A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!
Húú, jó sokat kell válaszolnom nektek :)

betti: itt nálunk az SZTK-ban az a módi, hogy először vezsnek vért éhgyomorra és megnézik mennyi a vércukor érték. Ha megfelelő, akkor másnap kell megint jönni reggel éhgyomorra és megcsinálják a terhelést is utána. Erre állítólag azért volt szükség, mert volt olyan kismama, aki odament reggel éhgyomorra, vért vettek tőle, aztán megitta a cukros lötyit és bekómált. Szóval azóta vezették be ez a módzsret, hogy másnap kell visszamenni, ha jó az éhgyomori vércukor érték.

makadu: nagyon jó volt a MOM börze. Nagyon sok gyerek-bébi ruha volt, de pont megtudtam venni azokat a dolgokat is, amikért mentem (játszószőnyeg 500.-Ft, ágy mellé zsebes falvédő 2000.-Ft, kiságyba rácsvédő 1500.-Ft. ) szóval nagyon meg voltam elégedve az egészzel. Meg mellete van pont a Csörsz utcai Biopiac is, ott is nagyon sok minden van. Jól jártam, úgy érzem, hogy kimentem. :lol:

yuyu: milyen ruhák nem tetszenek a párodnak, amiket vettél magadnak? :?: :?:

rizsi: köszi a szülésznő nevét, majd én is érdeklődöm bent a kórházban, meg szerintem elmegyek egy ilyen kismama klubba, ahol ott vannak a szülésznők is.

jázmin: sajnálom az égési sérülésedet!! De szerintem nem lesz baja a babának ettől . Az én bátyám két éves korában borította magára a konyhában a tűzhelyen felejtett teás lábast, mert meg akarta nézni mi van benne. Szegényke harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a mellkasán és a sokktól megállt a növekedési hormon termelése. Évekig én voltam a nagyobb nála, mindenki azt hittem, hogy az öcsém. Aztán sokáig növekedési hormont kellett kapnia minden este szurival. Szerencsére aztán 16 éves kora körül beállt nála megint a régi állapot és ma már nagy óriás termetű. :P De gondolom a trauma azért a mai napig benne van a lelke mélyén.....

szuszu: hol vetted a gumipárnát és mennyiért?

ritus: nekem szerintem lesz búcsúsztatóm a cégnél, de mondjuk nálunk nagyon jó a csapat és a hangulat is. Ez sokat számít ilyenkor.

niki, yuyu: nikire irigykedek a nyaralásra, yuyunak meg jó pihenést és rá is irigy vagyok :lol: :lol:

Viszont a jó hír, hogy lehet, hogy kapok itt bent egy notebook-ot, amit majd hazavihetek, ha már nem dolgozom bent, és akkor lesz netem otthon is és tudok jönni hozzátok tanácsokért, ha már meglesz a babóka. :lol:
lei

Hétfőn ki akartunk menni Szentendrére a Skanzenbe, de akkora tömeg volt, hogy a pénztártól visszafordultunk :x elmentünk helyette Visegrádra és jól bekajáltunk egy PATAK fogadó nevű teraszos kiülős erdei helyen. Isteni kajákat ettünk!! Nagyon jó volt az egész nap.
Vasárnap meg a Kopaszi gátnűl napoztunk párommal, meg olvasgattunk, fdöglöttünk a parkban. Az is olyan jó volt :P Végre kicsit tudtam pihenni.
lei

Sophie, columbine, Csenge!! Jöttük ma a kórházba az előadásra?
Én hatra odemegyek!! Foglaljak helyeket esetleg?
lei

Sziasztok! Újra itt, teljes munkaidőben! :) Ma délelőtt bekötötték a netünket! Már nagyon hiányoztatok!

Üdv az újaknak, és gratu a pocakokhoz! Niki, üdv újra itthon!

Gyengélkedőknek jobbulást! Vigyázzatok magatokra!!!

Nálunk minden okés! Péntek délután óta megkezdődött a költözködés (Aproo, a Petőfi utcától, ahol befordulsz az adótorony lábánál, lévő legelső háztömb, legtávolabb eső narancs és tégla színű 4 szintes házikócska a miénk!). Nagyon fárasztó, de klassz hétvégénk volt!

Igyekszünk kipakolászni mindent, bár mától már csak Benivel vagyunk ketten, szóval kicsit lasabban megy a dolog, de a lényeg, hogy hálónk és konyhánk és fürdőnk már van.

Igaz TV előfizetésünk még nincs, szóval így kicsit csöndes a nap, de ez a net, egy megváltás volt!!! :)

Még mindig azon vagyok kiakadva, hogy milyen nagy már mindenkinek a pocakja, bezzeg az enyém.

Én csak abból tudom, hogy nő, hogy elkezdtek a korábbi repedéseim a hasamon pirosodni, gondolom, hogy a növéstől tovább repednek... :( Na nem, mintha divatbemutatóra készülnék, de azért tény, hogy nem túl szép látvány!

A vércukor eredményemről nem tudom, hogy írtam-e korábban, de nekem éhgyomorra először 5,3 volt, aztán a következő napi éhgyomri 5,1 és a terhelés után 120 perccel 4,7. Szóval nem magas, de az, hogy normális-e, hogy csökken a terheléssel, azt nem tudom, majd a doki mondd rá valamit 19-én, mivel akkor kell legközelebb mennem!

