A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Másik topicban találtam Mamackáról:

Isten kegyelméből, nagy boldogságunkra! Megszületett Lipovszky Andor! 2008. 05. 03. 01h 18. 3410g 57centi

Óriási gratula :lol: Jó egészséget mamának és babának is :D
Vendég

Mamacka!

NAGY SZERETETTEL GRATULÁLOK NEKTEK ÉS SOK-SOK BOLDOGSÁGOT, ÖRÖMÖT A KIS ANDORHOZ!!!
VÁRUNK IDE MIELŐBB!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

...elég gyors vagyok?

Andor ma hajnalban megérkezett!

A szülésem olyan volt mint egy álom! Szinte el sem hittem.
Andor vízben született, gyönyörűszép élmény volt az egész vajúdás. Minden álmom teljesült...

Andor teljesen máshogy néz ki mint Áron. Egy cseppet sem hasonlítanak mintha nem is testvérek lennének!
Áronom tök kopasz volt, Andornak nagy haja van... hát nálunk bejött a népi jóslás a gyomorégéssel kapcsolatban.

Részletesen majd később addig is képek!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Gratulálunk! Jó egészséget és sok tejcsit Nektek!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

és milyen gyönyörűek vagytok! :D Tényleg nagy haja van :shock: :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Köszönjük! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Gratulálok!!! Gyönyörű fiúcska!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

MAMACKA,

SZÍVBŐL GRATULÁLOK NEKED! NAGYON ÖRÜLÖK NEKI, HOGY VALÓRA VÁLT AZ ÁLMOD.
NAGYON SZÉPEK VAGYTOK. GYERE MINÉL ELŐBB! ADDIG PEDIG SOK TEJECSKÉT ÉS BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Mamacka!
Tündéri a kisfiad, és tényleg micsoda kis hajasbaba! Mégegyszer gratulálok és nagyon örülök, hogy minden úgy ment, ahogy szeretted volna! :-)

Mostanában keveset fogok jönni, mert ezerrel a fősulira dolgozom. Rengeteg beadandóm van, meg a vizsgáim is megkezdődnek 24-én, úgyhogy most minden szabadidőmet a tanulással kell töltenem. :?
Még nem tudom, hogy fogom kivitelezni a dolgot, de majd csak megoldjuk valahogy. Olyan közelre tették a vizsgákat, azt hittem majd lesz több időm készülni, de úgy látszik a tanárok mielőbb nyári szünetet szeretnének maguknak... :shock: :D

Azért közben majd jelentkezem, de csak 1-2 mondat erejéig.

Egyébként nálunk most az a helyzet, hogy tegnap csak egy kaki volt, ma meg még egy sem. Kezdek aggódni, hogy ő is olyan lesz, mint Viki volt, aki olyan 3 hónapos korától 8-9 hónapos koráig csak 5-6 naponta kakilt. :shock: :)
De azért még bízom benne, hogy ez csak most van így, talán holnapra helyreáll a rend. Úgy látom kínlódik tőle, hogy nincs kaki. Csak telepisili a pelust, meg nagyokat durrogat, de ennyi.

Most megyek, majd valamikor benézek!

További szép vasárnapot mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Ezen a héten Születés Hete program országszerte!
Debrecenben ha vannak itt debreceniek:
Csütörtökön 11 órától baba-mama jóga bemutató, beszélgetések a kismama jógáról
Bemutató és előadás lesz május 9-én és 10 én a Turmalin Életmódközpontban (Csapó u. 19) a textilpelenkázás előnyeiről, gyermekorvos válaszol a kérdésekre!
Szeretettel várunk mindenkit!!!
Részletes program: www.turmalin.hu

Marica & Levi :)
www.babamosoly.hu
marica75

Köszönjük a köszöntéseket!
Majd írok szüléstörténetet is!

Minden édasányát Isten éltessen így utólag is!

Anyáknapi képek!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Mamacka!
Gratulálok a kis jövevényhez, jó egészséget kívánok neki és sok Boldogságot hozzá! Nagyon jók a képek, aranyosak együtt a lurkók.

Mi vidéken voltunk anyukámnál 2 hétig (a jó levegőn), ezalatt megszenvedtünk a tejcsivel, mert majdnem elment: a kedves doktornénink aki azt tanácsolta, h. túl sokat hízik a fiam így csak 7 percig legyen cicin és 4-5 óránként etessem. A gyerkőc 3 napig üvöltött mire rájöttünk, h. azért mert éhes: az azelőtti 150 ml tejcsi után a 2 ciciből csak 50-et tudtam kipréselni, de szerencsére rengeteg szopival és hajnali fejésekkel sikerült visszahozni.
A hasfájásunk még mindig megvan, bár mostmár nem minden nap. A legújabb most az, h. 1.5-2 órás fennlét után elfárad, nyűgös lesz és így el kell altatni. Nálatok hogy van ez?

