküldték volna a táppénzes papírodat akkor mennyi idő múlva kaptad volna meg a táppénzt?

Kép
Kép
h. szilvi

sziasztok

szilvi március vége ota szedem a doxiumot 3*1-el

Képimg][/url]
Kép
ronix

köszi....csak mert nekem elfogy vasárnap és azt mondta egy hónapig szedjem, de akkor íratok ki sutyiba még keddig nehogy emiatt legyen baj kedden, na ...jó meg fogalmaztam...szóval baj nem lesz belőle az a lényeg :)

Kép
Kép
h. szilvi

LÁTJÁTOK A VONALZOMAT??????????????

Képimg][/url]
Kép
ronix

Ronix! gratula a 30 héthez! Én is ott akarok már tartani! De lassan úgyis ott leszek! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

[b]IGEN RONIX GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/b]

Hogy vagy???

Kép

Kép
ibm

hú csajok én már megint mindjárt hányok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mikor lesz ennek vége?????????????
asszem kicsit lépek,este még jövök!

Jók legyetek!!!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

lányok!!!

ti miket irtok itt????? atya ég!!!

nah ha az én orvosom ilyet mondana, az én válaszom az lenne, hogy legyen kedves és ajánljon másik orvost aki elvállal ezzel a sullyal. vagy tudja mit, keresek én.

nehogy már ne lehessen megoldani azt hogy megnézed a dokik névsorát és kiválasztasz egy másikat.
lehet hogy nem ismered, de legalább nem mond ilyen hülyeségeket!!! persze van olyan akinek oda kell figyeni a sulyára és nem kell 40-50 kg-kat hizni, de ilyet ne mondjon!
én ha legközelebb mennék hozzá és a sulyommal jönne tuti odamondanám neki, hogy köszönöm doktorur az eddigi munkáját de keresek akkor mást akinek a papirja nem csak +15kgról szól.

egyébként meg ha nem vállal ugrik a lóvéja. aztán minden doki arra hajt. ugyhogy igenis vállaljon el! :D

igenis kell enni! nah jó hust én se nagyon eszem, de attól eszek tésztát meg minden hizlalót. karfiolosodik is rendesen a fenekem meg a combim. nah bumm, nem mutogatom.
én rettenetesen aggódtam hogy majd mennyi kg jön rám. mivel a családban mindenki szépen gyarapodott terhesség alatt.
aztán már most ugy imádom ezt a kis sz@rost itt a pocimban hogy kakilok én a sulyomra!!!!a semmiből a gyerek se fog gyarapodni. a napfény nem elég a növekedéséhez!!! inni pedig tessék! 11 dl... az meg már mennyi??? igyál!!!!!

nah meg az a védőnő... ilyen ökröt. mi az hogy ilyeneket mond????? a védőnő arra van hogy megnyugtasson, meg azért kell havonta járni, hogy ellenőrizni tudja a vérnyomásod, a baba szivhangját meg a vizeletet. ugyebár ezekkel nem jársz havonta orvoshoz hogy ellenőrizzék. aztán azért van, hogy ő nyomon kövesse, és ha valamit észrevesz akkor szóljon és menj orvoshoz!!!
azért "tartják" az orvosok a körzeti védőnőket, hogy segítse a munkájukat. nah az nem segítség hogy milyen pelust, kenceficét meg hasonlókat vegyél. persze tanácsnak nagyon jó, de azért az nem elég.
eleinte segítse az orvos munkáját mig a pocidban van. ha kikerült akkor meg segítsen a "gyerek nevelésében". legyen egy "szakember'" akihez fordulhass.
akkor meg ha kint a baba a gyerekorvos munkáját segíti, hogy ne mindig a dokihoz rohanj!!!

nah de ez az én véleményem!!!!

Kép

Kép
timi1982

nah szép... laptető... én meg ilyeneket irok :oops:

Kép

Kép
timi1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?