Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bogi! Oké! Kép
És szorítok, hogy minden rendben legyen a cukroddal.

Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok Kismamik!
Szeretnék hozzátok csatlakozni ha megengeditek.Bár már nem sokat tudok veletek maradni mert ha minden igaz akkor 3 hét múlva be kell feküdnöm,mivel ikreket várok.Január 18-ára vagyok kiírva de szerintem meglesznek hamarabb valamivel.Egy lányunk és egy fiunk lesz aminek nagyon örülönk de az idáig vezető út nem volt egyszerű mert nagyon nehezen jöttek összeKépDe azt hiszem már a nehezén túl vagyunk és ez a lényeg.Sokat izgultam a terhesség alatt is minden kis dologért de azt hiszem ez értehtő is.Mostanában meg majd kezdek a szülés miatt izgulniKépCsászárral fogok egyébként szülni,ez már biztos.
mindenkinek kellemes babavárástKép)

Panda 30+2
Panda
 


Sziasztok!
Táblicsku csak holnap jön. Terhességi cukorbetegségem van, erős diéta, napi 3x vércukorszint mérés, a gép 14 ezer Ft (ami csak 3 hónapig kell). Szóval nagy érvágás. Kölcsönözni nem tudtak gépet, mert mind ki van adva (szerintem privát családtagoknak Kép ). De a doki bíztat (aki egyébként egy tündér ember), hogy nem lesz semmi baj, ha betartok mindent.
Úgyhogy aggodalomra semmi ok Kép
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 

 
 

Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szia Panda!
Gratula az ikrekhez. Reméljük, hogy minden rendben lesz veletek. Addig jelentkezz amikor csak tudsz. Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Ha betartod a diétát, amit a doki javasolt nem lesz semmi baj. A szomszédasszonyomnak is volt az első terhességével, de minden rendben zajlott. Most a második babáját várja, a 9.hónapban van, és nyoma sincs a betegségnek.

Panda!
Gyere amikor csak tudsz, és gratula az ikerbabákhoz.

Kitty
kitty123
 
 


Kitty!
Ez igaz? Nekem azt mondta a doki, hogy majdnem 100%, hogy a másodiknál is cukorbeteg leszek. Persze ha addig lefogyok a magasságomhoz ideális testsúlyra, akkor nem biztos. Amúgy nálunk a családban senkinek nem volt cukorbetegsége, tehát nem öröklődő hajlam, hanem valószínűleg az volt a gond, hogy felesleggel kezdtem a terhességet.
Ez tök érdekes. Ha valaki úgymond hozzá van szokva, hogy a családjában mindenki erős testalkatú, és ő is az, akkor fel sem tűnik neki az a 10-15 kg felesleg. Aztán történik egy ilyen, és szembesül, hogy bizony igaza van mindenkinek csak saját magának nincs. Én azzal áltattam magam, hogyha így jól érzem magam, és egészséges vagyok, akkor minek szenvedjek? Fogadjanak el így, és ne szekáljanak. Persze sokszor megpróbáltam lefogyni, mozgással, diétával, de csak részben sikerült, és nem voltam önmagam. Ideges voltam, mufurc, a régi vidám Bogi eltűnt. Tudtam, hogyha valaha is lefogyok, az csak olyasmi miatt lehet, ami egy gyerkőccel kapcsolatos. És lám... Ráadásul orvosi segítséggel. Így könnyű Kép
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Köszi lányok a kedves fofadtatást.Igérem hogy amíg itthon vagyok addig jelentkezni fogok rendszeresen.A befekvést próbálnám halogatni bár pesten fogok szülni és nagyon messze lakom pesttől.Ezért talán jobb hogyha ott vagyok kéznél ,bármi is történjen.de remélem mostmár nem fog.
Amúgy igazából a terhességi tüneteken kívül nem nagyon van bajom,bár elég ez is.Nagyon fájnak a lábaim éjjel,plusz annyira rosszul fekszenek a babák hogy az egyik a tüdőmbe szokott bemászni a másik pedig a hólyagomat nyomja meg folyton.De ha nekik így kényelmes hát én nem bánomKép

Bogi!
Sajnálom hogy baj van a cukorralKépSzerencsére nekem jó volt bár én szentig meg voltam győződve hogy magas lesz de nem is tudom miért.Néha olyan szomjúság jön rám hogy az már elviselhetetlen.És neked most elő van írva hogy mit lehet enni?Elég rossz lehetKép
Panda
 


Sziasztok!

Panda! Gratulálok én is az ikrekhez. Egy fiú és egy lány? De jó párosítás! Kép Tudjátok már mi lesz a nevük? Ne izguljál, biztos minden rendben lesz, és hamarosan találkozhattok.

Bogi! Kitartást kivánok, hogy be tudd tartani, amiket a doki mondott. Biztos minden rendben lesz, ne aggódj!
Viszont táblicsku nekem még mindig nem jó. Kép Tudom, hogy Katával elvileg egy napra vagyunk kiírva, de mégis más volt a hetek száma már az elején is. Szóval a jó adat, ma szerdán: 26+4. Kép

Tünde
rtünde
 
 


Helló Lányok!