Dobok fel pár képet:

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Rohanok, mert felkelt,

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Mamacka,

örülök, hogy hazaértetek. Nagyon édi a kis manód.

Katuci,

pedig ez a ritka kaki természetes dolog. Az én manóm is szenved tőle de nem sír. Ez a bélrendszerük kialakulásának a jele. Meg annak, hogy jó a tejed. Máté is egy nap egyszer vagy volt, hogy egyszersem kakilt. Meg írtad, hogy pukizik sokat. Az is nagyon jó, metr ha nem pukizna akkor bíztosan fájna a pocija.
Jó tanulást kívánok. Most éjjel azt álmodtam, hogy vizsgáztam, de nem tudtam semmit. Nagyon rossz volt.

Vera,

ez a két óra fent lét és elfáradés természetes. Máté is ilyen. Hallom amikor sír vagy csak picsog, hogy már fáradt. Annyi input van, hogy nem csoda ha elfáradnak a játékban. :-)
Később majd jobban fogja bírni.
Bár Máté ha elfárad van, hogy csak fél órát alszik. Neked is? Bár ma jó lenne beszélni. Majd megdumcsizzuk.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Mamacka:GRATULÁLOK!!!!SOK BOLDOGSÁGOT!!!ÉDESEK VAGYTOK A KÉPEKEN!!!

Katuci:Drukkolok a vizsgáidhoz!!Nem lehet könnyű két gyerek mellett!!!!

Panda:Merre jársz??Voltatok már a 3 hós oltáson?És hogy viselte a kicsi lány??Mi holnap megyünk....

Vera:Jók a képek, arik vagytok!!!

Vikci:Mi van veled, hogy vagytok???

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Kép

szemokzsu

Vera:Nektek még koszmós a baba feje?Ha nem, hogy tüntettétek el??Köszi a választ előre is...

szemokzsu

Zsu!

Igen még koszmos, de már nem annyira mint pár hete, akkor nagyon csúnya volt, szinte már gyulladt, pedig fésülgettem finom babakefével naponta többször.
Nálunk az jött be, h. szinte egész nap olajos a pici feje, mert rájöttem, ha kiszárad akkor lesz koszmos.
Miután a babakefét felváltotta a körömkefe és naponta többször olajozom azóta szinte alig van. (Csak akkor jön ki egy kicsit ha kiszárad a fejbőre).
A nagyhajú babáknál van ez,ja mégvalami: vettünk Bebé sampont is de az nem igazán vált nálunk be (bár az illata kétségtelen nagyon finom :shock: ).

Aranyos a kispasid!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Sajna nem tudtam jönni vasárnap óta :( Vasárnap este az idegsebészeti ügyeleten kötöttem ki, mert nem bírtam felkelni az ágyrl sem, meg lehajolni sem, meg még zoknit húzni, és emelni, meg úgy egyáltalán semmit csinálni nem tudtam! :( Szóval elmentünk, kiderült, hogy Lumbagóm van, doki szerint ki kell feküdni (na köszi :( ) Gyógyszert a szopi miatt nem javasolt, így marad az "idő megoldja" felállás!

Olvasni sem tudtam még, de majd igyekszem pótolni.

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Viki!
Jobbulást, tudom mi az a lumbágó, nekem is volt gyerekkoromban, nagyon szar volt, tényleg a fekvés a legjobb rá. de közben meg ezt egy 2 évessel és egy 3 hónapossal nehéz lesz kivitelezni.
Azért remélem lesz segítséged és hamar felépülsz.

Nálunk meg szerintem megindult a fogzás előtti nyűgösség:
tegnap 3 órán keresztül üvöltött Márk, nem kellett a cici és ha hasra fordítva magamhoz öleltem mégjobban sírt (az a baj, h. csak így tud elaludni, így a végén már nyűgös is volt a fáradtságtól).
Folyik a nyála ezerrel, eszi az öklét, végül a lefejt tejcsit megitta, meg iszonyatosan rágta utána a cumisüveg cumiját.
Valaki próbálta már ezeket a fogzást segítő géleget?

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!
Tegnap hazajöhettünk... most épp alszik mindkettő... ki tudja meddig :) Áront másfél óra hosszat altattam... elhatároztam, hogy valami szigorúbb napirendet be kell vezetni a nyugalma érdekében.... vettem a kórházban egy nagyon jó könyvet! Egy dada írta, Szuperdada a címe, szerintem nagyon sok hasznos tanács van benne.

