hát Lányok, teljesen meg vagyok hatva!
most olvastam vissza (két fejés alatt), hogy mennyien izgultatok értem a szülés alatt és utána is mennyi szép gratulációt kaptam. olyan aranyosak vagytok!!! köszi mindenkinek!
TEJCSI:
eddig minden rendben volt a tej mennyiségével, de én gondoltam növelem.

hát elkezdtem hipp szoptatós teát inni, első nap nőtt a mennyiség, és második naptól elég szépen visszaesett. nekem mindig le van fejve előre 3-4 adag kaja a babának, s a kb. 4 adagból már csak 3 lett (azaz durván 1 decivel csökkent/nap a mennyiség). úgyhogy tökre beijedtem (hűen magamhoz), abba hagytam a hipp teát, s visszatértem a jó kis Milfordhoz és egyéb finom valódi gyümiteákhoz, s mivel ez se hozott igazi eredményt, kondícionálni kezdtem magam

, azaz ma egyel többször fejtem,s jelenthetem, hogy sikerült ma behoznom a lemaradást. nem tudom, hogy holnap is egyel többet kell-e fejnem, vagy ez már így marad, meglátom. olyan balfék tudok lenni, hogy rögtön beijedek. épp mondtam férjemnek, hogy ideges vagyok, hogy kevesebb a tejem, s kevesebb a tejem, mert ideges vagyok.
s még elmondhatom, hogy tényleg megiszom az előírt 3-4 liter folyadékot. rengeteg! szabályszerűen vedelek.
ja és psze nem akarom elkiabálni, de a fejésekből jöttem rá, hogy a szoptatós babák miért ébrednek sűrűbben,vagy miért nem alszanak éjjel. nekem tök hektikus, hogy mikor mennyi tej jön. van, hogy 60 milli, de van, hogy 150, hajnalban meg akár 220 is, s az átlag adja ki a gyerek igényét nagyjából.
az adagja hivatalosan kb. 95 milli, de én minimum 110-et adok neki, néha 120-at, mert kéri, s én "igény szerint" etetek, mert mindig van előre pár adag. (s az időben is igény szerint járok el, igaz 2 órán belül nincs kaja, de ha utána éhes, akkor nem tartom be a három órákat. neki viszont óramű van a hasában, mert van, hogy teljesen pontosan 3 óra múlva éhes) ha csak szopizna, akkor megszívnám, mert általában este már kevesebb a tejem, s hajnalban több.
Adjita tegnap volt 6 hetes, s már úgy alszik, hogy 11-kor eszik, 12-ig bénázok (fejés, altatás, cumiztatás), s most jó pár napja nem ébredt 4 előtt, inkább 5 körül. úgyhogy elég frankó. utána már csak max. 2 órát tudok aludni, úgyhogy napi 7 óránál többet nem tentézek, de ez gondolom egy csodálatos dolog a szoptatós anyák ötvenszeri keléséhez képest. (habár rokonom este 9-kor megszoptatja a 3 hós gyerekét, aki utána reggel 7-ig alszik, úgyhogy vannak kivételek)
meg még egy érdekes dolog (ha már tépem a szám

) : a tejleadó reflexem nem mindig működik. van, hogy csak csöpörészik, de érzem, hogy van még bőven. masszírozom és van, hogy semmi nem történik, s aztán nagy koncentrálásra egyszer csak beindul, s csak úgy folyik. úgyhogy azon túl, hogy fizikailag termel-e a mell tejet, tényleg az agynak rengeteg szerepe van,egyszerűen nem szabad feladni.