Panda!
Igen, elő van írva. Napi 150 g szénhidrát. Mindent le kell mérnem amit megeszek, és egy táblázat alapján ki kell számolni a szénhidrát mennyiségét. Szerencsére a neten van egy szuper progi, így nem kell vele vesződni, csak leülök a gép elé, és bepötyögöm. Naplót vezetek, hogy mit eszek.
Napi 1500-1600 kalóriát kéne megennem, ebből összejön olyan 1100-1200, és a 150g szénhidrátból is csak 100-110. Hiába, kezdő vagyok. Ráadásul nem mindegy ugye, hogy mit eszek, mert amiben egy csöpp cukor van, azt már ki is iktathatom. Gyümölcsből sem lehet mindent megenni, szóval macerás, de egyenlőre nem gond. Később meg hozzászokom.
Fogynom kell, pedig ez alatt a 25 hét alatt 3 kg-ot híztam csak, sőt előtte 4-et le is fogytam a sok rosszullét miatt. A legnehezebb azt betartani, hogy naponta ötször egyek. Pont 3 óránként. Még szerencse, hogy itthon dolgozom, mert nem tudom melyik főnök nézné el nekem ezt a macerát. Ráadásul napi háromszor mérni kell a cukorszintet. Na jó nem áradozok többet Kép

Tündike!
Oké, akkor átírom, de a helyed marad a szülés ideje alapján, oké?

Puszi: Bogi

ui.: Jó érzés, hogy így aggódtok értem (is)!

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!

Hát ez egy kicsit tényleg bonyolultnak tűnik így elsőre, de ha így kell lennie, hát hajrá! És mennyit kell lefogynod? Szorítok, hogy sikerüljön!

Ok, a helyemmel nem is volt baj. Kép

Tünde
rtünde
 
 


Hát majd a szoptatás után kell fogynom, most nem. Akkor a 155 cm-hez megfelelő súlyra, kb. 55-60 kg-ra. Az olyan 15-20 kg. De nem hiszem, hogy gond lesz, mert ezalatt a 3 hónap alatt teljesen átrendeződik az étkezési szokásom, így gond nélkül menni fog. Azért annyira nem vészes, mint ahogy hangzik, csak komolyan kell venni, mert a baba egézsége forog kockán. Ez ugyanis nem az anya, hanem a baba betegsége.

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi Kép Sok türelmet és a kitartást a diétához! Biztos menni fog, mert már most úgy beszélsz róla, mint aki teljesen "profi" a témában. Ezek szerint eddig inzulinról nem volt szó? Ez már fél siker! Bizony, a baba egészsége, érdeke az első, és ezt még az elkövetkező években milyen sokszor fogjuk tapasztalni! KépKépKép

Panda Kép Gratulálok az ikrekhez! És hogy fiú és lány! Irigykedem!!! Kép. Első babák? Hol szülsz Pesten? És miért tuti, hogy császár lesz?

Lídia
lídia
 
 


Lídia!
Köszi a gtaulációt bár azt hiszem ezt már megérdemeltem hogy egy fiú egy lány legyen mert nagyon nehezen jöttek össze.Ők lombikbabák és az ötödik beültetés eredményeiKépPokol volt az út a próbálkozások alatt.
Igen első babák és pesten fogok szülni annál a dokinál aki "készitette" őket.Nagyon megbízom benne és már régóta hozzá járok.Ezért is döntött Ő úgy hogy császár lesz már az első percben.Ennyi kínlódás után nem akar kockáztatni és ez jobb a babáknak.Azóta már kiderült hogy nem is tudnék simán szülni mert a kisfiú alul van keresztben popsival lefelé,a kislány pedig jobboldalon hosszában szintén popsival lefelé.
A baloldalamat nem szeretik mert egy ideje nagyon magas a pulzusom és ez sokat okoz nekem rosszullétet.Nem csodálom hogy nem dijjazzákKép
Panda
 


Tünde!
Igen tudjuk,Vivien és Gergő lesz a nevükKép

Bogi!
Kitartás neked!Én nagyon nehezen bírnám ezt mert félidő óta állandóan kajás vagyokKép
De első a baba!
Panda
 


Panda!
Gratula az ikrekhez, tök jó, hogy egy fiú egy lány. Én is ikreket várok, két fiút, így összesen 4 fiam lesz. Engem a dokim nem nagyon akar a 30 hétnél tovább szabadlábon hagyni, úgyhog a 33. hétnek örülhetsz.

Bogi!
3. terhességemet csinálom plusz súllyal, folyamatosan alacsony vérnyomás és eddig alacsony vércukor szint mellett. Hétfőn megyek OGTT-re, félek is kicsit, hogy az ikrekkel esetleg felmegy a cukrom, de szerintem ez nem súly függő. Én mindig is testesebb fajta voltam, a családom is az és az a tapasztalatom, hogy amikor a dokik nem tudják már mire fogni a betegséget, akkor jön a túlsúly. "Fogyjon le addig nem tudunk mit tenni." Persze a babák érdekében nagyon fontos a diéta betartása, hiszen az nem a fogyásról szól, hanem a cukorszintről. Sok kitartást neked. A jutalom egy gyönyörű baba lesz és ez mindent megér.