Képzeljétek az utolsó nap betettek mellém egy 15 éve kismamát... a nagymama 33!!!! tehát mi már bőven mind nagymama korúak vagyunk :) :) :) :) :) :) :)

Áronom is rákapott a cickókra... aminek amúgy nagyon érzem áldásos hatását, hogy végig szoptattam... semmi seb, fájdalom... sokkal jobban viselik a cickók a dolgot, engem csak az zavar, hogy nagyobbak lettek mint a fejem :) :) :) :) :)

Köszönjük a jókívánságokat!

Szüléstörténetem:

2008 május 2-án reggel bementem ctg-re ami semmi fájást nem mutatott, közben símogattam a hasamat és mondtam a kis bentlakónak, hogy holnap meg kellene születnie mert kétnaponta nemtudunk majd bejönni és különben is már nagyon szeretném látni.Utána megvizsgált a szülésznő és közölte, hogy ez bizony 4 centi ha burkot repesztene pikk-pakk meglenne. Nem akartam a burokrepesztést és még el akartam menni az Ikeába is... de azzal, hogy megvizsgált elkezdtem már érezni a hasamat és a nyákdugó is folyamatosan távozott... elmentünk ikeázni, de mondta a szülésznő ha bármi van görcsölök, fájok elmegy a víz uzsgyi vissza mert második gyereknél innen már nagyon gyors lehet. Lejártuk a lábunkat jól bekajáltunk nehogy éhenhaljunk szülés alatt :lol: :lol: :lol: , elmentünk az Árkádba is... férjem egyre idegesebb lett, vettünk muskotályzsályát, málnalevélteát, majd hazamentünk vártunk és figyeltünk... lefőztem jó adag teát iszogattam, pakoltam még a szülőszobára is. Este észrevettem valami enyhe furcsa nyomást a hasamba amit elkezdtem mérni és kiderült, hogy 5 percenként érzem. Közben hasmenésem is volt. Férjem is elkezdett türelmetlenkedni, sógornőm hívogatni, hogy menjünk már be de én tök nyugodt voltam... azért rászántam magam, gondolván ha ott várok nagyobb esélyem lesz az alternatív szobára is. Lezuhanyoztam majd elkezdtünk készülődni. Felhívtuk Annát, hogy akkor mennénk... szegény akkor ért haza és próbálta valahogy a migrénes fejfájását csillapítani... mondta mérjem még egy kicsit ha változatlan menjünk be... változatlan volt így bementünk (közben sógornőm tesója is hívott, hogy ne vicceljek siessek már, meg nehogy beüljek ám a kádba :) :) :) stb stb... mindenki pánikolt rajtam kívül...)
Elindultunk... vagyis csak szerettünk volna... Ádám izgalmában nem vette észre, hogy egy fa kicsit közel van a kocsihoz így sikerült az autó komplett elejét letépni... illetve csak félig a másik felét férjem próbálta lecincálni, hogy valahogy elindulhassunk jól el is vágta a kezét... bedobtuk hátra és elvergődtünk a kórházig... ctg-re tettek, 11 óra körül Anna megint megvizsgált majd burkot repesztett (tartottam tőle de nem volt semmi különös és legalább beindultak a fájások). Legnagyobb örömömre szabad volt az alternatív szoba. befészkeltem magam a vágyva vágyott kádba. Fájásoknál zuhanyoztam a hasamat, sokkal kevésbé fájt így, erős menstruációs görcseim is fájtak ennyire. Nagyon gyorsan telt az idő sokat nevettünk Ádámmal, égtek a mécsesek.... háromnegyed egy körül beért a dokim, megvizsgált, addigra 8 centi voltam, de a méhszájam felemásan alakult... a fele már elsimult a másik fele még tartotta magát. Kérdeztem a dokit, hogy még mennyi lehet hátra, azt mondta jó esetben egy óra múlva meglesz, ekkor már hajnali egy volt. Anna javaslatára négykézláb próbálkoztam pár fájással, hogy így a fejecske a másik oldalt nyomva segít a méhszáj elsimulatlan felének is a munkában. a Dokim elindult egy emelettel lejjebb... hirtelen a fájások nagyon besűrűsödtek szinte összefüggő fájásaim lettek majd elkezdtem érezni a székelési ingert, de nem tudtam eldönteni, hogy ez már valóban tolófájás vagy a wc-t kellene meglátogatni :) Szóltunk Annának megvizsgált és mondta, hogy próbáljak nyomni... Andor fejecskéje fel is bukkant a kijáratnál! Jót mosolyogtunk, hogy milyen hajasbaba, ezek szerint nálunk bejöttek a népi babonák miszerint hajasbaba gyomorégést okoz. Áronom tök kopasz volt és nem volt ilyen panaszom. Gyorsan szaladtak a doki után, hogy jöjjön mert kinn a baba feje... mikor vissza ért csak pislogott, hogy ez komoly? :) :) :) :) Ezután az volt a nehéz, hogy nem szabadott nyomnom a gátvédelem miatt, a fájások maguktól nyomták ki a kis fejét, egyet még nyomtam és kicsusszant a kis teste is egy óra 19 perc volt ekkor... (jól sejtettem, a zsinór a nyakára volt tekeredve) fantasztikus érzés volt, a hasamra tették, nem sírt csak nézelődött, pár perc után elkezdett nyöszörögni mert fázott akkor meleg vizet zuhanyoztunk rá ettől megnyugodott. Egy idő után Ádám elvágta a köldökzsinórt, én megszültem a lepényt, lezuhanyoztam, majd kikászálódtam egy vizsgálatra. Minden rendben sehol sem repedtem csak egy kis horzsolásom volt. Sokkal könnyebb volt a mozgás is így, pedig legutóbb is csak belső varrataim voltak. Andort lefürdették, megmérték. 3410 gramm és 57 centi volt. Lefeküdtünk az ágyra férjestül szopizni, összebújni, puszilgatni, szeretgetni egymást így töltöttünk vagy másfél békés órát. Kedves kicsi férjem rengeteg szeretettel halmozott el minket. Ezután elvitték engem meg letoltak az osztályra. Nem volt vészes az a pár nap, jó szobatársakat kaptam, csendes babákkal. Csak az utolsó nap tettek be mellém egy 15 éves kismamát 33 éves nagymamával! :) :) :) Kicsit besárgultunk, de azért hazaengedtek minket időben.