Nektek is kezdenek sűrűsödni az alkalmak a dokinál? Nekem azt mondta, hogy 1 hét 10 nap múlva menjek, ugye akkor leszek 27 hetes, szóval biztosan ad már uh beutalót is, de nem tudom, hogy vizsgálgatni is fog, vagy csak most ilyen hülyén jött ki és nem akarta ennyivel előbb odaadni a beutalómat!? Passz.

Kellene hívnom a védőnőt is a héten, mivel már itt lakunk, és be kellene nála jelentkeznem, nem tudom, hogy mikor lenne a következő esedékesség védőnő ügyben...

Hát kb. ennyi nálunk.

sophie27

Sziasztok!

Beleki, ezeket a támogatásos dolgokat, mint pl. TGYÁS, Anyasági, stb. könyvelőtől kérdezted? Biztosan így vannak? Mert én már 100 félét hallottam ezekről. És mostmár érdekelne egy tuti info is. :) Sajnos a mi könyvelőnk nem tudta megmondani, mivel nem volt kismamája az elmúlt 20 évben. :D

k.a.t.i.c.a

Lei, annak ellenére, hogy úgy volt, hogy megyek, sajnos a mai nap tutira nem jó... :( Elhúzódott ez az egész pakolászás, és páromnak is kell valamit segítenem, de már megbeszéltem vele is, hogy mindenképpen megyünk, előbb, vagy utóbb, de odaérünk az előadásra! :) Amúgy nagyon köszi a részletes beszámolót szülőszoba ügyben! Nagyon jó, hogy leírtad!

Amúgy mikor még legközelebb dokihoz?

Ja, és búcsúztató... Lehet, hogy már ezt is mondtam korábban, de a saját bejegyzéseimet nem szoktam újraolvasni :P Szóval kaptam a kollégáktól egy digitális fényképezőt! Azért mondom ilyen kevés lelkesedéssel, mert egy külföldi kolléga is pont aznap volt utoljára, de neki a cég fizetett mindent, nekem meg a kollégák dobták össze, pedig idén leszek ott 10 éve... Na mindegy, szóval nagyon kedvesek voltak! Még akkor is, ha egy picit felemás érzésekkel vagyok ez által!

sophie27

Támogatások:
Nekem az OEP-es ügyintéző azt mondtaa Teve utcában, hogy csak akkor nézik a megelőző 180 napot TGYÁSnál, ha 2007-ben nincs meg az egybefüggő 180 nap, mert akkor aszerint nézik, tehát annak a 70%-át kapom. Ezért vagyok szarban...... :cry: Merthogy ugye minimálra jelentettek be, csak nem mondták. De most úgy néz ki, hogy be sem voltam jelentve, vagy mi, mert az OEP-es rendszer ki sem dobta azt a munkahelyet.....no comment. Totál káosz

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sophie: én a 28. héten megyek a dokihoz megint, tehát még két hét van addig. De jövő héten már bejelentkezem az UH-ra a MArgit kórházba, mert oda nem kell beutaló, csak telefonon bejelentkezni előre. Még odajárok UH-ra, mivel a a szonográfus csaj nagyon rendes, és elvileg nem tiltja semmi, hogy odajárjak UH-ra. Csak a vérvételeket nem lehet már ott kérni, azokat a XI. kerületben kell csinálni.
lei

Apróka, én is így tudtam, hogy az előző évet nézik, ezért csillan fel a szemem mindig, mikor valaki azt írja, hogy az utolsó 180 nap számít, mert nekem sem lenne mindegy. De majd meglátjuk. Max. megkérelmezem, aztán vagy sikerül, vagy nem.

További szép napot Nektek!!
Sziasztok!

k.a.t.i.c.a

Visegrádi hétvége:

Kép
lei

Sziasztok:)

bende, sajnos a mérleg nem hazudik, tegnap reggel ráálltam és 87-et mutatott, remélem 100-ig azért megállok?!

nicike, lei nagyon jók a pocakfotók!!! lei, Visegrádot mi is nagyon szeretjük, sokat járunk arrafelé. + egy kedves barátunknak Dunabogdányban van telke a domboldalban, rengeteget vagyunk ott lazulni:)

beleki én nem tartottam búcsúbulit bent, egy laza pezsgős koccintás volt, kaptam egy hatalmas virágcsokrot, meg Brendonos vásárlási utalványt:)

ritus és a többi Istvános sorstárs:
ma beszéltem a szülésznőmmel végre, mert jól rámijesztettek, hogy már ideje lenne vele felvenni a kapcsolatot és azt mondta, hogy a jövő héten indul újra a tanfolyam a kórházban és utána nyári szünet lesz. Szóval ez az utolsó lehetőségünk a szülésig;) én tuti megyek, ritus, ha jól emlékszem jövő héttől már te sem melózol...

apróka sajnálom, hogy ilyen kacifántos a munkahelyed, jó lenne már ha Te is pihenhetnél. Vhogy nem tudod elintézni a táppénzt hamarabb? Dolgozni még bőven lesz időd életed végéig, de jó lenne már ha te is felszusszanhatnál egy cseppet. Nagyon jó érzés ám!

yuyu nagyon nagyon jó utat nektek Ciprusra, biztos szuper lesz. Csak óvatosan, vigyázz magatokra;)

zsófi már ti is nagyon hiányoztatok nekem:) jó kis zsúfolt napjaitok lehettek a költözéssel, a lényeg hogy szépen lassan helyreáll majd a rend. [/b]

sniky

Hello kismamik!