Üdv mindenkinek:
Krisztike
Krisztike
 


Sziasztok!
Krisztike!
Köszi a bíztatást. Éppen bosszankodom, mert sehogy sem jön össze az előírt 150g szénhidrát, és az 1500-1600 kcal. A mai napom kimondottan silány volt. 86g CH, 857 kcal. Pedig meg kellene lennie a 150-nek. Na mindegy.
Amúgy a férjem és az anyósom szerint meg kellene ismételni a vizsgálatot, mert már egy csomó olyat hallottak, hogy rossz volt az eredmény. Mondjuk én megbíztam eddig az ilyenekben, és most is megbízom, végülis ha naponta mérem majd, akkor úgyis kiderül, hogy mi az ábra.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Helló!
Bogi,ne aggodalmaskodj nagyon,szerintem a férjednek igaza van,miért ne ismételhetnék meg? Az a gép nagyon drága,és minek naponta 3x mérni,szerintem ez enyhén túlzás.
Van egy jó könyvem komplett receptekkel,menükkel,szivesen elküldöm neked.
Fiona!
Ez a nyaralás a hidegben nagyon jól hangzik,legalább tengerpartra utazol?Már most szoktatni kell a magzatokat a vízhez, legalábbis az én kicsikém imádja,ha fürdök.Irigyellek,biztosan szuper lesz.Azért magnézium tablettát vigyél magaddal,ha túlnyaralnád magad,nem árt egy kis izomlatító.

manóka
manóka
 
 


Manóka!
Nekem is adott a doki két könyvet. Az egyik 399 recept cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak, a másik egy mintaétrend 1400 kcal. Ha más van meg neked, akkor megköszönném, ha elküldenéd. Csak írd meg hogy gondolod, és szuper lenne.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Hű, Panda, ez tényleg kemény menet lehetett! És gondolom, jó pár évig tartott! Hát ezért a részéért tényleg nem irigyellek, de nagyon örölük, hogy sikerült!
Én már két császáron túl vagyok Kép, sajnos most is az lesz, így ha van ezzel kapcsolatban bármi kérdésed, szívesen válaszolok!
lídia
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek! Ma éjjel rájöttem miért fontos, hogy meglegyen a 150g szénhidrát. Valószínűleg éjjel annyira leesett a vércukrom, hogy rosszul lettem. Kénytelen voltam apával hozatni egy kiskanál nutellát (más nem jutott eszembe), persze ez nem volt elég, hogy jobban legyek, de nem mertem többet. Egész éjjel arra figyeltem, hogy csak el ne ájuljak.

Egyébként nem nehéz betartani a diétát. És képzeljétek, ezalatt a pár nap alatt tökéletesen rendbe jött az emésztésem ettől a diétától. Pedig én a terhesség előtt is szorulásos voltam, és azóta is, de fantasztikus, hogy mire képes a diéta.

Panda!
Ha kajás vagy, egyél nyugodtan Kép Most igazán megteheted Kép

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok.

3 hét pihenés után ujra itt vagyok.
A doki azt mondta, minden rendben, de ne erőltessem meg magam és 2 hét múlva újra megvizsgál.
Néztem a leveleket és rájöttem, mi a gond a táblicskuban a Tünde és az Én időm közt.
Az, hogy engem eredetileg február 18.-ra írtak ki, de aztán áthúzták és beirták a 21.-et. Akkor voltam 3 hónapos terhes.
Úgyhogy Én "elvileg" ma 26+1 vagyok.
24.-én megyünk 4d-re.Talán kiderül kit rejt a pocóka.
Nekem is van szeméremcsont körüli fájásom, este és éjjel a forgolódásnál a legrosszabb.
Nappal nem érzem olyan erősnek.
eddig ennyit. majd mostmár itt vagyok, puszi mindenkinek
Kata
kata206
 
 


Sziasztok!

Panda, nagyon szép neveket választottatok! Kép

Bogi, hát nem irigyellek. Ennyi mindenre odafigyelni? Az sem jó, ha sok, de az sem jó, ha nincs meg a pontos mennyiség. Vigyázz magatokra nagyon!

Kata! Örülök, hogy minden rendben. Egyébként én meg eredetileg febr. 17-re voltam kiírva, és nekem is áthúzták és beírták a febr. 21-et. De a heteimen nem változtattak, azt ugyanúgy számolták. Ki érti ezt?? Kép De nem is ez a lényeg, a fő, hogy minden rendben menjen. Az a pár nap eltérés úgysem fog számítani. Kép Kép

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok,

Bocsánat, hogy nem írtam, de itt vagyok ám, csak "olvasó" módban.

Képzeljétek, én nem vagyok ideges típus, sőt, néha fát lehet hasogatni a hátamon! De észrevettem, hogy amikor valaki egy picit is felhúz, elkezd görcsölni a pocakom. Lehet, hogy a kis Pocaklakó azt mondja ilyenkor odabent, hogy "ne bántsátok a mamámat, mert kaptok tőlem" :-)
Szóval mostmár nagyon odafigyelek, hogy senki semmivel ne tudjon felbosszantani, inkább elmenekülök, ha valaki "kekeckedik".
Amúgy velünk minden rendben, ülőidegzsábám elmúlt, miután a kispapi finoman "megzsarolta", pici lányát, hogy egy pindurkát mozduljon el arról az idegről, amit nyom a maminál, s akkor tovább mesél a Micimackóból....:-)
Már csak 7 hét van hátra, s kezdek izgulni a nagy találkozástól.

Fiona,
Jó nyaralást Nektek! Arra ügyelj, hogy ilyenkor már nem szabad búvárkodni! Mi a Maldívon voltunk nászúton (akkor még "csak" 3 1/2. hónapos kismami voltam), és ici- picit megpróbálkoztam a búvárkodással, de valahogy annyira furcsa volt, néha alig kaptam levegőt. Állítólag ilyenkor szinte teljesen más dimenzióban van egy kismama, és nem tud mindent olyan mértékben érzékelni, s tilos búvárkodni meg ilyesmi! Ja, és a túlzott napozást is hanyagolni kell!