Gyönyörűszép élmény volt ez a szülésem is, pedig már az előzővel is nagyon megvoltam elégedve. Két óra kell is, hogy az ember fel tudjon készülni. Hálás vagyok a jó Istennek, hogy megadta ezt az élményt, hogy ilyen drága gyermekeket adott ilyen társat... annyit imádkoztunk, hogy minden rendben legyen, mégis állandóan csak aggódtam meg hitetlenkedtem... olyan egy hitetlen majom vagyok... :( és hálás vagyok az én drága férjemnek, hogy mellettem volt és szeret.

Andor teljesen más baba mint Áron hosszú újjai vannak, hosszú haja, duda orra... elsőre egyáltalán nem hasonlítottak, most már azért látok hasonlóságot. Áron nagyon szereti állandóan puszilgatja szeretgeti.

Lipovszky család
Marcsi, Ádám, Áron, Andor

2008 május 7

Kép
Kép
Kép
mamacka

Uhhh Viki jobbulást! :(

Gyönyörűek a babák és hihetetlen gyorsan fejlődnek! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

sziasztok!

Mamacka,

negyon szép a szüléstörténeted. Még ilyenkor nem alakulnak ki a babák. majd egy hónaposan már tisztábak lesznek a vonásai. Majd akkor jobban szemügyre tudod venni a hasonlóságokat. Már Máté sem hasonlít a születési önmagára. na jó azért van amiben igen de már annyira másmilyen lett. :-) sokkal szebb.
Örülök neki, hogy sikerült az alternatívban szülnöd. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a nagyobbik kisfiad is gátvédelemmel született?
örülök, hogy van tejcid.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok,

Mamacka,
Gratulálok, gyönyörű Andor : )) nagyon örülök hogy minden úgy alakult ahogy képzelted

Mostanság nem igen kerülök net-közelbe, inkább kimenekültünk a nyüzsgő városból a nyugodt vidéki életbe ( nagyihoz)

Nagyon aranyosak a babák, jó nézegetni őket

Andi

Kép apjalánya Kép anyuval : )

Kép
danidaniel

Köszönjük!

Vikci
Igen ő is, akkor belső varrataim voltak, ugyanis a hüvelyem repedt, de az gátmetszéssel is repedt volna. Most nincs semmi panaszom, két éve azért nehéz volt az elején az ülés az állás.

Vera
Durva, hogy majdnem elment a tejed! Szoptatott babát nem lehet elhízlalni!!!! Nincs olyan, hogy túl sokat hízik!!! Áronom is nagyon duci volt, most meg teljesen kis arányos, sőt inkább vékony fajta kölök! Annyi tudatlan védőnő és doktornő van! Nem árt fellül vizsgálni amiket tanácsolnak! Most nekünk is sajnos váltani kellett a költözés miatt. Ma találkoztunk elsőre a doktornénivel... hááát a régit sokkal jobban szerettem! Ez nagyon kedves, de valahogy nem merném rábízni a gyerekem... előbb utóbb kellene választani egy doktornénit a közelből. A védőnő jobb de az előzőnek ő sem ér a nyomába :( emiatt annyira sajnálom a költözést.