Szépen kerekedik mindenki!
Betegeknek jobbulást! Dia jó nagy frászt hoztál szerintem mindenkire ahogy olvasgattam vissza. De a balesetesek is remélem jól vannak és nincs gond azóta se.
Niki ,Yuyu rátok annyira irigykedem :cry: én is ugy nyaralnék.

Még annyira amúgy nem vagyok képben csak átfutottam egy két napot, mert még mindig feje tetején áll a lakás és még hol a vége. A parketta csiszolás miatt azaz a parkettás miatt csúsztunk egy hetet mert lemondta ujra csinálta stb... és még most se tetszik de már festeni akarok nem érdekel. Elég már a nomád életből mikró a fürdőbe meg ilyenek mert a szobán keresztül lehet csak a konyhába menni ami most kizárt.

[b]lei: én ma sajnos nem tudok menni a felkészítőre :( :(

Lányok véleményezést kérek: féláron megvehetnék egy graco quttro tour babakocsit minden tartozékával , amúgy vadi új csak padlizsán színű. Mivel fiúnk lesz kicsit gondolkodóba estem , de mindenképpen megnézem az tuti. Szerintetek nagyon vészes a szine?
Kép

majd még jövök mindenkinek szép napot!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Dia,
Lehet patikában kapni olyan okos betétet, ami megállapítja, hogy magzatvíz, vagy folyás. Próbáld ki, ha gondolod!

Sajnálom a forrázásokat, de szerintem nem lesz semmi baja a babáknak tőle.

Jók a fotók, és szépek a pocakok is :D

Lei,
A MOM-ban én is ott voltam, árultunk, lehet, hogy találkoztunk is :D

Mi csütörtökön megyünk dokihoz is és Erdélybe is akkor indulunk, már beszereztem egy jó kis párnát is a derekamhoz, remélem jobb lesz így utazni...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

ELvileg tuti az infó, a jövő hétre ki is töltök minden papírt, mert már csak a hónap végéig vagyok és nekem egyszerűbb kitölteni a papírokat és a bérügyes dátumozza és postára adja majd amikor kell.

KAtica, ha gondolod mégegyszer rákérdezek, mert nekem nem annyira fontos, mert 7 éve van folyamatos munkaviszonyom és mindegy, hogy hogyan számolják.

Szép estét!
Vendég

mecsi,

szerintem tuti ez a babakocsi, és a színét én teljesen unisex-nek találom. Szerintem félárom mindenképp megéri belevágni, legalábbis én nem hagynám ki;)

sniky

Mecsi!

Szerintem nem gáz a színe. Lánynak lehet, hogy sőtét lenne, de fiúnak szerintem tökéletes lesz.

Meg, ha arra gondolsz, hogy a kutya se fogja nézni a babakocsit, inkább akit benne tolsz!! :D :D :D
Vendég

niky, jó lenne már pihizni tényleg, de nagyon nagy a káosz benn és nem tudom mi lesz. Mindenesetre ma még azt sem tudtam, hogy hazamenetelig miből mit kell írnom, mert aki két hete átvette az én bizottságom felügyeletét, azt múlt héten elbocsájtották.....

beleki, annyira jó lenne, ha neked lenne igazad. Kétszer is rákérdeztem benn a Teve utcában, de sajna nekem nagyon lelombozó híreket mondtak.
A másik, meg hogy annyira beparáztam múlt héten, hiszen a ház egyetlen humánpolitikai előadóját is elbocsájtották és most nem tudom mi lesz az igényléseimmel. Eddig úgy volt, hogy majd júniusban minden papírt hoz nekem a MÁK-ból meg az OEP-től és nekem is csak ki kell töltenem, a többit intézi. De most ki fogja csinálni, ha még csak remény sincs helyettes kerítésére???

A babakocsi színe sztem nagyon szuper, nem koszolódik és tényleg teljesen unisex. Úgyhogy hajrá!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mecsi!

Szerintem vegyétek meg. A mi pici lánykánk is szürke-fekete-sárga babakocsiban fog utazni. Ez 50 ezerrel olcsóbb volt, mintha mi választottunk volna színt. A gyerkőc nem fog reklamálni. Szép színe van:)
bende

Köszi a jókívánságokat az útra. Elhiszem hogy irigykedtek... majd rakok fel utána képeket... ha kéritek ;-)

Lei, lefényképeztem a ruhákban magam, de nagyon rosszak lettek a képek. Ilyen kis lenge nyári rucik. Egyébként nem úgy értettem, hogy nem tetszettek neki, csak nem nagyon tud lelkesedni ilyesmikért ;-)

Kép egyik ruha

Kép másik

Szóval tényleg vacakok a képek ;-) Vakuval meg nem ment, egy nagy fény lett a fejem helyén...