Üdv mindenkinek, vigyázzatok nagyon magatokra, kispapikra s persze a Pocilakókra,

Vic
Victoria
 


Helló!
Bogi,a címemre (hajdumoni@msn.com)küld el a címem,és akkor postázom neked szívesen a könyvet.Azért legyen mindig nálad csoki meg egy kis cukor,ha bárhol leesik a cukrod rögtön tudd pótolni.
Eléggé kihalt most itt az élet úgy érzem.Én most(31. hét)kezdtem el azon gondolkodni,hogy mik is azok a dolgok,amiket lassan feltétlenül be kell szereznem,ha hazajövünk a babával,már készenlétben legyen.Kiságy,pár ruci,pelenka,textil pelenkák,törölközők,kencék,a bébihordozót mindenkép meg kell venni,mert abban szeretném hazahozni,kispléd,takaró.Ezeket a dolgokat mindenkép be kell szereznem dec.elején,de szerintetek,mi az,ami még nem tűr halasztást, vagy egyáltalán,ti hogy vagytok ezekkel a dolgokkal?

manóka
manóka
 
 


Sziasztok!

Végül befizettünk egy Vörös tengeri egyiptomi utra (vagy ezt már irtam?). Kezdek izgulni, mert nagyon sokan csóválják a fejüket, hogy felelőtlenség a 30. héten utazni, pláne egy ilyen országba.
A dokimnak nem volt kifogása ellene.
Ugy érzem, hogy elég erős vagyok most, sőt sokkal jobban érzem magam mint a 3-5. hónapban.

Kiválogattam egy csomo nyári göncöt ami rámjön. Ettől megnyugodtam, hogy lesz mit felvennem. Kép

Manoka, én is gondoltam rá, hogy viszek vas-at és magnéziumot. Kép

Viki
A Maldiv szg-ek gyönyörű lehetett!!! Most nekem is nagy kedvem van az uszkáláshoz. Egy kicsit a tengerben és sokat a szálloda medencéjében.

Kata
Szurokolok,hogy meg tudják mondani a nemét a kicsinek. Kép

Bogi
Hát nem irigyellek a cukor mizéria miatt, de szerintem is menj el és csináltass még egy vizsgálatot. Lehet, hogy már " ki van méregtelenitve" a szervezeted és sokkal jobb lesz a cukorlebontás eredményed. Kép

fiona
27+6
fiona
 
 


Sziasztok!

Manóka! Szerintem szépen lassan vedd meg a dolgokat. Gondolj arra, hogy már elég idős a terhességed, és bármilyen eshetőségre készen kell állni.
December végén mi is elkezdünk gyűjtögetni, január februárban meg még nagyobb pocakkal már nem lesz úgysem olyan egyszerű az élet. (Igazság szerint már most sem az, mert akárhová megyek, WC közelben kell lennem, és ez csak !rosszabb! lesz. Úgyhogy vegyél meg mindent amire szükséged lesz.
Nekem anyósom (van már két unokája, de az egyik 23. a másik 22 éves) feltankolt a turiból mindenféle aranyos cuccot. Én pólyában hozom haza, mert bébihordozót még nem akarunk venni, amíg nem tudjuk mi lesz, babakocsit szintén.

Egyébként azon vigyorgok, hogy szülésznő vagy, és mégis milyen bizonytalan Kép Valamelyik nap küldöm a mailt, jó?
Köszi előre is!

Fiona!
Nem olyan gond, csak most, hogy már ki van méregtelenítve a szervezetem, és 1 g cukor nincs benne, egyfolytában a tejbepapiról, és mindenféle édes dologról álmodozom Kép

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi
Tegnap benyomtam 2 liter madártejet, annyira kivántam. Aztán majdnem visszajött, mert már nem fért el bennem.
Most mélységesen szégyellem magam. Kép

Egész héten diétázgattam, de ettől függetlenül rohamosan nő a sulyom. Erre rádobtam egy lapáttal, minden-mindegy alapon. Kép

Manóka
Szerintem is szépen lassan lehet már begyüjtögetni a babaholmitkat. Pláne ezért mert most egy csomo hipermarketben akciosak.
Szerintem decemberben meg ugysem találsz majd semmit, mert mind kereskedő karácsonyi holmikkal pakolja tele a boltot.

Fiona
28
fiona
 
 


Sziasztok Lányok!

Fiona! Ne is törődj vele. Az már kevésbé jó, hogy visszajött Kép Miért, eddig mennyit híztál a 28 hét alatt? Nem lehet az olyan sok.

Én most teljesen fel vagyok háborodva. Felhívtam a kórházunkat, ahol a cukorbetegségemet "kezelik", hogy elfogyott az a tesztcsík, amit adtak pénteken, és írjanak receptet. Erre az volt a válasz, hogy "Boglárka, maga nem inzulinos, nem írhatom fel receptre, a patikában meg kell venni." Ez azt jelenti, hogy 5-600 Ft helyett 3000 Ft egy doboz (50 db) csík, amiből havonta két doboz kell, mert napi 3x kell mérnem a cukromat. A gond csak az, hogy filléres problémáink vannak, és nem tudom megvenni ezeket a bigyókat. Így is havonta 8000 Ft csak a terhességemre megy rá (orvos, vitaminok), és a hat hónap alatt nem vettem magamnak egyetlen ruhát sem! Az így várható 15000 Ft-ot pedig végképp nem tudom kifizetni. Szóval most vagy nem mérem a cukromat, csak diétázok, vagy nem tudom mit csinálhatnék. Ha már egyszer kimondják valakiről, hogy cukorbeteg, akkor ebben is miért kell különbséget tenni? (Ez olyan, mint a primitív nem primitív dolog, ami mostanában a csapból is folyik.)
El nem tudom képzelni mi lesz így velem. A másik megoldás, hogy a dokimmal "szakítok", és azt a pénzt fordítom a tesztcsíkokra.
Na eleget panaszkodtam.
Remélem mindenki jól van, és ne haragudjatok.
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi

Szerintem sok mulik az orvos "jóindulatán" amikor receptet ir fel. Hamár ő mondta, hogy kell figyelni és nem azért használod mert hipohonder vagy, akkor adjon receptet!
Kérdezd meg a körzeti orvosodat, hogy Ő irhat-e fel ilyet. Hátha Ő nem lesz ilyen szőrös szívű.

