Sziasztok!
Eléggé le vagyok maradva az olvasással, úgyhogy lehet, hogy már kitárgyaltátok a témát, de leírom inkább, mielőtt elfelejtem:
Aranykavics, RTL-es szakértőről az a véleményem, hogy hogy hagyja sírni éjjel órákat a saját gyerekét, ha akarja, én biztos nem tenném. Legalábbis nem ilyen pici babáknál. Olyan 9 hónapos kor körül már talán van értelme kisebb ráhatással leszoktatni az éjszakai kelésről, de ilyen piciket??? Tapasztalatom szerint ha este jól teletömi a pociját a baba, akkor éjjel kb. ilyen kortól már tényleg csak egy (vagy több) rövid szopira kel fel. Szerintem ez gyerekfüggő, van olyan baba is, aki akár magától is visszaalszik, ha az anyuci egy kicsit megölelgeti, megnyugtatja, vagy simizi. Nálunk nem ez volt, sokáig csak szopival aludt vissza éjjel, aztán sokszori próbálkozásra ringatásra is visszaaludt, majd amikor abbahagyta a szopit (11 hónaposan úgy döntött, hogy többet nem kell cici), onnantól magától végigalussza az ájszakát. Előtte is aludt egyben 5-7 órát már 4 hónapos korától, én azt már átalvásnak vettem.
Nekem az esti megtömés jött be a hosszú alvások elérésére, másnak az, ha csak vizet ad neki éjjel, mások pedig esküsznek rá, hogy éjjel semmit, mert akkor nem a ciciért, hanem a vizecskéért fog ébredni. Próbálkozni kell, aztán majcsak bejön valami

. De pár hónapot én mindenképpen várok ezzel, egyelőre egyszer-kétszer kel fel éjjel, és rendes adagot szopizik.
Melinda, Lauránál ilyen orrán-száján kijött tejcsi csak akkor van, ha túl sokat eszik. Nekik még olyan közel, majdnem egyben van az orrüreg a szájüreggel, szóval nem csoda, ha ott is jön. A büfiből is szokott oda menni nekik pici, de azt kiprüszkölik, szinte nem is veszi észre az ember.
Évi, nálam is volt ilyen, egyértelműen az idegeskedés okozza, feküdj le, hallgass valami nyugtató zenét, ne gondolj a tejcsire 1-2 óráig, aztán próbálkozz megint a fejéssel. Mondogasd magadban, hogy semmi gond, holnapra visszajön a tejcsi, és ha elhiszed, akkor úgy is lesz!