Ezeket a rucikat amúgy múlt héten vettem a C and A-ban, Barbival és Szilvivel Szekszárdon. Ma meg a szuper kényelmes papucsot szereztem be, nem tudtam otthagyni :-)

Kép

Amúgy az előbb méricskéltem magam, 102 a pocak :-) A mellbőségem is ijesztő, 107 centi a szokásos 95-höz képest ;-)

Na befejezem, mert kicsit sok leszek :-D

yuyu79

Mecsi, szerintem is szép a kocsi :-)

yuyu79

Fodrásznál is voltam ma... semmi extra mondjuk, csak rövidebbre vágattam, de most jó a kedvem tőle ;-)

Kép

yuyu79

Sziasztok!

Julcsi szerintem tök jók a ruhák is meg a fiszkód is no meg a pacskerod is. Menniyért vetted a ruhákat?

Mecsi szerintem nagyon jó a babakocsi színe. Nekem tetszik. Én is beletenném Levit, pedig elég háklis vagyok szín ügyben....

Niki mikor lesz a tanfolyam és hány alkalmas? Engem érdekelne, de nem tudom,h fel tudok-e menni. Egy lüke kérdés : párral vagy nélküle "kell" menni a felkészítőre. Én csak úgy tudok menni,h jön Aptya is,de nem szeretném kellemetlen helyzetbe hozni, h esetleg csak Ő lenne apuka.....
Ma nagyon sokat keményedett a hasam, nem tudom mi van vele...pont holnap kell mennem kontrollra. Nálam ugrik a maki a vízbe,h mennyit híztam... :? :wink:

Jobbulást a baleseteseknek! Nagyon szép pociaitok vannak!!
Kicsit én is irigykedem a szép helyen nyaralókra... :wink: :oops: :D , de vígasztal,h 2 hét múlva mi is megyünk Gyulára lazítani...
makadu

Gyed : Nekem azt mondták a munkahelyemen hogy ha ebben az évben lejár a Tgyásom, és még ebebn az évben igénylem a GYedet, akkor 2007es évet nézik... ha átcsúszik, akkor a 2008ast...
és mivel aug.12re avgyok kiírva, éppenhogycsak dec végén n jár le a Tgyás, ha szülés elött 1 hónappal már igénylem.. nekem így lenne jó, mert tavaly jobb volt a fizum

ha valaki azt szeretné, hogy ezt az évet nézzék, akkor a Tgyást mindenképpen szüléstől vegye igénybe...és akkor átcsúszilk a következő évre....

Mecsi szerintem nagyon jó ez a kkocsi, én is megvenném a fiamnak... vágjatok bele..

OFF
Vendég

boniko!

A Gyed az ami kevésbbé számít sztem, mert az úgy is maximalizált sajna.
Viszont a TGYÁS még aranyélet, mert az a fizu 70%-a, akármennyi a fizu. nekem meg kb 3-4xes különbség lenne, ha a mostanit néznék és nem a 2007-est. Hát az nagyon nem mindegy.
Amúgy az tény, hogy aki a 2008-as évet akarja figyelembe venni gyednél, az ki kell hogy húzza táppénzzel szülésig. Viszont ez elég könnyen megoldható, ebből a szempontból jó időben szülünk, mert lehet lavírozni.

Katica, sztem ne igényeld semmiképp hogy a megelőző 180 napot nézzék, mert akkor felhívod a figyelmüket, hogy neked nem aszerint járna és akkor úysem ítélik meg. Legalábbis nekem azt mondták, inkább lapítsak, mert a számfejtők sem mindgi néznek utána a távolabbi múltnak. Nagyobb így az esély hogy az ezévit nézik.....én sokat filóztam, de azt hiszem talán meggondolandó.

Yuyu, nagyon aranyosak a rucik, mennyibe kerültek? nekem eddig csak 1 nyárit sikerült beszereznem, de az nagyon tuti, ma is pont az volt rajtam. Én már cicikörfogatot nem is merek mérni :oops: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

5000 körül volt a ruhák darabja... Nem olcsó, de a nyaralás előtt muszáj volt beszereznem valamit...A rózsaszín rucinak kicsit rövid lesz idővel az eleje, mert az nem kimondottan kismamaruci, csak nagyobb méret... De a zöld az kismamás, és annak eleve hosszabb kicsivel az eleje..

Szerencsére nekem nem kell a tgyáson meg a gyeden agyalnom, mert az utóbbi 3 évben kb egy szinten volt a fizum... De remélem nektek sikerül elérni valahogy, hogy a lehető legjobban járjatok :-)

Bár, ha jobban belegondolok, nem tudom, annak lesz-e nálam valamilyen hatása, hogy ebben az évben sokat vagyok táppénzen...

yuyu79

szép jó estét mindenkinek! a hasatokat hol méritek pontosan? a has közepénél, vagy alján?

jó éjt!

sophie27

Aprooka azért a Gyed is számít, hiszen a babó 2 éves koráig azt kapod, és enm mindenkienk van olyan magas jövedelme, hogy a maximális gyedet kapja... :wink:
Vendég

Zsófi, szerintem a köldöknél szokták mérni, nekem lejebb kicsit nagyobb a körfogat, de nincs nagy különbség... De szerintem az is jó, ha ott méred ahol a legnagyobb... Amúgy a védőnő nekem nem méri...

yuyu79

Sziasztok!

Jó sok minden törént itt az elmúlt napokban!