Én pl. a MÁV korházos orvosok által felirt receeptet a korházi patikában váltom ki, igy még van rajta 5-10% kedvezmény is.
Szoval ha egyszerü vasat szeretnék venni, azt is megéri feliratni a korház nögyógyászával.
Fiona
fiona
 
 


Sziasztok!

Bocs a hosszú hallgatásért, de a múlt héten betegeskedett a hálózatunk, meg a MÁV-os topikot olvasva minden írástól elment a kedvem. Meg aztán sűrű hetem is volt.

Végre véglegesen átköltöztünk. Igaz most dobozokban lakunk, de talán a hétvégére normalizálódik a helyzet. Nándika, szerencsére jól tűri a viszontagságokat, és nincs vele semmi baj, még akkor se ha nem alszom eleget és utánna túl sokat dolgozom. De ennek most vége, a héten visszatérek a kismami tempóba. Ha elfáradok pihenek. Kép

Bogi!
Hát nem irigyellek a cukorbetegség miatt. kitartás!!! De azt, hogy nem írják fel a tesztcsíkot receptre felháborítónak tartom. Az tényleng jó ötlet, hogy próbálkozz a házi orvossal is. Szóval ne add fel!!!

Bébiholmi. Hát gen, lassan nekünk is gyűjtögetni kellene. Igazándiból 2 helyről kapunk nagy adagot, de addig amíg nagyjából el nem rendeztük a lakást nem is tudom hova tenni. Szóval nekünk még egy darab bébicucc sincs kéznél.
Engem most a kórházi csomag összekészítése izgat. A védőnő azt mondta, hogy a 33. héten már összekell csomagolni (nekem a múlt hét). Most ott tartok, hogy a bőröndöt, már nem engedtem a férjemnek felrakni a gardrób tetejére. Most ott ásít a szoba közepén (3 kipakolásra váró doboz szórakoztató társaságában).
Nem is a pakolás a gond, hanem hogy a cuccok nagy része még nincs megvéve. Ami legjobban aggaszt, az előlgombolós hálóing készlet (állítólag több darab is kell), hát nekem egy sincs. Valószínűleg megnézem a kínai boltokat is, pedig a pamut árújuk elég silány minőségű szokott lenni, de rendes boltban még azok az öregasszonyosak is olyan drágák, nem hogy az ami még tetszene is. Nem tudtok valami olcsó hálóing boltot??? A ruha vásárlás nem éppen az erősségem.
Azt hiszem este előhalászom a listát, hogy mit is kell becsomagolni pontosan. Hú. már most milyen lelkes vagyok.... Kép Kép

Hát akkor puszi mindenkinek és bocs a hosszú levélért: Bözse
bözse
 
 


Sziasztok!

Nos sajnos a lehető legutolsó kapu zárult be előttem. A helyzet a következő: mikor kiderült a dolog másfél hete, az orvosom szabin volt, és így rögtön a háziorvosomhoz fordultam, aki bejelentett a szakrendelésre (a nőgyógyász is CSAK ezt tudja tenni). A szakrendelés azt jelenti, hogy a győri kórházban van egy diabetológiai osztály, ahol a főorvos foglalkozik a diabéteszes kismamákkal. Nagyon kedves volt, mindent elmondott, elmondta, hogy a készüléket sajnos csak akkor tudja receptre felírni, ha inzulin kell, de ugye ez nem áll fenn, egyenlőre diétával próbálkozunk. Ugyanakkor a szavaiból azt is kivéltem venni, hogyha szerzek egy gépet, és nem kell 14000 Ft-ért venni egyet, akkor a tesztcsík már megoldható lesz, de ezek szerint úgy gondolta, hogy a patikában vehetek jóval drágábban. (Bár nem érte miért ecsetelte akkor, hogy receptre 3000 helyett csak 5-600 Ft, ha nekem úgyis mindegy, mert nem kaphatok receptet). Szóval sajnos SENKI MÁS nem jogosult receptet írni, csak a szakorvos. Még a háziorvos sem.
Azért röhej, hogy rengeteg cukorbeteg van, és a TB annyi pénzt pazarol mint az állat, de még a cukorbetegek sem irathatnak fel maguknak mondjuk 1 dobozzal többet, mert ki van számítva az adagjuk. Értitek ezt? Na mindegy, Már jól kibőgtem magam rajta, hogy mi jöhet még. Lassan eljutok arra a pontra, hogy idegbeteg leszek, és méghozzá az egészségügy tesz azzá, amikor egy kismamának a legfontosabb a nyugalom. Szóval teljesen tanácstalan vagyok.
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Ez tényleg felháborító.
És az orvos nem tudott mondani semmit arra, hogy mi van, ha nem tudod megvenni a tesztcsíkokat? Akkor sem írja fel? Kell, hogy legyen valami megoldás.

Tünde
rtünde
 
 


Szia Tünde!