Kép
Kép
Kép
mamacka

MIndenkinek köszönöm a bíztatást és a jókívánságokat! :) megvagyok, de még nem az igazi, sajna a hajolás, felállás, emelés eléggé nehézkes, és a fürdetés, meg a játszószőnyegről felemelés, szóval hagyjuk :( de remélem már nincs sok vissza a gyógyulásig, mert már 1 hetem lejárt :wink:

És pár kép, hogy azért ne felejtsetek el, mert ritkán jövök :wink:

Megvan a kezem :D Kép
vigyori Peti
Kép Kép
fekve olvasok :wink:
Kép
ilyen nagylány vagyok már :)
Kép
v

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Nagyon ki vagyunk halva. De gondolom mindenki kiszabadult a szabadba.
Mostanában nem vagyok annyira jól. Képes vagyok túl pörögni és azután jön a rosszullét. Most is szédülök. A vérnyomim az jó. Vitamit szedek. Nem tudom mi lehet a probléma. Ma megpóbáltam lassítani de így is rosszul lettem.
Máté baba elkezdett fókában is a tárgyakért nyúlni. kinyomja magát és úgy nyúlkál a dolgokért. Meg újabb hangokat ad ki. Elkezdett hangosan felnevetni , felsikítani már nem csak mosolyog. Ezek történtek a héten.

Nagyon sok a szép baba már megint.
Viki a lányod egy kész fotó sztár! És jobbulást kívűnok neked! Reméljük, hogy ez is elmúlik egyszer.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Eszter, Zsófi, Martinka, Márk és Andor, egyszerűen gyönyörűek :)

Viki,
Hú lumbágó... sajnálom, és kitartást hozzá! Két gyerek mellett pihenni... lehetetlen :?

Vera,
Mi is fogzunk ezerrel, nyűgösség, rágás, nyálzás, homeost adok rá, és úgy látom, hogy hatásos.
Vendég

Vikci!
Nem szedsz antibogyót? Nálam az szokott ilyesmit okozni. :(

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Végre egy kicsit én is ideértem... bár úgy látom, hogy amúgy is a kihalás szintjén vagyunk mostanában errefelé :-) :-)

Viki!
Remélem már alakul a lumbágód, nem lehet egyszerű így a gyerekekkel foglalkozni. Még a szoptatás is macerás lehet, gondolom, még szerencse, hogy az fekve is működik.

Vikci!
Böskének igaza lehet, a fogamzásgátló elég jól meg tudja keverni a hormonokat, főleg szoptatás idején. Mintha te írtad volna a múltkor, hogy szedsz, igaz?
Én annak idején azért hagytam abba a bogyó szedést, mert az összes mellékhatást produkáltam - rosszullét, fejfájás, kontaktlencse viselési nehézség (kiesett a szememből), szabályos hisztirohamaim voltak, borzasztó volt. Ez akkor volt, mikor Viki már nem szopizott és a Continuin után elkezdtem szedni a rendes fogigátlót, amit akkor dobtak éppen piacra - hát nekem nem vált be. Onnantól kezdve semmit nem szedtem, mi a gumira esküszünk :-)

Mamacka!
Annyira édes a kisfiatok! Mégegyszer sokszor gratulálok hozzá és kívánom, hogy legyetek így négyen nagyon-nagyon boldogok!
És tényleg a fényképek alapján Áron egész más, mint Andor. :-)

Vera!
Ahogy Pandi is írta, én is a homeós bogyót javasolnám a fogzásra, Chamomilla C15 v. C30. Nekem annak idején Vikinél nagyon bevált, egész jól viselte a fogzást, és nem volt olyan hosszú a nyálas, ökölrágós időszak sem.
Egyszer valaki javasolta, hogy kenjem be az ínyét konyakkal, állítólag az is jó.... nem mertem megpróbálni... :oops: :D de ki tudja, lehet, hogy tényleg használ. :roll:

Danidaniel és Zsófiapu!
Örülök, hogy ti is megvagytok! Már régen írtatok, pedig szívesen olvasnám a jó kis nevettetős sztorijaitokat! :-) :-)

Eltoltuk a következő oltást 2 héttel, így majd csak június 3-án megyünk. Mivel minden vizsgám szerdán lesz, a védőbe meg keddi napon járunk, így inkább elcsúsztattam. Mégsem akarnék egy esetleg lázas babát cipelni magammal 100 km-t, plusz még váratni 1-2 órát, amíg végzek.

Most be kell fejeznem, Vikike itt sír az álmosságtól, de nem óhajt magától elaludni, mesélnem kell neki... :-)

További szép estét mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Nálunk most nem tudom mi van, mert eddig Máté baba aludt szépen 4-ig, 5-ig. Most meg fel kel fél 12-kor, fél 3 -kor, fél hatkor. És persze ha enni kínálom elfogadja. Lehet, hogy most megint változni fog a kaja adagja. Nem tudom, de ma is elég nyűgöske. De az is lehet, hogy a foga.
nem szedek fogamzásgátlót. Csak megkérdeztem, hogy ki szed és mi a véleménye róla, mert gondolkodtam, hogy elkezdjem-e szedni.
Azért köszönöm a hozzászólásokat.
Nekünk majd jövőhéten szerdán lesz oltásunk. És ráadásul apuci nem lesz itthon 3 napig és pont beleesik. Remélem nem lesz nagyon gáza a helyzet. :-)

Katuci,

egy nagy kalap... kívánok!+++

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Szerintem a foga lesz, most nálunk is ez megy, hogy többször ébred, de ha adok neki homeost este, akkor meg nem. Fogit nem szedek, vicces is lenne :lol:
Vendég

Pandi,

melyik homeósat adodo neki a caomillát? Nézegettem már de nem tudom eldönteni melyik az ideális. :-) előre is köszönöm.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Igen azt, mert a nővérem is azt használta/használja, és nekik segített. Úgy látszik nekünk is. Napokban volt olyan éjszaka, hogy hatszor felébredt sírva, éhes nem lehetett az tuti. Tegnap elfelejtettem homeost adni, és megint négyszer felébredt. Biztos, hogy a foga, más nem lehet...
Vendég

most megyünk nemsokára a patikába. Szerintem veszek neki. Vízben fel kell oldani és megitatni vele ugye? Csak, hogy biztos így kell- azért kérdem.
Előre is köszönöm.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Igen nagyon picike vízben(forralt). Nekünk van ilyen fecskendő féle izé(Nurofenhez volt, nővéremtől kaptam), felszívom a lötyit és benyomom a szájába. Szépen nyeli, mert édes :D
Vendég

Köszönöm szépen Pandi.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Nem tudtam jönni mert már 3 napja nagyon nyügik vagyunk:
a legtöbb amit napközben aludt az utóbbi időben 30 perc volt, ill. délután 3-ra ájul be a fáradtságtól és akkor alszik 3 órát, de szerintem az kevés.
Eszi az öklét ezerrel, nyálzik és sír, mert nyügi..
Most is felkelt (megint 30 percet aludt), megyek, majd még jövök ha elaludt.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Halihó!

Most van egy kis időm végre írni! :-)

Kint vagyun az udvaron, Liliána szunyál a babakocsiban. Vettem rá szúnyoghálót, hogy ne lepjék szegényt a bogarak, de így is vadászrepülő méretű dongókat kell hajkurásznom, mert rászállnak a hálóra és ott nézegetnek... :-) :-)

Egy fél órája felébredt és úgy tépte a szúnyoghálót, teljes gőzzel, azt hittem elszakad. Bemérgesedett, hogy rátettem a kocsijára, mert nem látott ki rendesen. Pedig nagyon vékony anyagból van, de mégis zavarja. :-)

Vera!
Sok mindentől lehet ez a nyűgösség. Fogzás, front, melege van, fáj a pocija, stb.stb. Nálunk most az van, hogy egyik éjjel 1-szer kel fel, másik éjjel 2-szer. Ma pl. egész hajnalban pukizott, legalább 4-szer ébredtem fel arra, hogy nagyokat rotyogat és nyög. De kaki nem jött, csak a szelek :D
Ma pedig fél 1-kor evett, egy óra múlva felébredt, és fél órán keresztül ismét durrogatott és úgy sírt minden pukkanásnál, aztán mikor befejezte, egyfolytában vigyorgott, megkönnyebbült szegénykém.
Csak azt tudnám, hogy mit ettem olyat, ami felfújhatta?
A múltkor akartam reagálni arra, hogy a doktornőtök majdnem rávezetett titeket a tápszerre, de aztán nem volt időm írni.
Hát elég szomorú, hogy azért cseszegetnek egy anyukát, hogy sokat hízik az anyatejes babája. Hol járt az illető egyetemre? Valószínű olyan helyen, ahol egy dundi kisbaba sincsen... :-)
Én is csatlakozom Mamackához, hogy anyatejes babát nem lehet elhízlalni!
Mi most tartunk pontosan 3 kg hízásnál, 3 hónap alatt, ami átlag 1 kg havonta. Nem mindig fog a baba sokat hízni, csak az első fél év a látványos, utána már van tartalék, kevesebbszer eszik, stb.
Azt meg, hogy hány percig eszik egy baba, egyáltalán nem szabadna befolyásolni. Kinek mi esik jól.
Felnőttek között is van olyan, aki 1 órán keresztül eszik egy fogást, de olyan is, aki 10 perc alatt kettőt. (gondolom csecsemőkorában is hasonlóan evett az illető...)
Szóval szerintem többet ne hallgass ilyen helytelen tanácsra, csak a saját ösztöneidre. Ha jó a babádnak a sok szopizás, nyugodt és jóllakott tőle, akkor nyugodtan etesd annyiszor és addig ahogy ő kívánja. Baja nem lesz tőle, az tuti!!! :-) :-)
Viki lányom is látványos hízó volt (mondjuk Lili már lekörözte), mégis egy kis vékonyka, csini kislány lett belőle, pedig most is rengeteget eszik.
/Esetleg a dr.nőt támogatja valamelyik tápszergyártó cég??!!/

Nálunk most már csak napi 1-szer van kaki, de előfordul, hogy 2-3 naponta jön csak. Úgy látszik, ez már így is marad.
Mondjuk Vikivel sokkal vészesebb volt a dolog, mert ő 6-7 naponta kakilt csak, akkor is csak hőmérővel, vagy kúppal tudtuk előcsalogatni belőle :lol: :D

Vikci!
Remélem a Chamomilla fog használni a kisfiadnak! Nekem Vikinél nagyon bevált.
Egyébként Boldog 3. Hónapot nektek!!!
Amúgy köszi a drukkokat, a vizsgákkal, meg a sulival már kezd tele lenni a hócipőm....:-(
Viki és munka mellett sem volt egyszerű, de most hogy Lilike is itt van, így már extra megterhelőnek érzem. De már csak egy évem van, nem akarom félúton abbahagyni.
Ez a félév húzós csak, mert most még Lili pici, sokat szopizik, nem tudom nagyon rábízni még senkire hosszú ideig. A következő vizsgaidőszakban már 10 hónapos lesz, akkor azért már könnyebb lesz talán.
Most sokszor úgy érzem, hogy semmire sincs időm, mindent rohanva csinálok, tanulni majd lopva fogok. Még az a szerencse, hogy Viki oviban van a vizsgaidőszak végéig, mert ha még ő is itthon lenne, akkor kész lennék totál. Így csak közepesen vagyok kész... :-) :-) :-)

Nem akarok most itt vallási topikot indítani :-) :-), de volt már valakinek keresztelője? Ha igen, hogy viselte a babuci?
Nekünk június 14-én lesz valószínűleg, remélem nem lesz nyűgösködés és "éppen akkor leszek éhes" állapot! :-)

Meri, Zsu, Szili, Bchris, többiek, merre vagytok????

Gyönyörű, napsütéses napot mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kata!

Andrisnak most vasárnap volt a keresztelője.
Kicsit nyafogott, de nem volt vészes. Szóval csak bátran...

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Ez a kép a keresztelőn készült:

Kép

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Katuci,
Még nem volt keresztelőnk, de szeretnénk. Kicsit még várunk vele.

Boeske,
Nagyon édes András pofija :D

Vera,
Kitartást! Lehet a foga lesz az...

Ma megfordultunk hasról hátra. Most már megy hasról hátra, meg hátról hasra is, szóval 3 szemmel kell rá figyelni :lol:

Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Tegnap megkapta Eszti a 3 hós oltást, és volt méricskélés is: 59 cm, és 5770 g, szóval dupláztunk! :D

Nyűglődés itt is van, főleg estefelé, de viselhető.

Minden baba gyönyörűséges!

Pandácska!

Gratula Dórának, a forduláshoz, nagyon nagyon ügyes kiscsajszi! És milyen szép is :) :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Katuci,

köszönjük. Pont ma gondoltam rátok én is, hogy gratulálni fogok ha jövök de te megelőztél. :-) Azért én is gartulálok nektek a 3 hónapos fordulóhoz. :-)
Csodállak is , hogy így bírod és még az elején dolgoztál is. Ügyi vagy.

Pandi,

álom szép a Dori baba. Képzeld mi úgy látjuk párommal, hogy a gépünkkel nem tudjuk úgy lefotózni Mátét mint amilyen valójában.
Vagyis más a képen , mint élőben. És élőben persze sokkal másabbnak látom. De nektek tökéletes képeitek vannak. Milyen gépetek van ha megkérdezhetem? Nakünk LumixTZ1-es van, 5 megapixeles.

Verácska,

szegénykém kitartást kívánok. És amit Katuci írt az így van. Fél éves korig hízás azután pedig nyúlás és súly megtart. Vagy lassú hízás. Ha gondolok majd küldök át neked képet, hogy Boti a kerifiam milyen hurkás volt, nem mentek rá a zoknik. :-). De most több, mint egy évesen ugyanannyi kiló, mint fél évesen. Vagyis bocsi azóta fél kilót hízott.