Bende! SzereNncse a szerencsétlensgben, hogy tényleg nem lett semmi bajotok! Azért gondolom egy pár nap, mire az ember az ilyen sokkhatást feldolgozza....

Dia! Remélem lassan eljutsz dokihoz, és megállaptja, hogy nincs gond. azért vigyázz magatokra, nehogy baj legyen!

Niki! Szép nagy pocakod van! Irigykedek én is a nyaralás miatt, a lényeg, hogy jót pihiztetek!

Nicike Az én pocikám is hasonló méreteket mutat, mint a tiéd. A dokim azért mindig szóvá teszi, ha a havi hízásom 2kiló felé mutat, és nem 1 kiló. Merthogy átlagban havi 1 a "normális". Na én az első 4 hónapban inkább fogytam, mint híztam, úgy látszik most próbálom behozni a lemaradást :lol: . Különösebben nem izgat egyébként a dolog, mert mindet pocira szedtem fel....

Forrázósok! Látom, ti is bénáztok, nem csak én. Mondjuk én nem a pocimat forráztam le, hanem a vízforraló fölött átnyúlva a gőz égette meg az alkaromat. A vicces, hogy szív alakú seb maradt a helyén. Kíváncsi vagyok, lesz-e Réka kezén hasonló formájú anyajegy (mert ezt szokták mondani)....

Vigyázzatok magatokra ti is, én núgy érzem a pocaméretemmel együtt nő a bénázásom is (minden téren), az emlékezőképességem viszont fordítottan arányos...

panna1

Mi szombaton esküvőn voltunk Gyulán, szerencsére ott volt a szállás, ahol a buli, így 2x felmentem 1-1 órát vízszintesbe tenni magam. Egy kevéskét táncoltam is,de csak óvatosan.

Hétfőn meg dolgoztam ezerrel. De már látom a végét a munkának :D :D :D . Ha minden igaz, legkésőbb jövő hét elejére sikerül mindent leadni, és akkor végre pihizhetek! Már nagyon várom, csak sikerül addig kitartani. Feltéve, hogy holnap a doki sem mond rossz híreket.

Holnap 10-kor megyek UH- ra a kórházba, este meg a dokimhoz. Szorítsatok, hogy nehogy rosszabbodást állapítson meg nálam méhszáj- ügyben!! :?

Yuyu! NAgyon csinik a rucik! Nekem is be kell szerezni vmi kis nyári ruhát, meg egy fehér lenes kismamgatyót + egy halásznacit. Azt hiszem ezekkel kihúzom a terhesség végéig.

Babaágyat még mindig nem sikerült vennünk, de már legalább nézegetjük. Ha jövő héten munkaügyben leteszem a lantot, elindulok a beszerző körútra is. Már nagyon várom!

A még dolgozóknak kitartást, és azért pihizzetek is!

panna1

Szia Panna! Örülök hogy jól vagy! Hamar elmegy az a pár nap, utána meg tök jó lesz.... Majd írd meg mi volt a dokinál!

Jó éjt!

yuyu79

Nem tudom, nálatok mi a helyzet bent a pocakban, de a mi kis pocaklakónk olyan ficánkolásokat rendez odabent, hogy elképesztő. Csak úgy hullámzik a hasam., Máskor meg szépen sorban összerugdossa a belső szerveimet.
Kíváncsi vagyok, a holnap UH-n milyen pózban látjuk majd. Már lassan figyelhetünk a "befordulás"-ra is. Én most még úgy érzem, össze-vissza fekszik. Mikor keresztbe, mikor hosszában... :lol:

panna1

Sziasztok!

Bende! Nekem ma sikerült aloe first-t kapnom. Remélem nyom nélkül gyógyulok majd.

Lei! Az élet meglepő dolgokat tud produkálni. Azért jó, hogy a bratyódnak végül nem származott komoly hátránya az ügyből.

Ma beszéltem a dokimmal is, szerinte sem lesz a babának baja ebből.

Én tegnap, meg ma úgy elfáradtam. Persze azért is, mert mindent egyszerre akarok elvégezni. Szerintem be kell iktatnom napi fél-egy óra pihenőt, mert estére teljesen leengedtem. Nem is tudom hogy bírják akik dolgoznak még. Együtt érzek velük!

Ja, és én is nagyon irigy vagyok az utazókra. Yuyu érezzétek jól majd magatokat! Jók a rucik, meg a többiek pocakfotói is. Az enyém a múlt héten 105 cm volt. Szerintem is jó a babakocsi színe egy fiúnak. A miénk elég fiús színű, de két lányt fog kiszolgálni.

Jó éjt! Andi

KépKép
jazmin2005

Julcsi!

nekem anno az elsö terhességnél bö 2 számot nöttek a melleim és utána se mentek össze...

Mecsi!

Tök jó a babakocsi, csak a jelek szerint neked nem tetszik annyira a szín, mert a babának aztán édes mindegy. Az én kisfiam pl. narancssárga kocsiban utazik. Van még 10 hete, aztán jön a friss váltás, ki kell költöznie és mehet gyalog. Eddig minden gyerekemnek ment szük két évesen az a napi pár km gyaloglás, ami napirenden van, csak idöt kell rá szánni az elején. Ha meg nagy gáz van, beül a baba lábaközé, vagy fel a tetöre, de van buggy board-unk is vészhelyzetre, csak nem szeretem, mert lusta gyereket nevel és folyton útban van.