Holnap megyek az orvosomhoz este, lehet, hogy ő egész másképp látja a helyzetet. Lehet, hogy ő meg azt mondja, hogy persze ez a "hivatalos" eljárás, de közel sem kell minden nap mérni, ráadásul az eddigi eredményeim egész héten a diéta mellett tökéletesek voltak. Diétázom, és majd járok mondjuk hetente vagy kéthetente kontroll mérésre. Azt már látom, hogy a receptből nem lesz semmi.
Jó lenne, ha egy jótündér leszállna az égből és adna egy doboz tesztcsíkot Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!

Megpróbálok neked küldeni egy jótündért! Kép
De legalábbis szorítok, hogy sikerüljön egyezkedni a dokiddal.

Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!

Bogi, mi is nagyon szorítunk Neked! És ne idegeskedj, mert az a babának is árthat! Próbálj meg lazítani egy kicsit!!!



A hálóinges dolog engem is érdekelne, hogy hol lehet normális áron, de jól kinéző hálóinget venni (kínaira nem megyek). Ja, és még az is érdekelne, hogy hol vettetek szép köntöst elfogadható áron?!

Fiona,
Maldív szigetek tényleg csodálatos volt. Ugyanolyan, mint amiket képekben szoktunk kapni mailben. Sri Lankánk szállt le a gép, onnan mentünk Maléba (ez a Maldív- szigetek fővárosa), és onnan hidroplánnal vittek minket a "mi szigetünkre", Sun Island- re. Mit mondja, csudijó volt, s a szigetre való érkezés azonnal feledtette velünk a 1 1/2 napos, kicsit fárasztó utazást.

Üdv,

VicKép
Victoria
 


Sziasztok!

Táblicsku jön
Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok lányok!
Átkapcsolok újra beszélő üzemmódba (eddig csak olvasgattalak benneteket, de azt rendszeresen). Kezdek mostanában egy kicsit ideges lenni. Max. 5 hetem van hátra, ami ennél csak kevesebb lehet, mert nem szokásom túlhordani a babákat.
Építős bácsik még nem vonultak le, kvázi nincs még mindig konyhám, ebédlő, nappali, baba- és hálószoba. Azért van hol aludnunk, de a babát ha jönne most, nem tudnám hova tenni. A kiságyában még a bátyja alszik. A ruhái még dobozban, bébihordozó még kölcsönben, kórházas holmijaim még a boltokban... Mindezek tetejébe lerokkantam, a bal forgóm úgy kiakadt, hogy alig bírok lábra állni, menni meg pláne nem.
Na, nem panaszkodom tovább, annyira azért nem tragikus a helyzet, csak még nem érzem magam felkészültnek.
Hálóing: szerintem ha adnak a kórházban, akkor nem érdemes sajátot bevinni. Lehet, hogy nem esztétikus, de legalább nem neked kell a vértől, a tejtől kimosni.
Jók legyetek, és boldog készülődést mindenkinek!

Ildikó
b_ildikó
 
 


Sziasztok!
Bogi! Írd meg,hogy milyen csík kell,majd én küldök neked.De ha mindig jó az eredmény nehogy már napi 3x méredesd! Szerinted egy olyan kismamának,aki bent fekszik a kórházban,és diétáznia kell,napi3x mérik a cukrát?NEM, ÚGYHOGY FELESLEGES MAGAD STRESSZELNI!Te amúgy Pesten szülsz,vagy Győrben? Ha minden héten elmennél a védőnőhöz,az nem tudja megmérni a cukrodat?
FIONA nagyon vigyázz magadra,tuti jó betegbiztosítást köss,és elővigyázatosságból arról már érdeklődtél,ha bármi probléma felmerül,milyen ellátásra számíthatsz Egyiptonban?
És lányok,nektek a kórházban nem jár hálóing?Nálunk azt mindenki kap ott tartózkodásának ideje alatt, de én pizsamában gondolkodom, mert láttam eleget,hogyan villannak elő a fenekek a látogatók előtt...
manóka

manóka
manóka
 
 


Viki
Nagyon szépen hangzik ez a kis "Nap2 szigetezés. És a hidroplán az csuda érdekes lehetett.
Nekem mondjuk repülőgép fóbiám van, de azért nem hagynám ki.
Hol fizettetek be az utra? Van web cime?

Képzeljétek el, az Egyiptomi utazás miatt már kb. 48 horror sztorit hallottam, hogy mindenki milyen beteg lett kinnt: vérhas, kolera, szalmonella és vetélés Kép
Éjjel már nem is tudtam aludni. Amennyire örültem az utazásnak, most annyira félek.
Egyébként kötöttem biztositást és ma felhivom a Nemzetközi Oltoközpontot, hogy milyen gyógyszerket vigyek. (oltás nem kell)

De hát mi nem a gettoba megyünk, hanem egy luxus szállodába all inclusive ellátással. Akkor is kell félni? A szállodában csak külföldiek lesznek főleg németek és brittek. Nem lehet mindenki beteg?
Vagy csak én leszek az a szerencsétlen?

Kép

Fiona
28+1
fiona
 
 


Szia Manóka!
Annyira édes drága vagy! Hogy fogom tudni meghálálni ezt neked?
Küldöm a mailt a címemmel.
Amúgy Győrben szülök, de győrújbaráti vagyok, és a védőnőm csak kéthetente "rendel" Győrben. Igaz, hogy nincs messze Győr, de macerás, hogy pont 1 órával az étkezés után érjek be, a buszindulás, meg minden egyéb miatt (ott is várni kell a soromra). Valószínűleg csökkentem a mérések számát, de annyira hanyagolni sem jó, hamár egyszer kiadták utasításba, biztos volt valami oka.
Egyébként a diéta mellett eddig a napi átlagaim 4,8; 5,4; 5,2; 5,1. Ezek szerintem jók. A legmagasabb eddig 6,3 volt (3db pici szelet barnakenyeres melegszenyó után, de akkor már nem bírtam tovább, olyan éhes voltam Kép ).