Boeske,

gratulálok a keresztelőhöz. Nagyon édi a kép.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Azért néhány kép:

Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Nem tudom, hogy ti milyennek látjátok a fotókon, meg élőben, de nagyon helyes kisfiú Máté, ha lehet ilyet egy fiúra mondani, hogy szép, akkor az. Bár nem szeretem fiúra ezt használni, inkább a lányokra. A fiúk meg helyesek :D Olympus x-760, 6 megapixel

Viki,
Köszönjük :D Mi ma kapjuk meg az oltást.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap úgy döntöttem elmegyünk dokihoz a manóval a nyűgösség, nem alvás, sok sírás miatt.
Erre pont indulás előtt aludt be 3 órát, így felkelt egy mosolygós, kacagós baba, akivel megjelentem a dokinéninél, aki közölte, h. ennek a gyereknek semmi baja.
Így meg is kaptuk a 3 hós oltást, amit most jobban viselt.
Viszont rájöttem a nemalvás okára: eddig mindig ringatva, ölben aludt el az én kismanóm.
Tegnap annyira üvöltött már az ölemben, h. mondom berakom a kiságyba hasra, legalább tornásszon egy kicsit.
Képzeljétek, 5 perc múlva egyedül elaludt.
Azóta így alszunk: berakom az ágyába, cumi be, van ugyan egy kis nyöszörgés 2-5 percig, de utána magától elalszik és nemcsak 30 perceket!!!! :lol:
Annyira örülök, mert a csuklóm már nem nagyon bírta a 7 kg-os lurkó cipelését órákon át amikor altatni kellett. :oops:

Panda!
Gyönyörű a hercegnőd! Gratula az átforduláshoz!

Feldobok én is egy képet a nagyfiúról!
Kép

Kata!
Teljesen egyetértünk doki ügyben, nem is hallgatok rá, így annyi ideig eszik, amíg neki jó és nem nézem az időt, h. most 3 óra telt el vagy 2. Ha kéri akkor adok neki enni!

Viki!
A te manód is szépen fejlődött 3 hó alatt!

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!
Itt vagyok ám, csak a napokban nem tudtam jönni. Barnus benyelt valami vírust, s nagyon megrémített. Csupa mosoly kisfiam nem mosolygott, 2 órán belül 3-szor hányt, utoljára sugárban. S mindez hétfő este, mikor nincs gyerekorvos! (szerencsére a mobilján elértük). :oops: :roll:
Ma pedig a 3 hós oltást kaptuk. Nagggyon jól viselte!Már bent nyugodt volt! Igaz, mióta hazajöttünk, szinte egyfolytában alszik, de ha ébren van, vígkedélyű.

Pár friss kép rólunk:
Kép Kép

és a kedvenc szórakozá: nyálfújás :P Kép

Keresztelő nekünk is valószínűleg júniusban lesz(még a templomban nem voltam).

A babák továbbra is gyönyörűek!

Vicki! Nem nézettél vérképet? Én elmentem a dokihoz ugyanezzel a tünetekkel.de nekem az rendben. Viszont a nyaki gerincem nagyon megterhelem (hatalmas melleim mellé :oops: Barnus is egyre nő szerencsére - bár ő kisebb súllyal indult). Viszont ne hagyd ennyiben, mi lesz, ha egyszer súlyosbodik a helyzet, s Mátéval a kezedben esel el? :roll:

Egyre jobban felháborodok! A dokik és védőnők a tápszert ajánlják az anyatej helyett? Hol élünk????

Katuci!
Köszi, hogy hiányoltál... A homeós bogyót a 4 hónapos oltásnál is lehet adni, ugye? Sajnos ma csak a dokinál jutott eszembe, d a másikra előre készülnék.
Köszi!

Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!

Pandi,

köszönöm a bókokat. Meg, hogy leírtad a gép számát.

Vera,

nagyon édi meg szép a kis hajas babád! Jó volt ma beszélni :-)

Szili,

ezek a buborékok. Negyon cuki a kis manód!
örülök, hogy végre megint jössz közénk. Már én is gondolkodtam rajta, hogy megnézetem. De a héten nem pörgök olyan gyorsan és nem vagyok rosszul. Mindent akkor csinálok most amikkor a manó alszik. Eddig meg akkor is ha fent volt és ugye vele is szeretnék foglalkozni meg haladni is jó volna. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Csajszik a reklám zenét hogyan tudnám kikapcsolni. Titeket nem idegesít?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Azt elfelejtettem írni, hogy most 5260 g és 60,5 cm (a születési 2700g, 49 cm). Azért mi is növünk ám!

Vicki! Elfelejtettem kérdezni, hogy folyadékot eleget iszol?

Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?