Niki!

Megcsináljuk 100 alatt, még éppen hogy, de megcsináljuk! :)
Éljen a fagyi!!!!

Mentem aludni, már könnyeznek a szemeim a fáradtságtól!

Jó éjt, a gyengélkedöknek gyors gyógyulást!

barbi
Vendég

Zsófi! Még akartam írni, ha bármi kérdésed van Miklóssal kapcsolatban ha tudok válaszolok.

KépKép
jazmin2005

jó reggelt.

Pöttöm: Én is sokat pihenek, és 6 mg-t szedek. Tegnap volt az első nap 1 hét után h nem fájt a hasam. Annyira örültem. Remélem nem is fog vissza térni, neked szokott még?

Panna: Én eddig 4 kilót hiztam,de úgy hogy kb 5 és félnél jártam de a kórházban meg a diétától másfél lement.hétfőn megyek védőnőhöz,kiváncsi leszek a komment-re :D

nicike

Én már 17 kilónál tartok,katasztrófa! :cry: Annyira nehezen mozgok és fulladok....Egyszerűen képtelen vagyok lassítani a hízásomon,teljesen mindegy,hogy eszek vagy nem.Éjszaka begörcsölnek a forgóim meg a fenékizmaim a folyamatos oldalt fekvéstől,ugyanis hanyatt már egyáltalán nem tudok feküdni,mert rögtön elkezdek fulákolni. :roll: Ilyenkor felkelek és megyek pár kört a lakásban...Edzek az éjszakai szoptatásra! :?
A hétvégén végre berendezzük a gyerekek szobáját!!!!! :lol: :lol: :lol: Majd teszek fel képeket... :wink:

Julcsi!
ha majd csuklasz a tengerparton,akkor gondolj rám.... :wink:

Mecsi!
Semmi baja a babakocsi szinének és legalább nem jön szembe egy se,ami hasonló lenne! :lol:

Makadu!
Vannak akik párosan jönnek az előkészítőre és vannak,akik egyedül,de gáznak semmiképpen sem gáz,ha elmegy veled. :wink:

binyek

Sziasztok!

Beleki, ha megtennéd, hogy rákérdezel, nagyon megköszönném! Nálam olyan netto 30-35e ft-ról lenne szó, ezért próbálok mindent elkövetni, hogy az ideit vegyék figyelembe.

Mecsi, szerintem sem gáz ez a szín, lényeg hogy a kocsi jó legyen!! És az sem utolsó szempont, hogy féláron van. Ne hagyjátok ki, ha tényleg jó és tetszik is.

Julcsi, nagyon csinosak ezek a ruhák, én még sehol nem találtam, pedig ilyeneket vadászok. :) Remélem nagyon kellemesen fog telni a nyaralás. Képet mindenképp tegyél majd fel, legalább képzeletben nyaraljunk egy picit. :D

Apróka, gondolod, hogy ilyet csinálnának, hogyha kéred, hogy az utolsó 180 napot számolják, akkor még jobban utána néznek és azért sem ítélik meg a több támogatást?? Bár nekik nem érdekük, hogy nekem töb pénzem legyen. :) Na majd meglátjuk, még utána járok.

Panna, nálunk is megy a buli odabent!! :) Hihetetlen miket művel a pici gyermek, én sosem bírom ki nevetés nélkül, persze mikor rázkódik a hasam, akkor abbahagyja picit, biztos figyel, aztán kezdi újra. :D Tegnap majd fél órán keresztül szórakoztatott folyamatosan, édes volt!! :) Vicces látvány volt és egyben csodás érzés!! :)

Kicsit hosszú lett, elnézést. :)

k.a.t.i.c.a

Boniko!

Ok, tényleg nem mindegy a Gyed sem, persze sokaknak nem jön ki a maximális összeg, bár akinek kijön, az sem fog belőle palotát építeni. :?
Nálam azért jó, hogy lehet játszani, mert a 2008-as fizut figyelembe véve nincs gond a gyeddel.
Viszont a tgyástól tényleg nagyon tartok.

Hú, lányok, egyre nehezebb felkelni reggel. Csak ülök a konyhában és próbálom magam meggyőzni, hogy felébredjek és elkezdjem a napot. Amúgy sem aludnék sokkal tovább de az a másfél óra plusz nagyon kellene. Hétvégén 2 alkalommal is 11 órát szunyáltunk végig egyhuzamban, pedig előtte egy hétigmotthon voltam, tehát a kimerültségre sem fogható. Mi lesz így a szopizással?

Azt én is hallottam már, hogy kis anyajegy vagy pigmentfolt formájában kijöhet a picurin az anyuka égési, vagy egyéb sérülése. Aztán ki tudja mi igaz ebből. Remélem sok a kivétel, mert különben az én kis inci-fincim dalmata lesz, annyi kék-lila folt van rajtam. Az egyensúlyérzékem borzalmas, néha úgy közlekedem mint egy részeg.

Zsófi, sztem ott kell mérni, ahol a legszélesebb, köldök alatt picivel. Legalábbis a védőnő nekem ott mérte.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Katica, én direkt rákérdeztem az OEP-es tanácsadónál, amikor kedvezőtlen dolgokat mondott, tehát, hogy mindenképp a 2007-et nézik, ha akkor megvan a 180 nap. + azt is mondta, hogy csak akkor számít a 180 nap, ha több munkahelyed volt és azok között nem volt több kihagyás, mint 30 nap. Tehát ha volt, akkor a legrégebbi munkahely nem számít és így tovább......
Szóval kérdeztem, hogy lehet-e kérelmezni az ezévi fizu figyelembevételét (nekem netto 80 körüli a különbség :? ) és kerek szemekkel nézett rám a nő, hogy hogy képzelem, ez nem kívánságműsor.......
:cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apróka, köszönöm az infót, ez tényleg nem jó hír. :( Na majd lesz valahogy. Végülis így sem panaszkodhatok, de jobban örültem volna, ha havi 35e-rel többet kaptam volna fél évig, abból sok pelenkát lehetett volna venni. :)

k.a.t.i.c.a

Jó reggelt!

Nem tudom, hogy ezek a számítások hogy vannak, de azért gonosz dolog, hogy pont azokat húzzák le, akiknek annyi mindent kell venni a Babócájuknak... Nem?

Mecsi, szerintem sincs semmi baj a kocsi színével! Klassz járgány!

Mi még mindig nem vettük meg, ugyanúgy, ahogy kb. semmilyen bútort sem. Kiságyat kapunk, de azon kívül szeretnénk pelenkázót, meg szekrényt is. Csak most a költözés miatt amúgy is sok a szerelnivaló, és egyelőre Beni szobája a raktár szoba :(

Köszi Jázmin, próbálok lavírozni a volánbusz menetrendjének rejtelmei között... Hát nem egyszerű, mivel autónk még nincs! :( Szóval most azt néztem, hogy innen az autóbuszfordulótól nem lehet egy járattel eljutni a vízművekhez, ahol át kellene iratnom a vízórát, de azt hiszem, hogy meg van a megoldás! :) Bár most úgyis a vízszerelőket várom, mert valamit elcsesztek a konyhában, úgyhogy lehet, hogy erre ma sem lesz időm! Lassacskán csak belejövünk, lesz időm próbálkozni!

A mázlista nyaralóknak jó utat! Nem tudjátok, hogy Columbine Ági merre van? Régen nem láttam már itt őt sem... :S

sophie27

Jó reggelt mindenkinek!

Köszönöm a pozitiv véleményezést babakocsi ügyben, ma délután el is megyünk megnézni és ha oké minden el is hozzuk.
Nekem is nagyon tetszik ez a kocsi és ilyen márkájut kaptunk is volna az ismerőstől, csak hát mégse csak kaptuk volna. Igy hát elgondolkoztatott hogy ha már pénzt kell kiadnom akkor inkább kifizetek 50et egy uj kocsira mint valamennyit egy már elég használtra ami jó állapotu csak.

Mocorgás nálunk is folytonos! néha mintha ki akarna mászni a hasamból Áronkám. Persze már úgy megyek mint egy pingvin de hát ha nem megy máshogy.
Ma megyek én is védőnénihez, és képzeljétek megtört a jég, végre nem lett urrá rajtam közlekedésnél meg hogy elmegyek itthonról a pánikom. Kicsit hosszú időmbe telt de ezt is letudtam bogyik gyogyik nélkül.

Yuyu nagyon csini vagy! tök jók a rucik! Kvánok nektek nagyon jó időt és kellemes időtöltést és persze mindenkinek aki mostanában megy még pihenni.
Ma jön faterom festeni az még két nap és hétvégén végre pakolunk vissza a szobába :D :D VÉGRE!

Jázmin az aloe-s termékek csodákra képesek nekem bejöttek, vitamint is azt szedek.
Binyek kitartás!neked már nagyon nem lehet könyű a két picivel a pocakban.

Munkahelyi búcsubulit szerintem csak az tartson ahol összetartó kis csapat dolgozik együtt. Bár az se jön össze mindig. ahol én dolgoztam mindig felköszöntöttünk mindenkit aki elment elbúcsúztattuk én meg mindig el lettem felejtve , ahogy azóta se kérdezik meg élek e vagy se. :(

Ja igen! www.astikids.com !!! asti babaáruház nagyon jó áraik vannak pl. ágynemügarnitúra mi a 4részes baldahinosat 9990ért vettük. ilyen mintájut:
Kép
és májusban akicó van babaruhákra pamut rugi 800ft, pamut takaró 800,- body 500,- stb...ez a nagy bolt melletti kis boltban van. érdemes elnézni. soroksári út 110.
HHúúúúúúúúúú bocsi lányok sokat irtam csak nem tudom mikor jövök legközelebb.

szép napot mindenkinek!!! Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Zsófi!

A költözés mindig nagyon gány, de a végcél szuper. Amúgy milyen nagy a lakás?
Ne aggódj, a bútorok még sztem ráérnek, még mi is csak most kezdünk tervezgetni pelenkázót, ha sikerül jó áron megcsináltatni.
A közlekedés tényleg elég pocsék, főleg ha az ember csepel felé akar menni.
Ha nincs kocsi, a későbbiekre érdemes beszerezni legalább bringát. Azzal már el lehet jutni elég sok helyre.

Tényleg szemétség, hogy pont minket húznak le, de hát pl. a vizitdíj sem a milliárdos középkorúakat érintette legjobban.....

Igen, páran nagyon elbújócskáztak.Pl. Lanyané, mi lehet az ikrekkel???

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

még valami :oops: :oops: :D :D :D !
Budapestiek! A keletinél a turiba amit irtam megint árufeltöltés volt természetesen megint bevásároltam, izelitő: Kép
ez volt össz 2700,-

ez pedig 1300,- Kép

Jó turizást ha valaki elmegy!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Lanyanét az ikres topikban láttam, Andaka meg az uzsokis topikba ment át mert ott szül.
Van még időnk berendezni a babaszobákat! csak mindent szépen lassan.
Majd a 4D-s fotókat ne felejtsétek felrakni!
Erről hallott valaki valamit www.babamozi.hu ? elég szép képek vannak fent vajo tényleg ilyen készül??

húúú megyek mert elkések :D :D :D a védőnénitől!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

mecsi: A színével szerintem sincs baj, inkább azt nézd meg a babakocsin, hogy nem nehéz-e nagyon, ha minden rajta van, tehát ha a hordozó is rá van kapcsolva. Mert én boltban nézegettem ezt a típust és a végén azért nem emellett döntöttem, mert nekem túl nehéz volt így mindennel együt, ha emelgetni kellene.

yuyu: ja, így már értem, hát mondjuk a pasik tényleg nem tudnak úgy lelkesedni az ilyen dolgokért :) Szépek a ruhák, biztos jó lesz bennük Cipruson mászkálni :lol:

én is megyek jövő héten körmöshöz és fodrászhoz, valahogy úgy érzem, hogy most ezekre van szükségem. Ma reggel olyan sírhatnékom támadt. nem tudom mitől és végül nem is sírtam, de egyszerűen végighullámzott rajtam egy ilyen hangulat. Meg én is úgy vagyok már mint Apró, hogy nagyon nehezen indulok el reggel a melóba. Ma is legszívesebben otthon maradtam volna. Este meg már iszonyat álmos vagyok tök korán. Párom kérdezte is, hogy hogy fogom így bírni a szopizásokat.....hát nem tudom.

Babaholmik: még mi sem vettünk meg semmit, az ágyat már nézegetjük, a szekrényt is meg kéne venni az IKEÁ-ban, meg a babkocsit megrendelni, de még nem csináltunk ezekből semmit. Valahogy még az van bennem, hogy van időm, meg majd akkor, ha már itthon leszek és nem fogok dolgozni. De hát az meg még két hónap.....lehet, hogy nem fogom bírni addig. :cry:
lei

Mecsi, ezek nagyon jó minőségű babaruhák!! Szépek. Hol is van ez a bolt pontosan?? :lol:

k.a.t.i.c.a

Budapest rákóczi út és berzsenyi utca sarkán pont a fekete 7 es busz megállójában. Háda kft angol használt turi. baromi nagy bolt, bár csak 6 nagy láda van tele full bébicuccal de pont elég hogy ottragadj egy órát minimum. :lol: :lol:
Nekem az a rossz hogy csak egy metro megállóra van tőlem , nagy a kisértés. :lol: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok! Már rég nem írtam, nálunk is elég húzós napok voltak, de szerencsére nem a pocaklakóval, vele minden rendben, csak az élet zajlik. Nem is próbálok reagálni arra a sok hozzászólásra, ami volt az elmúlt hetekben, csak néhány friss dologra, ami eszembe jut.

Érdekes, mennyire "népszerű" az égés mostanában. Én is megégettem az alkaromat a sűtővel. Különben nem is ez volt a nagyobbik baj, hanem az, hogy elfertőződött és elég csúnya nyoma maradt :( Hát én is megkaptam, hogy majd meg lesz jelölve a kölök ugyanott, majd meglátjuk :)

"szerencsére" nekem se kell a pénzügyi dolgokon filóznom, mert gyesen vagyok, majd kapok annyit, amennyit, változtatni úgysem tudok rajta.

Múlt héten én is a betegek táborát erősítettem, néhány napig fel se bírtam kelni, enni se tudtam, fogytam 2 kilót, úgyhogy én így csak 4 kg hízásnál tartok, bár úgysem érdekli sem a dokimat, védőnőnk meg most nincs is. Sőt mostanában nem is nagyon kell mennem sehová, nálam nem hogy gyakrabban lennének a vizsgálatok, hanem most ritkábban. De nem bánom, szerencsére úgysincs semmi gond. Még vércukor terhelésen sem voltam :lol: remélem ott is minden rendben lesz, majd jövő héten talán arra is sor kerül.

Összeszedem magam és kiviszem végre Zétit levegőzni ebben a gyönyörű nyári időben, meg vásárolni is kell, pl. szandált a gyereknek, meg napkalapot. Tegnap kisgatyókat vettünk együtt, próbálkozom a szobatisztaságra neveléssel, egyelőre nem sok eredménnyel, de nem baj, ráérünk. Viszont miután megvettük együtt a zöld bugyit :lol: mert olyat kellett, azóta itthon kisgatya van rajta és hát mikor hová sikerül végezni a dolgát. Megvan a szórakozásom a következő hetekre.

Szép napot mindenkinek!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?