Írom az e-mailt!
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Fiona,
www.coraltours.hu (Coral Tours), ez a címe annak az utazási irodának, amelyen keresztül mi kint voltunk, a Jászai Mari téren van az irodájuk.

Én imádok repülni!!! Szerintem Egyiptomba 3- 4 óra alatt odaér a repcsi, nem?! Melyik légitársasággal mentek? Mert én már annyifélével repültem:-))) Szóval van egy kis tapasztalatom a repcsitársaságok terén.

Egyiptomban még nem voltam, de voltam már pár arab országban és soha semmilyen bajom nem volt.

Amik most így hirtelen eszembe jutottak:
Arra figyelj nagyon oda, hogy ne igyál semmit jéggel az első napokban, illetve csapvizet egyáltalán ne igyál (habár szerintem ez természetes, hogy az ember nem iszik idegen helyen csapvizet). Piacon ha vesztek gyümölcsöt: nem szabad azonnal megenni, csak alapos megmosás után; kókusztejet ha szeretnétek inni: csak olyan kókusztejet igyatok meg, amit pontosan előttetek szúrt ki a ficera, és saját szemetekkel látjátok, hogy abból a kókuszból isztok, amit abban a pillanatban "lékelt meg".

Maldívon mi is All Inclusive voltunk, de mint mindenhol, azért itt is voltak meglepetések (na szerencsére azért ezek nem voltak rosszak, csak érdemes tudni előre a dolgokat) a szolgáltatással kapcsolatban, szóval érdemes megkérdezni, hogy ebbe az All I- ba mi minden tartozik bele (pl. korlátlan ásványvízfogyasztás is van- e ebben, vagy nincs). Mert az ásványvíz ugye nagy kincs ezekben az országokban, és nem mindenhol adnak korlátlanul.
Gyógyszereket vigyél magaddal: széntablettát mindenféleképpen, Quarelint, Deadalont, Demalgont, vmilyen köhögés ellenit, megfázás ellenit (kismamák "szedhetik" pl. az Echinacea cseppeket), Bronchicum szirupot, Tisacyd tablettát (ez gyomorégésre van, szét kell rágni).
Most hirtelen ennyi jut eszembe, de ha van valami kérdésed, akkor nyugodtan kérdezz. Hidd el, hogy nem lesz semmi baj.
Én 2 évig éltem kint csodaszép arab államokban, és semmi bajom sem lett, pedig engem is ijesztgettek mindenfélével!!!
Ja, kérdezz rá a malária elleni védőoltásra, hogy azt kell- e kapnod, bár szerintem ott nem kell..., de ebben nem vagyok biztos, mert én kaptam oltásokat.

Még valami: utasbiztosításnál a legmagasabb fokozatút kössétek, hiszen sosem lehet tudni. Mi a Credit Suisse- nél kötöttünk, és egyáltalán nem bántuk meg, végülis (bár egyáltalán nem kívánom, de) bármi közbejöhet, s akkor a szállítást, orvosi kezelést, meg mindent a biztosító fizet. Mert ugye akkor már én is 3 1/2 hónapos kismama voltam... Szóval ha már megkötöttétek, de esetleg "csak" simát kötöttetek, akkor érdemes módosítani a legmagasabb fokozatra, hiszen egy kisbaba és a Te biztonságod a legfontosabb, és ezért nem szabad sajnálni a pénzt!!!

Üdv,

Vic
Victoria
 


Szia Bogi!
Képzeld ma voltam ogtt-n és az éhgyomri 6 lett, a két óra múlvai meg 10,2. Ezzel mit fognak csinálni szerinted? Neked azért már van tapasztalatod. Persze mindez ikrek mellett, amit amúgy is veszélyeztetettnek tekintenek.
A táblicskuban 28+1-t írtál én csak 27+4 vagyok.


Vic, Fiona!
Nekem a nyáron a CreditSuisse 12 hetesen nem vállalta a terhesség biztosítását Horvátországi utazáshoz. Persze ez csak háromszori rákérdezés után derült ki.

Üdv:
Krisztike
Krisztike
 


Szia Krisztike!

Bocs, javítom a táblázatot. Azt hiszem ezzel ugyanazt a macerát kell végigcsinálnod, amit nekem. Diéta szigorúan! Szerintem neked a két baba miatt napi 160-180 g szénhidrát diétát állítanak majd be. Azt hiszem, hogy az ikrek miatt nem emelkedik a határérték.
Minél előbb keress fel egy szakembert. Gondolom majd mérni kell a cukrodat.
Ha túl magasnak találják, és diéta mellett sem lesz kiegyensúlyozott a szinted, akkor lehet, hogy pár napra befektetnek, hogy beállítsák. Nem nagy ügy. Én különben a diétához hamar hozzászoktam, csak ez a macera körülötte, hogy méricskélni kell, meg a cukorszintet mérni, ez nem hiányzik. Meg a rengeteg pénz amibe ez kerül.
Azért majd írj, hogy mit mondtak, oké?
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Mi is a Maldyv szigeteken voltunk nászúton, 2001 nyarán 2 hétig A Kuramati Islandon, all inc.-val. Tényleg baromi szép hely!!! Mindig ez volt a vágyam, hogy ide jussak el, és nem csalódam.

Szerintem ne izgulj Egyiptom miatt, bár helyi bort se igyál, mert az egyik barátnőm olyan hasfájást kapott tőle 2 hónapja, hogy vakbéllel akarták műteni..
Vigyázz!!

Puszi mindenkinek:Bogi
rbogi
 
 


Bogi, Vic köszi a tanácsokat.
Most kijegyzeteltem, holnap beszélek a körzeti orvossal és rákérdezek a biztositás részleteire is.
Már kifizettünk valami jóféle biztositást, de csak a reptéren adják oda a papirokat, ezért nem ismerem a részleteket.

Jó, hogy szóltatok!

Fiona
fiona
 
 


Fione,
en ket eve voltam kinn 2 hetet hatizsakos turistakent Egyiptomban, ha kerdesed van, szivesen valaszolok, jo emlekezniKép

-Afonya
Névtelen
 


Hello Lanyok,
Kicsit eltuntem, de minden rendben van velunk. A baba szepen fejlodik, vesek rendben es a magzatviz is normalizalodott, ismet atlagos mennyisegu.
Manoka,
Mi az elmult napokban nagyon sok dolgot megvettunk (babakocsi autosulessel, agynemu, kontos, szoptatos melltartok, illatszerek stb., kisagy, pelenkazo megrendelve). Nekem megnyugtato erzes, hogy tudom, ha barmi varatlan tortenne, a parom a maradek aprosagot be tudja szerezni egyedul is.
En is szeretnek vinni pizsamakat a klinikara, de egy szuleszno ismerosom azt mondta, hogy nem lehet, azt kell hasznalni, amit ott adnak. Ezek szerint egyaltalan nem lehet vinni? Ez elegge elkeserit!
Puszi,
Bella
bella
 
 


Sziasztok, már egy ideje olvasgatlak benneteket, de írni még sohasem volt időm. Én is januárra vagyok kiírva, 15-re az Uzsokiban fogok szülni, de lehet az is, hogy hamarabb, úgyhogy Lídiával elképzehető, hogy találkozni fogok. Hozzá amúgy is lenne pár kérdésem, hiszen ez már a 3. babája, biztos nagyon járatos kórházügyekben. De ami most nagyon izgat, az nekem is a vércukrom. A 28. hét táján 6,26 lett a terheléses vércukrom, az éhgyomri az normál, 2 órást nem néztek. A védőnőm aggódik, 200 gr-os diétát javasolt, a dokim egy legyintéssel elintézte az egészet, hogy ez még normális. A 31. héten voltam ultrahangon, és a baba tényleg vagy másfél héttel nagyobb a valós koránál. Egyébként a súlyom teljesen ott van, ahol kell lenni, 9 kilót híztam a 32 hét alatt, egyébként sem indultam túlsúllyal. (52) Ja, és a vérnyomásom kifejezetten alacsony. Viszont szoktak lenni nagyon furcsa szédüléses perceim, 1-2 órával különösen reggeli után, pedig már alig merek kenyeret is enni. Azután meg nem sokkal jön a farkaséhség, szintén szédüléssel. Azt szeretném kérdezni Bogitól, meg a többiektől, akiknek a dokija komolyan veszi ezeket a dolgokat, hogy mennyire hasonlítanak az én tüneteim az övékére? Vajon csak túlreagálom a dolgokat, és beképzelem magamnak a rosszulléteket? Azt sem értem, hogy bizonyos helyeken miért nem csinálnak 2 órás vérvételt, mint nálunk sem, tudtok erről valamit?
Egyébként kellemes gyarapodást kívánok mindannyiótoknak, csak óvatosan, szépen, lassan, az utolsó hetekben.

Szilvi
33+0
H. SZilvi
 


Sziasztok4

Fiona!
Gratula az utazáshoz. Szerintem, ha vigyázol magadra és nem eszel és iszol az utcán (utcai árusoktól, piacon), akkor nem lehet nagy bajod, azért ott se mindenki ragályos beteg, főleg nem egy jobb szállodában. A hasmenésre azért készülj fel (széntabletta), mert azt nehéz elkerülni. Szóval nehogy elkezdjél aggódni. örülj az utazásnak és legyél nagyon körültekintő a higiénés dolgokban.


Hálóing.
Nem tudom más kórházakban mi a helyzet, de a MÁV-ba ha jól emlékszem kell vinni. Már magához a szüléshez is (ada nem kell előlgombolós, akár egy hosszú póló is elég, ami combközépig takar) kell, mondták a szüléselőkészítőn. A pizsamát nem nagyon ajánlották, mert nehezebb felvenni (gátsebbel állítólag nehezebb az öltözködés) és még könnyebben véres lesz, mint a hálóing. Védőnénim szerint napi két hálóinggel kell számolni, persze közben a család haza is viheti kimosni és visszahozza tisztán. Szóval ezért ez a nagy hálóing probléma.

Tegnap voltunk doktor bácsinál. Minden rendben, szépen növögetünk. Két hét mulva már CTG-re kell menni, és előtte ihatok egy RENDES KÁVÉT (amilyet március elején ittam utoljára), hogy a baba ébren legyen a CTG alatt.
Voltunk a védőnőnél is, akivel az én kisbabám jól kibabrált. Szívhangot akart hallgatni, de mivel nagyon gyenge a készülék, csak akkor halja ha a baba élőre bújik. Nándika amint meghallotta a gép zúgását, hátra húzódott és onnann lesből rugdosta a ketyere érzékelőjét. Szóval szívhangot nem hallottunk, bezzeg a hasam hullámzott a sok rugdosásától. A kis huncut...Még jó, hogy előtte az orvosnál is meghallgatták és ott minden rendben volt, különben kicsit aggódtam volna.

Puszi mindenkinek: Bözse
bözse
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: